Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté94
Én egyszer az m1-en láttam😄
BEAST
Working!! <#eljen> Remélem lesz folytatása. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Malakai
Nem vitattam, hogy rossz adaptáció volna.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ruley
Visual novel, az a "játék" mûfaj amiben állóképek elõtt megy el egy regény hosszúságú szöveg amin egérkattintásokkal mész végig, minimális interaktivitással.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

LasDen

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

z99999
VN=manga? ha igen egyetértek, death note-ot elolvastam és megnéztem az anime végét, hát nem voltam lenyûgözve a változtatások iránt 😞

Pszt.

Ruley
De ott van Pl. az Ef, az meg tetszett így is hogy az animét hagytam késõbbre, mert jól volt megcsinálva, nem arra koncentrált hogy gyorsan elõadja a VN legfontosabb elemeit, hanem megvolt a saját stílusa.

Arról hogy a Fate/Stay Night nem volt erre képes arról nem én tehetek.

Egyébként meg ez az egyik legnépszerûbb VN a világon, az anime meg talán ha közepesen népszerû, szóval valószínûleg nem csak én gondolom úgy hogy az egy rossz adaptáció volt.

LasDen
soul eaterbõl nem akarnak az FMA példájára új animét csinálni, ami már a mangát követi?? 😄 annak eléggé örülnék 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Malakai
Pont ugyanezen ok miatt szeretek jobban animével kezdeni, fordított esetben az anime valószinüleg nem tetszene, így viszont mindkettõ jó élmény. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ruley
Én a Fate/StayNight VN-el elõbb játszottam. Annyival elõbb, hogy még mindig meg se néztem az animét, pedig a VN nagyon tetszett.

Egyszer el akartam kezdeni,de pár perc után valahogy olyan rondának és összecsapottnak tûnt.

Egyébként tapasztalataim szerint adaptációknál mindig jobban megéri a VN-el kezdeni mint az animével, sokkal alaposabb a karakterek személyiségábrázolása, szebbek a képek (még ha kevés is van belõlük, szebbnek képzeled el a fejedben az egész környezetet), meg általában több részletre kiterjed.

Az anime változat meg jobb esetben alkalmas egy pörgõsebb összefoglalónak.

IMYke2.0.0.0
A vándorló palotát annak idején, 2004-ben vetítettük haverommal egyetemi kollégiumunk videóklubjában. <#eljen>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Jakuza001
Nincs Chihirobol sorozat.
Ellenben szinten Ghibli studio remekmuve a listaban megtalalhato Mononoke Hime a Howl no Ugoku Shiro magyar cime A vandorlo palota es a Kaze no Tani no Nausicaa is.

IMYke2.0.0.0
Hát, én már csak ilyen vagyok 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Köszönöm a listát - és tényleg nem szívesen néznék most akár csak 1 kockányi más animét is...

Berserk - megtekintésre kész
Cowboy Bepop - szintúgy
Chihiro - a filmet láttam. Sorozat is van?
Nauszika nem volt még a listámon.
<#worship>

biomage
oké 😄

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Ruley
Mindenrõl. Imyke ajánlást kért, mire mindenki leírta a kedvenc animéi listáját, mire mindenki egyszerre elkezdett beszélgetni a felsorolt animékrõl.

Tinman
Ajaj.

Szerintem feltétlenül hagyj ki egy hetet anime ügyben... én 3-4 napig nem akartam semmit megnézni Elfen Lied után. Hall of fame darab az tuti.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

Malakai
Animék.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

biomage
Mirõl megy a téma? 😄 nincs kedvem visszaolvasni 200 hszt 😄

Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8

Tinman
Személyes ajánlatom neked:

- Berserk
- Nauszika
- Chihiro
- Neon Genesis Evangelion
- ja és a Cowboy Bebop

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

IMYke2.0.0.0
<#worship><#nyes> - AnimeAddicts-et nézegettem. Beast-tõl kaptam még linkeket, ott is láttam hogy milliószám vannak... érzem, hogy baj lesz 😊

Ruley
Én csak mostanában kezdtem el olvasni, a Franken Fran-t, az nagyon tetszett.
Jó is lenne egy anime adaptáció belõle, de hát kicsi rá az esély. Pedíg pár hete amikor terjedt az a hamis õszi anime-lista azon rajta volt, csúnyán be is csapott.

Lelouch
Azért ez attól is függ, hogy milyen mangákat néztél.<#vigyor>
Jakuza001
Akkor szerintem kezdd a Mononoke Himevel szvsz, mert talan az a legregibb talan a listabol (1997), es az nem sorozat.
Ha pedig nem ismerned, javaslom az Animeaddicts oldalt az ismertetokhoz vagy a feliratok letoltesehez.
Kellemes szorakozast az osszeshez a listan, remeljuk nem fogsz csalodni, de nehanyhoz azert ne felejtsd el betarazni a papirzsepit. 😄

Malakai
VN-nek én is anime után estem neki Fate/Stay Night esetében, igaz addigra már eléggé rá voltam kattanva a visual novelekre. 😛

Jelentkezzen, aki elõbb játszott a VN-el és csak utána hallott az animeról! 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Lelouch
SE esetében még ott a manga, érdemes folytatni vele. Bár az anime után érdekes, mert az a végefelé eltér.
IMYke2.0.0.0
Hát, korral is jár a szentimentalizmus, nem vitatom 😊
Tényleg kíváncsian várom õket is 😊

Zomil
Nekem Fate/Stay Night után volt kicsit ilyen érzésem, egyböl el is kezdtem tolni a Visual Novel-t 😄
Eleve imádom az ilyen jelenkor/történelem összekapcsolást, és ez annyira tetszett, h azota is Saber az egyik kedvenc anime karakterek(pedig annyira nem kimagaslo karakter, de mégis a háttértörténete megfogott). Azota is Saber-es hátterem van 😄

Bár van több olyan anime ami megnézése után én is ürességet éreztem, nem is igazán azért, mert olyan szomoru volt a befejezése, hanem mert hiányzik 😄
Pl. Soul Eatert simán elnéztem volna végtelenitve. Vagy most Angel Beats is, nem is nagyon akarok most egy darabig anime-t nézni csak hallgatom a Girls Dead Monster számokat meg az op/ed-t 😄

Bár NGE is sikeresen elgonodlkoztatott, legalább 1hétig csak véleményeket/teoriákat olvastam vele kapcsolatban, de még igy is csak kb. 90%-osan sikerült megértenem a végére, azota sajnos egy részét elfelejtettem 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Malakai
Szerintem is, elég kevesen olvasnak mangát.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Máté94
Én pl. nem tudom magam beleélni egy mangába, hiába nézem,olvasom😄D
Győri Devi
a mangás dolgok elférnek itt is sztem

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

Ruley
Tényleg, egyébként miért nincs itt egy manga topik? Biztos lenne mirõl beszélni, pl. aminek nincs is anime adaptációja.

Jakuza001
Semmi csak idosodsz, mint mindenki mas 😄
Amugy pedig, nem akarlak elkeseriteni, de szerintem jo par anime van itt, ami jobb mint az Elfen Lied 😄
Szal ne legy letorve. Amugy pedig leszel meg hypererzekeny szvsz foleg a Wolf's Rain vagy a Claymore utan. 😄

Lelouch
Az a baj, hogy már a jó mangás részeket is nagyon el tudják rontani az animében. :S
LasDen
engem a Soul Eater vett rá...miután olvastam, hogy más vonalon megy mint a manga 😄

Malakai
Több sorozatnál is volt nekem hasonló, Berserk minden megtekintés után, persze annak különösen mocsok vége van. 😛
Elsõ anime volt, ami rávett a manga olvasására. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

IMYke2.0.0.0
Na, ilyesmit érzek. Emlékszel az Elfen Lied végére?
Hiper érzékeny lehetek mostanság, vagy mi, mert egyszerûen letaglózott.
A Special azonnali megtekintése sem enyhített, sõt, fokozta a hiányérzetet.

Biztosan lesznek kétszer, sokszor jobb sorozatok is a felsoroltak között, de - azt hiszem - ennek, most, így kellett lennie...

Szerk.: S most közben hallgatom az E.L. OST-t 😊

Jakuza001
Van ez igy. Az meg a jobbik eset.
Akkor leszel bajban, amikor ugy jarsz mint en, miutan megneztem a Hikaru no Go-t es utana olyan uresseget ereztem, attol hogy vege lett az animenek, hogy el kellett telnie jo par napnak, hogy ujra leuljek animet nezni, mert ugy voltam vele, hogy van amit mar nem lehet uberelni. 😄

Jakuza001
Akkor ha javasolhatom, akkor idorendi sorrendbe kezd el oket nezni, mert akkor nem lesz annyira feltuno a vizualis latvany valtozasa, hiszen a regieknel meg nem volt annyira kifinomult a CG. Mondjuk azert biztosan nem fog az elteres zavani, mert nagyszeru alkotasok es a tortenet mar lekoti a nezot.

Vagy pedig a mozifilmeket nezd meg, mert van benne par abbol is es az annyira nem megterhelo es 1,5 ora alatt megtekintheto.

LasDen
elviselni??? 😄 azért vagyunk, hogy segíjjünk ha kell 😄

IMYke2.0.0.0
Hozzá kell tennem: tényleg komolyan gondoltam amit írtam az Elfen Liedrõl. Egyszerûen úgy érzem, ha nem õt nézem meg újra, akkor egy ideig nem leszek képes más animére nézni.
Ezt az idõt használom ki a puhatolódzásra, és a beszerzésre.
Ezért is vagyok hálás, hogy elviseltétek a kérdéseimet, és adtatok tippeket is.

IMYke2.0.0.0
A helyzet az - hogy a Blood+ átadása, majd megnézése óta érdekelnek csak az animék annyira, hogy sorozatként tekintve rájuk rávessem magam finomabb film-falatokra.
Ezért aztán, bõven van mit megnéznem (pótolnom, ha szabad ilyet ebben a helyzet írni) - hál' Istennek, és a technikának! 😊

Máté94
Egyiket se láttam.<#idiota>
Máté94
MAL-t kéne csinálni és akkor nincs ilyen gond😄DD
LeventeV
huuu... a black lagoont erosen kene folytassam... kiment a fejembol pedig az elso evad tetszett.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Jakuza001
Na ne, ezek nagyjabol a remekmu kategoria pedig 1-2-tol eltekintve, de azok is a nagyon jo szinvonalat kepviselik.
Persze szigoruan a sexmentes napokon 😄

IMYke2.0.0.0
<#worship>
Kettõ kivételével nem szerepeltek a listán... hú, ez eddig 23 cím a text fájlocskámban 😊))) <+ az otthoniak>

Jakuza001
Akkor ha ezeket nem lattad, akkor veletlenul se hagyd ki. 😄

Hikaru no Go
Hajime no Ippo
Samurai Champloo
Wolf`s Rain
Shion no Ou
Cowboy Bebop
Howl no Ugoku Shiro
Sen to Chihiro no Kamikakushi
Stranger -Mukou Hadan-
Black Lagoon 1-2
Claymore
Code Geass Hangyaku no Lelouch 1-2
Mononoke Hime
Death Note

IMYke2.0.0.0

Malakai
Az élet apró örömei. 😄

(\__/) ( X.x) ( } . { )