Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

takysoft
dosboxban:
mount c c:\games\duke3d (berakja a mgadott könyvtárat C mehajtónak)

dosboxban gépelgess be ilyeneket:
intro, help intro mount stb.

van a dosboxhoz magyar nyelv letölthetõ asszem.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

ohh;anno mikor elõször próbáltam beüzemelni a dosboxot... mountolás alatt mit értesz? én csak úgy indítom a gámákat hogy ráhúzom exet a dosbox exejére(vagy parancssorból átirányítomvagy argumentumból így még nem próbáltam) és már minden müxik. Legalább is nekem szinte egy gámával se volt problémám eddig.

Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.

hmm

Hagytam hogy oda telepítse magát ahova gyárilag akarta de lehet hogy a demo tényleg nem azt a könyvtárszerkezetet használja mint a "full" játék, utánanézek.

thx!

takysoft
0.65-ös Dosbox már vagy 3 éves😄 azóta megháromszorozták a sebességet, meg a kompatibilitást.
0.7-es óta például már nem neked kell állítgatni a ciklusszámot se. automatikus.

ebben már csak mountolni kell neked😄

Lord Myn:
Én az officialra gondoltam. az ilyen sideprojectek elõbb utóbb megdöglenek. (néha az official is😄) Meg nem mindig naprakészek cvs ügyben se. (sõt, néha illegálisak is)

Amúgy meg nincs rászükség, mert ami kimaradt dosboxból(long filename support, d3fx glide, printer) ezek a gondok már fent vannak a sourceforga "future request" topicjain. Oda irogattam hozzászólásokat ezügyben. (újet nem kellet nyitnom)

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Lehet, hogy egy bizonyos könyvtárban keresi a játékot, ha pedig máshova lett telepítve, akkor nem találja.
Hi!

A Slitherine oldaláról letölthetõ a Chariots of War demoja ami tulajdonképpen maga a full játék csak van rajta egy 3 órás limit, az 1.0-ás krekkel faszán megy, letöltöttem hozzá a legújabb patchet de azt sehogysem engedi feltelepíteni se a crackes se a demo .exe-re mert szerinte a játék nincs is a gépre telepítve.

Nincs valakinek valami jó ötlete erre a problémára? <#help>

Lord Myn
Ilyenekkel én is találkoztam, amikor még Athlon XP-m volt, a display output-tal kellett játszani egy kicsit és valamelyiknél megszûnt (surface, overlay vagy opengl) már nem emlékszem.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Lord Myn
Taky! Amit írtál hogy hiányzik a DOSBox-ból, az mind benne van, úgyhogy ne írjál nekik levelet... Vannak különféle CVS Build-ek, én is spécit használok, a "normál" DOSBox-on felül ezek vannak benne:

- D3D szûrõ Pixel Shader 2.0 támogatással
- MT-32/LAPC-I emuláció
- Glide emuláció(!) /Bár ennek én esetemben sok értelme nincs, mivel egy DOS-os 3Dfx játékom van: a GTA 1/
- Printer támogatás
- TCP/IPX hálózat
- meg még 1 rakás különbözõ dolog, de ezeket egyelõre nem használom.

MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W

Ez a patch nem segít a Red Alerten?

LA kalandokhoz - meg néhány másikhoz - pedig tényleg ott van a ScummVM is, azzal nem volt soha problémám. Egyszer már én is több idõt szánok a DOSBoxra, a HoMM 1-2 zenéje nem mûködik rendesen XP alatt. Bár néha inkább én is egy régi gépet raknék össze, az legalább visszaadna valamit a régi fílingbõl, az enyém sajnos már nem üzemel.
ami viszont fura hogy pl redalert menü szaggat alig látszik kurzor bugzik viszont ha elindul a játék ott full. Több gémnél is ezt tapasztaltam mármint hogy lassú a menü, maga a játék meg rendesen fut. ez mitõl lehet? mondjuk ez VirtualPC2007-alatt volt. 065-ös dosboxnál meg hiába toltam a sebességes normality nevû kaland szaggat 😞 namajd most.
Legújabb DosBoxot ma szedtem le. Kipróba lesz 😊
Hangkártyám meg Creative SB live pci. alaplapit letiltottam mert mint említetted szoftveres.
takysoft
azért azt ne felejtsd el, hogy a mai procinak nem csak a számolást kell kiszámonia, de emulálja a régi archintektórát is.
emulálja az alaplapot, meg a hangkártyát.
gondolj bele, ami régen a hankártyában hardveresen volt megolva, most szoftver számolja. meg még millió másik dolgot.(pl teljes mértékig emulál egy S3 trio 64 videokártyát.. dos alatt az volt a legjobb)
számoljunk 200 mhz-et procira(mert pl egy carmageddonhoz pl nem árt ennyi, fõleg magas felbontásban). ennyit környezetestõl emulálni.. ahhoz kell legalább egy 1 ghz. (teljes emulálással.) van a dosboxban még vagy 10 féle hangkártya, abból altalában 1 aktív. emuláls SB-ket, meg GUS-t is többek között. Persze directsoundban, nem csak kinyomja a midit, mint a hangkártya chipje, aztán szól úgy, hogy épp milyen kártya van a gépben...

régen sok olyan emulátor volt, ami kihasználta azt, hogy az adott program PC-n fut. és mivel ez is, meg az is PC, sokmindent nem emulált, hanem nyomatta direktben. Ilyen pl a DosEmu. Aztán ahogy elkezdtek egyre újabb alaplapokat építeni, ezek egyre inkább nem voltak kompatibilisek.

A Dosbox lefordítható a világon bármilyen olyan platformra, amire van C compiler (nem.. telefonon CSAK java van... kivéve a symbiant, mert arra van C++)

Amúgy meg ha a full throttle nem fut jól, akkor a dosboxod szar. hazsnáld a legújabbat, azzal nem lesz bajod(legfeless a fullscreen esz hibás)

Ami hányzik a DosBox-ból:
-nyomtatás.
-hálózat (legalábbis azt hittem, de ezek szerint van benne)
-3dfx... (volt dosban ilyen... pl Tomb Raider😄 lehetne emulálni, és talán nem is volna olyan embertelen munka.... majd írok nekik levelet😄)

Lord Myn
A legújabb DOSBox-on már futnia kell a Full Thottle-nak a te gépeden is, csak ügyesen be kell konfigurálni. Szóval inkább ScummVM. 3Dfx ügyben meg nézd meg az oldalt amit ajánlottam egy aranybánya ha XP-t használsz.

Másik, mint írtam hiába fér bele többszörösen is, elég kemény dolog emulálni egy x86-os rendszert, hiszen az nem konzol, hanem teljes utasítás készletû proci.

Egyébként én már felapplikáltam a Win 3.1-et is DOSBox alá 16/24-bites grafikával, 16-bites hanggal (a Win95 még nem megy fel sajnos, már a telepítõ elõtt kifagy) fut a régi CorelDraw is, Windows-os játékok is, szóval jó cucc lesz ez a DOSBox, csak még nincs teljesen kész (majd ha lesz legalább 1.0-ás verzió).

Köszi a 3dfx-es linket hasznos! 😊
A videókártya megaherzet csak a TENDENCIA miatt említettem, természetesen semmi köze hozzá, csak röhely hogy egy 80mhz-es 486dx2 egy 40mhz es vlb-s kártyával ez (összesen 120mhz 😊 nem akad ez meg igen. Nemhiszem el hogy nemlehet rendesen leemulálni egy régi vasat egy main. többszörösen belefér.
Lord Myn
Arról nem is beszélve, ha direkt LucasArts-os régi kalandokat akarunk, futtatni XP (vagy bármi más oprendszer) alatt, akkor ott a jó öreg ScummVM, ami direkt erre van kihegyezve és ezért jóval kisebb vassal is beéri, mint a DOSBox.

Lord Myn
Persze, hogy akad, mert egyrészt szerintem régebbi DOSBox-val probálkozol (a legújabb 0.72-es), másrészt a DOSBox nem DOS-os környezetet emulál, hanem a teljes x86-os (286/386/486/Pentium) architektúrát, amihez azért kell bika, az meg hogy a videókártyádban hány MHZ-es GPU van, az édesmindegy a DOSBox-nak (kivéve ha OpenGL/D3D szûrõket alkalmazol nagyfelbontásban, de ebbe most ne menjünk bele...)

Lord Myn
Ja, ha van origi vas is, akkor www.3dfxzone.it-nél probálkozz XP-s driver ügyben, nekem mûködött az Voodoo 2 SLI is XP alatt ezekkel a driverekkel! (Amíg el nem adtam a "rendszert").

"DOSbox is nevetséges hogy akad a hang a full throttle alatt pedig a vga-mban erõsebb 350mhz-es cpu van mint anno a vasban összesen amin futott."

A legtöbb Lucas Arts játékból létezik XP-verzió, így a Full Throttle-ból is. Bár gondolom csak a példa miatt van megemlítve.
Csak azért mondtam mert csalódott vagyok hogy DirectX9c nem kompatibilis a 6.1-el legalábbis a valóságban nem, az Ms virtual PC meg csökött és nincs benne 3d. a tényleges külön élõ oprendszer az egyetlen mûködõ megoldás. DOSbox is nevetséges hogy akad a hang a full throttle alatt pedig a vga-mban erõsebb 350mhz-es cpu van mint anno a vasban összesen amin futott. szóval soksok csalódás kínlódás 😞
Az emulátorok meg kivétel nélkül háromszor lassabbak akadnak szaggatnak az igazihoz képest. Sajnos tapasztalat.
XP alatt biztosan. Ott megse mukkant. Már szereztem egy 4gigás hdd-t 98-ra, driverek is vannak hozzá, márcsak ati helyett kell egy trio64 vagy valami non3d PCI vgavezérlõ.
takysoft
ez most hülyén hangozhat, de lehet, hogy egy emulátort könnyebben beüzemelsz, mint ez eredeti vasat😄

Jah config: AthlonXP 1700+ 896mb ddr266 ram, sok hdd, epox 8khal+, ati 9600SE és a fiókban a 3dfx vudu2 😊
"Elvileg ha egy mai kártya mellé bekötnél egyet, annak is menni kéne."

Sajna összeveszik a mai kártyák 3d-s részével 😞
Nemkell vrapper, van létezõ vas is 😊
Voodoo2 van kéznél társkártya természetesen. nekem anno rush-om volt tele vagyok driverekkel.
vonatkoztass el a direct X tõl.
azért mondtam mert a directx6.1-es cuccok 80%-a glide-ot is támogat, illetve opengL-t vagy mindkettõt.
takysoft
3dFX glide.... hát hallod annak annyi köze van a directX-hez, mint mondjuk az opengl-nek....

A mai kártyák nagy része ismeri a DX9 és az OpenGl2 szabványokat. Január fele jönnek az új ATI kártyák, azokban már lesz mindben DX10.1 illetve OpenGl3 támogatás.

De egyikben sincs 3dFX támogatás. Azt a régi 3dFX kártyák támogaták csak. Fõleg a Voodoo széria. Ezek nagyrész segédkártyák, amiket be lehet kötni a fõ videokártya mellé. Ezek elvileg mindenféle vidokarival kompatibilisek, és csak a 3dfx támogatásért felelnek. Elvileg ha egy mai kártya mellé bekötnél egyet, annak is menni kéne.

Volt egy Voodoo Banshee széria is. Ezek vidokártyák is voltak egyben, nem csak segédkártyák.

Ha software-esen szeretnéd megoldani a dolgot, akkor valami emulátor kell. A dos-os glide-os játékok közül talán mindet támogatja a GliDos.
Windows alá nem tudok tanácsot adni, de vannak rá megoldások tudtommal.

Esrohnoil
Én a Nox-ot nem tudom rendesen xp alatt futtatni...

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.

Lord Myn
Vannak külöbözõ Glide Wrapper-ek, amik a Glide-os programokat OpenGL-é alakítják, ezekkel érdemes probálkozni.

Arról nemis beszélve hogy ahol ez a probléma ott nincs net, itt net van de korlátozott úgyhogy játékpatcheket nemtudok elérni.
Nem a detektálással lesz gond, felmegy elindul, intro rendben és utána kettyennek meg.
Elsõsorban a 3dFX glide-al van problémám.
Bocs, egy kicsit elfeledkeztem magamról, de ha most így eszembe jutott, gondolom senki sem bánja, ha ezt idelinkelem: System Shock háttérsztori

Nekem speciel ez az egyik örök favoritom a DOS-os játékok közül <#wink>.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

takysoft
Még a DX10 is támogatja az összes régi dx verziót, ilyen problémád sose lesz. Ezzel semilyen játéknak nem szabadna gondban lennie

Ellenben annyi igazság van a szavaidban, hogy sok játék DX6.1 detektáló rendszere nem az igazi. Csak azt nézik, van-e fent DX6.1, az hoyg van-e újabb, azt nem. Ezesetben sokkal nehezebb a dolog.
Ha az adott programhoz nincs patch(99,9%-ban van, nézz utána!), akkor bizony trükközni kell a regisztrációs adatbázissal.

Nekem anno volt egy DX8-as Win98 rencerem. volt mellé egy .reg file, ami "átállította" a registry-t 6.1-esre😄 akkor futottaka dolgok(mert mint mondtam a 8-as támogatja a 6.1-et, nem azzal van itt a gond), meg volt egy .reg file ami visszaállította az eredetit.

asszem valami Requiem c. játékhoz kellett, de nem vok biztos benne...

ilyeneknek néz utána.

takysoft
a hálózati tulajdonságoknál ugye telepítve van az IPX protokol?
Mert alapból nem szokta feltenni.

Nincs valakinek ötlete hogy lehet futtatni directX 6.1-es cuccokat? Virtual PC alatt nincs 3d, dosemu nem directX. DX5 megy dx7-8 megy csak a 6.1 nem. (Driver, might and magic, redalert 800X600, sorolhatnám.)
Köszi a segítséget, de én saját hálózaton belül szeretnék DOOM-ozni. 😊
A Dosbox támogatja az IPX-et, de induláskor "SendPacket: 0xff" üzenettel kiszáll. Ez az amit nem tudok hová tenni, hogy mit is jelent pontosan, mi okozza, és hogyan lehetne megszüntetni! Egyáltalán mi is az a "0xff"?
Szóval ezügyben kéne egy kis segítség.😊
Kössz mindenkinek!
takysoft
szia, az a vacak amirõl nemrég szó volt, az nem viszi hálóban?

Itt volt róla szó, nézd meg.. Doomsday a neve asszem.

Rip
Ezt próbáld meg:

doom2.wad

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

http://www.zdaemon.org/

Köszi a segítséget! Sajnos ehhez meg túlságosan "incorrect" a doom2.wad fájl ami nekem van. 😊
Rip
Doom2 hálózatban, neten:

http://www.zdaemon.org/

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Sziasztok! Remélem van tapasztalatotok a témában, mert bár sokat küzdöttem ,elakadtam. A DOOM 2-vel szeretnék játszani multiplayer hálózatban. Namármost az XP ugye nem szívleli az IPX-t, ezért felraktam egy Dosbox 0.71-et. Mikor elindítom az ipxsetup-ot ezt a (hiba?)üzenetet kapom:
-----------------------------
DOOM II NETWORK DEVICE DRIVER
v1.22
-----------------------------
Communicating with interrupt vector 0x60
Attempting to find all players for 2 player net play. Press ESC to exit.
Looking for a node.SendPacket: 0xff

Már próbáltam direktbe összekötni a két gépet router nélkül is, sõt a tûzfalakat is kikapcsoltam, de semmi! Mindig ugyanezt írja ki!
Ha valakinek van tapasztalata az ügyben és megosztaná velem azt nagyon megköszönném!😊
Jól jönne a szerkesztés...

Zene megy mindenkinek a Carmageddon 1-2 alatt? Elvileg be van kapcsolva,d e mégsem szól. Gondolom a hangkártya nem tetszik neki.

"Nekem megy csak felbontást nemtok állítani... 😊"

Felbontást amúgy nem is lehet állítani, van szoftveres (320 x 200 256 colours) és hardveres mód (640x480 16bit colour), ennyi. Bár nem tudom, hogy kijött-e erre valami patch vagy mod.
Persze, létezik XP-n futó verzió is, közben megtaláltam a patchet, a múltkor ugyanitt elkerülte a figyelmemet.

Aki esetlegnem ismerné, itt található (XP) patch számos régi játékhoz is, jó barát ez az oldal.
Nekem megy csak felbontást nemtok állítani... 😊
Carmageddon 2 XP alatti elindítására valakinek van ötlete?
Létezik a UK verzióhoz XP patch? Konkrétan ezt a verziót akarom elindítani. Kompatibilitás nem segít.
akyyy
kéne nekem vistára egy lassító (lehetõleg olyan ami flash animokat is belassít<#nyes>)

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Esrohnoil
Nálam xp és 98 van telepítve a gépre. 😊

War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.