8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#6722 Én régen a PCGuruban vagy PC-X-ben láttam egy játékot, stratégia szerűség volt és különböző lényeket lehetett bennük létrehozni, akik pl. tudtak tűzgolyókat dobálni meg ilyenek. Te választottad meg, hogy mit tudjon.
Sajna többre nem emlékszem, pedig elég sokat kerestem. -
#6721 Ahh és tényleg :) Köszi a segítséget. :) -
#6720 Az lesz az, a "vadak" valasza a Deer Hunt sorozatra :) -
#6719 Valami Deer Avenger rémlik... -
#6718 Hali mindenki! A segítségeteket kérném. Volt régen egy külső nézetes lövölde, egy szarvassal kellett menni, és a vadászok voltak az áldozatok. Humoros játék volt, lehetett csalit rakni, elbújni bokorba, volt több fajta fegyver, és a szarvasnak jó kis beszólásai voltak, stb. Valamelyik Guru vagy Gamestar mellékleten volt. Ha valaki emlékszik rá, azt megköszönném valahogy :) -
#6717 Ezt én is végigtoltam :) Beteg egy játék volt. -
#6716 Vicces, de megy gond nélkül Vistán, ráadásul már el is akadtam xDDD -
#6715 jajj, pedig ezt is ismerem, mér nem jutott eszembe:D
túl sok lila alienes játék van:D -
#6714 [kép] -
#6713 Megjött az info a keresett játékról:
-
#6712 Ah, na ezt nem tudtam, kösz az infót. -
#6711 Sziasztok
Keresek egy játékot Windowsos játékot. Kb 5-6 éve láttam utoljára, általános suli gépein volt fenn. Egy ufo zuhant le a földre, amiből kimászott egy lila lény, és őt kellett irányítani. Point'en click maga játék, első "pálya" egy farm volt. Pl. szénakazalból kellet kikeresni a tűt, a lóval lerugatni a benzint, majd ellopni a kocsit. A második pálya egy étterem volt asszem. Úgyemlékszem egyszemű a főhősünk, és van egy távirányítója is , nagy piros gombbal a közepén. Asszem az ingame menü is erre épül.
Egy másik topikban már próbálkoztam, ott irányítottak ide, az biztos, hogy a keresett játék nem a Stupid Invaders, és nem is a Chewy: Esc form F5.
Köszi a segítséget :) -
Zóanagyvarázsló #6710 Megjelent fél év késéssel Atari ST-re is. Mondjuk a PC-s portért annyiból nem kár, hogy a játék korából kiindulva, aligha az lett volna a legjobb, legszebb verzió, ma pedig már úgyis itt vannak az emulátorok. -
#6709 Atari? Nem Amiga? (Már ha a Fate: Gates of Dawn-ról van szó) -
#6708 elkezdték pc-re átirni, de sajna abba maradt a fejlesztés.
én különben atari emulátoron játszottam vele, könnyebb volt kezelni, meg gyorsabb volt, de detto ugyanaz. -
Zóanagyvarázsló #6707 Szerintem úgy, hogy a tartalom ingyenes, pénzt meg csak a lemezért, borítóért, terjesztésért fizetsz.
Éppen arról szólt a felvetésem, hogy vajon az EVM fizetett-e minden egyes nem freeware tartalmakért ezeknek a pakkoknak az esetében.
Hozzászólva am ásik témához, mindig is érdekeltek fél szemmel a rogue-like cuccok, de eddig még nem mertem az életemet feláldozni miattuk. Viszont egy Dungeon Keeper-hez (is) hasonlító játékmenetnél kevesebb csábító dolgot elképzelni... -
#6706 Szerintem úgy, hogy a tartalom ingyenes, pénzt meg csak a lemezért, borítóért, terjesztésért fizetsz.
Más.
Nemtom, ez mennyire oldgame, de max ti fogjátok tudni értékelni... :) Jelenlegi (alfa)verzió 2008 augusztus.
Dwarf Fortress
Rouge-like, ASCII-karakteres "grafika", de nem az átlag hack'n'slash.
Leginkább a Dungeon Keeper-Settlers-Sims(!) hibrid, mindegyik játékból a pozitívumokat begyűjtve.
Legenerál az elején egy _kurvanagy_ világot, hegyekkel, erdőkkel, tengerrel, síkságokkal, elf, törpe, ember, goblin településekkel, ezek _ezer éves történelmével_, legendás hősökkel, egyebekkel.
Aztán itt kell választanunk egy szimpatikus területet, kiválasztani a kezdő hét törpénk skilljeit, felszerelését, aztán indulhat a móka.
Fel "kell" építeni egy törpe erődöt. Valahol beleásni a földbe, úgy dándszönkíperesen, szobákat, étkezőt, műhelyeket, farmot, kutat, raktárakat, ilyesmiket ásni, és beindítani a gazdaságot.
Az meg kb a Settlers-énél még kb 10szer összetettebb, 4-5 szintes termelési láncok (pl döglött állat-nyers bőr-kikészített bőr-páncél-díszítések),vagy 30 féle szakma... Közben farmolni, alkoholt főzni(minden törpe kőalkesz, még a terhes anyák is :P), kajákat, mindehhez tárolóeszközt gyártani... Idővel jönnek még a főerődből bevándorlók, később nemesek is, fel kell állítani a katonaságot (fegyvert, páncélt gyártani nekik, kiképezni, ellátni őket). Jönnek kereskedő karavánok, akikkel lehet kereskedni... Elkezdenek jönni az ellenségek, először csak egy-két tolvaj, aztán kisebb portyázó bandák, mégkésőbb 20-30 fős ostromló seregek...
A játék "engine"-je 3D-ben kezeli a világot, de nem a szokásos "végeláthatatlan barlangrendszer, lépcsőfel/le, azt' szevasz", hanem van domborzat, a különböző szintek teljesen egybefüggő világot alkotnak.
Van fizika. A víz és a magma folyik, lehet neki csatornát ásni, zsilipekkel terelgetni. Van vízimalom, pumpa, a víznek van nyomása Tehát ha egy felszíni tóból akarunk kutat a föld alatt, akkor az ki fog önteni. Erre pl megoldás egy zsilip, amit egy vízszint-érzékelő vezérel, ami bizonyos szint fölött elzárja a tavat... (ilyet melyik másik játékban lehet csinálni?) A magma elpárologtatja a vizet(van gőz is), a víz megszilárdítja a magmát...
Vannak évszakok, éghajlat, melegben nincs tél, hidegben, hegyen meg csak nyáron olvadnak ki a folyók. (viszont a jégben lehet alagutat csákányozni)
Mindemellett egy Sims az egész, figyelni kell, hogy a törpék ne haljanak éhen-szomjan, elégedettek legyenek a munkájukkal, a szobájukkal, legyen elég sör. Valami "thought"(gondolat)-rendszer van, vannak kellemes és kellemetlen gondolatok (pl baráttal beszélgetni kellemes, belelépni egy hányásba kellemetlen), ezek aránya adja a morált. Időnként megszállja őket az ihlet, legendás tárgyat akarnak gyártani, ha nem kapják meg az alapanyagokat pár hónapig, akkor őrjöngeni kezdenek, vízbe fojtják magukat, vagy bedepiznek és éhen-szomjan halnak...
Fel lehet állítani a katonaság mellett rendőrséget is, akik a bűnöző törpéket verik vasra(vagy verik meg, ha nincs börtön)
Harcrendszere megint csak megalomán, testtájak az ujjakig bezárólag, belső szervek sérülései, ezek hatásai (hányás, bénultság, eszméletvesztés, elvérzés)...
Persze kell pár óra, hogy egyáltalán _lássa_ az ember, mi is az a kuszaság, meg kell egy hét, míg tisztázódik a lényeg, de aztán valami hihetetlenül összetett és szórakoztató. Ja, _rettenetesen_ sok mikromenedzsment, egy Colonization ehhez képest picsafüst... Az összetettségének persze megvan az ára, baszott nehéz beletanulni. Gamespot-módra: Learning curve: extremely fuking steep.
Egy nagy hibája, hogy kissé instabil, nameg a rouge-like mentési rendszer. Tehát savegame csak úgy van, hogy ki is lép rögtön, tehát csak _folytatni_ lehet. Viszont apró gond, hogy néha _elbassza_ a mentést, ezzel az _egész_ világot, erődöt, beleölt többszáz órát.
Megoldás a szokásos, savegame előtt az előző mentést átmásolni másik könyvtárba. Így max két mentés közti idő a bukta, nem az egész játék.
Nem vagyok teljesen normális. Nemrég vettem gépet, Crysis elmegyeget medium-high körül,azt' egy hete csak ezzel játszom... Hihetetlenül megfogott ez a játék, fogalmam sincs, mikor volt ilyen utoljára... Talán még C64, Elite...
Van hozzá Wiki, nagyon sokat segít.
Ja, és kedvcsinálónak Boatmurdered sztorija. Néhány arc elkezdte úgy játszani, hogy évente továbbadják a mentést. Nyilván teljes a káosz. Végromlásról, őrületről, vérről, hamuról és elefántokról szól a történet. Néhányan nagyon jól tudnak írni, meglehetősen szórakoztató.
Angoltudás kötelező a játékhoz, Wikihez, Boatmurdered sztorihoz, ez anélkül nem megy.
Lehet, hogy nyitok neki topicot is, hátha vannak még ilyen őrültek, mint én... -
Zóanagyvarázsló #6705 Ezzel tisztában is vagyok, ezért írtam abandonware-t, s nem freeware-t, emellett részemről vásárolom ezeket a játékokat is. Az említett játékot pont azért vetettem fel, mert tulajdonképpen az abandonware verzió van kereskedelmi forgalomban az EVM által. Egyáltalán milyen alapon tehetik ezt meg? -
#6704 Hát az "abandonware" érdekes szó.
Általában az olyan játékokra használják, akiket újonnét már nem kapni(eBay az más tészta, ott mindent kapni... boltokra goldolok)
De ezek legtöbb esetben nem ingyenes termékek. A kiadók általában mindig fenntartják a jogokat maguknak... Bár legtöbb esetben ez már senkit se érdekel, mert ilyenkor már profitot úgyse hoz a játék...
Gondoltátok volna, hogy a Simon the Sorcerer c. játék a mai napig rendelhető? Ugyanígy a Duke Nukem 3D?
(más játékoknál meg... attól, hogy a kiadó már megszűnt... azok a jogok vannak valahol...)
Attl, hogy valamit nem kapni, sajnos nem ingyenes... Pl Orson Scott Card Végjáték c. könyvét sem szabad neten terjeszteni, pedig olyat ritka, hogy antikváriumban 5000Ft alatt nemigen látni.. -
xxxpaulxxx #6703 Szerintem minden létező játékhoz van már rom gépen -
Zóanagyvarázsló #6702 Nem kell riogatni, én tökéletesen tudok fullscreenben "dosboxozni" XP alatt, és nem egy-két órát töltöttem már vele. Ha hibádzik nála, azt úgyis észre fogja venni.
Engem Amigáról leginkább a Fate: Gates of Dawn érdekelne. Nos, ez rajta van az EVM féle pakkon is, de mivel a kiadó és a fejlesztő már rég megszűnt, így gondolom semmivel sem jogtisztább (sok más rajta található játékhoz hasonlóan), mint abandonware forrásból beszerezni. Ebben ki tud megerősíteni cáfolni?
Még valami. Amigához való lemezeket PC-n be lehet olvastatni? (Értsd: leemzképet készíteni róluk, majd emulátorral használni.) -
#6701 általános válasz:
Alt+Enert.
de van egy olyan sejtésem, hogy te a windows-os változattal játszol, amiben bugos a fullscreen.. nem ajánlom használni...
meg.. ha szélesvásznú monitorod van, akkor még randa is lesz.. -
#6700 ennek 90%-a volt Pc-n is:D -
KoniZTE #6699 Kössz midenki mindent ! Nagyon segitkészek vagytok -
xxxpaulxxx #6698 vagy alt+enter-t nyomsz... de amit Zóanagyvarázsló írt, az azért (néha nem) jobb, mert akkor automatikusan full screennel indul minden:) -
Zóanagyvarázsló #6697 dosbox.conf fájlban: fullscreen=true -
KoniZTE #6696 Már csak az lenne a kérdésem hogy hogy kell a DosBox-os játékokat teljes méretben játszani ? mert csak kicsibe megy -
xxxpaulxxx #6695 igen ilyeneket néztem.. csak engem jobban érdekelt volna az itteni emberek véleménye, mert ezeken a listákon pl se a fury of the furries se pl a prince of persia és még hasonló gammák nincsenek:D -
#6694 Ajj, mekkora címek vannak itt!
Amúgy "Out of this world" is van, meg "Another World" is.
Bennem ez úgy volt, hogy ez a két játék ugyanaz (screenshotokat nézve is ezt látom). Csak furcsa, hogy az AW mennyivel hátrébb van.
-
#6693 Próbálkozni kell más emulátor beállítással :)
-
#6692 Top100 Amiga Games -
xxxpaulxxx #6691 amúgy mi van olyankor, amikor azt írja ki az emulátor felül hogy software failure és újraindul?:S -
xxxpaulxxx #6690 Plz mondjatok jó amiga játékokat, ami nem stratégia és szimulátor:D -
#6689 tudom, én szúrtam be:D -
#6688 Külső nézetes kalandjáték, nagyon aranyos meseszerű grafikával és történettel. -
KoniZTE #6687 na ugy már jo :) kihagytam . Kössz -
xxxpaulxxx #6686 Anyámnak is így magyaráztam el, hogy tudjon a supaplexel játszani:D
Amúgy a little big adventure pont ma volt az ismerd fel képről a játékot és pont ez a kép:P
Ez amúgy milyen típusú game? -
#6685 Imádtam anno, az egyik kedvenc játékom. Minden kis zugot felderítettem benne, nagyon élveztem :) -
#6684 elfelejtetted kiadni a "c:" utasítást
azzal váltasz át a "c" meghajtóra. beleírtam a leírásba pedig. -
#6683 Amúgy Dosbox-al a legegyszerűbb játékindítási lehetőség, hogy ha az asztalra kiteszed a dosbox ikonját, megnyitod a sajátgépben a játék könyvtárát és az indítófilet ráhúzod a Dosbox ikonjára. Persze ha cd lemezképből kell futtatni a játékot, akkor még annyi, hogy megnyitod a dosbox.conf filet, és beírod a következő sort: "mount f h:\ -t cdrom"
Ekkor a Dosbox "f" meghajtónak fogja látni a Windows alatt "h" betűvel jelölt meghajtót. Értelemszerűen másoknál a betűjelek változhatnak.