Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

armageddon666
Lehet nem pont a felétõl, de a China-arc elvileg filler. Illetve most felteszem a kérdést:
Ti mit értetek filler alatt? Mert én mindig úgy voltam vele, hogy mint a szó jelentése "filler", kitölti az idõt. Slice-of-Life, Fanservice, meg egyéb bónusz részek.
Viszont többen mondták, hogy a filler az ami mangában nincs. Na én most D. Gray-mannél az ilyen "nincs-benne-a-mangában" részre gondoltam...

Egyébként én is szeretem a jó fillereket, amiknél betekintést nyerhetünk nem éppen központi szereplõk életében, megnézhetjük õket nem szokványos szituációban, megnézhetjük a mindennapjaikat, jobban megismerhetjük õket.

@

LasDen
az ilyenekbõl van a kevesebb....nekem a GITS sorozatok nem fekszenek....bár a tachikomák viccesek voltak 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
Sorozatokban szeretem a "filler" részeket is, mert - ha jól teszi ka dolgukat a forgatókönyvírók - árnyalják a karaktereket.
Idõt szakítok az ilyenekre. Ha sorozatot nézek, akkor késõ délutántól éjfélig hajlandó vagyok elõtte ülni 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
Ezt honnan veszed?
IMYke2.0.0.0
Én az anime témához elõolvasással kezdtem hozzáállni - a Blood+ megnézése elõtt.

A szexuális tartalmak nem, az akció-humor annál inkább vonzott. Így hát, az itt-ott látott filmélmények alapján döntöttem: jobban is belekóstolok a témába.

A Ghost in the Shell Solid State Society-t is pihennek otthon.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

armageddon666
Eeeeh? Pont hogy felétõl vannak fillerek 😄 Ok, eseményes fillerek, de akkoris.

@

LasDen
ha ilyen tempóban haladunk pillanatok alatt az elsõ helyen találjuk magunkat 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
Igen sajnos sok ember szerint ami rajzolt az rajzfilm és nem lehet komoly, mert gyerekeknek való 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

LasDen
egyiket se láttam...vagyis nanat az animaxen, de én nem kérek belõle 😄
nézd meg a Pale Cocoont is...1 részes, de szerintem kurva nagy 😄

Lelouch
D.Gray-Man-t csak akkor ajnálom ha nagyon van idõd, mert csak a felétõl indul be igazán.
LasDen
a TSR-be azér már megjelnnek a szerelmi dolgok is egy kicsit 😄

IMYke2.0.0.0
Köszönöm. <#worship>

Berserk-et, D.Gray-man-t, és a Nana-t is - tudom, utóbbi lánykás, de kíváncsi vagyok - beszereztem AnimeAddicts ajánlás okán.
Szerintetek?

armageddon666
Elfen Liedet gondolom azért nem ajánlják kezdõknek, mert azok hajlamosak annyit leszûrni belõle, hogy ez egy darabolós meztelenkedõs horror.
+ RAJZFILM, úgyhogy nem lehet komolyan venni!!
Ezért lehet célszerûbb folyamatosan komolytalanabbtól eljutni a komolyig, mert addigra elfogadja az ember, hogy attól függetlenül, hogy rajzolt, lehet egy szinten a filmekkel/sorozatokkal.

@

Zomil
Amit ajánlottam mind befejezett, én sem szeretek nagyon sorozatra várni(bár most tettem kivételt High School of the Dead-el és Occult Academy-vel), a végtelenitett 500+ részes (naruto,bleach, one piece) meg nem igazán érdelnek.

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Ruley
Az Angel beats az sulis-romantikus, szóval szerintem nem arra vágysz.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Zomil
"szerelem-nyál-kiddie" Nem igazán van benne a karaktereknek köszönhetöen 😄

Az elsö évadban humor/akcio egyveleg, a "második" (fumoffu) csak poén kevés akcioval, és igazábol semmi komoly történet, mégis érdemes megnézni ha szeretsz jókat nevetni 😄, a 3. évadban pedig inkább az akcion van a hangsuly kevesebb humorral, mint az elsö évadban.

Ruley
A második évad, a Fumoffu az teljesen komolytalan humorból áll, az elsõ és a harmadik vizont akció.

A Death Note-ot én is ajánlom, nem kimondottan akció, inkább krimi, de nagyon jó.

IMYke2.0.0.0
Köszönöm a tippeket.
Code Geass-ról jókat hallottam - szándékosan nem néztem Youtube, meg írásos review-kat, hanem haver mesélt, aki megfertõzött animéval...

Az ajánlottak befejezett sorozatok, vagy még futnak?
Szívesebben nézek befejezett, egész sorozatokat

Az "Angel Beats"-et lejjebb is olvastam, spoilerek kihagyásával...

LasDen
én death notetal kezdtem....pár éve...aztán most novemberben kezdõdött a mánia a code geass-szal, chaos headdel (mindkettõt bulykin ajánlotta anno 😄) és az FMP-vel 😄

de a legeslegelsõ animéim a dragon ball meg a pokémon volt...😄 néha sailor moont is néztem régen 😄

elfen liedet még nem láttam....cowboy bebop meg amit láttam animaxen az alapján nem igazán érdekel...😄

IMYke2.0.0.0
Hoppá!
Ellent fogok mondani magamnak!
A "Full Metal Panic" alapszituációja megtetszett. Beszerzés alatt is van már az összes ❤️ sorozat, OVA>.
Pedig ez sulis-kiddie, de remélem, több lesz benne a humor, akció és csak mellékesen lesz ott a szerelem-nyál-kiddie.

Zomil
Nemrég néztem meg Angel Beats-et, megéri megnézni 😊
De ott van még Neong Genesis Evangelion, ami elég komoly téma. Szvsz Soul Eater is megér egy probát. Aztán ottvan a Higurashi no Naku Koro ni. Esetleg Death Note, Code Geass.

És ha DB/Naruto nem is tetszik(nekem sem jönnek be) a Tengen Toppa Gurren Lagann mégis megfogott 😊

IMYke2.0.0.0
Igyekszem azt is felhajtani. 😊
Azért "végigküzdöm" a meglévõt is.

Ha tudtok, már meglévõ élmények alapján ajánlhatnátok nekem néhány Elfen Lied-típusú animét.
A fél óráig levegõben repkedõ, fél "Rómeó és Júliát" elmesélõ karakteres dolgokat nem szeretem.

Zomil
Akkor az a régebbi verzio ami nem követi a mangát és ezért a 2. fele a többségnek nem tetszett(teli van nem épp jó megoldásokkal)
Viszont a legujabb Brotherhood alcimet viselö verzio(2009-ben kezdték) már teljesen a mangát követi, és eszméletlen jó 😊

IMYke2.0.0.0
Kicsit még kaotikus nekem a téma... Beast-et kérdeztem pl a forrásokról is...
Nekem a FMA-ból az a sorozat van meg teljesen, aminek az elsõ részének címe: A napisten.
Majd "A tiltott test"...stb.

IMYke2.0.0.0
Én is így gondolom - mintha az anime nézéshez diploma kellene ...

Zomil
Ugye a Fullmetal Alchemist: Brotherhood-ot nézed? Ez a 2009-es verzio, az elözö sajnos nem lett egy nagy szám, viszont a Brotherhood-ot mindnképp érdemes végignézni.

IMYke2.0.0.0
Kihagytam az igazán elsõt amit megnéztem : Blood+.
Az is nagyon tetszett, igaz, nem taglózott annyira, mint a már említett.

Ruley
Én meg FLCL-val kezdtem az anime nézést, és egybõl beleszerettem, pedíg azt sem ajánlják kezdõknek.

Szerintem sokan a rajongók közül hajlamosak túldimenzionálni ezt a témát, mintha az hogy valaki eddíg nem nézett animét az azt jelentené hogy egy retardált, akinek az agya csak a Barátok Közt-öt képes feldolgozni, és leblokkol ha bármi kicsit is szokatlant lát.

IMYke2.0.0.0
Nekem annyira, hogy most el nem tudom képzelni hogy bármi más elé üljek. Tényleg.
Várnom kell legalább 1 hetet míg rendesen végignézem a Full Metal Alchemist-et .

BEAST
Nekem sokadik animem volt az Elfen Lied és elsõre dropoltam az elsõ rész után. Csak késõbb vettem rá magam, hogy folytassam miután itt annyian beszéltetek róla. Meglepõen jó lett végül. xD

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Zomil
Nekem is az Elfen Lied elsök között volt amit megnéztem, és eszméletlenül bejött 😊

IMYke2.0.0.0
<#worship>
Amúgy, nem tervezem orrba-szájba fogyasztani az anime-ket - fõképp nem a kiddie és a sulis hangulatúakat, de az biztos, hogy egy Cowboy Bepop, Hellsing, Elfen Lied után lesz még mit megnéznem - majdnem minden kategóriában... 😊

IMYke2.0.0.0
Igen, Elfen Lied. A Special-t is megnéztem.
A 13. rész "hung up"-ja után olyan-de-olyan "Te jó ég!" szakadt ki belõlem...!
Na meg a vége...
Ott maradtam rendesen.

Máté94
Mondhatod nekem, Suzumiyával kezdtem amit ugye akkor nem sorrendbe adták a részeket, én se tudtam,hogy mi van, mi ez de nagyon jó benyomást keltett bennem😄
Máté94
Üdv a világunkban.😄D
armageddon666
"Azok... akik azt hiszik, hogy múltbeli hibáikat sajnálattal jóvá tehetik, nem érdemelnek bocsánatot."

Ez Elfen Lied? 😄 Ha igen, akkor jó rég láttam.
(Amúgy érdekes, hogy anno FAQban úgy volt említve, hogy kezdõ animéseknek nem ajánlott, ezzel szemben én is kezdõként néztem meg, meg elég sok embertõl hallom ezt, és úgy általában pozitív benyomást tesz.)

+jelenleg fakó, kék, Elfen Liedes banner néz rám... Ezt valahogy muszáj mindig megemlíteni, mikor a témához illõ banner van 😄

@

IMYke2.0.0.0
Aláírásodban szereplõ idézetet tartalmazó Elfen Lied-et épp tegnap fejeztem be - kezdõ anime-sként 😊 Imádtam minden pillanatát. S nem az ecchi miatt.

Amúgy meg:
"Regret is something allowed only to people who have the right to look back on the past."

Zomil
jah értem 😊
köszi

Lelouch
Korrekt fejtegetés, de én inkább már nem hiszek semmit.<#vigyor> Jó lenne, ha a decemberi special errõl szólna, de sajnos biztos csak valami baromkodós rész lesz.
Ruley
Tenshi az angyal japánul, van is olyan sub ami így hagyta a nevét.

Zomil
Tenshi név honnan jött? 😮

Amugy egyetértek veled, valoszinüleg igy van(Lost-ban volt hasonlo dolog, aki látta tudja miröl beszélek 😊 )

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A My Song-ot meg ugye ebben a köztes "világban" irta meg Iwasawa, igy simán ujjászületése utána "eszébe juthatott" és simán lehetett belöle sikeres zenész. Szoval nem is kell, h emlékezzenek rá, hiszen az utolso képkockán épp zenét hallgat Kanade(lehet látni a fülhallgatot a fején) szoval csak épp a legujabb sláger zenét dudolta 😄

armageddon666
Angel Beats!
Kanade megkapta Yuzuru szívét, élt, majd meghalt. Azért került abba a világba, mert meg akarta köszönni Otonashinak a szívet.

Otonashi amnéziával került oda... Ha úgy vesszük kétszer is meghalt. A balesetnél belsõ sérüléseket szerzett. Ez vezetett a halálához. Utána ugye a szívét Kanadébe ültették. Na most a szíve nem halt meg addig, amíg Kanade is élt, így a lelke sem került be abba a világba. Illetve bekerülésének is valószínûleg két célja/oka volt.

1. Hogy Tenshi köszönetet mondhasson
2. Mert amnéziája miatt csak a balesetig emlékezett, vagyis hiba történt. Neki nem volt megbánása az életben. Vagyis volt, sok volt ráadásul, de végül békében távozott a donor-lappal.

Miután visszatért az emlékezete (Mikor Kanade mellkasán aludt), azért nem tûnt el, mert addigra már új célt talált magának.

Ennél logikusabbra nem tudom kihozni 😄
Itt felmerül, az a probléma, hogy Tenshi már régebb óta ott van, Otonashi meg csak akkor érkezett. A teóriám szerint egyszerre kellett volna megérkezniük. Bár nem szükségszerû, hogy abban a világban a fizika törvényei mûködjenek, hogy az idõ úgy teljen, mint ahogy nálunk. Illetve az odajutás sem feltétlen "egyenes úton történik", esetleg aki/ami(k) odajuttatják a lelkeket nem biztos, hogy automatikusan, és lehet hogy szortíroznak.

Most töröltem le Angel Beats!-t és megnéztem a zenés részeket elõtte. Azért írtam ezt a kis szösszenetet, mert szóba került, hogy Kanade esetleg csak kómában van, de ezt marhaságnak találom.

Másrészt az alternatíva, hogy MINDENKI kómában van... MALon mintha felmerült volna ilyesmi, és nem hülyeség.

-Iwasawa a fejsérülésével?
-Yurippe a sokk miatt? Nem mondta hogyan halt meg. Lehet, hogy nem is halt meg, csak erre a téves következtetésre jutott.
-Hinata drog miatt?

Ez az elmélet viszont azért hibás, mert a végén ugye Otonashi és Kanade összefutnak. Na most Otonashi biztosan meghalt. Tehát itt hiba van.

Volt még kérdés, hogy ez a találkozás hogy volt lehetséges?
Reinkarnáció. Akik jó életet éltek, újból emberek lehetnek. Az érzelmeik és kötõdésük miatt, lehet hogy megadatott nekik az, hogy közel egy helyen szülessenek újra, vagy legalábbis az élet során sodródjanak közel egymáshoz, és az intenzív érzelmek miatt valahogy magukkal vitték az új életbe a My Songot 😊

tl;dr
Tenshi halott volt és nem kómás.

@

armageddon666
Aztán lehet, hogy csak túl konzervatív vagyok 😊 pedig nem is.

@

armageddon666
Azért sokszor hallani, hogy külföldiében dobnak egy animét a csapatok, mert Licensed 😊 Szóval inkább nem kísérletezgetnék... jó így a szürke zónában... Meg jobb ez míg nem mainstream... Így is vannak sokan, akiknek gõzük az egészrõl, és riporterek meg hasonlók persze, hogy õket találják meg... nem kicsit imázsromboló...

@

Malakai
Attól függ mennyire lennének aktívak idehaza a jogvédõk.
Odakinn is sokkal inkább megy a sorozat-/filmfordítások, mint a licenselt anime.
Persze az utóbbihoz is készül azért általában felirat, fõleg, ha már egy ideje fordították, de sok csapat leáll vele.
És, hogy miért? Valószinüleg mert az anime forgalmazók aktívabban próbálnak gátat vetni a fansubnak, releasenek.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Zomil
igen, biztos ezért foritanak olyan sorozatokat is amik nálunk szinkronosan is mennek a tv-ben(lost, fringe, csak pár példa) 😊
Semmit nem éreznének meg a fansubberek kb.

armageddon666
Hogy áruljanak DVDt, ahhoz licenszelni kell az animéket.
Ha licenszelik, akkor máris vonatkozik tudtommal rájuk is az artisjusos <csúnyaszavak helye, nem öncenzúra, csak nem férne ki> vagy valami más hasonló szervezet szabályozása... fansubberek potenciális bevételkiesést jelentenének, ezért rájuk szállnának...

késõ van, fáradt vagyok, bocsi ha rosszul fogalmazko

@

Ruley
Még az amerikai filmsorozatokhoz is készül fansub, csak azért hogy ne kelljen rájuk pár hónapot várni szinkronnal, hát még fõleg készülne ha a 4kids szintû szinkront kéne helyettesítenie.

LasDen
mért?? komolyan nem értem a logikát mögötte...

armageddon666
Mert minden komolyabb magyar subbercsapat közös megegyezés alapján felhagyna a fordítással?

@