8886
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
Amúgy Dosbox-al a legegyszerűbb játékindítási lehetőség, hogy ha az asztalra kiteszed a dosbox ikonját, megnyitod a sajátgépben a játék könyvtárát és az indítófilet ráhúzod a Dosbox ikonjára. Persze ha cd lemezképből kell futtatni a játékot, akkor még annyi, hogy megnyitod a dosbox.conf filet, és beírod a következő sort: "mount f h:\ -t cdrom"
Ekkor a Dosbox "f" meghajtónak fogja látni a Windows alatt "h" betűvel jelölt meghajtót. Értelemszerűen másoknál a betűjelek változhatnak. -
Én emlékszem. :) Bár én csak a második részt vittem végig régebben, de az elsőt is kipróbáltam, és szerintem nagyon jó kalandjátékok. Merem ajánlani mindenkinek. -
KoniZTE #6681 megcsináltam amit irtam , majd a ww beirtam oda hogy cd ww erre nem jo mert vmi z meghajtorol magyaráz , ötlet ? -
Graphical User Interface
Magyar Info:D
-
Graphic User Interface
ha jól emlékszem. -
KoniZTE #6678 kössz nagyon fasza ! Azt se tom mi az a GUI :) -
Ja akit érdekel:
Erre ki emlékszik?
Little Big Adventure:D
Kell? Épp feltettem egy haveromnak, így ha hiányzik a gyűjteményből, akkor itt a remek alkalom, hogy beszerezd:D
Innét lehet letölteni!
Little Big Adventure 1-2 eredeti ISO-k. Hozzá jár előtelepített, beüzemelt Dosbox környezet(kicsomagolod a zip-et, és Start.bat-al indul)
Kompatibilis szinte minden oprendszerrel(minden windows, és ha leszeded hozzá a dosbox indítót, akkor Linux macOS, os2, amit akarsz.
Az előtelepített rendzser magyarítva is van:D
(ha a géped nem bírja a dosbox-ot, akkor van alternatív futtatólehetőség is.)
ÉS!!!! Van benne egy szép DVD-borító is:D
Kellemes játékot!
UI: most töltsd, mert nemtom meddig lesz elérhető:D Visszajelzéseket várom. -
3 ilyen játékot ismerek, az egyik a Summer Games, a másik a Winter Games, a harmadik pedig az Olympia.
A Dosbox meg egyszerű. letöltöd, telepíted. Ahova telepítetted, ott létrehozol egy "dos" nevű mappát.(az dosbox.exe mellett)
elindítod a dosbox-ot, majd begépeled, hogy:
mount c dos
c:
(ekkor az a "dos" mappa lesz a dosbox emulált környezetében a "C:\", vagyis a cé gyökér.)
ha ebbe a dos mappába belemásolod a játékokat amikkel játszani akarsz(pl a mario-t egy mario nevű könyvtárba), akkor ennyit kell csak begépelni még:
cd mario
mario
és már fut is.
Néhány játéknál van olyan, hogy hagkártyabeállítás, általában setup.exe, vagy setsound exe.
A DosBox alapból ilyen hangkártyát emulál:
Sound Blaster 16 220h IRQ7 DMA1
(ha más hangkártyát szeretnél emulálni, akkor a config fileban át tudod írni a beállításokat)
Ha szerenéd, hogy a dosbox minden induláskor automatikuson mountolja a dos könyvtárat C-nek, akkor keresf meg a konfig fie-t(dosbox.conf), és írd be a legvégére(autoexec részbe) a fenti két sort. akkor mindig azzal kezd majd
Még egy apróság:
keyb hu
magyar nyelvá billentyázet:D jól jöhet:D ezt is írd be configba:D
Ha bármi egyéb kérdésed van, akkor csak szólj:D
(kivéve, ha GUI-t használsz, mert azoktól herótom van...) -
KoniZTE #6675 bocs a kapkodásért az olimpia megis van akinek kellene megtalálja a www.bestoldgames.net oldalon -> Summer Challenge -
KoniZTE #6674 Sziasztok ! 2 kérésem lenne . 1. Jo régen ( 8-10 éve ) volt téli és nyári olimpiás játék , A nyárit vki belinkelné nekem . Jo volt A Grafika :) nem az a fos . Volt bent nyil,lovaglás,bicikli.... nagyon tetszett és lehet vele dosbox nélkül játszani ?
2. kérésem hogy vki leirni pm-ben hogy hogy müködik a dosbox mert ha megnyitom nem csinál semmit .
Előre is köszi !! -
adsa #6673 sziasztok írtam, hogy a Supaplex akadozik. megkaptam miért. akit érdekel az innen töltse le a Supaplexet és indítsa DosBoxal. nekem működik
-
xxxpaulxxx #6672 Jah és még rengeteg az ilyen jelzés, hogy [a és egy szám] -
xxxpaulxxx #6671 már megint felmerült gy kérdés:D
Szóval: vannak a játék romok címében ilyen jelzések mint pl a: cr cls, vagy az aga, vagy cr wow, pd...stb... ezek mire jók?:D Illetve mindegy, hogy melyiket töltöm be?:) (egy játékból van több ilyen verzió a csomagban...) -
Jó szórakozást! :) -
xxxpaulxxx #6669 Ezt a helpet is köszönöm:)
Lejött ez a rengeteg játék... érdekes mert elvileg rapidról nagyon lassú a letöltés és 2 nap múlva jött volna le de mégis lent volt már délutánra... nah mind1:D Belemerülök majd a témába nagyon érdekes:) -
Nagyon szívesen :)
Örülök, ha valaki érdeklődik egy ilyen szép téma iránt :D
Mentés:
Játék közben F12, és a Misc fülön "Save state"
Betölteni aztán logikusan Load state.
Előtte ki kell pipálni az "Enable state recording" rubrikát. -
xxxpaulxxx #6667 Még egy kérdés:)
Hogyan lehet elmenteni a játékokat, hogy ott folytassam ahol tartottam?
-
xxxpaulxxx #6666 Jééééé és tökéletesen fut minden... még a betöltés is sokkal gyorsabb lett:D Hát köszönöm szépen minden segítségedet... most elkezdtem rapidról tölteni egy ilyen komplett amiga játék pakkot... aminek a felét se fogom kijátszani életem végéig, de érdekel nagyon a téma:) MÉgegyszer köszi:) -
Na, feltettem ide egy konfog filet:
Fury config
Ezt másold be a Configurations mappába, majd válaszd ki.
Nyílván a rom elérési útját és a diskek helyét is meg kell változtatni, de nekem ezekkel a beállításokkal akadásmentesen futott. -
Ah, oki, megnézem :) -
xxxpaulxxx #6663 hát mint mondtam a fury of the furries:) -
Kellene egy konkrét cím, ami akadozik, és megnézném, mit lehet állítani, ok? -
Na, megnézem konkrétan, hátha találok valamit. -
adsa #6660 ok kösz. van olyan verzió ami jól megy vistán? a Megaplexen kívül? -
xxxpaulxxx #6659 Hmm köszi most tényleg jobb:D
Viszont még 1 valami amit észrevettem, hogy néhány játék akadozik... mi az optimális beállítása a proginak?:) -
Hogyne :)
Hardware fül:
Floppy drives
Floppy drive emulation speed alapesetben 100%on van, de lehet húzni 800%-ig. Ekkor azonban már lehet kompatibilitási gondok. Lehet próbálkozni :) -
xxxpaulxxx #6657 Hopppá működik:D Azt viszont még megmondanád, hogy esetleg meg lehet-e oldani, hogy gyorsabban töltődjenek be a játékok? Mert amelyik játéknál próbáltam legalább 1-2 perc kellett mire játszani tudjak... -
xxxpaulxxx #6656 Supaplexnek alap problémája (szerintem) akárhány gépen próbáltam mindig ez volt nálam is... gondolom azért tudsz vele játszani és nem annyira akad:) -
adsa #6655 sziasztok. az lenne a kérdésem, hogy felraktam a Dosboxot meg a dosshellt és elindítottam a Supaplexet de amikor jobbra vagy balra megyek akadozik a kép. Mi lehet a baja. Op rendszer: Windows Vista 64x -
Kaja után megnézem :)
Addig is:
Lehet az emulált amiga memóriáját növelni a hardware RAM részénél, ott húzd a csúszkákat jobbra.
-
xxxpaulxxx #6653 Nah igen így mintha már tényleg érzékelne valamit de megint jött egy kis problem:D
Amúgy a játék a már nemrég említett Fury of the furries... aminek csak a dos verziójával játszottam és kiváncsi lennék erre is...
szóval berak első lemez lemegy intro ilyesmi majd késri a másikat... berakom nyomok egy gombot majd bejön ez a workbench... majd elfeketedig mintha töltené a játékot és kiírja... not enough memory:D -
Ha pl.5 lemezes, és kéri a lemezt, érdemes azt a DF0:-ba rakni, az az amiga alaplemez-meghajtója.
Régebbi (már relatíve, ugye :) ) játékoknál előfordulhat, hogy csak a DF0:-t fogadja el, a többit nem látja. Ekkor szépen a DF0:-ba kell pakolgatni a lemezeket, míg meg nem találja, amelyik kell neki.
Amúgy gyakori volt annak idején, hogy volt game disk, save disk, stb.
Az indításnál játéka válogatja, hogy hogy kell, előfordulhat, hogy a workbench jön be, ami az amiga oprendszere.
Ha leírod konkrétan a játékot, szívesen segítek, hogyan kell elindítani, most megint kedvet kaptam nosztalgiázni :D
-
xxxpaulxxx #6651 Hmmm köszönöm szépen a válaszod:) akkor végülis nem próbálkoztam rosszul, mert én a quickstartnál próbáltam csakhát ott csak 2 floppyt lehet betölteni... viszont itt 4et lehet ugye csak az a játék amit én próbálgatok annak 5 lemeze van... és betöltöm az első 4et de még mindig azt írja ki, hogy insert game disk...
Egy másik játék, ami meg 2 diskes... ott meg bejön valami kék ablak amibe mintha parancssort lehetne ütögetni... hát igen még nem nagyon próbáltam ilyennel foglalkozni:D -
Oki:
Tehát minden deafult-on van, innen ráérsz később finomítgatni ezt-azt (megjelenítés, hang, stb.).
Szóval a QuickStart fülön vagy alapesetben, itt most nem kell semmin állítani.
A hardware fülön belül találsz olyat, hogy Floppy Drives. Itt kell pipát tenni annyi meghajtó mellé, amennyit emulálni akarsz (max 4.)
Egyenként ki tudod választani a disk image-eket. (kis gomb 3 ponttal [...]). Itt érdemes az összes disket berakni, hogy később ne kelljen vacakolni a lemezcserékkel.
A ROM fülnél kell még kiválasztani a kickstart romot, de szerintem ezen túlvagy, hisz már töltöttél be játékot.
Ami még fontos, az a Game & I/O port beállításai, ahol az egér és a bill. beállításai vannak.
Hirtelen ennyi a lemezes problémára, remélem menni fog. Ha nem, írj, megoldjuk :) -
xxxpaulxxx #6649 hát nem tudom lehet én vagyok hülye de én csak 2 floppys emulálást látok ebben és abban is ha berakom úgy hogy 1 és 2 akkor sem történik semmi... megköszönném ha vetnél a programra egy pillantást:) -
Több lemezes Amiga játékoknál lehet az emulatorral több meghajtót emulálni (DF0:, DF1:, stb.), és a lemezeket be"insert"álni :)
Vagy ha 1 meghajtóval csinálod, és kiírja ezt a lemezcserés dolgot, vissza kell lépni az emu menüjébe, és ott kicserélni a lemezt, majd vissza a játékba.
Egy ideje már nem használom a WinUAE-t, de régen sokat toltam (hjaj, kár volt eladni az amigát anno:) ), ha még most sem megy, szívesen megnézem egy mostani verzióval pontosan, hogyan megy. -
xxxpaulxxx #6647 ok köszi, majd megnézem:)
B-bird ez a Morph tényleg jó játék... végülis leszedtem snesre, amigával majd később szarakodok:)
Érdekes hogy ez nem volt meg pedig van pár ezer snes romom:) -
magyar amiga oldalon mindenhez van leírás -
xxxpaulxxx #6645 Akkor kénytelen leszek jóóól elagyalni rajta aztán rájönni hogy jééé ez tök egyszerűXD (általában ez szokott lenni:P) -
E téren biztos vannak nagyobb guru -k is. Én életemben egyszer használtam talán WinUA -t, azt is segítséggel. Manapság már nincs türelmem az érthetetlen dolgokhoz. Ha valami nem megy elsőre, HELP-t kiáltok vagy uninstall. :-D