8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#7123 mondom rég volt már :DD
nem jut eszembe több dolog róla sajnos. :S
az egyik pálya könyvtár szerüség volt,ha jól emlékszem -
#7122 Kicsit közelebbi? Ez kábé 500 játékra illik rá. -
#7121 sziasztok.
nem tudom jó helyre irok-e de remélem megtalálom amit szeretnék.
egy régi játékot keresek.
kb 6 éve játszottam vele utoljára.
arra emlékszem hogy lehetett karaktert választani az elején.
én mindig egy kalapácsossal voltam. szörnyek ellen kellett harcolni,hentelni :D felülnézetes volt a játék.
ha valakinek van ötlete akkor irja le légyszi.
előre is köszönöm. -
#7120 Akkor rosszul tudod.
Az abandonware csak annyit jelent, hogy mar nem ertekesittik kereskedelmi forgalomban, de ennek ellenere a szerzoi jog tiltja az engedely nelkuli masolast. -
#7119 Nah én meg úgy tudom, hogy az Abandonware ( abandon = abbahagyott, elhagyott, otthagyott ware = cucc) az olyan szoftver ami már egy bizonyos korú. Nem tudok pontosat de hallottam már olyat, hogy ez kb. 17 év ami azt jelenti, hogy azok a játékok vagy progik amik 1992 előtt jelentek meg mind abandonware-nak számítanak és legálisan letölthetőek. Csakis akkor követsz el akármilyen szabályszegést HA:
- visszafordítod (decompile, deassembly meg hasonlók)
- más játékban, progiban felhasználod (mondjuk a karakter modelleket, ilyesmit)
- saját műként adod el (ebben nem vagyok biztos, hogy hogy is működik... :D )
Nos azt azért szeretném nyomatékosan jelezni, hogy EZ CSAK AZ AMIT ÉN GONDOLOK ÉS HALLOTTAM tehát, kérem senki, ismétlem senki ne tegyen olyat ez alapján amiben nem biztos. Felelősséget nem vállalok sem a fent leírtakért sem az esetleges származékos következményekért! -
#7118 Attol hogy abandonware egy szoftver, az csupan annyit jelent, hogy kereskedelmi forgalomban mar nem kaphato hivatalosan (ebay es tarsain maximum). De ez nem jelenti azt, hogy a korabbi szerzo/keszito mar teljesen lemondott rola, vagyis a szerzoi jogokat meg mindig birtokolja valaki, meg akkor is, ha pl husz eve ra sem nezett az adott szoftverre. Innentol kezdve a masolasa, letoltese meg mindig illegalis, a szerzoi jogok miatt.
A freeware szinten szerzoi jog altal vedett szoftver, viszont szabadon hasznalhato, masolhato, letoltheto. Az esetek 99%ban tiltott a penzert valo arulasa, a szerzo elozetes beleegyezese nelkul, illetve a szerkesztese, modositasat is tiltja a szerzoi jog. Vagyis ingyen letoltheted, es hasznalhatod amig jol esik, de el nem adhatod, penzert nem terjesztheted semmilyen formaban sem. (a shareware is hasonlo, csak ott vagy ido vagy egyeb limit van a szoftverben, amely limitet bizonyos penzmagert meg lehet szuntetni - amolyan demo verzio) -
#7117 foglami gondok vannak
payware: fizetős
shareware: bizonyos funkciós korlátozásokkal, de inygenes(pl egy játékdemo)
trial: általában nincs funkciós korlátozás, de idő limites( órában, vagy elindítások számában)
freeware: ingyenes
open source: ingyenes, és forráskód is elérhető.(elég kötetlen dolog. sime freeware néha trükkös is lehet, de ez a tényleg free.. reklámmentes, regisztrációmentes stb.)
abandonware: ilyen kategória hivatalosan nincs. NEM LÉTEZIK!
arra szokták mondani, amit már nem lehet kapni. info, és angol info.
A szerzői jog minden művet a szerző halála után is véd(sacc/kb 70 évig asszem, de ezt már rég tanultam). Ez igaz könyvek, filmek, zenék esetén is.
Pl, ha kiviszed a zongorád az utcára, és elkezdesz Back-ot vagy Beethoven-t játszani, az teljesen legális. Carmina Burana-t ha játszol, azért már büntethetnek:D (Koko-t is beperelték, mert ez volt a bevonulózenéje... Bach-ot kellett volna választania)
Attól, hogy egy mű nem kapható, nem legális másolni.
Anno például a VHS-ek idején(meg főleg előtte) például nem is nagyon lehetett otthonra filmeket szerezni.
Vagy ha nem kapni egy könyvet, akkor se töltheted fel a netre. (hisz attól, h nem talált aktuálisan kiadót, még a szerző tulajdona)
Játék kétféleképp lehet freeware:
-ha a tulaj(kiadó) úgy dönt(úgy adják ki, vagy később azzé teszik, mint a 3drealms tette sok játékával például)
-megszűnik a jogviszony. de erről sokat nem tudok, mert nem a Szerzői Jog kategóriájába esik, hanem talán Iparjogvédelembe, amiről kevesebbet tudok. ott szabadlamaztatni kell, meg ilyenek... nem értek hozzá ennyire.
de csak úgy semmi se lesz free, csak mert nehéz beszerezni.
Abadonware pedig nem létezik. vagy ha létezik is, mindenki szerint mást jelent, és nincs egyértelmű definiciója.(de biztosan nem freeware vagy hasonló) -
#7116 Jó, hogy írtad, mert ezek szerint én sem voltam tisztában ezzel. Azt hittem az abandonware egyben freeware is. -
Zóanagyvarázsló #7115 Nem írtál, de gandrus kifejezetten freeware-t keresett, te pedig abandonware-t ajánlottál neki. Ezért gondoltam, hogy jelzem, nem ugyanaz a kettő, ha nem is számodra, de legalább azok számára, akik keverik. Mert ez nem ritka. -
#7114 Ááá. Majd én, egyszer. :)
Jelenleg épp túl vagyok az Oblivionos szövegemen, még esetleg könyveket kapok fordítani belőle, az A Vampyre Story fordításában is benne van a kezem, szóval kicsit elfoglalt vagyok.
A másik probléma Mom fordításával kapcsolatban, hogy karakterlimitesen tudom csak, mert dosos, és nem tudom máshogy megoldani jelenleg. Így eléggé nehézkes is, sok időt igényel. Azért nem adom fel, csak kicsit pihen a projekt. -
HaaS #7113 Segond. MoM fordításoddal mi lett? Befejezte azóta vki? -
#7112 Köszi szépen, hogy felajánlottad, meg a linket is. -
HaaS #7111 Okos gondolat, de hol írtam ennek ellentmondót? -
#7110 symbianra van C fordító
scummvm-et C-ben készítették, nem java-ban -
Zóanagyvarázsló #7109 Mondjuk ez az "abandonware" csak annyit jelent, hogy régi, ráadásul nem is kapható, de ettől még véletlenül sem freeware. -
HaaS #7108 Köszi:)! -
#7107 240x320-on megy jól. A DOS 320x200 volt alapból. -
#7106 Na keresgéltem picit, valami Symbian60-as picodrive c. cuccot találtam, délután kipróbálom... -
HaaS #7105 Kapisgálom. És milyen felbontású kijelző kellene elméletben? Vagy mindegy? -
#7104 Jaj. Miért, Symbianon nem azért működik, mert a Symbian vágja a Java-t?
Na mindegy, akkor bocs a félreinfóért. -
#7103 bárcsak így lenne:D
de nincs
scummvm sose volt java-ra és nem is lesz:(
symbianosok élvezhetik csak az előnyöket -
#7102 Java-képes telefonokra gond nélkül fel lehet tenni. Installja fenn van ezer helyen a neten.
Én igazából azt vettem észre, hogy ez az egyetlen értelmes dolog, amit érdemes telefonra feltenni. Az összes többi elérhető játék vagy gagyi, vagy bugos, vagy nem akkora képernyőre/felbontásra írták, mint a telefonom, vagy fizetős, vagy ad-ware, amihez meg net kell.
Láttam Sega emulátort is, majd ha lesz türelmem, megnézem azt is. Valamikor rég kiírtam egy jó adag Sega romot, elférne a telón az is. Kérdés, hogy az emu milyen minőségű, meg hogy szereti-e a telefonom...
Meg azért egy Rákenroll Részinggel lehet nyomni pár perces köröket BKV-n, nem annyira belemélyedős, mint egy pont'n'click. -
HaaS #7101 Én is ScummVM-mel játszottam megint a DoTT-al, most láttam valahol, hogy van Full Throttle is... tényleg jó, nagyon. Én csak pécén próbálgattam, ez a telefonos dolog új nekem, utána kell néznem. Egyébként az egész Scummos dologba a Kyrandia sorozat miatt kezdtem bele, annak idején tetszettek, de sosem játszottam végig egyet sem.
Simon the Sorcerer is üdítő színfolt volt:)! -
#7100 Én a ScummVM-nek örülök nagyon. Feldobáltam telefonra egy csomó régi kalandjátékot, nagyon kúl. :) Full Throttle-t még nem, de már gondolkodtam rajta. DOTT is fullCD-s verzióban urgrott fel... :)
Hosszabb utazáskor jól jön.
Éljen a 21. század! :) -
HaaS #7099 Itt is vagyok... megtaláltam, de nem azt. A Broken Sword - The Shadow of the Templars van meg újságos verzióban. Nem tudom mennyire vigasztal a tudat, de a játék közben abandonware lett, és ingyenesen letölthető, mondjuk innen.
Jó játékot:)!
Mellesleg találtam egy csomó régi cédét: Elder Scrolls: Arena, Gorky 17, Europa Universalis, Gothic, Thief... jááj, nosztalgia ruleZ:)! Azért a doboz nagy része mégiscsak fos, de nincs szívem kidobni őket. -
HaaS #7098 Piszkos Fred: né idegöjjé:)! Ki az?! Fogadok vele, hogy leverem MoM multiban, ha nyerek, enyém a cucc:DD! Ki az:)))? Ide vele!
Gandrus: megnézem az újságcédék között, külön vannak pakolva... kicsit más fíling, de mégiscsak ócó. Mondjuk egy postaköltség, de nem magyarázok, előbb megnézem. -
#7097 Valaki mintha emlitette volna itt valamikor, hogy megvan neki eredetiben a MoM :) -
#7096 Sikerült kiküszöbölni a problémát. Rájöttünk, hogy el lehet menteni a hálózati játékot. :D -
#7095 Értem. Ezt nem tudtam. Használtan még nem vettem játékot, bár egyszer már gondolkodtam rajta, hogy vennék használtan egy régebbit, hirdetéseket is nézegettem, de senki nem árulta. Így beszereztem, ahogy tudtam (Pandora Directivet).
HaaS!
A Master of Magic eredetinek - kis túlzással - oltáron van a helye. :) -
#7094 Hehe, nekem megvan eredetiben az Under a killing Moon (meg a Who shoot Johny Rock is, de az kevésbé különleges). :)
"Csak" négy cd-s. Nagyon jó hangulatú nyomozós kalandjáték 1994-ből. A sorozat következő része (a 3.), a Pandora Directive már nem tetszett annyira, de azért az sem volt rossz (távolról sem). -
#7093 Köszi, én ismerem a Full Throttle-t, azért is érdekelne, ha ingyenes. Egyszer ki is próbáltam, de csak pár percem volt rá. Szóval érdekelne, de csak ha free lesz, warezolni meg nem akarom. -
Gary #7092 Bocs', ezek szerint rosszul emlékeztem. Már azt sem tudom, nekem honnan van meg (ha megvan még)...
Viszont, a Beneath a Steel Sky 100%, hogy ingyenes és van hozzá magyarítás. -
HaaS #7091 Igen, én is úgy vettem, originell, max 2k volt, hálistennek még az angol verzió. Sőt, talán valami újság is mellékletbe rakta később, de ez nem száz.
Az a gáz a régiekkel, hogy egyre nehezebb hozzájutni eredeti verziókhoz. Mondjuk a Full Throttle annyira nem vészes szerintem, de MoM dobozos eredetiért már durva pénzeket kéne csengetnem és ráadásul igazi garancia semmi. Csak a külföldi vásárlós-kiadtöbbet lehetőségek maradnak. -
Zóanagyvarázsló #7090 A LucasArts lenne az utolsó kiadó a világon, mely ingyenessé tenné a régi játékait...
Ugyanakkor használtan akár olcsón is be lehet szerezni, kis szerencsével akár 1k körül is. -
#7089 nem ingyenes, és nem is olyan stílus
motoros, de kalandjáték. az nagyon más:D -
#7088 Megnéztem a YouTube-on. Egész jónak tűnik. Majd egyszer kipróbálom. -
#7087 Ha valóban ingyenes, akkor érdekelne. Tudod, honnan lehet letölteni (csak ha freeware)? -
Gary #7086 Istenkáromló!
Ez mind azért van, mert csak számtech. órán játszottál!
Tessék beszerezni a Full Throttle-t, ha jól rémlik ingyenes és van magyarítás hozzá! -
#7085 A Full Throttle-t nem ismerem, de a Road Rash-al és az Elasto Mania-val sokat játszottam régen számtech órán. :) -
#7084 Full Throttle kb 20-szor jobb játék, mint egy Road Rush valah is lehet, de ő valszeg nem azt keresi:D