8885
Old Game, mert régen minden szebb és jobb volt :)
-
#2402 Ki beszélt vaze PC-ről? Olvasd már el süketvaknéma ;-)) -
#2401 BOCSÁNAT! Nem voltam pontos. A részletes leírás linkje fenn volt a régi oldalon, de itt a link: http://www.pong-story.com/intro.htm -
sbob #2400 tényleg és a Discovery-n azt mondták hogy a Pong 1960-ban megjelent PC-re... ez még nekem is új... -
#2399 Szemét alak vagyok, nem rakom be. :-D De ha nem hiszed el, akkor gyere át, és megmutatom. Még tokot is vettem hozzá. Mivel 2 cd-s. :-) -
#2398 Hát figy, rengeteg játék volt akkoriban. Lehetett pl. fából faragott katonákkal játszani, cooperatívban haverokkal. Vagy fogócskázni a téren, abban volt deathmatch. :-) Soroljam még?
Amúgy ha jól tudom, akkor a PONG! kezdetleges (Nem tv-játék) változata ekkoriban készült el, bár a képernyő pár centiszer pár centis volt, és a gép mögötte majdnem egy hűtőszekrény nagyságú.
A számítógépes játéktörténelem dokumentumfilmben láttam pár hónapja, ha jól emléxem a Discovery-n. :-) -
sbob #2397 na most hogy ezt már tudjuk akkor bedobhatod a cd íróba a srácnak... :P -
sbob #2396 1960??? milyen PC-s játékot tudsz javasolni 1960-ból? mi volt? -
#2395 Nem mondtam, hogy tudok. Minek tudjak Abe-hez, ha eredetiben megvan? :-)
PC Guru-ban volt teljes játék beeee :-D -
sbob #2394 én sem, de ezzel azt mondod most, hogy tudsz csak warezolást nem segíted... mivel én nem akarom a játékot, nekem add csak meg azt a linket mailben vagy privátban... hadd lássam tényleg tudsz-e valamit vagy csak a szád jár... már megint... -
#2393 1960 na :-P
Nem tehetek róla, hogy túl sok plussz-t ittam. :-D -
sbob #2392 nos egy 196-os játék érdekelne? mit tudsz nekem ajánlani? részt vehetek Septimus Severus parthusok elleni hadjáratában? -
#2391 Sajnálom, de az Abe még warez kategória nálam, így abban nem segítek. :-)
Ha egy 196 környéki játék linkje érdekel, abban nagyon szívesen segítek. :-)) -
sbob #2390 tény nem az Abe van fenn... de olyan koru játékok vannak fenn... az, hogy te nem találod a megfelelő abandonware oldalakat, nem az én problémám...
nekem csak a DOS-os játék régi játék, de én azt írtam, hogy általában manapság már az abandonware oldalak 60%-nál Windows-os játékok is beférnek a keretbe, akár ilyen újabbak is... sz'al ahelyett, hogy kiforgatnád a szavaim inkább olvass... okosabbakat tudnál válaszolni...
ha pedig "tapasztalt mester istencsászár" lennél tudtál volna linket is adni az Abe-hez, annak tükrében amit mondtam... -
#2389 És különben is, ne szemtelenkedj a tapasztalt mester istencsászárral... :-D
(Amúgy jól vagyok, és te hogy vagy?) :-D -
#2388 Lehet vak vagyok, de aznap nem találtam Abe-t hotún. :-)
Mellesleg múltkor sírtál, hogy régi játék a DOS vs. Win résznél kezdődik. :-P
Ezek után, ha írok majd cikket egy 98-as játékról, tök mind1, hogy új játékok, vagy régi játékok közé teszem, akkor is csippantani fogsz reám? :-PP
:-)
És csakazért is kettő között van, mert mai színvonalat nem igen üti meg sok 90 végi játék, mégsem mondhatjuk rá, hogy old. :-P
Szóval iHi és kész... ;-)) -
sbob #2387 "se nem régi kategória, se nem új"
ez 1 nagy marhaság barátom... ilyen nincs, manapság az abandonware kategóriába beférnek az ilyen nem túl régi Win-es játékok is... hogy 1 mindenki által ismert példát hozzak: HOTU
javaslom nézegesd a játékokat... -
sbob #2386 hááát nekem 98-on sosem játszott... semmi hatása nem volt...
de mivel nincs xp-m lehet, hogy ekkora fejlődést elkönyvelt a Microsoft üdvöskéje... -
#2385 Jobb gomb/tulajdonságok az indító exe-n nem játszik? -
#2384 Ilyen "se nem oldie, se nem új" cuccokra a legjobb az edonkey 2000, de torrent-en is sokat találni. A két általam legjobban kedvelt torrent kereső:
www.suprnova.org (nem írtam el, így pontos!)
www.torrentsearch.org
DB -
#2383 Használd a DosBox nevű programot, esetleg a VDMsound--ot.
dosbox.sourceforge.net - asszem, de ha rákeresel google-ben a "download dosbox"-ra, akkor nagyot nem tévedhetsz :)
DB
-
#2382 Azt nem tudjátok, hogy alapmemóriát tetűXPben hogyan tudok felszabadítani? Jó kis Star Control 2 akadt a kezembe, kedvem lenne vele szórakozni... Szal kéne neki vagy +50k az alap 640kból, de XP drága nem tud neki csinálni olyat.
DOSból kéne bootolnom, tudom, de ezért nem akarok sem vinyót újrapartícionálgatni, sem lemezmeghajtót venni... Írjak DOS boot CD-t? (Ez most jutott eszembe)
A memóriát lenne jó kicsit basztatni vhogy, de nm tudom, hogy kell... (.pif fájlt csináltam, de azzal sem megy) -
#2381 Elég nehéz lesz megtalálni, mert ez a két játék se nem régi kategória, se nem új. Ergó régi játékok oldalain sem fogsz szerintem találni, de a nagyobb warez oldalak is kihagyták már a listázásból pár éve. Ha jól emlékszem teljes játék volt az egyik rész PC Guruban. Esetleg lehet náluk régebbi számokat is venni, vagy néha jönnek ezek a 3 in 1 kiadások. Próba!? :-) -
radical #2380 Keresem az Abe's Odyssey és Abe's exodus progikat, a maguk idejében nagyon jó kis játékok voltak és most nosztalgiáznék. -
#2379 ne nézzen na. ;-) -
#2378 Úgy kell neki. Amúgy nem tudom melyik sírószájú kezdte el ezt az offolás témát, de nagyon hisztis alkat lehetett. :-) Akinek nem tetszik, nem néz fórumokba. Vagy ír egy scriptet, ami kiszűri a témák alatt rejlő offot.
De hogy legyen a feltalálójának egy jó napja is, a témához szólok: Mostanában a Cisco Heat-el játszottam, meg egy jó régi játékkal. Valami Sims 2 a címe, vagy mi. :-)) -
sbob #2377 hjahh... olyan offtopik vagy, hogy az admin már telesírta a párnáját az éjjel... -
#2376 Persze persze... valld be, hogy én csak jó hatással vagyok a társadalomra, még az olyan böblikre is, mint Te, kedves oldtimer söbobli. :-) -
sbob #2375 ehh, érdekes... én is ezt gondolom, csak pont fordítva...
mellesleg valakinek SQ6 csordogál lefelé? -
#2374 Túl sok mindenre ami jó... csak lehúzol engem :-D -
sbob #2373 volt egy 87-es Asterix is, az is fenn van a HOTU-n... only German + CGA...
mire mennél te nélkülem galambpecsenye? -
#2372 Igen, erről beszélünk! :-P
Ez PC-n is kijött, és nekem az első olyan játékom, ami magyarul írta ki a dolgokat. Great! :-)
sbob: Nem mondod? :-D Ha nem mondod, el sem hiszem, s soha nem találom meg! ;-))) -
sbob #2371 ja nekem is a 89-es Coktel Vision van meg/fenn stb. -
sbob #2370 ehh... már 1 fél éve kinn van... az ált gyik alatt van a menüpontocska...
a retrogamesre meg 1 hete raktam ki... -
#2369 64en volt egy asterix amire en emlexem, de sosem jottem ra hogy mit kellett volna csinalni. Orokelet nem leven, hamar lepofoztak a romaiak. Asterix-szel es Obelix-szel kellett maszkalni. A faluban kezdtunk. Volt csodalotty, meg azt hiszem lehetett vaddisznokbol kajat csinalni ha megverted. A romaiak kozul voltak kozlegenyek, azokat par utesbol kirepitetted a kepernyo teteje fele az egbe. De a magasabb ranguaknal mar baj volt, ekkor tobbnyire odalett az egyik elet mire sikerult. Rajzolt helyszinek voltak, es altalaban 4 helyen lehetett elhagyni a palyat. Volt vagy 1-2 legios tabor a kornyeken, de altalaban ott hamar meghaltam. Talan volt valami kulcs is az egyik tabor kozepen, de sajnos sosem eltem tul a kifele vezeto utat ;] Ismeros igy valakinek? Tudom hogy a legtobb asterix jatek errol szol ugyan, de ez c64en volt, es talan oda nem volt olyan sok valtozat. Eleg jol meg volt rajzolva. A helyszineket folyamatosan rajzolta ki, ertem ezalatt azt, hogy elobb a foldet, aztan a keriteseket, fakat, hazakat, stb, ugy 5 mp alatt. -
#2368 Akkor biztos az 1996-os Asterix & Obelix-re gondolsz, s nem az 1989-es Asterix: Operation Getafix -ra.
Az előbbi the-underdogs-n nem tölthető le sajnos, de a másik igen (hátha mégis azt keresed): LINK -
#2367 Nem akarsz egy pontos leírást kirakni az oldalra a DOSBox lehetőségeiről? :-)
Mert én csak a dosbox c:\games\cat.exe -fullscreen -t ismerem :-D
Ez a cycles dolog hogy is van? :-)
THX a segítséget! :-) -
#2366 én egy asterik and obelix játékot keresek!!
még rohadt régen játszottam vele!!
talán 486 on:) -
sbob #2365 nos... rég nem játszottam velük, de megpróbálhatok segíteni!
már én is több játékkal szenvedtem a DOSBox-nál... ha így akad akkor növeld a cycles-t... én a múltkor a Cannon Fodder installja szerint 486-osra felnyomtam a procit, és akkor ment rendesen a Deathtrack... addig akadt össze-vissza...
a 3. rész megoldása meg nagyon egyszerű... csak azt kell hinnie a proginak, hogy a c:\future könyvtárában van! magamat idézve:
"A dosbox.conf file végén található az autoexec rész. Ha szeretnéd, hogy a c:\dosbox\games könyvtár legyen a c:\ akkor ez legyen benne:
[autoexec]
# Lines in this section will be run at startup.
mount C c:\dosbox\games
C:"
szerintem megeszi a progi az átverést... én mindig az adott könyvtárba pakolom a játékokat, aztán mikor belépek a DosBox-ba akkor már alapból C:\-n garázdálkodhatok...
-
#2364 Megnéztem nem is olyan rég a Vissza a jövőbe 1. részét (kb 120. alkalommal), s gyorsan rákerestem a játékokra.
Meg is a találtam mind a 3 részt, bár az első csak Zx és NES volt, a 2. epizód elindul DOSBox-al, de nagyon lassú volt a képfrissítése és akadt cseppet, a 3. rész pedig DOSBox-al nem akart futni, mivel emulál, és le van írva, hogy c:\future -ben lehet csak. :-)
Gáz... :-( -
sbob #2363 no majd mesélj, hogy ment...