8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#7083 A Full Throttle nevu kiralysagban is volt hasonlo "minigame", amikor Bent megtamadtak vagy o tamadott meg, es harcolni kellett a rivalis motorosokkal. Bar nem errol szolt a jatek (leven hogy egy kivalo pnc lucas kaland), de hatha ez a resz ragadt meg benned. -
#7082 Road Rash? -
#7081 Egy régi játékot keresek: motorral kellet benne menni és az ellenfeleket lehetett ütni oldalt lánccal, lehetett rúgni stb.
Eredetiben volt meg de valahol eltűnt..
Ha esetleg valaki tudja a nevét pls mondja meg. -
#7080 Nekem még megvan a szekrényemben az első számítógépem. Egy 286-os, 4Mb SIMM memóriával, GUS kártyával és nem tom milyen VGA-val. Még valamikor 12 éve kaptam és még mindig működik, csak a merevlemeze rossz. Ennek még oldalt van az a nagy piros "trafó" kapcsolója. Meg is van a súlya így összességében. :) -
HaaS #7079 Heh, hardvereltek:)? Mint "old gém hív", ebből a 33 rugóból simán gépet vennék:)! Persze ez csak vaker, a videókártyám került annyiba, talán a legutolsó AGP-s ami született, AtiHD3850... de a gép az már több mint öt éves, az tuti.
Van egy echte origi P120-am is, atomstabil:)))! De neem, nem eladó:)!
Én éppen Pizza Connection 2-vel játszom, mikor van időm. Királyság, jó nehéz. Nálatok mi a helyzet? -
#7078 Tudod, ha én fejleszteni szeretnék, akkor már csak nagyban gondolkozom. Ezért nincs pénz rá:
paszta: 200 Ft
cpu hűtő: 12 000 Ft
vga hűtő: 4 500 Ft
táp: 14 000 Ft
hdd hűtő: 900 Ft
2db ventillátor: 1 600 Ft
Összesen: 33 200 Ft -
#7077 :)
Megesik az ilyesmi, mindig a legegyszerűbb megoldást a legnehezebb észrevenni. ;) -
#7076 Egyébként 60 fok nem a világ. :D
Nekem a legutóbbi videokártyám, egy NV7500LE windows asztalon ment üzemszerűen 75 fokon, a játékoknál meg úgy kellett kitapogatni a 105 fokot, ahol viszont keményre fagyott.
Nem is bírta sokáig szegény. Egy XP reinstall után elfelejtettem ezt a sajátos szokását, feltúrtam 1600x1200 max grafikára a BF2-t. Aztán reset után hallgattam, ahogy csipog az alaplap... :D -
#7075 Proci újrapasztázása: 200 Ft
Minőségi rendszerhűtő ventillátor: 2.000 Ft
Minőségi táp: 10.000 Ft
Biztonság: megfizethetetlen -
#7074 Ja, isten ments, hogy meg akarjalak győzni, tisztában vagyok vele, hogy egy hívőt nem érdekelnek a tények... :P :D -
#7073 ettől a LAN még a routeren megy át...
és ha a router szarakodik valamiért, akkor az lassít minden pinget.
Isten ments, h kötözködni akarjak, vagy flamewart indítsak ebből, csak leírtam a véleményem, remélem nem sértődsz meg rajt, h nem tudtál meggyőzni:D -
#7072 "Csak egy oldallal lejjebb írtam a Hexen2-ős szívásról, nálunk éppen router-probléma volt, és _nem is láttuk egymást_, mert nem tudtuk kikerülni a routert. (Aztán azóta úgy tűnik, hogy a túl új Hamachi volt a gond)"
Na ez jó hülyén hangzik.
Tehát a sima, Hamachi nélküli esetben a routert nem tudtuk kikerülni (a játék a 192.168.x.x belső IP-t akarta használni), Hamachival meg azért nem ment, mert az új Hamachi szar, Vegas2 sem működött vele pl. Régivel meg igen. Majd megnézem a Hexent is. -
#7071 Na azé' ne keverjük a szezont a faszommal!
Mondom, hogy a Build engine Peer-to-peer rendszert használ, NEM szerver-kliens-t.
Innentől kezdve nincs olyan, hogy host. Mindenki egyenrangú a kapcsolatban, minden számítógép _saját magának_ kiszámol mindent. Nincs olyan, hogy valakinek igaza van. Ha széthullik, akkor mindketten hülyeséget látnak.
Észrevételeim szerint kizárólag a másik pléjer _irányítását_ küldi át hálón, a pozíciót nem. Amikor out of sync van, nem szakad meg a játék, nem esik ki a játékos (mert nincs szerver, ahonnan ki lehetne esni), hanem a játék "nincs szinkronban". Pl én azt látom, hogy futok előre egy folyosón, befordulok egy sarkon, lövök; a haverom meg azt, hogy egy szoba sarkában futok neki a falnak. Fordulgatok, lövök, meg minden, de nem ott, ahol kéne.
Szal én továbbra is úgy gondolom, hogy a routernek ehhez semmi köze az égvilágon.
Csak egy oldallal lejjebb írtam a Hexen2-ős szívásról, nálunk éppen router-probléma volt, és _nem is láttuk egymást_, mert nem tudtuk kikerülni a routert. (Aztán azóta úgy tűnik, hogy a túl új Hamachi volt a gond)
Ellenben ők játszanak, és _közben_ out of sync. Lehet nagy adatforgalom, vagy ping, vagy egyéb netes szakadozás miatt, de sztem kizárt, hogy a router a gond. -
#7070 Cserélném én a tápot, ha lenne miből, sokan jegyezték már meg, hogy a Codegentől minél hamarabb szabaduljak. Még a hűtést is fejleszteni kéne, meg újrakenni a procit, mert alapjáratban 60 fokos. Gyakran kapok kékhalált emiatt. Ez így mind legalább egy 50000 Ft tétel lenne, ha nem a leggagyibb cuccokat akarnám belepakolni. :( -
Zóanagyvarázsló #7069 Húha, most nagyon butának érzem magam. Remélhetőleg így is fagyni fog, és akkor hivatkozhatok arra, hogy úgyis mindegy lett volna :) -
#7068 Csatlakozom az előttem szólóhoz, bocsi az off-ért de már hallottam egy pár szép esetről. Egyet mág láttam is amikor a szervízbe beszélték, egy Codegen táp áthúzta az alaplapot és még a vinyót is. :S -
#7067 Jujj, cseréld le azt a codegen tápot, ha jót akarsz magadnak! -
#7066 Elnézést a hibáért: *muszáj -
#7065 Bocs, de szerkeszteni nem tudom, így új hsz-be tudom csak írni.
A Pandora Directive-t úgy játszottam végig azt hiszem tavaly (vagy idén?), hogy állandóan cserélgetnem kellett a lemezeket, ugyanis hat cd-s játék. DosBox-al játszottam, és egyszer sem volt gondom ezzel a játékkal sem. :) -
#7064 Nekem soha nem volt semmi gondom a DosBox-al, és nem muszály alt-tabot nyomni, ugyanis az alt+enter ablakra váltja a DosBoxot. :) -
#7063 Nos végigpróbáltuk a közvetlen kapcsolat kivételével az összes lehetőséget, de semmi jelentősebb változás. Asszem megyek vissza ZDaemon-ra.
Kösszépen mindenkinek a segítséget. -
#7062 régen sok nyavajája volt, főleg a ciklusok beállításával.
bár én jobbszeretem inkább "max"-ra tenni "auto" helyett, mert sokszor még nem ismeri fel, ha kéne a a kakaó a játéknak.
régen sokat kellett szívni a config file-al, 0.7-es óta viszonylag egyszerű -
Zóanagyvarázsló #7061 Tulajdonképpen nekem eddig egy panaszom volt a DOSBoxra - néhány gépigényesebb játék lomhaságát leszámítva -, hogy a lemezcsere elég macerás, ha letszem tálcára, hogy Daemon Toolsba vagy Virtual Floppy-ba betegyem a kért lemezt, akkor jó eséllyel lefagy. (Nem magától a lemezcserétől, hanem az Alt+Tab nem tetszik neki alapból.)
Kíváncsi leszek, hogy ebben javult-e. -
#7060 újabb verzió.. daily build.
mindig más, de mivel a 0.72 már elég régi, így sokban.. abban főleg fullscreen és mountolási bugokat javítottak, de kicsit gyorsabb is szokott lenni a frissebb verzió
-
#7059 De nem is azért mondtam, mert nem tudod. Csak mondtad, hogy nem ismered a switch-et. Csak azért mondtam, nem rossz értelemben. :) Gondoltam, hogy ismered.
Tudom, hogy már unalmas annyit mondtam de próbáltátok már a gépeket router nélkül összekötni?! -
Zóanagyvarázsló #7058 A gyakorlatban miben javul ezekkel a DOSBox? -
#7057 dosbox 0.72 telepít, aztán innét az alsó letölt, majd felülírod a fileokat, és futtatod. -
Zóanagyvarázsló #7056 XP alatt nem hozható össze a multi? Mert a single nálam még úgy futott a legjobban, DOSBoxban el sem viszi a gépem szaggatás nélkül. -
#7055 Pedig a Dosbox oldalán nem találtam olyat, hogy CVS, ott a legújabb a 0.72. Rákerestem Google-ön és mindenféle fórumokat találtam csak. Tudnál adni egy linket? -
#7054 mint mondtam a 0.72 igen régi dosbox, arra érdemes lehet CVS-t rakni.
de ez rejted jelen esetben szinte 99%, hogy nem segítene.
akkor ez a játék hibája lehet attól tartok... sok játékot egyszerűen nem terveztem multira rendesen. -
#7053 Vegyük sorra:
-UPnP alapból ki volt lőve,
-tűzfal leállítása megvolt, de nincs elég hosszú kábelem, hogy közvetlenül kössem össze a két masinát,
-a Dosbox GYIK szerint az alapértelmezett port 213, ezt még megpróbálom átengedni,
-100, hogy más nem használja a routert rajtunk kívül,
-Dosboxból a legfrissebb van telepítve, 0.72,
Majd írok a fejleményekről ezek után.
Azt hiszem azt még nem is mondtam, hogy ha Dosbox nélkül, XP alatt próbálkozunk akkor mégjobban laggol a játék és gyakrabban jön az Out of Sync.
Lehet, hogy az lesz a vége, hogy visszamegyünk valami mással játszani. :D
Kösz a segítséget. -
#7052 nem feltétlen. ha a router túl sokat tököl a csomagokkal, okozhatja az is.
gondolj bele, mennyi minden történik 1 jellel, mire átér... csomag lesz belőle, amit egy protocollal elküld a játék. Feldolgozz az oprendszer, és a hálókártyán továbbítja(ezalatt software-es tűzfal, vírusírtó, vagy bármi oprendszerszintű beleszólhat a dologba). router vagy swith toábbítja a jelet(annak is megvan a maga belseje, tűzfallal, port-szarokkal), a másik gépen visszaalakítás(ott is oprendszerszinten mindenféle), majd megkapja a játék.
ezek közül az egyik elvileg a host(a kiszolgáló, server), ami azon történik, az az "igazi", a másik meg csak követi.
így a host-on játszani jobb... mert ha rálőttök egymásra, és nagy a ping(latency), és elvileg mindkettőtök gépe szerint ő talált, de a másik nem, akkor a host-nak van igaza...
ezért lövöldözős játékok szeretnek 100 milliseces ping felett kiakadni out of sync hibával.
pinget ronthatja még az is, ha bármelyik gép csinál valami olyasmit, ami nagyon kihasználja a hálózati funkciókat.
sima http vagy ftp letöltés 1 szálon pl nem olyan vészes nagy sávszéllel se(de gondot okozhat az is persze), de mondjuk torrent(ami 1000 felé csatlakozik legjobb esetben is) ellehetetleníti a játékot.
szal ha routeretek van... használja azt más is?
és arról még nem is beszéltünk, hogy amit most mondtam egy sima játékra igaz
ő még megspékeli az egészet azzal, hogy dosbox-ban játszik(ami még 1 lépcső oda-vissza)... meg a dosbox nem is a gyorsaságáról híres.
dosboxból is érdemes beszerezni a legfrissebb lehetséges CVS-t...
vagy inkább tudjátok mit?
Rednecket játsszatok single-ben, multiban meg COD-ozzatok, vagy valami modernebb játékot keressetek:D Mert single-t még értem, de aki már multiban is arra kockul... na annak inkább itt a helye, mint nekem(ebben a topicban) -
#7051 Egyébként nem az a bajuk, hogy egyáltalán nem megy, hanem hogy egy idő után Out of sync hibával szétesik a játék. (Ilyenkor az van, hogy A játékosnál B játékos nem ugyanott látszik a pályán, mint B játékosnak saját maga)
Ha router gond lenne, akkor már elkezdeni sem tudnák, nem? -
#7050 universal plug&play nem csak kívülre szamít?
de ha azzal van a gond, opp a port-forward, az mindegyik tudja szerintem.
és tudom mi a hub. azért gyorsabb, mert mindenkinek mindenhova elküld minden adatot(amolyan... akié, az úgyis megtalálja alapon)
gyorsnak gyors, csak eszetlen és 0 biztonsággal működik. -
#7049 A switch majdnem ugyan az mint a hub csak gyorsabb mert egy picit másképp működik. :)
Off
Gondolom iskolában láttad. Azok szépek szoktak lenni. :D Mikor 50 gép kábele lóg ki belőlük. :D
On
A router szerintem a P2P-is be tudja zavarni. Legalább is én már megjártam vele egy párszor. Azt kéne még megnézni, hogy nincs-e bekapcsolva az UPNP. Sajnos a router típusától függ, hogy merre találod meg a beállítását, sőt az is lehet, hogy a te routered nem is ismeri még...
Meg esetleg még 2 tippem van:
1. Kössétek össze a két gépet közvetlenül, állítsatok le minden tűzfalat és ilyesmit. Gondolom ez már megvolt. :)
2. Meg kéne nézni, hogy mely portokat használja a játék a multiplayer alatt és esetleg azokat át engedni a tűzfalon vagy a routerbe...
Egyébként nekem úgy tűnik, hogy a router akkor is bezavar ha nincs éppen bekapcsolva a beépített tűzfala... Szerintem a NAT miatt lehet.
Várom a fejleményeket. :)
Bye! -
#7048 Értem. Időközben kipróbáltuk tűzfal nélkül és semmi változást nem tapasztaltunk. Szóval akkor ez a magyarázat. Nem tudom mennyire számít az, hogy frissített commit.exét töltöttem le hozzá.
Kösz. -
#7047 Hát, ez a Build engine sajátossága. Irtó szar a netkódja. P2P rendszerű, és így nem laggol, hanem ezt az out of sync-et produkálja, amikor egy tisztességs szerver "csak" laggolna. Duke is, Blood is ShadowWarrior is csinálja ezt a szarakodást. -
#7046 Routeren ki van kapcsolva a tűzfal, akkor ugye csak a ZoneAlarmot kell leállítani. Akkor viszont kihúzom a netet játék közben. Amúgy meg minden át van engedve és az FTP is műxik közben Totalcmdben.
Kösz a segítséget, írok majd, ha nem jött össze. -
#7045 sok fura tűzfalprogival találkoztam már. pl Comodo... akárhogy állítom be, nem lehet total commanderben FTP-zni... de akárhogy... csak ha kikapcsolom.
routerekkel annyi gond nem szokott lenni, de a tűzfalat lőd ki rajta,
switch-et még sose láttam:D nem vagyok pedig kezdő infós, de működő switch-et még soha:D HUB-ot anno rengeteget mondjuk...
ja.. és ha szeretnétek bárminemű kompatibilitást, felejtsetek el minenféle "közvetlen" összekötést... -
#7044 Hello!
A gépek közvetlenül vannak összekötve vagy router-en vagy switch-en? :)
A router eléggé sokat be tud kavarni.
Valamit csatlakoznék az előttem szólóhoz. :D A tűzfalat be kell állítani, hogy engedje át a forgalmat de van amikor ez nem elég és teljesen ki kell kapcsolni.