Celeron tuning

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dewdew
Orulj neki, hogy megy 417-en. A regi celeronok kozul a 300A es a 366 volt a nagyon jo szeria, de a 333-rol nem hallottam, hogy jol huzhato lenne. Na meg olyan hudenagy teljesitmenynovekedes sem lenne.
Pheel
Ha a mem bírja, akkor az 1200 tutis. Felette már csak ajándék.
egy kerdes:
800as celeronbol elvileg a cd0-as verziok a jobban huzhatoak, a cc0-as kevesbe...
van-e vmi tesztprogi, ami kiirja, hogy az aktualis delikvens epp mifele?
vagy: a gyari fesz jelent-e vmi kulonbseget pl. 1.7 ill. 1.75, melyik lenne az "igazi"?
thx a valaszt
ah6-ot akartál írni?
KBB
Bizony, tényleg tanulságos film volt. De ha belegondolsz, kicsi az esélye, hogy leálla a coolered, és ha van egy jó bordád, akkor az AMD proci is bírja még egy ideig...

by kbb

http://parallelorealms.blogspot.com

Hõvédelem az Intel és AMD CPU-kban

Egy igen érdekes kis rövidfilmre lettem figyelmes a minap, a Tom's Hardware Guide honlapján barangolva bukkantam rá. Igen látványosan tárja szemünk elé, hogy az AMD processzorok nem éppen bajnokok a hõvédelemben. Mint a videoból is látható, az Intel processzorok igen kulturált megoldás gyanánt lelassúlnak, megfagynak, így a rendszerben további károkat nem okoznak. Még az AMD cpu-k fûtenek ameddig csak tudnak, még végül 400fok magasságában elforrnak, kivégezve ezzel önmagukat és az alaplapot is. Igen érdekes esettanulmánynak lehetünk szemtanui, ha letöltjük a filmet. Innen le is tölthetõ, 10MB és DivX;-) formátumban van.

A link http://www.streamgate.de/filer_test/tomshardware/THG_CPU_Cooling.zip

Mivel volt hűtve?
azazel
Háhááá!
850-es cerkát 1.9V-on láttam üzemelni, méghozzá 1170 MHz-en. Stabilan, 33 Celsiuson. Az már 137-es FSB.
Nem rossz mi?

Dikkma
NEhéz megmondani, mert nagyon különbözik egyik 400-as a másiktól is.
Nem ígérek semmit, de nagyobb hűtővel és hővezetővel, nagyobb feszültséggel még remélhetsz 570-et. Nem mintha sokat számítana!
Pheel
A Celeron 1-ek elvi határa olyan 550 MHz, úgyhogy örüljél meg csóváljad... 😊
Evil
Talan csak annyit bir a proci.Miert nem vettel egy 600 ast?Azt kis szerencsevel 1ghz fole tudnad tolni.

Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

"Esetleg" hogy nem birja. Ha eddig nem emelted a core feszt akkor "ha gondolod" te is emeld.😊)
Hát ja.
Pheel
Igaz igaz. Venni kellene egy CUSC2-C-t 😊
Pheel
Erre meg inkabb nem mondok semmit 😊
Pheel
Tudtoddal igen, csakhogy az embernek manapsag eleg ugy 5 masodperc arra, hogy feljebb illetve lejjebb allitsa a dolgot... 😊
970-en meg ment. Igaz most visszatettem, mert nem 100%-os es most dolgoztam es nem volt kedvem szarakodni vele, hogy mi a baja...
1003-on mar nem volt Win, de DOS igen.
Felette meg nem erdekelt, mert nem DOS alatt dolgozom...
Ligend
Es meg valami: ha nem szeretnel atalakitot cserelni, eleg a jelenlegit modositani a feszultseg emelesehez.

http://developer.intel.com/design/celeron/datashts/24365818.pdf

A 18. oldalon talalod a tablazatot a feszultseg azonositasara, a Slot-1 labkiosztasa pedig a 69. oldaltol van leirva. 1-2 forrasztas es atvagas utan szepen megemelheted az alap feszultseget, onnantol Isten ovja a procidat!

Ligend
Pheel: Majd mutatsd mar meg hogy hogy meg neked 970-et az a Celeron! Stabilan nekem 952 volt a max, es informacioim szerint neked 110-es FSB-vel megy. Az meg ugye csak 935! Ha a 970-et ugy ertetted hogy azon meg boot-ol, akkor erre azt tudom mondani hogy nekem 1028-on meg DOS alatt benchmark-olhato volt. A proci pedig ugyanaz (tolem vetted), hacsak azota nem cserelted le. :-)

Pheel
koszike. Utananezek.
Pheel
Jah! 1.75V-on van, mert a BE-6 II ennyit enged max. Ha engedne vagy 2 voltot, menne ez a proci 1050-et is 😊
Pheel
CUSL2-C nagyon jó lap. Szerintem a legjobb vétel jelenleg. Nekem amúgy iCel566@970 van, most vettem rá WBK-68-as hûtõt. Remélem feljebb is megy majd. A hûtõt mindenkinek ajánlom, mivel halk és nagyon jól hût a nagy borda miatt, ráadásul átlagon aluli a magassága, tehát elfér. És tényleg nagyon halk 😊 Elégedett vagyok. Bár tény, hogy drága.
narumon
"A masik az hogy a 667 es celeron meg 100as busszal se porgott!Nekem 140 es fsb vel szaladgal a proci.Elhiheted hogy rengeteget szamit.Regen csak 1035 on ment egy 600 as 115os busszal.Hat elmondhatom hogy rengetegett jelentett az a plusz 25mhz memoriasebesseg."

Ezt nem vitatom de ez ugyanúgy áll a duronra is szerintem...

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"Nyilvan a nagyobb cache miatt gyorsabb de jatekoknal ez nem sokat er.En kizarolag jatekra hasznalom a gepet meg egy kis mp3 es divx nezegetes es ebben semmivel sem jobb a tbird vagy a duron."

Tudtommal a duronban nincs több cahhe mint a celeronban. Játékban szintén a duron gyorsabb mint a cerka azonos frekin. Divx nézegetéshez a mostani procik mindeggyike elég szal itt nem lehet hasonlitani. De mp3 tömörítés, divx tömörytés, 3D studio. ezekben mind nem kicsit gyorsabb a duron hanem mondhatni nagyon csúnyán elveri a celeront sokszor még a PIII-at is. és ez csak egy 12e Ftos duron nem is egy Tbird.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Hja és ez mind 1 fop 32-el /perszefelpolírozva 😊)/
Abit bh6 rev1.2
cmost vettem egy cell2 633-ast és egybõl megküldtem 112Mhz-es fsb-vel/1064Mhz/ hát megy is szépen 1.85v-al 😊))
hehe egy kis "underclock" legalábbis a fesszel a gyári 1.7v helyett 1,5v-al használom netezésre..😊
persze 66-os fsb-vel.
narumon
Tegnap csináltunk egy Dvd tömörítés tesztet. Ugyanazt a bemutatót tömörítettük mindketten 2perc godzilla. Haver Celeron667@990 nálam Duron 850@850. Ebben a felállásban a duron 44 másodperccel volt gyorsabb mint a majd 1ghzen futo celeron. Majd én is Duron850@935 (feljebb jelenleg a tápom miatt nem megy 😞) ezen már valamivel több mint egy perccel volt gyorsabb a duron. Amit ha kiszámolsz egy komplett film esetén másfél óra különbség.. 😮 Ez már nem mindegy. (és arról még nem beszéltünk hogy mi lenne ha a duronom is 1Ghzen menne)

narumon
Evil: Sajnos akkor a haverjaid valamit nem jól csináltak én és az én haverjaim változatlanul fenttartjuk azt a véleményt hogy egy jó amd configgal az égvilágon semmi problémád nem lehet. Nekem és a haveroknak is gond nélkül megy minden.

narumon
Evil: Akkor azt a Tbirdöt nem jól állítottátok be...

Pheel
Jól megküldted. Hûtõ? Alaplap?
Pheel
Bogaram! Sanszod nincsen rá 😊))
Az intel ezt úgy beledrótozta, hogy még ember nem tudta megcsinálni. Olvassál mélyebbre 😊)))
Mától kapható a 850 MHz-en mûködõ Intel Celeron processzor.
Ez a CPU már – hasonlóan a 800 MHz-es változathoz – 100 MHz-es buszsebességen mûködik, de teljesítménye így is jóval elmarad a hasonló órajelen mûködõ AMD Duron processzortól. Az új Celeron nagykereskedelmi ára 138 dollár (41000 Ft).

Dikkma
Hát maximum azért nem lehet olyan fejlett szinten, mert fél évvel elõbb jelent meg, és elsõ ilyen processzor volt. Nem a TB-n alapult, ezért lehet, hogy valamivel lassabb. De amit N(eo) mondott, az egy hatalmas hülyeség, hadd ne vegyek már azért másik processzort, mert az övé 100 MHz-el többet bír. Neki amúgy biztos BMW-McLaren F1-e van, hiszen a Ford Focus vagy a Mercedes E vagy akármi lassabb, mint az.
Dikkma
Ez egy totál értelmes, intelligens hozzászólás volt, engedd meg, hogy elsõként gratuláljak hozzá.
Talán többen nem is fognak.
Dikkma
Pff semmi talán a memóriát ne 4/3-old, adj feszültséget, elég a memóriának a cas3 is, hátha amiatt fagy stb. Legyen jó a hûtõ. Mást nem tudok hirtelenjében összekapni.
Dikkma
800-on még fesz emelés nélkül is megy.
933-on már nem volt stabil 1.8 volton, de a hûtõm miatt nem tudtam 1.9V körüire állítani. Ez a probléma megoldódni látszik : a vízhûtés jó dolog.
Dikkma
Te figyu. Bemész biosba, rálépsz "set to optimized defaults" vagy valami hasonló. Tehát optimális sebességre hangolod a gépet. Ha a cas beállítás 3-on van, beállítod 2-re. Az agp aperture size-t 64-re.
Milyen videókártyád van? Lehet, hogy sok van neki átengedve a rendszermemóriából. A Sandra 128 mb ram esetén 64 mb-os blokkal méri az átviteli sebességet, ha mondjuk 40 mega van átengedve, akkor 128 mb - az oprendszer memóriája - 40 mega és máris nem tud egyben 64 megát mozgatni.
Nekem Piii 700-assal nem éppen memória-kezelõ bajnok P3V4X-el 330/420 mb/sec.
DMA-t a Control Panelen, a Systemben, a Device Manager --> Disk Drives --> Generic IDE Diskben lehet bekapcsolni. Sa
Dikkma
Nem sokat tudok mondani, de a biosban keresd meg a memória-beállításokat, és állítsd cas2-re a memóriát. Vagy 2-2-2-5-re. Ha még nem ezen van.
Engedélyezd a Windowsban a DMA-módot.
Használj újabb Sandrát.
Ne fusson semmi a háttérben, és újraindítás után mérj csak.
Dikkma
AMD Athlon 1.33GHz 1.75v 42A 73W
AMD Athlon 1.30GHz 1.75v 41A 71W
AMD Athlon 1.0GHz 1.75v 31A 54W
Intel Pentium 4 1.5GHz 1.70v 43A 52W
Bizonyára sok tuningos szeretné tudni, hogy a celeron processzorok mennyi hõt termelnek. Ez peltier elemes hûtés illetve spéci hûtõborda készítésénél lehet fontos- Nos ezeket az információkat találtam, az adtok természetesen overclock nélküli esetre érvényesek. És az is figyelembe kell venni, hogy egy pl. egy 700MHz-re tuningolt 566-os a nagyobb FSB miatt valamivel több hõt termel, mint egy 700MHz-re készített processzor, azonos Core feszültség mellett. Íme táblázatosan az eredmény:

Processzor frekvencia (MHz) Disszipáció (Wattban)
300A 17.8
333 19.7
366 21.7
400 23.7
433 24.1
466 25.6
500 27
533 28.3
533A 14 (nem elírás)
566 14.9
600 15.8
633 16.5
667 17.5
700 18.3
733 19.1
766 20
800 20.8

A Maximális CPU hõmérsékletet is megadták 533-tól felfele. Ezek szerint az 533-tól 600-ig 90 fok megengedhetõ, de utána csak 82 illetve 80 fok. De ezek a határadatok, nem érdemes megközelíteni ezeket a hõmérsékleteket.

És a processzormagban ennyi helyet foglal el a Chache.
dewdew
hûtõ: aha, bár ha nem fagy, akkor nem biztos, hogy kell
7100: ha nincsen húzva, akkor nem kell
Dikkma
Semmit. Bekened, és visszarakod a bordát. Ne rakj túl sokat, csak hogy befedje a magot. Ne folyjon le, bár nem baj, mert nem vezeti az áramot.
Igaz. Elektronikai alkatreszboltban, egy kis tegely - ami eleted vegeig eleg - kb. 400Ft.

Dikkma
Azt is olvastam, hogy AMD prociknál nem igazán jönnek be ezek a Rain, Waterfall programok. Azt nem tudom, hogy K6-x-ekrõl vagy Athlonokról van-e szó.
Mindenesetre annyit mondok, az ilyen programok úgy hûtenek, hogy a nem használt cpu-részeket "kikapcsolják", tehát pl. játékok alatt, amikor minden dolgozik, akkor kb. annyit ér, mint egy nagy pofon a tudjátok minek.
Bradock
Én is azt használom, de a beírt regisztrációs szám, csak fél megoldást ad. Állandóan jelzi, hogy mennyit kell fizetni.
Kérdés: A környezeti hõmérsékletet, hogyan méri?
Vagy az a táp hõmérséklete?
Vagy szoftveresen számolja ki?
okés akkor ezt is leszedem köszi Bradock
Bradock
Waterfall Pro 2.99
Processzorhûtõ program, a Waterfall bõvített verziója.
http://www.terminal.hu/download/dl.php3?id=78
AHA KÖSZI MEGSASOLOM
Bradock
Azt nem tudom, hogy a legjobb e, de sokan dícsérik: Waterfall 1.23
Letöltés:http://www.terminal.hu/download/search.php3?vrovat=8&p=3&o=cim

"Egyes gépek nem szeretik a CPUIdle-t. Ekkor jön a Waterfall. Akár 30C fokig is le lehet vinni a CPU hõmérsékletét"
Melyik a legjobb software progi hûtõ?
rain...stb??
Dikkma
A hwsw-n volt egyszer egy ember, azzal szórakozott, hogy minden ventillátort kiszabott a gépébõl. A tápegység része érdekelne, mert az szerintem zajosabb, mint a cpu-venti.