8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • Gary
    Kösz! Csak most látom, mit is arattam le!
  • Rip
    Szép take :)
  • JackMeadow
    köszönöm
  • Gary
    Jaja, egy C64-es emulátorral. Dohi oldalán van bővebb infó mindenről: Dohi C64-es HQ-ja vagy Mikee C64 City oldalán az Egyetem menüben.
    Én a VICE-t ajánlom az emulátorok közül, de ízlések és emulátorok
    Innen letöltheted, vagy Dohi linkjei közül...
  • JackMeadow
    Köszi Gary, van arr ötleted h hogy inditom el ezt xp-n?
  • Gary
    A végigjátszás hozzá: Mr. Mephisto - Longplay

Bővebb infó a játékról: Wikipedia
  • Gary
    Dohi C64-es oldalán próbáltad?

Direkt link, az oldal tetejétől, kb. a 23. lesz az.
  • Rip
    A rendszernek megfelelő emulátorral.
  • JackMeadow
    Sziasztok! Keresek egy játékot mr. mephisto volt a neve, még c64-es volt, van valakinek tudomása róla?
  • gruber trans
    ezt mivel tudom elinditani??
  • [Jakuza]
    Battle City - 1985 - Namco - NES ? :D
  • gruber trans
    kösszi
    és azt nem tudod mi volt a neve annak a tankos játéknak ahol pályát is tudtál épiteni meg megkellett védeni egy sast?
  • [Jakuza]
    Szerintem inkabb probalkozz emulatorokkal.
    Kerdes az, hogy melyik geptipusra keresed. NES,SNES ?

Mindenesetre itt talalsz hozza ROM-okat. (Amik a cartridge-k adatait tartaklmazzak es ezekett kell az emulatorokkal megetetni)
  • gruber trans
    üdv
    ilyen régi nintendos játékok nincsenek meg vkinek pc-re(ha egyeltalán lehetséges??), mint pl az egyik alap a tank???
    elöreiskössz
  • [Jakuza]
    Ami Abadonware, ha jol emlexem: TTD
  • ollie
    Mint pl. Oblivion? Az is csak egy RPG köntösbe bújtatott FPS.
  • takysoft
    igazad van, de ahhoz a deluxe változat kell.
  • [Jakuza]
    Miert nem hasznalod az OPENTTD-t ?
  • Clava
    amúgy hy
    a transport tycoonal akarnék játszani de ha kirakom teljesbe kiír valami fatal error-t az mitől van vagy mit kéne állítni?
  • takysoft
    hát én passzolok. régi játékaim általában solo-sak. multiban meg megvannak a játékaim:D
  • Simaji
    Hello!

Nos akkor mi a véleményetek erről? :)

Bye!
  • Zóanagyvarázsló
    Nyilván (ezzel jóformán csak engem ismételsz, hisz' én is éppen az ízlés szerinti megítélésről írtam), de a címek gyűjtése abból indult ki, hogy valaki éppen ezeket kereste. Azt már rég tudjuk nagyon jól, hogy te utálod ezeket.
  • [Jakuza]
    Es barki masnak sem tetszhet.
    Ugy hiszem a HC RPG jatekosoknak nem tetszenek igazan a akcioorientalt RPK-k.
  • Gary
    hekenszles:
    Unokaöcsémnek nézegettem magyarított játékokat és kipróbáltam az Enclave-t. Nem annyira régi, már DVD-n van, de magyar és most ez a lényeg.
    A második pályán kicsit felhúztam magam, nem érdekes, hogy orgyilkossal vagyok, messziről kiszúrnak, ha osonok (guggolva megyek), akkor is...
    Lesz ez jobb is vagy ennyi? Ütni, hátrálni vagy jó helyről lenyilazni?
    Nekem nem jön be, még akkor sem, ha a Space Hack-et majd' a feléig elvittem
  • Zóanagyvarázsló
    Te nem azért állsz neki. Én viszont lehet, hogy igen. Az megint egy más kérdés, hogy a többségnek mi kell, de én nem az alapján választok játékot.

Ettől függeltenül értem, hogy téged zavart ez a mix a Hexen 2-ben, de ez kétélű, mert másnak éppen tetszhet. (Egyébként nem arról van szó, hogy nagy kedvencem lenne, de coopban el lehetett vele szórakozni, és nem bántuk, hogy a bal klikket kell nyomogatni. Volt már akkor is millió játék, melyben csak azt kellett.)
  • HaaS
    Jaja, neverending story, nem érdemes belemenni... én spec minden hardcore rpg-t rpgnek tekintek (vannak azért jócskán PC-re is), a többi az már mixtúra, azokat nem.
    Sajnos igazad van abban is, hogy a hns-nek van jövője. Hhhhh.
  • Retsu
    Igen, ezért írtam, hogy "sok logikai feladvány". Nem az a gond, ha néha-néha előfordul benne. De akár 1 FPS-nek, akár RPG-nek állok neki, nem azért nyomom hogy egyik rejtvényt a másik után fejtegessem. Szvsz azoknál nem árt az "agyatlan hent". Jó, tudom abba mindig bele lehet kötni, hogy igazi RPG nincs PCre. Vannak, akik szerint csak a normál, asztali szerepjáték tekinthető RPGnek. Dehát erre csak azt tudom mondani, aki azt szereti, csinálja. Én se vetem meg a hagyományos stílus képviselőit, de azért valljuk be, gépen inkább a hack'n slash stílusnak van jövője.
  • Zóanagyvarázsló
    RPG-t biztos nem akartak, elvégre az "RPG-elemek" kimerültek a választható kasztokban) már ha ezt egyáltalán annak tekinthetjük), illetve a szintlépésben. Logikai elemek pedig szerintem igenis valók egy FPS-be is, azokból is akad többféle, egy Painkiller, egy CoD és egy Half-Life egyaránt elég messze áll egymástól. És az abszolút hibrid Deus Exet még meg sem említettem. Belefér ebbe a szórásba egyéb keveredés is.
  • Retsu
    Ja, de mondjuk eléggé összemosódnak a határok ezekben is. Pl. Hexen 2ben érdekes megoldás volt, hogy RPG-elemek vannak a játékban. Csak valahogy olyan érzésem van, mintha a készítők nem tudták volna, mit is akarnak pontosan. RPG-t? Kalandjátékot RPG-elemekkel, vagy akciójátékot? Nekem a sok logikai feladvány nem tetszik benne. Ha azt akarok, játszok "tiszta" kalandgamemel. Ez azért bosszantó, mert amúgy jól kidolgozott játék volt.
  • Gary
    Ha már említetted az Elvirákat (ehhez még a Waxworks), akkor ajánlok én is: Eye of Beholder 1-3... bár, már eltávolodtunk a FPS szerű RPG-től.

• HaaS
    Lehet, hogy én is, semmi gond... majd ránézek.

Elvirákat sem említettétek asszem, pedig az is ilyen akció-rpg, mondjuk nem igazán az én asztalom, de szép... volt akkor:).
  • ollie
    Pedig én úgy emléxem, hogy a Champions of Krynn-ben volt vérzés. Persze lehet, hogy tévedek.
  • HaaS
    Pölö? Tényleg érdekel... POR, COTAB, SOTSB, COK, DKOK nem hiszem, BT1-3 nem hiszem. TED-ben nem "csak" vérzett egyébként, de asszem volt vagy három típusa, sebzésnek dettó... plusz a hápé veszteség.

Vagy csak úgy mondtad?
  • ollie
    A régi SSI AD&D játékokban is volt vérzés.
  • Montanosz
    csak ezt próbáltam: Ominous Horizons
    teljesen Heretic
  • Retsu
    Ezek akkor ilyen Heretic klónok, de ha csak fele olyan jók mint az, akkor megéri kipróbálni. Huhú, régen mennyire bírtam a Hereticet. Na majd ha lesz rá idő, nosztalgiázok kicsit azzal is.
  • HaaS
    TED: The Eternal Dagger, lehetett falakat építeni a harci térképen, meg volt vagy 8 karakter, hatalmas világ, a sebzés nem csak hápé alapon ment, hanem vérzett is... különböző mértékekben. Volt értelme a First Aidnek... azóta sem láttam hasonlót. Kellett kaja, ruha, volt fáradtság, minden.
    Itte.
  • Montanosz
    volt aztán két játék amit még érdekes megemlíteni:
    mind a kettő keresztény Rpg-Fps keverék, hát ilyen is van.))))
    Démonokat és luciferit kell legyőzni)))

Ominous Horizons
    és
    Catechumen

mind a kettő win95-re készült de biztos megy a többi rendszereken is.

• Zóanagyvarázsló
    A Wizardry 8 bő egy évvel ifjabb, mint a W&W.
  • Montanosz
    jajaja
    kár hogy ebből nincs remake.

ˆ HaaS
    Wizards and Warriors tényleg jó volt, talán stilusának utolsó képviselője.
    meg még Stonkeep ha nem említette senki))))