72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#69467 Hát, pedig elég ismertek voltak az elmúlt 6-7 évben. Pont ezért zárnak be most, túl sok támadás érte őket (fizikailag és jogilag is) és besokaltak. -
#69466 elég szarul reklámozták magukat akkor. -
#69465 A legjobban használható, legteljesebb manga forrás (volt). -
#69464 nem is hallottam még róla ¯\_(ツ)_/¯ -
#69463 A Batoto végleg leáll január 18-án. :( -
#69462 izgalmas meló lehet, ahol ráérsz gyerekekkel játszani :D -
#69461 Nekem tetszett az első rész, aranyos volt. :) -
#69460 Nekem az jutott először eszembe ez elég illegál, hogy így "kényszeríti" munkára őt :D -
#69459 Gakuen Babysitters: Hősünk elveszíti szüleit egy légibalesetben és egyedül marad pici kisöccsével. Nincsenek olyan rokonaik, akik befogadnák őket, de egy bentlakásos iskola elnökasszonya - aki a fiát és a menyét vesztette el ugyanabban a balesetben - magához veszi őket azzal, hogy hősünknek szabadidejében az iskola gyerekmegőrzőjét kell vinnie, ami egyfajta klubtevékenység is egyben - csak nincs egyetlen más tagja sem a klubnak...
Ez nekem túl infantilis, a megrajzolás sem tetszik, amúgy sem jövök ki a kisgyerekekkel, szóval egy rész után cancel. -
#69458 Kokkoku: Modern világ, modern hétköznapok egy külvárosi család életében, akik a lecsúszás szélén egyensúlyoznak. Hősnőnk próbál ebből kitörni, de családi háttere nehézzé teszi az állásinterjúkat. Aztán egy nap beüt a katasztrófa. Hogy megmentse elrabolt unokaöccsét és bátyját, a nagypapi különös varázslatot mond el egy ősi kőre, ami megdermeszti az időt. Ez a Sztázis, a felfüggesztett létezés, ahová csak néhányan tudnak belépni és látszólagos nyugalma ellenére elég veszélyes hely. Rajtuk kívül vannak még mások is itt, és nem mind ember...
Huhh, már az elején sejteni, hogy valami nem stimmel, aztán ahogy halad a történet, egyre furcsább dolgok történnek, a vége meg... Misztikus dráma, thriller, és kevés horror, komoly hangvételben. Egyelőre nem pontozok, mert nem tudom hová rakni, látni kell még pár részt belőle. -
#69457 Mitsuboshi Colors: Kit hívsz, ha baj van? Hát a Colors csapatát, akik a békét és a rendet vigyázzák a városban! A három kisiskolás kalandjaiba aztán belekeveredik a szigorú rendőr, a fura vegyesboltos, és a városrész több más lakója is, de igazából senki sem haragszik rájuk, hiszen gyerekek, akiknek minden ismeretlen dolog egy új élmény és a fantáziájuk nem ismer határokat.
Aranyos kislányok mindenféle kalandokba keverednek és misztikus rejtélyeket oldanak meg. Nem kell nagyon komoly dolgokra gondolni, könnyed komédia az egész, nézhető is. 5/10 -
#69456 Most, hogy mondod megnéztem és egy darab téli szezonos animét nem találtam a malos listámban:X...Bár jelenleg az van, hogy addig nem jutnak ezek el, hogy egyáltalán belenézzek.
(bár az is igaz, hogy az előző szenzonban sem emlékszem már, hogy egyáltalán bele néztem-e valamibe:D) -
#69455 Gintama Live Action
Többségében vállalhatatlan ripacskodás megy, már japán filmes szinten is. Aztán meg szállít vállalható dolgokat, de az meg talán a Benizakura story szolgai lemásolásának köszönhhető. Mert a film szinte 1:1-ben adaptálja a sztorit. Aki ismeri, nincs meglepetés. Teljesen stúdióban felvett filmről van szó, így mindenről üvölti a mű, steríl érzés. De néhol ez is jól áll a filmnek. Már az előzetesekből lejött ez, így nem véletlenül vonakodtam megnézni. Csalódott vagyok, de csak azért, mert a film pont annyira szar volt, mint látszott...
-
#69454 Még csak alig kezdődött el, lesznek itt még azért várhatóan jobbak is (az előző szerintem rosszabbul kezdődött, mint ez). Csak a kezdés egy kicsit... lassú...
Slow Start: Hősnőnk idegen városba, idegen helyre költözik egy rokonához, és mivel korábban is egy kissé félős, szende, csendes lányka volt, már előre aggódik, hogy a középiskola kezdetén vajon mennyire fog tudni beilleszkedni, hiszen eddig sem tudott igazán barátokat szerezni. De mivel az évkezdet pont a születésnapjára is esik, három, egymással régi barátságban lévő lány felfigyel az új érkezőre...
Ez akár lehetne valami thriller is, de csak egy szokásos könnyed iskolás slice-of-life-ról van szó a tipikus karakterekkel és jegyekkel. Van némi utalás a főszereplő múltjára, hogy nem volt valami sima az elmúlt éve, de sokat nem várok a dologtól. Eddig 4/10. -
#69453 Hát mondtam már, hogy ez a szezon borzalmas párszor, de ez minden eddigin túltesz.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.01.06. 20:42:50 -
#69452 Nem tudom, kezdetben milyenre értékeltem. A ReZero végül nálam 7-es lett, a Hero Academia-t a 8. rész közben dobtam... -
#69451 Petruz,
emlekszel anno mennyre pontoztad mondjuk a Re Zero vagy pl a Hero Academiat az elso epizod utan?
Nem mintha odaig lennek egyikert is csak kivancsi vagyok mennyire pontoztad ezeket mert kb ezek voltak a legnagyobb durranasok az anime stream weboldalakon az elmult evszakokban -
#69450 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Ja, én is azt hittem, legalább az évadban kitart a verseny és közben lehetett volna mindenféle érdekes dolgot művelni, erre sitty-sutty lezavarták, a vége meg totál idiótaság... -
#69449 ez a future kendó szerű versenyzés még érdekelt is volna. De így nem tom... -
#69448 Grancrest Senki: Reneszánsz középkorias fantasy világ, ahol a hatalmi rendet a "crest"-eket, pecséteket viselő lordok és az őket szolgáló mágusok ereje és furfangja döntik el. Mikor a két legnagyobb lord békére és szövetségre készül lépni egy házasság révén, vannak, akik ezt rossz szemmel nézik és elszabadítják a káoszt a nagytemplomban. Hősnőnk nem tudja megakadályozni a kataszrófát és a birodalom ismét háborúba sodródik. Évekkel később elszegődik egy feltörekvő lord mellé, hogy képességeit latba vetve szolgálja a lord grandiózus és kissé naív terveit.
Szokványos feudális-reneszánsz világ a káoszból megidézett és átszivárgó szörnyekkel, karddal és mágiával, intrikával és ideákkal. A forrásul szolgáló LN sorozatot nem olvastam, nem tudom, mennyire változtattak rajta, de a kezdet okés volt. 5/10 -
#69447 Toji no Miko: Már az ősidők óta fenyegetik Japánt az "aratama"-nak hívott démoni lények, amelyek ellen csak a képzett "toji" szentélypapnők képesek fellépni kardjaikkal és különleges képességeikkel. A modern időkben egy elit rendőri egységet alkotnak, emellett iskoláik rendszeresen versenyeznek is egymással. Hősnőnk és barátnője képviselik középiskolájukat az ezévi viadalon, ahol a döntőben különös dolog történik és az ellenfél inkább egy híres hőst vesz célba ismeretlen okból...
Fájóan klisé, minden szokványos elemet tartalmaz a férfi főhős és a háremen kívül, mégis unalmas, az első rész végét meg nem is igazán értettem (a főhős csaj mégis mit csinál?). 3/10, dobva ez is. -
Inquisitor #69446 Majd váltva a japános vonalra ő lenne a következő ebéd. :D -
Prof William #69445 "Yuru Camp: Fiatal lányok (előbb csak egyedül, később majd öten) táboroznak a hegyekben, mindenféle finomságokat esznek a tábortűznél, és szeleburdi dolgokat csinálnak..."
Egy amerikai filmben ezután feltűnne a titokzatos hokimaszkos - machetés gyilkos is. :) Érdekes stílusváltás lenne. :) -
#69444 Yuru Camp: Fiatal lányok (előbb csak egyedül, később majd öten) táboroznak a hegyekben, mindenféle finomságokat esznek a tábortűznél, és szeleburdi dolgokat csinálnak...
Hasonlít a nem túl régi, hegymászós Yama no Susume-re (ami majd nyáron folytatódik a 3. évaddal), csak ebben nem maga a mászás, hanem a táborozás a lényeg, némi oktató célzattal előadva. Nézhető, az animáció is elég szép, a tájakra is odafigyeltek, és a karakterek sem irritálóak. 5/10 -
#69443 azt azért nem mondanám hogy nem élvezhető európaiaknak. Csak szarul van előadva. Ha kaját bemutatós food show, akkor a shinya shokudo kilométereket ver erre... -
#69442 Ramen Daisuki Koizumi-san: Koizumi-san, a nemrég érkezett új lány misztikusan gyönyörű, megközelíthetetlenül csendes, és senkivel sem beszél az suliban. Hősnőnk mégis megpróbál megbarátkozni vele, és ennek során kiderül, hogy Koizumi-san imádja a különféle ramen kajákat.
Lehetett volna valami szokványos középiskolás-csajos belőle, a leírás alapján valami ilyesmit reméltem, de nekünk, európaiaknak teljesen élvezhetetlenül részletes ramen bemutató és reklám az egész, és a karakterek sem valami szimpik. 2/10, felejtős. -
#69441 Mivel egy évadnál többet nem nézek ki belőle, szerintem igen. :) Most jön még a két másik csajszi a csapatba, közben lesz valami felkészülés is, úgy a 7-8. rész körül az obligát fürdőruhás epizód, és aztán valami majd az Antarktiszon is... -
#69440 kíváncsi vagyok eljutnak-e az antarktiszra legalább pár rész erejéig vagy csak az OP-ban hülyéskedtek ott... :D -
#69439 Boldog Újévet. -
#69438 Új év, új remények... kezdjük akkor. :)
Sora Yori mo Tooi Basho: Hősnőnk a középiskola kezdetén sok kalandos dolgot tervezett el, de aztán, egy év elteltével sem valósított meg belőlük semmit, valami mindig "közbejött", általában a majré. Aztán talál egy egymillió jenes borítékot és mire észbe kapna, már úton is van újonnan megismert barátnőjével Hirosima felé, hogy hajót nézzenek megkeresni társnője eltűnt anyját... az Antarktiszon!
Madhouse animáció, elég jól néz ki, és a történet is jóféle eddig. Nincs túlpoénkodva, de azért elég könnyed, a felvetés meg akár érdekes is lehet. (A stábban amúgy jó pár ismert seiyuu is található, ha valaki erre gerjedne.) -
#69437 -
#69436 Boldogabb új évet, Mindenkinek! -
Prof William #69435 Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek! -
#69434 Boldog és eredményben gazdag újévet kívánok minden anime fannak :) -
#69433 Búújék mindenki :) -
#69432 Boldog új évet kívánok mindenkinek! :) -
#69431 -
#69430 Nekopara OVA: Inkább előzmény, kihagyva a kérdésesebb VN részeket és jellegzetességeket. A grafika minősége nem ér fel a játékokéval, az animáció is elég átlagos, a történet olyan semmilyen, és valahogy nem jött át a VN-ek játékossága sem, plusz az itt megjelenített Master is olyan... semmilyen. Mint adaptáció, azért nézhető, bár szerintem túl hosszú, inkább megvágtam volna és a pénzt jobb animációra költöttem volna (amúgy KS-en szedték össze a támogatást). 5/10 -
#69429 17-et fel is ismertem... -
#69428 Szóval még ilyenkor is erősebbek az ügyvédek, mint összegyűjteni a legnagyobbakat?