72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#72513 2022. nyár, go!
Teppen!!!: (AniDB) Fiatal középiksolás lányok, akik azért jelentkeztek egy bizonyos oszakai suliba, mert a hely híres arról, mennyi komédiást adott már Japánnak. A fő sztori egy háromfős manzai csoportról szól, akik megcélozzák a Teppent, ami egyfajta országos humorista vetélkedő...
Nagyon gyenge szerintem, rögtön sűrű és fárasztó karakter dumppal kezd 3x3 szereplővel (amihez később még biztos jönnek további triók), és a poénok is elég laposak, nekem ennyi volt. -
#72512 Ha jól emlékszem a guglival fordíttattam le.
Érdekes amúgy, mert ha a mondat egy részét fordítom, akkor jó,
"a beautiful yet unforgiving planet - egy gyönyörű, de könyörtelen bolygó."
ha az egészet, akkor meg ilyen "érdekesre" sikerül.
"The plot follows “the surviving crew of a damaged deep space freighter who are stranded on a beautiful yet unforgiving planet. - A cselekmény egy megsérült mélyűrhajó túlélő legénységét követi nyomon, akik egy gyönyörű, de megbocsáthatatlan bolygón rekedtek." -
#72511 "gyönyörű, de megbocsáthatatlan bolygó" /saller a fordítónak:D egy sörbe hogy "beautiful but unforgiving" volt :D -
#72510 fél OFF
https://www.filmaffinity.com/us/film794393.html
"Az HBO Max új, felnőtteknek szóló animációs sci-fi drámát rendelt "Scavengers Reign" címmel.
A Joe Bennett és Charles Huettner, valamint a Titmouse producere által készített sorozat
egy megsérült űrhajó túlélő legénységét követi nyomon, akik egy gyönyörű, de megbocsáthatatlan bolygón rekedtek."
-
#72509 Köszi -
Nagydög #72508 Ximix:
Queendom - Chiki Chiki Ban Ban Full version -
#72507 Lepörgött az INITIAL D: FIRST STAGE.
Nyilván a mémekből már láttam ezt-azt, de igazán most láttam először. Semmi kirívó, a CG autók röhejesek, de mégis valahogy az embernek kedve támad tőle New Balance cipőt húzni és valami kivénhedt japán verdával csapatni eurobeat zenére.
Utoljára szerkesztette: benőmenő, 2022.04.28. 19:33:13 -
#72506 Nekem ez az első a Durarara!!- Uragiri no Yuuyake óta amit soha nem tekerek át ugyhogy van rá esélye^^ -
#72505 Úgy loptam 9GAG-ről:
"The perfect cosplayer doesn’t exi…"
-
#72504 "az év legjobb animés főcím videóját"
Naaaa... Azért várjuk ki a végét, az igazán nagy durranások majd csak őszi szezonban fognak jönni!
(Cikket nem olvastam el, csak a címre reagáltam, légyszi ne öljetek meg.)
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.04.18. 20:04:36 -
#72503 Ryman's Club 1x12 END: Egynek jó volt, végig lehetett nézni, még ha kínos is volt egy-két helyen. Mindenképpen plusz volt benne az igényes animáció, és hogy nem az n+1. középiskolás sport-dráma volt. 5/10 -
#72502 A magyar média "kissé" lassú:
Egy magyar romazenéből csinálták meg az év legjobb animés főcím videóját? -
#72501 Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Swordsmith Village Arc Trailer
-
#72500 OFF
Ezt zene nélkül, de érdemes lehet megnézni:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#72499 Onipan! (AniDB): A nagy Yama király három oni lányt küld egy vidékies városrészbe, hogy javítsák az oni démonokról kialakult képet és erősítsék az ember - oni kapcsolatokat. Különleges képességük, hogy ha felöltik a csíkos bugyogójukat (vö. "oni" - "pantsu"...), képesek átváltozni a helyzethez illő kosztümökbe...
Félhosszú epizódok elég spórolós animációval (nagy, egyszínű felületek, a háttérbeli emberek mind szürke figurák, stb.) és meglehetősen monoton hangokkal. A sztori so-so, de a folytatást már kihagyom. -
#72498 Honzuki no Gekokujou S3 (AniDB): Ahogy az várható volt, Main (avagy Myne) felbukkanása és ténykedése felkelti a nemességgel jó kapcsolatot ápoló sötétebb körök figyelmét is, akiknek bármit megérne egy ilyen kincs birtoklása...
Az animáció szerintem megváltozott, valahogy bénább lett, pl. Lutz kifejezetten rosszul és aránytalanul néz ki a korábbiakhoz képest, pedig ugyanaz a stúdió van a stáblistára írva, mint a korábbiaknál.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.04.12. 20:13:25 -
#72497 Kyoukai Senki S2 (AniDB): Az előző évad vége és Amou eltűnése után nyolc hónappal még mindig dúl a háború a Japánt felosztó csoportosulások között, bár az amerikaiak kezdenek előnybe kerülni a Ghost-ból kiszedett MI információkra épített új autonóm egységeikkel. A lázadók egyre rosszabb helyzetbe kerülnek minden fronton, és úgy tűnik, minden remény elveszett...
Az első évadot végig lehetett nézni, bár inkább csak az utolsó részek húzták fel elfogadhatóra. Meglátjuk, mit hoz ez, az első rész alapján akármi is lehet. -
#72496 bárcsak ráhagyná már az írást és elkezdene jó filmeket is csinálni a sok szar után... mondjuk ez legalább érdekesebbnek tűnik a többinél
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2022.04.10. 14:30:56 -
#72495 Trailer helyett csak Teasert kaptunk, de az a látvány és a hangulat, te jó ég!!!!!!!
すずめの戸締まり (Suzume no Tojimari) - Suzume Locking Up the Doors Teaser:
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.04.10. 13:57:29 -
#72494 Koi wa Sekai Seifuku no Ato de / Love After World Domination 2022
Genres: Comedy, Romance
A "Power Rangers" kapitánya és a bájos ellenfél vezérének szerelmi románca.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.04.10. 13:42:35 -
#72493 Spy x Family (AniDB): Az igazi nevét és az arcát (szinte) senki sem ismeri. A felettesei rejtjelezett újságokon át kommunikálnak vele. Ha veszély fenyegeti az ország békéjét, csak Twilight, a mesterkém segíthet a probléma megoldásában. A következő feladata minden eddiginél nehezebbnek ígérkezik: hogy kifürkéssze egy szélsőséges szervezet rejtőzködő vezérét, szüksége van egy gyerekre, akit felkészíthet és bejuttathat egy elit általános iskolába. Anja egy árva, senkinek sem kell, már több árvaházat és befogadó családot is megjárt, de mindenki visszaviszi, mert olyan... "furcsa". Twilight őt választja ki a feladat elvégzésére pusztán az írástudása miatt, és mint olyasvalaki, aki sohasem foglalkozott még gyerekekkel, családja sem volt soha, nem is tudja elképzelni, milyen problémákkal kell még szembenéznie...
Ez jó volt, olyan, mint egy Spy Kids-szerű matiné, csak jobb történettel és szerethetőbb, profibb figurákkal. (Az ending közben/után is van még fontos jelenet.) -
#72492 Ao Ashi (AniDB): A szegény családból származó Aoi egy nevesincs vidéki iskolában focizik, az egész életét ez tölti ki. Egy nagy kiugrási lehetőség előtt elveszti a fejét, nagyot hibázik, és a csapata veszít, ezzel ő elbukik egy középiskolai sport ösztöndíjat is, de véletlenül a helyszínen van egy híres tokiói focis iskola edzője is, aki meglát egy különleges, ritka tehetséget benne, és kis hezitálás után elhívja egy próbajátékra. Aoi nem ért a taktikához, a technikája csapnivaló, roppant önző és lobbanékony természet, nem lesz könnyű dolga, ha be akarja teljesíteni álmát, hogy profi focista legyen belőle...
A mangájával naprakész vagyok, kezdettől fogva követem, bár volt már párszor, hogy abbahagyom. Nem a legjobb a stílusban, szerintem a Be Blues jobb nála (a Blue Lock is, de az teljesen más kategória), ráadásul ennek a szerzője is abban éli ki magát, hogy szadizza a hősét és egyre mélyebbre és mélyebbre nyomja (mondjuk nem annyira durva a helyzet, mint a DAYS esetén), plusz rengeteg felesleges fejezet szól az aktuális ellenfelek kulcsjátékosairól, nehézségeiről, és felemelkedéséről. Nem tudom, az anime mennyire tér majd ki ezekre, egyelőre követi az eredetit, szóval valószínűleg itt is ez lesz, ami azt is jelentheti, hogy hamarabb lesz vége, mint ahogy Aoi keserves kínlódása és lassú felemelkedése végre gyümölcsözőre fordulna (időnként...). -
#72491 Had tippeljem meg, az készíttette ezt a filmet aki a Chihirot készíttette.
mégsem :D
Utoljára szerkesztette: biomage, 2022.04.09. 13:36:36 -
#72490 Makoto Shinkai új filmje november 11-én kerül a Japán mozikba!
Az első trailer napokon belül látható lesz!
Jelenleg a 'Bubble' animét várom Netflixen (április 28), mert az alkotók nem mások, mint:
Studio WIT, Hiroyuki Sawano, Tetsuo Araki, Gen Urobuchi
Trailer:
És a SPYxFAMILY-T (ez ma indult Japánban):
Trailer:
Plusz ugye 6-án már elindult Komi második évadja is, de Netflixre csak a hónap végén kerül fel (hivatalos magyar/angol felirattal).
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.04.09. 12:32:59 -
#72489 Otome Game Sekai wa Mob ni Kibishii Sekai desu / Trapped in a Dating Sim: The World of Otome Games Is Tough for Mobs 2022
Genres: Fantasy, Romance
Emberünk (fő a változatosság) újjászület egy nők által dominált játékban, de ismeri a cheatcod-ot azaz emlékszik a végigjátszásra.
"Silent Minority" by Kashitarou Itou
-
#72488 Gunjou no Fanfare / Fanfare of Adolescence 2022
Genre: Sports
"A történet három 15 éves fiút követ, akik egy tekintélyes lóverseny-akadémiára járnak, hogy zsokévá váljanak."
A böksztrít bojsz feltámadt és egyre többen vannak
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.04.08. 21:23:24 -
#72487 Yuusha, Yamemasu / I'm Quitting Heroing 2022
Genres: Action, Adventure, Comedy, Fantasy
Emberünk miután ketté csapta a démon sereget, nemkívánatos egyén lett, mert féltek tőle, bánatosan tengődik, az utcán él, mikor meghallja, hogy a démon sereg harcosokat toboroz, gondolja szerencsét próbál az egykori ellenségnél.
"BROKEN IDENTITY" by Minori Suzuki
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.04.08. 21:14:21 -
#72486 Machikado Mazoku S2 (AniDB): Eljött a nyári szünet, a démonként felébredt Shamiko, azaz "Shadow Mistress Yuko" tovább folytatja küzdelmét a családját sújtó átok ellen, és ehhez meglepő szövetségesre (vagyis inkább - szerinte - potenciális vazallusra) lel Momo, a nagyhatalmú mágikus lány személyében. Meg kell találniuk egy másik lányt, aki eltűnt a városban, de egy rejtőző veszedelem felbukkanása is további problémát jelenthet...
Nem gondoltam volna, hogy három év után folytatást kap, az előző évad azért nem volt olyan kiemelkedő (igaz, olyan rossz sem). Továbbra is nagyon fecsegős, figyelni kell a szövegekre és sok a párhuzamos felirat. -
#72485 Mahou Tsukai Reimeiki (AniDB): Amnéziás hősünk még arra sem emlékszik, hogy vették fel a mágikus akadémiára, és egyébként is roppant gyenge tanuló, akinek még a legegyszerűbb varázslatok is gondot okoznak. Valamiért mégis őt választják ki egy délvidéki expedícióra, ahová elkíséri egy 300 éves bugyivillantós loli boszorkány, egy lufimellű iskolaszépe top tanuló (és egy örök mogorva gyíkember, aki vszleg nem fog sokáig élni, mert egyáltalán nincsenek női jegyei és titokban sem szerelmes hősünkbe). Az út nem tűnik olyan simának, a délvidéken még mindig él a mágiahasználók megégetésének hagyománya, amit az egyház tüzel serényen...
Előzetesen nem volt róla semmi infóm, nem olvastam más feldolgozást belőle - és az eddig látottak alapján nem is várok már sokat tőle... -
#72484 Kíváncsi voltam milyen teljes hosszában a Queendom verzió, azért kerestem, de mulatósból nem vagyok uptudét, így meglepett amit Nagydög talált, elején el sem hittem.
Amúgy YT szerint elég nagyot futott a ciki ciki bam bam, mint ilyen kihívós valamicsoda még valami tánclépések is voltak rá.
Ahogy nálunk a Jeruzsalemára verette mindenki, akkortájt azt hittem eltöröm a monitort ketté ha még egy táncikálós elém kerül. -
#72483 Valahogy a japán opening verziót ezerszer inkább hallgatnám, mint ... Jollyt? -
#72482 Köszi.
Dzsizüsz és tényleg, akkor ledobom az atomot
https://avex.jp/jolly/
a bilibili-n itt japán verzió
https://www.bilibili.com/video/BV1FC4y1b7eU/
Bár a YT generálta, de kétszer is oda rakta a Tarcsai Zolit
https://youtu.be/6OnWUXpuOpQ
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Amikor én kerestem ez a musical jött szembe gyakran, lehet innen a refrén
Csodakocsi / 1968
Original title: Chitty Chitty Bang Bang
imdb
Most már csak Queendom hiányzik, találtam egy kóreai tv show-t ezzel a névvel meg egy Kpop együttest is, meg egy japán rock együttest 1986-ból ez sem az.
Egy kis nosztalgia (nekem alul a track listában indulnak a zenék, a 2. szám elején van velük egy kis beszélgetés)
https://sonichits.com/album/SHOW-YA/QUEENDOM
Kizárásos alapon, hogy fentebb Jolly-val az AVEX is képbe került akkor ők lesznek
"Szerk.: Kovetelem, hogy valaki mondja azt, nem a Jolly -Bulikirály az eredeti!"
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.04.08. 02:43:51 -
Nagydög #72481 Most lattam a masodik resz elejen a stablistaban: Tarcsi Zoltán.
-
Nagydög #72480 Veszettul ismeros es azt hiszem, ehhez hasonlit:
Daddy DJ
Ellenben ugy tunik a Chiki Chiki Ban Ban nem epp ujdonsag. Ha valaki szeretne megtapasztalni, hogy egy magyar mulatos techno dj verziojara koreai holgyek tancolnak:
CIKI CIKI BAM BAM 흠뻑 땀을흘리고싶다면강추합니다?씐나씐나
En kerek elnezest!
Es vegul az anime opening verzio:
QUEENDOM - Chitty Chitty Bang Bang (TV Ver.) (Paripi Koumei Opening)
Szerk.: Kovetelem, hogy valaki mondja azt, nem a Jolly -Bulikirály az eredeti!
Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2022.04.07. 19:19:53 -
#72479 Gaikotsu Kishi-sama, Tadaima Isekai e Odekake-chuu (AniDB): Egy gamer elalszik játék közben, és amikor felébred, a fantasy játék világában találja magát, mint egy op csontváz...
Rögtön azzal kezd, amit a mangában is nagyon utáltam, és ami miatt abba is hagytam, pedig ettől eltekintve egész jó lett volna. Akinek bejön, hogy banditák és gonosz nemesek elrabolt elf (és másféle) nőket erőszakolnak, hajrá, de az én gyomrom ezt nem veszi be, így pár másodperc után le is lőttem és töröltem. -
#72478 Shachiku-san wa Youjo Yuurei ni Iyasaretai (aka. Miss Shachiku and the Little Baby Ghost) (AniDB): Az a hír járja az irodaházban, hogy biztos egy kísértet lopja el az asztalon felejtett onirigiket. Hősnőnk bérrabszolga, programozó egy cégnél, és gyakran bent marad éjszakára is, hogy befejezze a főnöke által rátolt munkákat. A "kísértet", egy cuki kis szellem, viszont aggódik az egészsége miatt, ezért mindenáron megpróbálja hazaküldeni valahogy - ami persze az ellenkező hatást éri el, mert hősnőnk majd' elolvad az aranyos próbálkozások láttán...
A szezon másik "cuki (szellem)lolik cuki dolgokat csinálnak" sorozata. A mangájába belenéztem régebben, az nem volt olyan érdekes, vagy ütős, de így, rendes hosszúságú anime formában nézhetőbbnek tűnik. -
#72477 Deaimon (AniDB): Hősünk jó 10 éve lelépett otthonról, és hátrahagyta a többgenerációs családi cukrászdát, hogy zenész legyen, most mégis hazatér, mikor megtudja, hogy az apja kórházba került. Meglepetésére időközben a család tagja lett egy elhagyott kislány, akinek a szülei eltűntek. A nevelt lány keményen dolgozik, hogy ne tartsák ingyenélőnek és egy nap majd átvehesse a vállalkozást, és megveti hősünket, amiért feladta a családját...
Egyfajta "feelgood" sztori akar lenni a család fontosságáról és a szeretetről, de nekem túl sok benne a szájhúzós rész (túlzó marhulások, a főszereplő anyjának nyomulása, hogy legyen a lány nevelőapja (miközben semmilyen saját családja nem volt még soha) stb.), szóval nem igazán jól indult, szerintem. De azért ennek is adok még pár részt. -
#72476 RPG Fudousan (aka. Rent Plan Guide Real Estate) (AniDB): Hősnőnk frissen végzett varázslóként a kalandozás helyett inkább a békésebb életet választja, és elszegődik a fővárosba egy ingatlan ügynökséghez, ahol még három hasonló korú és különleges hátterű lány dolgozik, és ahol nap, mint nap változatos ügyekkel és ügyfelekkel kell majd "megküzdeniük" - némi teázás és sütievés közben...
A szezon egyik "cuki lányok cuki dolgokat művelnek" slice-of-life animéje, szokványos habkönnyű darab, szóval teljesen nézhető. :) -
#72475 Shijou Saikyou no Daimaou, Murabito A ni Tensei Suru (aka. The Greatest Demon Lord Is Reborn as a Typical Nobody) (AniDB): Minden idők legerősebb démonura számolatlan országot hódított meg, népeket igázott le, leszámolt az istenekkel is, és hatalma csúcsán egyszerűen már senki sem képes szembeszállni vele. Egy hiányérzete mégis van: nincs egyetlen barátja sem, senki sem merészel ellentmondani neki, és senkiben sem tud megbízni. Mivel már mindent elért, amit lehetett, itt az idő a reinkarnálódásra. A következő életében, ha törik, ha szakad, igenis lesznek barátai!...
Ismerős volt a sztori, de egy másikkal kevertem, aminek a mangáját elkezdtem anno, de igazából mindegy, elég egykaptafa stílusú az összes. Pár részt még adok neki.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.04.06. 20:08:04 -
#72474 Paripi Koumei / Ya Boy Kongming! 2022
Themes: Music, Reincarnation
Az ókori tábornok újjászületik a mai Tokióban.
Ha valaki a QUEENDOM - チキチキバンバン (Chitty Chitty Bang Bang)-ot megtalálja ne tartsa vissza magát a megosztással.
Itt hallható 31-től
Még nem láttam csak ezt a vidinyót, de érzésre lehet CSOCSO-nak is tetszene.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.04.04. 02:35:53