3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • nyolcadrendű
    9 ember nem fizetett, felhívtam a csongrád megyei bíróság gazdasági osztályát.
    fentmaradó összeg 242000ft amit eddig úgynéz ki hogy rajtam fognak behajtani, hogy miért azt ők sem tudták. valszínűleg a buzgómócsing Egrinek a keze van a dologban.a nő nem akarta megmondani hogy ki nem fizetett mert titkos, de elszólta magát két név kicsúszott a száján. takács lászló és aracsi tamás.
  • nyolcadrendű
    ma sokmindent megtudtam!
  • Frank99
    hát itt még nem jártak, de az egyetemleges felelősség ezt jelenti, erről korábban volt szó.
    alant többen mondták, hogy ők aztán majd nem fizetnek.
    Tessék, itt a következménye.

NEM HISZEM EL, HOGY NEM TUDTÁK KIFIZETNI A 26.700 Ft-OT, hogy jobban esik nekik, ha holmi végrehajtókat küldenek más emberekre....

• DecenS
    nyolcas, azt azért elmondhatnád nekünk, hogy tul.képpen mit akar végrehajtani a végrehajtó? miért von le pénzt a fizetésedből, ha egyszer kiköhögted a 27 ropit?
    írhatnál némi konkrétumot ezügyben...
  • Frank99
    hát igen

itt mindenki rém rendes.

azért furscsa ám, hogy akármerre megyek a vidékünkön, még a most is látok a köz-szférában (is) pl. illegális Office-t és társait.
    sima mezei emberek (mint mi) pedig sok-sok tízezret (nálam úgy 120 eFt körül lett vége) dobnak ki az ablakon.
    mert néhány ügyefogyott ügyész, és néhány kis buzi ugrabugra nyomozó szagot fog, és vágyik az előléptetésre (szopjá lovat te köcsög Kenéz soxor) miatt amúgy becsületes emberek százai kerülnek a robotzsaruba, és lesznek priuszosak, mert adataink SOHA TÖBBÉ NEM KERÜLNEK KI A ROBOCOP-ból....
  • Frank99
    Killer/Mordernél is.
  • Cat #1117
    én ugytudom castellumnál sem találtak semmit, csak a postán megörzött feladóvevények alapján mentek tovább (persze lehet tévedek)
  • szuperzsaru
    Nem hinném, az apollos srácok nem akkora balfaszok mint Castellum volt. De azért jobb ha felkészülsz ha még azon a címen laksz ahova a CD-t kérted. Vagy azt csinálod hogy a zsaruknak nem vagy otthon vagy tisztára pucolod a géped és a szobádat.
  • Cat #1115
    bőven van
    apollora rég felfigyeltek rendörök, emiatt be is zárt egy időre
  • szuperzsaru
    Itt van nézzétek meg itt szó van a jelenlegi helyzetről a DC-ről is nagyon jó és átfogó cikk:
    http://sg.hu/cikk.php?cid=28199
  • Nexus
    97-ben én nem gondoltam hogy büntetőeljárás alá kerülök azért, mert postán rendelek valamit. A DC-ről ezek után én már semmit sem gondolok, úgy értem bármit elképzelhetőnek tartok.
  • Cat #1108
    egy itélet volt már, börtön, de csak elsőfokon, egy szoftverfejlesztő cég tulajdonosát itélték el
    de téged nem ezért vinnének be, mert szoftvert lopsz hanem mert nem fizeted ki a birságot, az meg imho tucateset
  • szuperzsaru
    Nem, csak tudod attól tartok hogy ha kifizetem a 20-at utána ki kell a 180-at is és utána a másfél milkot is ami a végső kárérték. Ugye azt mondják hogy a legkisebb ellenállás felé hajlik mindig az ág. Ha látják hogy szépen fizetek rámvernek mindent amit csak lehet.
    Szóval nem akarom hogy baleknak nézzenek mert már így is nagyon annak érzem magam én fizetek azért mert más CD-ket hamisított én meg megvettem. Kiváncsi lennék rá tényleg elmennének e a börtönig. Még nem hallottam róla hogy valakit is börtönbe csuktak volna szoftveres szabálysértés miatt főleg ha nem is ő írta a CD-ket hanem csak megvette de ebben az országban már nem csodálkozok semmin. Lehet én lennék az első.
  • Cat #1106
    20e sztm nem ér meg annyit hogy gondolkozzon rajta az ember
    de lehet ezt csak én gondolom igy
  • szuperzsaru
    Nahát akkor itt a konkrétum a paksi ügyben. 20 ezer pénz a büntetés és 180 ezer a bünügyi költség. A 20 ezret valószínű kifizetem de még alszok rá egyet. Ha nem fizetném ki akkor szabadságvesztésre váltható és bármikor rádtörhetik az ajtót hogy előállítsanak Baracskára annyit nem ér meg. Meglehetne azt csinálni hogy a rendőrségnek nincs meg a címed mert elköltöztél akkor ugye nem találnak és nem tudnak előállítani. Szabálysértési bírság nem fizetése miatt körözést nem lehet kiadni, csak ennek ott a hátránya hogy ha pl. külföldre akarnál menni ne lepődj meg ha a határon nem engednek ki bár ez nem biztos de itt is hallottam olyanról hogy a külföldi közlekedési bírságot nem fizette ki és nem engedték be addig az egyik EU-s országba sem. :( Olvastam olyan esetet amikor kifizette a szabálysértési büntetést de postai hiba miatt nem érkezett meg az ügyészségre. 1 év mulva hajnalok hajnalán előállították az illetőt bevágták a fogdába 50 napos elzárásra változtatták a 20 ezres bírságát. Mit tudott tenni befizette mégegyszer na akkor elengedték. Írt az országgyűlési biztosnak az meg a rendőrségnek írt hogy ejnye bejnye előbb a fizetésből kell letiltani nem volt szép dolog erre visszaadták neki a 20.000 Ft-ot és ennyi kárpótlást kapott. :)
    A második összeget meg állítólag nem lehet letiltani a fizetésből de hát nem tudom majd meglátjuk csak a neveden ne legyen semmi mert a végrehajtó azt viszi. És nem 180 ezer lesz akkor már az összeg hanem a többszöröse.
  • szuperzsaru
    Cat: A lopott árut vásárlót nem orgazdának hívják. Orgazda az aki megveszi jóval áron alul a cuccot és eladja mintha legális lenne (mondjuk hamisított papírokkal ha már az autónál tartunk) tehát üzletel vele. De aki azért veszi meg mert használni akarja az nem orgazda. És nem vagyok köteles tudni egy CD-ről hogy az most illegális vagy nem azért van a rendőrség nyomozza ki de ne engem basztasson mert megvettem.
    Jóhogynem a gyilkosságnál is a gyilkost elengedik a szemtanut meg lecsukják mert miért volt olyan hülye hogy látta az esetet. Ennyit a rendőrök IQ-járól.
    A paksi ugyben még nem kaptam csekket de nem is fogok mert azon a címemen már nem lakom és nem is vagyok bejelentkezve sehol máshol. Csak ha fényképes körözést nem adnak ki ellenem. Keressük x.y-t mert vett 8 db illegális CD-t és ezért 2 év szabadságvesztéssel büntetendő hát gyerekek ez röhejes.
  • Nexus
    Az nem sima ajánlott küldemény volt, hanem utánvételes. Az szerintem más, mert ott pénz is mozog.
  • Frank99
    akkor nagyon érdekelne, hogy amikor 1999 tavaszán vásároltam, annak a feladóvevényét hogyan találták meg a postán az én esetemben (és 140 társamnál) 2000. februárban???
  • Cat #1098
    az ajánlott küldeménynek épp az az értelme, hogy 5 évre visszamenőleg visszakereshető
  • Frank99
    megtörténhet, de szerintem a warez oldalakat -még- csak annyira bántják -ld. Apollo- hogy felszólítják az oldal tulaját, illetve inkább aszolgáltatót, hogy zárassa ba az oldalt.
    Ennél tovább nem mennek 99%, mivel hatalmas munka egy ilyet végignyomozni, és a bizonyítás is nagyon nehézkes...
  • Breki33
    érdekes, hogy a csekken 24.000 volt
  • Nexus
    Mit vártál ezektől az idiótáktól? Elég egyértelműen bebizonyosodott hogy ebben az országban a megvádoltnak kell bebizonyítania hogy ő ártatlan, és nem a hatóságoknak hogy az illető bűnös. Vagy nem ezt játszották el velünk az elmúlt 3 évben?
  • Breki33
    baszki de nem igaz, hogy nem elég nekik, hogy befizettem most még bizonyítsam be

jótanács a csekketek jól őrizzétek meg!
  • Nexus
    Ezzel nem azt akarom mondani hogy te nem fizettél, csak hogy ők azt hiszik.
  • Nexus
    Én nem kaptam. De ha tényleg csak 26.000 volt rajta, akkor ez jó hír, mert ezek szerint nem az egész összeget követelik azon aki nem fizet.
  • Breki33
    hát nekem jött egy csekk a bíróságtól, hogy fizerssek be 26.000 ft-ot

anyab begurult felhivta őket

erre most kitalálták hogy küldjem el a csekk másolatát nekik mert csak úgy fogadják el

ti nem kaptatok csekket?
  • Frank99
    egy a tuti:
    ha az első khallgatásnál valaki elismerte, hogy Gipsz Jakabtól, Castellumtól, Killertől, F*szkalaptólk rendelt valamit, akkor kész, vége.
    Ennyi.
    Mert ha elkezd a delikvens vakerni, hol ezt mond, hol azt, akkor az első vallomást tekinti a bíró etalonnak.
    Sajnos ezt tudjuk, ugye Breki?
  • Frank99
    itt nem az az érdekes, hogy legális volt-e a gépe.
    Ha a megrovást megkapta, és nem fellebezett, rá is u.úgy érvényesek a fizetési kötelezettségek, mint akinek volt mindenféle szoftver a gépén.
    Hacsak nem fellebez, és továbbmegy.
    Mert akkor a II. fokú bíróság dönt majd.
    Illetve első fokú, mert a megrovást-mint írtad- tárgyalás nélkül hozták.
  • Nexus
    Errúl tudnál bővebbet írni? Miért kérik tőled?
  • Breki33
    mivel ez a hódmezővásárhelyi topic természetesen onnan nemis tudom miért nincs kulon topic a paksiaknak
  • TheEye
    Annyit kéne tudni, hogy Pakson is "átalánydíj" volt és mindenki több mint 100e Forintos qvázi bírságot fog kapni? Mert akkor ez is felveti azt a kérdést, hogy aki csak 1 cd-t rendelt és a gépe totálisan legális volt (nem rólam van szó) annak is ki kell fizetnie ezt az összeget? Mert ez egy klasszissal azért több mint a 27. Emellett érdemes lenne megtudakolni, hogy nálunk az állam átvállalja-e a költségek egy részét.

Breki33: Te Paksról kaptál csekket, vagy Hódmezővásárhelyről?

Nexus: igazad van.

egy paksi: nem is feltételeztem, hogy te vagy C., csak nem értettem ezt a magas összeget, hogy miért tér el ennyire az előzőektől; szerintem C.nak nem lenne pofája megjelenni a színen.
    Más: OK, elhiszek mindent, csak annyit írj, hogy mind a 15 ember ugyanannyit kapott? Mennyi idő telt el a kihallgatás és a megrovás között? Hol történt meg ez a procedura? Az ügyészségen? Ott nem is mondtak gondolom egy szót se arról, hogy kapunk fizetési felszólítást. Polgári per lehetséges??? Az lenne még egy csinos ügy... Kérlek vázold fel a kihallgatásod óta történteket.
  • Breki33
    tiis kaptatok csekket?

le vannak ezek szarva

Hiába fizeti ki az ember azsem elég nekik.
    Most azt akarják, hogy másoljam le a csekket és küldjem el nekik.

MIndjárt csúnyát mondok.

Nem érdemes ebben az országban becsületesnek lenni
  • Nexus
    A mi 27.000 forintunk nagy részét a rendőrség által elkészíttetett szakértői vélemény költsége tette ki. A bírósági költség (terembérlet stb.) ebből minimális volt. Rólunk 100-unkról készült 1 db több száz oldalas szakvélemény, egy-egy emberrel tehát csak pár oldalon foglalkoztak. Ha pakson a szakértő jobban ráhajtott, és mindenkiről külön szakvéleményt csinált, akkor lehet több a költség.

Azt nem tudom, hogy az ügyészi megrovás után is kipostázzák-e a csekket, de ahogy ezt az országot és ezt az igazságszolgáltatást ismerem, semmi jót nem lehet tőlük várni. Miért nyelné le a rendőrség azt a 200 milliós költséget, amikor simán és egyszerűen behajthatja olyanokon, akik valszeg mukkanni sem mernek majd utána?
  • Cat #1080
    sztm 100e nem sok, ha azt nézed hogy másik oldalon polgári peres ugynél ennek sokszorosa lehet
    persze ha 27ezret nézed akkor sok, de én aztmondanám hogy kitérdekel? sztm az emberek 90%a simán kifizetné, ha nem kellene idegeskednie, idézésekre járnia, stb. ennyit bőven megér az ember nyugalma imho
  • TheEye
    egy paksi: Szeretném ha vki más is megerősítené azt, amit mondtál. Ha voltál Pakson, analóg a helyzeted a többséggel (értem ezalatt hogy nem te voltál Castellum, nem 20 millás kárt okoztál, stb, stb, stb) és te kaptál 100 rongyot és mindenkinek kimegy/kiment a fizetési felszólítás majd akkor jelentkezz és kérlek azért ennél többet írj. Pl.: mi a jogcíme a felszólításnak? Minden paksinak kiküldték? A mosolyt meg már aznap lefagyasztották az arcomról a jogos reagálások, melyeknek igazat adok, de nem kezdek megint ekszkuzálni emiatt mert azt már letudtam.

man: olvasd el 100x lusta hozzászólását! Én 1997-98 ban rendeltem 2 cd-t, ezért szopok most; akkoriban egy cd író ~100e Forintba került.

Hódmezővásárhelyiek: tudjátok vmi ténnyel alátámasztani "egy paksi" hozzászólását? Ti ugye a tárgyalás után kaptatok megrovást + 27e Ftos csekket. Lehetséges, hogy mi tárgyalás nélkül ennek a 4x-ét fogjuk kapni fizetési felszólítás formájában??? Abszurd lenne...
  • Frank99
    meg majd ha regisztrálsz, beleugathatsz, kutya...
  • Cat #1075
    jaja, ezek 99 tájéki ügyek, akkor még épp hogy bevezették a 150ftos kedvezményt, modemmel nem egyszerü isokat leszedni...
  • Cat #1072
    ha veszel egy autot, és kiderul utána hogy az az auto lopott volt, vagy akár egy lakást, ami valójában nem is az eladóé, hanem csak meghamisitotta a földhivatali papirt, hiába jártál johiszemuen, buktad a pénzt
    cdiroknál vásárolni pedig, ahol nem dobozos játékot kapsz, nem kapsz számlát stb. nyilvánvalóan tudod, hogy nem az adobe kihelyezett márkaboltja, hanem ő irta - ergo csaló
    a lopott árut vásárlókat más helyeken ugyhivják hogy orgazda
  • szuperzsaru
    Nexus ezt nem mondod komolyan én vagyok a hibás azért mert nem fizetem ki a büntetést azért a bűnért amit el se követtem? Fizessek 20ezer Ft-ot vagy akármennyit nem az összeg a lényeg amiért vettem 6 db CD-t? Bemész a boltba veszel 1 kiló kenyeret utánad megy a rendőrség megbüntet 10.000 Ft-ra téged mert a péknek nem volt működési engedélye és nem süthetne kenyeret anélkül? Mi közöm hozzá hogy akitől veszek CD-ket milyen uton módon jutott hozzá nem érdekel, én kifizettem neki az árát onnantól kezdve az enyém. Nem érdekel hogy a többieket mennyire büntetik meg engem az én büntetésem izgat és nem fogom azért kifizetni hogy ti jól érezzétek magatokat. Mindenki azt fizet amit kitud fizetni nekem erre nincs egy fillérem sem. Ha én másoltam vagy hamisítottam volna a CD-ket tudván hogy törvénytelen és lebukok minden szó nélkül bemegyek a börtönbe vagy leperkálom a büntetést. De mint vásárló egyáltalán nem érzek jogosnak semekkora pénzbüntetést sem. Tisztára mintha a középkorban lennénk.
  • Nexus
    Lehet tárgyalás. Az ügyésznek nem kötelessége a rendőrség javaslatát elfogadni. Az ügyészen fog múlni, hogy kell-e menned bíróságra, nem a rendőrön. Az csak javaslatot tett, mint ahogy a nevében is benne van. Majd ha a következő papír az ügyészségtől jön és az lesz benne hogy menj be aláírni a megrovásodat, akkor lehetsz biztos abban hogy nem lesz vádemelés. De a következő levélben egy tájékoztatás is lehet arról, hogy vádat emelt ellened.

Mindettől függetlenül én is úgy tudom hogy nálatok nem lesz vádemelés. De ez nem a barátságos rendőrödnek köszönhető. Az ugyanolyan barátságos lett volna akkor is, ha már tudja hogy tárgyalás lesz. Lásd a mi esetünket.

Nem téged akartunk bántani. Annak idején mi is így éreztünk. Csak ha te elolvastad volna a fórumunkat (elismerem, nagyon hosszú) akkor tudnod kellett volna, hogy a rendőr, akármit is mond, akárhogyan is barátkozik: ellenfél. Ellentétesek az érdekeitek. Nem a javadat, hanem a károdat akarja.

Nekünk pl. azt hazudta Kenéz, hogy 200.000 alatt biztos nem lesz vádemelés. Neked 1 milliót mondtak. Minden amit leírtál, nálunk is elhangzott, csak a részletekben volt különbség.