72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Nirz
    Az előző is gyenge volt
  • DasIsFuck
    Én ebből a szezonból 5 animét nézek és meglepő módon egyikkel sincs komoly problémám.

Előző szezonból nem néztem ennyit és a Youjo Senki-n kívül nem is volt ami úgy igazán nyomott hagyna bennem, egyedül a Demi-chant bírtam még úgy igazán.

A mostaniakból nálam a Re:Creators az amiből a legtöbbet ki lehetne hozni és grafikában is az tetszik a legjobban.
    Ezen kívül a többi nálam egynek elmegy(Tsugumono,Busou,Akashic records,Zero)
  • PetruZ
    Lehet, hogy a türelmem sem a régi már, és lehet, most többet kaszáltam, mint szoktam, talán ezért érzem úgy, hogy gyenge a szezon. Ami igazán tetszett eddig, az a Berserk (de az folytatás), és a Kado (a szezonban ez a legjobb most, szerintem), és valóban, a többi se rossz (elvégre maradtak és vannak köztük jobbak is), de pl. az előző szezonban azért volt Youjo Senki, Gabriel, Demi-chan, Kobayashi, Konosuba 2, ACCA, plusz még a Yuyushiki OVA is, de pl. az Urara, vagy a Minami Kamakura se voltak rosszak. Szóval a mostani maradék felhozatal, még ha nézem is tovább őket, többségében nem nagyon ér fel ezekkel a címekkel, szerintem.
  • LasDen #68922
    nemtom, nekem elég szolidnak tűnik a szezon. Zoroku tényleg meh, de van azért érdekes is. Granblue, Recreators, Akashic records, Shuumatsu, Zero és még a szezon fő ecchi sorozata a Sin is nézhető :D
  • PetruZ
    A 2-3. részek mennek már (van még egy-kettő, aminek még nem láttam az első részét) és összességében eddig elég gyengének mondanám a szezont. Ezeket kaszáltam eddig különféle okokból: Alice to Zouroku (az ígéretes első rész után döbbenetes mekkora visszaesést produkált a 2-3. rész, minőségben és történetben is), Tsugumomo (unalmas és zavaros), Sekai no Yami Zukan (ezt nem is értem, hogy kaphatott zöld lámpát), Warau Salesman New (idegesítően unalmas), Frame Arms Girl (szimplán f*s), Sagrada Reset (semmitmondó), Clockwork Planet (nézhető, átlagos clockpunk lett volna, ha kihagyják az ecchit), Fukumenkei Noise (mindenki annyira depis, hogy az már fáj).
  • LasDen #68920
    hát live action idol nem biztos hogy érdekel :D Meg nincsenek kicsit kevesen? És mi ez a dal? Vocaloid számnak elment volna, de így elég szar. Ennyire nem tudnak énekelni a csajok vagy mi? :D
  • PetruZ
    [email protected] tévésorozat
  • xblades
    Érdekelne szerintetek, hogy az alábbi listába kerülhet-e még anime a felsorolásba, ha a lényeg a beteljesülő hárem tagok szerint van. Vagyis nem a végső pár jelöltek hanem a valódi hárem tagok alapján?

Lista

Köszi
  • PetruZ
    Nem annyira, ugyanis ez is eredeti, és ahogy olvasom a szinopszist, továbbviszi a történetet. Ugyanaz írta, önálló spinoff-sorozat, már 8 könyve van ennek is (az alapsztorinak 11) és nagyjából felváltva jelennek meg, szóval regényben meg tud állni a lábán. Meglátjuk, az anime meddig jut. :)
  • LasDen #68916
    meh, attól még olcsó húzás...
  • PetruZ
    Nem mondanám, hogy ugyanaz. Ainz a főszereplő, őt azért az 1. évadban nem sokat láttuk. És a történet is más, más istenségek szerepelnek benne.
  • LasDen #68914
    Elég lehangoló, hogy 2. évad helyett csak egy 1,5. évadra futja. Ugyanazt újra elmesélni, kurva izgalmas.... így már lehet megse nézem
  • PetruZ
    Jön majd a második évad valamikor. Gyak. a sorozat óta olvasom és követem a mangát is, már jócskán előrébb jár és többet megtudunk a karakterekről is. És volt a sorozat vége felé egy egyrészes OVA Road to Hero címmel is, ami Saitama sztorijának kezdeti idejéről szól. Mindenesetre nálam az első évad egyike annak a három sorozatnak, amire 10 pontot adtam. :)
    Ha az eredeti író egy hasonló agymenése érdekel, akkor ajánlom még a Mob Psycho 100-et is.
  • PetruZ
    Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatte Iru Darouka Gaiden: Sword Oratoria: Ahogy már említve volt korábban, ez gyakorlatilag az eredeti történet "ellentétes" oldala, azaz miközben Bell kalandjai elkezdődnek, ez a sorozat Ainz Wallensteinről és társairól szól, sok, már ismerős karakterrel és párhuzamos eseményekkel, valamint az eredeti háttérsztori egy másik oldalával. (Én olvastam az első könyvet, amiből az eredeti sorozat készült és bár voltak kihagyott részek, ez a történet új, nem rémlik, hogy pl. egyáltalán Uranus meg lett volna említve.)
  • CSOCSO
    One Punch Man

Ez nagyon tetszett! Nehezen ultem neki mert par dolog a DBZ re emlekeztet ( ne kerdezzetek de valamiert ruhellem az egesz DBZ vilagot. Meg a rajz technikatol is hanyingerem van)
    Szerencsere poenosra volt veve az egesz ezert szerencsere el tudtam nezni a DBZ dolgokat.
    Tetszett. Poen volt. Sajna csak 12 resz es kb egyik karaktert sem ismerjuk meg. Mindenkit epphogy bemutatnak es ennyi.
    Mindenkinek ajanlom.
  • Prof William
    Ezt már láttam régebben is de még mindig szakadok. :) Zseniálisan van összevágva. :)
  • LasDen #68909
    F/Z szerintem megéri. Meg az új FSN-t is dicsérik valakik... Meg aztán ha megnézed FSN-t (meg Tsukihime), lehet nézni Carnival Phantasm-t, ami good shit... :D
  • IMYke2.0.0.0
    Köszi. Egyetlen Fate-címűt sem láttam még :)
  • LasDen #68907
    Fate/Zero
  • IMYke2.0.0.0
    Ez tényleg Kyó(n) :))))

A másik az miből van?
  • LasDen #68905
    LOL :DDDDDD
  • PetruZ
    Natsume Yuujinchou Roku: Ez már a 6. évad, de néha tényleg azt kívánom, hogy történjen már valami, fogyjon el minden lap abból a rohadt könyvből, vagy Nyanko-sensei végre egye már meg ezt a mindenbe belebotló srácot... :)
  • PetruZ
    Fukumenkei Noise: Az énekes lány hat éve szakadt el társaitól, barátaitól, az amatőr zeneszerzőtől és gitáros párjától, első szerelmétől. Mikor elsősként új középiskolában kezd, váratlanul ismét felbukkan az életében a két fiú, megváltozva, idősebben. Az iskolában működik egy light music klub is, ami szokványos j-pop-ot játszik, de a lány érkezése új, vad energiákat szabadít el és felrúgja az eddigi felállást.
    Hayami Saori ismét kieresztheti a hangját. :) De nem annyira tetszett a kezdő rész, túl sok a lelkizés.
  • PetruZ
    Ja, ja, írtam is, hogy az LN-t néztem át, mert kb. én sem értettem sokat. :) Abban olvastam azt is, hogy a lányok
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    valamiféle szupertitkos fegyverek a felszínről felszálló szörnyek ellen és hogy a fickónak majd valamiféle nevelőapai gondjai lesznek mindig várni a csatából visszatérőket, vajon épségben vannak-e.
    De gondolom, idővel majd ő is beszáll, vagy mittomén.
  • LasDen #68901
    Csak néztem, az epizódból ezekből kb semmi nem derült még ki :D
  • PetruZ
    Shuumatsu Nani Shitemasuka? Isogashii Desuka? Sukutte Moratte Ii Desuka?: Több, mint 500 éve (ez valami mágikus szám lehet a japán fantasy sztorikban) már, hogy az emberiséget eltörölték a föld színéről és a felszín szörnyek lakta pusztaság, ahol csak kincsvadászok próbálkoznak a szerencséjükkel. A túlélő fajok (humanoid állatok) felköltöztek a magasban lebegő szigetekre és élik az életüket, biztonságos távolságban a szörnyektől. Hősünk az utolsó élő ember, aki valamilyen (bal?)szerencsés véletlen folytán menekült meg és átaludta az évszázadokat, hogy egy teljesen idegen világban térjen magához. Mivel nincs semmi deformitása (szarv, hegyes fogak, szőr, ilyesmi), még az állatemberek is gyanakvással néznek rá, de ettől függetlenül eléldegél alkalmi megbízásokból. Legújabb feladata a hadseregtől származik, akik kifejezetten egy nem "normálisan" kinéző alakot kerestek. Egy, a városoktól távol lévő szigeten kell gondnokként ügyelnie egy katonai bázisra és az ott tárolt fegyverekre. Meglepetésére a fegyverek különböző korú kislányoknak bizonyulnak...
    A háttérsztoriból még nem sok derült ki, a forrásul szolgáló LN-sorozat ismertetőjét futottam át. Az animáció nem rossz, a történet is érdekesnek tűnik, és (eddig) nem voltak ide nem illő ecchi/loli részek sem.
  • LasDen #68899
    Nekem is tetszett. Sima, utazgatós fantasy, de jó lehet. És legalább Zero tényleg tud valamit, nem csak játszotta a nagyot...
  • PetruZ
    Zero kara Hajimeru Mahou no Sho: Ezen a világon ötszáz éve írtják a boszorkányokat, akik az őket ért támadások miatt összefogtak és szinte háborút indítottak az emberiség ellen. A valódi mágia teljesen kihalt a világból. A boszorkányvadászat menő és jól fizető foglalkozás, de persze a célpontok sem adják olcsón a bőrüket. Hősünk ráadásul egy emberszörny, aki egy átok miatt tigris-szerűnek született, és bár zsoldosként éldegél, gyakran még az emberek is vadásznak rá a szörnyléte miatt. Egy erdei csetepaté közben összetalálkozik egy különösen viselkedő fiatal lánnyal, aki maga is boszorkány és egy könyvet keres, ami ha illetéktelen kezekbe kerülne, akár a világvégét is elhozhatja. Az események úgy alakulnak, hogy ők ketten vérszövetséget kötnek és együtt indulnak a könyv felkutatására...
    Egész jó volt, az animáció sem rossz és nincs túl komolyra véve sem.
  • RelakS
    Egy kis oltás :D
  • LasDen #68896
    sok mindent ilyenkor nem tudsz csinálni :D
  • PetruZ
    A srác kb. kimerült annyiban, hogy "huh?", meg "ááá!"...
  • LasDen #68894
    szerintem jó kis spin a 'másik világba teleportál' animéknek. Hogy meddig tart ki, az majd a karaktereken múlik majd. De a csaj nem tűnik túl idegesítőnek. A srác meg so-so...
  • PetruZ
    Tsugumomo: A szezonbeli első, amit kb. 10 perc után meguntam és dobtam.
  • PetruZ
    Re:Creators: Hősünk egy különös anomália folytán átkerül egy népszerű harcos-mechás LN/anime világába, majd kisvártatva vissza is tér, de egyúttal véletlenül magával rántja a főhősnőt a mi világunkba. Nincs sok idejük tisztázni a helyzetet, mert a hasonlóan különös képességekkel bíró ellenfél (?) követi őket és azt állítja, ő maga hívta át ide őket. Egy harmadik, szintén képesség használó szereplő (ő is lány) felbukkanása miatt vonul csak vissza. Mint kiderül, a mi világunk az "istenek földje", a teremtőké, és hogy hősünknek is köze van valahogy az eseményeknek.
    Szimpla "mi a valóság?" kérdéskör szokásos shounen fighting köntösbe bújtatva. Egyelőre elég zavaros az elején lévő jelenet miatt is, meg hogy mennyire lesz komolyabb, vagy átmegy valami viccesebb formába. Az írótól származik a Black Lagoon-sorozat is, franc tudja, mi lesz ebből, de egyelőre nem nagyon fogott meg.
  • LasDen #68891
    Gondoltam, hogy ilyesmi a helyzet. Csak hosszútávon egy ilyen karakter szereplése nem tesz jót. A hörgésen, vergődésen kívül mást nem nagyon tud hozzá tenni, ami gyorsan unalmassá válik. Magát a Guts-Casca kapcsolatot bírom, és hogy Guts bármeddig képes elmenni ha Cascáról van szó. De Casca csak kis adagokban jó így... :D
  • Prof William
    A Berserk mangában
    most értek el ahhoz a részhez (kb 10! év után) hogy talán... TALÁN most jó esélye van a gyógyulásra. Szóva lez az állapot még NAGYON sokáig fog tartani.
  • LasDen #68889
    Cool. Köszi :)
  • Seth
    Kijózanodik?Igen. Ugyanolyan lesz mint régen? Nem.

Utoljára szerkesztette: Seth, 2017.04.09. 12:54:31
  • LasDen #68887
    Aki olvassa a Berserk mangát. Csak annyit, hogy igen v nem. Casca valaha visszatér régi önmagához? Gondolom, hogy nem ebben az évadban, vagy úgy általában hamar, de elég szenvedős lesz ha sokáig kell őt így nézni....
  • xblades
    Két cím is meg van adva az eredeti anime filmhez és a kagyló egyáltalán nem adja vissza a jelentést.
    + nekem mint írtam a páncél is teljesen mást jelent, nem érzem hogy a páncél egyenlő lenne a gépel jelentésileg.

Mint írtam a gép de még az jelentések közt felsorolt burok is jobban vissza adja a történet alapját.
    De kinek mi, mindegy amúgy mert a sorozat értékéből ez semmit nem von le. Sosem a címek miatt nézem vagy nem nézem meg őket.