Old game hívek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
mount c c:\games\duke3d (berakja a mgadott könyvtárat C mehajtónak)
dosboxban gépelgess be ilyeneket:
intro, help intro mount stb.
van a dosboxhoz magyar nyelv letölthetõ asszem.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Számunkra nincs tavasz. Csupán a szél az, mi frissen fúj a vihar előtt.
Hagytam hogy oda telepítse magát ahova gyárilag akarta de lehet hogy a demo tényleg nem azt a könyvtárszerkezetet használja mint a "full" játék, utánanézek.
thx!
0.7-es óta például már nem neked kell állítgatni a ciklusszámot se. automatikus.
ebben már csak mountolni kell neked😄
Lord Myn:
Én az officialra gondoltam. az ilyen sideprojectek elõbb utóbb megdöglenek. (néha az official is😄) Meg nem mindig naprakészek cvs ügyben se. (sõt, néha illegálisak is)
Amúgy meg nincs rászükség, mert ami kimaradt dosboxból(long filename support, d3fx glide, printer) ezek a gondok már fent vannak a sourceforga "future request" topicjain. Oda irogattam hozzászólásokat ezügyben. (újet nem kellet nyitnom)
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
A Slitherine oldaláról letölthetõ a Chariots of War demoja ami tulajdonképpen maga a full játék csak van rajta egy 3 órás limit, az 1.0-ás krekkel faszán megy, letöltöttem hozzá a legújabb patchet de azt sehogysem engedi feltelepíteni se a crackes se a demo .exe-re mert szerinte a játék nincs is a gépre telepítve.
Nincs valakinek valami jó ötlete erre a problémára? <#help>#help>
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
- D3D szûrõ Pixel Shader 2.0 támogatással
- MT-32/LAPC-I emuláció
- Glide emuláció(!) /Bár ennek én esetemben sok értelme nincs, mivel egy DOS-os 3Dfx játékom van: a GTA 1/
- Printer támogatás
- TCP/IPX hálózat
- meg még 1 rakás különbözõ dolog, de ezeket egyelõre nem használom.
MSI H370 Gaming Plus|Core i7 8700|32GB DDR4|Gainward RTX 3070 8GB GDDR6|SB X-Fi Titanium HD|XPG 512GB SSD|WD Blue 1TB SSD|WD Blue 6TB HDD|ZALMAN 600W
LA kalandokhoz - meg néhány másikhoz - pedig tényleg ott van a ScummVM is, azzal nem volt soha problémám. Egyszer már én is több idõt szánok a DOSBoxra, a HoMM 1-2 zenéje nem mûködik rendesen XP alatt. Bár néha inkább én is egy régi gépet raknék össze, az legalább visszaadna valamit a régi fílingbõl, az enyém sajnos már nem üzemel.
Hangkártyám meg Creative SB live pci. alaplapit letiltottam mert mint említetted szoftveres.
emulálja az alaplapot, meg a hangkártyát.
gondolj bele, ami régen a hankártyában hardveresen volt megolva, most szoftver számolja. meg még millió másik dolgot.(pl teljes mértékig emulál egy S3 trio 64 videokártyát.. dos alatt az volt a legjobb)
számoljunk 200 mhz-et procira(mert pl egy carmageddonhoz pl nem árt ennyi, fõleg magas felbontásban). ennyit környezetestõl emulálni.. ahhoz kell legalább egy 1 ghz. (teljes emulálással.) van a dosboxban még vagy 10 féle hangkártya, abból altalában 1 aktív. emuláls SB-ket, meg GUS-t is többek között. Persze directsoundban, nem csak kinyomja a midit, mint a hangkártya chipje, aztán szól úgy, hogy épp milyen kártya van a gépben...
régen sok olyan emulátor volt, ami kihasználta azt, hogy az adott program PC-n fut. és mivel ez is, meg az is PC, sokmindent nem emulált, hanem nyomatta direktben. Ilyen pl a DosEmu. Aztán ahogy elkezdtek egyre újabb alaplapokat építeni, ezek egyre inkább nem voltak kompatibilisek.
A Dosbox lefordítható a világon bármilyen olyan platformra, amire van C compiler (nem.. telefonon CSAK java van... kivéve a symbiant, mert arra van C++)
Amúgy meg ha a full throttle nem fut jól, akkor a dosboxod szar. hazsnáld a legújabbat, azzal nem lesz bajod(legfeless a fullscreen esz hibás)
Ami hányzik a DosBox-ból:
-nyomtatás.
-hálózat (legalábbis azt hittem, de ezek szerint van benne)
-3dfx... (volt dosban ilyen... pl Tomb Raider😄 lehetne emulálni, és talán nem is volna olyan embertelen munka.... majd írok nekik levelet😄)
Másik, mint írtam hiába fér bele többszörösen is, elég kemény dolog emulálni egy x86-os rendszert, hiszen az nem konzol, hanem teljes utasítás készletû proci.
Egyébként én már felapplikáltam a Win 3.1-et is DOSBox alá 16/24-bites grafikával, 16-bites hanggal (a Win95 még nem megy fel sajnos, már a telepítõ elõtt kifagy) fut a régi CorelDraw is, Windows-os játékok is, szóval jó cucc lesz ez a DOSBox, csak még nincs teljesen kész (majd ha lesz legalább 1.0-ás verzió).
A legtöbb Lucas Arts játékból létezik XP-verzió, így a Full Throttle-ból is. Bár gondolom csak a példa miatt van megemlítve.
Sajna összeveszik a mai kártyák 3d-s részével 😞
azért mondtam mert a directx6.1-es cuccok 80%-a glide-ot is támogat, illetve opengL-t vagy mindkettõt.
A mai kártyák nagy része ismeri a DX9 és az OpenGl2 szabványokat. Január fele jönnek az új ATI kártyák, azokban már lesz mindben DX10.1 illetve OpenGl3 támogatás.
De egyikben sincs 3dFX támogatás. Azt a régi 3dFX kártyák támogaták csak. Fõleg a Voodoo széria. Ezek nagyrész segédkártyák, amiket be lehet kötni a fõ videokártya mellé. Ezek elvileg mindenféle vidokarival kompatibilisek, és csak a 3dfx támogatásért felelnek. Elvileg ha egy mai kártya mellé bekötnél egyet, annak is menni kéne.
Volt egy Voodoo Banshee széria is. Ezek vidokártyák is voltak egyben, nem csak segédkártyák.
Ha software-esen szeretnéd megoldani a dolgot, akkor valami emulátor kell. A dos-os glide-os játékok közül talán mindet támogatja a GliDos.
Windows alá nem tudok tanácsot adni, de vannak rá megoldások tudtommal.
War, war never changes... War doesn\'t determine who was right, only who is left.
Nekem speciel ez az egyik örök favoritom a DOS-os játékok közül <#wink>#wink>.
"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."
Ellenben annyi igazság van a szavaidban, hogy sok játék DX6.1 detektáló rendszere nem az igazi. Csak azt nézik, van-e fent DX6.1, az hoyg van-e újabb, azt nem. Ezesetben sokkal nehezebb a dolog.
Ha az adott programhoz nincs patch(99,9%-ban van, nézz utána!), akkor bizony trükközni kell a regisztrációs adatbázissal.
Nekem anno volt egy DX8-as Win98 rencerem. volt mellé egy .reg file, ami "átállította" a registry-t 6.1-esre😄 akkor futottaka dolgok(mert mint mondtam a 8-as támogatja a 6.1-et, nem azzal van itt a gond), meg volt egy .reg file ami visszaállította az eredetit.
asszem valami Requiem c. játékhoz kellett, de nem vok biztos benne...
ilyeneknek néz utána.
Mert alapból nem szokta feltenni.
A Dosbox támogatja az IPX-et, de induláskor "SendPacket: 0xff" üzenettel kiszáll. Ez az amit nem tudok hová tenni, hogy mit is jelent pontosan, mi okozza, és hogyan lehetne megszüntetni! Egyáltalán mi is az a "0xff"?
Szóval ezügyben kéne egy kis segítség.😊
Kössz mindenkinek!
Itt volt róla szó, nézd meg.. Doomsday a neve asszem.
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
Köszi a segítséget! Sajnos ehhez meg túlságosan "incorrect" a doom2.wad fájl ami nekem van. 😊
http://www.zdaemon.org/
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
-----------------------------
DOOM II NETWORK DEVICE DRIVER
v1.22
-----------------------------
Communicating with interrupt vector 0x60
Attempting to find all players for 2 player net play. Press ESC to exit.
Looking for a node.SendPacket: 0xff
Már próbáltam direktbe összekötni a két gépet router nélkül is, sõt a tûzfalakat is kikapcsoltam, de semmi! Mindig ugyanezt írja ki!
Ha valakinek van tapasztalata az ügyben és megosztaná velem azt nagyon megköszönném!😊
Zene megy mindenkinek a Carmageddon 1-2 alatt? Elvileg be van kapcsolva,d e mégsem szól. Gondolom a hangkártya nem tetszik neki.
"Nekem megy csak felbontást nemtok állítani... 😊"
Felbontást amúgy nem is lehet állítani, van szoftveres (320 x 200 256 colours) és hardveres mód (640x480 16bit colour), ennyi. Bár nem tudom, hogy kijött-e erre valami patch vagy mod.
Aki esetlegnem ismerné, itt található (XP) patch számos régi játékhoz is, jó barát ez az oldal.
Létezik a UK verzióhoz XP patch? Konkrétan ezt a verziót akarom elindítani. Kompatibilitás nem segít.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊