72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#72433 Manhwások, már valami húsz fejezet elérhető a "Terror Man vs Revival Man"-ból (aka. "Great Terror Resurrection"), ami 10 évvel az előző két nagy sorozat után játszódik. Az első öt fejezetet olvastam eddig, és nem mondom, hogy nem vagyok óvatos a kimenetelt illetően... l. pl. a Revival Man sokszori elcsalinkázását a sztori elnyújtása érdekében, vagy a Red Swan gigahosszú és sokszor rém unalmas vergődését... (Emellett a chapter 0 spoileres előrenézés, hogy mi várható.)
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2022.01.17. 22:03:12 -
#72432 Akebi-chan no Sailor-fuku / Akebi's Sailor Uniform 2022
Genre: Slice of Life
Akebi középsuliba megy.
Koroshi Ai / Love of Kill 2022
Genres: Action, Romance
Rating: R - 17+ (erőszak és káromkodás)
A fejvadász szerelemes lesz a célpontjába a bérgyilkos leányzóba.
-
#72431 Orient 2022
Genres: Action, Fantasy
Egy kifordult világban ahol a Oni-kat tisztelik két barát nekiáll rendet tenni.
Hakozume: Kouban Joshi no Gyakushuu / Police in a Pod 2022
Genres: Comedy, Slice of Life
Rendőrlányok akcióban.
A két lány aki az OP és ED énekli, 1:00:27-től énekelnek is.
-
#72430 Kenja no Deshi o Nanoru Kenja (AniDB): Az Ark Earth Online VRMMORPG-ben mindent a játékosok iránytanak, így vannak királyságaik is, amelyek egymással vetélkednek. A mágusok királysága a Kilenceknek nevezett nagyhatalmú karakterek védelme alatt áll, akik egy nap váratlanul eltűnnek a játékból...
LN sorozat ez is, ebből sem olvastam még semmit sem. Az első rész első fele masszív infodump és kínos szerepjáték, a második fele tisztán csak zene és rövid jelenetek sorozata. Eleinte fogalmunk sincs, kik lesznek a főszereplők, mert rengeteg karakter kerül elő névvel, és csak feltételezni lehet, hogy a második félben látott csajszi lesz a középpontban (aztán az AniDB-s leírás megerősíti ezt). A kezdés nagyon rosszul lett rendezve, plusz a genderswap (még ha csak virtuális is) nem az én témám, úgyhogy erről ennyit. -
#72429 Tensai Ouji no Akaji Kokka Saiseijutsu (AniDB): Wein herceg készen áll a hazaárulásra... Miután betegeskedő apja ágynak dől, kénytelen-kelletlen átveszi az irányítást, de ugyan kinek kellene egy szegényes, gyenge haderejű, terméketlen földű, üresen kongó kincstárú királyság? Hűséges alattvalói mit sem tudnak arról, hogy miféle gondolatok forognak az imádott, de amúgy lusta herceg fejében, mikor elhatározza, hogy "felhízlalja" előbb kicsit a helyet, mielőtt eladná valakinek, hogy a pénzből aztán gondtalanul éljen az élete végéig. Azonban ő sem számolt azzal, milyen terheket ró a nyakába a váratlan sikerek sorozata...
Ez is valami ismertebb LN-sorozatból készült. Nem olvastam még belőle semmit sem, de az anime elég rohanósnak tűnik. Az animáció átlagos középszer, a sztori egyelőre tűrhető, bár emlékeztet valami régebbi hasonlóra. Mindegy, egyelőre nézhető. -
#72428 Na igen, az általad linkelt videóhoz hasonlókat nagyrészt csak sűrű megállítgatásokkal lehet befogadni - vagy elengedni a láthatóan hangulatfokozó grafikus feliratokat...
Zsibbasztóak ezek a kedvenc koreai videósaim profiljain is - némelyik jól bánik velük, mások túloznak. -
#72427 Futsal Boys (AniDB): A címe mindent elárul a sztoriról... Az első rész alapján úgy gondolom, megpróbáltak még gyorsan beleszuszakolni a menetrendbe a Blue Lock előtt egy nagyszabású* focis sorozatot, hátha bejön, de hiába a beleölt pénz (Bandai Namco és Diomedea), ha ez nem látszik igazán. Az animáció még so-so, elmegy, nem költöttek hiába, de a rendezés, a szövegek, és főleg a hangok nagyon gagyik. Az egész sztori töredezett és a meccsek is ütemtelenek, hiányzik belőle az energia. Nem hiszem, hogy tovább nézem.
* Ahogy olvasom, nem csak mobil app-ot raktak mellé, hanem élő bajnokságot is szerveztek, amelynek eredményei befolyásolták az anime és a játék történéseit is. -
#72426 vannak akik imádják. A Running Man subredditen többször beleálltam, de nincs értelme, mert győz a többség. Mert az iSubs időszak volt a legjobb Running Man. Ők kiírták milyen BGM szól éppen, írtak magyarázatot a kultúrális vicceknek és feliratoztak mindent, ami a képernyőre került. A hangutánzó szavaktól az elhangzott mondatok ismétléséig mindent. Nem elég hogy a koreaiak teleszarják a képernyőt, még ők is. Amit a profi VIU csinál, az sokkal jobb. Zárójelesen megkapom a releváns képernyő írásokat a sallangot meg átlépjük. Letisztult és jó. Nem tökéletes persze....
-
#72425 Az ilyen feliratok rettenetesek.
Internet vilagaban barmire ra lehet keresni, felesleges a megjegyzesek, szoszedetek. -
#72424 Itt a hétvége, bemutatkoznak a nagyágyúk is:
Sono Bisque Doll wa Koi o Suru (AniDB): Gojou gyerekkorától fogva beleszerelmesedik a családi vállalkozás hina babáiba (ezek nagy műgonddal, minden elemükben kézzel készült felöltöztetett korhű babák, nagy művészi - és gyakran pénzbeli - értéket képviselnek), és hát ez nem egy olyan hobbi, amivel eldicsekszik az emberfia az osztálytársainak, ergo hősünk eléggé zárkózottan, barátok nélkül evickél át az éveken. A középiskolában aztán szó szerint bezuhan az életébe Marin, az über-népszerű, meglehetősen expresszív, tini über-modell, aki mintha egy másik világban élne, annak ellenére, hogy nagy anime és manga rajongó. Marin aztán tudomást szerez Gojou munkájáról, és megkéri, hogy segítsen neki az egyik imádott karaktere cosplay jelmezének összeállításában...
Az elég népszerű manga végre anime feldolgozást kapott, és bár tartottam a minőségtől, csalódnom kellett, elég jól hozza az eredetit minőségben és animációban is, sőt, még a panty shot-okat és egyebeket sem hagyták ki egyelőre (cosplay foglalkozási ártalom, na :) ). Könnyed romkom (bár a rom része majd csak később bontakozik ki igen lassan), eléggé cosplay fókuszú, és érdekes figurák jönnek a későbbiekben is, ajánlott.
Shikkaku Mon no Saikyou Kenja (AniDB): Gaius a legerősebb mágikus hős az egész világon, aki még a démonokat is meghátrálásra készteti és csaknem a pusztulásukat okozza, de a képességeit behatárolja a születéskor kapott, a kézfején megjelenő Első Címere, ezért inkább az újjászületést választja, hogy többezer évvel később az ifjú Matthias testében végre megszerezze a Negyedik Címert. Csakhogy a világ jelentősen megváltozott, az emberiség rengeteg dolgot elfelejtett, és a Negyedik Címer valójában a legrosszabbnak számít már. Az újjászületett, de továbbra is elképesztően op hős ezért útnak indul, hogy újonnan szerzett társaival a végére járjon a dolgoknak...
Népszerű manga/LN feldolgozása ez is, de sajnos nem sikerült jól. Az animáció elég elnagyolt, csak a szokásos gagyi szintet hozza, ami talán még nem is lenne olyan nagy probléma, ha nem habzsolná ilyen tempóban a fejezeteket. Rengeteg dolog és magyarázat kimaradt már az első részben is, nem tudom, érdemes lesz-e folytatni így. -
#72423 Ennyi erővel írhatnának felülre egy szószedetet, és hámozd ki vagy az angol feliratból, vagy hallás után a japán szövegből XD -
#72422 éppen nodamet nézem újra és a feliratozók néha megdolgoztatják az embert....
-
#72421 Slow Loop (AniDB): Hiyori az apja halála óta elég zárkózott és gyakran üldögél a tengerparton pecázgatva magában, aztán egy nap egy idegen, egy meglehetősen élénk lány, Koharu bukkan fel mellette, akiről csakhamar kiderül, hogy a féltestvére lesz az anyja új házasságából, és majd ugyanabba a suliba is fognak járni...
Újabb "középiskolás lányok vicces és cuki dolgokat művelnek, miközben nem történik semmi érdekes"-típusú jóság, szóval eléggé bíztató volt az első rész. A pecázás vonal nem tűnik olyan hangsúlyosnak, mint mondjuk a Houkago Teibou Nisshi volt nemrég, és érdekes lehet a két különböző stílusú egyén összecsiszolódása is (plusz az új apukától is tart még, pedig normális hapsinak tűnik), de azért drámára nem számítok. -
#72420 A Japán alapítvány és a Távmozi közös projektjének keretében a Mary és a varázsvirág című anime film teljesen ingyenesen - de regisztrációhoz kötve - megtekinthető lesz!
Előadás napja: 2022. január 14., péntek, 18:30–20:00
Film időtartama: 90 perc
A filmet japánul, magyar felirattal vetítik.
További információk az eseményről:
https://www.facebook.com/events/297374365775707 -
#72419 Orient (AniDB): Valamikor az 1500-as évek végén idegen lények hódították meg a világot, akik az uralmuk alá hajtották az emberiséget. Sok száz évvel később már mindenki istenként tiszteli az onikat, akiknek öröm lesz majd a bányáiban dolgozni - kivéve persze a két főhőst, akik gyerekkoruk óta arról álmodoznak, hogy bushik lesznek, harcosok, akik majd egyszer felszabadítják a szülőföldjüket az onik uralma alól...
Eszméletlenül ostoba egy valami. 2/10 -
#72418 Akkor kezdjük:
Leadale no Daichi nite (AniDB): Hősnőnk ágyhoz kötött súlyos beteg, akinek egyetlen szórakozása a Leadale bevű VRMMO. Amikor egy áramszünet következtében a kórházi berendezések is leállnak, ő a játék világában ébred fel, az egyik über-op elf karaktere bőrében. Bár ebben a világban már eltelt vagy 200 év a játékhoz képest, és sok minden megváltozott, igyekszik pozitívan és könnyedén gondolni erre az új életére...
Vicces-aranyos, könnyed fantasy isekai sorozatnak néz ki egy elég airhead főszereplővel.
Sorairo Utility OVA (AniDB): Egy középiskolai golfklub (!) három lánytagjának egy napja a festői lankákon a labdát ütögetve...
Nem tudom, létezik/létezhet-e ilyen iskola Japánban, vagy hogy mennyire gazdagok lehetnek, hogy megengedhetnek maguknak egy profi golfpályát, mindenesetre a sztori is elég semmilyen volt (az egyik lány nagyon béna, ezért kinevetik, de egyszer sikerül ütnie egy jót - és ennyi). Mindegy, csak egy rész volt az egész, kibírtam, jobbra számítottam. 3/10
(Hogy miért nem a Robot x Laserbeam-et vették elő ebben a témában? Ezerszer jobb lett volna, még ha sajnálatosan nem is volt hosszú életű manga. Azért jutott eszembe, mert ebben a csajosban mintha lett volna rá egy utalás.) -
#72417 -
#72416 Ja, hogy venawov-nak nincs köze az animéhez. Megy is innen :] -
Nagydög #72415 Hoi, RelaksS! Ki tudod pattintani a innen a reklam botot?! Vagy inkabb a mod topikban kene jelezni, hogy az egesz forumrol kivagjak? -
#72413 Boldog Karácsonyt! :) -
#72412 -
#72411 SAO -
#72410 Úgy legyen és viszont! :) -
#72409 Boldog Karácsonyt!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Lehet találgatni, melyik anime-ből származik ez a kép.
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2021.12.24. 15:48:39 -
#72408 2022-ben érkezik a második évad!
-
#72407 3 csodálatos énekesnő - 3 különböző hangszín - 1 tökéletes előadás:
(Mindhárom énekesnő aktív anime fronton is.)
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2021.12.17. 21:18:31 -
#72406 ¯\_(ツ)_/¯ -
#72405 Sinkai Makoto új anime filmje 2022 őszén érkezik a Japán mozikba!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2021.12.15. 10:22:06 -
#72404 nem tökmindegy? ha lánynak nézett ki azé, ha nem azé mindegy. Meg azé is mer kuka a sorozat, felesleges rugózás.... -
#72403 Az megvan, hogy már az első részben, amiben szerepelt, Fay kiderítette, hogy lány?
Rakták volna be McKenna Grace-t, nekem az új Szellemirtók alatt egész végig nem volt egyértelmű, hogy a mini geek lányból van :D
Utoljára szerkesztette: RelakS, 2021.12.12. 13:10:06 -
Nagydög #72402 Az tiszta, hogy Ed-nel eleg sokaig nem volt vilagos, hogy fiu-e vagy lany es szandekosan androgun figura? Az megvan, hogy egy olyan anime feldolgozasanak eseteben nyisszogsz "non-binary actor"-rol, aminek egyik jelentosebb mellekszereploje egy hatarozottan nonek latszo ferfi volt. -
#72401 Radical Ed szerepében: "Eden Perkins is a non-binary actor" ... kuka... -
#72400 Fekete Jack nem zavart. SEMMIT nem javitott volna a helyzeten ha feher vagy sarga vagy zold. Ed-et elnezve egyaltalan nem baj, hogy ki lett hagyva. Cicanadragos here dudorodas a laba kozott tok illuzio rombolo. -
#72399 Fekete Jack tök jól illett szerintem a szerepbe, nekem nem volt vele gondom abban a két részben amit megnéztem. Ed meg felbukkan az utolsó rész legvégén, ahogy az animében sem a legelejétől volt a csapatban. -
#72398 Faye-t is elrontották, és a "főellenfél" is ki lett herélve...
//Edwardot nem is említem...
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2021.12.11. 15:28:06 -
#72397 Jack fekete lett
Nincs Ed
Mire számítottak? :D -
#72396 Netflix’s Live-Action Cowboy Bebop Dead After One Season
Spencer Baculi December 9, 2021 Television
In one of the fastest turnarounds in recent memory, coming just three weeks after the series debuted on the streaming platform – but to the surprise of absolutely no one who saw even a single still from the ill-fated bastardization of the beloved anime – Netflix’s live-action adaptation of Cowboy Bebop has officially been cancelled after one season."
"Given that, as of writing, the show holds a 55% average audience score on Rotten Tomatoes and a 4.2 on fellow review aggregate site Metacritic, coupled with the fact that it was so bad that it was near-universally panned by even mainstream media critics, it seems more than apparent that Netflix’s latest attempt to bring anime to live-action was not delivering the returns their combative marketing predicted."
-
#72395 Igen, tényleg nagyon látványos volt. Remélem forradalmasítja majd a CGI animék gyártását is, mert a Berserk vagy a Knights of Sidonia félék szerintem elég gagyik.
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2021.12.06. 08:59:04 -
#72394 Ez az Arcane cucc ott van a szeren. Kivancsi vagyok, hogyan csinaljak az arcokat mert ahhoz kepest, hogy valami CGI feleseg a mimikak valami fenomenalisak. Sot. Szerintem meg soha nem lattam ennyi erzelmet arcokon semmilyen cgi vagy rajzolt animeban. Az angol szinkron is tokeletes. Mindenkinek jo a hangja. -
#72393 Demon Slayer -Kimetsu No Yaiba- Entertainment District Arc
Végre!!!
Hogy tetszett nektek az "első" epizód?
Nagyon szép lett a második évad. A környezet, a rajzok, az animációk, a színvilág szintet lépett az első évadhoz képest.
(Gondolom a baromi sikeres mozifilm után nem csak anyagilag bővült az Ufotable csapata.)
A visszatérő karakterek és a humor pedig a régi. Egyszerűen imádom!
Várom az új karaktereket (az Opening alapján jónéhány lesz itt is) és az új epizódokat!
Végre valami újdonság, ami nincs elcseszve!
Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2021.12.05. 19:37:14