3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
DecenS #1069 Drága sorstárs... az sem ellened szólt, amit én írtam. Nem téged akartalak lealázni a porba - mind így jártunk. Kivétel nélkül az összes tag, aki ezt a topic-ot látogatja. Ez egy rendőrségi taktika, és beválik. Én inkább mások okulására mondtam el mindezt. Bizalmatlannak kell lenni. Nem mesélni, nem viccelődni. A rendőr kérdez - te pedig válaszolsz. Ahol csak lehet igennel, vagy nemmel. És kész.
Ami pedig a tárgyalás kihagyását illeti. Ez csak egy kérelem, egy javaslat. Ha valami buzgómócsing ügyészhez kerül, akkor még lehet tárgyalás belőle. -
TheEye #1068 Rendben, visszaolvastam amit írtam. Nevezhetem kezdeti felszabadultságnak. Sokat írtam, fele baromság. Túlértékeltem a zsarukat, belátom: valószínűleg tudatosan húzták el a mézesmadzagot, én meg beettem mégiscsak. De kérlek azt válaszoljátok meg, amit az előbb írtam az 1. bekezdésben. Ha nem vádemelési javaslattal adják tovább az ügyészségnek az ügyet, akkor nem lehet tárgyalás nem? Engem csak az érdekel, semmi más.
VAN,AKI MÁR VÉGZETT PAKSON ÉS MEGROVÁSSAL FEJEZŐDÖTT AZ ÜGYE???
Ja, a másik fele az irományomnak pedig szerintem olyan információ, ami talán (de lehet hogy ennek sem igaz a töredéke sem) hasznos lehet egyeseknek, de be kell lássam, lehet, hogy tévedek.
Nem tudom, de szeretném már az egészet lezárni és soha többet ennek a fórumnak a közelébe se jönni, és ez nem ellenetek szólt. -
TheEye #1067 Előttem írta, kinyomtatta és aláírtam az ügyészséghez továbbító dokumentumot, melyben megrovási kérelemmel továbbítja az ügyet, és nem vádemeléssel, mint az eddigi esetekben. (pl. Hódmezővásárhely, ugye) Ha nem hamisított, ebből nem lehet tárgyalás! TÉVEDEK???
Nem Ti mondtátok, hogy az a hír járja, hogy Pakson nem lesz tárgyalás, hanem mindenki ügyészi megrovást kap? Csak ezt akartam alátámasztani azzal, amit ma átéltem.
Lehet, hogy átb.tak, de legalább most nem görcsölök 2 évig megint, mint az elmúlt időszakban. Ja, és reméltem, hogy az a néhány információ, amit megtudtam másnak hasznára válhat és talán valakit sikerül megnyugtatnom a kihallgatás előtti körömrágásban, amit én is átéltem.
Lehet, hogy dagad a májuk, hogy íme még egy seggfej, akit jól beetettünk, tudod mit? Igazad van. Elismerem. De legalább nem az történt, hogy egy utolsó kis senkiként kezeltek. -
Nexus #1066 Érdekes, hogy ezek a kihallgatások mennyire egyformán zajlanak Pakson és Hódmezővásárhelyen :) Úgy látszik mindenhol ilyen fiatal, barátságos, humoros kedvű, bratyizgató rendőrök vannak. Lassan 2 éve lesz már hogy el kellett menni Kenézhez. Majd 30 év múlva milyen jókat fogunk nosztalgiázni. "Neked is azt mondta, hogy nem lesz vádemelés? - Hahaha igen, hát milyen jópofa gyerek volt, mi?" "És neked is elpanaszolta hogy mennyire tele van az egésszel a hócipője, és hogy szeretné már lezárni az ügyet? - Igen, és nekem azt is mondta hogy már az egész rendőrőrs rajta röhög." "És te cigiztél vele? - Nem, én nem dohányzok, de azt mondta hogy civilben megihatunk egyszer egy pofa sört. Hát ilyen rendes, barátságos gyerek volt ez a Kenéz Imrus."
:) -
bizony, bizony...
a Móri gyilkosságot meg szépen elfelejti a nép, pedig ott kurcára meghalt néhány ember.....
-
csak ne örülj annyira....
én még azt is felajánlottan a Kenéznek, hogy jöjjön Keszthelyre a pav-sorra egy sörre
:-((( -
DecenS #1063 Puhára főztek, sorstárs... aztán elfogyasztanak vacsorára. Mi is igy jártunk Kenéz elvtárssal HMVH-en. Yofej volt, készséges, laza, yol elbratyizgatott mindenkivel stb, stb, stb. Ez egy ilyen "módszer" - yol tudják ezek, hogy mi nem vagyunk nehézfiúk. Tudják, hogy görcsölve megyünk oda, arra számitván, hogy seggfejek fognak velünk ordibálni. És ők ezt kihasználják: rendesek lesznek velünk, mire mi fellélegzünk és felszabadulván a rettegéseinkből eldalolunk mindent, amit csak hallani akarnak. Aztán yo nagyot rúgnak belénk.
Méghogy ráfaragás rendőrségnek? Naneeeeeee... Minden egyes gyanúsitott egy új bűnügyi karton. Minden egyes cédé egy külön Bűnyügyi betétlap. Ezért a hősöd nem hogy előléptetést fog kapni, de az egész örsöt kitüntetik majd. Jövő év elején pedig Garamvölgyi elvtárs dagadó mellénnyel fogja eldarálni, hogy mennyi yo munkát végzett a tavalyi évben a rendőrség, mert hogy a felderitett bűcselekmények száma ennyi+annyi (ebben te is benne leszel, meg másik többyszáz muki), miközben a fel nem deritett bünesetek száma csak amannyi+emennyi (ebben pedig mondjuk olyan volumenű emberek lesznek, amilyenek a tavalyi, móri mészárlást rendezték)...
folytassam még? -
TheEye #1062 Mégvalami, akit érint és érdekel: az erkölcsi bizonyítványban nem szerepel a gyanúsítotti nyilvántartásba vétel ("rabosítás") és az ügyészi megrovás, csak a letöltendő és a felfüggesztett büntetés. -
TheEye #1061 Megtörtént, vége.
Most értem haza, 10:00-re idéztek be az atom városába. A portán bejelentkeztem a századoshoz, aki le is jött hozzám, és azzal kezdte, hogy pontot rakunk az ügy végére, ne izguljak, felajánlotta, hogy tegeződjünk. Ó, mondom magamban ez itt egy mézesmadzag, nem eszem meg. De nem. A fickó egy (soha nem mondtam/írtam még ilyet rendőrről) korrekt, humoros, segítőkész! ember volt, látszott -és mondta is-, hogy ezek nem azok az ügyek, amivel szívesen foglalkozik százados létére, de sajnos kötelező, tisztában van vele, hogy mi nem vagyunk bűnözők (!!!), és hogy a bűnözés nem ott kezdődik, hogy az ember rendel postán 1-2 cd-t. Én csak néztem magam elé, és egy néma monológban mondtam, hogy ha ennek a fele igaz, már jó napom van és szerencsém. Így lett.
Kezdjük az elején. Elmondta a leírt mondatokat, de ezt egy oldott beszélgetés keretén belül, egyáltalán nem voltam feszült, holott ideges típus vagyok. (főleg amikor bementem az oroszlán barlangjába (nem voltam még), a pulzusom enyhén súrolta az emberi maximumot) Megmutatta a cca 200 oldalas szakértői véleményt, mely a már említett software-ek listájából, (már csak az értéket képviselő programok szerepeltek rajta, a 0 Ft-osak nem) a winchesterem FAT táblájából (!!!) és a programok értékéből állt, amelyet a Depo (www.depo.hu) szerint árazott be.
Nagyon lényeges!!! Elmondta, hogy a Btk módosítása és július elsejei hatályba lépése miatt az ügyészség utasította a paksi rendőrkapitányságot, hogy másfél héten belül tegyen ponton az ügy végére. Ennek következtében gyorsított eljárás folyik, nem hülyéskednek azzal, hogy kölcsönadtad-e valakinek a programot, stb. És a lényeg: A RENDŐRSÉG MINDEN ESETBEN (kivétel természetesen a terjesztő) MEGROVÁSI JAVASLATTAL TOVÁBBÍTJA AZ ÜGYÉSZSÉGNEK AZ EGYES ÜGYEKET!!! Ergo NEM LESZ TÁRGYALÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ez első kézből származó információ, nem állítólagos, ez tuti. Valószínűleg ez is annak tudható be, hogy az ügyészség minél előbb le akarja zárni az ügyet az új, számunkra is kedvező Btk hatályba lépése miatt.
Úgy vettem ki a szavaiból, hogy a szakértőt sem mi álljuk, azt mondta hőzöngve (amúgy igaza volt), hogy ez az egész ügy a rendőrségnek egy nagy ráfaragás, kidobtak az ablakon 200 MILLIÓ, azaz KÉTSZÁZ MILLIÓ FORINTOT a szakértőre. Most vonatkoztassunk el az összegtől (ami kissé nehéz :), itt a hangsúly most azon van, hogy a rendőrség dobott ki ennyi pénzt. Sajnos nem kérdeztem meg, hogy akkor most ők, vagyis az állam állta ezt is? Remélem igen. (Az én átvizsgálásom 400.000 Forintba került amúgy, ezt is elmondta)
Fiatalkorúság kérdésében nem volt szerencsém. Mivel a házkutatáskor már betöltöttem a 18-at, így felnőttként bírálnak el. Felvetettem a jegyzőkönyvbe, hogy a rendelésnél még kiskorú voltam, remélem az ügyész is elolvassa tüzetesen. Szóval nincs jelentősége, csak akkor, ha a házkuti idején még kiskorú valaki. A rendelést nem tudtam letagadni, mivel az orrom elé rakta a HELYI POSTA ÁLTAL FÉNYMÁSOLT KIVONATOT A POSTAI CSOMAGJAIMRÓL (!!!!!!!), mármint azokat, amelyek a terjesztőtől jöttek. Hát mondom ezt nehéz tagadni, igen, rendeltem tőle. Azt, hogy miért mondtam meg, hogy játékot rendeltem, más tészta. Tudni kell, hogy még a házkutatás után szüleim egy ügyvéd ismerősükkel közösen, a tudtomon kívül írtak egy panaszt a Rendőrségnek és az Ügyészségnek, melyben az szerepelt, hogy a "fiunk kiskorú volt, mikor rendelt emlékezete szerint néhány cd-t, melyeken játékok találhatóak". Ezek után nem mondhattam azt, hogy selyempapírt rendeltem és dianás cukort, mivel előtte volt a levél is. De ez most nem számít.
Megkérdeztem azt is, hogy ha Csiki-Szász és Psáder bp-iek, mit keresek most Pakson? Elmondta. A bizonyos Engler Attila (úgy emlékszik) egy paksi fazon, aki dekóderekkel (televíziózás) foglalkozott, valami illegális tevékenységet folytatott. Kimentek hozzá házkutatási paranccsal, és az akkori idős tiszt, aki vezette a nyomozást, eléggé rá volt pörögve a másolt cd-kre és hasonló dolgokra, és mivel az Englernél állítólag százas nagyságrendű kompaktlemezeket találtak, megkérdezték tőle, hogy ugyan mondj má' meg, honnan vannak. Ő pedig készségesen elhintette, hogy Csiki-Szásztól, azaz Castellumtól rendelte. Hát ez az alfája az egésznek. Megértettem, kik ezek az ismeretlen nevek, akik által kijöttek hozzám házat kutatni. Beköpte a castellumot, kimentek hozzá, az meg szépen kitálalt minden nevet (emilek vagy utánvétes cetlik útján), akinek küldött, gondolom vádalku gyanánt (ezt nem mondta a százados, ez már csak az én véleményem) Összefoglalva azért kerültünk Paksra, mert az Engler-féle ügy ott kezdődött, és mivel a paksiak kezdték meg a nyomozást a 2 ügyben, ők is fejezték be, annak ellenére, hogy a terjesztők pestiek. Mondta még, hogy -már megszokott módon- az ország minden pontjáról jöttek emberek ez ügyben kihallgatásra hozzájuk.
Az általam levitt szoftvereket nem számíttattam be, megbeszéltük ezt is, hogy nem nagyon lehet. Elfogadta volna számla nélkül a gyári cédét, de mikor mondtam, hogy lehet, hogy nem egyezik meg a sorozatszáma a lefoglalt winchesteren szereplő programéval, (holott a verzió stimmel) azt válaszolta, hogy akkor szerinte ne erőltessük. És miért? (a következő fontos info) CSAK AKKOR EMELNEK VÁDAT, HA EGY JOGTULAJDONOS (pl. Adobe, m$) ADOTT PROGRAMJAI ELÉRIK AZ 1.000.000 FORINTOS HATÁRT. Akkor viszont bukta. Nekem szerencsére csak az összérték volt kereken egy milla, így nem lesz bajom. Nem is erőltettem a szoftverek lehúzását a listáról így, mivel tényleg nem azok voltak a gépen, és mivel a sorozatszámát, kulcsát felírta, a szakértő (lehet, nem biztos) megállapította volna, hogy nem egyezik, és lehet, hogy mehettem le volna megint, de nincs az a pénz, amiért én még egyszer Paksra dugnám az orrom.
A kihallgatás abból állt (észre se vettem, hogy elkezdődött), hogy az addig elmondottakat leírta gépbe, közösen megfogalmaztuk, hogy jól hangozzon, felvetettem azért a kiskorúságomat, meg számos pozitív dolgot, ami remélem majd használ nekem. Bele kellett írni az önéletrajzot (!!!!), ami nekem még elég sovány, mivel 20 éves vagyok, így csak a sulik mentek bele, nyelvvizsga, stb. természesen árnyaltan és szépen. Ezek után még az adatokat rögzítette, szüleimről, családi állapotomról kérdezgetett (foglalkozás, stb.), voltam-e katona, végzettségem, komolyan mondom már csak a kedvenc színemet hiányoltam. Ja, megkérdezte ismerem-e a fenti személyeket, mondtam hogy természetesen nem, soha nem találkoztunk, én csak egy Castellum nevet ismerek, de hogy ki az, arról halvány lila dunsztom sincsen. Kérdezte, hogy rendeltem-e mástól, illetve többet mint 2, mondtam nem, nem emlékszem. Kérdezte még, hogy amit rendeltem, az szerepel a winchesteren. Mondtam nem, nem emlékszem. Kérdezte, hogy Miket rendeltem. Nem emlékszem. Úgyhogy a főbb dolgokra a helyes választ adtam, hozzá kell tegyem ezek mind igazak is voltak.
Most tényleg nem emlékszem :) több információra, amit mondott, de úgy gondolom ez is rengeteg. Nem azt mondom, hogy összehaverkodtunk, de teljesen normális volt, lehet, hogy más körülmények között semmibe vesznek és egy kukkot nem mondanak az ügyről és hátteréről, valamint a feltételekről. Sok mindent megtudtam, remélem meg tudtam nyugtatni azokat, akik ez után mennek még kihallgatásra Paksra.
Khmm. Természesen kihagytam valamit. A "rabosítást", ők így nevezik. Megkérdeztem mióta hatályos ez az egész: 2000 márciusától. Azóta kötelező minden gyanúsítottat lefényképezni 4x: jobbról - balról - előlről és előlről valami számokat tartalmazó táblával. Ezek után ujjlenyomatvétel következett, mind a 10 ujjamról külön külön és egyben + tenyérlenyomat, ÉS MINDEZ HÁROMSZOR. Tehát durván fél óra volt ez a procedúra, de szerencsére ezt is egy fiatal srác végezte, akivel eldumáltam és elszívtunk egy dohányterméket is, tehát ez is könnyen ment. Nem mondom, hogy megszerettem a rendőrséget és ezen túl feltétlen híve és tisztelője leszek, de ez a 2 fazon teljesen rendes volt velem. Miután megtörtént a rabosítás, ez a fószer kikisért a kapuig (!!!!!), elköszönt és kellemes hétvégét kívánt, én pedig viszont kívántam neki, és elégedetten, kellemesen csalódva jöttem ki az épületből... -
hát én pedig örülnék ha ez a fórum elkezdene süllyedni és végre elfelejthetnénk ezt az egészet... -
Cat #1059 attol még hogy a rendőrők esetleg olvassák is, az egy darab biró elég valoszinutlen, mondhatnám 0%
egyébként én örülnék ha informatikailag tájékozotabbak lennének a birók, nem születnének ilyen döntések, ha valamennyire képben lennének -
szerintem hirdest ki hogy a biroságot akarod átverni
gondolkozzál már hova irsz........ -
TheEye #1057 Az igazolás úgy tűnik nem fog menni, kölcsön kéne kérnem kb. 15 programot, régieket (pl. fényképüzlet ötpontnulla, premier ötpontot, ezek az eboda nevű, visszafelé olvasandó cég termékei, m$ programokat, pl. millenniumi operációs rendszer, "iroda" kétezer), és az ismerőseim közül mindenkinek csak újabbak vannak. Ha valaki ki tudna segíteni pár eredeti nyomott cédével 1 napra, egy életre lekötelezne, de gondolom erre csekély az esély. De ha mégis, írjatok emilt legyetek szívesek! Örülnék, ha sikerülne lefaragnom az árat valami barátságosabb szintre. -
Cat #1056 szerintem igazolj minél több programot, amennyit csak tudsz, legalábbis a tapasztalatok azt mutatják, ha mindet bemutatod, ejtik az egészet
kiskoruként fognak elbirálni, bár nemtom számit e e ez egyáltalán bármit is
polgári per max. a büntetojogi lezárása után lehet, ha rádbizonyították a dolgot -
TheEye #1055 Üdvözletem mindenkinek!
A paksi delegáció tagja vagyok. Június 6-ra szól az idézésem 10-re. Megy valaki aznap le?
Tőlem 2 éve vitték el a gépet, de mást (cd) nem, ami elég érdekes. A winchesteren lévő anyagokból 1 millás értéket hozott ki a "szagértő", most kéne igazolnom a programok eredetiségét. Lesz sztárfotó, meg ujj/tenyérnyomat, amit kissé megalázónak tartok, de hát ez a szabály: a gyanúsítottakat nyilvántartásba kell venni.
Mire számítsak? Mit mondjak? TANÁCSOKAT KÉREK a tapasztaltaktól. Van rá esély, hogy ne legyen tárgyalás és lezáruljon most az ügy? Hozzá kell tennem, hogy az állítólagos elkövetéskor én még csak 15-16 éves voltam, tehát még javában kiskorú. (most 20 vagyok) Nem úgy szól a törvény, hogy ha az elkövetés idején az illető kiskorú volt, akkor aszerint kell elbírálni az ügy további szakaszaiban is? Hahh. Rengeteg kérdés. Írjatok kérlek hasznos információkat. Ha lesz tárgyalás, akkor arra ismét másfél-2 évet kell várnom? Lehetséges, hogy polgári perrel a bsa rámveri a pénzt? (lent olvastam ilyen esetet) MI LESZ??? -
már írtam oda is neki szépeket a témáról.. -
Nemcsak ide írt, a poogramok beszerzésébe is teleírta a topikokat. Egy kis naív gyerkőc lehet. -
ez szerintem egy okos kis mókamester.
Lehet hogy a fasz kis Kenéz elvtárs H.vásárhelyről...
-
Én nemakarok beleszólni, de nagyon nemjó topikba írkálod ezt be, ha már spammolsz, akkor legalább nézd meg, hogy hová. -
Nexus #1048 Szuperzsaru, te egyáltalán benne vagy a hódmezővásárhelyi ügyben, vagy csak a paksiban? Mert ha csak az utóbbiban, akkor könnyű neked nem hibáztatni azt, aki nem fizeti be a maga részét. Én bizony hibáztatom, mert aki nem fizeti be, az nem a bírónővel cseszik ki hanem azokkal akik ugyanúgy meg lettek szívatva mint ő. A bírónő nem akar egymásra uszítani bennünket, mi érdeke lenne ezt csinálni? Egyszerűen csak nem akart azzal sem vesződni hogy a perköltséget elosztja, és ezzel a megoldással egyszerűen kibújt a felelősség alól. Nem kell itt semmiféle összeesküvést feltételezni. Ugyanúgy ahogy az ügyész sem akart 100 emberrel külön vacakolni és ezéárt átadta az ügyet a bíróságnak, a szőkeség is a legegyszerűbb megoldásokat választotta, az ítéletben és a perköltség megosztásában is. -
szuperzsaru #1047 Hát ezaz azon hajtják akin belehet akinek van pénze munkahelye, lakása, kocsija stb. Akin nem az majd jót röhög és jól is teszi de sajnos én nem fogok mert én ezt nem tudom megcsinálni.
És semmiben se hibáztatom azért mert nem akar kifizetni egy olyan büntetést amire nem szolgált rá ezért nem kell megverni.
Minket uszítanak egymásnak ezzel a kollektív büntetéssel nem hülye a bírónő sem ha máshogy is hívják.
Egyébként meg ez a másik vadidegen embereknek elküldik a nevem, címem és egyéb adataimat ez sem igaz hogy törvényes.
Az ujságban még a gyilkosnak is csak a monogramját írják le a személyiségi jogaira hivatkozva. -
jó hogy így figyeltél rám.
Amúgy tévedsz.
Szeptemberben mindenki ott volt első nap.
Aztán vissza kellett menni pénteken, de beszart a kocsi indexe, és csak 1/2 12-re értünk oda.
Aztán jött a február, mert januárban nem mentem le, ez igaz. ez 3 db
amúgy meg tök mindegy, ennyi kiadás bőven elég mindenkinek. -
DecenS #1045 ??? második tárgyaláson nem is voltál lent; az ügyvéd dumált a védelmedben, azt' jóccakát. mit kamázol? -
hat kihallgatáson, ügyvédet fogadni, elso tárgyalás, elso targyalas 2. napja, masodik targyalas.
-
Miért mentél le? -
Én már voltam ezért az ügyben 5x Szegeden és Vásárhelyen, darabja 800 km oda-vissza.
Egy kis pofozásra is lemegyek, ugyanis a nemfizetőknek is megvan neve-címe, mert ha behajtás lesz, abba bele van írva, hogy ki nem fizetett.
:-) -
szuperzsaru #1040 Szerintetek mindenki befizeti százótok közül?
Biztos lesz egy két ember akitől nem tudják behajtani pl. munkanélküli se háza se kocsija stb. Ill tapasztalt már ilyenekben tudja mit kell csinálni. Én pl. ha megtehetném elköltöznék nem venném át a csekket. Aztán süssék meg 20.000 forintos bírságért nem fognak köröztetni bár amilyen balfaszok a rendőrök...
A móri gyilkosok szabadon járnak kelnek de engem géppisztollyal hajkurásznának azért mert vettem 5db. CD-t amennyi eszük van.
-
megteszi -
Nexus #1036 Befizettem a 26.700 forintot. Költsék a koporsójukra.
Még 1 másik ismerősöm is befizette. Remélem mindenki más is megteszi. -
levelezőlistája van tudtommal -
ma jött meg nekem is....
26700 pént, ha jól számolom... -
fel kene hivni azt a bironot....... -
DecenS #1029 én épp most küldtem nekik levelet, hogy amig valami határozat, végzés, meg számszerű összeget nem kapok tőlük, addig egy huncut buznyákot nem látnak tőlem...
uff -
mutyi #1028 Sziasztok!
Gyerekek nekem is az a javaslatom,hogy akinek tudunk szólni, annak szóljunk és mindenki fizesse be a x összeg 93-ad részét,ha jól számoltam ennyien vagyunk.
Ugyanis gondolom senki nem akar senkivel sem kicseszni és ez csak úgy működik, ha mindenki kifizeti a részét.
Ha jól számoltam 27 000 Ft fejenként. Rendezzük le és hagyjanak már békén mindenkit ezek a nyavajás elmebetegek.
Üdv: Mutyi -
ez mennyire jogszerű ?? különben? -
akkor ti mennyit fizettek? -
me\'szi #1024 és meg se kérdeztem mi van ha több folyik be, a fenébe -
me\'szi #1023 csak tudnám akkor mi volt a tárgyaláson az a részletfizetéses marhaság ha nincs is meghatározott összeg, 2.5 milla jó sok részlet lesz
az szerintem valószínűbb megoldás, hogy a hiányzó pénzt majd elszedik valakitől, az vagy bukta v. perelheti a többieket -
Cat #1022 akkor én nem fizetnék semmit, ez természetes :) -
Amugy lesd már meg a mondat végét, ott kunkorodik a smile, nem egy világ megválto gondolat akart lenni, okoska