72805
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    Mahou Tsukai Reimeiki (AniDB): Amnéziás hősünk még arra sem emlékszik, hogy vették fel a mágikus akadémiára, és egyébként is roppant gyenge tanuló, akinek még a legegyszerűbb varázslatok is gondot okoznak. Valamiért mégis őt választják ki egy délvidéki expedícióra, ahová elkíséri egy 300 éves bugyivillantós loli boszorkány, egy lufimellű iskolaszépe top tanuló (és egy örök mogorva gyíkember, aki vszleg nem fog sokáig élni, mert egyáltalán nincsenek női jegyei és titokban sem szerelmes hősünkbe). Az út nem tűnik olyan simának, a délvidéken még mindig él a mágiahasználók megégetésének hagyománya, amit az egyház tüzel serényen...
    Előzetesen nem volt róla semmi infóm, nem olvastam más feldolgozást belőle - és az eddig látottak alapján nem is várok már sokat tőle...
  • ximix #72484
    Kíváncsi voltam milyen teljes hosszában a Queendom verzió, azért kerestem, de mulatósból nem vagyok uptudét, így meglepett amit Nagydög talált, elején el sem hittem.
    Amúgy YT szerint elég nagyot futott a ciki ciki bam bam, mint ilyen kihívós valamicsoda még valami tánclépések is voltak rá.

Ahogy nálunk a Jeruzsalemára verette mindenki, akkortájt azt hittem eltöröm a monitort ketté ha még egy táncikálós elém kerül.
  • RelakS
    Valahogy a japán opening verziót ezerszer inkább hallgatnám, mint ... Jollyt?
  • ximix #72482
    Köszi.

Dzsizüsz és tényleg, akkor ledobom az atomot
    https://avex.jp/jolly/

a bilibili-n itt japán verzió
    https://www.bilibili.com/video/BV1FC4y1b7eU/

Bár a YT generálta, de kétszer is oda rakta a Tarcsai Zolit
    https://youtu.be/6OnWUXpuOpQ

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Amikor én kerestem ez a musical jött szembe gyakran, lehet innen a refrén
    Csodakocsi / 1968
    Original title: Chitty Chitty Bang Bang
    imdb

Most már csak Queendom hiányzik, találtam egy kóreai tv show-t ezzel a névvel meg egy Kpop együttest is, meg egy japán rock együttest 1986-ból ez sem az.

Egy kis nosztalgia (nekem alul a track listában indulnak a zenék, a 2. szám elején van velük egy kis beszélgetés)
    https://sonichits.com/album/SHOW-YA/QUEENDOM

Kizárásos alapon, hogy fentebb Jolly-val az AVEX is képbe került akkor ők lesznek

"Szerk.: Kovetelem, hogy valaki mondja azt, nem a Jolly -Bulikirály az eredeti!"

Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.04.08. 02:43:51
  • Nagydög
    Most lattam a masodik resz elejen a stablistaban: Tarcsi Zoltán.
  • Nagydög
    Veszettul ismeros es azt hiszem, ehhez hasonlit:

Daddy DJ

Ellenben ugy tunik a Chiki Chiki Ban Ban nem epp ujdonsag. Ha valaki szeretne megtapasztalni, hogy egy magyar mulatos techno dj verziojara koreai holgyek tancolnak:

CIKI CIKI BAM BAM 흠뻑 땀을흘리고싶다면강추합니다?씐나씐나

En kerek elnezest!

Es vegul az anime opening verzio:

QUEENDOM - Chitty Chitty Bang Bang (TV Ver.) (Paripi Koumei Opening)

Szerk.: Kovetelem, hogy valaki mondja azt, nem a Jolly -Bulikirály az eredeti!

Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2022.04.07. 19:19:53
  • PetruZ
    Gaikotsu Kishi-sama, Tadaima Isekai e Odekake-chuu (AniDB): Egy gamer elalszik játék közben, és amikor felébred, a fantasy játék világában találja magát, mint egy op csontváz...
    Rögtön azzal kezd, amit a mangában is nagyon utáltam, és ami miatt abba is hagytam, pedig ettől eltekintve egész jó lett volna. Akinek bejön, hogy banditák és gonosz nemesek elrabolt elf (és másféle) nőket erőszakolnak, hajrá, de az én gyomrom ezt nem veszi be, így pár másodperc után le is lőttem és töröltem.
  • PetruZ
    Shachiku-san wa Youjo Yuurei ni Iyasaretai (aka. Miss Shachiku and the Little Baby Ghost) (AniDB): Az a hír járja az irodaházban, hogy biztos egy kísértet lopja el az asztalon felejtett onirigiket. Hősnőnk bérrabszolga, programozó egy cégnél, és gyakran bent marad éjszakára is, hogy befejezze a főnöke által rátolt munkákat. A "kísértet", egy cuki kis szellem, viszont aggódik az egészsége miatt, ezért mindenáron megpróbálja hazaküldeni valahogy - ami persze az ellenkező hatást éri el, mert hősnőnk majd' elolvad az aranyos próbálkozások láttán...
    A szezon másik "cuki (szellem)lolik cuki dolgokat csinálnak" sorozata. A mangájába belenéztem régebben, az nem volt olyan érdekes, vagy ütős, de így, rendes hosszúságú anime formában nézhetőbbnek tűnik.
  • PetruZ
    Deaimon (AniDB): Hősünk jó 10 éve lelépett otthonról, és hátrahagyta a többgenerációs családi cukrászdát, hogy zenész legyen, most mégis hazatér, mikor megtudja, hogy az apja kórházba került. Meglepetésére időközben a család tagja lett egy elhagyott kislány, akinek a szülei eltűntek. A nevelt lány keményen dolgozik, hogy ne tartsák ingyenélőnek és egy nap majd átvehesse a vállalkozást, és megveti hősünket, amiért feladta a családját...
    Egyfajta "feelgood" sztori akar lenni a család fontosságáról és a szeretetről, de nekem túl sok benne a szájhúzós rész (túlzó marhulások, a főszereplő anyjának nyomulása, hogy legyen a lány nevelőapja (miközben semmilyen saját családja nem volt még soha) stb.), szóval nem igazán jól indult, szerintem. De azért ennek is adok még pár részt.
  • PetruZ
    RPG Fudousan (aka. Rent Plan Guide Real Estate) (AniDB): Hősnőnk frissen végzett varázslóként a kalandozás helyett inkább a békésebb életet választja, és elszegődik a fővárosba egy ingatlan ügynökséghez, ahol még három hasonló korú és különleges hátterű lány dolgozik, és ahol nap, mint nap változatos ügyekkel és ügyfelekkel kell majd "megküzdeniük" - némi teázás és sütievés közben...
    A szezon egyik "cuki lányok cuki dolgokat művelnek" slice-of-life animéje, szokványos habkönnyű darab, szóval teljesen nézhető. :)
  • PetruZ
    Shijou Saikyou no Daimaou, Murabito A ni Tensei Suru (aka. The Greatest Demon Lord Is Reborn as a Typical Nobody) (AniDB): Minden idők legerősebb démonura számolatlan országot hódított meg, népeket igázott le, leszámolt az istenekkel is, és hatalma csúcsán egyszerűen már senki sem képes szembeszállni vele. Egy hiányérzete mégis van: nincs egyetlen barátja sem, senki sem merészel ellentmondani neki, és senkiben sem tud megbízni. Mivel már mindent elért, amit lehetett, itt az idő a reinkarnálódásra. A következő életében, ha törik, ha szakad, igenis lesznek barátai!...
    Ismerős volt a sztori, de egy másikkal kevertem, aminek a mangáját elkezdtem anno, de igazából mindegy, elég egykaptafa stílusú az összes. Pár részt még adok neki.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.04.06. 20:08:04
  • ximix #72474
    Paripi Koumei / Ya Boy Kongming! 2022
    Themes: Music, Reincarnation

Az ókori tábornok újjászületik a mai Tokióban.

Ha valaki a QUEENDOM - チキチキバンバン (Chitty Chitty Bang Bang)-ot megtalálja ne tartsa vissza magát a megosztással.
    Itt hallható 31-től

Még nem láttam csak ezt a vidinyót, de érzésre lehet CSOCSO-nak is tetszene.
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.04.04. 02:35:53
  • PetruZ
    Genjitsu Shugi Yuusha no Oukoku Saikenki 2x13 END: Jól indult az első fele az invázióval és az ellentámadással, majd utána a politikai machinációkkal, de a második fele elég gyengus volt a sok sehová sem vezető mellékszállal (menekültek, gólem mecha, az új kikötőváros, a "hárem" oktatása, stb.). Az utolsó rész viszont brutál jó volt, nem gondoltam ilyen, egészen az első évad kezdetéig visszanyúló csavarra, sok minden értelmet nyert (még ha emiatt fel is merült egy újabb nagy kérdőjel...). Az anime szerintem ezzel befejeződött, majd a könyvekben talán elolvasom a folytatást (újrakezdve, hátha értelmet nyernek a kihagyott részek is). 6/10, az első fele és az utolsó rész miatt.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.04.03. 15:32:51
  • PetruZ
    Szerintem függetlenül attól, ki mit néz, nyugodtan lehet írni több szempontból is a rövid ismertetőket.
  • Nagydög
    Az elso resz utan ezek is igeretesnek tunnek:
    Shokei Shoujo no Virgin Road
    Paripi Koumei

Ha nincsenek Petruz etlapjan, akkor majd kerekitek roluk valami hasonlo ismertetot.
    Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2022.04.02. 15:56:26
  • PetruZ
    Love All Play (AniDB): Nyolcadikos hősünket némileg váratlanul sport ösztöndíjjal keresik meg álmai középiskolájából, ahol együtt játszhat majd a példaképével, de a további riválisok miatt nem lesz könnyű beverekednie magát a csapatba.
    A Ryman's Club még véget sem ért, de már itt a következő tollaslabdás anime, csak ez középiskolás. Első blikkre szokásos n+1. sport animénak néz ki, egyelőre nincs benne semmi különös.
  • Nagydög
    Ha a Dress-up darling tetszett, akkor Akebi chant is kedvelni fogod szerintem.
    Masik titkos favoritom a Hakozume. Fanyar, idetlen, depresszios, cinikus. Miutan burleszkbe hajloan szerencsetlenkedik egy sort, egyszer csak megfordul es tiszta erobol gyomron vag.
    A 86 nalam beverekedte magat a legjobb katonai animek kozze. Es itt is, mint Akebi chan eseteben a minoseg arcleejto.
    A Takagi san 3. szezonja is ment most, es az elso kettot en szerettem, de a mostanit nem kovettem, csak a bot gyujtogette szorgalmasan. Majd megnezem egyben.
  • CSOCSO
    Volt most a teli szezonban valami nagyon fasza is? A dress up darlingon kivul?
  • PetruZ
    Akkor indítsuk a tavaszt...

Aharen-san wa Hakarenai (AniDB): Középiskolás romkom, melyben a megtermett és kissé ijesztő Raidou és az apró termetű, csöndes Aharen egymás mellé kerülnek...
    A mangáját követem már régóta, jóféle, nem az a tipikus romkom, amit megszokhattunk, bár nem is olyan könnyű falat a sok és változatos téma miatt. Raidou sok mindent túlgondol, Aharen meg kevéssé érzékeli mások személyes terét és sok problémája volt emiatt, de lassan összecsiszolódnak majd. Úgy tűnik, epizódonként 3-4-5 fejezet fog lemenni, szóval ha szokásos 12 részes lesz, akkor igen messze még a vége (bár az anime pont még elérhet egy bizonyos pontra).
  • PetruZ
    Tensai Ouji no Akaji Kokka Saisei Jutsu 1x12 END: Az érdekes, csavaros sztori feledtette az elég gyatra animációt. A herceg azért néha eléggé a seggéből húzott elő pontos időzítéssel hetekre előre megkreált terveket... 5/10
  • ximix #72465
    A Sabikui Bisco első évada is véget ért 12. résszel.
    Olyan egynek elmegy, a posztapokaliptikus környezet tetszett, a story sem volt rossz, a gonosz japán hangja az egyik kedvencem (Tsuda Kenjirou), szerettem volna jobban megismerni ezt a világot, de lehet ahhoz kevés a 12 rész vagy a LN adaptáció nem sikerült úgy.
  • TBTPumpa
    Sword Art Online the Movie -Progressive- Aria of a Starless Night Blu-ray/DVD set has been unveiled on Japanese stores.
    The set will be released on July 8, 2022.

A folyatás:
    Sword Art Online the Movie -Progressive- Scherzo of Deep Night
    The film is scheduled for Fall 2022 in Japan.

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.03.27. 10:24:17
  • PetruZ
    Sono Bisque Doll wa Koi o Suru 1x12 END: Tartottam tőle, hogy a feldolgozás elveszti a manga ügyes lavírozását a témák között, és hogy az animáció is rossz lesz, de mindkettőben kellemesen csalódtam, rendben volt minden. Fura volt kicsit, hogy csak az utolsó részben került elő Marin modellkedése, emlékeim szerint ezt a manga már korábban tisztázta (de lehet, hogy tévedek), ettől függetlenül remek adaptáció sikeredett belőle, ami nálam a szezon legjobbja is lett. 8/10
  • PetruZ
    Slow Loop 1x12 END: Aranyos volt, a felesleges műdrámákat is elkerülte, a pecás részek sem mentek át túlzott mélyelemzésbe, viszont ezek miatt elég langyos és kiszámítható is lett. 5/10
  • Nagydög
    Hasonloan. En az Akebi chant is nagyon csipem. Arrol nem is beszelve, mennyire odatettek a minoseget.
  • CSOCSO
    Megmondom az oszintet nekem a My dress up darling nagyon bejott. Aki szereti a romantikus ( tipikus japan cucc ahol soha nem tortenik semmi. Egyik sem lep semmit csak kerulgetik a kasat) anime cuccot annak mindenkeppen ajalnom.
  • PetruZ
    Leadale no Daichi nite 1x12 END: Felvet néhány kérdést az, hogy a macskainasok szerint a "túloldalon" (vagyis a szervereken) már nincs semmi, mert akkor honnan tud annyi mindent idézni, de szemet lehet húnyni felette, voltak ennél nagyobb blődségek is. De végignéztem, és voltak itt-ott jobb jelenetei és mellékszereplői is, szóval a 4/10 megadható neki.
  • PetruZ
    Non Non Biyori Nonstop: Bukatsu o Ganbatta (AniDB): A banda, immár az új elsős lánnyal kiegészülve, előbb házifeladatot ír, aztán tollaslabdás klubot alapít...
    Az egy évvel ezelőtti évad OVA epizódja. Kicsit soványnak tűnt, elég feltűnőek a hosszú állóképek és hallgatások, de továbbra is szépen néz ki. A vége alapján talán lesz folytatás, bár még semmi sincs bejelentve. 6/10
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.03.23. 16:30:47
  • LasDen #72457
    eniym
  • LasDen #72456
    a viu-n van még rengeteg japán cucc, de az itthonról csak vpnnel megy...
  • Nagydög
    Amerikai szennyre nem vagyok kíváncsi...

Jajj, ne ma'! Ven vagy mar ehhez a tinedzser fanyalgashoz.
  • TBTPumpa
    Azt én is, de én inkább filmeket néznék, abból meg kevés van (Japán fronton). Van Netflixem, de már nem sokáig.
    Amerikai szennyre nem vagyok kíváncsi, Koreai cuccok nem az én világom, a Japán tartalmak java részét pedig már megnéztem.
  • IMYke2.0.0.0
    Ott is van, rengeteg. Igen. Az lesz a másik streamer, amire amúgyis iratkozni akarok :)
  • Nagydög
    Ugy remlik a Netflixen is lattam egy marek koreai es japan dramat.
  • IMYke2.0.0.0
    Ezzel nem vitatkozhatok - ha lesz egyszer netem otthon, akkor kdrama maraton miatt regisztrálok és ha kell, akkor elő is fizetek náluk.
    (addig marad az offline-ra beszerzés )
  • LasDen #72450
    de van más anime helyett...
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, tudomásom szerint a viki-n vannak régió korlátos anyagok, emellett japán anime az 1 db... "Leiji Matsumoto's OZMA"

Nem kizárt, hogy én keresek bénán...

//szerk.: vagy pay wall / reg mögé van téve a több tartalom...
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.03.07. 15:17:21
  • LasDen #72448
    viki.com
  • PetruZ
    Crunchyroll, gondolom. És a Netflixen is van valamennyi.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.03.06. 17:55:58
  • TBTPumpa
    Tudtok olyan streaming/előfizetős szolgáltatásról, ahol Japán filmeket, sorozatokat és animéket lehet nézni mindenféle trükközés nélkül?
    Japán hang/angol felirat társaságában.
    (Magyarán olyat, ami legálisan is elérhető Magyarországról.)

Köszönöm!