72811
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
A baka sztem kihúzható, annyira zártak és annyiszor váltogatják az ID-ket. -
a régiekből ami a bakabt-n megtalálható, az van... -
A régieknek nagyrészt kampó... Időnként felbukkannak reup kezdeményezések, de néhány release után elhalnak. -
Azok még mindig ott csücsülnek a HDD-ken. :)
"Eltunt minden archiv. :( En meg sosem oriztem meg, mert "Eh, a net csak gyorsabb lesz idovel"."
Pontosan ezért töltök le mindent, és megnézés után döntöm el, hogy akarom-e még később...
Szóval, leginkább az (itteni és más inetes) ajánlók hatására történő impulzus beszerzések miatt kellett az új beszerzési forrás. -
Na es mi a helyzet a regiekkel? :) Murder Princesst orakig kerestem, mig nagy nehezen sikerult talalnom egy XDCC-s megoldast. Eltunt minden archiv. :( En meg sosem oriztem meg, mert "Eh, a net csak gyorsabb lesz idovel". -
Köszönöm!
-
innen -
Na most akkor honnan lehet biztosan és állandóan beszerezni aktuális és nem aktuális animéket?!
Jó ideje nem tőtikéztem semmit. -
Kimi no Na Wa. (2016): A lány kint él vidéken, egy festőien szép tó partján. Bár tradícióik eredetét korábban elvesztették és környék is kezd lassan modernizálódni, húgával együtt segít a nagymamájának a szentély körüli munkákban és szertartásokban. Ennek ellenére mégis Tokióba vágyik, el erről a helyről. A kissé hebrencs fiú éppen ott él és jár középiskolába, valamint titokban szerelmes a részmunkaidős helyén egy csinos szenpaiba, de egyébként kevéssé foglalkozik a környezetével. A lány és a fiú sosem találkoztak egymással, a sors mégis úgy hozza, hogy kettejük szelleme összekapcsolódjon egy furcsa kötésben és egy üstökös felbukkanásában, ami mindkettőjük életét örökre megváltoztatja...
Már vagy egy éve lehetett hallani róla mindenféle csupa jókat, ment mozikban is (itthon persze tudtommal nem), röpködtek rá a fesztiváldíjak és elismerések - nem alaptalanul. A látvány, a részletgazdag rajz és a sima animáció nagyon jól néznek ki, igazi minőségi munka, látszik, hogy törődtek vele. Shinkai Makoto sztorija és rendezése a másik erőssége, ami eleinte furcsának tűnhet, de a film felénél van egy váratlan csavar, ami új fénybe helyez minden korábbi apró részletet és a megoldásig egészen a végéig várnunk kell. Többet nem is tudnék mondani róla, mert az már eléggé spoileres lenne, valószínűleg az ismertetőket is érdemes kerülni (én kihagytam mindent, csak az egyik trailert láttam). 8/10
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Most jött ki a BD, a hetekben bukkantak fel az első változatok. A nagy nevek közül senki sem vette még elő, így azok közül válogattam, amelyek kijöttek és jókat írtak róluk. Végül a Nii-sama-féle v5/Final (1080p HEVC) változatot szedtem le. A felirat jó volt, csak pár elütés maradt benne, ezek nem zavaróak, és minden fontosabb kiírás is le lett fordítva (ami a többi release-re furcsamód nem igaz, pedig fontos mellékinfók vannak rajtuk). Picit zavaró, hogy a fehér felirat körüli árnyék elég vékony, de még olvasható. A többi változatot nem néztem, általánosságban erről írtak a legjobbakat.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.07.29. 12:54:09 -
Prof William #69116 Ezt most csak úgy... Az önmegtartóztatás nagyon fontos...
-
Nirz #69115 Hm ez kifejezetten meggyőző magyarázat volt :)
Ne is mond, azt hittem legalább vmit elfog érni a főellenfél de sajnos nem volt elég átütése(penje) a vastag és mindenre kiterjedő plot armoron xD Ami vicces figyelembe véve realitást még a legnagyobb sikereket elérő hadművelek sem voltak soha teljesen veszteségmentesek.
Igazából a második felére nagyon kiszámítható lett, és Tanyának kb Alucard féle kisugárzása(Overpowered) volt. Plussz nyitott könyv volt az események lefolyása ennél azért én kicsit több fantáziát vártam volna el, illetve érdekesebb ellenállást, nagyon egyoldalú az egész és összeségében mintha fillert néztem volna. Kár mert az ötlet nagyon jó volt és igéretesnek tűnt -
A mágusokból nagyon kevés volt minden hadviselő félnél, a birodalmiak kifejezetten hátrányban voltak Tánya és az ő módszerei érkezéséig. A mágusok elsődleges feladata az ellenséges mágusok levadászása volt, ez jól látszott. Ha valahol sikerült teret nyerni, ott már fölényben is voltak, de a földi védelem ugyanúgy gondot jelentett nekik, többször is visszahívták őket. A nagy hadmozdulatok ekkoriban kezdenek kiérlelődni (mint ahogy az I. vh.-ban is történt), az összehangoltság a végén volt igazán látványos, amikor a nagy csellel és a hármas rajtaütéssel megverték az egyik nagy ellenfelet.
A plot armor meg inkább az egyik fő ellenfélnél volt igazán undorító... (bár a Being X beavatkozása volt).
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.07.16. 21:57:35 -
Nirz #69113 Nekem is tetszett az elején viszont később borzalmasan leromlik a minőség, elsősorban hitelesség szempontjából.Kezdjük már mindjárt az alapoknál hogy létezhett lövészárokhadviselés mikor a mágusok adottak voltak? Ez alapjában véve lehetlenné tette volt az álló háborút, ez apróbb illúzirombolás de vannak ennél sokkal nagyobb bakik is. Csak legyen elég annyi hogy PLOT ARMOR, a legrosszabb fajtából, abszolút nem háború ez -
Nagyon élem a Youjo Senki-t.
Még jó, hogy elraktam annó pár rész után, így ebben a számomra eléggé üres szezonban lesz mit nézni, most a Gate-et is elkezdtem így utólag, rákaptam a military témára most:D
Megkockáztatom a legjobb háborús,katonai témájú anime amit valaha is láttam.Nagyon jól vegyíti a személyes sztorit a háborúval úgy, hogy közben becsempészi a felső vezetés "mindennapjait" is, amivel segít elmélyíteni a konfliktusban és nem ilyen látszat valami lesz az egész, mint pl a shimonetta volt.
Nagyon sokat dob a valós alap is hozzá, elég hűen vissza tudja adni a háborús hangulatot.A fantasy elemekből is pont annyi került be, ami még hozzáad nem pedig elvesz ebből a hangulatból.
Tanya pedig egyenesen a show csúcsa:) Minden jelenete aranyat ér, baromi jó szövegeket adtak a szájába és rettentően illik hozzá a Aoi Yuuki hangja.Zene is abszolút a top.
Vicces, mert emlékszem, hogy annó pont a gender-bender loli miatt voltam a legjobban kiakadva, hogy érdekes téma, csak a loli ne lenne benne.
A nem HC animéseknél gondolom ez simán egy kizáró ok lehet, pedig egy elég földhözragadt sorozat a saját világán belül.
Érzem a 10-es osztályzatot ami adni fogok majd rá.xD
-
Mert a manga az a része valamivel hosszabb és kicsit más, átvezet egy másik történetbe (ami akkor még nem nagyon volt kész), az animét meg lezárhatóra akarták megcsinálni. Az az időszak egyébként is kicsit zűrös lehetett az író (ONE) számára, ahogy az látható pl. az OPM ugyanezen idején történt többszöri újrakezdésénél (komplett fejezetek lettek újraírva az anime utáni részekben, mire kialakult, merre megy tovább). -
Igen, tetszett mindketto. Mondjuk a one punch man-nek kb annyi koze van a mob 100 hoz mint mondjuk a My hero Academyhez. Mikor ajanlottatok a mob 100 at, hogy ugyan az a csavo csinalta azt hittem mihezkepest hasonlo lesz. Volt benne par poen de teljesen mas anime.
Most, hogy aludtam ra egy nagyot azert azt mondanam, hogy a vege nagyon ossze lett csapva. Legalabbis ma igy erzem. Tul gyorsan vege lett. -
Akkor a Psycho meg a One Punch Man tényleg neked valóak, ezekben tuti nincs erősebb. :) -
Psycho Mob 100
most fejeztem be. Nekem tetszett. Jobban bejott mint a My Hero Academy
Megmondom az oszintet nekem kisse kezd herotom lenni ettol a dragonball fele "mindig van valaki erosebb avagy valahogy mindig erosebbe valok ha eppen felholtra vernek es naprol nappra megbrutalabb dolgokat csinalok es mindenki kiakad minden nap, hogy ki mire kepes" animekbol. Szerencsere ebben kb csak egyszer-ketszer fordult elo, hogy valaki nagyon bekemenyitett es vegulis tetszett! -
LasDen, Beast,
Nektek is köszönöm! -
Belelestem és nagyon bejött. Várom is a következő fejezeteket. :D -
Boldog születésnapot Relaks! :) -
HBD Relaks :)
-
Köszönöm! -
Prof William #69102 Japán a második világháború óta próbál bosszút állni a világon a Live Action műfajjal. :)
És persze Boldog Születésnapot! -
Köszönöm! :) -
Háppi börszdéj RelakS; RelakS2!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Anime: Servant x Service --- (Yutaka Hasebe a szereplő)
MAL: https://myanimelist.net/anime/18119/Servant_x_Service
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.07.15. 09:20:47 -
Igen. :) -
Én az epizód felénél feladtam. Olyan 12 egy tucat Boku wa Tomodachi ga Sukunai-nak tűnt. Tévedtem? -
Eléggé... -
Borzalmas lesz :D -
Fullmetal Alchemist új trailer -
Gamers!: Hősünk a középiskola teljesen átlagos tanulója, akinek még barátja sincs, de ez őt nem igazán érdekli, hiszen éjjel-nappal zavartalanul játszhat, akár otthon, akár a szünetekben. Aztán egy nap egy játékboltban megszólítja őt az iskola istennője, a mindenki által csodált tökéletes idol, és meghívja őt az iskolai játékklubba, ahová direkt ilyen elkötelezett játékosokat szeretne összegyűjteni. Hősünk tehát meglátogatja a klubot - és innentől kezdve nem úgy mennek a dolgok, ahogy a szokványos romkom-okban szokás. :)
Jópofa, mert újat húzni és csavarni egy kicsit a kliséken. Kíváncsi leszek, meddig lehet majd ezt az állapotot fenntartani. -
Azok közül, amiket láttam, szerintem az egyetlen élvezhető gal manga, ami nem megy le alpáriba, de tartja a hagyományokat. :) -
Gal Gohan-nak adok egy esélyt, bár nekem a Hajimete no Gal manga is bejön eddig. :) -
- anime:
Csak ebben a szezonban is van már egy másik, a Knight's & Magic. Aztán az utóbbi párat végigfutva, amiket láttam is, legalább néhány rész erejéig, és van bennük világutazás teljesen új környezetbe és a főhős valami sorsfordító szerepbe kerül: Gin no Guardian (határeset), Re:Creators (érdekes módon fordított alapsztori), Shuumatsu Nani..., Youjo Senki (a tavalyi best), Eldlive (ez inkább teleport), Gabriel Dropout (hehe :) ), Kobayashi-san... (kawaii-hehe :) ), KonoSuba (überláma főhős és szerintem thrash fantasy, de ettől még jó :) ), Overlord (über-OP főhős és kiemelt hivatkozási alap a témában), Re:Zero... (überláma főhős 2, de ez is hivatkozási alap), Nazotokine, Flip Flappers (határeset), Drifters (másik tavalyi menőség), ReLIFE (határeset, érdekes variáció a témára), Kuromukuro (mecha), Endride, Boku dake ga Inai Machi (misztikus nyomozós), Phantasy Star Online, GATE, Grimgar, Bakemono no Ko (film), ...
Ez pont két év a 2015 tavasz/nyári szezonig és simán lehet, hogy kihagytam, vagy nem láttam valamit, ami ide tartozhat még.
- manga:
A fentieknek jórészt van manga (és/vagy LN) változata is, azokat külön nem említem. Ezen kívül amit olvasok: Wortenia Senki (harcművész harem), World Teacher (kb. mint a K&M, de mágiaiskolás), The Gamer (párhuzamos világ), The New Gate (szokásos), Dungeon Seeker (amikor a társaid hátrahagynak megdögleni, de te utánuk mész), Gaikotsu Kishi-sama Tadaima Isekai e o Dekake-chuu (hatalmas Overlord koppintás), Honzuki no Gekokujou (könyvbúvárként újjászületni egy világban, ahol a papír és a könyvek elérhetetlenül drágák), Isekai Goumon Hime (démonszolgás), Jaryuu Tensei (újjászületés egy OP sárkányként), Mairimashita! Iruma-kun (lúzer srácot szülei eladják egy démonnak, aki a nagybácsija lesz a pokolbéli suliban).
Amiket dobtam, azokat fel sem sorolom...
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.07.13. 17:44:43 -
A Tsurezure Children szerintem az évad meglepetése. Nem csúcsjó, de meglepő, sokszínű, érett és jó. A 2. rész első panelje meg az általam látott egyik legjobb és legviccesebb jelenet volt ever. :)
Az Aho Girl is jó és nekem a Made in Abyss is tetszik eddig. Meg a Centaur és a Tenshi is. :)
Az a Hajimete no Gal szerintem borzasztó, nem is írtam róla, mert kb. 5 perc után kinyomtam és töröltem. Ha már gal téma, akkor sokkal inkább a Gal Gohan mangát ajánlom. -
A Castlevania -hoz tudtok magyar feliratot? -
Ha leírás alapján nem kelti fel az érdeklődésem akkor én nem szoktam bepróbálni őket. -
A Hajimete no Gal az egyetlen ami nézhető lenne? Te jó ég. :D
Tsurezure Children
Isekai Shokudou
Castlevania
Knight's & Magic
Youkai Apartment no Yuuga na Nichijou
Keppeki Danshi! Aoyama-kun
Koi to Uso
Aho Girl
Szerintem ezek mind nézhetőek, az első négy pedig kifejezetten tetszett az első részek alapján. -
Olyan borzalmasan semmilyen az az anime, hogy szavak nincsennek rá.
Egy Re:Zero első részével beránt, a Konosuba szintén, ha bírod a humorát.
Hajimete no Gal az egyetlen sorozat ami nézős lehetne a szezonból, de volt szerencsém beleolvasni a mangába és ez az a fajta cucc, aminél instant agyfaszt kapok.