8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#7043 "Tűzfalon, vírusírtón kívül más nem fut."
és azokat kikapcsolva? XD
aztán utána jöhet majd a többi lépés (tűzfal lehet a routerben is) -
#7042 Hali!
Olyan problémám adódott, hogy hálózatban játszunk Redneck Rampage-et Dosboxban és rendszeres időközönként megszakad a játék "Out of Sync" hibaüzenettel meg nagyon laggolunk is. Tűzfalon, vírusírtón kívül más nem fut. Mitől lehet ez?
Am Age of Empiresben is nagyon laggolunk, de ott csak ritkán esünk ki a játékból és nem kell hozzá Dosbox. -
Gary #7041 Ez bennem is fölmerült (PC Guru, Levrov), sajnos fogalmam sincs...
-
#7040 Ez a Brazil AZ a Brazil? :) -
#7039 köszi szépen, még ha engem nem is nagyon érdekel:D -
Gary #7038 Az Index, Commodore 64 Gamez fórumába jött ez a hozzászólás _Brazil_-tól:
Biztos van akit érdekel... ;)
A Csokonai művházban tartott retro kiállítás alatt kaptunk két DVD-t, amin két régi karácsonyi buli felvételei láthatók, és ennek terjesztését a Csoki jóváhagyta. Óriási köszönet nekik!!!
A filmek letölthetők innen:
www.ogre.hu/downloads/BIT_LET_86.ISO
www.ogre.hu/downloads/MIKROVILAG_88.ISO
Szigorúan non-profit felhasználásra ;)
(ha van olyan retro topic ahol ez még érdekes lehet oda rakjátok fel, és feltétlenül írjatok meg ott is, hogy a Csokonaiból, a Csokonai engedélyével, magánfelhasználásra, pls) -
Zóanagyvarázsló #7037 Esetleg VirtualPC, VirtualBox vagy VMware? -
#7036 Létezik egyébként HexenWorld, QW Hexen2-höz, de dedikált szervert igényel, azt meg az istennek sem sikerült elindítani. Úgyhogy feladtam. -
#7035 Ja, csak ez az IPX nem az az IPX, amit a régi játékok ismernek, így nem működik. -
#7034 IPX protocolt lehet telepíteni Windows alá. alapból nem rakja fel kompatibilitási dolgok miatt, de hozzá lehet adni a kapcsolatoknál. -
#7033 A Hexen 2 szerintem Windowsra van. :) -
#7032 Hello!
DosBox alatt lehet emulálni IPX-et TCP/IP-n keresztül. :)
Szerintem egy próbát megér. A múltkor kipróbáltam a Warcraft 1-el és elég jól ment. :)
A dosbox.conf-ba kell beállítani az IPX over TCP/IP-t.
Ha kell még segítség akkor szólj. :) -
#7031 Ha valaki tudja, hogy hogyan lehet _normálisan_ neten játszani Hexen II-t, az ne tartsa magában! :)
Amit eddig csináltunk:
IPX játék indítására rá sem lehet klikkelni. Rémlik valami, hogy XP óta valami kompatibilitási probléma van, és még csak elvileg sem lehet, úgyhogy azt hagytuk.
TCP/IP játék alapból nem megy. Router IP-jét adja be szerverIP-nek, az meg nyilván nem fog menni.
Hamachit alapból nem látja. Játék indítása előtt le kell tiltani a hálókártyát nálam is, havernál is, akkor a Hexen a Hamachi-t látja "a" hálózatnak.
Így már sikerült is csatlakozni egymáshoz...stabil 1000 pinggel. Ez egy teljes másodperc csúszást jelent az irányításban. Nem olyan jó. :P
Az, hogy ki a szerver, nagyon nem számít, a másiknak mindig iszonyat a ping.
Na eddig jutottunk saját erőből, innen kéne valami segítség...
Egy az egyben Quake 1, szal ha esetleg arra tudtok megoldást, akkor azt is kipróbálnám... Most így hirtelen arra gondoltam, hogy QuakeWorld alá bemókolom valahogy... Annak már elég korrekt netkódja volt, meg úgy egész rendesen gatyába rázták... Lehet ilyet vajon? Reménykedem, mert szegény Q1 még nagyon fapados, lehet vele vicces dolgokat csinálni... -
Zozo76 #7030 Na, elmentem, megneztem. Nem volt rossz! ;) -
#7029 nintendo8
regi nintendos,c64,gameboyos jatekok -
#7028 csokonai művelődési központ
ott szokott lenni a flag demoparty is:D jól ismerem a helyet:D -
blackgamer #7027 -
Steve Q #7026 Megvan, egyszer anno belekezdtem. -
#7025 Realms of Arkania: Blade of Destiny
nyomta valaki? majdnem olyan jó volt mint a EoB2)))) -
xxxpaulxxx #7024 mik vannak:) -
#7023 Vannak rajta jó kis cuccok. Az előbb flippereztem egy kicsit. :) -
#7022 Ááá, ez mekkora királyság! Online dos emu :D
Már ment is a kedvencek közé!
Köszi a linket!
U:i.: most nézem, egér drivernek a Cutemouse-t használja! Haha, én is azt használtam, valami 3 kbyte körüli helyet foglalt csak a memóriában. -
#7021 Néhány régi játék online játszható verziója.
(Szanalmas-on találtam) -
#7020 ja, weblapom átszervezés alatt, de ha a Régi Weblapom-ra kattintatok, akkor elérhető minden. csak most más a link:D -
#7019 Üdv! Lenne egy olyan problémám, hogy volt haveromnak régen pár demo cd-je, PC Zed, valamint DCCD volt a nevük ha jól emlékszem. A Pc zedesből talán 3 volt, egy zöld, egy piros, és egy kék. Lehet volt több is, erre emlékszem... Asszem a zöld volt a stratégiás, a piros a szimulátoros, a kék pedig a sportos. Namost, az az igazság, hogy nagyon nem emlékszem már, hogy mien gamek voltak rajta, vagyis a nevükre:S Viszont úgy emlékszem volt rajtuk pár igen jó darab, és szeretnék velük újra játszani ! A DCCD-s is egy demo gyüjtemény volt, azon tuti hogy volt Theme Hospital, valamint talán a Shadow Warrior is ! Szal ezeknek a cd-knek kellene a tartalma, de megelégszem egy listával is ! :D Remélem tud vki segíteni ! :S -
#7018 Keresztül kasul szétnéztem a neten, de sehol nem nem találtam az Alien Legacy CD-s verzióját.
Aki esetleg tud segíteni azt megköszönném. -
#7017 Áhh köszi magyarul úgysem próbáltam! -
#7016 Tedd fel a magyarítást. Abban benne van minden, amire csak szükséged lehet.
Amúgy a port neve eDuke32, az van benne a HRP-ben is(amit te találtál).
A magyarításban ezek mind benne vannak. Magyar eDuke, HRP(legtöbb textúra magyarítva), HRP update(egyik legfrissebb), rendes zenék, tényleg.. minden.(pár magyar hang is)
A magyarítást a weblapomról lehet elérni(portálon is fent van, de ott nem a legfrissebb változat). Közvetlen link annak, aki nem találja.
Readme-t olvasd el, bár nem bonyolult a telepítés.(az eredeti játékból csak a duke3d.grp nevű file kell)
Sacc/Kb így néz ki magyarul:
-
#7015 Szevasztok! Kedvet kaptam a Duke Nukem 3D-hez. Feltettem ezt a high resolution packot valami atomic a neve. De nem használ gyorsítókártyát.
És találtam egy ilyen képet
Ez milyen mod lehet? Szívesen kiprobálnám. -
xxxpaulxxx #7014 Am. ha már lovagolható állatok... próbáld ki a Little Nemo - The dream master c. játékot ugyan így neses az is és hatalmas:) -
xxxpaulxxx #7013 Mint minden nes gamma:) -
Gary #7012 Online is játszhatod!
Volt C64-en is hasonló játék:
Wonder Boy -
#7011 Megnéztem és is, azért van némi hasonlóság :D -
#7010 közben megtaláltam azt a dinos cuccot, rosszul emlékeztem:D
Hudson's Adventure Island
semmi köze mariohoz -
#7009 na megvan. jól csináltam mindent, de valamiért az ultima underworld első részét nem akarja vinni...de minden más működik -
#7008 Hja, bocs, akkor passz. -
#7007 ezt a dosbox-ot hogyan lehet használni? emuláltam azt a merevlemezemet amin a játékok vannak, mégse tudom elindítani őket. bejön 1 pillanatra a dos ablak de semmi nem történik
a d-fend meg azt irja hogy dosbox-szal próbáljam indítani a játékokat, ne közvetlenül (még jó hogy dosbox-ból akarom aztis indítani) -
#7006 neem, mario volt benne a szereplő -
#7005 Nem tudom, talán a Prehistorik? -
#7004 hi keresek egy mario "kópiát"
ilyen szigeteken kelett menni és dínók volta kbenne, amikre rálehetett ülni!
mivolt a pontos címe tudja valaki? (kazettás nintendón játszottam vele)