Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Újabb manga fordítás került fel az oldalamra!

Link az alírásomban....

Jó olvasást! Írjátok majd meg hogy tetszett!
RelakS
Nézd meg a TSR-t is, és rájössz <#rolleyes>

Nem, mintha Sousuke az az érzelmeit kifejezõ típus lenne XD

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Végignéztem az FMP!-t, most eljutottam a Fumoffu 10edik részéig, egész jó, vicces, mondjuk kár hogy nem összefüggõ. Meg könyörgöm összejön egyáltalán Sousuke valamelyikõlyükkel egyáltalán? <#hehe><#kuss>

Lovely Complexhez nem készült english dub?

#23784: köszi.

#23781: Mindkét fõszereplõ kacifántos úton jutott el a végkifejletig, más volt a motivációjuk, más az eszközük.
Ami közös pont, hogy tényleg emberéletet nem kímélve akarták végrehajtani amit elterveztek. Ezen felül egyedüli közös dolog a két sorozatban még akkor vonható, amikor Lelouch 'riválisaként' kapja a testvérét, Schneizel herceget.

Kira célja az, hogy a világ ura legyen, istenként üljön a trónon, és hogy a bûnözést 0-ra redukálja.

Lelouch célja az, hogy megbosszulja anyja halálát, és a húgát ért szenvedéseket.

Kirának a sorozatban végig volt egy tényleg hozzá hasonlíthatóan zseni riválisa, a törvény oldalán, miközben õ maga is egy lángelme.
Leluch is okos ember és jó stratéga, de az ellenfelei (már ha lehet így õket nevezni) személyiségükben csak annyira hasonlítottak L-re, hogy "embert ölni nem szabad, tartsuk be a törvényt", jó eséllyel sem nevezhetõk annak a klasszikus zseninek, mint az elõbb felsorolt három karakter.

Ezzel az erõvel bármilyen animét nevezhetnénk a Death Note gyenge utánzatának, amiben valami apró kis hasonlóság van ahhoz képest.
Például bármilyen animét, ahol osztálytársak vagy iskolatársak az iskolán kívül ellenfelek.
Mellesleg mûfajban sem egyeznek.

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

davidka003
Ja. Azért van a Google, hogy használjuk. Nélküle már élni sem lehet. 😄

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

armageddon666
google elsõ találat? 😄

@

davidka003
Machiavellizmus: céljai elérésére minden eszköz alkalmazását jogosnak tartó politika

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

armageddon666
mi az hogy nem? hány embert feláldozott a céljai érdekében?

@

Mi az a machiavellizmus?

Röviden arra hogy az egész ahogy Lulu eléri a hatalmat nem fedi a valóságot,semmi machiavellizmus pedig anélkül nem megy...

Én azt olvastam, hogyha lesz is folytatás, akkor Lelouch nem lesz benne.

"...komolyan az egész egy lebutított Death Note egy jól kevert koktél..."

Kíváncsi lennék ezt a véleményed milyen dolgokra alapozva hoztad

armageddon666
lebutított? mert mechák vannak benne? :\ még ha lebutított is, jobb nála 😊

@

Pedig nekem az elejétõl fogva feltûnt az egész...komolyan az egész egy lebutított Death Note egy jól kevert koktél...

armageddon666
😊 el tod képzelni mekkora para... izé otakulázadás lenne belõle? 😄
Kannagi mangakáját gyakorlatilag megkövezték mert kiderült hogy az istencsajnak van egy exbarátja 😄DDD hát ha itt kiderülne hogy nem is olyan komoly mû az egész hanem egy rétestészta B kategória? 😄 lerombolnák a stúdiót XD

@

pedig sajnos ez a helyzet.már-már látom magam elõtt mekkora csalódás lesz nektek ha folytatják és Lulu él és virul majd benne😄

armageddon666
mert gagyi tinianime blablabla >.<
nem, biztos hogy nem 😊 akkor csak egy B kategóriás szar lenne 😄

@

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
szerintem is BIZTOS HOGY ÉL...

na jah az volt a legszimpatikusabb😄

BEAST
Ha hus ver lenne talan :p Anime szereplot masert szoktunk szeretni, nem? <#zavart1> Amugy szerintem a legnormalisabb karakter az animeben, ami a sziven az a szajan, jol odatapos annak akinek nem birja akepet... legjobb 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

duknád<>szereted a szereplõt 😄

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

armageddon666
én LL párti voltam, bírtam...
Shirleyt is bírtam amíg :S
aztán CCt is ^^
Suzakut utáltam az elejétõl fogva... végén is csak a szerepe miatt volt jó nem a karaktere miatt...
Ninát gyûlöltem... rasszista asztalfetisiszta nerd-bitch -.-
a szõke csajt is bírtam, a grófproft vagy bárót vagy kit is, meg az asszisztensét, a Kuro no kishiket is bírtam... kivéve Ohgit -.- Schneizelt is bírtam, Oranget is, Nunnallyt elszúrták... nah... szal én szerettem a karaktereket ^^

@

BEAST
Aki Kallent nem szereti az nem is ember <#idiota>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Összeesküvés elméletek: <#eljen><#idiota>

Mindenesetre hozzátenném, hogy így hosszú idõ óta a C.G.-n érzem úgy, hogy nincs egy edott nagyon kedvenc szereplõm...
Számomra vagy keveset szerepeltek, vagy valami másért nem szerethetõk.

armageddon666
Éééés igen, Nukinak igaza van, ott a pont, nyert, vége 😄 a sok fangirl találta csak ki hogy Code meg immortality meg összeesküvés >.< Zero Requiem arról szólt amirõl... ennyi 😊 "sok utalás" ... vagy fordítási hibák, esetleg félreértelmezett túlvariált dolgok... ez kb olyan mint az összeesküvéses videók a 666-ról a 6-ágú csillagról meg a kõmívesekrõl meg hasonlókról :\ csak valszeg kevesebb a valóságalapja >.< ettõl függetlenül nagyon jó hogy lehet errõl beszélni 😄 emiatt tették olyanná amilyenné szerintem... hogy legyen utóhatása, elméletek, ilyenek... esetleg fanok álmodozhassanak a folytatásról >.< Bár ha nagyon pénzhajhász a Sunrise akkor lesz R3 :\ akár még jó is lehet, ellenben a 2 rengeteget veszítene az értékébõl...

@

Az emberek, fõleg animékben nem szoktak magukban, vagy csak úgy a semmibe beszélni? Szerintem de. Amúgy se vezethetné õ a kocsit, mert lebukhatna.

Viszont találtam egy jó kis teóriát:
"Nunnaly látta az emlékeit mikor megérintette a halála után, mint anno Lulu C.C.-ét, tehát Code-ja is volt, max lehet nem tudott róla, és ezért a halála után lehet halhatatlan lett.

A Code mindig az elsõ halál után aktiválódik, Charles esetében is így volt, azért tudta Lulu még utoljára öngyilkosságra geasselni. Meg is halt, aztán felkelt, és már ott volt a kezén a Code, és akkor lett geass immunis.

Vannak rá elméletek hogy honnan szerzhetett Code-ot, ha ezek a dolgok elpusztíthatatlanok, akkor kizárásos alapon pl akkor mikor Charles fojtogatta még az elpárolgása elõtt. Charles Geass-je a kezén volt, anyagmegmaradás alapján átszállhatott simán, aztán aktiválódott Lulu halála után.

Túl sok utalás van rá, hogy valószínûleg ez történt, de túl sok olyan elem is van, pl hogy Nunnaly látta az emlékeit, amiket nem lehet máshogy logikusan megmagyarázni (vagy csak nagyon nyögvenyelõsen, ha az ember mindenárod tagadni akarja)

Szal nagy valószínûséggel él és virul."

davidka003
Megnéztem sokadszorra a Code Geass 2. évadját és én még mindig azt gondolom, hogy
Lelouch nem halt meg.
Sok dolog arra utal, hogy csak megjátszották a halálát.
pl: Orange mondja, hogy "Menj tovább maszkos lovag." Így átengedi Zero-t, hogy megölje Lelouch-t. Orange tudhatta, hogy csak eljátsszák a halálát.
A másik érdekes mondat: Lelouch mondja Suzakunak, hogy "Most csak el kell tûnnöm, hogy megtörjük a gyûlölet láncait." Nem azt mondja, hogy megkell halnia, hanem csak el kell tûnnie.
Meg a végén C.C. mondja, hogy "A királyok ereje magányossá teszi az embereket. Azt hiszem ez mégsem volt igaz. Ugy Lelouch?" Tehát Lulu vezetheti a kocsit.
Jó lenne ha lenne bármilyen folytatás.

Bulykin
viszont a 2.évad elég gány...azt 3 részig bírtam.

A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben és mégsem szívja. &#12385;&#12403; Kicsi

Timbo
ez a Sayonara Zetsubou Sensei 😄 ez vmi õrületesen beteg anime 😄

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

RelakS
Szerintem nagyon! Mint valami régi típusú nyomozós sorozat, humorral + ûrhajókkal :]

Meg lehet venni valami 5000 forintért díszdobozban! O_O

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

armageddon666
nem az a típus vagyok x) am ilyenkor általában egy Arc végén bevárom a többi részt 😄 szal szakaszosan nézem... Gundamot megbántam hogy lekezdtem nézni (00 2. évad)... valahogy így várakozva már nem olyan jó >.< de az eléggé egybe folyik ^^

@

Timbo
cowboy bebop az jó ?😛 régen tervezem már 😄

\"First escape you own faults before you free yourself to critize others.\"

A másodikon nagyot nevettem.

Count Adyn
Belebotlottam ma 2 jó képbe, 2 kedvenc filmem Cowboy Beboposan😄
Egy
Kettõ

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

Mir ekijönnek a részek elfelejted mi volt..

armageddon666
elszámoltam 😄 6-nál jártam XD most a 7-t nézem... 8 volt lenn a gépen mikor írtam >.< ez lassan 10 lesz xD amúgy 11ig van Shinsen Sub és 15 vagy 16-ig jött ki az anime a 24bõl! 😄

@

Jaa, így már világos a dolog.

armageddon666
Kuroshitsuji

Bírom a komornyikos animéket (Hayate no Gotoku, Kimi ga Aruji de Shitsuji Ore de), ezért kezdtem el ezt is.

Nagyon jó...

Story: az alapfelállás tetszetõs 😊 érett kis srác, egyességet köt egy démonnal, eladja a lelkét, cserébe az haláláig szolgálja. Nem mondom hogy eredeti, de bejön 😊 Még csak 8. résznél járok, szóval valami nagy átfogó történetet nem véltem felfedezni... bár az utóbbi néhány rész összefüggött, de le is zárult. Majd meglátom hogy lesz 😊 De amit eddig láttam nagyon jó volt.

Animáció: szintén nagyon jó 😄 folyékony, kidolgozott, stílusa is tetszik, színek is jók 😊

Hangok: az OST szintén üt 😄DDD a klasszikus zene, keveredik egy kis sötét stílussal (nem tudom hogy írjam le xD), meg bizonyos részeknél rock van ^^ Nagyon megadja a hangulatot.

Karakterek: no comment 😊 már csak ezek miatt megéri nézni... Sebastian és Ciel miatt mindenképp 😄 de van benne egy kínai emberke, akinek ugyanaz a hangja mint Bleachbõl Ichimaru Ginnek, és a karaktere is hasonlít rá 😊 van benne idegesítõ loli is, ügyetlen cseléd, militarista szakács, meg Madam Red akinek a karakterét nem tudom hogy leírni 😄 ja meg egy a cselédnél is ügyetlenebb komornyik xD

Ez is egy olyan anime, amit úgy érzek hogy 10/10-t kell adnom rá, másrészrõl érzem hogy ennek már nincs értéke, ugyanis többnyire 10-t meg 9-t adok mindennek :S Lehet hogy át kéne már néznem a listámat és néhány animét átértékelni... mert egymáshoz viszonyítva nagyon nincs rend :S Másrészrõl legtöbb olyan hogy 8-t azért mégsem adnék neki mert az kevésnek tûnik 😞 Nehéz ám...

@

armageddon666
R2 nem a mangától (ami tartom hogy nincs... csak ilyen Nightmare of Nunnaly szerûek) hanem a készítõ eredeti elképzeléseitõl tért el... határidõ, etc... "megerõszakolták" a munkáját... szal tök máshogy akarta volna... ettõl függetlenül jó lett sztem 😊

@

Ha az animébõl készült volna a manga, akkor az lenne a logikus hogy nincs lényeges eltérés, de azt olastam máshol is hogy az R2 már teljesen eltér a mangától...

armageddon666
Nightmare of Nunnally az tök más... az egy alternatív világ 😊 Code Geassnek sztem nincs mangája... mármint eredetileg semmiképp nem volt, hanem egybõl anime lett... persze ez nem biztos.

@

Akit érdekel a 2 Death Note film magyar szinkronos verziója küldjön pm-et.

De a Nightmare of Nunally-ban azt olvastam már nincs benne Lelouch... De akkor abban kicsoda Zero? 😄

Mondjuk nem érhetõ el valami sok fejezet :S

Második évad elvileg egészen más mint a manga.

Nincs mangája? Esetleg abban egyértelmûbb a helyzet...

Elvileg ki volt adva vmi könyv és abban az van írva h meghalt, talán ez az, nem biztos, AA fórumán volt
http://community.livejournal.com/code_geass/1178870.html#cutid1