72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#68867 Hinako Note: Kin'iro Mosaic, plusz egy kevés A-Channel, ami színjátszó körös mázzal van leöntve, azaz aranyos kislányok aranyos dolgokat csinálnak, miközben színészkedéssel vannak elfoglalva. -
#68866 Igazából minnél többet látok az animéből, annál inkább bosszant, hogy kb áll a manga. :| -
#68865 Berserk S2/2: Hivatalosan ez nem a 3. évad, hanem az őszi sorozat másik fele, ezért jelöltem így. A (szerintem feleslegesen) sokat kritizált animáció változott, "simább", tisztább lett, emiatt elveszett az a nyersessége, durvasága, ami tetszett az előzőben, de a sztori megy tovább, Griffith újra előkerült, hogy elhódítsa királyságát és Guts, Casca és a kis elf társaságában, újra a nyomába szegődik, hogy leszámoljon vele. -
#68864 És új GitS anime is jön!
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.04.07. 16:32:38 -
#68863 ez most komoly? :D előszereplős film? -
#68862 Sosem fogom megszokni a szőke japánokat... -
#68861 -
#68860 örök hálánk érte:D -
#68859 Az emberiség megmentésén fáradozom azzal, hogy megírom, mit ne nézzetek meg. :) (De valószínűleg a sör is tehet róla. :P ) -
#68858 Clockwork Planet: Valamikor a távoli jövőben a világ, és vele együtt az emberiség, elpusztul. De jön egy legendás óraműves, aki azt állítja, képes újrateremteni mindent csak fogaskerekekből. Ezer évvel később az újjáépült Földön emberek és óraművek élnek egymással szoros kapcsolatban, de olyan erők munkálkodnak a mélyben, amelyek el akarják pusztítani ezt a szimbiózist. Hősünk egy fiatal fiú, egy botcsinálta óraműves, aki egy nap véletlenül egy szupermodern automata lány birtokosa lesz és ezzel belekeveredik az eseményekbe.
Az előzetes és a kiadott képek valami komoly clockwork/pulp dolgot sejtetett, de ez csak egy szimpla akció-shounen, buta ecchi betétekkel. Nagy csalódás... -
#68857 hogyvan energiád mindegyikbe bele nézni? :D -
#68856 Ren'ai Boukun: Létezik egy könyv, amibe ha beleírják a neved, meg kell csókolnod valakit 24 órán belül, különben meghal... az a shinigami-cosplayer, aki ezzel keresi fel hősünket egy nap. Aztán történik egy-s-más, és az első epizód végére máris egy szerelmi négyszög szálai bogozódnak össze követhetetlenül...
Az évadbeli első thrash romkom. :) -
#68855 Tsuki ga Kirei: Általános iskola, nyolcadikosok, új tanév. A kicsit könyvmoly, de amúgy nem zárkózott fiú és az atlétikai klubtag lány egy osztályba kerülnek és a sport fesztivál előkészítő csoportjában, valamint az iskolán kívül is összetalálkoznak, és valami kapcsolat kezd formálódni közöttük. A helyzetet bonyolítja, hogy a fiú egy barátja a lányba szerelmes már régóta, a lány egy barátnője meg a fiú iránt kezd érdeklődni...
Normál romantikus iskolásos, az erőltetett komédia rész nélkül. Az animáció elsőre kicsit furcsa, aztán meg lehet szokni, ez a festményszerű hatás illik a történethez. -
#68854 Seikai Suru Kado: Hősünk, a képzett és tapasztalt tárgyaló, és társa a japán külügyminisztérium megbízásából egy külföldi konferenciára utazna repülővel, amikor egy ismeretlen, idegen tárgy, egy hatalmas, két kilométeres kocka jelenik meg az égen és leereszkedik a Haneda reptérre, elnyelve a felszálláshoz készülődő repülőgépet 252 utasával együtt. A válságstáb és a tudósok csak találgatják a kocka az ismert fizikának ellentmondó anyagát, felépítését, és az utasok sorsát, de aztán megjelenik hősünk egy emberszerű, idegen lény társaságában, aki japánul szólal meg...
A közelmúltból az Arrival volt nagyon hasonló, itt is idegen kapcsolatfelvétel történik, de elsőre klasszisokkal érdekesebbnek tűnik, mint az a film volt (ami persze esetében nem nehéz...). Az animáció nagy része cell-shaded CGI, de jobban ügyeltek rá, mint az előző próbálkozásoknál (pl. Sidonia, Ajin), jól néz ki. Több szereplős, több helyszínes, komolyabb hangvételű hard sci-finek tűnik elsőre, ígéretes. (Rögtön két rész jelent meg, a 0. epizód egy special rész, csak a főhőst és pár szereplőt mutat be egy hétköznapi, tárgyalásos helyzetben.) -
#68853 Busou Shoujo Machiavellianism: Az iskola valamikor "all-girls" volt, de a koedukáció és együttélés jegyében beengedték a fiúkat is. A lányok, hogy megvédjék magukat a veszélyektől, felfegyverezték magukat (többnyire viperákkal) és közülük öten még kardok viselésére is jogosultak és mesteri vívókká képezték magukat. A fiúk kénytelenek voltak meghunyászkodni és alkalmazkodni, mígnem az eltelt évek, évtizedek alatt odáig jutott a helyzet, hogy minden ide kerülő lógós napokon belül átalakuláson megy át, kifesti magát és nőiesen viselkedik, hogy ne hívja fel magára a figyelmet. Hősünket legutolsó iskolájából kicsapták egy nagy verekedés miatt, utolsó állomás számára ez a hely. Szabadelvű és -szájú, merészel nemet mondani az egész színházra, emiatt elkerülhetetlen, hogy összecsapjon az őt megnevelni akaró öt karddal - de persze őt sem olyan fából faragták, hogy megfutamodjon és néhány trükk neki is van a tarsolyában...
Szokásos iskolás-harcolós marhaság, de annyira primitív és sablonos, hogy már-már egész nézhető. :) -
#68852 Sagrada Reset: Egy képzeletbeli, modern japán város lakosságának mindegy fele rendelkezik valamilyen különös képességgel. Ezek többsége ártalmatlan. Bárki elhagyja a várost, mindörökre elfelejti a képességét, még annak emlékeit is. Hősünk egy középiskolás fiú, aki rendkívüli emlékezőtehetséggel bír. Találkozik egy lánnyal az iskolájában, aki bizonyos feltételek mellett képes legfeljebb három napig visszapörgetni az időt, vagyis inkább "reset"-elni mindent és mindenkit. Hősünk az egyetlen, aki megőrzi az emlékeit. Ők ketten lassan megismerik egymást és más iskolatársaikat, és különféle rejtélyes ügyeket oldanak meg együtt a képességeik segítségével.
Elég komoly, melankolikus - filozófikus hangulatú anime, szerintem túlságosan is az. -
#68851 Ajin 2 évadot, tud valaki magyar felirattal online vagy csak magyar feliratot hozzá ?
Utoljára szerkesztette: ximix, 2017.04.05. 20:21:23 -
#68850 Sakura Quest: Hősnőnk szó szerint az utolsó fillérjeit éli fel Tokióban, de nem hajlandó visszamenni poros és unalmas szülőfalujába, viszont munkát sem tud találni fiatalsága és képzettlensége miatt. Végül egy modellügynökség hívja fel, hogy egy rettentő vidéki, poros és unalmas kis falu kifejezetten őt kérte fel, hogy (jelképesen, egy turisztikai projekt keretében) megkoronázzák és képviselője legyen a falu megújulásának. A helyszínen kiderül, hogy névelírást történt és valaki mást vártak, de végül beérik vele is, hősnőnknek meg mindegy, a pénzre szüksége van. Csak aztán kiderül, a szerződése nem egy napra, hanem egy egész évre szól...
Original work a Hanasaku Iroha és a Shirobako készítőitől. Hasonlít is hozzájuk hangulatában, de egyelőre valahogy szürkébbnek érzem. De amúgy nézhető.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.04.05. 19:57:39 -
#68849 Oushitsu Kyoushi Haine: Hősünk egy kis termetű, de valójában nagyon is felnőtt, nagyon komoly, híres professzor, akit egy kis, századeleji német-osztrák-jellegű királyság királya kér fel négy legfiatalabb hercege oktatására. A hercegeknek elég rossz híre van, királyi tanárok sora menekült már el előlük, de hősünket nem ilyen fából faragták és biztos benne, hogy megtalálja a kulcsot a bizalmukhoz - és emellett még valami saját (egyelőre nem ismert) ügy is motiválja...
Az első fele alapján elég unalmasnak tartottam és dobni akartam, de a második fele valamivel jobb, pár részt még megérhet. -
#68848 Uh, jó hír mielőtt megnézem... :D -
#68847 Roku de Nashi Majutsu Koushi to Akashic Records: Fantasy varázslós-középiskolásos, ahová bekerül egy léha, lusta, tucatrangú varázsló, mint helyettesítő tanár... Egynek elmegy, nézhető. -
#68846 Frame Arms Girl: Hősnőnk középiskolás lányka, aki egy szép napon titokzatos csomagot kap, amiben egy mozgó, beszélő, valósághű játékfigura lapul, egy "Frame Arms". Mint kiderül, saját öntudattal rendelkező gépezet és másnap újabb csomagok érkeznek, amiből további, eltérő kinézetű, de hasonló lányfigurák kerülnek elő. A titokzatos feladó cég hősnőnket szemelte ki arra, hogy a "mintadarabokat" tesztelje, azaz egyfajta virtuális arénában összeeressze őket, hogy harcoljanak egymással...
Korábban már elkezdtem olvasni a mangáját, csak félreraktam, mert láttam, hogy jön az anime. Nos, szerintem vissza fogok térni rá, mert a manga, a Lab Days (ami csak előzmény, vagy spinoff, nem az anime sztorija) messze jobb.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.04.04. 18:32:35 -
#68845 Fene tudja, ő csak jót akar. :) (Bár a "moguro" valami olyasmit jelent, hogy "sötétség".) -
#68844 Moguro biztos nem maga az ördög... -
#68843 Warau Salesman New: Világunkban sokan vannak, akik teszik a mindennapi dolgaikat, de úgy érzik, soha nem érhetik el az álmaikat, a vágyaik nem teljesülnek be. Az ő sorsukat változtatja meg a titokzatos nevető üzletember, Moguro, aki látszólag mindenütt ott van és mindenkiről tud mindent, még a legtitkosabb gondolataikat is. Bár jobb, teljesebb életet ad nekik, mindennek ára van, és hiába is próbálják kijátszani a szabályokat, Moguro elől nincs kibúvó. És miután még szánalmasabbá tette az életüket, máris új áldozatok után néz...
Egy '60-as évekbeli manga, aminek egyszer volt már anime feldolgozása, de ez nem annak a folytatása, hanem új sorozat. Elég... fura és semmiképpen sem illik a trendi sorozatok közé. Elsőre nem is tudom, jó-e, vagy sem, inkább az előbbi felé billen egyelőre. -
#68842 Sekai no Yami Zukan: A '60-as, '70-es évek pulp horror/sci-fi stílusára hajazó rövid sztorik állóképes grafikákkal elmesélve. Az első részben nem volt semmi különös, vagy félelmetes, pár részt még adok neki. -
#68841 Néztem is, hogy milyen hosszú 20 perc már ez... :D Nem volt rossz, de a csajon meg az öregen kívül nem sok érdekes van... -
#68840 Alice to Zouroku: Egy viharos éjszakán egy kislány megszökik a szigorúan titkos kormányzati kísérleti laborból és bár rögtön a nyomába erednek, sikerül kicsúsznia az üldőzők markából. A nagyváros viszont teljesen ismeretlen a számára, hiába rendelkezik különleges képességekkel, a hétköznapi dolgokban nem járatos. A véletlen összehozza őt egy kissé mogorva és makacs, de alapvetően jószívű öregemberrel, akinek különleges foglalkozása van...
Eleinte kissé ásítoztam rajta, nem sok extra látszott benne (titkos labor, pszionikus képességekkel rendelkező gyerekek, üldözés), de a végére azért valamennyire érdekessé vált és nincs túl komolyra véve sem. Az első rész duplahosszú. -
#68839 fan service mindig jöhet... :D -
#68838 DanMachi OVA: Bell, Hestia, és a többiek visszafelé tartanak a 18. szinten történt események után, amikor véletlenül egy eddig feltérképezetlen járatot találnak, ami egy hőforráshoz vezeti őket. A viszontagságok után jól esik egy nyugodt, forró fürdő...
Igen, a szokásos fürdőruhás-tengerpartos fanservice rész, ami általában elmaradhatatlan az ilyesfajta sorozatokból. Két hét múlva jön majd az új sorozat (bár az inkább az első évad lesz újra Wallenstein szemszögéből), addig egynek jó volt.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.04.01. 23:13:53 -
#68837 Boku no Hero Academia S2: Ez is pont ott folytatódik, ahol abbamaradt. Letartóztattak egy csomó mook gonoszt, de a két főkolompos meglépett és nincs róluk semmi információ. Közben az UA a történtek ellenére is megrendezi a sportfesztiválját, ami - mivel a Föld lakosságának négyötöde szuperhős - már teljesen átvette az olimpia szerepét. A hallgatók itt mutatják meg magukat először igazán a profi szuperhős ügynökségeknek, ezért mindenki nagyon készül az eseményre.... és persze várható, hogy a gonoszok sem fogják elmulasztani a lehetőséget a visszavágásra. -
#68836 Annyira közepes, hogy ennél közepesebb akármi még soha nem készült... -
#68835 Gin no Guardian: Egy lányakadémia hírhedt arról, hogy valami régi temetőre épült és még mindig találni bedőlt sírhalmokat mindenfelé. Bár a bent tanulók inkább csak rémmeséket hallanak az egyébként teljesen békés helyről, egyvalaki pontosan tudja, hogy ez a béke hősünknek köszönhető, aki immár majd' egy éve harcol minden éjjel a túlvilágon az élőholtak végtelen seregei ellen.
Félhosszú epizódokból álló sorozat. A macska jópofa, de egyébként közepesnek tűnik egyelőre. -
#68834 Shingeki no Kyojin 2x01: Kb. ott folytatódik, ahol abbamaradt, bár az előző évad végére máshogy emlékszem (vagy átugrottak pár fejezetet az elején az összefoglalóval). -
#68833 Végére ért a Sousei no Onmyouji (Twin Star Exorcists) link 50 részes. sima HD, magyar feliratos (az indán lehet olyat, hogy ha megnéztél egy részt, nem kell keresgélni a következőt hanem URL-ben átírod pl: az 1-es 2-re enter és ha egyeznek a nevek akkor már tölti is be)
-
#68832 ha akarták volna folytatni mással, már megtették volna szerintem... -
Prof William #68831 Nyugodjon békében. Akkor a mangát most mát biztos hogy nem fogja tovább írni. Pedig már régóta reménykedtem benne hogy egyszer majd visszatér arról fránya Hiatusról.
Bár mivel a rajzoló más ( a tesója ha jól tudom) akkor talán más íróval folytatódhat a sztori. -
#68830 Satou Daisuke, a High School of the Dead írója 52 évesen ischaemiás szívbetegségben meghalt. Welp HSOTD S2... -
#68829 No Game No Life Zero
-
Nirz #68828 Youjo Senki az egyetlen amit még nem droppoltam a szezonban ( bár az eleje alapján többet reméltem ahhoz képest mostanáig full plot armor volt)
Viszont az ACCA 13-ról még nem hallottam checkolom.