72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • zola2000
    Vagy az uncsi szél támad/vörös teknős helyett, legalábbis okami kodomo, kimi no namae wa szintű animékkel kellene próbálkozni a mozikban.

Illetve ha attack on titan szintet adnának a tvben (egy elszúrt nézhetetlen yugioh gx verzió helyett) az talán sikeres lenne.

Én azért elcsodálkoztam az egymilliárdos nézettségű kínai animén (az kétszer annyi mint USA+eu együttvéve) itt a one piece első részei pár százezres nézettséget értek el az Indavideón ( + aki nem ott nézte) valahogy furcsának tartom hogy százezer+os nézettségű műfajból senki sem akar-tud pénzt csinálni Magyarországon, se tv se mozi, se dvd se hivatalos stream eközben az (egyre jelentősebb) ázsiában mekkora a kontraszt...
  • LasDen #68986
    streaming szolgáltatásnak kell próbálkoznia, annak van megélhetési lehetősége.
  • DasIsFuck
    Ezen azért nincs mit csodálkozni:)

Magyarországon csatorna szerintem már nem is fog.
    Szerintem a célközönsége nem annyira néz tv-t úgy általában.
  • zola2000
    Hogy mi van kínában:

https://www.youtube.com/watch?v=jA5GVsZSiu8
    https://youtu.be/XTtiDtz59FA

(csak szerkesztettem a kommentemet azért töröltem, de tény hogy kelet-ázsia szerte jobban megy a japán popkultúra mint nyugaton, gondolok itt pl arra hogy az AKB48nak is van kínai és indonéz változata snh48 és jkt48 néven, és mindkettő nagyon népszerű ... eközben nálunk még egy fél animecsatorna sem tudott megmaradni a magyar piacon, miközben világszerte egyre népszerűbbnek tűnik a dolog)
    Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.05.28. 17:42:49
  • PetruZ
    Tudom, hogy nem reprezentatív, de követek pár manga gyűjtőoldalt és azon is egyre több kínai/koreai fordítás jelenik meg, nagy részük ráadásul eredetiben webes forrású. Mondjuk nagy többségük elég vacak is...

Szerk.: Hopp, ez egy időközben törölt kommentre ment. :)
    Szerk. 2: Vagyis erre: #68984
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.05.28. 17:39:10
  • PetruZ
    Új Non Non Biyori anime érkezik. Még nem tudni, hogy full évad lesz-e, vagy csak OVA.
    És egy kis Knight's & Magic hype. Az első könyvet olvastam és a mangáját követem, ez a PV kissé megtévesztőnek tűnik (bár a manga is erősen átugrálta eddig a könyv kb. jó kétharmadának unalmasabb, főhős-szemszögű elmélkedéseit és a nagyon "ölelkezős-cukorfalat" részeket). A kezdődő hype ellenére szerintem nem valami nagy szám az egész, bár aki a mágikus-mechás témára bukik, annak be fog jönni és a fanservice is elhanyagolható.
  • xblades
    Igen ez sajnálatos hogy ott ahol segíteni és támogatni kéne egy személytől független hátránnyal élőt, inkább kirekesztik és megalázzák :(
    Bár a dráma elnyújtása nekem mindig is negatív értékű és ez a japánok sokszor szeretik csinálni.
  • Nirz
    Jah az eleje jó volt a közepe elment a végefelé viszont már nagyon untam. 5/10
  • PetruZ
    Most néztem végig én is. Az eleje tetszett, a közepe érdekes volt, de az utolsó harmad kínlódását nagyon erősen meghúztam volna... 6/10
  • DasIsFuck
    Simán meglehet, hogy azért nem jött ez be nekem, mert itt a srác magányára és utóéletére koncentrált elsősorban az anime én pedig a lány zaklatását vártam a fókuszba.
    Ezért az első fél óra után picit el is vesztett a film.
    Ettől függetlenül a film üzenete átjött, de végig az motoszkált a fejembe, hogy ez még mindig nem üt akkorát, mint annó a oneshot amit olvastam belőle.(mindeközben örültem is neki, hogy nem üt akkorát.)
    Itt 100%-ig biztos vagyok abban, hogy ha nincs semmiféle előismeretem akkor ütött volna egy nagyot.

Ez egy nagyon jó anime önmagában, csak én eleve rossz mindsettel ültem le elé.
  • LasDen #68977
    Átmásolom ide is, amit írtam, nincs kedvem újra megfogalmazni...

Koe no Katachi

Nagyon ritkán van, hogy egy film ennyire betalál. Öngyilkosság, iskolai zaklatás, elzárkózás, magányosság, önpusztítás. A démonaim mind egy filmben. Persze tudtam mibe mászok bele és esélytelen volt, hogy ne érezzem egyes jeleneteit a magaménak. Pedig azért a kollektív probléma azért távol áll tőlem. De Nishimiya zaklatása és Ishida magánya mind olyan, amivel túlságosan is együtt tudok érezni, hisz nap, mint nap átéltem és átélem. Így a saját élményeimtől nem tudok elvonatkoztatni és önmagában értékelni a filmet. Egy ponton a 10/10-et is megadtam volna. De azt is megértem, ha valaki ezt erőltetett melodrámaként éli meg. Nem tudom...

9/10
  • LasDen #68976
    Szerintem egy kalap szar volt. Dög unalmas sztori, még unalmasabb karakterekkel megtöltve. Kivéve Killy meg Csíbó...
  • LasDen #68975
    Mindkettő
  • Prof William
    Mivel az amcsi Netflix adja ki így milyen nyelven van? Japánul vagy angolul?
  • PetruZ
    Blame (2017): Hát ez szuperjó volt. A sztori halványan rémlik a mangából; ez nem a kezdeti füzetekből van, hanem egy későbbiből, amikor Killy és Cibo először találkoznak, de kerek, egész történet és nem kell hozzá az előzmények ismerete sem, különösebb magyarázat nélkül is működik. Az animáció elég jó, hasonlít a Sidonia-ra, de jobb minőségű, sokkal kidolgozottabb, a hátterek pedig mind aprólékosan rajzoltak. A megaváros, a Builderek, az Exterminatorok és a SafeGuardok mind pöpecül néznek ki, és nagyon jól hozzák a manga sivárságát és dinamikus effektjeit is, pl. a robbanások, a füst, Killy grav-pisztolyának pusztító ereje mind tele van energiával. Mondjuk elfogult vagyok Nihei munkáival kapcsolatban, de ez még az óvatos elvárásaimat is túlteljesítette. 9/10
  • DasIsFuck
    Koe no Katachi: Ettől valahogy többet reméltem. Én annó még a oneshotot olvastam belőle, az nagyon tetszett. Ez a film viszont nem igazán fogott meg egy pillanatig sem.
  • PetruZ
    Mobilos RPG lesz az Indexből, a trailer alapján tipikus verekedős izé.
  • xblades
    Na most meg szaporodnak a macskák össze-vissza :)
    A pantsu-s eddig jobban bejön, de majd meglátjuk melyik marad fenn. Itt már vannak megosztok is egy-egy torrentnél.
  • xblades
    Gay
    Hát így kissé érdekesebb nézőpontot kapott az ember :)
  • Rafanir
    Ha valakit érdekel, itt egy kis Owari no Seraph paródia.
    A videó spoileres, így csak azoknak ajánlom a megtekintését akik vagy látták már az első évadot, vagy pedig nem akarják soha megnézni a jövőben.

• LasDen #68967
    nekem műkszik... yaaay \o/
  • IMYke2.0.0.0
    Error 520
  • PetruZ
    Van új nyaa a nap alatt... :) Egyelőre a HS és a másodvonalas group-ok dolgai találhatók tajta, meglátjuk, meddig bírja. Mások sem töltenek még rá. Mindenesetre a keresője ugyanúgy szűrhető üresen is, mint a régi volt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A .si domain alatt keresendő.

Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.05.12. 19:24:00
  • IMYke2.0.0.0
    Boldog születésnapot PetruZ :)
  • Prof William
    Amúgy remélem hogy ez csak egy előreugrás volt és majd kezdik az elejéről mert azért ezelőtt is vannak jó részek.

A könyvben is tetszett hogy a szereplők minden fontosabb eseménynél ott voltak a háttérben, csak Thane lázadó, Ciena meg birodalmi szemszögből. :)
  • PetruZ
    Pont tegnap láttam én is, el is olvastam az első részt. Érdekes látni a híres eseményeket (az első részben konkrétan a Hoth evakuálást a BirVissz elejéről) egy másik oldalról.
  • Prof William
    Mindenre számítottam mai napon de erre nem.

Claudia Gray: Lost Stars (Elveszett Csillagok) című könyve manga adaptációt kapott.

Maga könyv egész kellemes volt de nem hittem volna, tovább adaptálják.

Az első fejezet alapján a dolgok közepébe vágunk de gondolom a múltat (ami a kedvencem volt) majd flashback vagy visszaemlékezés formájában kapjuk meg.

Star Wars: Lost Stars
  • PetruZ
    Tévében nem "trú". Csak japán hanggal és angol felirattal az. :)
  • RelakS
    Tévét nevezhetjük Stream-nek? :D Mert ott is elnézegettem.
    Viszont már olyan rég néztem animét, hogy istenigazából fel sem tudtam húzni magam a nyaa eltűnésén :S
  • PetruZ
    Maguk a kiadók szerintem nem. A BD Japánban is döglődik, egy 10 ezres eladás már igen jónak számít (Lasden linkelt ilyeneket korábban :) ), maguk a fizikai eladások a szélessávú "amikor és amire akarom" stream-korban egyre kevésbé jelentősek. A merchandise (kitűzők, kütyük, uzsonnásdoboz, kulcstartó, akármi) szerintem továbbra is menni fog, de az ismertségük kisebb lehet külföldön. Jobb helyeken már eleve sokan szintén streaming-re álltak át (CR, Amazon, és félig, vagy teljesen illegális társaik), így szerintem itt sem lesz különösebben nagy érvágás. Akik archiválni akarnak, vagy nincs jobb szélessávjuk, vagy nem akarnak előfizetni, nekik lesz nehezebb a beszerzés, ennyi. Azért a nyaa bezárása nem jelenti az anime végét, mindössze egy (jó, valószínűleg a legnagyobb publikus) aggregátor site szűnt meg, ettől még a release-ek továbbra is jönnek (legalábbis eddig). A raw-ok sem ezen terjedtek. Szóval, aki kicsit több igényességre vágyik a(z általában) nyugaton fogyaszthatóvá egyszerűsített feliratok és a typesetting hiánya miatt, az szerintem ezután is próbál majd a kedvenc csapatainál maradni. Jó, vannak így is olyanok - mint pl. a HS -, akik csak lerippelik a stream-eket és ráillesztik a hivatalos feliratot, de a stream-hez valahogy nekem sincs ingerenciám, valahogy nem ugyanaz...
  • RelakS
    Ezt a nagy bezáródást vajon meg fogják Japánban érezni a kiadók?
    Abban mondjuk biztos vagyok, hogy nem fog mindenki hanyatt homlok rohanni BD-t venni az ottani kiadótól :)
  • Nirz
    Baka átment teljes privátba állítólag csak úgy tudták megmenteni a bezárástól és úgyis fog maradni, ezzel ugye teljes értékét vesztette hiszen kell feltölteni ha ember bent akar maradni
  • PetruZ
    Nem, a nyaa svéd volt, de a bíróság hivatkozott egy korábbi EU döntésre. Valahol linkelték a komplett pdf-et is a szabályozásról, de azt már nem volt erőm elolvasni.
    A lényeg: a 4chan által tákolt másodlagos oldal egy szeméthalom és máris ellepte a fake és vírusos szemét, ne is keressétek. A tosho néha, egy-egy pillanatra feléled, de nagyrészt döglött és nem is linkelnek rá semmit. A dex hol működik, hol nem, de ha mégis, máris teletolták azt is nem angol és/vagy hardsub szeméttel. Szóval egyelőre marad az, hogy a követett group-ok oldalát nézitek végig egyenként a bejelentések, linkek miatt (most mindenki hallgat egyelőre, bár pl. a HS próbál korrekten segíteni), vagy xdcc/irc/emule, vagy vakszerencse... :( (És a baka-ról is azt mondják, átment full privátba, lelőtték a publikus oldalukat.)
  • armageddon666
    Es mi koze van egy holland birosagi dontesnek a nyaahoz? Ott volt bejegyezve a domen? Akkor most jonnek az XDCCs idok?
  • LasDen #68953
    Nekem azért fáj különösen, mert a MAL Updater a Nyaa RSS-ét használta és így nekem nem kellett keresgélni, csak 2 kattintással megvolt minden, amit néztem...
  • DasIsFuck
    Én már egy ideje csak a gogoanime-t használom, de a nyaa leaállása azért fáj, mert ha mégis kellett valamit akkor azt onnan töltöttem le.:(
  • LasDen #68951
    nem értem. mér nem adta el v valami. Valamelyik weeb biztos megvette volna, amelyiknek van pénze is rá...
  • PetruZ
    A nyaa-t végleg törölte a tulajdonosa, nem csak a domain-t, hanem az egész adatbázist. Ennek oka egy új holland bírósági döntés volt, ami a fansub-okat gyakorlatilag illegálisnak minősítette (erről pl. itt lehet olvasni részletesebben).
    A tosho (megint) működésképtelen, a dex biztonságilag átjáróház (és nagyrészt csak szemét van fent rajta), a baka áll, állítólag upgrade miatt (de reg nélkül is elég használhatatlan)... Viszont az internet "pöcegödre" már szervezkedik, várhatóan lesz új site hamarosan, amit az eredeti egy régebbi backup-jából állítanak majd helyre.
  • IMYke2.0.0.0
    S mégis lehetséges, hogy egy ideig rá leszünk szorulva...
  • PetruZ
    A tosho-val csak az a baj, hogy elég megbízhatatlan és lassú. Korábbi nyaa-mentes időkben használtam gyakrabban, kicsit is felmegy a terhelése, máris esik-kel, a cloud nem tud live oldalt adni, pedig csak egy listázó, semmi forgalom nem megy át rajta. És hát az UI-ja is olyan, amilyen...