8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#6682 Én emlékszem. :) Bár én csak a második részt vittem végig régebben, de az elsőt is kipróbáltam, és szerintem nagyon jó kalandjátékok. Merem ajánlani mindenkinek. -
KoniZTE #6681 megcsináltam amit irtam , majd a ww beirtam oda hogy cd ww erre nem jo mert vmi z meghajtorol magyaráz , ötlet ? -
#6680 Graphical User Interface
Magyar Info:D
-
#6679 Graphic User Interface
ha jól emlékszem. -
KoniZTE #6678 kössz nagyon fasza ! Azt se tom mi az a GUI :) -
#6677 Ja akit érdekel:
Erre ki emlékszik?
Little Big Adventure:D
Kell? Épp feltettem egy haveromnak, így ha hiányzik a gyűjteményből, akkor itt a remek alkalom, hogy beszerezd:D
Innét lehet letölteni!
Little Big Adventure 1-2 eredeti ISO-k. Hozzá jár előtelepített, beüzemelt Dosbox környezet(kicsomagolod a zip-et, és Start.bat-al indul)
Kompatibilis szinte minden oprendszerrel(minden windows, és ha leszeded hozzá a dosbox indítót, akkor Linux macOS, os2, amit akarsz.
Az előtelepített rendzser magyarítva is van:D
(ha a géped nem bírja a dosbox-ot, akkor van alternatív futtatólehetőség is.)
ÉS!!!! Van benne egy szép DVD-borító is:D
Kellemes játékot!
UI: most töltsd, mert nemtom meddig lesz elérhető:D Visszajelzéseket várom. -
#6676 3 ilyen játékot ismerek, az egyik a Summer Games, a másik a Winter Games, a harmadik pedig az Olympia.
A Dosbox meg egyszerű. letöltöd, telepíted. Ahova telepítetted, ott létrehozol egy "dos" nevű mappát.(az dosbox.exe mellett)
elindítod a dosbox-ot, majd begépeled, hogy:
mount c dos
c:
(ekkor az a "dos" mappa lesz a dosbox emulált környezetében a "C:\", vagyis a cé gyökér.)
ha ebbe a dos mappába belemásolod a játékokat amikkel játszani akarsz(pl a mario-t egy mario nevű könyvtárba), akkor ennyit kell csak begépelni még:
cd mario
mario
és már fut is.
Néhány játéknál van olyan, hogy hagkártyabeállítás, általában setup.exe, vagy setsound exe.
A DosBox alapból ilyen hangkártyát emulál:
Sound Blaster 16 220h IRQ7 DMA1
(ha más hangkártyát szeretnél emulálni, akkor a config fileban át tudod írni a beállításokat)
Ha szerenéd, hogy a dosbox minden induláskor automatikuson mountolja a dos könyvtárat C-nek, akkor keresf meg a konfig fie-t(dosbox.conf), és írd be a legvégére(autoexec részbe) a fenti két sort. akkor mindig azzal kezd majd
Még egy apróság:
keyb hu
magyar nyelvá billentyázet:D jól jöhet:D ezt is írd be configba:D
Ha bármi egyéb kérdésed van, akkor csak szólj:D
(kivéve, ha GUI-t használsz, mert azoktól herótom van...) -
KoniZTE #6675 bocs a kapkodásért az olimpia megis van akinek kellene megtalálja a www.bestoldgames.net oldalon -> Summer Challenge -
KoniZTE #6674 Sziasztok ! 2 kérésem lenne . 1. Jo régen ( 8-10 éve ) volt téli és nyári olimpiás játék , A nyárit vki belinkelné nekem . Jo volt A Grafika :) nem az a fos . Volt bent nyil,lovaglás,bicikli.... nagyon tetszett és lehet vele dosbox nélkül játszani ?
2. kérésem hogy vki leirni pm-ben hogy hogy müködik a dosbox mert ha megnyitom nem csinál semmit .
Előre is köszi !! -
adsa #6673 sziasztok írtam, hogy a Supaplex akadozik. megkaptam miért. akit érdekel az innen töltse le a Supaplexet és indítsa DosBoxal. nekem működik -
xxxpaulxxx #6672 Jah és még rengeteg az ilyen jelzés, hogy [a és egy szám] -
xxxpaulxxx #6671 már megint felmerült gy kérdés:D
Szóval: vannak a játék romok címében ilyen jelzések mint pl a: cr cls, vagy az aga, vagy cr wow, pd...stb... ezek mire jók?:D Illetve mindegy, hogy melyiket töltöm be?:) (egy játékból van több ilyen verzió a csomagban...) -
#6670 Jó szórakozást! :) -
xxxpaulxxx #6669 Ezt a helpet is köszönöm:)
Lejött ez a rengeteg játék... érdekes mert elvileg rapidról nagyon lassú a letöltés és 2 nap múlva jött volna le de mégis lent volt már délutánra... nah mind1:D Belemerülök majd a témába nagyon érdekes:) -
#6668 Nagyon szívesen :)
Örülök, ha valaki érdeklődik egy ilyen szép téma iránt :D
Mentés:
Játék közben F12, és a Misc fülön "Save state"
Betölteni aztán logikusan Load state.
Előtte ki kell pipálni az "Enable state recording" rubrikát. -
xxxpaulxxx #6667 Még egy kérdés:)
Hogyan lehet elmenteni a játékokat, hogy ott folytassam ahol tartottam?
-
xxxpaulxxx #6666 Jééééé és tökéletesen fut minden... még a betöltés is sokkal gyorsabb lett:D Hát köszönöm szépen minden segítségedet... most elkezdtem rapidról tölteni egy ilyen komplett amiga játék pakkot... aminek a felét se fogom kijátszani életem végéig, de érdekel nagyon a téma:) MÉgegyszer köszi:) -
#6665 Na, feltettem ide egy konfog filet:
Fury config
Ezt másold be a Configurations mappába, majd válaszd ki.
Nyílván a rom elérési útját és a diskek helyét is meg kell változtatni, de nekem ezekkel a beállításokkal akadásmentesen futott. -
#6664 Ah, oki, megnézem :) -
xxxpaulxxx #6663 hát mint mondtam a fury of the furries:) -
#6662 Kellene egy konkrét cím, ami akadozik, és megnézném, mit lehet állítani, ok? -
#6661 Na, megnézem konkrétan, hátha találok valamit. -
adsa #6660 ok kösz. van olyan verzió ami jól megy vistán? a Megaplexen kívül? -
xxxpaulxxx #6659 Hmm köszi most tényleg jobb:D
Viszont még 1 valami amit észrevettem, hogy néhány játék akadozik... mi az optimális beállítása a proginak?:) -
#6658 Hogyne :)
Hardware fül:
Floppy drives
Floppy drive emulation speed alapesetben 100%on van, de lehet húzni 800%-ig. Ekkor azonban már lehet kompatibilitási gondok. Lehet próbálkozni :) -
xxxpaulxxx #6657 Hopppá működik:D Azt viszont még megmondanád, hogy esetleg meg lehet-e oldani, hogy gyorsabban töltődjenek be a játékok? Mert amelyik játéknál próbáltam legalább 1-2 perc kellett mire játszani tudjak... -
xxxpaulxxx #6656 Supaplexnek alap problémája (szerintem) akárhány gépen próbáltam mindig ez volt nálam is... gondolom azért tudsz vele játszani és nem annyira akad:) -
adsa #6655 sziasztok. az lenne a kérdésem, hogy felraktam a Dosboxot meg a dosshellt és elindítottam a Supaplexet de amikor jobbra vagy balra megyek akadozik a kép. Mi lehet a baja. Op rendszer: Windows Vista 64x -
#6654 Kaja után megnézem :)
Addig is:
Lehet az emulált amiga memóriáját növelni a hardware RAM részénél, ott húzd a csúszkákat jobbra.
-
xxxpaulxxx #6653 Nah igen így mintha már tényleg érzékelne valamit de megint jött egy kis problem:D
Amúgy a játék a már nemrég említett Fury of the furries... aminek csak a dos verziójával játszottam és kiváncsi lennék erre is...
szóval berak első lemez lemegy intro ilyesmi majd késri a másikat... berakom nyomok egy gombot majd bejön ez a workbench... majd elfeketedig mintha töltené a játékot és kiírja... not enough memory:D -
#6652 Ha pl.5 lemezes, és kéri a lemezt, érdemes azt a DF0:-ba rakni, az az amiga alaplemez-meghajtója.
Régebbi (már relatíve, ugye :) ) játékoknál előfordulhat, hogy csak a DF0:-t fogadja el, a többit nem látja. Ekkor szépen a DF0:-ba kell pakolgatni a lemezeket, míg meg nem találja, amelyik kell neki.
Amúgy gyakori volt annak idején, hogy volt game disk, save disk, stb.
Az indításnál játéka válogatja, hogy hogy kell, előfordulhat, hogy a workbench jön be, ami az amiga oprendszere.
Ha leírod konkrétan a játékot, szívesen segítek, hogyan kell elindítani, most megint kedvet kaptam nosztalgiázni :D
-
xxxpaulxxx #6651 Hmmm köszönöm szépen a válaszod:) akkor végülis nem próbálkoztam rosszul, mert én a quickstartnál próbáltam csakhát ott csak 2 floppyt lehet betölteni... viszont itt 4et lehet ugye csak az a játék amit én próbálgatok annak 5 lemeze van... és betöltöm az első 4et de még mindig azt írja ki, hogy insert game disk...
Egy másik játék, ami meg 2 diskes... ott meg bejön valami kék ablak amibe mintha parancssort lehetne ütögetni... hát igen még nem nagyon próbáltam ilyennel foglalkozni:D -
#6650 Oki:
Tehát minden deafult-on van, innen ráérsz később finomítgatni ezt-azt (megjelenítés, hang, stb.).
Szóval a QuickStart fülön vagy alapesetben, itt most nem kell semmin állítani.
A hardware fülön belül találsz olyat, hogy Floppy Drives. Itt kell pipát tenni annyi meghajtó mellé, amennyit emulálni akarsz (max 4.)
Egyenként ki tudod választani a disk image-eket. (kis gomb 3 ponttal [...]). Itt érdemes az összes disket berakni, hogy később ne kelljen vacakolni a lemezcserékkel.
A ROM fülnél kell még kiválasztani a kickstart romot, de szerintem ezen túlvagy, hisz már töltöttél be játékot.
Ami még fontos, az a Game & I/O port beállításai, ahol az egér és a bill. beállításai vannak.
Hirtelen ennyi a lemezes problémára, remélem menni fog. Ha nem, írj, megoldjuk :) -
xxxpaulxxx #6649 hát nem tudom lehet én vagyok hülye de én csak 2 floppys emulálást látok ebben és abban is ha berakom úgy hogy 1 és 2 akkor sem történik semmi... megköszönném ha vetnél a programra egy pillantást:) -
#6648 Több lemezes Amiga játékoknál lehet az emulatorral több meghajtót emulálni (DF0:, DF1:, stb.), és a lemezeket be"insert"álni :)
Vagy ha 1 meghajtóval csinálod, és kiírja ezt a lemezcserés dolgot, vissza kell lépni az emu menüjébe, és ott kicserélni a lemezt, majd vissza a játékba.
Egy ideje már nem használom a WinUAE-t, de régen sokat toltam (hjaj, kár volt eladni az amigát anno:) ), ha még most sem megy, szívesen megnézem egy mostani verzióval pontosan, hogyan megy. -
xxxpaulxxx #6647 ok köszi, majd megnézem:)
B-bird ez a Morph tényleg jó játék... végülis leszedtem snesre, amigával majd később szarakodok:)
Érdekes hogy ez nem volt meg pedig van pár ezer snes romom:) -
#6646 magyar amiga oldalon mindenhez van leírás -
xxxpaulxxx #6645 Akkor kénytelen leszek jóóól elagyalni rajta aztán rájönni hogy jééé ez tök egyszerűXD (általában ez szokott lenni:P) -
#6644 E téren biztos vannak nagyobb guru -k is. Én életemben egyszer használtam talán WinUA -t, azt is segítséggel. Manapság már nincs türelmem az érthetetlen dolgokhoz. Ha valami nem megy elsőre, HELP-t kiáltok vagy uninstall. :-D -
xxxpaulxxx #6643 Halihó! Felraktam ezt a WinUA nevű progit hozzá egy "kickstart" romot... csak rohadtul nem értek még ehhez az egészhez... betöltök egy játéknak az 1. diskjét lemegy az intro és utána jön az hogy insert game disk and psuh a button... B-bird mit ronthattam el/mit nem csináltam meg?:)