72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    Kino no Tabi: Kino és beszélő motorja, Hermes, beutazzák a vidéket, miközben minden érdekes helyen megszállnak három napra, és eközben mindenféle dolgok történnek majd velük (pl. az első részben egy olyan országban járnak, ahol nincs büntetése a gyilkosságnak, de persze van egy kis csavar a dologban).
    Road movie sorozatok ritkán kerülnek fel a palettára, ez is egy ilyen, bár nem érzem benne azt az átütő erőt, mint mondjuk a Michiko-ban, az animáció is elég egysíkú, középszerű. Az eredetijét nem láttam, ez elvileg újrafeldolgozás. Pár részt még adok neki.
  • Nirz
    Jah igen részemről az előző évad:
    Koi to Uso 4/10 (Jól indult de a felénél kifogyott a plot és borzalmas nyitott end)
    Tsurezure Children 4/10 (Hasonlóképp az előzőhöz elinte lekötött de egy idő után nagyon repetivé vált és bizonyos párok teljesen háttérbe szorultak míg másokat folyamatosan nyomatták)
    Aho Girl 6/10 (Japánhoz képest tűrhető komédia hol igen vicces hol igen fárasztó kategória, viszont ez is nagyon megfáradt a végére)
    Nana Maru San Batsu 5/10 (kvízek központban,érdekes ötlet de uncsi kivitelezés)
    Netsuzou TRap 5/10 (pocsék de mégis jutalmaznom kell a ritka témát yuri NTR és Fujiwara egészen feldobta)
    Kakegurui 6/10 (gambler anime túljátszott arcokkal és reakciókkal, elment, és legalább kaptunk vmiféle "endinget")
    Princess Principal 3/10 (azt hinné az ember az elején hogy lesz történet vagy vmi komoly téma, nos az egész átverés ez slice of life lolikkal akik kémet játszanak, szörnyű)
    Nora to Oujo to Noraneko Heart 5/10( tűrhető 3 percben, vn hirdetés, érdekes ötlettel "kecske" epizód etc)
    Made in Abyss 5/10 (Jól indult de a közepe egy nagy üres semmi filler volt lasabban haladva a csigánál a végére összekapta magát de ez kevés)
    Jigoku Shoujo: Yoi no Togi 3/10 (törölt ötletek szezonjának nevezném, kb 1 jó új epizód volt a másik fele pedig észnélküli recap, borzalmas )

Shoukoku Altair 6.5/10 (felénél megitélve, gyenge kezdés de részről részre erősebb, és mostanra rendkivül érdekes)
    Ballroom e Youkoso 6.5/10 (felénél megitélve, talán a múlt szezon legjobbja, az egyetlen negatív a kicsit vontatott tentei bajnokság volt de magára talált)

Ezenkivül számolatlan drop volt, a legrosszabb talán "The reflection" volt számomra
  • LasDen #69243
    najó, de egy attachmentekkel tele aggatott AR15-nel is elérte volna ugyanezt a hatást :D
  • BEAST #69242
    Gondolom csak arra akartak így rámutatni, hogy "hűdenagyonkülönlegesek" a harcosok. Két pisztollyal vagy smg-vel olyan snassz lett volna az egész. :D
  • PetruZ
    Filmet láttam, jó volt, könyvet olvastam, még jobb volt, ez fájdalmasan rossz.
  • LasDen #69240
    engem csak az zavart, hogy két pecheneggel keménykedett, ami nagyon cool, de semmire se mész vele...
  • LasDen #69239
  • Prof William
    Manga:

T-Rex no Kanojo

Szóval a dínók nem haltak ki hanem az évmilliók során csini lánykákká fejlődtek, és békében élnek az emberekkel. A főhősek pedig egy T-Rex a csaja ami problémás mert eléggé vad a hüllőlány. Tulajdonképpen egy Tsundere.

Japán ismét nem hazudtolta meg magát. Ilyen egy elszállt sztorit. :) De tulajdonképpen egy MonMusu az egész csak mitikus lények helyett dínókkal. Nem túl hosszú és egy olvasást bőven megér.
  • Nirz
    Talán a battle royale nem a műfajod részemről fun volt xD
  • ximix #69236

• PetruZ
    Shougeki no Souma S3: Na, ez legalább olyan, mint volt, nem kellett csalódni, Yukihira máris ismét fejjel megy a falnak. :)
  • PetruZ
    Juuni Taisen: Minden 12 évben megrendezésre kerül ez a viadal, ahol a 12 állatövi jegy képviseletében küzdenek meg egymással különlegesen felkészített harcosok, hogy a végén egyvalaki elvigye a fődíjat, egy kívánságot.
    Üres piffpuff és hentelés röhejes figurákkal. 1/10
  • PetruZ
    Az új szezon elkezdődött...

Black Clover: Egyszerre kerültek a templomba csecsemőként, mégis, míg egyikük kivételes tehetség a mágiában, a másikba semmi hatalom nem szorult. Márpedig ezen a világon mindenki ért a mágiához valamilyen szinten, így elég különös, hogy létezik valaki, aki képtelen a legegyszerűbb trükkökre is. Aztán egy nap minden megváltozik, amikor hősünk egy különös és egyedi grimoire-t talál... vagyis inkább a grimoire talál rá...
    Nagy hype volt körülötte, meg hogy milyen híres LN sorozat, de ez az első rész jó nagy pofáraesés nálam, és elsősorban a folyton üvöltő-sikoltó, abszolút unszimpi főhős miatt. 2/10, instant kasza. (De lehet, hogy csak én vagyok nagyon negatív vele, másoknak még bejöhet.)
  • DasIsFuck
    Nekem a Hajimete no gal, Youkoso illetve az Abyss lesz még ilyen.

A Hajimete-nél az volt a poén, hogy ott az első 2 rész volt az amit úgy szívből gyűlöltem, de aztán ahogy időnként lement egy-egy rész úgy visszarántott.
    A végére én speciel egészen megvoltam vele elégedve.

A Youkosu meg végig fentartotta az érdeklődésem, bár ez is egy érdekes eset volt nálam:)
    Én speciel hétről-hétre "éltem" az animét annak ellenére, hogy a fősztori/téma nagyon nem tetszett, végig olyan meh volt az egész. Na meg az MC is inkább unalmas és idegesítő volt a felétől kezdve már.

Mindkettő masszív hetes kategória volt nálam annak ellenére is, hogy sokszor úgy éreztem ezek a szezonban végig jobban ott tartottak mint olyan animék amiket végül magasabbra pontoztam korábban.

Az Abyssba elég későn, kb 1 hete kezdtem komolyabban bele, bár az első részt még a szezon elején néztem meg, akkor valahogy nem jött annyira be, hogy folyamatosan nézzem.
    Úgy egy hete kezdtem újra neki és most már sokkal jobban bevonzott. A témája nyomdokaiban a Druaga-ra emlékeztet csak ott ugye egy torony tetejét kellett elérni, itt pedig egy lyuk alját:D
    A grafikája viszont egész egyszerűen gyönyörű, én teljesen odáig meg vissza vagyok tőle.

Ebbe a szezonba én sok régebbi animébe kezdtem bele/néztem újra inkább: Jigoku Shoujo,Gate, Hero Academia,Samurai Girls és most Imyke-nek köszönhetően a Watamote és NHK párosba.

A Watamote az a My Hero Academia-hoz hasonlóan nagyon bejött és pár nap alatt ledaráltam a java részét:)
  • Count Adyn
    engem az Abyss melett a Gamers meg a Tsurezure children tartott meg végig:)
  • PetruZ
    És ezzel ennyi volt az előző szezon nálam, azokat számolva, amelyekből legalább egy részt megnéztem, és kibírtam a végéig - a többit dobtam...
  • PetruZ
    Nobunaga no Shinobi 2x26 END: A valós történelmi eseményeket viccesen-heroikusan, többnyire egy shinobi lányka szemén elmesélő minisorozat 2. évada is véget ért, de szinte biztosan lesz majd folytatás. Jó volt, így elmesélve több minden megragadt bennem az eseményekből, mint bármelyik korábbi Nobunaga-feldolgozásból. :) 6/10

Made in Abyss 1x13 END: Az elején kicsit idegesítő volt az everhappy kiscsaj, meg az se tetszett igazán, hogy a nagy veszélyek ellenére milyen könnyen lejutottak (az a teleszkópos kar nagyon op), de a második felére egészen feljavult, és az utolsó részek elég kegyetlenek is voltak néhol (pl. a trancsírozás, vagy Mitty sztorija). Van egy olyan érzésem, hogy az anyucival történő találkozás nem lesz egy vidám pillanat... 7/10
  • RelakS
    Jó ez a blow up plugin... ahogy nézem, a semmiből is tud részleteket csiholni :D

Jó, jó, tudom, marketing fotók, de akkor is, kicsit erősnek tűnik! :)
  • IMYke2.0.0.0
    Photoshop alatt a Blow Up plugin és bumm, megvan :)
  • Malachit
    Jól jött a nyers, 6'-osra majd átformálom :)
  • orichalcos
    A nyers kép kellett, de közben megtaláltam. Katt
  • LeWyTy
    Epic moments

Utoljára szerkesztette: LeWyTy, 2017.09.28. 21:59:18
  • qtab986
    Elején furcsa volt az animáció, az emberek feje. De legalább olyan jó mint a Kakegurui. Izgalmas,
  • IMYke2.0.0.0
    Parancsolj.
  • orichalcos
    Magát a képet valaki tudná linkelni? :D
  • RelakS
    Beteg? Már az ajánlat felsorol egy Mirai Nikki openinget. Elfen Liedről meg nem tudom eldönteni, hogy beteg, vagy szép...

Erről meg először el sem akartam hinni, hogy tényleg benne lesz a sorozatban :D

Bónusz, kár, hogy csak 30 másodperc

Bónusz 2 :D

Utoljára szerkesztette: RelakS, 2017.09.27. 20:40:49
  • Count Adyn
    a beteg op kategóriába meg ezeket :D

• IMYke2.0.0.0
    A régi openingek még nem annyira "áramvonalasak".
    Ha ráböksz egy mostanira, akkor 90%-ban hasonlít valami másra is, amit már hallottál...
  • DasIsFuck
    Oh, hát ez is jó, bele is nézek az animébe emiatt:D

Én azt vettem észre, hogy nekem általában a régi 90-es évekbeli és 2000-es évek eleji op/end muzsikák szoktak nagyon tetszeni.
    Bár ez elsősorban annak tudható be, hogy azokkal találkoztam hamarabb.

Slayers vagy Yuyo Hakusho zenék ilyen all-time favoritjaim.
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2017.09.27. 19:27:30
  • IMYke2.0.0.0
    //Más:
    //Elfen Lied után ez az egyik kedvenc openingem.
  • DasIsFuck
    Az egyik legjobb ending amit hallottam:)
  • PetruZ
    Tokyo Ghoul - filmváltozat trailer
  • PetruZ
    New Game 2x12 END: Az anime ezzel beérte a mangát (az utolsó, hatodik kötetet; a magazinokban folytatódik még), szóval egy darabig nemigen lesz új (hacsak a spinoff 5. kötetet fel nem dolgozzák még valahogy). Jó volt, aranyos volt, bár a játékstúdió bemutatása kicsit gyerekes és idealizált lett, de hát nem is a valóság volt középpontban. Érdekes lesz majd látni, mi a helyzet az új felállásban azzal, hogy lelépett az egyik fő tag. 7/10
  • DasIsFuck
    :( A shounenenk rákja:S
    Így nem tudom neki akarok-e állni mostanában.

A Shokugeki no Souma második évadjában is ezért csalódtam annó.
  • RelakS
    Ezt nevezem telefon háttérnek

:)

Jó, mondjuk jobban megnézve Skype, de nem érdekel :D
    Utoljára szerkesztette: RelakS, 2017.09.26. 18:26:27
  • Count Adyn
    xD
  • EnxTheOne
    "Kakegurui tetszik. Van még más hozzá hasonló minőségben, amihez már van magyar felirat?"
    Kaiji?
  • PetruZ
    Centaur no Nayami 1x12 END: Inkább érdekes volt, mint jó, de végig lehetett nézni. A földi mitológiai lények fejlődtek civilizációvá (és az emberek lettek mítikus szörnyekké), és vívták meg az ismert történelmi eseményeket, hogy kialakuljon egy elég fura, nagyon polkorrekt, a különbözőségek kipécézésére elég élesen reagáló társadalom, amiben az iskolás lányok ugyanolyan problémákkal küszködnek (tanulás, érzelmek, túlsúly, az előttük álló élet, otthoni problémák, stb.), mint a szokásos seinen társaiknál. 5/10
  • PetruZ
    A második évadot én feladtam kb. harmadánál, nem fogom befejezni. Az első évad alapján másra számítottam, az a versenyes dolog nagyon unalmas, és a nagy része látványosan alibi.
  • Lelouch
    Az első évad nekem is nagyon bejött, a második is jó még, de annyira már nem tartom ütősnek.