72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
köszi :) -
Boldog születésnapot! -
LuL, gyors voltál. Köszi :D -
Heppi börszdéj LasDen! -
Készítettem egy paródiát a Youjo Senki című animéről ha valakit érdekel.
A videó spoilereket tartalmaz az animéből, így a megtekintését csak azoknak ajánlom, akik már láttak a sorozatot, vagy pedig nem kívánják megnézni a jövőben.
-
EnxTheOne #69000 eve no jikan
egész rövid sorozat, de tetszett -
https://youtu.be/Gf-FdUPUmmc
Ezt most találtam, és nem semmi. -
-
a yt-s nézettséget az nagyban befolyásolja, hogy mennyire tolja be a yt mindenki arcába az adott videót.
az ilyen random videók vagy clickbaitek vagy bele van tolva mindenki kezdőoldalába. -
Nézzük fordítva a dolgot: 100 magyarból 1- 2 nézi a one piece, attack on Titan szintü animéket.
Szerintem kb reális (kevés) -
ha a legális lehetőségeket nézzük, akkor a Netflix és az Amazon Prime kínálatában vannak itthon is elérhető animék (asszem magyar felirattal is). Ezen a kettőn kívül más magyar lehetőséget is kínáló oldal nincs iirc. Ezeken kívül még az english-onlyk vannak (crunchy, daisuki, funimation)... -
Ezek nem mérvadó számok és nem is egyedi mérések. Az inda ráadásul híres arról, hogy máshonnan lop, sőt, volt rá példa, hogy konkrétan máshonnan stream-elte a videót a saját oldalán, a saját keretrendszerével, saját reklámjaival. Szimplán nem hiszem, hogy ez a két szám valódi. (Mint ahogy pl. a YT videók nézettségét sem hiszem. Sokszor van, hogy 10-20 perces videók a felkerülésük utáni percekben már több százas nézettséget produkálnak.) -
Lehet, hogy többen nézték volna, ha szinkron helyett felirat van az animékhez? Most, a digitális tévézéssel akár választhatóra is lehetne csinálni. -
25 ezer: http://indavideo.hu/video/One_Piece_1_resz_magyar_felirat
Ez 52 ezer http://indavideo.hu/video/One_Piece_1resz_magyar_felirat
Plusz pár más nézési lehetőség ezért írtam százezret (illetve emlékszem 100ezres videóra is csak nem találom lehet hogy törölték)
Persze egy stream szolgáltatást ha fizetni kell azért, ha reklámokkal zavar azért nem néznék sokan Magyarországon az anime tv a 2008as válság előtt ment, utána nem ... szerintem ismét ideje lenne (de persze ahhoz egy kockáztatni hajlandó médiacég kellene) -
igen, de ha felkerülne egy streaming szolgáltatásra, azt csak a töredéke nézné ott. A többi maradna a hagyományos ingyenes utaknál. TV-ben meg még annyian se.... -
Azt megmutatja mennyi érdeklődő van a dologra -
Egy ingyenes környezetben elért nézőszám nem igazán reprezentatív eredmény. -
Teljesen kizártnak tartom, hogy az One Piece itthon több százezres egyedi nézettséget tudna produkálni. Még 100k egyedi is ugyancsak véleményes. -
Vagy az uncsi szél támad/vörös teknős helyett, legalábbis okami kodomo, kimi no namae wa szintű animékkel kellene próbálkozni a mozikban.
Illetve ha attack on titan szintet adnának a tvben (egy elszúrt nézhetetlen yugioh gx verzió helyett) az talán sikeres lenne.
Én azért elcsodálkoztam az egymilliárdos nézettségű kínai animén (az kétszer annyi mint USA+eu együttvéve) itt a one piece első részei pár százezres nézettséget értek el az Indavideón ( + aki nem ott nézte) valahogy furcsának tartom hogy százezer+os nézettségű műfajból senki sem akar-tud pénzt csinálni Magyarországon, se tv se mozi, se dvd se hivatalos stream eközben az (egyre jelentősebb) ázsiában mekkora a kontraszt...
-
streaming szolgáltatásnak kell próbálkoznia, annak van megélhetési lehetősége. -
Ezen azért nincs mit csodálkozni:)
Magyarországon csatorna szerintem már nem is fog.
Szerintem a célközönsége nem annyira néz tv-t úgy általában. -
Hogy mi van kínában:
https://www.youtube.com/watch?v=jA5GVsZSiu8
https://youtu.be/XTtiDtz59FA
(csak szerkesztettem a kommentemet azért töröltem, de tény hogy kelet-ázsia szerte jobban megy a japán popkultúra mint nyugaton, gondolok itt pl arra hogy az AKB48nak is van kínai és indonéz változata snh48 és jkt48 néven, és mindkettő nagyon népszerű ... eközben nálunk még egy fél animecsatorna sem tudott megmaradni a magyar piacon, miközben világszerte egyre népszerűbbnek tűnik a dolog)
Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.05.28. 17:42:49 -
Tudom, hogy nem reprezentatív, de követek pár manga gyűjtőoldalt és azon is egyre több kínai/koreai fordítás jelenik meg, nagy részük ráadásul eredetiben webes forrású. Mondjuk nagy többségük elég vacak is...
Szerk.: Hopp, ez egy időközben törölt kommentre ment. :)
Szerk. 2: Vagyis erre: #68984
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.05.28. 17:39:10 -
Új Non Non Biyori anime érkezik. Még nem tudni, hogy full évad lesz-e, vagy csak OVA.
És egy kis Knight's & Magic hype. Az első könyvet olvastam és a mangáját követem, ez a PV kissé megtévesztőnek tűnik (bár a manga is erősen átugrálta eddig a könyv kb. jó kétharmadának unalmasabb, főhős-szemszögű elmélkedéseit és a nagyon "ölelkezős-cukorfalat" részeket). A kezdődő hype ellenére szerintem nem valami nagy szám az egész, bár aki a mágikus-mechás témára bukik, annak be fog jönni és a fanservice is elhanyagolható. -
Igen ez sajnálatos hogy ott ahol segíteni és támogatni kéne egy személytől független hátránnyal élőt, inkább kirekesztik és megalázzák :(
Bár a dráma elnyújtása nekem mindig is negatív értékű és ez a japánok sokszor szeretik csinálni. -
Nirz #68980 Jah az eleje jó volt a közepe elment a végefelé viszont már nagyon untam. 5/10 -
Most néztem végig én is. Az eleje tetszett, a közepe érdekes volt, de az utolsó harmad kínlódását nagyon erősen meghúztam volna... 6/10
-
Simán meglehet, hogy azért nem jött ez be nekem, mert itt a srác magányára és utóéletére koncentrált elsősorban az anime én pedig a lány zaklatását vártam a fókuszba.
Ezért az első fél óra után picit el is vesztett a film.
Ettől függetlenül a film üzenete átjött, de végig az motoszkált a fejembe, hogy ez még mindig nem üt akkorát, mint annó a oneshot amit olvastam belőle.(mindeközben örültem is neki, hogy nem üt akkorát.)
Itt 100%-ig biztos vagyok abban, hogy ha nincs semmiféle előismeretem akkor ütött volna egy nagyot.
Ez egy nagyon jó anime önmagában, csak én eleve rossz mindsettel ültem le elé.
-
Átmásolom ide is, amit írtam, nincs kedvem újra megfogalmazni...
Koe no Katachi
Nagyon ritkán van, hogy egy film ennyire betalál. Öngyilkosság, iskolai zaklatás, elzárkózás, magányosság, önpusztítás. A démonaim mind egy filmben. Persze tudtam mibe mászok bele és esélytelen volt, hogy ne érezzem egyes jeleneteit a magaménak. Pedig azért a kollektív probléma azért távol áll tőlem. De Nishimiya zaklatása és Ishida magánya mind olyan, amivel túlságosan is együtt tudok érezni, hisz nap, mint nap átéltem és átélem. Így a saját élményeimtől nem tudok elvonatkoztatni és önmagában értékelni a filmet. Egy ponton a 10/10-et is megadtam volna. De azt is megértem, ha valaki ezt erőltetett melodrámaként éli meg. Nem tudom...
9/10 -
Szerintem egy kalap szar volt. Dög unalmas sztori, még unalmasabb karakterekkel megtöltve. Kivéve Killy meg Csíbó... -
Mindkettő -
Prof William #68974 Mivel az amcsi Netflix adja ki így milyen nyelven van? Japánul vagy angolul? -
Blame (2017): Hát ez szuperjó volt. A sztori halványan rémlik a mangából; ez nem a kezdeti füzetekből van, hanem egy későbbiből, amikor Killy és Cibo először találkoznak, de kerek, egész történet és nem kell hozzá az előzmények ismerete sem, különösebb magyarázat nélkül is működik. Az animáció elég jó, hasonlít a Sidonia-ra, de jobb minőségű, sokkal kidolgozottabb, a hátterek pedig mind aprólékosan rajzoltak. A megaváros, a Builderek, az Exterminatorok és a SafeGuardok mind pöpecül néznek ki, és nagyon jól hozzák a manga sivárságát és dinamikus effektjeit is, pl. a robbanások, a füst, Killy grav-pisztolyának pusztító ereje mind tele van energiával. Mondjuk elfogult vagyok Nihei munkáival kapcsolatban, de ez még az óvatos elvárásaimat is túlteljesítette. 9/10 -
Koe no Katachi: Ettől valahogy többet reméltem. Én annó még a oneshotot olvastam belőle, az nagyon tetszett. Ez a film viszont nem igazán fogott meg egy pillanatig sem. -
Mobilos RPG lesz az Indexből, a trailer alapján tipikus verekedős izé. -
Na most meg szaporodnak a macskák össze-vissza :)
A pantsu-s eddig jobban bejön, de majd meglátjuk melyik marad fenn. Itt már vannak megosztok is egy-egy torrentnél. -
Gay
Hát így kissé érdekesebb nézőpontot kapott az ember :) -
Ha valakit érdekel, itt egy kis Owari no Seraph paródia.
A videó spoileres, így csak azoknak ajánlom a megtekintését akik vagy látták már az első évadot, vagy pedig nem akarják soha megnézni a jövőben.
-
nekem műkszik... yaaay \o/ -
Error 520