72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • qtab986
    Mi ez az archiválás? Van aki megtartja az animéket a HDDn?
  • Prof William
    Kellet nekem rákeresnem az anime nevére. Rögtön az első kép egy akkora rohadt nagy spoilert dobott ki, hogy a fal adta a másikat. DE ettől függetlenül érdekesnek néz ki. Megnézem majd.
  • PetruZ
    Kono Sekai no Katasumi ni (avagy In This Corner Of The World) (2016): Suzu egy kissé álmodozó típusú lány, aki azért elég jól feltalálja magát az 1930-as évek Japánjában, Hiroshima térségében. Kitűnő rajztehetsége van, ami igazából elvész a házimunka és családja segítése közben, aztán mikor 18 éves lesz, férjhez megy a hegyen túli Kure városba, egy fiatalemberhez, akiről először nem is tudja, hol találkozhattak. Új családja többnyire megértően és kedvesen fogadja őt, és viszonylag hamar beilleszkedik a környezetébe, miközben a külvilágban egyre erősebb fokozatra kapcsol a II. világháború. Kure pedig fontos hely, haditengerészeti kikötő, a légitámadások egyre szaporodnak és súlyosabbak lesznek. Aztán eljön 1945 augusztusa...
    Nagyon erős film, nagyon hamar beszippantja a nézőt, és a két óra gyorsan elrepül, néznénk még tovább, mi lesz velük. Úgy mutatja be a háborús időszak vidéki, kisvárosi életét, hogy nem tolja a képünkbe a szenvedést, a fejadagok rendszerét, az éhséget és a hiányt, mikor már a házakat szedték szét tüzelőnek és a feketepiacon ötvenszeres-százszoros áron lehetett kapni mindent. Még a nélkülözések közepette is erős az összetartás, és mindenki próbál segíteni mindenkinek, azután is, ahogy egyre-másra érik tragédiák őket. Kicsit szomorkás, kicsit vidám néhol, de nem ítélkezik és nem is akar szélsőségeket bemutatni, ettől válik átélhetően tárgyilagossá és érdekessé, még akkor is, amikor kis misztikumot csempész a történetbe. 9/10, nagyon ajánlott.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A DHD verziót láttam, ez jelenleg a legkitűnőbb kép- és hangminőségű. Viszont az angol hang van elsődlegesre állítva, a felirat pedig az eredeti BD (és nagyon bénán néz ki), tehát érdemes átműteni csak a videót és a japán hangot egy új fájlba, és mellé rakni a hivatkozott ass feliratfájlt. Ez a felirat elég jó, néhol kell csak javítani (vesszők, italics, névsorrend), illetve még a megnézése előtt pontosan 2 másodperccel vissza kell húzni minden sort. Archiválásra azért még nem teljesen alkalmas, a stáblista után kb. 20 percnyi részletek vannak még, valószínűleg az eredeti BD master-ből származó menüs animációk maradványai, amit elfelejtettek levágni róla. Gondolom, most már napokon-heteken belül lesznek normálisabbak összerakott változatok is.

Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.10.26. 22:50:11
  • Nirz
    Kétségtelen ritka ínyencség volt az epizód, ritka élvezet.
  • Rafanir
    Ha valakit érdekel, készítettem egy véleményező/bemutató videót a nyári szezon egyik nagyágyújáról, a Made in Abyssról.

• BEAST #69262
    A sztoriból még nem sokat láttunk, fogalmunk sincs mi és miért történt, de ez a sok értelmetlen paradicsomlé számomra kezd visszatetsző lenni.
  • PetruZ
    Uhh, ez a második rész... Hát nem sok ilyet látni mostanában.
  • PetruZ
    Blend S: Hősnőnk a középsuli mellett keresne valami részmunkaidős állást, de mindenütt elutasítják a "furcsa" nézése miatt. Pedig nagyon aranyos és kedves, emellett egy roppant kifinomult, hagyományos értékű családból származik. A pénzre azért lenne szüksége, hogy majd később külföldre mehessen tanulni. A szerencse végül rámosolyog, mikor egy kirakatban grimaszol és egy különös kávézóba kerül, amit egy kissé excentrikus, érzelgős, és túlfűtött olasz fiatalember vezet. Ez a hely nem olyan, mint egy szokványos maid café, itt minden felszolgálónak külön "karaktere" van (pl. tsundere, imouto, stb.), és hősnőnk pont ideálisnak tűnik a... szadista szerepre...
    Manga feldolgozás a GochiUsa karakter tervezője és az A-1 közreműködésével. Stílusra erőteljes Working!-hatásokat lehet felfedezni, akinek az bejött, nyugodtan elkezdheti ezt is, mert hasonló, jópofa, vicces munkahelyi komédia (bár nem ér fel vele).
  • IMYke2.0.0.0
    Love Live Sunshine

• DasIsFuck
    A Shoujo Shuumatsu Ryokou és a Net-juu no Sasume a két nézős animém eddig a Souma mellett.
    A Dies Irae-t gondolom nézni fogom majd, illetve ez a Goro keltette még fel az érdeklődésem, de az első epizód kicsit felemás volt.
  • Nirz
    Nagyon erős kezdés volt, és valóban érdekes ötlet nekem is tetszett
  • PetruZ
    Inuyashiki: Nem kellemes dolog, mikor a feleséged semmibe vesz, a lányod hülyének tart és utál, a fiad csak lesz*r, az orvosod közli veled, hogy rövid lefolyású, halálos gyomorrákod van, és végül egy éjjel beléd csapódik valami fényes dolog és atomjaidra hullsz. Az 58 éves, erélytelen, tutyimutyi, derékfájós és vaksi Inuyashiki Ichirou ellen minden összejött, de mégis, mikor reggel felébred, furcsamód egészségesnek érzi magát. Aztán kisvártatva olyan dolgok történnek vele, hogy kételkedni kezd, ember-e még...
    Oku "GANTZ" Hiroya új mangájának adaptációja ismét a váratlanul megnyilvánuló erők és a tehetetlennek tűnő, új környezetükkel küzdő emberek témáját boncolgatja egy kicsit morbid sci-fi háttérrel, legalábbis nem sok vénemberes szuperhősös (?) sztori született eddig... Érdekes cucc elsőre, meglátjuk.
    Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2017.10.12. 22:14:22
  • PetruZ
    Belenéztem a Two Car-ba is, de annyira rossz volt (oldalkocsis motorkerékpárokban versenyző lányok), hogy belepörgetés után dobtam is.
  • PetruZ
    Anime-Gataris: Iskolai slice-of-life, ahol hősnőnk, meglehetősen csekély "előélettel", belekeveredik a helyi anime klub feltámasztásába. A plot elég egyvonalas, a karakterek is szokványosak, de van valami a tálalásában, ami miatt volt benne egyediség is néhol. Mondjuk a vége nem tetszett, ha ez marad, nem csak képzelődés, szerintem dobni fogom.
  • PetruZ
    Imouto sae Ireba Ii: Hősünk fiatal huszonéves író, aki már több könyvet is kiadott, és hasonló korú és foglalkozású barátaival szokta időnként múlatni az időt a lakásában. Most egy új projekten is dolgozna, amiben fontos szerep jutna egy kishúgnak, de mivel csak egy öccse van, nem igazán tudja beleélni magát a helyzetbe, szerkesztője pedig élből elutasítja minden mocskos fantáziálását. Valahogy meg kell oldani a helyzetet, és ebben talán a meglepően házias öcsike segíthet...
    Hirasaka "Haganai" Yomi új sorozata... és a fene tudja. Az első pár percet bírjátok ki, aki azon túljut, valamennyire normál komikus sztorit kap. Valahogy mégis flop-szagú, pár részt még kivárok.
  • ximix #69252

Utoljára szerkesztette: ximix, 2017.10.08. 20:22:10
  • PetruZ
    Mahou Tsukai no Yome: Hősnőnket egész életében csak csapások és balszerencse kísérte, rokonai egymásnak passzolva le őt mindenhonnan kiutálták, míg végül feladja és egy aukción találja magát, láncra verve, várva a legmagasabb árat adó gazdáját. Egy különös szerzet bukkan fel ekkor, aki elviszi magával Angliába, egy mesebeli helyre, hogy ott a tanítványa... és majd a felesége legyen.
    Viszonylag híres manga, tavaly volt már egy háromrészes OVA belőle (nálam 6/10), most pedig egy teljes évados sorozat készült hozzá. A sztorit nem ismerem végig, csak pár mozzanatát, kíváncsi leszek, meddig jutnak el vele. Eddig nézhető, de semmi különös.
  • PetruZ
    A H:U igencsak jó volt (szerintem), és erős túlzás lenne hozzá hasonlítani... :)
  • Nirz
    Nagyon rossz volt öszintén szólva Hellsing Ultimatere emlékeztett..
    Erős shounen beütéssel és totál random harcokkal kusza jelentetekkel, nyakatekert de igazából teljesen üres párbeszéddel amelynek semmi köze filózofiához, szenvedés volt... "Badass" nácik, "badass" harcok, "mély" filózófiai tartalom.. Borzalmas volt egyszóval, bár nem lepődnék meg ha ez később nyugaton sikeres lenne, általában az ilyen maszlagot kedvelik.
  • PetruZ
    Shoujo Shuumatsu Ryokou: Két sisakos-egyenruhás kislány robog lánctalpas motorján a sötétben egy kihalt alagút- és gyárrendszer közepén. Mikor végre megtalálják a kiutat, odakint a szokványos élettelen városi csataterek behavazott látványa fogadja őket... Nap nap után kell élelemre és ellátmányra vadászniuk, de amíg ők ketten együtt vannak, a sivárság sem olyan nyomasztó.
    Az első olyan új sorozat, ami végre érdekes volt és pozitív érzéseket keltett (mármint a pontszám irányában). Semmike kis szövegelésük, gyerekes elmélkedéseik a háborúról és a kajáról, valamint apró szórakozásaik valamiért a Yuyushiki-t juttatták eszembe (a kinézet is hasonló, bár nincs közük egymáshoz), a kihalt külvilág és ők ketten meg a Gakkou Gurashi-ra emlékeztettek. Jóféle lesz ez, úgy érzem.
  • PetruZ
    Dies Irae: 1939 telén Heydrich (igen, az a Heydrich, bár itt kicsit másféle figura) alkut köt egy mágussal, aki látja a jövőt. Olyan lehetőségek nyílnak meg előtte, amelyek természetfeletti erőket és szereplőket állítanak a szolgálatába, hogy létrehozzon egy új világot. '45 tavaszán a szovjetek már Berlint ostromolják és Heydrich az embereivel egy szörnyű rítust hajt végre...
    A 0. rész egy felvezető, prológus. Sok minden zavaros még és ki kicsoda a történetben, de talán majd a folytatás (ami már a jelenben fog játszódni) rendet rak. Amúgy okkult, alt-történelmes VN feldolgozás, ahol mindenki szörnyen erős és harc közben is pátoszos - mélyfilozófikus magvasságokat nyög be, miközben néhány tinédzser (és a bennük rejtőző titkos überpower) megmenti majd a világot. Nem volt ez annyira rossz azért, de semmi kiemelkedő.
  • PetruZ
    Neet-juu no Susume: Harmincas hősnőnket kirúgják a munkahelyéről, így végre a teljes idejét a NEET-ségnek szentelheti. Mivel előző MMO-jából kirúgták nemfizetés miatt, egy újat keres. Itt aztán jóképű fiatalemberként indul kalandozásra és összetalálkozik egy angyali gyógyítólánnyal, aki aztán jóbarátja lesz. Aztán érzelmeik már-már kezdenek túlmutatni a fizikai világban megszokottnál...
    Szokványos virtuális vs valóság összekeverős, szerepcserés, félreértős romkom, csak középiskolások helyett felnőttek között, emiatt nem annyira harsány, és inkább a "rom" része erősebb. Fene tudja, nem néz ki valami jól, a sztori is laposka, előre kitalálható. Pár részt azért még ebből is megnézek.
  • PetruZ
    Kino no Tabi: Kino és beszélő motorja, Hermes, beutazzák a vidéket, miközben minden érdekes helyen megszállnak három napra, és eközben mindenféle dolgok történnek majd velük (pl. az első részben egy olyan országban járnak, ahol nincs büntetése a gyilkosságnak, de persze van egy kis csavar a dologban).
    Road movie sorozatok ritkán kerülnek fel a palettára, ez is egy ilyen, bár nem érzem benne azt az átütő erőt, mint mondjuk a Michiko-ban, az animáció is elég egysíkú, középszerű. Az eredetijét nem láttam, ez elvileg újrafeldolgozás. Pár részt még adok neki.
  • Nirz
    Jah igen részemről az előző évad:
    Koi to Uso 4/10 (Jól indult de a felénél kifogyott a plot és borzalmas nyitott end)
    Tsurezure Children 4/10 (Hasonlóképp az előzőhöz elinte lekötött de egy idő után nagyon repetivé vált és bizonyos párok teljesen háttérbe szorultak míg másokat folyamatosan nyomatták)
    Aho Girl 6/10 (Japánhoz képest tűrhető komédia hol igen vicces hol igen fárasztó kategória, viszont ez is nagyon megfáradt a végére)
    Nana Maru San Batsu 5/10 (kvízek központban,érdekes ötlet de uncsi kivitelezés)
    Netsuzou TRap 5/10 (pocsék de mégis jutalmaznom kell a ritka témát yuri NTR és Fujiwara egészen feldobta)
    Kakegurui 6/10 (gambler anime túljátszott arcokkal és reakciókkal, elment, és legalább kaptunk vmiféle "endinget")
    Princess Principal 3/10 (azt hinné az ember az elején hogy lesz történet vagy vmi komoly téma, nos az egész átverés ez slice of life lolikkal akik kémet játszanak, szörnyű)
    Nora to Oujo to Noraneko Heart 5/10( tűrhető 3 percben, vn hirdetés, érdekes ötlettel "kecske" epizód etc)
    Made in Abyss 5/10 (Jól indult de a közepe egy nagy üres semmi filler volt lasabban haladva a csigánál a végére összekapta magát de ez kevés)
    Jigoku Shoujo: Yoi no Togi 3/10 (törölt ötletek szezonjának nevezném, kb 1 jó új epizód volt a másik fele pedig észnélküli recap, borzalmas )

Shoukoku Altair 6.5/10 (felénél megitélve, gyenge kezdés de részről részre erősebb, és mostanra rendkivül érdekes)
    Ballroom e Youkoso 6.5/10 (felénél megitélve, talán a múlt szezon legjobbja, az egyetlen negatív a kicsit vontatott tentei bajnokság volt de magára talált)

Ezenkivül számolatlan drop volt, a legrosszabb talán "The reflection" volt számomra
  • LasDen #69243
    najó, de egy attachmentekkel tele aggatott AR15-nel is elérte volna ugyanezt a hatást :D
  • BEAST #69242
    Gondolom csak arra akartak így rámutatni, hogy "hűdenagyonkülönlegesek" a harcosok. Két pisztollyal vagy smg-vel olyan snassz lett volna az egész. :D
  • PetruZ
    Filmet láttam, jó volt, könyvet olvastam, még jobb volt, ez fájdalmasan rossz.
  • LasDen #69240
    engem csak az zavart, hogy két pecheneggel keménykedett, ami nagyon cool, de semmire se mész vele...
  • LasDen #69239
  • Prof William
    Manga:

T-Rex no Kanojo

Szóval a dínók nem haltak ki hanem az évmilliók során csini lánykákká fejlődtek, és békében élnek az emberekkel. A főhősek pedig egy T-Rex a csaja ami problémás mert eléggé vad a hüllőlány. Tulajdonképpen egy Tsundere.

Japán ismét nem hazudtolta meg magát. Ilyen egy elszállt sztorit. :) De tulajdonképpen egy MonMusu az egész csak mitikus lények helyett dínókkal. Nem túl hosszú és egy olvasást bőven megér.
  • Nirz
    Talán a battle royale nem a műfajod részemről fun volt xD
  • ximix #69236

• PetruZ
    Shougeki no Souma S3: Na, ez legalább olyan, mint volt, nem kellett csalódni, Yukihira máris ismét fejjel megy a falnak. :)
  • PetruZ
    Juuni Taisen: Minden 12 évben megrendezésre kerül ez a viadal, ahol a 12 állatövi jegy képviseletében küzdenek meg egymással különlegesen felkészített harcosok, hogy a végén egyvalaki elvigye a fődíjat, egy kívánságot.
    Üres piffpuff és hentelés röhejes figurákkal. 1/10
  • PetruZ
    Az új szezon elkezdődött...

Black Clover: Egyszerre kerültek a templomba csecsemőként, mégis, míg egyikük kivételes tehetség a mágiában, a másikba semmi hatalom nem szorult. Márpedig ezen a világon mindenki ért a mágiához valamilyen szinten, így elég különös, hogy létezik valaki, aki képtelen a legegyszerűbb trükkökre is. Aztán egy nap minden megváltozik, amikor hősünk egy különös és egyedi grimoire-t talál... vagyis inkább a grimoire talál rá...
    Nagy hype volt körülötte, meg hogy milyen híres LN sorozat, de ez az első rész jó nagy pofáraesés nálam, és elsősorban a folyton üvöltő-sikoltó, abszolút unszimpi főhős miatt. 2/10, instant kasza. (De lehet, hogy csak én vagyok nagyon negatív vele, másoknak még bejöhet.)
  • DasIsFuck
    Nekem a Hajimete no gal, Youkoso illetve az Abyss lesz még ilyen.

A Hajimete-nél az volt a poén, hogy ott az első 2 rész volt az amit úgy szívből gyűlöltem, de aztán ahogy időnként lement egy-egy rész úgy visszarántott.
    A végére én speciel egészen megvoltam vele elégedve.

A Youkosu meg végig fentartotta az érdeklődésem, bár ez is egy érdekes eset volt nálam:)
    Én speciel hétről-hétre "éltem" az animét annak ellenére, hogy a fősztori/téma nagyon nem tetszett, végig olyan meh volt az egész. Na meg az MC is inkább unalmas és idegesítő volt a felétől kezdve már.

Mindkettő masszív hetes kategória volt nálam annak ellenére is, hogy sokszor úgy éreztem ezek a szezonban végig jobban ott tartottak mint olyan animék amiket végül magasabbra pontoztam korábban.

Az Abyssba elég későn, kb 1 hete kezdtem komolyabban bele, bár az első részt még a szezon elején néztem meg, akkor valahogy nem jött annyira be, hogy folyamatosan nézzem.
    Úgy egy hete kezdtem újra neki és most már sokkal jobban bevonzott. A témája nyomdokaiban a Druaga-ra emlékeztet csak ott ugye egy torony tetejét kellett elérni, itt pedig egy lyuk alját:D
    A grafikája viszont egész egyszerűen gyönyörű, én teljesen odáig meg vissza vagyok tőle.

Ebbe a szezonba én sok régebbi animébe kezdtem bele/néztem újra inkább: Jigoku Shoujo,Gate, Hero Academia,Samurai Girls és most Imyke-nek köszönhetően a Watamote és NHK párosba.

A Watamote az a My Hero Academia-hoz hasonlóan nagyon bejött és pár nap alatt ledaráltam a java részét:)
  • Count Adyn
    engem az Abyss melett a Gamers meg a Tsurezure children tartott meg végig:)
  • PetruZ
    És ezzel ennyi volt az előző szezon nálam, azokat számolva, amelyekből legalább egy részt megnéztem, és kibírtam a végéig - a többit dobtam...
  • PetruZ
    Nobunaga no Shinobi 2x26 END: A valós történelmi eseményeket viccesen-heroikusan, többnyire egy shinobi lányka szemén elmesélő minisorozat 2. évada is véget ért, de szinte biztosan lesz majd folytatás. Jó volt, így elmesélve több minden megragadt bennem az eseményekből, mint bármelyik korábbi Nobunaga-feldolgozásból. :) 6/10

Made in Abyss 1x13 END: Az elején kicsit idegesítő volt az everhappy kiscsaj, meg az se tetszett igazán, hogy a nagy veszélyek ellenére milyen könnyen lejutottak (az a teleszkópos kar nagyon op), de a második felére egészen feljavult, és az utolsó részek elég kegyetlenek is voltak néhol (pl. a trancsírozás, vagy Mitty sztorija). Van egy olyan érzésem, hogy az anyucival történő találkozás nem lesz egy vidám pillanat... 7/10
  • RelakS
    Jó ez a blow up plugin... ahogy nézem, a semmiből is tud részleteket csiholni :D

Jó, jó, tudom, marketing fotók, de akkor is, kicsit erősnek tűnik! :)