Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Lobsterman
Ja és van egy olyan érzésem hogy ketten is lehetett tolni de ez nem 100%

Lobsterman
Egy játékot keresek.
Annyira emlékszek belõle hogy tube.exe vagy .bat-ra indult, '90es évek közepe tájáról származik, és a játék lényege hogy egy ûrhajószerû kocsival mentél egy hengeres pályán, amiben néha voltak csapdák, ellenségek meg felszedhetû bónuszok, és sok helyen nem volt teljes a henger(szóval ilyen spirális meg hasonló pályaszerkezetek is voltak) a kocsival körbe lehetett menni az egész hengerfelületen belül. Ja és a kocsit hátulról láttunk és a képernyõbe befele mentünk. Nem volt nagy játék, 5-10 megás lehetett.
Valakinek rémlik valami?

hiba
Ecstatica 2-t probaltam belõni dosbox alatt.
Sajnos a vesa(svga-hires) mód nem mûködik. Ez egy dosos valtozat, a win-es sajnos nicns meg, a kép telejsen szet van csúszva, csak vga módban mûködik. Nincs valakinek tapasztalata ezügyben, hogy lehetne ravenni hogy svga-ban mûködjön?

Na közbe megtaláltam a problémát mégis Windowsos volt a játék.

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

Rip
Wow, köszi a linkjet! Majd holnap csemegézek! 😊

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Montanosz
A nagy "Öreg" minden RPG Õse. mondhatni)))

Eye of Beholder vindóz alá))

Link
Eye of Beholder Win32

http://www.kompletta.hu/ http://yanet.hu/

Montanosz
innen egy halom remake letölthetõ:

LINK

akkor hát Mr Matt senkinek se rémlik?

Gigabyte EP43-DS3L, Intel Dual Core E5200 @ 4 Ghz, Gigabyte 9800GT OC 512 MB @ 700/975/1860, Kingston 4 GB 800 MHz DDR2 RAM, Samsung 750 GB (32 MB) SATA II

Broafka
köcíí! 😊

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

Rip
Ha sehol máshol nem találod, akkor próbáld torrent-tel.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

Broafka
sziasztok, nem tudom mennyire lehet régi játéknak nevezni a rollercoaster tycoon elsõ részét, de nekem az kéne, nem tudjátok honnan tudnám letölteni? a fenti linkek között nem találtam

- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...

takysoft
virtualbox-ot nem tudom, de a vmware mûködik sok rendszer alatt.

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

épp tegnap szereztem be gyerekkorom egyik kedvencét (a jazz jackrabbit 2 után persze 😊) a Transport Tycoon DE-t 😄

BBird
Gondolom nagy TTD rajongóknak nem kell bemutatni ezt:

10 dolog, amit eddig nem tudtál Chris Sawyer játékairól
Mennek Linuxszal is 😊
olyan emulátor nem is létezik amihez nem kel windows-t telepíteni ? 😄 és akkor nem egyszerûbb ha OS X mellé feltelepítek egy Windows-t?

A VirtualBox már többet is használ 16 színnél? Mert játékokra nálam ott bukott. Virtual PC elvben van Macre is, VMware-rõl viszont lemaradtam, most látom csak, hogy a Fusion ott is megoldás lehet OSX alatti emulációra.

A Virtual PC sajnos valóban nem tud D3D-t vagy 3DFx-et. A VMware pedig nálam hangot, ráadásul saját virtual machine létrehozásához kell a fizetõs verzió (Workstation), tehát a VMware Player ingyenességével nem sokra megy az ember.
takysoft
néztem én is, aranyos, bár még eléggé gyerekcipõben van.

Ennél azért használhatóbb megoldással szolgál a:
-VmWare Workstation (minden rendszer alól minden rendszert, d3d támogatással)
és a
-Microsoft Virtual PC (csak windows alól, de bármilyen rendszert, 3d-t asszem nem tud, de nem ismerem annyira)

A VirtualBox meg az elsõ olyan ingyenes megoldás, ami tényleg használható is.(a régebbi ingyenesek vagy nehezen kezelhetõek voltak, vagy keveset tudtak)
Remélem lesz jövõje.. talán még a nagyokat is lenyomhatja😄

A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity

Simaji
Próbáljátok ki a VirtualBox-ot emulálásra! Nagyon tuti kis progi! 😊

Az a lényege, hogy egy komplett számítógépet emulál! Hátránya, hogy azt az oprendszert amit használni akarsz szó szerint telepíteni kell a virtuális gépre valamint, hogy még nem nagyontámogatja a 3D-s gyorsítást bár szerintem ez a régi játékok esetében nem olyan nagy probléma vagy gond. Én már kipróbáltam és elég jó cucc. 😊

Bye!

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

viszont lenne egy játék, biztos h DOS-os, valami Mr Matt. Ismeri valaki a játékot v tudna küldeni egy linket ahonnan le lehet tölteni?

Sajnos nem értek az OSX-hez, így ebben nem tudok segíteni. De én azért megpróbálnám azt a másik verziót is, esetleg régebbit is.
tudok még az iEmulator -ról de az fizetõs, úgyhogy azt csak végszükség esetén szeretném bevetni

esetleg valami más emulátor nincsen, mert virtual pc nem akar telepedni. 10.4 írja h nem kompabitilis, gondolom ebbõl az következik h a 10.5 se.

Én megnéztem a játék dobozát, aszerint is minimális feltétel a Win95.

Javaslom Win98 emulálását Virtual PC segítségével, van OSX alá is.
BBird
Talán mert nem voltak képben az orosz srácok!? De lehet a mobygames téved, ott azt írja: Playstation, Windows.

BBird
Megnéztem ezt a Warhammer -t. Windows -ra adták ki. Akkor esélytelen dosbox alatt futtatni. :-)
BBird
Mármint a dosbox setup.exe? Õõõ... lehet buta kérdés, de a Mac verziós dosbox -t töltötted le?

Vagy ha a játék setup.exe, akkor dosbox alatt indítottad a setupot?
Vagy a Warhammer játékról van szó? Nem lehet, hogy az windows verzió? És nem valami régi DOS?
na a red baron megvan és fut is, és igen a dosbox universal 0.72-m van, de akkor is azt írja setup.exe-re h microsoft windows required 😞

Rip
Még régebben összeszedtük a címeket itt a topicban, jó kis vadászat volt 😄

BBird
Feltételezem (bár nem vagyok egy Mac-guru), hogy a dosbox mac verzióját letöltve, s az alatt futtatva a dos játék futni fog. Futnia kell.
már csak egy link kell, a dosgames amit használ z7 v mi mac-el nem mûködik. a Warhammer Shadow of the Horned Rats -et meg az old-games.ru -ról van de ott meg DOS-t írnak platformnak... nem értem na mind1 😞

BBird
Feltételezem, hogy menni fog DOSBox alatt. Próba cseresznye.
és ez a red baron megy dosbox-al? mert az a gondom h letöltöttem a warhammer-t, de microsoft windows required 😞 nekem meg MAC-em van (OS X 10.5)

BBird
Mondjad melyik érdekel és mondom. :-)
Simaji
Hmm. Nem ez az de már ezt is kerestem régen. 😄😛

Hasonló egyébként a a játék de nem ez az.

Semmi mást nem kell csinálni csak elindulni az úton ami egy hosszú egyenes szakasz (bár néha vannak benne "kanyarok") és beérni a célba mielõtt elfogy a benzin.

Valami olyasmi volt a neve, hogy drally ( Nem Death Rally az biztos. 😊 ) vagy hasonló. A rally tán benne volt és mintha d-vel kezdõdne de ez csak olyan homályba rémlik. 😊

Egy másik kérdés. 😄 Pofátlan vagyok mi? 😊

A bannerbe sok játék van de érdekelne engem is egy pár. 😊

\"A zsenialitás és a hülyeség között az a különbség, hogy az előbbinek határai vannak.\", Albert Einstein

BBird
Esetleg Spy Hunter?
Képek Spy Hunter -bõl
BBird
Piros kocsiról elsõ körben az Outrun ugrott be. De az nem felülnézeti volt. :-)
BBird
Kérdezzük meg a banner készítõjét...
engem. :-D

Red Baron a játék címe.
sziasztok, keresnék egy játékot, méghozzá azt ami a banner bal alsó sarkába van repülõ 😄 érdekesnek néz ki.Elõre isköszi a válaszokat

Simaji
Kösz meglestem. Érdekes. 😊

Na de ismét lenne egy problémám. 😛

Keresek egy másik játékot is bár lehet, hogy ez nehezebb lesz mert nem PC-n játszottam vele. Voltak régen és még talán ma is vannak ilyen Nintendo konzol másolatok amelyek kazettáról olvasták be a játékokat. Nem mágnesszalagos hanem sima memóriakártya. Cartridge így is hallottam már.

Na szóval a játék maga egy versenyautós játék egy kis piros kocsival kell menni egy hosszú egyen es úton végig úgy, hogy közbe ki kell kerülni a sárga kocsikat és figyelni kell arra is, hogy ne fogyjon ki a benzin ezért fel kell szedni a cuccokat amik benzint adnak.

Vannak olajfoltok is az úton amelyeken meg lehet csúszni.

A játék teljesen fel nézetes.

Remélem, hogy valaki ezt is megtalálja. 😊

Köszönöm a válaszokat elõre is!

Bye!

Montanosz
van egy számítógép múzeum is ahol sok játék leírása van.

Játék Múzeum

Simaji
EZAZ! HÁLÁM ÖRÖKKÉ ÜLDÖZNI FOG!!! <#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor><#vigyor>

Világpolgár
Simaji
Ja és kimaradt, hogy köszönöm az eddigi válaszokat. 😊

Simaji
Hello mindenki!

Bocsi! Kifelejtettem, hogy milyen is volt kinézetre! 😊

Oldalnézetes volt a játék de mintha lett volna benne egy kis 3D-s beütés is tehát mintha a hajók meg tárgyak 3D-sek lettek volna de az nem biztos.

Felülrõl lefelé keltet menni illetve jobbra és balra is lehetett de mindig a pálya határozta meg, hogy merre is kell menni.

Bye!

BBird
Legfõbb gond, hogy nem írja le milyen kinézete volt. Nem tudjuk, hogy szimulátor volt-e, vagy felülnézet, stb.

Azért is gondolom, hogy nem Descent vagy Terminal Velocity, mert azokban volt ez a "piros csíkot húz maga után"? :-)
takysoft
Ha nem Descent, akkor talán Terminal Velocity
Descent II:

(3 része volt, de a játékmenet elég hasonló)

Terminal Velocity:

Ha nem ezek, akkor árulj el azért még 1-2 részletet... 3D-s volt egyáltalán?

PiszkosFred
Descent volt ilyesmi, be kellett jutni az egyes objektumok szivebe (utkozben ellenseges urhajok, aknak, stb), ami azert volt nehez, mert full 3D kornyezet volt, es hamar elvesztetted a "fonalat". A palya vegen volt egy reaktor vagy valami kozpont, amit el kellett pusztitani, majd ezutan beindult valami fele onmegsemmisito - volt X masodperced, hogy elhuzz onnan (a palyarol) -, ami utan volt nagy bumm. Atombombara nem emlexem, igy vszinu nem ez a jatek lesz az, viszont nekem ez ugrott be. ID adta ki a Doom korszak kornyeken, bar ugy emlekszem hogy dos ala keszult elsodleges, bar ez nem zarja ki hogy W95 alatt jatszottal 😊

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Simaji
Hello mindenki!

Egy lég régi játékot keresek és gondoltam beírom ide hátha valaki ráismer. 😊

A játék maga elég régi olyan 90-es évek beli vagy az elõtti én még Windows 95 alatt játszottam vele.

A lényege, hogy egy kis ûrhajóval be kell menni egy épületbe és onnan ki kell hozni egy atombombát de mielõtt a bombához érsz még át kell jutni az akadályokon amelyek pl. ellenséges egységek vagy a falak.

Azt hiszem idõre is megy az egész dolog de ebbe már nem vagyok biztos azt viszont tudom, hogy amikor a bombát megfogod akkor az az ûrhajó után "lóg" egy piros színû lézerrel ha jól emlékszem.

Többet sajnos nem tudok róla de remélem, hogy valaki így is ráismer. 😊

Elõre is köszi mindenkinek aki válaszol!

Bye!