72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • PetruZ
    Violet Evergarden: Gyerekkorától fogva katonáskodott és túlélte a háborút, de testben és lélekben megnyomorodva került ki belőle. Fegyver volt, akit a küldetések érdekében vetettek be és sohasem vallott kudarcot, de nem igazán találja a helyét a békében, a sérült, lassan ébredő országban. Egy felettese veszi szárnyai alá, hogy elhelyezze egy szerető családnál, de a lány inkább követi őt az újjászerveződő postai szolgáltatás világába, ahol furcsa szerzetekkel, az írástudatlan népek érzelmeit papírra vetni képes "gépírónőkkel" találkozik. Ők talán segíthethet neki megérteni volt parancsnoka utolsó szavait...
    Enyhén poszt-világháborús hangulatú, gazdagon ábrázolt világ, ahol a mechanikus pótlások és érző robotok (?) is léteznek. A háttér érdekesnek tűnik, de a történet, attól tartok, túl szirupos lesz egy idő után. Meglátjuk.
  • PetruZ
    Koi wa Ameagari no You ni: Középiskolás hősnőnk titokban bele van szerelmesedve részidős munkahelye, egy kávézó-étterem 45 éves menedzserébe...
    Romkom, de inkább az előbbi. Aranyos, meg minden, de valahogy nem túl érdekes (eddig).
  • DasIsFuck
    Én az alapján pontozok animéket, hogy milyen hatást értek el nálam.
    A 10 pont az kb annyit tesz ki, hogy még a kedvenceim között is a top 5-be sorolnám.
  • Prof William
    Nekem pl elsőre azt tetszett meg hogy a főhős egy Lich. Nem éppen egy átlagos barna/fekete hajú generic anime főhős. :)

A haverjaival együtt inkább egy fantasy anime főgonoszának valamint annak legyőzendő csatlósainak mennének el a "hősök".
  • IMYke2.0.0.0
    Én is bírtam a sztáffot, igaz 10/10-re azért nem értékelném.

Nálam:

//S most látom, a listámon is ott van:

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.01.11. 10:02:09
  • DasIsFuck
    Közben a végére is értem. Nálam ez az anime megérte a 10 pontot, egyedül az zavar vele kapcsolatban, hogy happy end létére hagyott egy gigantikus gombócot a hasamban:'(
  • DasIsFuck
    Én azt nem értem mi a francot szeretnek az emberek azon az Overlordon.
  • PetruZ
    Persze, de a népszerű sorozatok feldolgozásaiban mindig van rizikó, hogy mit domborítanak ki és mit nyomnak el. Mondjuk én sem hiszem, hogy elhúznák, nem volt egy túl népszerű történetszál.
  • Prof William
    Ha minden igaz az Overlord II a 4-5-6 kötetet dolgozza fel és a gyíkok csak a 4-ik kötetben vanak. Remélhetőleg max a sztori 1/3-át teszik majd ki.
  • PetruZ
    Overlord II: Követi az eredetit úgy, hogy a későbbi részekből is ollózgat már keveset, ne csak a gyíkemberes sztorivonal legyen benne. Ennek megfelelően az első felé elég masszív infodump rengeteg új figurával, akik majd csak később kerülnek elő igazán. A folytatásban azért a gyíkemberek lesznek előtérben, ez várható lesz, de remélem, nem húzzák el.
  • DasIsFuck
    Köszönhetően ennek a silány szezonnak úgy döntöttem, hogy végre valahára belekezdek ebbe az Erased című animébe, amit így vagy 3 éve beraktam a listámba:D

Nagyon tetszik, kb ez az első olyan anime aminél azt érzem már majdnem egy jobb amcsi sorozat szintjét is megüti.
    Ha nem fogom vissza magam kb 1-2 nap alatt ledarálom, mint egy-egy jobb sorozatot szoktam:)
  • LasDen #69474
    én manga rock-ot használom. Mivel többnyire telón olvasok, így az app tökéletes számorma...
  • PetruZ
    A 'fox szerintem az egyik legrosszabb, mert csomó mangát fix képmérettel raknak ki és lehetetlen elolvasni az apróbb betűket nagy monitoron. Amúgy a scanlation csoportok sem nagyon szeretik, mert kérés nélkül lopnak, a védelmeket meg egyszerűen screenshot-tal kerülik meg (ettől is olyan vacak néhány sorozatuk minősége). Akkor már inkább a 'reader, csak ott meg kevesebb sorozat van.
  • PetruZ
    Yowamushi Pedal: Glory Line: A 4. évad ott folytatódik, ahol az előző félbemaradt, azaz a második Interhigh első napján. Stílus, rajz, animáció a szokásos, szóval talán majd a 6. évad körül elérünk a harmadik, utolsó naphoz is, és kiderül, hogy a Sohoku képes-e megismételni az egy évvel korábbi csodát, vagy a Hakone visszavág. :P Amúgy továbbra is jó.
  • Prof William
    Én a mangafoxot használom már évek óta.
  • ximix #69470
  • PetruZ
    Karakai Jouzu no Takagi-san: Hősünket állandóan csőbe húzza és zavarba hozza padszomszédja, egy csinos lányka, de megfogadja, hogy egyszer még visszavág neki. Mégis, minden próbálkozása valahogy visszafelé sül el...
    Tipikusan az a sorozat, aminél a kevesebb több lenne, ezt rövid, pattogós epizódokban kellene elmesélni, mert így baromi unalmas és gyenge. 3/10, ennyi elég is volt.
  • PetruZ
    Ryuuou no Oshigoto!: Hősünk már felsős kora óta profi shogi játékos és 16 évesen, a világon legfiatalabbként eléri a Dragon Master rangot és a 8. dant, bár utána a fejlődése kissé megreked és úgy érzi, zsákutcába került. Aztán a bajnoki döntő után három hónappal váratlanul egy kislány toppan be hozzá, hogy számon kérjen rajta egy, a döntő idején tett meggondolatlan ígéretet és fogadja őt a tanoncává. A lány kivételes tehetségnek bizonyul, de felmerülnek egyéb problémák...
    Egy elég népszerű LN sorozat feldolgozása (egyet sem olvastam még) és tkp. egész elviselhető. Van némi slapstick comedy oldala, de a komolyabb játékra is kitér (de messze nem annyira, mint a Shangatsu no Lion). 5/10, meglátjuk.
  • PetruZ
    Hát, pedig elég ismertek voltak az elmúlt 6-7 évben. Pont ezért zárnak be most, túl sok támadás érte őket (fizikailag és jogilag is) és besokaltak.
  • LasDen #69466
    elég szarul reklámozták magukat akkor.
  • PetruZ
    A legjobban használható, legteljesebb manga forrás (volt).
  • LasDen #69464
    nem is hallottam még róla ¯\_(ツ)_/¯
  • PetruZ
    A Batoto végleg leáll január 18-án. :(
  • LasDen #69462
    izgalmas meló lehet, ahol ráérsz gyerekekkel játszani :D
  • BEAST #69461
    Nekem tetszett az első rész, aranyos volt. :)
  • LasDen #69460
    Nekem az jutott először eszembe ez elég illegál, hogy így "kényszeríti" munkára őt :D
  • PetruZ
    Gakuen Babysitters: Hősünk elveszíti szüleit egy légibalesetben és egyedül marad pici kisöccsével. Nincsenek olyan rokonaik, akik befogadnák őket, de egy bentlakásos iskola elnökasszonya - aki a fiát és a menyét vesztette el ugyanabban a balesetben - magához veszi őket azzal, hogy hősünknek szabadidejében az iskola gyerekmegőrzőjét kell vinnie, ami egyfajta klubtevékenység is egyben - csak nincs egyetlen más tagja sem a klubnak...
    Ez nekem túl infantilis, a megrajzolás sem tetszik, amúgy sem jövök ki a kisgyerekekkel, szóval egy rész után cancel.
  • PetruZ
    Kokkoku: Modern világ, modern hétköznapok egy külvárosi család életében, akik a lecsúszás szélén egyensúlyoznak. Hősnőnk próbál ebből kitörni, de családi háttere nehézzé teszi az állásinterjúkat. Aztán egy nap beüt a katasztrófa. Hogy megmentse elrabolt unokaöccsét és bátyját, a nagypapi különös varázslatot mond el egy ősi kőre, ami megdermeszti az időt. Ez a Sztázis, a felfüggesztett létezés, ahová csak néhányan tudnak belépni és látszólagos nyugalma ellenére elég veszélyes hely. Rajtuk kívül vannak még mások is itt, és nem mind ember...
    Huhh, már az elején sejteni, hogy valami nem stimmel, aztán ahogy halad a történet, egyre furcsább dolgok történnek, a vége meg... Misztikus dráma, thriller, és kevés horror, komoly hangvételben. Egyelőre nem pontozok, mert nem tudom hová rakni, látni kell még pár részt belőle.
  • PetruZ
    Mitsuboshi Colors: Kit hívsz, ha baj van? Hát a Colors csapatát, akik a békét és a rendet vigyázzák a városban! A három kisiskolás kalandjaiba aztán belekeveredik a szigorú rendőr, a fura vegyesboltos, és a városrész több más lakója is, de igazából senki sem haragszik rájuk, hiszen gyerekek, akiknek minden ismeretlen dolog egy új élmény és a fantáziájuk nem ismer határokat.
    Aranyos kislányok mindenféle kalandokba keverednek és misztikus rejtélyeket oldanak meg. Nem kell nagyon komoly dolgokra gondolni, könnyed komédia az egész, nézhető is. 5/10
  • DasIsFuck
    Most, hogy mondod megnéztem és egy darab téli szezonos animét nem találtam a malos listámban:X...Bár jelenleg az van, hogy addig nem jutnak ezek el, hogy egyáltalán belenézzek.

(bár az is igaz, hogy az előző szenzonban sem emlékszem már, hogy egyáltalán bele néztem-e valamibe:D)
  • LasDen #69455
    Gintama Live Action

Többségében vállalhatatlan ripacskodás megy, már japán filmes szinten is. Aztán meg szállít vállalható dolgokat, de az meg talán a Benizakura story szolgai lemásolásának köszönhhető. Mert a film szinte 1:1-ben adaptálja a sztorit. Aki ismeri, nincs meglepetés. Teljesen stúdióban felvett filmről van szó, így mindenről üvölti a mű, steríl érzés. De néhol ez is jól áll a filmnek. Már az előzetesekből lejött ez, így nem véletlenül vonakodtam megnézni. Csalódott vagyok, de csak azért, mert a film pont annyira szar volt, mint látszott...

• PetruZ
    Még csak alig kezdődött el, lesznek itt még azért várhatóan jobbak is (az előző szerintem rosszabbul kezdődött, mint ez). Csak a kezdés egy kicsit... lassú...

Slow Start: Hősnőnk idegen városba, idegen helyre költözik egy rokonához, és mivel korábban is egy kissé félős, szende, csendes lányka volt, már előre aggódik, hogy a középiskola kezdetén vajon mennyire fog tudni beilleszkedni, hiszen eddig sem tudott igazán barátokat szerezni. De mivel az évkezdet pont a születésnapjára is esik, három, egymással régi barátságban lévő lány felfigyel az új érkezőre...
    Ez akár lehetne valami thriller is, de csak egy szokásos könnyed iskolás slice-of-life-ról van szó a tipikus karakterekkel és jegyekkel. Van némi utalás a főszereplő múltjára, hogy nem volt valami sima az elmúlt éve, de sokat nem várok a dologtól. Eddig 4/10.
  • DasIsFuck
    Hát mondtam már, hogy ez a szezon borzalmas párszor, de ez minden eddigin túltesz.
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.01.06. 20:42:50
  • PetruZ
    Nem tudom, kezdetben milyenre értékeltem. A ReZero végül nálam 7-es lett, a Hero Academia-t a 8. rész közben dobtam...
  • CSOCSO
    Petruz,
    emlekszel anno mennyre pontoztad mondjuk a Re Zero vagy pl a Hero Academiat az elso epizod utan?

Nem mintha odaig lennek egyikert is csak kivancsi vagyok mennyire pontoztad ezeket mert kb ezek voltak a legnagyobb durranasok az anime stream weboldalakon az elmult evszakokban
  • PetruZ
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ja, én is azt hittem, legalább az évadban kitart a verseny és közben lehetett volna mindenféle érdekes dolgot művelni, erre sitty-sutty lezavarták, a vége meg totál idiótaság...
  • LasDen #69449
    ez a future kendó szerű versenyzés még érdekelt is volna. De így nem tom...
  • PetruZ
    Grancrest Senki: Reneszánsz középkorias fantasy világ, ahol a hatalmi rendet a "crest"-eket, pecséteket viselő lordok és az őket szolgáló mágusok ereje és furfangja döntik el. Mikor a két legnagyobb lord békére és szövetségre készül lépni egy házasság révén, vannak, akik ezt rossz szemmel nézik és elszabadítják a káoszt a nagytemplomban. Hősnőnk nem tudja megakadályozni a kataszrófát és a birodalom ismét háborúba sodródik. Évekkel később elszegődik egy feltörekvő lord mellé, hogy képességeit latba vetve szolgálja a lord grandiózus és kissé naív terveit.
    Szokványos feudális-reneszánsz világ a káoszból megidézett és átszivárgó szörnyekkel, karddal és mágiával, intrikával és ideákkal. A forrásul szolgáló LN sorozatot nem olvastam, nem tudom, mennyire változtattak rajta, de a kezdet okés volt. 5/10
  • PetruZ
    Toji no Miko: Már az ősidők óta fenyegetik Japánt az "aratama"-nak hívott démoni lények, amelyek ellen csak a képzett "toji" szentélypapnők képesek fellépni kardjaikkal és különleges képességeikkel. A modern időkben egy elit rendőri egységet alkotnak, emellett iskoláik rendszeresen versenyeznek is egymással. Hősnőnk és barátnője képviselik középiskolájukat az ezévi viadalon, ahol a döntőben különös dolog történik és az ellenfél inkább egy híres hőst vesz célba ismeretlen okból...
    Fájóan klisé, minden szokványos elemet tartalmaz a férfi főhős és a háremen kívül, mégis unalmas, az első rész végét meg nem is igazán értettem (a főhős csaj mégis mit csinál?). 3/10, dobva ez is.
  • Inquisitor
    Majd váltva a japános vonalra ő lenne a következő ebéd. :D