72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#69507 http://animatorexpo.com/robotontheroad/ -
#69506 Jó féle :) -
#69505 -
#69504 Mostanában ritka az amelyik nem, sajna. -
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.01.15. 02:24:44 -
#69502 Beatless: Valamikor száz évvel később a világ egy modern, technikailag fejlett hely, ahol robotok és emberre hasonlító hIE-k, azaz "human Interface Element"-ek, androidok segítik az emberiséget számos egyéb kütyü mellett. Bár nincs lelkük és csak gépek, középiskolás hősünk nem igazán tud tárgyként tekinteni rájuk, ami kissé ódivatúvá teszi őt a barátai szemében. Egy éjjel öt fejlett android szökik meg egy kutatólaborból, mind kifinomult képességekkel és eszközökkel ellátva, és az üldözésükre indult csapat csúfosan felsül. Az egyik android találkozik hősünkkel, akit a körülmények folytán gazdájának fogad el.
Jól, érdekesen indult, úgy tűnt, valami kiberpunkos akcióthriller lesz belőle, aztán a sztori éles balkanyarral bevágott a klisék sikátorába és teljes gázzal nekihajtott a falnak... -
#69501 Hah, na ez érdekesen hangzik.
Őszintén szólva ezt olvasva sokkal inkább egy amerikai film/sorozat-ra gondolnék:) -
#69500 Ha az eredeti, 15 részes Bakemonogatari-ra gondolsz? Az nekem sem jött be, 4 rész után én is dobtam. De elmagyarázták nekem, hogy van benne irónia, paródia, valamint rengeteg japán szóvicc, amit csak az ért, aki kellőképp tud japánul. Miután én még kellőképp nem tudok japánul, ezért ez engem nem vigasztal. Ráadásul a karakterek is beképzeltek, a rajzstílus sem tetszik. Egyetlen egy számomra nagyon pozitívuma van, az opening. A Kimi no Shiranai Monogatari sokáig kedvencem volt. -
#69499 Nekialltam ennek a Bakemonogatari sorozatnak. 5 epizodik birtam. Mindenki maga ala hugyozik az oromukben annyira tetszik mindenkinek. En nem ertem. Annyira szar-fos uber gaz az egesz, hogy nem fogom fel miert szeretik. 5 epizodot birtam a 12 bol es semmi nem tortenik csak dumalas van. De erdektelen semmilyen dumalasok. Arra nem emlekszem, hogy ket epizoddel elorebb mirol volt szo. Zene idegesito. A rajz az nagyon gaz a karaktereken kivul. Beletekertem meg 2-3 epizodba. Ugyan az. Csak ulnek/allnak es jar a pofajuk. Ennyi. -1/10 -
#69498 Akkor azért van rá szükség. Jó reklám... -
#69497 Dagashi Kashi 2: Kokonotsu, Hotaru, Saya, Tou, és a többiek ismét akcióban... csak minek. Az eredeti célját (apuka elcsábítása a céghez) már eléggé elvesztette a sorozat az előző évadban, most még ráadásul fele hosszú epizódokat is kapott, így igazából csak egy-egy csemege bemutatása folyik, több semmi. Az előző évadot végignéztem, de folyton rezgett a léc, ez viszont már erősen lepottyant... -
#69496 Darling in the Franxx: Valamikor a távoli jövőben a Föld már csak egy kiégett pusztaság, ahol az emberiség egy hatalmas, mozgó, kupolás városban él, és folyamatos veszélynek van kitéve az odakint kóborló mechanikus szörnyetegek miatt. A városban található egy akadémia, ahol az ígéretesnek tűnő fiatalokat képzik ki hatalmas robotok irányítására. Párban kell repülniük, egy fiú és egy lány együtt képes csak a mechákat vezetni, és a legtökéletesebb kapcsolat tudja csak a mechák végső formáját, a FranXX-ot előhívni. Hősünk inkompatibilisnek bizonyul a partnerével, és távoznia kellene, de találkozik egy különc, fertőzött lánnyal, aki éppen a sokadik pilótáját "fogyasztja" már el és megakad a szeme a búskomor fiatalemberen...
Mechás, óriásszörnyes poszt-apok sci-fi szokásos vívódó, rejtett képességekkel bíró főhőssel. Valamiért sztárolták, ahogy olvastam, de egyelőre nem győzött meg, bár nem is annyira rossz, mint elsőre tűnt. -
#69495 Takunomi: Új munkája miatt vidékről felkerülő hősnőnk egy osztott albérletbe költözik három másik lánnyal, és mindenféle kajákat csinálnak és sört vedelnek, miközben kibeszélik a nap közben történteket...
Inkább egy sörmárka köré épített komédia. Szerencsére csak fél epizód hosszú részekből áll, így még éppencsak elviselhető, mert amúgy eddig nem szól semmiről. -
#69494 Hakata Tonkotsu Ramens: Egy crossdresser bérgyilkos, aki az adósságát törleszti a munkájával. Egy magánhekus, aki érdekes ügybe csöppen egy rendőr halála miatt. Egy polgármester, aki az újraválasztásán dolgozik, miközben a fia rengeteg fejfájást okoz neki a "játékaival", amelyek maradványait el kell takarítani. Egy újonc fiatalember, aki újrakezdést remél a szakmájában, de nem biztos, hogy alkalmas rá. Egy simlis informátor, aki egy rossz tárcát nyúl le. És egy legendás szamuráj, aki a túl messzire merészkedő bérgyilkosokra vadászik. Az ő történetük fonódik össze a fukuokai Hakata városnegyedben, ahol a pletykák szerint a lakosság 3%-a bérgyilkos...
Sok szálon mozgó modern akció-krimi, egész jó, de kell még pár rész, hogy átlátható legyen, ki kicsoda. -
#69493 Hakumei to Mikochi: Egy erdő mélyén, egy fatörzs tövébe épített házikóban éldegél két apró manólányka. Életük nem unalmas, bogarakon és madarakon lovagolnak, főznek-mosnak, és időnként ellátogatnak a közeli manóváros zsúfolt piacára, hogy régi ismerősökkel találkozzanak és barangoljanak a boltok között...
Manós-kisállatos slice-of-life... Nem rossz, olyan nyugtatóan mesés. -
#69492 Itt ez biztosan nem áll fent, egy tenyérnyi múmiából tuti nem lesz lányka. -
#69491 Hú, már én is elő tudok kapni ilyen sorozatot --- kísértetiesen hasonlít egy régebbi sorozat plotjára, ott is apuka távol, hazaküld egy dobozt... lányka lesz... -
#69490 Miira no Kaikata: Hősünk normális középiskolai életet él elfoglalt nővérével családi házukban. "Kalandor" apjuk a világot járja és időnként hazaküld valami furcsa és/vagy veszélyes szuvenirt, így mikor egy hatalmas koporsó érkezik becsomagolva, hősünk máris óvatos üzemmódba kapcsol. Meglepetésére azonban a gondosan bepólyált beltartalom egy aranyos kis élő, mozgó múmiát rejt...
Próbál aranyos-vicces lenni, de valahogy nem az igazi, talán mert a főhős annyit pofázik magában triviális dolgokról. Remélem, a többi szereplő hoz majd bele egy kis színt, mert eddig elég gyengécske. A megrajzolás és animáció is csúnya, aránytalan, pedig a 8bit csinálta. Pár részt még adok neki. -
#69489 Így, vagy úgy, de mind kötődik hozzá valahogy, vagy bele van zúgva, amit persze lát ő is, de nem sikerült megszabadulnia tőlük, most meg már szekérrel járják a világot, mint egy család. :P -
#69488 Háremnek nem tudom mennyire nevezhetjük, hiszen a mangában is csak egyetlen lány érdekelte, de ő nem része a kis csapatának. :) -
#69487 Marchen Madchen: Nehéz beilleszkedni egy új családba, pláne egy új középiskola első osztályába, hősnőnknek nem is sikerül. Teljesen jellegtelenül éldegél a maga kis álomvilágában, amit a könyvek jelentette történetekből épített fel, ezek segítenek kitörni neki a szürke valóságból. Egy nap aztán egy különös könyvhöz jut, ami után egy láthatatlan mágust kezd követni, majd egy könyvespolcon át egy különös világba jut, ahol egy másik, mágikus iskolába kerül. Itt minden tanuló egy bizonyos meséhez, mesebeli történethez kötődik...
Iskoláslányos, varázslós történet vicces formában tálalva, és ez is LN feldolgozás. So-so, de elmegy, nézhető. -
#69486 Death March kara Hajimaru Isekai Kyousoukyoku: Hősünk egy három napos kimerítő programozó-hibakereső "halálmenet" végén lefekszik aludni, majd egy fantasy világban találja magát fiatalkori önmagában, ahol egy nagy sereg gyíkember tart felé. Egy cheat képességgel legyőzi őket és embertelen szintre fejlődik, kimaxolva minden értékét, emellett rengeteg loot-ot is szerez, ezután elindul világot látni, kvázi legyőzhetetlenül, hogy körülnézzen egy kicsit, mielőtt felébredne...
Egy népszerű LN-sorozat alapján készült ez is. A mangáját követem, bár nem tudom, miért, mert a főhős akkora op, amit ritkán látni hasonló isekai sztorikban. Emellett persze népes háremre is szert tesz majd, változatos helyszínekről és ellenfelekről összeszedve őket... -
#69485 Violet Evergarden: Gyerekkorától fogva katonáskodott és túlélte a háborút, de testben és lélekben megnyomorodva került ki belőle. Fegyver volt, akit a küldetések érdekében vetettek be és sohasem vallott kudarcot, de nem igazán találja a helyét a békében, a sérült, lassan ébredő országban. Egy felettese veszi szárnyai alá, hogy elhelyezze egy szerető családnál, de a lány inkább követi őt az újjászerveződő postai szolgáltatás világába, ahol furcsa szerzetekkel, az írástudatlan népek érzelmeit papírra vetni képes "gépírónőkkel" találkozik. Ők talán segíthethet neki megérteni volt parancsnoka utolsó szavait...
Enyhén poszt-világháborús hangulatú, gazdagon ábrázolt világ, ahol a mechanikus pótlások és érző robotok (?) is léteznek. A háttér érdekesnek tűnik, de a történet, attól tartok, túl szirupos lesz egy idő után. Meglátjuk. -
#69484 Koi wa Ameagari no You ni: Középiskolás hősnőnk titokban bele van szerelmesedve részidős munkahelye, egy kávézó-étterem 45 éves menedzserébe...
Romkom, de inkább az előbbi. Aranyos, meg minden, de valahogy nem túl érdekes (eddig). -
#69483 Én az alapján pontozok animéket, hogy milyen hatást értek el nálam.
A 10 pont az kb annyit tesz ki, hogy még a kedvenceim között is a top 5-be sorolnám. -
Prof William #69482 Nekem pl elsőre azt tetszett meg hogy a főhős egy Lich. Nem éppen egy átlagos barna/fekete hajú generic anime főhős. :)
A haverjaival együtt inkább egy fantasy anime főgonoszának valamint annak legyőzendő csatlósainak mennének el a "hősök". -
#69481 Én is bírtam a sztáffot, igaz 10/10-re azért nem értékelném.
Nálam:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
//S most látom, a listámon is ott van:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.01.11. 10:02:09 -
#69480 Közben a végére is értem. Nálam ez az anime megérte a 10 pontot, egyedül az zavar vele kapcsolatban, hogy happy end létére hagyott egy gigantikus gombócot a hasamban:'( -
#69479 Én azt nem értem mi a francot szeretnek az emberek azon az Overlordon. -
#69478 Persze, de a népszerű sorozatok feldolgozásaiban mindig van rizikó, hogy mit domborítanak ki és mit nyomnak el. Mondjuk én sem hiszem, hogy elhúznák, nem volt egy túl népszerű történetszál. -
Prof William #69477 Ha minden igaz az Overlord II a 4-5-6 kötetet dolgozza fel és a gyíkok csak a 4-ik kötetben vanak. Remélhetőleg max a sztori 1/3-át teszik majd ki. -
#69476 Overlord II: Követi az eredetit úgy, hogy a későbbi részekből is ollózgat már keveset, ne csak a gyíkemberes sztorivonal legyen benne. Ennek megfelelően az első felé elég masszív infodump rengeteg új figurával, akik majd csak később kerülnek elő igazán. A folytatásban azért a gyíkemberek lesznek előtérben, ez várható lesz, de remélem, nem húzzák el. -
#69475 Köszönhetően ennek a silány szezonnak úgy döntöttem, hogy végre valahára belekezdek ebbe az Erased című animébe, amit így vagy 3 éve beraktam a listámba:D
Nagyon tetszik, kb ez az első olyan anime aminél azt érzem már majdnem egy jobb amcsi sorozat szintjét is megüti.
Ha nem fogom vissza magam kb 1-2 nap alatt ledarálom, mint egy-egy jobb sorozatot szoktam:) -
#69474 én manga rock-ot használom. Mivel többnyire telón olvasok, így az app tökéletes számorma... -
#69473 A 'fox szerintem az egyik legrosszabb, mert csomó mangát fix képmérettel raknak ki és lehetetlen elolvasni az apróbb betűket nagy monitoron. Amúgy a scanlation csoportok sem nagyon szeretik, mert kérés nélkül lopnak, a védelmeket meg egyszerűen screenshot-tal kerülik meg (ettől is olyan vacak néhány sorozatuk minősége). Akkor már inkább a 'reader, csak ott meg kevesebb sorozat van. -
#69472 Yowamushi Pedal: Glory Line: A 4. évad ott folytatódik, ahol az előző félbemaradt, azaz a második Interhigh első napján. Stílus, rajz, animáció a szokásos, szóval talán majd a 6. évad körül elérünk a harmadik, utolsó naphoz is, és kiderül, hogy a Sohoku képes-e megismételni az egy évvel korábbi csodát, vagy a Hakone visszavág. :P Amúgy továbbra is jó. -
Prof William #69471 Én a mangafoxot használom már évek óta. -
#69470 -
#69469 Karakai Jouzu no Takagi-san: Hősünket állandóan csőbe húzza és zavarba hozza padszomszédja, egy csinos lányka, de megfogadja, hogy egyszer még visszavág neki. Mégis, minden próbálkozása valahogy visszafelé sül el...
Tipikusan az a sorozat, aminél a kevesebb több lenne, ezt rövid, pattogós epizódokban kellene elmesélni, mert így baromi unalmas és gyenge. 3/10, ennyi elég is volt. -
#69468 Ryuuou no Oshigoto!: Hősünk már felsős kora óta profi shogi játékos és 16 évesen, a világon legfiatalabbként eléri a Dragon Master rangot és a 8. dant, bár utána a fejlődése kissé megreked és úgy érzi, zsákutcába került. Aztán a bajnoki döntő után három hónappal váratlanul egy kislány toppan be hozzá, hogy számon kérjen rajta egy, a döntő idején tett meggondolatlan ígéretet és fogadja őt a tanoncává. A lány kivételes tehetségnek bizonyul, de felmerülnek egyéb problémák...
Egy elég népszerű LN sorozat feldolgozása (egyet sem olvastam még) és tkp. egész elviselhető. Van némi slapstick comedy oldala, de a komolyabb játékra is kitér (de messze nem annyira, mint a Shangatsu no Lion). 5/10, meglátjuk.