72793
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    Shougeki no Souma 3x12: Ennek az évadnak is vége, bár igazából csak pihenőre megy, mert áprilisban jön a folytatás (és a manga is bőven fut még). A kezdődő állóvizet egy eddig csak futólag említett karakter visszatérése rúgta fel alaposan és a Totsuki akadémia élete gyökeresen megváltozott (és ennek folyománya lesz majd a folytatásban is). Jukihira egyre inkább megkerülhetetlen figura lesz, még ha nem is a Top Ten tagja, és ez újabb konfliktusokat (és kihívásokat) szül.
    Hozta ugyanazt, mint eddig, és továbbra is fogalmam sincs, honnan szednek elő újabb és újabb egzotikus recepteket, vagy hogy mennyire valódiak. Mindenesetre a változás elég rendesen megkavarta a szószt, az utolsó rész meg bedobott olyan új infókat, amik eddig tisztázatlanok voltak (és újabb kérdéseket is szültek). 6/10
  • BEAST #69386
    engem már a második résznél
  • LasDen #69385
    engem az 5. résznél evlesztettek...nem voltam olyan jó hogy kövessem
  • PetruZ
    Inuyashiki 1x11 END: (Spoilerek nélkül.) Úgy kb. a kétharmadáig elég ügyesen adagolta a feszültséget és dobta be az egyre keményebb dolgokat, de a végét elkapkodta, kifogyott az ötlet. Igazából már az első rész után volt egy ilyen sejtésem, hogy ez lesz a vége, hiszen egészen az utolsó részig vhogy mindenki figyelmen kívül hagyta, mi megy a híradóban, tehát ennek kellett történnie. Az is elég nyilvánvaló volt, az "átalakulás" önmagában semmit sem változtat a belsőn, a gondolatokon, és a srácnak nem is kellett kimondania, mit keresett ott a parkban, mégis lagymatag magyarázat volt az egész. (Pl. mi a fenéért hívta ki egész Japánt maga ellen, amikor a katasztrófát már jóval előbb elkerülhette volna, ha azzal foglalkozik? Utána nyugodtan visszatérhetett volna befejezni, amit akart. A jakuzás szál is teljesen elfelejtődött, pedig lehetett volna érdekesség ott is.) De azért jó volt, mindenképpen felfelé lógott ki a szezonból a megoldásaival, a bevállalós eseményekkel, és a dinamikus animációval. 7/10
  • ximix #69383
    Na, azt hiszem ez az eredeti
    - zenés videó és akkor tánc
    A csodás guugli algoritmus, miért nem ezt dobja első találatok közé, miért egy "rajongói" - letölt kép elé rak feltölt- rengeteg meló izzadságos munkát, amikor ráadásul nem az anime címére hanem a zene címére kerestem.
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2017.12.21. 15:43:53
  • ximix #69382
  • RelakS
    Meg kell zabálni :)
  • biomage
    ara kíváncsi leszel zorro hogy fogja majd a 3 kardot fogni :D
  • LasDen #69379
    Erről erősen lemaradtam hogy ilyen is lesz... :O
    One Piece tv sorozat...
  • RelakS
    Anime meme gyűjtemény
  • IMYke2.0.0.0

The director of the live action Alita: Battle Angel movie (which is being produced by James Cameron) has stepped up to talk about why it was decided the main heroine would have humongous Gollum eyes, an attribute that any anime enthusiast would say simply does not work in the 3D realm.

Robert Rodriguez spoke to Empire Magazine on the matter:

“It was always Jim’s intention to create a photo-realistic version of the manga eyes that we’re so accustomed to seeing. We really wanted to honor that tradition and see that look standing next to any human character. To have the right person to emote behind it was really essential. Her origins are in the film and you understand why she looks that way. If the eyes are the windows to the soul, we have some pretty big windows. You can see a lot going on in there! When it gets to the emotional scenes it’s really uncanny and striking. And captivating!”

The movie can finally bomb at the box office on July 20th.
  • BEAST #69376
  • LasDen #69375
    Earth-chan...
  • Prof William
    Bár már mangát rég olvastam de nem nagyon rémlik hogy bárki a szemeit említette volna. Főleg hogy a női karaktereknek szintén nagy szemei voltak. Kb akkorák mint az övék.

Ott inkább attól húzta fel mgát 1-2 ember mert mindig olyan ártatlanul csücsörített. :) Egy csata közben meg is jegyezte valaki. :)
  • Inquisitor
    Értem, de egy "gyárilag" ilyen és nem a film készítői cseszték el. És pont ez volt a lényege, hogy az eredeti sztoriban is hülyén érezték magukat tőle az emberek. :)
  • Malachit
    Engem zavartak a szemei :/
  • RelakS
    Hát, nekem itt jobban bejött. Lehet azért, mert nincs idő alaposan megfigyelni (meg mernék esküdni, hogy borostás a T800 XD). A T5-ben viszont a bőrén a fények valahogy rém furák nekem... Mintha a shadert elrontották volna :D Az meg, hogy valahogy nem akar Schwarzeneggerre hasonlítani, csak hab a tortán :)

Mondjuk én csak az arcot néztem, ha a testén megfelelő mennyiségű izom van, akkor pipa.
  • Prof William
    Azt viszont meg kellene hagyni hogy úgy látszik mintha egy az egyben adaptálná az első köteteket. Ott van Ido, Tiphares, a néger "Keresztapa" meg a fiatal srác is.

+ annyira azért nem nagyok szerencsére Alita szemei.

• Inquisitor
    OFF: Volt szerencsém azt hiszem Ward jóvoltából látni azt a verziót, amilyenek emberi bőrszínnel voltak renderelve és bármilyen fura sokkal furcsábban néznek ki.
  • Inquisitor
    Brad Pit feje 98%-ban CGI volt a Benjamin Buttonban, meg kb. az összes háttér 90%-a, még is egyesek 1-1 jelenetnél írták azt, hogy jajj de látszik, hogy gagyi CGI. :)
    Az Avatarban a kávébögrés jelenetben a fő genya is full CGI, még sem szúrta ki senki.
    Megnéztem pár reakció videót a trailerről, ahol a hozzászólásokból megtudhattam, hogy ...
    1. Direkt ilyennek KELL lennie Alitának, mert az eredeti műben is a szeme és szája arányai miatt cukkolják a babaarcát.
    2. Nincs semmi "fehérítés", az eredeti műben összesen 1db japán karakter volt, és a Panzer Kunst sem egy ninja jitsu neve.
    3. Asperger szindrómások immunisak az Uncanny Valley-ra. :D

Igazi élmény egy hikikomori faszi volt, aki 20 éve vár a megfilmesítésre és totál kész volt, meg két amerikai kocka és anime mániás srácé, akik nem tudták, hogy ez animációs film vagy játék trailere, mert küldték nekik. Jézusom azok az arcok!
  • IMYke2.0.0.0
    Schwarzi "teste" nem itt, hanem a T4-ben néz ki furán.

• RelakS
    Hát, inkább a 11. Star Trek lesz az ;)

Amúgy meg közben eszembe jutott egy még jobb példa: ebben a jelenetben csak szerintem nem stimmel Schwarzenegger bőre? Van olyan szar, mint az első részben, mikor a kibelezett szemű bábut nézzük a tükörben.
  • Prof William
    Nekem is pont ez ugrott be. Az első Star Trek filmben volt nem? Emlékszem valamiért a szőr felállt a hátamon tőle pedig összesen ha 15 másodpercet szerepelt az egész filmben. :)

Emlékszem anno egy youtube csatornán egyszer pont ez volt témí, hogy az anime karakterek jajdecukik stb de ha a valóságban jönne veled szembe egy ekkora szemű ember hát a frász ki törne tőle.

Itt is pont ugyanez van.
  • RelakS
    Épp ez a szar az uncanny vally-ben (hogy hívják magyarul?!), hogy a hátár elég szűk a között, hogy a hasonlóságot keresed egy arcban, és a között, hogy már a különbségeken rugózol.

Ránézel egy anime karakterre: jajjdecukiiiiiiiiiiiiiiiii
    Ránézel egy na'vi-ra: a szemed nem rebben
    Ránézel a Shrek embereire ... valahogy valami nem az igazi. Már persze azoknál, akik nem voltak direkt elnagyolva. Vagy inkább a Mátrix 2 Neo-ját (lakótelepi bunyó), vagy a Múmia 2 skorpió királyát (na, jó, amit a végén csináltak, az nagyon beteg :D ) kellett volna említenem?

Engem pl pont nem zavart ebben a trailerben, hogy a droid szeme nagyobb a kelleténél, még ha észre is vettem. Viszont ha a Logenben iskerültek volna ilyenre Hugh Jackman fejének az arányai, akkor csodálkoztam volna. (igen, a film jelentős részében még az ő feje is CGI, tessék egy random "így készült" filmet megnézni. Üdvözlet 2017-ben)

Amúgy kezeket fel, akinek eszébe jutott a doktornéni:
  • BEAST #69363
  • IMYke2.0.0.0
    "En kezdem ugy erezni, hogy nem ismered vagy nem erted ezt a fogalmat. :D"

Ne kezdj semmit.
    Anime topikban, eredeti japán mangából és animéből készült feldolgozásról beszélsz úgy -- James Cameron ráadásul már összedobott egy olyan filmecskét, amiben nagy szemű óriás macskalények szexeltek --, mintha földöntúli dolog lenne a hatalmas, érzelem kifejezésre használt szemek látványa.
    Tényleg elmerenghetnél azon, hogy jó helyen "uncanny valley"-zel vagy sem...
  • LasDen #69361
    Faterom emlékezett rá, hogy ő benne volt az első SW-ben, de nem tűnt fel neki a CGI. Csak annyit mondott rá, hogy már akkor is öreg volt Cushing, így nem tudta hogyhogy benne tudott lenni...
  • Prof William
    Kb mint Rogue One-ban Tarkin. Mivel ember volt ezért volt nagyon fura hogy teljesen animálták. A sima idegen lényeknél ez nem volt gond de nála pont emiatt érezte az ember, hogy valami.

Állítólag aki nem tudta, hogy a Tarkint játszó színász már halott, annak pl nem tűnt fel elsőre dolog, de nem tudom ebből mi lehet az igaz.
  • armageddon666
    En kezdem ugy erezni, hogy nem ismered vagy nem erted ezt a fogalmat. :D Az anime karakterek eleg messze allnak a valosagostol, ezert nem esnek bele ebbe a volgybe. Ahogyan az Avataros karakter is tavol all az embertol, ezert nem utkozik ki rajta ez az erzes. Ellenben a trailerben Alita folottebb emberszeru, pont csak annyira ter el (aranytalanul nagy szemek), hogy az mar kenyelmetlen legyen.

• LasDen #69358
    óó Lűűszii my love...
  • IMYke2.0.0.0
    "De tenyleg erosen Uncanny Valley." --- mindezt egy anime topikban...

• armageddon666
    Cannot unsee :( koszonom

Nekem tetszett a trailer. Nem ismerem a Battle Angel Alitat, de ezt meg fogom nezni. :) De tenyleg erosen Uncanny Valley.
  • dregnarr1 #69355
    https://en.wikipedia.org/wiki/Uncanny_valley

Nálam még sohasem jelent meg, de itt valamiért borzasztóan irritál a csaj kinézete, egyszerűen nem bírom nézni.

Itt szerintem nem a szeret-nem szeret a lényeg, hanem a tudatalatti bizarrság.

Nekem valamiért a derp memék jutnak eszembe a trailert nézve, amiknek a szemeit össze-vissza rajzolják, azt várom, hogy a csajnál is előbukkan.

Utoljára szerkesztette: dregnarr1, 2017.12.09. 19:42:58
  • CalebJoe
    A tipikus bal agyféltekés nem látja vagy nem érti miért néz ki jól egy nem realisztikus emberi arc-karakter pl. rajzon vagy mozgóképen, logikusan tudatosan nézi, a jobb agyféltekés művészi szemmel eleresztve a fantáziáját képest nézni az ilyen kitalált dolgokat (animéket, képregényeket, cgi stb.)
  • IMYke2.0.0.0
    Te meg nem érted az Avatar-párhumazot?
    Teljesen mindegy, miként néz ki, amikor a film első 15 perce után az agyad el fogja fogadni úgy, ahogy van.
  • Seth
    Jó, de emberi robot, érted, hogy értem, nem ? :)
  • IMYke2.0.0.0
    "az Alita-ban tiszta ember, kivéve a szemeit"

Akarod mondani: cyborg.
  • Seth
    Itt azért nem furcsállja annyira az agyad, mert ez nem ember, hanem egy idegen, macskaszerű faj, míg az Alita-ban tiszta ember, kivéve a szemeit
  • IMYke2.0.0.0
    Nyugi.

• BEAST #69348
    Nekem is egész tetszett, nem tudom miért fújnak rá ennyien.