Anime, manga és LN
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A szezon egyik "cuki lányok cuki dolgokat művelnek" slice-of-life animéje, szokványos habkönnyű darab, szóval teljesen nézhető. 😊
Ismerős volt a sztori, de egy másikkal kevertem, aminek a mangáját elkezdtem anno, de igazából mindegy, elég egykaptafa stílusú az összes. Pár részt még adok neki.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.04.06. 20:08:04
Themes: Music, Reincarnation
Az ókori tábornok újjászületik a mai Tokióban.
Ha valaki a QUEENDOM - チキチキバンバン (Chitty Chitty Bang Bang)-ot megtalálja ne tartsa vissza magát a megosztással.
Itt hallható 31-től
Még nem láttam csak ezt a vidinyót, de érzésre lehet CSOCSO-nak is tetszene.
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.04.04. 02:35:53
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.04.03. 15:32:51
Shokei Shoujo no Virgin Road
Paripi Koumei
Ha nincsenek Petruz etlapjan, akkor majd kerekitek roluk valami hasonlo ismertetot.
Utoljára szerkesztette: Nagydög, 2022.04.02. 15:56:26
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
A Ryman's Club még véget sem ért, de már itt a következő tollaslabdás anime, csak ez középiskolás. Első blikkre szokásos n+1. sport animénak néz ki, egyelőre nincs benne semmi különös.
Masik titkos favoritom a Hakozume. Fanyar, idetlen, depresszios, cinikus. Miutan burleszkbe hajloan szerencsetlenkedik egy sort, egyszer csak megfordul es tiszta erobol gyomron vag.
A 86 nalam beverekedte magat a legjobb katonai animek kozze. Es itt is, mint Akebi chan eseteben a minoseg arcleejto.
A Takagi san 3. szezonja is ment most, es az elso kettot en szerettem, de a mostanit nem kovettem, csak a bot gyujtogette szorgalmasan. Majd megnezem egyben.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Aharen-san wa Hakarenai (AniDB): Középiskolás romkom, melyben a megtermett és kissé ijesztő Raidou és az apró termetű, csöndes Aharen egymás mellé kerülnek...
A mangáját követem már régóta, jóféle, nem az a tipikus romkom, amit megszokhattunk, bár nem is olyan könnyű falat a sok és változatos téma miatt. Raidou sok mindent túlgondol, Aharen meg kevéssé érzékeli mások személyes terét és sok problémája volt emiatt, de lassan összecsiszolódnak majd. Úgy tűnik, epizódonként 3-4-5 fejezet fog lemenni, szóval ha szokásos 12 részes lesz, akkor igen messze még a vége (bár az anime pont még elérhet egy bizonyos pontra).
Olyan egynek elmegy, a posztapokaliptikus környezet tetszett, a story sem volt rossz, a gonosz japán hangja az egyik kedvencem (Tsuda Kenjirou), szerettem volna jobban megismerni ezt a világot, de lehet ahhoz kevés a 12 rész vagy a LN adaptáció nem sikerült úgy.
The set will be released on July 8, 2022.
A folyatás:
Sword Art Online the Movie -Progressive- Scherzo of Deep Night
The film is scheduled for Fall 2022 in Japan.

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.03.27. 10:24:17
"You live your life just once, so don't forget about a thing called love..."
Az egy évvel ezelőtti évad OVA epizódja. Kicsit soványnak tűnt, elég feltűnőek a hosszú állóképek és hallgatások, de továbbra is szépen néz ki. A vége alapján talán lesz folytatás, bár még semmi sincs bejelentve. 6/10
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.03.23. 16:30:47

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Amerikai szennyre nem vagyok kíváncsi...
Jajj, ne ma'! Ven vagy mar ehhez a tinedzser fanyalgashoz. <#hehe>#hehe>
Amerikai szennyre nem vagyok kíváncsi, Koreai cuccok nem az én világom, a Japán tartalmak java részét pedig már megnéztem. <#idiota>#idiota>
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
(addig marad az offline-ra beszerzés <#vigyor5>#vigyor5>)
Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.
Nem kizárt, hogy én keresek bénán...
//szerk.: vagy pay wall / reg mögé van téve a több tartalom...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2022.03.07. 15:17:21
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.03.06. 17:55:58
Japán hang/angol felirat társaságában.
(Magyarán olyat, ami legálisan is elérhető Magyarországról.)
Köszönöm! <#worship>#worship>
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.02.26. 09:43:38
20 alkotás tekinthető meg 2 héten keresztül, teljesen ingyen (de regisztrációhoz kötve), magyar felirattal a Japán Alapítvány jóvoltából!
Időtartam:
2022.02.14. 09:00 - 2022.02.27. 23:45
További információk az eseményről
Jó szórakozást!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2022.02.15. 10:48:47
Másikra csak tippellek, talán a Boku no Hero ?
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.02.04. 17:47:40
Irodorimidori (AniDB): Mini-epizódok, melyben cuki kislányok zenekart alapítanak a plusz kreditek reményében, de persze mindent csinálnak, csak ne kelljen gyakorolni...
Ugyanolyan, mint a többi hasonló, a szereplők majdnem teljesen K-ON koppintások, de mivel elég rövid részek, kibírható és nem annyira tömény.
Ryman's Club (AniDB): Főhőst kirúgják az elit banki tollaslabda csapatból, de egy második ligás üdítőital gyár lehetőséget ad neki az újrakezdésre, bár ehhez az általa gyűlölt (és rettegett) páros felállásban kell játszania...
Japánban a céges sportklubok sokkal komolyabbak, mint nálunk, az ide szerződtetett dolgozók félprofi sportolók is (vagyis inkább azok), és komoly szponzor- és presztízsértéke van a bajnokságoknak. Ez a sorozat érdekes abból a szemszögből is, hogy végre nem az n+1. középiskolás sport animét látjuk, hanem 20-30-40 éves felnőtt szereplőket. Az animáció elég jó (Liden Films, dolgoztak pl. a SAO-n, vagy a Kill La Kill-en is), egyedül a mogorva főszereplővel nehéz még kibékülni, de amúgy kellemes meglepetés eddig.
Genres: Adventure, Comedy, Fantasy
Két barátot megviccel egy istennő.
Sabikui Bisco 2022
Genres: Action, Adventure, Fantasy
Kellemes retro hangulatú anime, egy kis posztapokalipszissel.
Shikkakumon no Saikyou Kenja / The Strongest Sage with the Weakest Crest 2022
Genres: Action, Adventure, Fantasy
Egy mágus az újjászületést választja, hogy hozzájusson a csak születéskor kapható képességhez amire vágyott,
1000év alatt viszont sok minden megváltozott.
(mostanában gyakran belefutok ebbe a szituba, hogy egy nyitó vagy záró dalt nem tudok egészében az előadó oldaláról linkelni,
mert később lesz a hivatalos bemutatója és csak ilyen nyúlfarknyi előzetesek vannak belőlük 😞 )
Eiga Daisuki Pompo-san (Movie) / Pompo: The Cinéphile 2021
Genres: Comedy, Drama
A film asszisztens rendezői feladatot kap.
Leadale no Daichi nite / World of Leadale 2022
Genres: Adventure, Fantasy
A "bekerültem a kedvenc játékomba" sztori női szereplővel.
Tokyo 24-ku / Tokyo 24th Ward 2022
Utoljára szerkesztette: ximix, 2022.01.25. 01:17:19
MIndenki odaig van erte meg vissza. Tomegesen sirnak es rinak az emberek tobbszor a film alatt.. allitolag olyan gyonyoru....
1 ertelmes szam van benne. Szanalmasan szarul kivitelezett szepseg es a szornyeteg koppintas ami nekem mar inkabb kellemetlenul szarra sikeredett minden mozdulataval. Feletol csak at tekergettem. Nem birtam tovabb. Szerintem borzalmasan szar.
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2022.01.19. 04:20:26
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.01.17. 22:03:12
Genre: Slice of Life
Akebi középsuliba megy.
Koroshi Ai / Love of Kill 2022
Genres: Action, Romance
Rating: R - 17+ (erőszak és káromkodás)
A fejvadász szerelemes lesz a célpontjába a bérgyilkos leányzóba.
Genres: Action, Fantasy
Egy kifordult világban ahol a Oni-kat tisztelik két barát nekiáll rendet tenni.
Hakozume: Kouban Joshi no Gyakushuu / Police in a Pod 2022
Genres: Comedy, Slice of Life
Rendőrlányok akcióban.
A két lány aki az OP és ED énekli, 1:00:27-től énekelnek is.
LN sorozat ez is, ebből sem olvastam még semmit sem. Az első rész első fele masszív infodump és kínos szerepjáték, a második fele tisztán csak zene és rövid jelenetek sorozata. Eleinte fogalmunk sincs, kik lesznek a főszereplők, mert rengeteg karakter kerül elő névvel, és csak feltételezni lehet, hogy a második félben látott csajszi lesz a középpontban (aztán az AniDB-s leírás megerősíti ezt). A kezdés nagyon rosszul lett rendezve, plusz a genderswap (még ha csak virtuális is) nem az én témám, úgyhogy erről ennyit.
Ez is valami ismertebb LN-sorozatból készült. Nem olvastam még belőle semmit sem, de az anime elég rohanósnak tűnik. Az animáció átlagos középszer, a sztori egyelőre tűrhető, bár emlékeztet valami régebbi hasonlóra. Mindegy, egyelőre nézhető.
Zsibbasztóak ezek a kedvenc koreai videósaim profiljain is - némelyik jól bánik velük, mások túloznak.
* Ahogy olvasom, nem csak mobil app-ot raktak mellé, hanem élő bajnokságot is szerveztek, amelynek eredményei befolyásolták az anime és a játék történéseit is.