3422
Bukott Killer/Morder CD-iro
-
dc-n szerintem fenn van -
ja nem láttad?
persze hogy az volt, a mozgása, a hülye vigyora, beszéde, enyelgése, satöbbi..ha látod tudod hogy ő az. -
ami privát, azt vissza kell adniuk.
Mondjuk Csisztu talán nem privát.
vagy mégis MEGVOLT?
Mesélj!!!
:-))) -
késő bánat 
a lefoglalt 140 cd-n tudnak csemegézni ha akarnak, szevasz 10 év családi videó, fénykép meg csisztu.... -
ha meg ki akarják javítani, tönkre is teszik az adatokat..
:-()))))
-
nem old meg semmit, ha a gépet viszik el nem látszik a vinyó, ha a vinyót viszik el az meg üresnek látszik...
amúgy amerikai katonai titkosítási módszer, gondolod hogy majd a cd-jeid kedvéért felvonulnak)))) -
egy xart.
arra a rendőrségnek nincsenpénze... (előre kell tejelni, aztán ha sikerül, majd a bíróság megítéli, és talán behajtja, ha van kin és mit?
és a Kürt sem oldja meg.
ne ijesztgessd az embereket...
-
dia #2131 a kürt megoldja
rádverik a számlát
ráadásul a gépet is elviszik
ez a gáz -
titkosítani: wincsi->truecrypt, wincsi egy része->bestcrypt, cd-k truecrypt és kész, jöhetnek.
nekem a vinyóm AES-Blowfish-Serpent 256bites combóval van titkosítva. Kb. 200 év a feltörése -
szombaton 19:00-kor a Magellánban lesz egy előre láthatóan keményen ferdített dezinformálás... -
dia #2128 Gondolod, hogy betörnék az ajtót?
Az durva lenne
lehetne médiafelhajtást csinálni
nem hiszem, hogy megtennék... -
dia #2127 kicsit félek
eltünt a fizetős ftpm
ha valaki tud róla valamit dobhatna egy privit:)
nincs szinte semmi cuccom kiírva
de az árazási stílusukat ismerve az is sok pénz... -
vagy hatóságitanút szereznek vagy később visszajönnek...addig pakolj))) -
dia #2125 sziasztok
A házkutatásról lenne 2 kérdésem:
Ha nincs otthon senki ( vagy nem nyitok ajtót és nem tudják, hogy otthon vagyok), vagy csak gyerek van otthon akkor mit csinálnak?
Ha nem vagyok bejelentve a lakásba?
köszi -
duhosdoki #2124 Az általad leírt eset szerintem egyértelműen a büntetjog területére tartozik (mármint amit a rendőr tett). Persze tök lehetetlen bizonyítani, bár én a helyedben ismeretlen tettes ellen tennék feljelentést (hogy ne legyen hamis vád). Irásszakértőt azért érdemes lenne az aláírásra ráengedni (kié az a macskakaparás).
Egyébként nálam a helyi rendőr korrekt volt, betartotta a jogszabályokat. A másik rendőrség jogszabálysértő határozatát és megkeresését Ő nem bírálhatja felül. Ezért aztán a helyi rendőröket természetesen eszem ágában sincs perelni, nincs rá okom. -
Cat #2123 ASVA továbbképzés a tatabányai rendőröknek -
crx #2122 És ezek után a rendőr csodálkozoztt volna a legjoban hogy felgyujtoták házát autoját. Meg miegymás. Persze vanak kivételek mert volt ojan rendőr akitől nyertem egy kolát és tiszteségesen meg is adta nem a kolán van a hangsuj mert nem azon mulot hanem a tiszteségről. Együt ittuk meg. -
crx #2121 Igen tehet más megyéböl is házkutatást az illető rendőr nálam is ez volt és megkérdezték ohajtok e panaszal élni rávágtam egyből igen.Ez áll a jegyzőkőnyvben de egy okos ügyészi fogalmazás és azt se kérdezték meg hogy mi volt a kifogásom enyit a jogálamrol. nem idegesitem fel magam mer csunya vége lesz az írásaimnak. Amikor letettek 72 orára a rendőr szavait kelet volna felveni diktafonra kiván valakit értesitení? (mert ugye nem vádlotként tértem be a rendőrségre mert ugy lehet hogy nem mentem volna be ijen hamar) igen X.Y. mondtam a nevét meg a telefon számát erre a rendőr jo most nem tudjuk mert sűket a telefon de megigérem őnek hogy értesitem. jegyzőkőnyvezte hogy X.Y rendőr értesití telefonon az én általam megadot számot.csak ugy nem értesítette. Az aláirást azota se sikerűlt azonositani mert a helyi rendőr anyit mondott hogy egy macskakaparás. Hiába minden mondtam hogy bizony nem let senki értesitve de senkit a világon nem érdekel.Bent az csinálnak amit akarnak ez tény ha kiengednek akkor már más a helyzet. Egy hátrabilincselt egyén teljesen ki van szolgáltatva náluk azt csinálnak amit akarnak vele nekem is megigérte hogy ...egy pár csunya szó kitépem a bele... magamba mondtam is egyszer üsön meg az egész családja bánya. Ekkor lépet be a feletese és átvete az ügyet öt kiküldte. -
duhosdoki #2120 Természetesen volt házkutatási parancsuk, anékül kinevettem volna őket. A panaszom már tegnap postáztam. A házkutatási határozat ilyen kijelentése szerintem durván jogsértő. Nejemet nem keverem bele, tény hogy ezután került kórházba. Előtte már hetek óta javult állapota, utána lett rosszabbul. Őszintén annak örülnék ha jól lenne. Egyáltalán nem örülök neki, hogy erre alapos okkal hivatkozhatok... Bárcsak a szipmla jogsértés lenne kezemben ezen következmény nélkül.
Igen, más város rendőrsége csinálta, de nincs ezzel semmi gond. Megkeresés volt, ez teljesen jogszerű.
Majd jó sok hivatalos nyomot hagyok magam mögött melyet szépen archiválok egy biztos helyen (panaszaim átvételét bizonyító papirkák stb.) legalább gyanú legyen balesetem miatt:) -
érdekes.
legalább +látjuk, hogy egy jogász mire megy velük?
érdekelne a folytatás is, ha megteszed, hogy leírod. Sokan okulhatnak belőle... -
Vlala #2118 Érdekes történet. Ha volt házkutatási parancsuk, akkor csak a jegyzőkönyv alaptalan, Személyedre nézve terhelő bejegyzését tudod nehezményezni, a parancs megléte nélkül azonban be sem kellett volna engedned őket a házba.
Szerintem a vádló megjegyzést ne hagyd annyiban, semmiképpen sem.
A kedves nejed és születendő gyermeked belekeverése az ügybe kiscit nemszeretem téma, de nem is nekem kell szertnem, hanem a bíróságnak... ők viszont honorálják az ilyen körülményeket.
Jól értettem, hogy Nálad másik város rendőrei tartottak házkutatást? És a hatókör fogalma?
Sok sikert a "háborúdhoz", csak vigyázz, ne keveredj a gépezet fogaskerekei közé, egy óvatlan pillanatban baleset ne érjen.
-
Cat #2117 neki sikerülni fog, de a rendszer ugyanaz marad...
nekünk soktizezrünknek, akiknek nincs jogász végzettsége, semmi nem változott -
steweee #2116
végre,remélem sikerülni fog a dolog
-
duhosdoki #2115 Egy kis új sztori. Nálam múlt hét pénteken volt házkutatás. Nulla cd/dvd lett lefoglalva, de elvitték egy közeli hozzátartozóm háttértárát. A házkutatás után tanúként hallgattak meg. Egy másik város rendőrkapitányságának megkeresésére történt a dolog. A helyiek korrektül tették a dolgukat, meg sem próbáltak belőlem bármilyen beismerő vallomást kicsikarni (ugye ez jogállamban triviális lenne ha az ember nem követ el semmit, na de itthon...). Értelmes rendőr volt, megkérdezte előre mi ez a doktor a nevem előtt. Tájékoztattam, hogy jogász vagyok. Az elrendelő rendőrséget viszont bíróság elé fogom invitálni ha ma benyújtott panaszomat nem rögtön saját hatáskörben fogadja el (van rá 3 napja). A saját lustaságuk és sunyiságuk lesz a vesztük. A jelen esetben véleményem szerint (és volt büntetőbíró főnököm szerint is) a házkutatás, majd a bizonyítékok értékelés előtti tanúztatás jogi képtelenség. A bűncselekmény jellege miatt az ilyen rendelés és ártatlanság nem életszerű. Így nyilvánvaló, hogy a tanúvallomás lényege az eljárási jogok csorbítása. Nem mindegy, hogy vagy igazat mondasz vagy megtagadod a vallomást (tanú), vagy azt mondasz amit akarsz ha nem vádolsz mást hamisan(gyanúsított)! Ja és voltak olyan okosak a házkutatást elrendelők, hogy tényként beleírták a határozatba, hogy én ilyen nem jogtiszta cd/dvd-t rendeltem. Összekeverték magukat a bírósággal, ugyanis annak a feladata a bűnösség megállapítása. Ők legfeljebb gyanúsíthatnak. Olvastam itt ha jól emlékszem, hogy a gyakorlat alapján a panaszt az ügyész visszakézből elutasítja. De házkutatás esetén a panasz ügyészi elutasítása bíróságnál megtámadható. Ha a bíróság a jogok ilyen tiprását rendben lévőnek tartja akkor minden mindegy. Ha igazat ad nekem mindenkit aki részt vett ebben megkínálok egy kis nem vagyoni kártérítés perrel. Mint páran itt tudják a polgári bíróság tartja magát a büntető bíró határozatához. Próba szerencse ugye, legalább kipróbálják a másik oldalt is. Ha bármit megítélnek nekem, akkor a fizetési határidő lejárta után minden nem fizetőre végrehajtót küldök. Feleségem veszélyeztetet terhes, és azóta kórházba került, szerintem alapvetően az ideg miatt. Ha még meg nem született gyermekeimnek bármi baja lesz, Ők lesznek az én hobbim. Szigorúan jogi módszerekkel persze. Ha jogállam vagyunk és nem szállnak le rólam Ők is járhatnak bíróságra. Ha gyanúsított leszek felmentésem után hamis vád alapján teszek feljelentést, ha az iratok alapján ez lehetséges. -
steweee #2114 aki még esetleg nem olvasta volna:
http://www.sg.hu/cikkek/37211
lehet önigazolásnak tűnik a dolog, de ezentúl (is) már csak ezért sem fogok soha egyetlen operációs rendszerért fizetni -
Vlala #2113 (ez az én szövegem) :-) -
tudatlanka #2112 Jobb a békesség.... -
Vlala #2111 erről van szó, én is az eredetieket gyűjtöm, csak mióta nálam okosabbak "betiltották", azóta nem beszélek róla :-)
De attól még kinyírhatsz egy-két szoftverfakabátot (nyelvújítás rulez), sokkal többet nem kaphatsz érte, mint 1 db lemásolt CD-ért :-) -
tudatlanka #2110 Vlala mondjuk azt nem hogy jöjjenek hozzám a szoftver rendörök mert ha nagyon akarnak akkor biztos találnának vmit(vak tyuk is talál szemészt alapon).Mert rólam és hozzászólásaim alapján lehet tudni hogy a szofvereimnek 99% legális.A maradék meg azért nem mert tesztelem hogy tudom e használni ill ki tudom-e használni......mondjuk nem Mo-n veszem öket mert itt irreális árakat kérnek érte meg nem a legujabbakat.....
Ja kissé elgondolkoztató cikk.Mit szabad és mit nem. -
Vlala #2109 egyszerű a megoldás, ha jön a szoftverrendőr nézni a gépedet, előre terveld ki, aztán szándékosan gyilkolászd le. Előtte ne felejtsd el elkiabálni magad:
Vigyázz, támadni akar!
Komolyan: most ez a divat, hogy szoftverkalózokat keresnek. A drogcsempészeket le se szúrják, úgyis legalizálni fogják, akkor meg minek; az országúti vadorzók vagy mentelmi jogra, vagy faji származásukra hivatkozva mindent megúsznak; a milliárdos sikkasztók meg eleget fizetnek, hogy békén hagják őket.
A bűnözők zsebében van a rendőrség, de azért valami látszattevékenységet kell végezni, erre kellünk mi. Lassan betiltják a 60 feletti pulzust is, mert a munkavégzés általában a pulzus emelkedésével jár, és ez Őket Odafönt nem érinti. -
tudatlanka #2108 Engem csak az zavar istenigazából hogy egy emberöltő se elég az elévüléshez.Gyakorlatilag örökre megbélyegzett lennék....
Ja lassan már egy szándokosan elöre kitervelt gyilkosságot is olcsobban megúsz a a tettes mint a nem legális szoftver használatot..... -
hát igen.
de azért nem hiszem, hogy van arra bürokrácia, hogy azt figyeljék, hogy van -e valami már a neveden, mondjuk 20 év múlva... Sztem akitől a per után le tudtak tiltani valamit, az ok, ha meg nem, megy a levesbe.
így is jogtalanul szednek be egy csomó pénzt, semmit sem tartok utálatosabbnak, mint a kisker-árat ÁFA-san, mintha elloptam volna a boltban a polcról.
megjegyzem, olcsóbb a boltban ellopni, mert ott elsőre nemigen adnak börtönt, itt meg 2-8 évig fenyegetik az embert (bár azért még itt sem adtak), és még csak nem is bizonyították a használatot. (pl. Hódmezővásárhely) -
tudatlanka #2106 A fene..nem tudtam róla... -
tökéletes megoldás.
javallott mindenkinek.... -
most már én is:
wincsi1-bestcrypt
wincs2-truecrypt
cryptcd-cd-k -
a legjobb dolog kódolni.
és ezt több, komolyabb ismerősömmel, és rendőrségi berkekben is megbeszéltem.
kicsit időigényes, de a lelkiismeret megnyugtatása miatt megéri...
-
ha nem tudja megállapítani, lehet
én arra gondoltam, hogy ha volt valami rajta, akkor nem adják vissza...
de tök nyóc... -
crx #2101 Mert viszadják. Egy aproka trükk hogy bizony a sakértö üresnek vélte.(Jo ez a kodolás téma.) Olyan elhatározásra jutottam hogy akár a piacon is lehetne árulni. Ugyan mindenki tudja hogy másolt cd de ha a szakértö üresnek véli és pc én üres is. Amugy konzol játékrol van szó jelen esetben. átalakitótt gépben megy pc nem lát semit a szakértő bedobja a pc jébe és üresnek véli. jo ugyan piacra nem megyek ki. De elmonfordiroztam rajta. -
:-) -
Vlala #2099 egy barátomnak volt ilyen idióta szomszédja... de csak VOLT. Azóta hívjuk a srácot Tysonnak.