Old game hívek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
azzal váltasz át a "c" meghajtóra. beleírtam a leírásba pedig.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
Ekkor a Dosbox "f" meghajtónak fogja látni a Windows alatt "h" betûvel jelölt meghajtót. Értelemszerûen másoknál a betûjelek változhatnak.
A pesszimista látja a nehézségeket a lehetőségekben, de az optimista látja a lehetőségeket a nehézségekben. (Winston Churchill) Spark of Insanity
ha jól emlékszem.
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
Erre ki emlékszik?
Little Big Adventure😄
Kell? Épp feltettem egy haveromnak, így ha hiányzik a gyûjteménybõl, akkor itt a remek alkalom, hogy beszerezd😄
Innét lehet letölteni!
Little Big Adventure 1-2 eredeti ISO-k. Hozzá jár elõtelepített, beüzemelt Dosbox környezet(kicsomagolod a zip-et, és Start.bat-al indul)
Kompatibilis szinte minden oprendszerrel(minden windows, és ha leszeded hozzá a dosbox indítót, akkor Linux macOS, os2, amit akarsz.
Az elõtelepített rendzser magyarítva is van😄
(ha a géped nem bírja a dosbox-ot, akkor van alternatív futtatólehetõség is.)
ÉS!!!! Van benne egy szép DVD-borító is😄
Kellemes játékot!
UI: most töltsd, mert nemtom meddig lesz elérhetõ😄 Visszajelzéseket várom.
A Dosbox meg egyszerû. letöltöd, telepíted. Ahova telepítetted, ott létrehozol egy "dos" nevû mappát.(az dosbox.exe mellett)
elindítod a dosbox-ot, majd begépeled, hogy:
mount c dos
c:
(ekkor az a "dos" mappa lesz a dosbox emulált környezetében a "C:\", vagyis a cé gyökér.)
ha ebbe a dos mappába belemásolod a játékokat amikkel játszani akarsz(pl a mario-t egy mario nevû könyvtárba), akkor ennyit kell csak begépelni még:
cd mario
mario
és már fut is.
Néhány játéknál van olyan, hogy hagkártyabeállítás, általában setup.exe, vagy setsound exe.
A DosBox alapból ilyen hangkártyát emulál:
Sound Blaster 16 220h IRQ7 DMA1
(ha más hangkártyát szeretnél emulálni, akkor a config fileban át tudod írni a beállításokat)
Ha szerenéd, hogy a dosbox minden induláskor automatikuson mountolja a dos könyvtárat C-nek, akkor keresf meg a konfig fie-t(dosbox.conf), és írd be a legvégére(autoexec részbe) a fenti két sort. akkor mindig azzal kezd majd
Még egy apróság:
keyb hu
magyar nyelvá billentyázet😄 jól jöhet😄 ezt is írd be configba😄
Ha bármi egyéb kérdésed van, akkor csak szólj😄
(kivéve, ha GUI-t használsz, mert azoktól herótom van...)
2. kérésem hogy vki leirni pm-ben hogy hogy müködik a dosbox mert ha megnyitom nem csinál semmit .
Elõre is köszi !!
Szóval: vannak a játék romok címében ilyen jelzések mint pl a: cr cls, vagy az aga, vagy cr wow, pd...stb... ezek mire jók?😄 Illetve mindegy, hogy melyiket töltöm be?😊 (egy játékból van több ilyen verzió a csomagban...)
"Ha kicsi a tét, a kedvem sötét." Steamen:xxxpaulxxx
Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu
Lejött ez a rengeteg játék... érdekes mert elvileg rapidról nagyon lassú a letöltés és 2 nap múlva jött volna le de mégis lent volt már délutánra... nah mind1😄 Belemerülök majd a témába nagyon érdekes😊
Örülök, ha valaki érdeklõdik egy ilyen szép téma iránt 😄
Mentés:
Játék közben F12, és a Misc fülön "Save state"
Betölteni aztán logikusan Load state.
Elõtte ki kell pipálni az "Enable state recording" rubrikát.
Hogyan lehet elmenteni a játékokat, hogy ott folytassam ahol tartottam?
Fury config
Ezt másold be a Configurations mappába, majd válaszd ki.
Nyílván a rom elérési útját és a diskek helyét is meg kell változtatni, de nekem ezekkel a beállításokkal akadásmentesen futott.
Viszont még 1 valami amit észrevettem, hogy néhány játék akadozik... mi az optimális beállítása a proginak?😊
Hardware fül:
Floppy drives
Floppy drive emulation speed alapesetben 100%on van, de lehet húzni 800%-ig. Ekkor azonban már lehet kompatibilitási gondok. Lehet próbálkozni 😊
Addig is:
Lehet az emulált amiga memóriáját növelni a hardware RAM részénél, ott húzd a csúszkákat jobbra.
Amúgy a játék a már nemrég említett Fury of the furries... aminek csak a dos verziójával játszottam és kiváncsi lennék erre is...
szóval berak elsõ lemez lemegy intro ilyesmi majd késri a másikat... berakom nyomok egy gombot majd bejön ez a workbench... majd elfeketedig mintha töltené a játékot és kiírja... not enough memory😄
Régebbi (már relatíve, ugye 😊 ) játékoknál elõfordulhat, hogy csak a DF0:-t fogadja el, a többit nem látja. Ekkor szépen a DF0:-ba kell pakolgatni a lemezeket, míg meg nem találja, amelyik kell neki.
Amúgy gyakori volt annak idején, hogy volt game disk, save disk, stb.
Az indításnál játéka válogatja, hogy hogy kell, elõfordulhat, hogy a workbench jön be, ami az amiga oprendszere.
Ha leírod konkrétan a játékot, szívesen segítek, hogyan kell elindítani, most megint kedvet kaptam nosztalgiázni 😄
Egy másik játék, ami meg 2 diskes... ott meg bejön valami kék ablak amibe mintha parancssort lehetne ütögetni... hát igen még nem nagyon próbáltam ilyennel foglalkozni😄
Tehát minden deafult-on van, innen ráérsz késõbb finomítgatni ezt-azt (megjelenítés, hang, stb.).
Szóval a QuickStart fülön vagy alapesetben, itt most nem kell semmin állítani.
A hardware fülön belül találsz olyat, hogy Floppy Drives. Itt kell pipát tenni annyi meghajtó mellé, amennyit emulálni akarsz (max 4.)
Egyenként ki tudod választani a disk image-eket. (kis gomb 3 ponttal <...>). Itt érdemes az összes disket berakni, hogy késõbb ne kelljen vacakolni a lemezcserékkel.
A ROM fülnél kell még kiválasztani a kickstart romot, de szerintem ezen túlvagy, hisz már töltöttél be játékot.
Ami még fontos, az a Game & I/O port beállításai, ahol az egér és a bill. beállításai vannak.
Hirtelen ennyi a lemezes problémára, remélem menni fog. Ha nem, írj, megoldjuk 😊
Vagy ha 1 meghajtóval csinálod, és kiírja ezt a lemezcserés dolgot, vissza kell lépni az emu menüjébe, és ott kicserélni a lemezt, majd vissza a játékba.
Egy ideje már nem használom a WinUAE-t, de régen sokat toltam (hjaj, kár volt eladni az amigát anno😊 ), ha még most sem megy, szívesen megnézem egy mostani verzióval pontosan, hogyan megy.
B-bird ez a Morph tényleg jó játék... végülis leszedtem snesre, amigával majd késõbb szarakodok😊
Érdekes hogy ez nem volt meg pedig van pár ezer snes romom😊
köszi!köszi!köszi!köszi!köszi!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
azért köszi!