Old game hívek
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elsõ kaland?
Talán ez, de lehet, hogy a Larry 1, vagy a Future Wars... már nem emlékszem sajnos. :-(
Persze, hogy ON, csak kicsit kiemeltem és nem is örökre zártam le! 😊
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
PiszkosFred: Micsoda dolog, hogy még nincs kiiratva kedves sbob barátunk DOSBox GYIK-ja? :-) (Nem félreérteni huligánok!) ;-D
Repatarurgyán
"A jó szándék is: gazdagság, az önzetlenség: szép S a tisztességet díjazzák: egy mosoly a tiéd!"
Kicsit utána néztem és ezt találtam:
Pool of Radiance, 8 oldal, a The Phantom Warrior törés + 1 oldal.
Knights of Legend, 8 oldal + 1 oldal a karakter lemez, amit programból kell létrehozni.
[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]
Szerintem ez nagy tévedés, ne hidd el! <#shakehead>#shakehead>
A Secret of the Silver Blades 3 lemezes volt, azaz 6 oldal! A Newcomer 5 lemezes volt, azaz 10 oldal!
Ja, és ne számoljuk, hogy ez utóbbi 40 track-es és a boot oldal kivételével a tartalomjegyzék sávját is használja...<#vigyor2>#vigyor2>
Az Elvira 2 és az Ultima 5 volt 4 lemezes.
PiszkosFred: Akkor szólsz a moderátoroknak? Én lusta vagyok. ;-) Valami olyasmi kellene, hogy "Ha egy régi játékod nem indul, használj DOSBox emulátort. Magyar leírás itt található hozzá: Retrogames".
Vagy melyikre mutasson inkább sbob? :-)
Repatarurgyán
;]
(par hete volt kezemben az emulatoros cuccom, onnan emlekeztem hogy ez 5 v 6 lemezes volt..)
[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
Repatarurgyán
ezt ismeritek?kár hgy még magyarul nem jött ki a felujitott verzió
RIP www.memod.co.uk RIP || Darkmod http://www.thedarkmod.com/
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Retrogames
Dosgames
Mindkettõn fenn a magyar leírás az emulátorhoz. DOSBox GYIK! :-)
köszönjük, hogy kipróbálta az Oroszlánkirályt
kérjük vásárolja meg a teljes játékot (1994)
i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M
nagyon cool
lion king power 😄DDDDDD
i5-4690K / HyperX Savage 2x8GB / AsRock Fatal1ty Z97 Killer / Gigabyte GTX970 G1 / Samsung 860 EVO 1TB / 5TB HDD / FSP Hyper M 700 / Cooler Master H500M
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Laky: Nem tudom mennyire ismered, vagy mennyire néztél már itt körül... dosbox emulátor? :-)
help
Under a Killing Moon -ról csak olvastam, The Pandora Directive teljesen kimaradt minden infóm róla, Tex Murphy: Overseer is csak olvasás volt. :-( Szóval valakit valamit tud ezekrõl? Leginkább a beszerzési útja érdekelne, esetleg URL formájában!? ;-)
Így vagyok a Blade Runner játékkal is. Az is érdekelne. :-)
ollie- köszi szépen a felajánlást, de nem élek vele, mert egyrészt letöltöttem, másrész nem fogadok el úgy ajándékot hogy nem valószínû hogy fogom tudni viszonozni. inkább add oda vmelyik olyan barátodanak aki szintén gyûjti a klasszikus darabokat. viszont vagy egy éve ígérted (ha nem te akkor hmuda) hogy ha morrowindezni fogok és kérdésem van szívesen segítesz. nos ha megveszem az új videokártyák procit és memóriákat akkor már érdemes lesz végre komolyabban foglalkozni a játékkal, mert addig nem akartam játszani vele míg az összes szépítõ és egyéb modokkal nem fut tökéletesen. na úgy már jó lesz, akkor akarom végigjátszani, mert edddig csak az elejét vittem végig
..ene, de sajnos ilyen remakek ritkábbak a fehér hollónál is. És akkor a minõségrõl még szó sem volt ;]
Egyébként jó, hogy szóba jött a Mission Impossible. Nem is olyan rég (ha jól tudom a németek) kiadtak egy új részt, szinte semmit nem változtatva rajta, csak kicsit szebb 2D. Vártam, vártam, aztán kipróbáltam amint kijött. Tetszett, jó ideig elszórakoztam vele.
Nekem pár hónapja egy olyan tapasztalatom volt, hogy amikor még ifjabb koromban odaültem a Prehistorik elé, sokáig játszottam vele, napokig, hetekig.
Aztán pár hónapja elõvettem megint, cikket akartam írni róla. És fél óra alatt végigsöpörtem a pályán. Vagy én lettem ügyesebb, vagy nehezebb mûvek jönnek ki?
ui: ha mar elojottek a legelso jatekok, en is toprengtem egy kicsit, es asszem megvan a legelso jatek amivel jatszottam, illetve erre emlexem vissza mint legelso. (leszamitva a kvarcjatekokat) Ez pedig a Felix nevezetu Videotonon futo kis ugralos/ugyessegi "csoda" ;] Eskuszom leulnek most is ele ha lenne valahol a kozelben, kiprobalnam hogy mai fejjel mire jutnek vele... ;]
Természetes, hogy szubjektív eme téma, de konkrétan nem erre célzott most szerintem steweee.
Minden kornak megvan a maga grafikai csodája. Élveztük azt, élvezzük ezt, élvezni fogjuk azt... :-)
Akárhogy is nézzük, már 2000 sem tegnap volt. Lassan ideférnek a windows alá írt játékok is. (pl. aknakeresõ, passziánsz) ;-)
Én grafikailag elõször az Atari2600 masinám képességeiért voltam oda, aztán naponta jártam barátomhoz Commodore 64-t nyúzni. Ezt követte a Prince of Persia féle gyönyörû karaktermozgás, a Stunts hatalmas ugratásai. Lassan-lassan fejlõdtünk, a '90-es évek végén kerestem az állam a Half-Life közben. stb stb.
De az igazi áttörést a Teletabies Adventure 8. részénél várom, de már nagyon! :-))
Véleményem szerint az a maradandó játék ami grafikától, kortól nemtõl függetlenül tud szórakoztatni éveken át! Ilyen játékok szerintem a tetris,bubble,arkanoid,galaga,wizard stb stb. ezeknél persze bele lehetne kötni abba hogy nincs tartalmuk, hiszen ezek logikai, ügyességi játékok, ezért is említeném meg, a számomra tartalommal rendelkezõ, éveken át grafikai csúcsnak számító, és szorakozást nyújtó, 10 éves játékok pár darabját a teljeség igénye nélkül: Robocop, shinobi, golden axe, final fight, cadillacs & dinosaurs. Persze erre jöhet valaki és mondhatja azt, hogy ezeknél õ sokkal régebbi játékokat tudna mondani pl a c64-es idõszakból, aminek garfikája éveken át ütött, és tartalmilag is korrekt volt(mint ahogy ezt én is tehetném). szóval így a végére eljutottam oda, hogy ez az egész totál szubjektív, és kb attól függ, miylen játékokkal kezdtél el játszani. Természetesen napjainkban is jönnek ki oylan alkotások amik maradandót alkottak számora, ha az utóbbi idõket nézem akkor olyan játékokat emelnék ki mint: Giants, tron2.0, black&white, és még számos játék, jóideg sorolhatnám még õket.
Mi most haverokkal már hetek óta nyúzzuk gyermekkorunk játékait, amiknek nagyrésze még 2d-s mégis oriási élményt nyujtanak, és mondhatni megunhatatlanok.
remélem nem kötekedésnek veszed, ez csak egy régi gémer véleménye
*Posse*T.W.D*
http://www.the-underdogs.org/downloadfile.php?file=games/r/revolt/files/revolt.zip&id=4615
kérdésem az lenne, hogy a flying heroes-höz van e vkinek linkje vagy vmi letöltési lehetõség, mert még arra nagyon áhítozom.most hogy a seneca elõfiizetés után jár a bonus leonov szerver, elkezdtem gyûjteni az IGAZÁN jó játékokat.azt hiszem a legrégebbi a croc 2 a gyûjteménybe.csak pc-s platformra, mert bár imádtam a commodore-t,és dosboxxal meg egyéb emulátorral kipróbálgattam a régi nagyokat, a wizard of war kivételével már egyik sem az igazi