8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
  • Gary
    Ugye, nem ERRE gondoltál? (Commodore rulez!)
  • HaaS
    TED mond vkinek vmit? Csodálatos!
  • HaaS
    Jaja, én inkább a Wizardry-ra szavazok! Na meg a Wizards and Warriors és Arkania.
  • [Jakuza]
    Pontosabban Darklands
    Jo kis jatek volt az a maga idejeben szinten.
  • Montanosz
    volt egy nagyon jó rpg-stratégia keverék amiben a középkori németországban kellett irtani a sárkányokat, boszorkákat, ilyesmit
    Darkland volt a címe ha jól emlékszem....
  • [Jakuza]
    Jah meg egy jot tudok ajanlani, ami nagyszeru RPG a regi korbol es nem ajanlottak meg neked.
    Wizardry 7
  • [Jakuza]
    Szedjel le GUI-t hozza ugy sokkal konnyeb lesz.
    D-Fend Dosbox Frontend
  • tigeroo
    az UW-t megis találtam még aznap...de sajna nemtudom elindítani a dosbox meg nekem magas :S nemtudom kezelni sajnos!

amugy igen tudom mi a különbség a roleplaying és a hackn slash között!
    csak hülyén fogalmaztam!

köszönöm a játéktippeket! megsasolok párat és majd elmondom mire jutottam:P
  • Simaji
    De a VirtualBox pont arra jó, hogy mondjuk Windows 98-at futtass XP vagy Vista alatt. :D Nekem Pl. van most is egy felrakott XP. :D Néha azon szoktam tesztelgetni. :D
  • Retsu
    Hát ja. Én múltkor előszedtem a Hexplore-t, dehát nem fut XP alatt(amúgy WIndowsos játék). Pár perc után mindig kilép. A kompatibilitás abszolút nem segít, szal én is utánanézek vmilyen emulációs proginak. Ha azzal se megy, tényleg az lesz hogy felrakom a 98-at:)
  • Simaji
    DosBox szerintem a legegyszerűbb megoldás. :)

De ha nem szeretnél Dos parancsokat írogatni akkor ajánlom figyelmedbe a VirtualBox nevű progit. Akármilyen operációs rendszert lehet vele emulálni. :D

Rakj fel egy Windows 98-at vagy hasonlót és azon tuti, hogy futna minden. :D
  • DarkHorSe
    Hello !

Hogyan tudnam, 32 bites wista alat felrakni a monkey island 1et, ugy hogy ablakban fusson

Magyaritassal, ha lehetseges
  • Steve Q
    "csak"

Én is csak ajánlani tudom a DX-et mindenkinek!
  • [Jakuza]
    "Esetleg Ultima Underworld."

Az istencsaszar game, mind az 1. mind a 2. resze
  • bexinho
    Sziasztok!
    Valaki nem tudja, hogy vista alatt a Commandos 2 1024-es felbontásban miért kattog a képernyő amikor escape-et nyomok? 640-esben nincs ilyen hiba. Ablakban futtatáshoz milyen parancsot kel beírni az exe- fájlhoz?
    Amúgy már mindent engedélyeztem, mindent kipróbáltam...

Gyorsmentés nincs benne? Úgyértem billentyű kombináció...
  • HaaS
    MadTV-re emlékeztek:)? Gigászi!
    Dr. Zsivágó nyolctól éjfélig:)? Sokan látták a végét... :)
  • Rip
    Áá, Strife, az tényleg nagyon jó volt, én is csak ajánlani tudom!
  • Retsu
    Ez jónak tűnik. Lehet hogy megnézem, ha lesz 1 kis időm. Amúgy anno Ishar 3-at nyomtam egy darabig, tényleg tudtak jó RPGket csinálni már akkor is.
  • takysoft
    FPS nézetű RPG-s játék kell?
    szerintem a Deus Ex nagyon jó. azt érdemes megnézni. bár nem ilyen régi, csak 9-10 éves.
  • Steve Q
    Ha már Doom 2-szerű RPG, akkor nézd meg a Strife-ot. Doom 2 engine, FPS nézet, sok párbeszéd, küldetések, fegyver stb. vásárolgatás... Szerintem jó játék.

• Simaji
    Hello mindenki!

Arra gondoltam, hogy szervezhetnénk valamikor egy kis multi party-t azokkal kik szeretik a régi játékokat. :)

Vagy MSN-en vagy Skype-on de akár mehetünk IRC-re. :) Ott megbeszélnénk a dolgokat és, hogy ki mivel fog játszani. Persze nem véletlenül írom ezt ide, valamilyen régebbi játékkal kéne játszani. :)

Hamachi-val szerintem megoldható lenne a multi az olyan embereknek is akiknek esetleg túlságosan korlátozott a net kapcsolata.

Szerintem az sem gond, hogy ha esetleg a játék csak a COM vagy az LPT portot támogatja. Biztosan van már erre is megoldás, ami azt illeti találtam is egyet és bár ez fizetős nem hiszem, hogy ne lenne valami ingyenes változat. http://www.advancedvirtualcomport.com/?type=GoogleAdWordsSearch :)

Nos mit gondoltok? :)

Bye!
  • gandrus
    A hack'n slash nem egyenlő az rpg-vel. A diablo egy hack'n slash, az Elder Scrolls, Might & Magic sorozat meg például rpg. Amúgy a régiek közül az Elder Scrolls: Arenat (ez volt a sorozat első része), és a Might & Magic VI-ot ajánlom leginkább. Valamivel újabbak közül az Arx Fatalis, Elder Scrolls 3,4 és a Might & Magic VII, VIII tetszett nagyon. A Dark Messiah of Might & Magic ugyan fps, de nagyon erős szerepjáték beütéssel, és szintén nagyon jó.
  • Hmuda
    Esetleg Ultima Underworld.
  • Herold
    Dungeon Hack?
  • tigeroo
    hi valami jókis hack'n slash (rpg) játékot tudnátok nekem mondani?

ilyen doom 2 szerűséget, csak rpg-vel mixelve
    fantasy környezet, dungeonök, stb

amugy most vittem el a 25. pályáig a doom2-t :D

jók ezek a régi játékok.
  • sherlock1
    http://www.abandonia.com/en/games/53/Titus+the+Fox+-+To+Marrakech+and+Back.html
    vagy ez
    http://www.486games.net/game.php?id=175
  • Rip
    :) Igazából csak beírtam a gugliba, hogy dinosaur+sokoban, és ezt dobta ki.
  • gruber trans
    kössz komám ezaz!
  • WhtFalcon
    StoneAge?
  • gruber trans
    de ennek volt egy letölthetös változata ami egy kicsit szebb is volt!??
  • Rip
    Dinosaur-Sokoban
  • Herold
    Tologatni? Mi célból?
    Van egy doboztologatós, a Sokoban, nem tudom erre gondolsz-e.
  • gruber trans
    üdv valaki nem tudja mi a neve annak a játéknak amiben vmi dinoval kellett tologatni ilyen köveket meg dobozokat stb
    kb 2d-s játék!
  • ollie
    Ide is belinkelem: Civilization for Windows

Civilization 1 Win 3.1 verzió. Minden machina nélkül fut XP-n (Vista-n nem próbáltam)
  • akyyy
    ROTFL
  • Borgi
    ezen zavaró tényezők miatt voltál akkor most fönt 4ig? ;*-C
  • takysoft
    hehe 18 éve még 5 éves voltam:D kb 10 évese kaptam első gépemet, de az még Commodore 64-es volt... és azt se floppyval hanem MC kazettákkal:D
    jó kis "háromfeles" floppykat világ életemben gyűlöltem. Letűnt technológia, és örülök, h kidölgöttek végre.

Komolyan mondom, remélem pár év múlva végre a vinyókra is ezt mondhatom majd. Az meg a másik technológia, amit gyűlöltem, amióta csak az eszemet tudom. Persze az SSD-k se túl rózsásak, vagy hibátlanok, de végre nem mechanikusak...

Egyszer még a ventillátorok is eltűnnek a gépekből, és akkor végre nyugodtabban alszom majd:D
  • Lord Myn
    A legtöbb esetben nem is kell cserélni (kivéve, ha a címkét nézi a program, de ez nagyon ritka), hanem a bemountolt könyvtárba bemásolod az összes floppy tartalmát, esetek 90%-ban működik a dolog és sokkal gyorsabb, mintha igazi fdd-t használnál.

Borgi: bár már nálam is csak a kisebbik asztali gépben van floppy, azért nekem is vannak 17-18 éves lemezeim, amiknek a tartalmát most is simán olvassa a gép.
  • Borgi
    kemény, 1 napig nem emrnék semmi fontosat rakni flopira, nekem asztali gépemben sincs már ;c
  • Zóanagyvarázsló
    Tudtál virtuális lemezt cserélni? Irigyellek.