Old game hívek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

BBird
Afrika szíve? De ügyes vagyok, le tudtam olvasni a linkrõl... ;-D Nem ismerem, viszont elsõ ránézésre az :-)The Ancient Art of War jutott róla eszembe, mégha az ÉGVILÁGON SEMMI KÖZE sincs hozzá. Ugyanis a War stratégia, mielõtt megtámadna valaki, hogy az nem is kaland. :-)

Elsõ kaland?

Talán ez, de lehet, hogy a Larry 1, vagy a Future Wars... már nem emlékszem sajnos. :-(
Crokin
Elsõ kalandjátékom:

<#vigyor2>

Repatarurgyán

Jaja, nem mondtál hülyeséget, a Newcomer meg egyre csak hízik... 😊

Persze, hogy ON, csak kicsit kiemeltem és nem is örökre zártam le! 😊

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

BBird
Igen-igen, itt van helye a c-64-nek, az amigának, megkockáztatnám, hogy benn maradhat a csapatban a spektrum is, primo, videoton, és a kedvenc Atarim. ;-)

PiszkosFred: Micsoda dolog, hogy még nincs kiiratva kedves sbob barátunk DOSBox GYIK-ja? :-) (Nem félreérteni huligánok!) ;-D
Crokin
Akkor mégse mondtam hülyeséget 😊 A c64 téma meg szerintem mindig ON itt <#heureka>

Repatarurgyán

Semmi gond, én is befejeztem! <#vigyor2>

"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"

Kicsit utána néztem és ezt találtam:

Pool of Radiance, 8 oldal, a The Phantom Warrior törés + 1 oldal.

Knights of Legend, 8 oldal + 1 oldal a karakter lemez, amit programból kell létrehozni.

EqUiNoX
Igaz lehet, végülis az emulator 6 darab .d64 része a valóságban csak 3 lemez volt. Sorry, tényleg hülyeséget mondtam, nem gondoltam végig.

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

Szerintem ez nagy tévedés, ne hidd el! <#shakehead>

A Secret of the Silver Blades 3 lemezes volt, azaz 6 oldal! A Newcomer 5 lemezes volt, azaz 10 oldal!
Ja, és ne számoljuk, hogy ez utóbbi 40 track-es és a boot oldal kivételével a tartalomjegyzék sávját is használja...<#vigyor2>

Az Elvira 2 és az Ultima 5 volt 4 lemezes.

ja és colonization 2 is érdekelne, ha tudja vki honnan lehetne megszerezni

tudna nekem segíteni vki?

BBird
Igen, tudjuk hogy mindkettõ ugyanaz, s hogy Te írtad. De mivel nem akartam csak az egyik oldalt reklámozni, tisztességesnek láttam, hogy mindkettõt megemlítsem. :-) Mivel mindkét oldal(ad) aranybánya az oldgamereknek.

PiszkosFred: Akkor szólsz a moderátoroknak? Én lusta vagyok. ;-) Valami olyasmi kellene, hogy "Ha egy régi játékod nem indul, használj DOSBox emulátort. Magyar leírás itt található hozzá: Retrogames".
Vagy melyikre mutasson inkább sbob? :-)
mer mindkettõn ugyanaz van

nekem nincs kifogásom ellene...

nekem a space haste és a flying heroes kellene, de sajnos már nem tudom honnan lehetne megszerezni õket. tud vki segíteni?

Crokin
Már vártam, hogy mikor jön elõ valaki 5+ lemezzel 😊 <#eljen><#ravasz1>

Repatarurgyán

EqUiNoX
http://www.c64unlimited.net/games/s/Secret%20of%20the%20Silver%20Blades/Secret%20of%20the%20Silver%20Blades.htm

;]

(par hete volt kezemben az emulatoros cuccom, onnan emlekeztem hogy ez 5 v 6 lemezes volt..)

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

Crokin
Ja, nem emlékszem, hogy lett volna nagyobb 😊

Repatarurgyán

_Atti_
nekem is megvan😊 5 lemez..mekkora méretnek számitott az anno!😊

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

Crokin
Nekem megvan eredi dobozos c64-re. (Be kéne már újra üzemelni..😊

Repatarurgyán

Crokin
The Pandora Directive <-- Ez az a JÁTÉK, amivel elõször nyomtam pc-n (p133). Szerintem nagyon jól sikerült darab. Egyszer egyhuzamban játszottam vele 72 órát (rekordom) 😊

Repatarurgyán

Nightrun
A newcomer az megvolt nekem C64-re. Nagyon zsír játék, és nekem a magyar verzió volt meg. Lesz ez magyarul ez az új, mert engem nagyon érdkelne. Nosztalgia...

_Atti_
www.newcomer.hu

ezt ismeritek?kár hgy még magyarul nem jött ki a felujitott verzió

RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/

BBird
Inkább a Tex Murphy részekrõl meséljen már nekem valaki, valamit. :-))
BBird
Elõször szerintem sbob engedélyét kérjük ez ügyben, ezt követõen pedig a moderátorokat. Amúgy hiába próbáltam azzal segíteni, hogy kiírták az underdogs portált... folytatódott a játékkeresés. :-) De mind1, még bírjuk, még... ;-))
PiszkosFred
Akkor a GYIKre is mutathatna egy link a topikbanner alatt ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

dronkZero
Hm... Ha már DOSBox... Nézegettem az .ini-jét, be is állítgattam a dolgokat, de van egy olyan bajom, hogy kb 8 és 9 ezres CPU cycle tartományban mûködik csak rendesen. Alatta is (mondjuk azt megértem), meg fölötte is szaggat a hang. Van egy csomó cucc, amit azért el tudnék viselni nagyobb sebességgel is... (Fõleg a VESA-s 640x480 zakkan meg) Valami megoldást tudtok rá esetleg? Valami opsön, amit nem állítottam be jól, vagy vmi?

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

BBird
Segítek azoknak, akik magyar leírást keresni DOSBox-hoz:
Retrogames
Dosgames

Mindkettõn fenn a magyar leírás az emulátorhoz. DOSBox GYIK! :-)
Laky
hát ez nagyon jó <#szomoru2>
köszönjük, hogy kipróbálta az Oroszlánkirályt
kérjük vásárolja meg a teljes játékot (1994)

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

Laky
megcsináltam!!!!!44444 😄DD
nagyon cool
lion king power 😄DDDDDD

i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M

Voltan
Valaki talán tud segíteni. Megvan a Harvester eredetiben, és szeretném újra elõszedni, de XP-n az istennek sem akar elindulni. A DosBox itt nem hiszem, hogy segítene, mert igazából Win 95-re írták. Valakinek van tippje? Elõre is kösz.

"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"

PiszkosFred
DosBox-ról nincs magyar leírás, vagy alap parancsok és paraméterek ismetetése valahol? Ez azért nem semmi. Lehet össze kellene dobni már egyet, mert nem az elsõ és nem is az utolsó eset, hogy nem boldogulnak vele az emberek, pedig jól beállítva a prg majdhogynem tökéletes...

Laky
fennt van, de nemtom használni :CCC

BBird
Sose használtam torrentet, s szerintem nem is fogok. :-) Ha valaki látja boltban, szólhat nyugodtan, nem leszek érte mérges! :-)

Laky: Nem tudom mennyire ismered, vagy mennyire néztél már itt körül... dosbox emulátor? :-)
rorr
a blade runnert torrentrõl töltöttem! szuper! xp-n is tökéletesen elszaladgál és még mai szemmel is tetszik!

Laky
lassúak a dosos gémek, pedig úgy tolnám az oroszlánkirállyal 😄D
help

BBird
Inkább azt mondjátok meg, hogy milyen a többi Tex Murphy játék? Mean Streets volt az egyik kedvenc kalandjátékom, a Martian Memorandum sajnos hibásan volt, van meg az underdogs-ról, ha jól emlékszem. Az elsõ szoba után kifagy. :-(
Under a Killing Moon -ról csak olvastam, The Pandora Directive teljesen kimaradt minden infóm róla, Tex Murphy: Overseer is csak olvasás volt. :-( Szóval valakit valamit tud ezekrõl? Leginkább a beszerzési útja érdekelne, esetleg URL formájában!? ;-)
Így vagyok a Blade Runner játékkal is. Az is érdekelne. :-)
ok, a pirates az egy.még nem próbáltam bár megjelenése óta megvan, de biztos jó.bár én a régivel nem játszottam
ollie- köszi szépen a felajánlást, de nem élek vele, mert egyrészt letöltöttem, másrész nem fogadok el úgy ajándékot hogy nem valószínû hogy fogom tudni viszonozni. inkább add oda vmelyik olyan barátodanak aki szintén gyûjti a klasszikus darabokat. viszont vagy egy éve ígérted (ha nem te akkor hmuda) hogy ha morrowindezni fogok és kérdésem van szívesen segítesz. nos ha megveszem az új videokártyák procit és memóriákat akkor már érdemes lesz végre komolyabban foglalkozni a játékkal, mert addig nem akartam játszani vele míg az összes szépítõ és egyéb modokkal nem fut tökéletesen. na úgy már jó lesz, akkor akarom végigjátszani, mert edddig csak az elejét vittem végig

PiszkosFred
Lásd Pirates, Sid bátyánk elõvette, felújította, beletette a játéktörténelem talán legjobb minijátékát - tánc - és tessék, mindenhol újra sikeres lett a megjelenés után közel 20 évvel. Ennél jobb követendõ példa nem is kell...

..ene, de sajnos ilyen remakek ritkábbak a fehér hollónál is. És akkor a minõségrõl még szó sem volt ;]

én az olyan játékokért akár még pénzt is hajlandó lennék kiadni amik régi c64-es átiratok, de olyan megvalósításban mint a duke nukem manhattan project. az állatira tetszet, és mai mércével egy alsókategóriás gép is simán elviszi.remélem egy programozó csapatnak eszébe jut ez az ötlet és meg is valósítják a legjobb régi játékokkal, kis plusz dolgokat belevive nyilván meg új pályákat hogy azért mégse teljesen ua legyen, és a grafikai szinvonal se hagyjon maga után kifogásolnivalót

BBird
Nekem a legelsõ játékom a világ legelsõ játéka volt: PONG! :-)

Egyébként jó, hogy szóba jött a Mission Impossible. Nem is olyan rég (ha jól tudom a németek) kiadtak egy új részt, szinte semmit nem változtatva rajta, csak kicsit szebb 2D. Vártam, vártam, aztán kipróbáltam amint kijött. Tetszett, jó ideig elszórakoztam vele.

Nekem pár hónapja egy olyan tapasztalatom volt, hogy amikor még ifjabb koromban odaültem a Prehistorik elé, sokáig játszottam vele, napokig, hetekig.
Aztán pár hónapja elõvettem megint, cikket akartam írni róla. És fél óra alatt végigsöpörtem a pályán. Vagy én lettem ügyesebb, vagy nehezebb mûvek jönnek ki?
PiszkosFred
Last Ninja-t igen, meg akkor is, ha c64re jelenne csak meg a 4. resz ;]

ui: ha mar elojottek a legelso jatekok, en is toprengtem egy kicsit, es asszem megvan a legelso jatek amivel jatszottam, illetve erre emlexem vissza mint legelso. (leszamitva a kvarcjatekokat) Ez pedig a Felix nevezetu Videotonon futo kis ugralos/ugyessegi "csoda" ;] Eskuszom leulnek most is ele ha lenne valahol a kozelben, kiprobalnam hogy mai fejjel mire jutnek vele... ;]

igen, jól értelmezed amit mondtam. hogy ne lennék régi gamer? 28 vagyok, és azóta van számítógépem amióta magyarországra legelõször bekerültek a c64-ek.és sajnos azóta vagyok megszállott játékos, több barátomhoz hasonlóan, volt aki emiatt vált el. nos azért nálam nem ennyire súlyos a helyzet, de imádok játszani. inkább arra próbáltam meg kilyukadni, hogy "lassan" a kétdimenziós képernyõzés és grafika határára jut el a technológia, olyan iszonyatosan jó, élethû grafikákkal találkozunk játékról játékra ami akár csak évekkel korábban is elképzelhetetlen lett volna annak, aki nem azért kap pénzt, hogy mindezt elképzelje és meg is valósítsa.én nem a régi játékokat akarom lebecsülni, hiszen az igazán jó játékok a maguk idejében ugyanakkora, ha nem nagyobb játékélményt és örömet szereztek nekünk játékosoknak, hanem arra, hogy az ember igényei a fejlõdéssel nõnek, hiába mond akárki akármit.a régi gémekkel azért játszunk még mert nosztalgikusan kellemes érzéseket keltenek a régebbi önmagunk izgalmát és örömét felidézve, de kérdem én játszanál e egy c64-es grafikájú és képességû VADONATÚJ játékkal, mondjuk mission impossible 3 vagy hunchback 5 ? ugyanolyan izgalommal várnád hogy megjelenjen és végigjátszhasd? nekem a defender of the crown volt egy nagy csalódás mikor pár éve megjelent, a c64 totális átirata volt, grafikailag is ua.és úgy már nem játszottam vele, pedig annak idején...........

BBird
Én ennél tudok sokkal régebbi játékokat mondani... ;-D
Természetes, hogy szubjektív eme téma, de konkrétan nem erre célzott most szerintem steweee.
Minden kornak megvan a maga grafikai csodája. Élveztük azt, élvezzük ezt, élvezni fogjuk azt... :-)
Akárhogy is nézzük, már 2000 sem tegnap volt. Lassan ideférnek a windows alá írt játékok is. (pl. aknakeresõ, passziánsz) ;-)

Én grafikailag elõször az Atari2600 masinám képességeiért voltam oda, aztán naponta jártam barátomhoz Commodore 64-t nyúzni. Ezt követte a Prince of Persia féle gyönyörû karaktermozgás, a Stunts hatalmas ugratásai. Lassan-lassan fejlõdtünk, a '90-es évek végén kerestem az állam a Half-Life közben. stb stb.
De az igazi áttörést a Teletabies Adventure 8. részénél várom, de már nagyon! :-))
Kaszi46
ezzel én nem értek 1et még a legkisebb mértékben sem! nem tudom hány éves lehesz, de úgy gondolom nálam mondjuk fiatalabb, ezért neked a frisebb gamek nyujtották maradandó grafikái, és tartalmi élményt. Szerintem a grafikáról kár beszélni, vagy ahhoz kötni bárminek is a maradandóságát, mert a 10-15 évvel ezelõtti alkotásoknál, én ugyanugy el voltam hülve bizonyos játékok grafikája láttán mint te "most" max pain után.
Véleményem szerint az a maradandó játék ami grafikától, kortól nemtõl függetlenül tud szórakoztatni éveken át! Ilyen játékok szerintem a tetris,bubble,arkanoid,galaga,wizard stb stb. ezeknél persze bele lehetne kötni abba hogy nincs tartalmuk, hiszen ezek logikai, ügyességi játékok, ezért is említeném meg, a számomra tartalommal rendelkezõ, éveken át grafikai csúcsnak számító, és szorakozást nyújtó, 10 éves játékok pár darabját a teljeség igénye nélkül: Robocop, shinobi, golden axe, final fight, cadillacs & dinosaurs. Persze erre jöhet valaki és mondhatja azt, hogy ezeknél õ sokkal régebbi játékokat tudna mondani pl a c64-es idõszakból, aminek garfikája éveken át ütött, és tartalmilag is korrekt volt(mint ahogy ezt én is tehetném). szóval így a végére eljutottam oda, hogy ez az egész totál szubjektív, és kb attól függ, miylen játékokkal kezdtél el játszani. Természetesen napjainkban is jönnek ki oylan alkotások amik maradandót alkottak számora, ha az utóbbi idõket nézem akkor olyan játékokat emelnék ki mint: Giants, tron2.0, black&white, és még számos játék, jóideg sorolhatnám még õket.
Mi most haverokkal már hetek óta nyúzzuk gyermekkorunk játékait, amiknek nagyrésze még 2d-s mégis oriási élményt nyujtanak, és mondhatni megunhatatlanok.
remélem nem kötekedésnek veszed, ez csak egy régi gémer véleménye

*Posse*T.W.D*

ollie
Ha elküldöd a címed, küldök neked egy eredeti példányt a ReVoltból (bundle), de csak 2 hét múlva (addig nászúton vagyok).

nem, igazából akkor indult be az olyan grafikai megjelenítés és tartalom a játékokhoz ami azt hiszem maradandó, de legalábbis igen sokáig élvezhetõ élményt nyújt.azért ha visszatekintünk, talán a max payne volt pár évvel ezelõtt az a játék például amit a 3d lövöldözõ játékok terén a standardot alkotja, grafikailag ma is tökéletesen megállja a helyét annak ellenére hogy már vannak tõle jobbak, de már olyan vizuális élményt nyújt ami hosszú idõn át élvezhetõ.köszönhetõ a hardverek erõsségének és a fejlõdõ programozói ismereteknek

BBird
2000-es játék... nem túl "új" az? ;-)
na kéremszépen ma nagyon megörültem, egy elveszettnek hitt játékomnak adott egy jótét lélek linket. re-volt:
http://www.the-underdogs.org/downloadfile.php?file=games/r/revolt/files/revolt.zip&id=4615
kérdésem az lenne, hogy a flying heroes-höz van e vkinek linkje vagy vmi letöltési lehetõség, mert még arra nagyon áhítozom.most hogy a seneca elõfiizetés után jár a bonus leonov szerver, elkezdtem gyûjteni az IGAZÁN jó játékokat.azt hiszem a legrégebbi a croc 2 a gyûjteménybe.csak pc-s platformra, mert bár imádtam a commodore-t,és dosboxxal meg egyéb emulátorral kipróbálgattam a régi nagyokat, a wizard of war kivételével már egyik sem az igazi

BBird
Nem tudom mennyire ismered a winxp-t, de próbáltad kompatibilitási móddal? Ha ismered, sorry!