Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én viszont megtanultam, hogy nem mindig a legújabb a jobb, el is lehet ronrani dolgokat 😊 Persze ez a ritkább eset.

Ugyanakkor az én gépemre Vistát rakni öngyilkosság lenne (1 GB RAM - annyira nem kevés, de akkor gyorsan azzá válna), hiszen gyenge hozzá, arról nem is beszélve, hogy egy sor játékom rosszabbul vagy úgysem futna rajta. Különben is, így fut a WC: Orcs and Humans 😊
takysoft
Mikor legkaptam elétem legelsõ PC-jét, átjött hozzá az egyik barátom és adott pár tanácsot(neki már akkor fél éve volt gépe😄).
Mikor megkérdeztem, mi az a "verziószám", azt felelte, hogy ne tudja pontosan mi az, de olyam, mint egy ádtum, ls minél újabb, annál jobb. Mindíg szerezd be a lehetõ legújabb verziót.

Azóta ez a tanács még szinte sosem hagyott cserben(2-3 hetene megnézem mibõl van újabb.. videokártya driver, vírusitró definíciós file.. directx... Ha új progit telepítek, mindenbõl a legújabb verziót teszem fel, ami elérhetõ.
Így vagyok a Windows-al is😄 Az az elvem, hogy attól, hogy a másik rendszer új, és még meg kell tanulni 1-2 apróságot benne, nem fogom elítélni.
Ha olyan hozzáálásom lenne, min neked, sose tettem volna fel linuxot😄
(pedig mit hagytal volna ki vele.... megtanultam mi az az operációs rendszer😄)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Még? Mire használnék Vistát? Ellennék én még a Win98-cal is, ha rajtam múlna 😊
takysoft
ja... hát aki XP-t használ még😄
Vistából már kiszedték a teljes képernyõs dos támogatást.(XP-ben is szar volt, megjavítani meg minek? van emulátor)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Zene sajnos valóban nincs, minden egyéb hang van.
Rip
Hangokkal?

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Nálam a WarCraft: Orcs and Humans tökéletesen fut XP-n is, szerencsére nem kell hozzá semmilyen bûvészkedés.
takysoft
total annihilation ugyanezeket a site-okon...
meg minden más játék is....

takysoft
Torrent site-okon természetesen😄
Piratebay
isohunt
torrentspy
mininova

itt megtalálod õket:

Warcraft II Battle.Net Edition-t keresed. az windows-os. benne van a kiegészítõ is (magyarítésa a magyarítások portálon.... én csináltam😄)

Warcraft I-bõn nincs windowsos. Warcraft I: Orcs and Humans -t ezt keresed. általában 70-80 mega körül van az iso.
Magyarítása szintén a portálon(szintén én csináltam😄)

UI:van dos-os Warcraft II is, annak is van magyarítása, de azt nem én csináltam😄

Dos-os warcraft I-hez DosBox dos-emulátort ajánlom dosbox

Csacsi
A játék címe megvan. Total Annihilation 😊

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Csacsi
Sziasztok. Lenne pár kérdésem/kérésem a toiklátogatókhoz. Az eslõ az szerintem nem nehéz. Ha valaki tudná, hogy honnan tudnám megszerezni a warcraft I, és II játékot, ha lehetõleg windowsos változatot, az ne habozzon írni nekem. Tudom, hogy a fenti linkeken fent wan, de én ott csak dosos változatot találtam.

A másik kiccit nehézkesebb, ugyanis nem emlékszem a játék címére. De robotkoat kellett irányítani. Stratégiai játék volt. És az építkezés isi ilyen építõ robotokkal zajlott. Ilyen "sugarat" adtak ki magukból, és úgy építkeztek. Két féllel lehetett kezdeni, és az egyik kezdésbõl a saját bolygóján volt, ami fémbõl volt. Mert fémet is kellett "bányászni".

Remélem valaki ráismer. És ha igen, akkor linkje is van hozzá 😄

Válaszotokat elõre is köszönöm.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

Montanosz
ja tényleg nem írtam csak linket:
Undercroft a játék neve.

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Rip
Jó topic?

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

barret
Tipikus AI bug...

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
Ez sajat kep,jatek kozben csinaltam! Nem kicsi bug😊
De ne mlottem le magamat...

Bérbe vehet? reklámfelület...

ollie
A képen nem az Eye of the Beholder 2 van.

gabber a hun
hé hogy ez miez, nekem csúnyább volt a grafikája 😄 legalábbis ugy emléxem

amugy fujj de szerettem ezt a részét is 😄

Randal
Jelentkezhetek😄

Amúgy a Falloutoknak futnia KELL XP alatt. Tudom, mert azon toltam. Simán elmegy rajta, mindenféle emulálás nélkül.

BBird
Danke!
Na, akkor B-Bird "közkívánatára" <#vigyor0> feltettem a Flashback kézikönyvébõl fordított háttérsztorit rtf-ben:
Flashback: The Quest for Identity háttérsztorija
Kommenteket szívesen fogadok!

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

BBird
Az talán engem jobban is érdekelne... jobban "csipáztam". ;-)
Sõt, ne is kérdezz... rakj fel mindent, legyen mit olvasnunk. Aztán már rakjuk is be DOSBox -ba az adott játékot. :-D
Van még másféle is, pl. sztori-fordítás a Flashback kézikönyvébõl... <#kacsint>

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Rip
Köszi!

Oké, azt hiszem, így már jó lesz, köszi Jakuza!
Nekem mûködött, ha valakinek mégsem, szóljon.

Enjoy! <#wink>
Blackthorne háttérsztori

[Jakuza]
Ahova irsz azalatt vannak kis gombocskak 😄
pl szmajlik,makrok, url beszurasa stb.
Na onnan neked az url beszurasa kell, elso lepesben megadod az url cimet, masodikban pedig elnevezed valamilyen nevre.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Oké, már csináltam is egy tárhelyet extra.hu-n, felmásoltam a doksit, de nem tudom elérhetõvé tenni. Lécci valaki segítsen, mert én ehhez nemigen értek <#help>! Elõre is köszi!

BBird
Én nem néztem meg... ismerem többségben a Silmarils játékokat. :-)
[Jakuza]
Az, az. 😄
Amigan mennyit toltam, ajjaj.

Lusta vagyok tudhatnad mashonnan linkelni, aki meg csal es megnezi a linket, az szegyelje magat. 😄DDDD

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

BBird
Jó kis Ishar? Hogy imádtam a grafikai stílusát a Silmarils játékainak.
De tõlük nekem az Arctic Baron volt a kedvenc (Transarctica).

Amúgy moby -ról ne linkelj közvetlen, de ezt tudnod kell. ;-)
[Jakuza]

Igy talan egyszerubb.

[Jakuza]
Erre emlekszik valaki ? 😄DDD
http://www.mobygames.com/images/shots/original/1074072797-00.png

BBird
Minden kellemes és jó dolog érdekli a játékosokat. Fõleg, ha a megfelelõ helyen dobod be, mint pl. Old Game topicba egy kellemes régi játékkal kapcsolatos dolgot.
Szóval csak tessék megosztani szépen velünk. Sosem árt egy kis retró feeling. ;-)
Oké, bocs, úgy látom, hülye kérdés volt <#vigyor5>. Azért kérdem, mert kíváncsi vagyok rá, ki mire emlékszik történetbõl. Ha valaki nem, annak gondoltam elmondom, hogy lefordítottam a kézikönyvbõl a történetet (igaz, elég régen), kíváncsi volnék, van-e olyan, akit érdekelne?

ollie
<#rinya>

BBird
Szégyen, büntibõl 10 percig hozzád sem szólunk... :-))
ollie
Én <#idiota>

PiszkosFred
Forditsd meg a kerdest. Ki az, aki nem ismeri itt a Blizz klasszikusat? 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Ismeri valaki a Blackthorne-t?

asszem csak a fallout1 volt dos/windows, fallout2 csak win. amúgy nekem fél éve mind2 gond nélkül ment winxpsp2-n (persze paccsok alapból mentek fel mind2re).
falloutokhoz vannak amúgy rajongói paccsok is, de olyanokat még nem használtam. itt.

No good deed goes unpunished, outlander. - Azura

Rip
Kösz! Ejj, de jól néz ki!
Lehet tetszek egy próbát!

Montanosz
ajánló, egy kis nosztalgia azoknak akiknek a Eye of Beholder 2 volt a "Nagy Õ".
http://undercroft.rakeingrass.com/
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
emule-n full verzió

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

takysoft
A Falloutnak elvileg mennie kell.
Feltetted a legújabb patchet? (gyk. ha felteszed a magyarítást, abban benne van a lagújabb patch).

Requiem meg azért nem megy,mert szar. de az meg nem az XP, vagy az SP2 miatt van, hanem azért meg DX6-os, és ha DX7 vag újabb van a gépen, azt baszik detektálni. (mintha lett volna valami registry hack hozzá ,de nem ajánlatos, mert egyrészt nem non müxik, másrészt meg elk***ja a gépet.

ja, XP-ben alapból DX8 van😄 (SP2-ben meg már DX9, de de ehhez tényleg semmi köze)

[Jakuza]
Hat felejtsd el a leirt emulatorokat, ha directx-es jatekkal szeretnel jatszani, ugyanis a VmWaren kivul egyik se tudja, es a VmWare is csak korlatozott funkciokkal.
A Fallout mas teszta mert az DOS alapu.

Ja azon meg teljesen ledöbbentem hogy az Outcast viszont minden gond nélkül elindult és fut <#wow2>

Az egyik játéka a Fallout2 lett volna de ahhoz szerencsére találtam (egy elég macerás) leírást szal az már oké, a másik a Requiem: Avenging Angel az viszont akármit csinálok nem mûködik 😞

Ja és a rendszer xp professional service pack 2 meg minden javítócsomag.

Már komolyan gondolkodom azon hogy egy particióra win98-at rakok csak félek hogy a vashoz már nem nagyon találnék 98-as drivereket, most melóban vagyok szal a linkelt cuccokat majd otthon kipróbálom, köszi!

takysoft
Miéyen sp2? gondolom service pack... de minek az sp-je? NT: Windows 2000? XP? Vista? Directx?

(nem adom továbba hülyét, de legközelebb azért tényleg értelmesebben kérdezz)

Gondolom Windows XP-re gondolsz(mert ahhoz éppen 2 Service Pack van(eddig). Sajnos egyetlen játékot se ismerek ami XP SP1-en futott volna,de SP2-n nem... cím jó volna.

Ha jóval régebi win-es játékok érdekelnek, akkor ajánlhatom esetleg a virtuális rendszereket. 3 híresebb van.
VmWare Workstation, (ez a legjobb)
MS Virtual PC ez tök-ugyanolyan jó, de kizárólag Windows alatt elérhetõ.(nincs más platformra, pl linuxra... de lehet benne pl linuxot talapíteni,csak maga a progi csak win-es)
VirtualBox A harmadik.. kicsit kevesebb a tudása, de multiplatform, és ingyér' osztyák😄 A régi (és nehezen használható) qemu továbbfejlesztése.

Ezeket szokták összehasonlítgatni. MS VPC-t nem ismerem, így nem tudom jobb-e mint a vmware, sokak szerint igen, sokak szerint nem.
Virtualbox meg kicsi és open-source(ingyenes).

A kompatibilitást nem írtam, mert mondtad, hogy az nem ment.
DOS-os játékok esetén meg DosBox emulátort használj.
Van ugyan az XP-ben dos emulátor beépítve(vistábn már szerencsére nincs), de az szar... fõleg a hang-emulátora, bár ahhoz van vmi javítás, de a nevére nem emlékszem.

Persze ha fontos a játék, akkor egy kisvinyóra feldobhatsz egy új rendszert😄

Mi a játék neve?

Rip
Van konkrét cím, amivel játszani szeretnél? Hátha úgy könnyebb.

próbáltam de úgy sem mennek 😞

Rip
.exe-n jobb egérgomb - Tulajdoságok - kompatibilitás?

Hi!

Létezik olyan program ami lehetõvé teszi a régebbi windowsos játékok futását amik a sp2-vel inkompatibilissé váltak? <#help>