Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
jah jó :D

de hogy lövöd le magadnak a poént ha csak címeket írsz??? :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
WIKI pl., vagy AnimeAddicts.hu

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
(elõ)olvasmányok alatt mire gondolsz??? mer én egyet se olvastam :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
Ez azért nem lenne jó, mert én még nagyon sok jó animét nem láttam. Arról nem is beszélve, hogy amikor állítanám össze az anyagot, lelõném magamnak számos sorozat poénját (felütését), miközben én azt szeretem és akarom, hogy meglepjen.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LeventeV
ilyesmi volt a regi is. vol kezdoknek ajanlott anime meg minden.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Seth
Nem kell házigazdának lenned, hogy készíts egy jó kis FAQ-ot.
Rajta, kezdj hozzá, segítünk infókkal :)

PSN ID.: Beegabor

IMYke2.0.0.0
Ha én lennék a házigazda (<#ravasz1>), akkor (újra)készítenék egy F.A.Q.-ot, amiben külön ki lenne emelve:
- ajánlott (elõ)olvasmányok
- ajánlott sorozatok kezdõknek, és bátraknak
- ajánlott megtekintési sorrend
<#hehe>

RelakS
hááát... azért a Death end Rebirth elég gáz volt. A vége pláne. Mintha elfogyott volna a lé -_-'

Higurashit ajánlotta már valaki? :D

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

RelakS
gondolom nem :D

Lelouch
Ha majd tetszik neki a sorozat, akkor tényleg meg lehet nézni, de szerintem akkor is kihagyható a Death & Rebirth...

Director's cut részek: jogos, tehát a 21-24. részig vannak ilyenek is, érdemes ezeket megnézni a sima részek helyett.

Ezt pedig le is akartam írni. :D Shinji nekem nagyon nem tetszett az EoE-ben, az alapsorozat vége ilyen tekintetben jobban bejött.
armageddon666
Hát Elfen Liedet megnézte kétszer, NGEre is ráfér, és erre tökéletes a Death&Rebirth... lévén nem teljesen normális recap... Karakterekre bontva viszi végig a történetet, másképp látja az ember az összefüggéseket.

Illetve a 2003-ashoz hozzátettem volna, hogy van pár részhez Director's Cut...

Illetve hogy az End of Evangelion az az utolsó két résznek egy alternatív feldolgozása
Vagy elõtte történik, vagy a sorozatbeli közben történik, vagy hasonló :) mindenki döntse el maga

@

Malakai
Nem is azért dobtam be, hogy aztán írja meg valaki más, hanem, hogy egyáltalán kell-e ilyen, vagy a koncepció, hogy ilyen ikonokként jelenjen meg jó-e. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
AniDB-n figyelj arra, hogy alapjáraton be vannak kapcsolva, hogy listázza a szinonímákat, tehát egy dolgot többször is listáz. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

armageddon666
:DDDD Kell megint nézési sorrend? :D Szívesen írok a kedvenc (és egyébként teljesen elfogulatlanul, objektíven A Legjobb anime, flame on, AranyKéz merre vagy?) animémrõl egy listát :D

@

LasDen
én is anno mentettem :D ki tuggya mikor nézem meg :D

IMYke2.0.0.0
Köszönöm, le is mentem magamnak ezt a sorrendet.

Lelouch
1. Az alapsorozat, lehetõleg a 2003-as remastered változattal.
2. End of Evangelion
3. Evangelion 1.11
4. Evangelion 2.22

Ezeket érdemes megnézni, ebben a sorrendben. A Death & Rebirth kihagyható.
3.0 és 4.0 még a jövõ zenéje.
IMYke2.0.0.0
Az AniDB-n megnéztem, és 10 elem van felsorolva, ebbõl 3 TV series, a többi movie...
Most akkor mi a helyzet?

LasDen
eddig van 2 film meg még készül 2....meg az end of evangelion...ez nem olyan sok azé :D bár még nekem is meg kell néznem az egész frencsájszt...:D

Lelouch
Mi a problémád vele?<#vigyor>
IMYke2.0.0.0
Le vagyok döbbenve. A "Neon Genesis Evangelion"-nak ennyi múvija van, vagy mi a szösz? <#rinya>

Bucser
Régen volt már.

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Bucser
Áhh tényleg azt a borzalmat is láttam:)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

armageddon666
Blue Gendert rég láttam. Hol voltak logikai hibák? Azt leszámítva hogy a végén néztem, hogy ez most mirõl is szólt akkor? :D

Húúú Bucser ne játssz a tûzzel :DDD

@

IMYke2.0.0.0
Az idõ urai-t gondolom láttad :)

IMYke2.0.0.0
Annyira nem rossz a felütése a "Blue Gender"-nek. Egyszer lehet, hogy megnézem :)

IMYke2.0.0.0
Hát nem nagy ívben tojok rá, de elsõ nézésre nem a logikai bukfenceket keresem egy alapvetõen szórakoztatónak, sodró lendületûnek, vagy feszültséget, érdeklõdést kiváltónak vélt mûben.
Amikor már alszom az unalomtól, akár az elsõ 5 perctõl kezdve, könnyebben szõrszál hasogatok is... de, gondolom, ezzel nem vagyok egyedül.
Logika az Alien-sorozatban (film) sincs, mégis imádom.

RelakS
Ha tojsz a logikára, akkor a Blue Gender a te sorozatod :D

Feltéve, hogy kedveled az ilyen 80-as évekre jellemzõ sci-fi-ket. Legalábbis nekem azok jutnak eszembe róla

IMYke2.0.0.0
Flame-keltés nélkül: tojok a logikára, ha jól szórakozom - legyen az élõszereplõs, vagy rajz/animációs film.
Amikor bekapcsol a racionalitás - magamon vettem észre - vége a szórakozásnak.

Bucser
Asszem legutóbb Rundstedt17 állt neki méltatni, hogy az EL a legjobb anime a világon (elõzményei Dragonball meg sailormoon). Jó hosszas flame alakult ki róla Kezdõknél mindig ez van:) Azt hiszik, hogy az EL dúrván jó pedig csak sokkol és tele van logikai hibákkal.

RelakS
[gyorsan visszamegy, kitörli azokat a hozzászólásokat <#ravasz1>]

BEAST
Én igen. Már nem egyszer kitárgyaltuk, többek közt a ki miért utálja/szereti az evat témát is. :p

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

RelakS
és láttál már evangelionról ennyit beszélni? <#idiota>

Mondjuk ha IMYke néz majd mást is, le fog szokni az istenítésérõl :] Jó, jó, de van jobb/rosszabb is, mint az EL

LeventeV
jo gyerekek vannak ebbe a topikba, sot eddigi sg-s palyafutasom alatt nyugodtabb es kulturaltabb topikot meg nem lattam. es meg szidjak az animenezoket... <#rolleyes>

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

armageddon666
+ ijesztõ vagy mikor benyomod a házigazda módot és ilyen jól megkonstruált hozzászólásokat kreálsz :D

@

armageddon666
De arról a topicról nem tud senki :D Mintha azt mondanád a gyerekeknek hogy "Menj a sivatagba homokozni!"

Bleachnek sem azért lett topic mert flame, hanem mert még mindig fut, és fanok úgy gondolták de jó lenne neki... EL viszont lezárt sorozat, simán lehet szerintem itt is beszélni róla, és btw fölösleges a nem látogatott topic. Nem nyitunk a másik 600 animének sem topicot, NGEnek sincs sztem külön topic, pedig az most újból fut ha úgy vesszük, és arról oldalas tanulmányokat lehetne írni :D

Szóval ne zavard már el õket innen O.O (meg úgysem fognak flémelni, ha meg mégis, azt is kulturált keretek között :D)

@

Lelouch
Elég nagy fába vágtad a fejszédet.<#vigyor>
BEAST
Most, hogy a SubDesu befejezte a Seikon no Qwaser fordítását, gondoltam belelesek, de tegnap este az elsõ pár perc után úgy döntöttem ezt még át kell gondolnom. Mostanában annyi romantikusabb töltetû sorozatot láttam, hogy egy ismerõsöm szavaival éljek, már majdnem szivárványt hánytam. Erre itt az elsõ percekben több vért, nõi mellett és azokkal kapcsolatos tevékenységet láttam, mint az utóbbi hetekben összesen... Szóval ha ma estig kiheverem a sokkot talán folytatom. :D

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Bucser
Én mechákkal kezdtem az animes pályafutásomat (Macross Do you remember Love-al 1989-ben 7 évesen azt sem tudva mi az majd transformers movie és Robotech amirõl késõbb kiderült, hogy a Macross franchise)) Aztán dragonball ugye meg sailor moon, majd 16 évesen (1998) már eléggé belevetettem magam Gundam wing-be és 2000-re lett szélessávú netem onnantól ami jött vittem:)

Ezért sokminden nem található a listán amit láttam mert egyszerûen nem emlékszem. majd menetközben eszembe jutnak:)

LasDen
szerencsére én elég hamar csináltam listát, ahhoz hogy minden rajta legyen...bár lehet hogy 1-2 kimaradt :D most jut eszembe....akár a Tsubasa kapitányt is felírhatnám hisz valamennyit láttam belõle réges rég :D

BEAST
Én is így voltam/vagyok ezzel, még mostanában is amikor újabb néznivalókat keresek, beugranak animek amiket láttam már de még nincsenek a listán. :)

RelakS
Minden másról, aminek nincs topikja/nem érdemes topikot nyitni neki? <#whatever>

LasDen
jó sok Gundamot láttál :D

Bucser
Na megcsináltam én is az animelistes listámat bár közel sem teljes mert kb felére nem emlékszem annak amit láttam eddig:D

Itten-e

LasDen
Badlands Rumble...
bár én a sorozatot szinkronosan láttam, így furcsa lesz az eredeti hang :D

IMYke2.0.0.0
Filmrõl eddig nem is tudtam. <#vigyor5>

LasDen
a sorozatot én is láttam...a filmre volnék kíváncsi még ha recap is :D

IMYke2.0.0.0
Voltaképp, mirõl szól akkor a topik?

IMYke2.0.0.0
Trigun-t tegnap megnéztem a 6. részig.
Számomra: humoros, és ugyanakkor érdekel Vash múltja. Jó poén a "modern" (egy elképzelt világbeli) technológia és a pisztoly-párbajhõs-western vegyítése . Igaz, nem mai gyermek a sorozat, de nekem tetszik.

RelakS
mind1, látsz az alább említett animékrõl itt hosszabb beszélgetést?