Celeron tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Még egy érdekes dolog:
Most olyan hiba állt elő, hogy az explorer.exe a processzoridő 99%-át foglalja. pedig nem fut semmi ami ezt indokolná. Annyira lelassult a rendszer, hogy most is a winamp minibrowserét kell használjam, mert csak az megy jól.
Az Abit azért jobb mint egy noname és az 566-os jol ment benne.
Még egy két infó a problémámhoz:
A proci olyan 40 fok körül van minden nagyobb megterhelés nélkül.--> Nem túl gyenge a ventim?
3 vinyó + CDiró is van a gépben, de semmi plusz venti. 230W-os a táp. --->Ez elég, vagy több kéne?
Meddig lehet emelni a feszültséget plussz hűtés nélkül? 1.75 a default.
Vagy szar a proci és vigyem vissza a boltba?
Pheel
Abit. Ehh. Többet nem bízom ebben a cégben. Eddig 2 Abit lapom nyekkent meg többé-kevésbé.
Pheel
Ezt minek írod bele minden fórumba??????
Az átalakítóm ABIT, úgyhogy szerintem nem azzal van a gond, de azért majd kipróbálom. Más tipp esetleg?
Pheel
Vegyél egy rendes átalakítót! Én is ilyen cipőben jártam és megoldotta a dolgot. Ha lehet, jumperes modelt szerezz!
Hi!
Vettem egy 1000-es cerkát az ABIT BE6-2-es alaplapomba és nem müködik valami jól. Alapbeállításon van minden,de proci sokat hibázik. Nem fagy le a gép, csak kitömörítésnél néha CRC-errort ir ki. Máskor pedig simán kitömöríti ugyanazt a fájlt.+ Egy két program néha szabálytalan műveletet hajt végre. Pl nem lehet az explorarben megnyitni a keresést.
A proci szar, vagy valami más baja lehet a rendszernek? Egy 566-os cerka volt benne régebben, az 100-as FSB-re húzva csinálta ugyanezt a problémát.
Mit csináljak
Ha választani akarsz, elmondok egy példát. Nekem ugyan ST6-om van, és csak elvből nem veszek VH6T-t. Azt azonban tudnod kell, hogy a 694T chipset másfél gigát tud címezni, míg a 815EP csak fél gigát... Na, mikor én cseréltem, a BH6-os alaplapom 768MB-át kezelt, szóval most nézegetek egy 128MB modult... :-(
Pusztán kíváncsiságból szeretném tudni a véleményeket!
Ugyanis 1,2-es Cerkát vettem és ehhez kéne a lap.
Pheel
Volt már erre egy topic, hogy kinek mi baja a Via-val. Láttam már jól működő Via-s lapot Intel procihoz, de valahogy mindenki csak szív az ilyennel. Mi bajod a TUSL2-C-vel? Az, hogy ASUS vagy az, hogy Intel chipsetes?
Bõvebben?
Mi a baj a Viá-val?
Pheel
Az a V a nevében nem jó előjel... 😊)))))
Kösz Atus01!
Egyébként tud vki véleményt mondani errõl az alaplapról?
Atus01
VH6T BIOS (Tualatin támogatással): http://www.abit.com.tw/eng/download/bios/bios-vh6t.htm

Atus01
VH6 nem támogatja, csak a VH6T. Friss BIOS kell hozzá.

Pheel
Via?
Miért nem?
Pheel
Az a V a nevében nem jó előjel...
Abit VH6-T kezeli a Tualatin magos cerkát?
Egyébként mi a véleményetek errõl a lapról?
azazel
Abit ST6.
Nálunk Pécsen pont bruttó 30K, és ebbe majd az új, tualatinos cerkád is belemegy. 😊

Evil
www.tuningnet.hu ,bar itt mar eleg durva dolgokat csinal Ordasi ,de van ott alapabb dolog is.Esetleg a www.szamitogep.hu -n is talalhatsz erdekes dolgokat az oc rovatban.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

Pheel
Van elég celeronos topic. Legyen elég.
Bradock
A törölt "Celeron uprade" topic tartalma:

| ma 18:27 | Válasz erre | #9

Mekkora egy meló lehet ezt lemásolni 😊)))
Válasz 'Gianni27' üzenetére (#8)

Gianni27 | ma 17:07 | Válasz erre | #8

BX-ben megy a Tualatin, ez tény. Hogy mennyi a Powerleap átalakító (40-45 dollár), az már más kérdés. Ha a kínaiak lemásolják, és olcsón adják (5000), az király lesz.

© pista | 2001. nov. 19. 11:10 | Válasz erre | #7

Konkretizáljuk: "Úgysem. Más a northbridge, ami kell hozzá, így csak az i815B chipsetek viszik. A Cel 1200 ugye Tualatin magos." Nem így van. Mással is működik, lásd alább.

Válasz 'Pheel' üzenetére (#6)

| 2001. nov. 17. 23:54 | Válasz erre | #6

Ha leszámítjuk, akkor elviszi a BX is, de nem lehet leszámítani. Külföldről meg drága ilyet rendelni.
Válasz 'pista' üzenetére (#4)

© asysoft | 2001. nov. 17. 22:35 | Válasz erre | #5

ZX-el akarod használni??? Már elvből is kell az új alaplap: az új cerkák 100Mhz-s FSB-t támogatnak, míg a ZX csak 66-osat...

© pista | 2001. nov. 17. 22:30 | Válasz erre | #4

Leszámítva azt, hogy nálunk egyenlőre nem kapható, szerinted mire való a Powerleap Slot1-Fcpga2(tualatin)átalakító?
Válasz 'Pheel' üzenetére (#3)

| 2001. nov. 17. 20:30 | Válasz erre | #3

Úgysem. Más a northbridge, ami kell hozzá, így csak az i815B chipsetek viszik. A Cel 1200 ugye Tualatin magos.
Válasz 'D`Lair' üzenetére (#2)

© D`Lair | 2001. nov. 17. 19:29 | Válasz erre | #2

nem fog működni mert a régi celeronok vagy slot-1-esek vagy PGA tokozásuak az új pedig FC-PGA és a lábkiosztása is más, de ha slot-1 es alaplapod van akkor egy átalakítóval esetleg mehet a dolog.

© bigodin Törlés | Szerkesztés | 2001. nov. 17. 18:38 | Válasz erre | #1

Jelenleg GA-6ZXC (ZX csipszetes) alaplapom van, rajta egy Celeron 433. Szeretnem kicserelni a processzort egy Celeron 1200-asra, de nem tudom, hogy fog e mukodni az ujfajta Cerkaval . Ha valakinek van tapasztalata Gigabyte-os alaplapokkal (ZX,BX csipszet), irjatok. Esetleg annyi is eleg, ha van valaki,akinek BX-es alaplapon ilyen (hasonlo) procija van.
Evil
en 800 ,1200 ,2000 polirpapirt hasznalok uvegen.A penge az jo a sik megallapitasara.Ja es ajanlom az ezusttartalmu szilikont.Ezek mind kis dolgok de hat sok kicsi sokra megy.(csak igy jegyzem meg hogy a procimag polirozasaval viszont 4-5 fokot is tudsz sporolni ,de a gari miatt ne tedd bar en megtettem)

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

PeTTi
Én üveglapon szoktam polir-pappirral 1200-1600 as.
Vizessen lemattul,szárazon fényes(réz).Egy zsilett pengével meglehet nézni hogy elég sik -e?
PeTTi
Bocs Sanyi de Jaceknak akartam.
PeTTi
Biztos vagy benne? Szerintem lehet hogy elöbb BIOS kellene frissiteni és akkor kiderül hogy mekkora szorzóval müxik.
Evil
hat 2V aze mar sok leghutessel ,1.95 meg okes de csakis kivalo minosegu ,felpolirozott bordaval!

Pheel
Az a vinyó már csak visszafogni képes azt a gépet. Cseréld le...
Jacek
Amit Evil mondott az igaz.
De mert nem jo az az 1200Mhz????nekem egy ugyan ilyen proc 900cel 1260 megy wbk68-al.

Evil
na az a gond hogy seagate a vinyod amik koztudottan nem szeretik az fsb buzeralasat.Javaslom hogy cserelj maxtor ra vagy ibm re.

Real
Lenne egy problémám.
Adott egy 900-as celeron, hogyha az FSB-t 100Mhz fölé állítom (101, 102, stb) akkor a vincseszter egyszerűen nem tud olvasni. A gép lemezröl indul de a nc alatt a C: meghajtón csak furcsa jelek vannak a mappák helyett.
Namost ha az FSB-t felrakom 133-ra (1200Mhz) Tökéletesen Működik (itt a PCI 33Mhz-es), de ha mondjuk 134-re állítom akkor megint ez a probléma.
Elképzelhető, hogy a vincseszter a ludas? A vinyó egy régebbi falyta seagate 2.1G.
Segítséget előre is köszönök.
Pheel
Lehet nem csak az átalakítón kell változtatni a feszültséget, hanem az alaplapon is. Nem tudom amúgy. Nekem sosem volt feszállítós átalakítóm.
Rájöttem valamire: Eddig azért nrm tudtam felhúzni a procit mert a Slot1-FCPGA átalakítón 1.3 v volt beállítva!
:-D
Most viszont ha az átalakítón beállítom a 1.7 v-ot akkor nem indul a gép. Vajon miért?

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Pheel
Abban mennie kell!
Nekem mint már írtam Abit BX6 rev 2.-es alaplapom van, amiről azt írják jó tuningalap. De ha fene megesz akkor sem tudom 850-re felhúzni az 566-os procit!
:-( :-(
Lehet (biztos) Én vagyok a béna!!
.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Pheel
A 800-as Celeronodat max olyan 1200 környékére lehet húzni, csak ugye alaplap teszi a tuningot...
Memmphis
Nekem Acorp694XA lapom van, és a 800-as Celeronomat allig lehet húzni!De azért nézzétek az alaplapot is! Acorp
Evil
tuningnet.hu van egy cikk ahol le van rajzolva melyik labakat kell rovidrezarni hogy 1.9 vagy tobb legyen a default fesz.Nekem is igy muxik cusl2 c ben.

agyhalál
én 875n járatom az 566ost egy ASUS CUSL-2Cben FOP86as coolerrel, igaz, hogy eszközöltem egy feszültségszabályzót-------->http://www.szamitogep.hu/show/read.php?id=6454

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

Pheel
tedd 100-ra az FSB-t, az AGP osztot pedig 2/3-ra. Ha instabil, akkor emeld lepesenkent a feszultseget, amig nem valik stabilla. Amit az alaplap enged, annyit veszely nelkul adhatsz neki. Vegyel ra egy Globalwin WBK-68-as hutoventit es nem lesz vele semmi gondod. Ilyenem volt nekem is. Ha szerencsed van, viszi a 112-es FSB-t is, de erre nincs tul nagy esely.
A bios-ban csak 1.70 V-ig tudom állítani a feszültséget. És ha jól tudom ezeknél a prociknál csak a rendszerbusz sebessége állítható a szorzó nem.

Nem vagyok járatos a tuningban de szeretném az 566-os procimat 850-re felhúzni Abit BX6 rev2-es alaplapban. Hogyan lehetséges ez (lehet-e egyeltalán)? Hány voltos feszültséget adjak a procinak és milyen hűtő kell hozzá hogy ne füstöljön el?

Pheel
Tény, hogy C++ forrás fordításakor a 900@1200-as Celeront a porba gyalázza a 933-as PIII. De az ára akkor is mellette szól. Én nem fizetnék 40-50 rugót egy prociért. Persze a videokártyával is max 25-ig vagyok hajlandó elmenni 😊
😊)
Bandi1 :A 2-es jobb. 20-ért amekkorát kapsz(1Ghz). De függ attól milyen alaplapod van.
Jaaaa... hogy 3DMark-hoz "júzolod"? Az más... ha nem értelmes dologra használod akkor lehet hogy nem fos...

Evil
Na egy ertelmes ember.A c2 az fos mi?Kozbe meg egy cyrix dx2 vel nyomulsz es azt se tudod mirol beszelsz.

Pheel
Majdnem mindegy. Bár a 100-as FSB-t inkább a 600-as viseli el. Szerezz inkább egy 900-ast 😊))
Nem értem mit akartok tuningolni a Cerkán... húzhatod 2 GHz-ig akkor is egy rakás fos marad...

Pheel
Nekem az volt másfél évig. Slot-os, még a régi széria. Abit BE6-II v1.0-ban 475 stabilan megvolt vele, 490 kissé bizonytalanul. Az 500-at nem vitte.
A 490 instabilsága lehetett a Savage miatt is, szóval nem mérvadó.

Dewdew: te sem érthetsz mindenhez :-PPP