Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jakuza001
Talan nem artana ertelmezni " A szinkronizálás egy olyan filmgyártási tevékenység, melynek során egy már meglévõ kép- és hanganyaghoz általában az eredetitõl eltérõ nyelven"

Tehat az eredeti hang csereje.

nincs itt szo semmi utoszinkronrol stb.
Jah es Lelouch, az eredeti hang az nem szinkron, az az eredeti hang. :D

armageddon666
# A szinkronizálás egy olyan filmgyártási tevékenység, melynek során egy már meglévõ kép- és hanganyaghoz általában az eredetitõl eltérõ nyelven új dialógusokat vesznek fel lecserélve (vagy részben elfedve) az eredetit.

# Utószinkron, amikor az eredeti (hang)felvételben keletkezett zavar miatt – közlekedés zaja, állathangok, különbözõ gépek által keltett zajok stb. – az eredeti dialógusok használhatatlanná válnak; ezek helyett rögzítik újra õket.

# Dubbing is the post-production process of recording and replacing voices on a motion picture or television soundtrack subsequent to the original shooting schedule.

Nem kötelezõ más nyelven lennie... az eredeti hang is szinkron... kivéve ha el van baszva a felvétel és nincs szinkronban a képpel ^^,

@

Lelouch
Miért, talán az eredeti hang az nem szinkron?<#whatever>
Jakuza001
Erre csak annyit tudok mondani, hogy uristen! :D
Ugye a sajat ontudat a lenyeg a szinkronnal, nem az hogy az eredeti hangot a masik nyelvhez szinkronizaljak az elozo valos idejeben idejeben ?
Tudod az egyiket ugy hivjak eredeti hang, a masikat meg szinkronizaltnak. :D

armageddon666
Azért ezek eléggé legendaszagúak :D

@

armageddon666
A japán hang is szinkron, vagy ha tudsz valamit a saját tudattal rendelkezõ 2D-s színészekrõl akkor szólj kérlek! :D

@

IMYke2.0.0.0
<#confused><#nemtudom>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

BEAST
<#wilting>

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

IMYke2.0.0.0

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Milyen szinkronnal? Felirattal nézem. Magyarral - mert az emkávéban bár ott az angol , de este már lusta voltam trenszlétingelni a buksimmal...
Hát, rájöttem, jobban jártam volna az angollal.

Szinkron alatt a japán szinkront értem - azaz Furukawa japán hangját.

Jakuza001
Szinkronnal ? Te animek orvgyilkosa, te! Kizarolag eredeti hanggal. :D

IMYke2.0.0.0
Furukawa Nagisa nálam szinte már Lucy-magasságba emelkedett. :))
Döbbenetesen jó a szinkronja! Imádom a karaktert és a hangját is :)
Clannad - 5 rész után.

A Clannad feliratának fordítóit páros lábbal rúgnám fel az ûrbe.
Még hogy lektorálás, meg helyesírás, meg feliratszerkesztés...
Azért haladtam tegnap rohadt lassan a sorozattal, mert minden megnézett epizód után tömkelegével javítottam ki a hibákat az adott rész feliratában!

LasDen
nah...végre van angol feliratos 11 eyes ova...:D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Jakuza001
Nem is ertem, hogy tudnak a Japanok ilyen szep dalokat irni a filmjeikhez, animeikhez. Ebben "is" azt hiszem vilagelsok.
Alive - Koda Kumi

LasDen
én a Geasst ajánlom :D a kovbojok nekem nem tetszettek....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

dienesoft
Hali!

Szerintetek melyikkel kezdjem? Cowboy Bebop VS Code Geass?:) Nem tudom eldönteni...

Zomil
huhh AA alapján mindegyik elég szimpi, nehéz dönteni :D
Sztem mind a 3-at megnézem majd, köszi!

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

IMYke2.0.0.0
Hú gyerekek - "Angel Beats!" rendesen ütött, mindenhol. <#eljen>

armageddon666
Eeeeeh, Õszi Animecon megint PeCsában? :\ Pedig a múltkori hely nagyon jó volt... El lehetett férni a nagyteremben... meg úgy a többi rész is jobb volt... PeCsa egyszerûen kicsi már ehhez... már 2 éve is kicsit volt, azóta csak "romlik" a helyzet...

@

armageddon666
Ez viszont nem korbéli összehasonlítás :DDD közel egyidõs a két mû... legalábbis mindenképp egy érából jöttek... szóval két eltérõ stílus, de azért a stúdió meghatározó jegyeivel, meg a karaktertípusoknak a tipikus jellegével. De mégis egy korból :S Szerintem hagyjuk a témát :D lehet rosszul fejezem ki, hogy mire gondolok, de lusta vagyok képet keresni hozzá :\

Szerintem a két ábra amit korábban linkeltem jól mutatja azt, amibõl kiindult ez az egész társalgás :)

@

BEAST
Biztos van még sok, de ami most hirtelen eszembe jut: Macross Frontier, Heroic Age, Vandread.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

armageddon666
KyoAnira gondoltam, sry... vágom egyébként :D K-K miatt kevertem most...

@

Zomil
Valóban nem vesztettem tul sokat, de azért jó volt elolvasni a lelkesedéseket :D

És Blue Gender-t nem fikázni, mondjuk lehet, h azért, mert az volt ez elsö anime amit tudatosan anime-ként néztem, de engem megfogott(nem tökéletes de sosem fogom elfelejteni az biztos, az opening zenéjét brámikor eldudolom, pedig hallottam már sokkal jobbat is :D)

Amugy most bepotolom a lemaradásom HOTD-bol meg elkezdem az occult academy-t ugy olvastam itt pár embernek bejön :)
Aztán ott van még a Chrno Crusade, viszont utána fogalmam sincs mit nézzek, valami vidámabb lazábbat jó lenne valami történettel :)

Jut eszembe, valami jó sci-fi anime-t tudtok mondani? Olyasmire gondolok, h vannak benne nagy ürcsaták ilyesmi(mint a tengen toppa vége fele), nem feltétenül mecha. Ilyen stilusut még nem láttam.(Cowboy Bepop be van tervezve, az is ilyesmi ha jól tudom, de ezen kivül érdekelne valami "frissebb")

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

IMYke2.0.0.0
"I'll be back!" - ez kész :))))))

IMYke2.0.0.0
"Angel Beats!" - 5. epizód - egyszerûen szétröhögöm az agyam :)))))

Lelouch
Ez a szomorú helyzet. Sajnálom azokat, akik mindig várják az új fejezeteket, biztos õrjítõ lehet...
NEOreg3
a legújabb 2 fejezet elõtt iktatott be egyet, már megint?:D

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Valahol olvastam, hogy most is be akar iktatni egy fél éves szünetet... így tényleg nem lesz befejezve.

Jakuza001
Van osszefugges. Nezd meg peldaul a Mononoke hime es a Nausikat es egybol feltunik a szinte teljes hasonlosag a foszereplok kozott. :D

Lelouch
Ha nem fog a közeljövõben gyorsítani a csigalassú tempóján a mangaka, akkor tuti nem lesz befejezve.
Ruley
bocsika, ez nagy lett.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Ruley
A Key egy VN kiadó, az Angel Beats az elsõ animéjük, a korábbiakat a KyoAni animálta.

Szerintem ha van is ilyen összefüggés, az is inkább az egyes projectek mûvészeti vezetõi miatt van, akik maradhatnak is egy stúdió élén, de cserélõdhetnek is.
pl, Nagato Rei-hez hasonlóan, ugyanazok az alapkarakterek más feldolgozásban, de most egy stúdión belülrõl:

NEOreg3
valahol azt olvastam, hogy most jár 60%-nál a történet és 20 év alatt jutottunk ide

ha valaha be is fejezi Miura-sensei, akkor lesz 70+ éves

én azért remélem, hogy van valami tartalékmegoldás a tarsolyában arra az esetre, ha ez mégsem sikerülne.

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Lunki88
Egyébként a rajz stílusok kapcsán, aki nézi a Naruto Shippuuden-t szerintem az is megfigyelhette már, hogy ott néha részenként változik a stílus. Mivel több csapat készíti az animét, ezért némelyik epizódnál elég szembetûnõ a különbség.
armageddon666
inkább a reálisabb veszélytõl félj... meghal a mangaka mielõtt vége.

@

armageddon666
De minden stúdiónak van egy meghatározó saját stílusa... Nézz meg egy régi meg egy mai KEY animét. Látni fogod egyrészt, hogy jéé, tényleg ugyan az a stúdió, másrészt látod, hogy mit változtattak...

@

LasDen
nah...csak megnéztem az Asobi 2. részét...az a mondat, akkor is balfalság.....:D amúgy teljesen korrekt....csak ugye a jó részeket kitakarják :(

Lunki88
Ehh... Értem én a poént csak nem szeretem. :D Amúgy tény hogy rengeteg az öldöklés benne, de ez már alapkelléke lett a mangának. Ha nem így lenne akkor nem lenne méltó a Berserk címre. :) Engem csak az zavar hogy túlontúl el van már nyújtva, és félek megöregszem mire befejezik. :D
IMYke2.0.0.0
"Serial Experiments Lain" - nagyon ütõs sorozat volt! Örülök, hogy láthattam. <#worship>

NEOreg3
a mondanivalójáról ez a kép jutott eszembe<#idiota>

Zomil
Én azért sajnálom, mert szeretem az itteni kommenteket olvasgatni, de ez akkoris hatalmas mennyiség :D
És még 2 HOTD résszel is le vagyok maradva :O

Ruley
Jaj, szegénykém, egész héten az Elfen Lied volt a téma, te meg pont lemaradtál róla!? :P

Ruley
Szerintem meg a stílusok változásában éppen hogy fontos különbözõ stúdiókat és mûfajokat összehasonlítani. Elvégre éppen ez a változás forrása, hogy más irányzatok jelennek meg, és átveszik a régiek helyét.

A rajongók szemében betöltött szerepe alapján a Haruhi rengeteg szempontból az a 00-s éveknek ami az Evangelion volt a 90-es éveknek, (még ha a témájuk teljesen más is). Ilyen szempontból érdekes, hogy van egy karakter, amit egyértelmûen az elõzõ ideál egyik karaktere ihletett, és azt az új ideál hogyan dolgozza föl.

Pl. mondhatnád hogy olyan karakterrel hasonlítsam össze aki nem moé, mert Rei idejében az még nem létezett, de ezzel értelmét veszítené az összehasonlítás, mert az egyik legfontosabb változás a karakterdizájnokban éppen az hogy közben elterjedt a moé mûfaj, és rányomta a bélyegét az új szereplõk megjelenésére.

Máté94
Neked is szia :DD
Zomil
Basszus képesek voltatok 1hét alatt 933hsz-t összehozni? mit csináltatok? :D
azt hiszem most egy darabig el leszek mire elolvasom a hsz-eket.

Máté94
Bõvítgettem a listám megnézendõ animékrõl, de sokhoz nincs végig felirat :S
LasDen
mi lenne ha nem pofáznál bele??? :D amúgy meg ha megnézed a listám, akkor van amit nem 1 rész után tettem oda ahol van....

Máté94
Mi lenne ha egyszer nem az elsõ rész alapján vonnád le a következtetéseket?:DDD
LasDen
ez a Natsume Yuujinchou nem nyûgözött le....parkolópályára is raktam az elsõ rész után.....majd egyszer asszem :D

BEAST
Elég félelmetes tud lenni az biztos. :D

Megnéztem a Dance in the Vampire Bund címû remekmûvet. Igaz sokkal jobb lett mint amire számítottam, de az is igaz, hogy nem számítottam túl sokra. :) Ez a vámpíros, vérfarkasos téma általában nem szokott bejönni, de egyszer meg lehetett nézni.