72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    Van új nyaa a nap alatt... :) Egyelőre a HS és a másodvonalas group-ok dolgai találhatók tajta, meglátjuk, meddig bírja. Mások sem töltenek még rá. Mindenesetre a keresője ugyanúgy szűrhető üresen is, mint a régi volt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A .si domain alatt keresendő.

Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.05.12. 19:24:00
  • IMYke2.0.0.0
    Boldog születésnapot PetruZ :)
  • Prof William
    Amúgy remélem hogy ez csak egy előreugrás volt és majd kezdik az elejéről mert azért ezelőtt is vannak jó részek.

A könyvben is tetszett hogy a szereplők minden fontosabb eseménynél ott voltak a háttérben, csak Thane lázadó, Ciena meg birodalmi szemszögből. :)
  • PetruZ
    Pont tegnap láttam én is, el is olvastam az első részt. Érdekes látni a híres eseményeket (az első részben konkrétan a Hoth evakuálást a BirVissz elejéről) egy másik oldalról.
  • Prof William
    Mindenre számítottam mai napon de erre nem.

Claudia Gray: Lost Stars (Elveszett Csillagok) című könyve manga adaptációt kapott.

Maga könyv egész kellemes volt de nem hittem volna, tovább adaptálják.

Az első fejezet alapján a dolgok közepébe vágunk de gondolom a múltat (ami a kedvencem volt) majd flashback vagy visszaemlékezés formájában kapjuk meg.

Star Wars: Lost Stars
  • PetruZ
    Tévében nem "trú". Csak japán hanggal és angol felirattal az. :)
  • RelakS
    Tévét nevezhetjük Stream-nek? :D Mert ott is elnézegettem.
    Viszont már olyan rég néztem animét, hogy istenigazából fel sem tudtam húzni magam a nyaa eltűnésén :S
  • PetruZ
    Maguk a kiadók szerintem nem. A BD Japánban is döglődik, egy 10 ezres eladás már igen jónak számít (Lasden linkelt ilyeneket korábban :) ), maguk a fizikai eladások a szélessávú "amikor és amire akarom" stream-korban egyre kevésbé jelentősek. A merchandise (kitűzők, kütyük, uzsonnásdoboz, kulcstartó, akármi) szerintem továbbra is menni fog, de az ismertségük kisebb lehet külföldön. Jobb helyeken már eleve sokan szintén streaming-re álltak át (CR, Amazon, és félig, vagy teljesen illegális társaik), így szerintem itt sem lesz különösebben nagy érvágás. Akik archiválni akarnak, vagy nincs jobb szélessávjuk, vagy nem akarnak előfizetni, nekik lesz nehezebb a beszerzés, ennyi. Azért a nyaa bezárása nem jelenti az anime végét, mindössze egy (jó, valószínűleg a legnagyobb publikus) aggregátor site szűnt meg, ettől még a release-ek továbbra is jönnek (legalábbis eddig). A raw-ok sem ezen terjedtek. Szóval, aki kicsit több igényességre vágyik a(z általában) nyugaton fogyaszthatóvá egyszerűsített feliratok és a typesetting hiánya miatt, az szerintem ezután is próbál majd a kedvenc csapatainál maradni. Jó, vannak így is olyanok - mint pl. a HS -, akik csak lerippelik a stream-eket és ráillesztik a hivatalos feliratot, de a stream-hez valahogy nekem sincs ingerenciám, valahogy nem ugyanaz...
  • RelakS
    Ezt a nagy bezáródást vajon meg fogják Japánban érezni a kiadók?
    Abban mondjuk biztos vagyok, hogy nem fog mindenki hanyatt homlok rohanni BD-t venni az ottani kiadótól :)
  • Nirz
    Baka átment teljes privátba állítólag csak úgy tudták megmenteni a bezárástól és úgyis fog maradni, ezzel ugye teljes értékét vesztette hiszen kell feltölteni ha ember bent akar maradni
  • PetruZ
    Nem, a nyaa svéd volt, de a bíróság hivatkozott egy korábbi EU döntésre. Valahol linkelték a komplett pdf-et is a szabályozásról, de azt már nem volt erőm elolvasni.
    A lényeg: a 4chan által tákolt másodlagos oldal egy szeméthalom és máris ellepte a fake és vírusos szemét, ne is keressétek. A tosho néha, egy-egy pillanatra feléled, de nagyrészt döglött és nem is linkelnek rá semmit. A dex hol működik, hol nem, de ha mégis, máris teletolták azt is nem angol és/vagy hardsub szeméttel. Szóval egyelőre marad az, hogy a követett group-ok oldalát nézitek végig egyenként a bejelentések, linkek miatt (most mindenki hallgat egyelőre, bár pl. a HS próbál korrekten segíteni), vagy xdcc/irc/emule, vagy vakszerencse... :( (És a baka-ról is azt mondják, átment full privátba, lelőtték a publikus oldalukat.)
  • armageddon666
    Es mi koze van egy holland birosagi dontesnek a nyaahoz? Ott volt bejegyezve a domen? Akkor most jonnek az XDCCs idok?
  • LasDen #68953
    Nekem azért fáj különösen, mert a MAL Updater a Nyaa RSS-ét használta és így nekem nem kellett keresgélni, csak 2 kattintással megvolt minden, amit néztem...
  • DasIsFuck
    Én már egy ideje csak a gogoanime-t használom, de a nyaa leaállása azért fáj, mert ha mégis kellett valamit akkor azt onnan töltöttem le.:(
  • LasDen #68951
    nem értem. mér nem adta el v valami. Valamelyik weeb biztos megvette volna, amelyiknek van pénze is rá...
  • PetruZ
    A nyaa-t végleg törölte a tulajdonosa, nem csak a domain-t, hanem az egész adatbázist. Ennek oka egy új holland bírósági döntés volt, ami a fansub-okat gyakorlatilag illegálisnak minősítette (erről pl. itt lehet olvasni részletesebben).
    A tosho (megint) működésképtelen, a dex biztonságilag átjáróház (és nagyrészt csak szemét van fent rajta), a baka áll, állítólag upgrade miatt (de reg nélkül is elég használhatatlan)... Viszont az internet "pöcegödre" már szervezkedik, várhatóan lesz új site hamarosan, amit az eredeti egy régebbi backup-jából állítanak majd helyre.
  • IMYke2.0.0.0
    S mégis lehetséges, hogy egy ideig rá leszünk szorulva...
  • PetruZ
    A tosho-val csak az a baj, hogy elég megbízhatatlan és lassú. Korábbi nyaa-mentes időkben használtam gyakrabban, kicsit is felmegy a terhelése, máris esik-kel, a cloud nem tud live oldalt adni, pedig csak egy listázó, semmi forgalom nem megy át rajta. És hát az UI-ja is olyan, amilyen...
  • xblades
    Ismét egy "leállás" :(
    Én is remélem hogy a nyaa vagy utóda hamarosan elérhető lesz, nem regisztrációs vagy rang formában.
  • IMYke2.0.0.0
    "Nem kell mindig kínai mesét nézni. :) Menjél ki focizni a grundra, és nézz igazi tökös amerikai Michael Bay akciófilmeket mint többi normális ember! :)"
    https://sg.hu/forum/tema/1009326176 ---
  • Prof William
    Nem kell mindig kínai mesét nézni. :) Menjél ki focizni a grundra, és nézz igazi tökös amerikai Michael Bay akciófilmeket mint többi normális ember! :)
  • Count Adyn
    HS magnet linkeivel semmi változást nem érzek eddig, aztan majd csak lesz valami :)
  • IMYke2.0.0.0
    A Nyaa halálával gyakorlatilag ellehetetlenül az anime-beszerzés számomra.
    Nem sok kedvem van ugyanis más, esetlegesen regisztrációhoz / pontokhoz stb. kötött torrentoldalhoz.
    A Tosho még csak csak.
    Meg a scene release site-ok.
  • CalebJoe
    Régen töltögettem az animetorrents-ről és úgy látszik működik, csak ez a rank rendszer szopóka.
  • PetruZ
    Ja, ja, az új magnet-eket már kezdik átlinkelni más, open tracker-ekre.

Jelen állapotában a nyaa biztosan megszűnt, nem fog újraéledni. Ennek köze lehet ahhoz is, hogy a napokban elmeszeltek egy svéd streaming oldalt és a tulajdonost börtön fenyegeti (mondjuk ott nagyban ment a biznisz, ahogy a TF-en írták).
  • LasDen #68940
    tosho trackerekkel eléggé össze volt kötve nyaval, nem csoda ha valami nem megy...
  • Count Adyn
  • PetruZ
    A tosho mégiscsak működik az info domain-en, de gyakran esik-kel, és persze nincsenek források sem, a magnet-eket lehet próbálgatni, van, amelyik már/még megy...
  • PetruZ
    Igen, most olvastam én is, de herkz a twitterén szemétnek titulálta az egészet :), szóval a fene tudja. Mindenesetre a domain-ek megszűntek, ez biztos. Szóval úgy tűnik, nem takedown volt, hanem költöznek megint (?).
  • LasDen #68936
    Itt lehet követni a fejleményeket... so-so
  • LasDen #68935
    baka délelőtt még rendesen működött...
  • PetruZ
    A baka azt írja, maintenance/server upgrade van náluk 1-2 napig, de ki tudja, lehet, csak elővigyázatosságból állították le.
  • IMYke2.0.0.0
    A macskák se állnak már.
  • IMYke2.0.0.0
    Aztaqélet!
  • PetruZ
    Leállt az összes nagyobb anime torrent oldal (a "macskák", a "Tokió", a "dex", és a "baka" biztosan, és a tőlük függő csoportok oldalai (pl. komcsik) is eldőltek). Állítólag nem sima szerverhibák vannak, hanem komplett domain törlések... A HS próbálja menteni a menthetőt, ők még állnak, de egyelőre csak magnet/xdcc linkekkel működnek.
  • LasDen #68930
    Code Geass Lelouch of the Resurrection előzetes
  • IMYke2.0.0.0
    Hú de fos zene...
  • PetruZ
    Szeptember végén jön az Ajin film (kivételesen nem néz ki rosszul).
  • LasDen #68927
    thx, most éppen nem aktuális...
  • PetruZ
    "Élet"nagyságú bikinis Lala Deviluke szobor vehető most, potom 25 ezer dollárért. :) (Sajnos japán lakosnak kell lenni hozzá és egy sorsoláson is nyerni kell.)