72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#68907 Fate/Zero -
#68906 Ez tényleg Kyó(n) :))))
A másik az miből van? -
#68905 LOL :DDDDDD
-
#68904 Natsume Yuujinchou Roku: Ez már a 6. évad, de néha tényleg azt kívánom, hogy történjen már valami, fogyjon el minden lap abból a rohadt könyvből, vagy Nyanko-sensei végre egye már meg ezt a mindenbe belebotló srácot... :) -
#68903 Fukumenkei Noise: Az énekes lány hat éve szakadt el társaitól, barátaitól, az amatőr zeneszerzőtől és gitáros párjától, első szerelmétől. Mikor elsősként új középiskolában kezd, váratlanul ismét felbukkan az életében a két fiú, megváltozva, idősebben. Az iskolában működik egy light music klub is, ami szokványos j-pop-ot játszik, de a lány érkezése új, vad energiákat szabadít el és felrúgja az eddigi felállást.
Hayami Saori ismét kieresztheti a hangját. :) De nem annyira tetszett a kezdő rész, túl sok a lelkizés. -
#68902 Ja, ja, írtam is, hogy az LN-t néztem át, mert kb. én sem értettem sokat. :) Abban olvastam azt is, hogy a lányok SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!De gondolom, idővel majd ő is beszáll, vagy mittomén.valamiféle szupertitkos fegyverek a felszínről felszálló szörnyek ellen és hogy a fickónak majd valamiféle nevelőapai gondjai lesznek mindig várni a csatából visszatérőket, vajon épségben vannak-e. -
#68901 Csak néztem, az epizódból ezekből kb semmi nem derült még ki :D -
#68900 Shuumatsu Nani Shitemasuka? Isogashii Desuka? Sukutte Moratte Ii Desuka?: Több, mint 500 éve (ez valami mágikus szám lehet a japán fantasy sztorikban) már, hogy az emberiséget eltörölték a föld színéről és a felszín szörnyek lakta pusztaság, ahol csak kincsvadászok próbálkoznak a szerencséjükkel. A túlélő fajok (humanoid állatok) felköltöztek a magasban lebegő szigetekre és élik az életüket, biztonságos távolságban a szörnyektől. Hősünk az utolsó élő ember, aki valamilyen (bal?)szerencsés véletlen folytán menekült meg és átaludta az évszázadokat, hogy egy teljesen idegen világban térjen magához. Mivel nincs semmi deformitása (szarv, hegyes fogak, szőr, ilyesmi), még az állatemberek is gyanakvással néznek rá, de ettől függetlenül eléldegél alkalmi megbízásokból. Legújabb feladata a hadseregtől származik, akik kifejezetten egy nem "normálisan" kinéző alakot kerestek. Egy, a városoktól távol lévő szigeten kell gondnokként ügyelnie egy katonai bázisra és az ott tárolt fegyverekre. Meglepetésére a fegyverek különböző korú kislányoknak bizonyulnak...
A háttérsztoriból még nem sok derült ki, a forrásul szolgáló LN-sorozat ismertetőjét futottam át. Az animáció nem rossz, a történet is érdekesnek tűnik, és (eddig) nem voltak ide nem illő ecchi/loli részek sem. -
#68899 Nekem is tetszett. Sima, utazgatós fantasy, de jó lehet. És legalább Zero tényleg tud valamit, nem csak játszotta a nagyot... -
#68898 Zero kara Hajimeru Mahou no Sho: Ezen a világon ötszáz éve írtják a boszorkányokat, akik az őket ért támadások miatt összefogtak és szinte háborút indítottak az emberiség ellen. A valódi mágia teljesen kihalt a világból. A boszorkányvadászat menő és jól fizető foglalkozás, de persze a célpontok sem adják olcsón a bőrüket. Hősünk ráadásul egy emberszörny, aki egy átok miatt tigris-szerűnek született, és bár zsoldosként éldegél, gyakran még az emberek is vadásznak rá a szörnyléte miatt. Egy erdei csetepaté közben összetalálkozik egy különösen viselkedő fiatal lánnyal, aki maga is boszorkány és egy könyvet keres, ami ha illetéktelen kezekbe kerülne, akár a világvégét is elhozhatja. Az események úgy alakulnak, hogy ők ketten vérszövetséget kötnek és együtt indulnak a könyv felkutatására...
Egész jó volt, az animáció sem rossz és nincs túl komolyra véve sem. -
#68897 Egy kis oltás :D
-
#68896 sok mindent ilyenkor nem tudsz csinálni :D -
#68895 A srác kb. kimerült annyiban, hogy "huh?", meg "ááá!"... -
#68894 szerintem jó kis spin a 'másik világba teleportál' animéknek. Hogy meddig tart ki, az majd a karaktereken múlik majd. De a csaj nem tűnik túl idegesítőnek. A srác meg so-so... -
#68893 Tsugumomo: A szezonbeli első, amit kb. 10 perc után meguntam és dobtam. -
#68892 Re:Creators: Hősünk egy különös anomália folytán átkerül egy népszerű harcos-mechás LN/anime világába, majd kisvártatva vissza is tér, de egyúttal véletlenül magával rántja a főhősnőt a mi világunkba. Nincs sok idejük tisztázni a helyzetet, mert a hasonlóan különös képességekkel bíró ellenfél (?) követi őket és azt állítja, ő maga hívta át ide őket. Egy harmadik, szintén képesség használó szereplő (ő is lány) felbukkanása miatt vonul csak vissza. Mint kiderül, a mi világunk az "istenek földje", a teremtőké, és hogy hősünknek is köze van valahogy az eseményeknek.
Szimpla "mi a valóság?" kérdéskör szokásos shounen fighting köntösbe bújtatva. Egyelőre elég zavaros az elején lévő jelenet miatt is, meg hogy mennyire lesz komolyabb, vagy átmegy valami viccesebb formába. Az írótól származik a Black Lagoon-sorozat is, franc tudja, mi lesz ebből, de egyelőre nem nagyon fogott meg. -
#68891 Gondoltam, hogy ilyesmi a helyzet. Csak hosszútávon egy ilyen karakter szereplése nem tesz jót. A hörgésen, vergődésen kívül mást nem nagyon tud hozzá tenni, ami gyorsan unalmassá válik. Magát a Guts-Casca kapcsolatot bírom, és hogy Guts bármeddig képes elmenni ha Cascáról van szó. De Casca csak kis adagokban jó így... :D -
Prof William #68890 A Berserk mangában SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!most értek el ahhoz a részhez (kb 10! év után) hogy talán... TALÁN most jó esélye van a gyógyulásra. Szóva lez az állapot még NAGYON sokáig fog tartani. -
#68889 Cool. Köszi :) -
#68888 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kijózanodik?Igen. Ugyanolyan lesz mint régen? Nem.
Utoljára szerkesztette: Seth, 2017.04.09. 12:54:31 -
#68887 Aki olvassa a Berserk mangát. Csak annyit, hogy igen v nem. Casca valaha visszatér régi önmagához? Gondolom, hogy nem ebben az évadban, vagy úgy általában hamar, de elég szenvedős lesz ha sokáig kell őt így nézni.... -
#68886 Két cím is meg van adva az eredeti anime filmhez és a kagyló egyáltalán nem adja vissza a jelentést.
+ nekem mint írtam a páncél is teljesen mást jelent, nem érzem hogy a páncél egyenlő lenne a gépel jelentésileg.
Mint írtam a gép de még az jelentések közt felsorolt burok is jobban vissza adja a történet alapját.
De kinek mi, mindegy amúgy mert a sorozat értékéből ez semmit nem von le. Sosem a címek miatt nézem vagy nem nézem meg őket. -
#68885 A "Páncélba zárt szellem" baromira el van találva.
Jobb címet keresve sem találhat az ember az eredeti után.
S nem, ez nem a "Nyolcadik utas: A halál"-típusú. -
#68884 a shell nem csak kagylót jelenthet. Héj, Váz, burok, páncél és hasonlók. Nem tudom mi ez a fixáció a kagylón.
A lényeg, hogy a magyar cím is arra utal, hogy a tudat egy gépbe kerül...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2017.04.08. 23:01:35 -
#68883 A páncélt még elfogadom mert lehet valakinek ezt adja vissza, bár ezen én tudnék vitatkozni de kinek mit ad a történet vissza az eltérő lehet.
Nekem nem lenne mindegy hogy a testemet egy külső páncélba zárnának be vagy a tudatomat egy gépbe.
De a kagylót egyáltalán nem értem hogyan adná vissza. -
#68882 Mi van? Az egyik legjobb magyar cím. Hol Alien szint ez? Amellett, hogy jól hangzik, vissza is adja, hogy miről is szólhat. Tökéletes magyar cím... -
#68881 Nem, csak mostoha testvérek... -
#68880 De itt nem lehet vérfertőzés ha jól értem ;) -
#68879 Ez fáj:
Ghost in the Shell v. Páncélba zárt szellem
Egyéb cím(ek) Szellem a kagylóban WTF?
Ez már szinte Alien szintű cím adás, persze lehet régi az elnevezés de akkor is az új filmre választhattak volna más címet.
Még a "gépbe zárt szellem" is jobb cím lenne, jobban vissza is adná a film vagy sorozat világát. -
#68878 újabb siscon sorozat és mit ád isten a főszereplő srác eléggé hasonlít Kyousukére az Ore no imouto ga konna...-ból... :D -
#68877 Eromanga Sensei: Hősünk már általános iskolás kora óta próbálkozik írással álnév alatt és az utóbbi években lett igazán sikeres, ez részben a könyvek titokzatos illusztrátorának, Eromanga sensei-nek is köszönhető. Ez nem mondható el viszont a családjáról: szülei nem élnek velük, (nem vér szerinti) húga pedig egy éve már, hogy bezárkózott a szobájába és csak dörömböléssel jelzi, ha éhes. Egy véletlen során kiderül egymásról az igazság (persze, hogy a hugica a sensei), ami mindent megváltoztat...
Régen volt már igazi imouto-romkom-harem sorozat, ez egyelőre hozza az elvárt szintet. :) -
#68876 Az előző szezon legjobbja volt, szerintem. -
#68875 Ha valakit érdekel, itt egy véleményező, kedvcsináló videó a Youjo Senki-ről.
-
#68874 Kabukibu!: Ahogy a cím is mutatja, egy kabuki klubról van szó, mégpedig egy olyanról, amit egy középiskolás elsős próbál összehozni az iskolájában, de persze ez nem könnyű, lévén a kabuki nem túl népszerű ebben az életkorban... -
#68873 Shingeki no Bahamut: Virgin Soul: Tíz évvel az előző évad után járunk, új szereplőkkel, de a régiek közül is felbukkant már néhány. A történet egyelőre zavaros még kissé, de az animáció és a szín-árnyékvilág továbbra is nagyon igényes. -
#68872 Nem mondom, hogy rosszabb lett, de a régi jobban bejött.
Nobunaga no Shinobi S2: Aki látta az elsőt, nem kell bemutatni, a folytatás ugyanolyan jó. :) -
#68871 szerintem pozitívan változott a graf. -
#68870 És persze Gochiusa is. -
#68869 Uh. A yanderezés már az első rész végére fárasztó lett. Sok jót nem ígér... -
#68868 Hoppá - na, ez még érdekel is.
[Mindkét sorozatot, de leginkább az A-Channelt bírtam - 8 pontosak]