3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
  • Cat #1173
    http://www.origo.hu/vendegszoba/20031001nemvagyunk.html
  • DecenS
    Srácok... nem úgy van ez, hogy már letelt az 5 év elévülési idő, amin belül polgári perrel próbálhatnák a kártérítési igényüket végrehajtani az érintett cégek? Egyáltalán: mikortól kell számolni az elévülési időt?
  • Frank99
    köszi!
  • Nexus
    Frankie, előkerestem neked hogy hol olvastam amit írtam:
    http://forum.supergamez.hu/listazas.php3?azonosito=SuperSubtitles&id=1030266832

itt nézd meg a 894-es hozzászólást.
  • Frank99
    nekem is van rendőr ismerősöm, PC klubbot vezet hétvégenként, ahol másolt játékokkal játszanak.
    a rnedőr szerint inkább itt töltsék az időt, mint mondjuk kocsifeltörsnél.
    ezt valahol meg is értem, de mégis vannak fenntartásaim....
  • Frank99
    hát összefoglaltad azt, amit évek óta beszélünk...

minket megfognak, a milliárdos lopások meg szépen csendben elülnek.
    csodálkoznak, hogy aki teheti elmegy ebből az országból, és aki teheti, lop csal hazudik.

szemét ország, szemét rendőrség, szemét bíróság, összefonódások.

kb. ennyi.

Nexus!
    kösz, majd beszélek az ügyvédemmel, és tájékozatalak.

Bár sztem nem csak engem fognak megkeresni, hanem az Adobe, Autocad, Microsoft, és Symantec is mindenkit, akinél a programjukat megtalálták....
  • Attlia
    Sziasztok!

Nekem még szerencsére nem volt ilyen ügyem, de hozzá fűznék 1-2 dogot jó szándékkal.
    (Van 1-2 rendőr ismerősöm, köztük az egyik kapcsolat tartóa BSA-val) Az esetek 99%-ban feljelentés alapján mennek ki,hirdetéseket,újságot stb-t nem nagyon néznek (Pl intenrettes hirdetések évek óta tele vannak,onnan nem kaptak el senkit sem hírdetés útján,legalábbis én még nem halottam) 98%,bármilyen szomorú a konkurencia jelenti fel a másik embert. A hatóságoknak minden bejelentést meg kell vizsgálni.
    Ház kutatási parancs, sajnos ez az amit ha kell akkor kitöltenek a kocsiban, mert van náluk alá írt példány csak a címet és a nevet kell rá írni.
    A rendőrök ugyan úgy másolják a CD/DVD-ket ,mint bárki más (egyet el is kaptak és elég nagy balé volt belőle)
    + sok van közülük akik azt hiszik, hogy szinte bármit megtehetnek, sajnos ebben valamilyen szinten igazuk van ,itt most nyomozókra és felettük lévő személyekre gondolok.
    A ha elkapnak ne mondj ügyvéd nélkül semmit.
    Egy jó ügyvéd nagyon fontos, kb. 500.000Ft-ból meg van az egész,itt most a CD másolókra gondolok, aki csak vett szerintem sokkal olcsóbban is megússza, aki CD-t másolt annak meg szerintem nem olyan sok az a félmillió.
    Utánvételes csomag alapján évek után is megtalálnak, sajnos a hatóságnak mindent kiadnak csak parancs kell hozzá, ez mindenre vonatkozik.
    Erre az a megoldás, hogy ahová megy a pénz ott ne legyen semmi, a csomagban bármi lehetett,cukorka/csokika stb :)
    Nekik kell azt bizonyítani, hogy kereskedtél a CD-kell vagy hogy vettél CD-t,de csomagra nem szokták rá írni ,hogy CD van benne, bár én már találkoztam 1-2 ilyen okos emberkével is :)
    (Tehát, ha nem jelentgetnék fel egymást az emberek akkor sokkal kevesebb,ilyen jelegű ügy lenne,én ezeknek elég komolyan utána néztem mind fórumokon, mind ügyvédnél és rendőrismerősnél stb.)
    Ezt ajánlom figyelmetekbe: http://www.artisjus.hu
    Szoftvert kivéve bármi lehet nálad,ha nem kereskedsz vele/ha nem tudják bizonyítani a kereskedést, mivel hogy a CD/DVD tartalmazza a jogdíjat.
    Csak sajnis mit megjegyeztétek tschymo_dvd-nél "lszart ér a törvény, a bíró azt gondol és azt dönt ami jól esik neki.."
    az 100% igaz + ,hogy bizonyitsd az igazad sok-sok szerencse,pénz,kapcsolatok,évek kellenek.
    + talán elöször azokat az embereket kéne elkapni akik miatt este nem merünk ki menni az utcára nem azokat akik CD-t másolnak, nem hinném hogy a világ cégek ebben fognak csődbe menni.
    + talán nem kéne 4-5000Ft-ért adni egy zene CD-t és 5-6000Ft-ért adni egy DVD-t stb,az a durva ebben az egészben hogy külföldön sokkal olcsóbbak a CD/DVD-k és, ha ehez még hozzá teszem hogy a fizetésük is sokkal több akkor elég durva + nyugaton általában megveszik ezeket a dolgukat, mert ott megengedhetik maguknak,de itt sokan még a számítógépet is részletre veszik.
    Ez oknál fogva feltételezem, hogy annak az embernek nincs pénze megvenni a 30.000Ft-os Windowst és a 140.000Ft-os Office programokat és akkor még a többit nem mondtam.

Ha nincsenek kapcsolataid vagy sok pénzed akkor tulajdon képen azt csinálnak veled amit akarnak, sajnos Magyarországon most így megy.
  • Nexus
    Bekaphatják az összes faszomat.

Valaki valahol azt írta nekem, hogy az ő ügyében (nem Killer) ugyanez az ügyvédi iroda a kár töredékének peren kívüli kifizetését is elfogadta, és azt is 1 éves részletre. Szerintem mondj nekik valami nagyon alacsony összeget.
  • Frank99
    up
  • Frank99
    UP!
  • Frank99
    hát igen...
  • Cat #1162
    sztm titeket szopatnak
  • Frank99
    olvass vissza...

úgy 2001 februárra...
  • Match
    Ezt hogy találták meg nálad?
  • Frank99
    UP!

ENNEK FENN KELLENE MARADNIA!

kösz...
  • Frank99
    az első mondat végén elírás, csak remeg a kezem az idegtől..
  • Frank99
    ROSSZ HÍR!!!!

Ma felhívtak BUdapestről, az Ormos ügyvédi irodából, hogy az a nálam talált Autodesk program miatt ha hajlandó vagyok peren kívül egyezkedni, akkor mondjak egy összeget és ha megfelel az Autodesknek, akkor polgári per!

URAIM!

Akinél a BSA tagcégeinek a programjait megtalálták, számíthatnak a polgári perre!!!! Hazudott a bírónő és mindenki!!!!

Wzért akarták tavaly nyáron zároltatni a vagyonunkat!
  • Nexus
    tschymo_dvd, elárulok neked valamit: a gyereket sem a gólya hozza.
  • me\'szi
    tschymo_dvd te melyik országban élsz?
    lszart ér a törvény, a bíró azt gondol és azt dönt ami jól esik neki
  • tschymo_dvd
    Én úgy tudo,hogy mindent a hatósáoknak kell bizonyítani,szerencsére még nem volt ilyen ügyem.
    Miven akkor ha rendeltél pár CD-t honnan tudják,hogy CD volt,gondolol a csomagra nem volt rá írva a tartalma nem?
    Lehet hogy ropi vagy csoki volt benne.
    (Ha nem kereskedsz,akkor szoftvert kivéve mindent tarthatsz magadnál,EZ TÖRVÉNY ennek utána lehet nyugodtan nézni)
  • Frank99
    ha viszont megvan a lista, akik nem fizettek tényleg megér egy-két pofont, hogy leverjük rajtuk
    :-)))
  • nyolcadrendű
    szuperzsarunak az 1144-re. a lakásodba simán bemegy. még akkor is ha nem vagytok otthon. hívnak két tanút és felnyitják a kéglit.
    a végrehajtási parancs pedig übereli a házkutatási parancsot. mostanában utána néztem egy-két dolognak. gondolom vágod hogy miért.
  • nyolcadrendű
    ja még annyit hogy ha mákom van akkor sikerült ezektől az emberektől valami kis stexet behajtani mert akkor én annyival is kintebb vagyok a trutyiból. semmi kedvem kiperkálni 240 ezret. ami persze már soha többé nem jön vissza.
  • nyolcadrendű
    ez így van ahogy mondod!
    közölte velem a hölgy hogy addig nem áll módjukban leállítani a letíltást amig az összeg nem nullázódik. a melóhelyemen azt mondták hogy addig nem állítják le az átutalást amíg nem kapnak a bíróságról egy papírt hogy megszűnt a követelés. a kör bezárult. úgyhogy most várom a szeptembert mert akkor jön vissza a végrehajtó a szabadságáról, aztán majd beszélek vele, bemegyek a Markó utcába, majd meglátjuk hogy mit sikerül vele intézni. amúgy normális palinak tűnt, de hát ez mint tudjuk nem sokat jelent.
  • Nexus
    Ja, a "11 fő" pedig részemről pongyola fogalmazás volt, a nő szó szerint azt mondta hogy "tizenegynéhány". Lehet hogy nem emlékezett a pontos számra, nem tudom.
  • Nexus
    Én azt írtam le amit a nő mondott nekem, ha rosszul ítéltem meg a helyzetedet akkor bocsánatot kérek. Kezdem most már érteni, hogy miről is van szó. Írd meg ha tévedek. Azt a 27.000 forintot ugyebár mi magunk "állapítottuk meg", de a bíróság mindenkin a teljes összeget követeli, így azokon is, akik részletfizetést kértek. Viszont náluk a bíróság nem fog leállni 27.000-nél, hanem addig folytatódik a levonás, amíg a teljes hiányzó összeg befizetésre nem kerül. Erről van szó?
  • nyolcadrendű
    ja, különben a végrehajtó nem nagyon izgat azt majd elintézem. ami nagyobb gáz az a fizetésem letíltása. ki fogja leállítani? mikor? a bíróságon ( valszínű hogy én is ezzel a nővel beszéltem) nem is tudtak róla hogy tíltják a fizetésem. most gondold el, pár hónappal túl szaladnak amilyen gyorsan mennek itt az ügyek, mondjuk úgy 6-8 hónappal. futhatok pénzem után mire vissza kapom. nem 27000 ft ez már többszázezer forint.nexus, nem vernéd a balhét, én már közel 80 ezret befizettem (27+a levonás)
  • nyolcadrendű
    na hali!
    nem tájékoztattam félre senkit!
    aki ebben benne volt az úgyis tudja a vádiratból hogy ki vagyok. ott a címem is. budapestVI-ker szívesen meg mutatom a végrehajtási jegyzőkönyvet vagy a fizetési elszámolási papíromat rajta a 33%-os letíltással bárkinek akit érdekel. a végre hajtó pedig semmit sem tudott részlet fizetésről sőt a fent maradt összegről sem. ezért a munkahelyem az eredeti összeget adta meg, ezt a bérelszámolóban mondták meg nekem. nexus szerintem te is vernéd a balhét ha letíltanának a fizetésedből1/r részt. fedd fel magad hívjál fel.20-437-89-80. én is eltelefonáltam egy csomó pénzt, nekem 9 embert mondott ami meg is felel a fent maradt pénznek számold ki. 26704 x 9= 240336 ha 11 emberrel számolsz ez több lesz úgy 80 ronggyal. nem stimmel itt valami, melyikünket verték át?
  • Nexus
    Felhívtam a bíróságot hogy tisztázzam ezt az egészet. Itten azért erőteljes félretájékoztatás esete forog fent, mármint Nyolcadrendű leveleiben. A tények a következők:

11 ember van, aki nem fizetett, a tartozás kb. 240.000 forint. Ellenük valóban elindult a végrehajtási eljárás, de CSAK AZOK ELLEN, AKIK NEM FIZETTEK!

Ezen kívül még azokhoz ment ki a végrehajtó, akik RÉSZLETFIZETÉST KÉRTEK. Ez nem foglalást jelent, hanem a szokásos hivatali eljárást, amelynek során felmérik az illető vagyonát. Ezt is a végrehajtó végzi el.

Nyolcadrendű sorstársunk esetében is erről van szó, csak ezt ő elfelejtette velünk közölni. A hölgy azt mondta - énszerintem őróla - hogy tudja ki "veri a balhét", az illető részletfizetést kért, ezért ment ki hozzá a végrehajtó, nem azért hogy foglaljon.

Ha a nem fizetők esetében a végrehajtás nem jár sikerrel, akkor viszont tényleg a többiekre is kiterjesztik a végrehajtást. Mindenkin ugyanannyit, a teljes hiányzó összeget fogják követelni. Ez az egész addig tart, amíg a teljes összeg be nem folyik.

A végrehajtó nem rendőrrel megy, hanem egyedül. Ha kimegy, lehet rögtön be is fizetni, de csekket is lehet kérni. Ha ilyenkor az ember nem is a teljes összeget fizeti be, hanem pl. 30.000 forintot (a hölgy mondta ezt az összeget példaként) akkor nyer pár hónapot. Ha mindenki befizet valamennyit, és az összeg összejön, akkor megszűnik a végrehajtás.

Az ügyintéző akivel beszéltem, nem mondhatta meg azok nevét, akik nem fizettek. Azt mondta hogy megpróbálhatunk levelet írni a bíróságnak és rajtuk keresztül elkérni a neveket, de ő mint gazdasági ügyintéző csak úgy nem adhatja ki. Még nem volt arra precedens, hogy így kellett volna a nem fizetők neveit elkérni a bíróságtól, de azt mondta hogy szerinte kiadják majd.

Ha ők nem fizetnek, és nekünk kell kifizetni az ő részüket is, akkor elvileg polgári pert is lehet indítani. Gyakorlatilag azonban az illeték, amit ilyenkor le kell rakni, akkora hogy nem lesz érdemes ezt megtenni.

Aki mindezt elmondta nekem: Tóth Sándorné, a Csongrád megyei Bíróság gazdasági hivatalának ügyintézője, a telefonszáma: (62) 562-562, 1234-es mellék. Egyébként megértő volt (bár mi már tudjuk, hogy ez nem jelent semmit). Azt mondta nem érti miért mondta ki a bírónő az egyetemlegességet, és miért kell mindenkinek a kártól függetlenül ugyanannyit fizetnie.

Egyelőre tehát nem kell aggódnia senkinek, aki befizette a maga részét. Szerintem: most még ne fizessen be senki semmit, aki már befizette a maga részét. Várjuk meg, hogy mennyit tudnak behajtani azokon a nyomorultakon, akik arra számítanak hogy majd mások kifizetik helyettük a bírságot. Arra viszont fel kell lélekben készülni, hogy ha ez nem sikerül maradéktalanul, akkor pár hónap múlva hozzánk is jön a végrehajtó. Akkor viszont javaslom, hogy mindenki kérjen csekket és fizesse be a rá eső pár ezer forintot. Utána aki (és ahogyan) akarja, behajthatja a maga részét a nem fizető kollégákon, de legalább a végrehajtótól nyugtunk lesz.
  • Breki33
    nem

szerintem azok a bunkok fizessék be akik nem voltak képesek
  • mutyi
    Sziasztok!

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem már mindenki annak örülne, ha egyszer és mindenkor vége lenne ennek a szarságnak.
    Azon az állásponton vagyok, hogy ha valóban 9 ember nem fizette be a 27000Ft-ot, akkor mi lenne ha valahogy felvennénk a kapcsolatot a bírónővel vagy akivel kell és kifizetnénk még azt a 240000Ft-ot 91-en. Ugyanis kurvára igazságtalan hogy így olyan emberhez vagy emberekhez mentek ki behajtani,akiknek van valami a nevükön. Ne tegyék már ezek a barmok tönkre ezeket az embereket.
    2639 Ft fejenként a fennmaradó összeg, azt hiszem nem egy nagy szám, ahhoz képest hogy most valakinek nagyon fáj a feje a bürokraták miatt.
    Vélemény?
  • szuperzsaru
    Breki, ebben az országban nem számít ki követte el a bűntényt akit elkapnak valamilyen kitalált uruggyel és van amijét el tudják árverezni azon hajtják be. Miért mi fizetjük ki a büntetését Castellumnak? Mi hamisítottuk a CD-ket? Mi árultuk a programokat anyagi haszonszerzés céljából? Castellum mit kapott? Kik az igazi bűnösök?
    Ezekután a bírókat és az ügyészeket nagyon tudom sajnálni. Hazamennek a jólvégzett hivatali munkájuk után és boldogan várja a család őket. Megkérdezik otthon mit végeztél ma a hivatalban?
    Hát tönkretettem egy embert elárvereztük a házát a kocsiját és kirugták a munkahelyéről nagyon elégedett vagyok.
    Megkérdezik de hát mit követett el ezaz elvetemült bűnöző?
    Hát semmi különöset drágám pár évvel ezelött pénzért vett 8 db CD-t.
    TE JÓ ISTEN! Hát lehet hogy én vagyok rosszul beállítva de még most se hiszem el hogy ilyen megtörténhet velünk.
  • szuperzsaru
    Erre a végrehajtóra én is kiváncsi lennék hogy megy ez rendőrrel jön és házkutatási paranccsal az is? Ha nem köteles vagyok-e beengedni?
    Miket kérdez? Ha azt mondom hogy a garázsban alszom ott van a szobám elhiszi-e? Ha akkora az iq-ja mint a többi bms-nek el is fogja...
  • Nexus
    Lenne még néhány kérdésem nyolcadrendűhöz. Hogy néz ki egy ilyen végrehajtás? Küld előre értesítést? (Gondolom nem.) Egyedül megy ki, vagy rendőrök is elkísérik? Mikor ment ki hozzád: munkaidőben, hétvégén, este, reggel? Honnan tudta, hogy hol dolgozol, a bírósági vallomásodból? Minden részlet érdekel.
  • Nexus
    "hát az ilyen ügyekben mindig van egy-két ember aki meg szívja". Szemét cinikus banda.

Melyik városban működik ez a buzgómócsing Egri? Budapest?

Mennyit akarnak rajtad behajtani, a teljes hiányzó összeget? És a haverodon is ugyanennyit akarnak behajtani?
  • nyolcadrendű
    mutyi semmi kedvem poénkodni, valami ilyesmit mondott a nő "hát az ilyen ügyekben mindig van egy-két ember aki meg szívja, maga fizet olyanok helyett mint a takács vagy az aracsi". nem tudom te melyik vagy a kettő közül de nemis igazán érdekel. ha te bafizetted, lelked rajta.....
  • [HUN]PAStheLoD
    Na má megen ez megy... kis pöcsök a bíróságon nagy precedens értékű ügyet akartak csapni azt még a 3.11-nél tartanak!

Titeket meg sajnállak mert beszoptátok.. de azért nem tudom, hogy újságban is hírdet meg neten akkor nem olyan biztos mint a jól bevált 1 email-t ad meg és csá...
  • mutyi
    Na hali!
    Na okoska nyolcadrendű.
    Vagy te akarsz mindenkiből hülyét csinálni vagy a bíróság a hülye, ugyanis én befizettem a pénzt és természetesen ha majd kell a csekket is be tudom mutatni a bíróságnak.Méghogy én nem fizettem be, azért ennél gerincesebb vagyok bazzeg.
  • Cat #1129
    olyat is hallottam már, hogy egy társasházban nem fizette 4 ember a gázt (vagy áramot, vmi közmu volt az biztos), és ezt az egyik találomra kiválasztott nagymamán hajtották be - teljesen jogosan elméletben, mivel jogilag a társasház tartozásáért annak minden tagja egyénileg felel
    valamelyik tévében volt, mint botránytéma, szoval én nem lepődök már meg semmin
  • nyolcadrendű
    ja, nálam csak egy winfos98 volt 28000ft értékben úgyhogy én sem értem. de nagy szívás lessz:(