Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Igen, megtaláltam - de ahogy belenéztem, túl általános nekem.
A specifikumokat úgy kell összevadászgatni a kuglival, és akkor már inkább a magam útját járva fedezek fel.

ON:
Freedom - a rövidsége ellenére jó?

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Győri Devi
ami azt illeti van japán topik

やられたらやり返す。倍返しだ!

BEAST
Én sem flémeltem, nem is akartam. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

IMYke2.0.0.0
Nem flame-elni, és nem japán topikozni akartam , hanem megosztani a friss élményt.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

BEAST
Szerintem is szebb lenne úgy. Fõleg mert utána márciusban mehet a visszaajándékozósdi. Viszont lassan már erõsen súrolod a japán topic témáit. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

IMYke2.0.0.0
"Csokoládét a férfiaknak

És talán elgondolkodik a férfitársadalom is, hogy nem kellene-e legalább Valentin-nap elõtt a japán hagyományokat bevezetni. Ezen a napon ugyanis Japánban a nõk ajándékoznak szívük lovagjainak csokoládét a nálunk szokásos virágok helyett, amellyel a férfitársadalom kedveskedik a hölgyeknek."

IMYke2.0.0.0
Munkaidõben, határidõs feladat mellett mivel is tölthetném az idõmet... Japán etikett
<#vigyor><#nyes>

Lelouch
Nálam karakterdizájn szempontjából is jobb a Fairy Tail, One Piece-ben van jópár érdekes arc.<#vigyor> Bár a történet mellett ez csak másodlagos tényezõ.

Ja és ha már manga art: Csak nekem nem jön be a D.Gray-Man manga új stílusa?<#zavart2>
IMYke2.0.0.0
Érdekes olvasmány a cenzúrával kapcsolatban. Bõven lenne mit írni még róla.

Lelouch
"namármost az adott jelenetben tudtommal egy zombin végeznek házilag lobotómiát... valahogy nem tud ezen megszakadni a szívem, nem tudok elszörnyedni rajta... nem találom durvának 😊"

Hagyjuk inkább szerintem, mert teljesen máshogy értelmezzük a durva fogalmát... Nekem se szakadt meg ezen a szívem, el se szörnyedtem, de azért ez nálam már durva kategória HOTD-berkekben az elsõ 3 rész alapján. Így mangában lehet nem az, de animálva már biztosan. Azért ez már nálam nem egyenlõ egy fejszétcsapással...(Bár azokat se mutatták, szóval mindegy.<#vigyor>)

"A durva kategória? Hát nem vizuális... és fõleg nem rajzban."

Jól van, én se sz*rom össze magam a rajzolt durvának szánt dolgokon, de attól még igenis vannak durva dolgok. Bleach megaspoiler:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Mint pl. Hiyori kettészelése nálam már azért durva kategória

"BDn látni lehet majd a goret... nem lesz durva, de mint mondtam felbasz, hogy van ott valami, és mégsem látom... fõleg, hogy nem is értem meg a cenzúra okát fentebbi fejtegetésem nyomán."

Nem tudom mi a helyzet Japánban, de nem lehet hogy tényleg muszáj cenzúrázni az ilyeket?<#fejvakaras> Mondjuk engem nem nagyon izgat, mert a mangában megtudom nézni teljes egészében a részek után, hogy mi maradt ki.
IMYke2.0.0.0
Gondolom, mindenki, kezdéskor ezzel megismerkedett: How to use san, kun and chan in japanese

IMYke2.0.0.0
Vidámabb téma: After Story - nálam tartja a humoros-kedves-szórakoztató szintet. <#eljen>

IMYke2.0.0.0
Manapság már szint minden nem office-típusú szövegszerkesztõben lehetséges a helyesírás-ellenõrzés külsõ szótárból is.
De, ha biztosra akar menni az ember, akkor Word-ben készíti a fordítást .

davidka003
Én is frászt kapok az ilyentõl.
Én a Code Geass elsõ évadjának a feliratára haragszok nagyon. CrimsonVertigo csapat csinálta, ott volt, hogy ki ellenõrizte, lektorálta és kb minden 2. mondatban voltak durva betûkihagyások, betûtévesztések. Az ilyen menjen a picsába kb. Nem értem ha már valaki neki áll fordítani akkor miért nem lehet normálisan átnézni, hogy minden jól van-e írva.

Xbox 360 SLIM 250 GB, Dell U2312, Dark Souls PtD edition NG++ 925/1000G &#9745; Final Fantasy XIII &#9745; Lost Odyssey &#9745;

IMYke2.0.0.0
Az a szomorú, hogy a lektorált magyar feliratokban is rengeteg helyesírási/elgépelési hibát találok. S még nagy mellénnyel a filmre "vetítik" a nevüket...
(többek között, az ilyen minõségért cserébe, ezeket törlöm is a feliratból - csak azokban hagyom meg, amik valóban minõségiek. A srácok, akik a könyvtárban ezeket a sorozatokat megnézik még véletlenül se jegyezzék meg a kaki - és kényszerûen javított - feliratok készítõit)

armageddon666
hosszú-shounen? egy-két arcot lehet bepróbálok...
most néztem hogy onepiecebõl van 125 órányi anyag plusz a filmek.

@

armageddon666
A durva kategória? Hát nem vizuális... és fõleg nem rajzban. Mármint a rajzolt gore, de még a rendes gore sem érint meg valahogy... A szenvedés már sokkal inkább. Higurashiban sem az volt a durva, hogy jajj most szegénynek kitépték a körmét, hanem ahogy sikongatott... illetve a legdurvább része
mikor könyörgött hogy legyen elég, meg mikor csak félig sikerült kitépni, és újra rácsaptak

ez speciel durva volt. vagy ami nem anime, nem japán, de rajzolt, és mangás stílusban, Bleedmannek a Grimm Tales From Down Belowból az a része (spoiler, mert hátha valaki esetleg elolvassa. Egyébként nagyon ajánlom, már többször is ajánlottam... ne tévesszenek meg a cartoonos karakterek 😄)
mikor a nagy Pumpkinator elkapja Minniet és széttépi... nem tudom miért, de az valahogy nagyon jól meg lett csinálva.

grafikailag nem is volt annyira gore, mégis durvának éreztem

Szóval a durvaság nálam nem az hogy hány centi bél lóg ki, hány gallon vér folyt el, milyen belsõ szervek hullottak ki, mennyi bõr szakadt le, etc, etc... hanem a szenvedés...

namármost az adott jelenetben tudtommal egy zombin végeznek házilag lobotómiát... valahogy nem tud ezen megszakadni a szívem, nem tudok elszörnyedni rajta... nem találom durvának 😊

BDn látni lehet majd a goret... nem lesz durva, de mint mondtam felbasz, hogy van ott valami, és mégsem látom... fõleg, hogy nem is értem meg a cenzúra okát fentebbi fejtegetésem nyomán.

Ha nem sikerült eljutnia hozzád a mondandómnak... akkor újrapróbálom holnap 😊 késõ van már... csak ha megnéztem már a kommentet reagálnom kell, mert elfelejtek.

@

Lunki88
Hmm, pedig épp mostanában készültem megnézni. Hát ezek alapján nem jött meg a kedvem hozzá. 😄 Pedig egyik haverom az egekig magasztalja. <#confused>
NEOreg3
fairy tail egy cseppet sem komolyabb a one piece-nél, a története gyengébb, ide-oda kapkodnak, világ nincs megfelelõen kidolgozva, a harcok sem valami kifejezetten jók és a pár fõszereplõn kívül nincs egyetlen szimpatikus karakter sem. az egyetlen dolog amit a one piece ellen fel tud mutatni azok az ecchi részek, de ez is kb 2 karakterre korlátozódik

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Lelouch
Nálad hol kezdõdik akkor a durva kategória? Nálam egy fej szétfúrása már beletartozik.

"A legdurvább jelenetek amiket láttam, olyanok voltak, hogy konkrétan nem is mutatták mi van, csak a szereplõ arcát látni, meg a hangokat lehetett hallani..."

És ez szerinted BD-n máshogy lesz? Sztem direkt ilyen, a manga se mutat meg mindent elég sok esetben.
armageddon666
Hááát... rajzolt médiánál azért a nagyon durva jelenet... mármint vizuálisan... A legdurvább jelenetek amiket láttam, olyanok voltak, hogy konkrétan nem is mutatták mi van, csak a szereplõ arcát látni, meg a hangokat lehetett hallani... Ami ilyen nagyon vizuális és sötétítve van, az pusztán DVDmarketing... "nagyon durva"... 😄

nagyon durva talán a Bondage Game meg hasonlók, de az is inkább gusztustalan. durva azokon a pontokon ahol emberekkel nem emberi dolgokat mûvelnek :S

@

LeventeV
kosz

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Lelouch
Nincs sok cenzúra, csak ami már tényleg nagyon durva az van elsötétítve.
példa
Mindkét csapat az AT-X féle kevésbé cenzúrás változatot adja ki. Ami pedig a feliratot illeti, sztem az US-féle nyelvezet jobban illik az anime hangulatához.
LeventeV
ertem. es a felirattal mi a helyzet?

Lelouch
Olvasgatom a mangát, de még sokáig nem jutottam el. Szerintem érdemes elkezdened, bár ahogy itt-ott olvasgatom a véleményeket idõvel ott is lesz pár FAIL-dolog.<#vigyor>
Győri Devi
jah mostani de elég vicces 😄 a folytatása is érdekes 😄

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

Lelouch
A 3. részben se volt több cenzúra mint az elsõ kettõben.<#rolleyes>
armageddon666
kb. elsõ vagy elsõ két rész volt cenzúrázatlan vagy enyhén cenzúrázott talán AT-X-en, azóta cenzúrázzák õk is... DVDmarketing. Az a pár cenzúrázatlan rész is promó inkább szerintem 😄 már elsütötték egyszer kétszer

@

armageddon666
Bazz, már azt hittem régebbi... közben meg nem -.-

@

LeventeV
Highschool of the Dead-et forditja az AA is es az Uraharashop is. melyik a jobb? ill. melyiknek jobb a videokiadasa cenzurat tekintve? vagy cenzuramentesen majd csak a dvdrip lesz? kosz.

armageddon666
mangát olvasod mellette?
csak azért érdekelne mert a szöszke csaj egész szép ívekkel van megrajzolva, meg valahogy jópofának tûnt az egész, illetve vonzott hogy "One Piece, csak komolyabb"...

@

Győri Devi
4chan is megjósolta 😄 link (kisebb spoiler de tényleg)

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

Lelouch
Szerintem nagyon gáz az anime... Kb. 15 rész után dobtam is a fenébe.
Győri Devi
Az AA-s elfogadható. Commiet nem ajánlom azt mindenki fikázza én belenéztem párba de töröltem is egybõl a géprõl. Angol subbal nézek minden animét és ez volt az elsõ magyar mert csak ez volt normális... szal ha egységeset akarsz csak AA-t tudom ajánlani.

armageddon666
Fairy Tail (anime) mennyire gáz? :S mert sok rosszat hallottam róla...
Gondolom mindenki mangaadaptációt várt One Piece színvonalon vagy valami.

@

efti
sajnos kb mindennel, le akarok majd szedni belole egy egyseges csomagot, mert kb ahany epizod annyi forditocsapattol sikerult beszerezni. Azt hiszem az egyetlen ami vegul rendesen vegig is ment az a Commie volt

WWFSMD?

Győri Devi
milyen subbal nézted? én SWF-el kezdtem de õk aztán kimentek a forgalomból azt én nem is láttam más jó subot

efti
A magyar forditasrol nem sokat tudok de szerintem a tavaszi zezon egyik, ha nem A legjobbja volt szerintem, kar hogy olyan nagyon nyogvenyelosen jottek ki belole az epizodok

WWFSMD?

armageddon666
cccc... dropból nincs visszaút... az az abyss... onholdba kell rakni ha még vissza akarod venni 😄

@

Lelouch
Biztos találhattál volna valami jobbat is helyette.<#vigyor>
LasDen
nálam onnan jött vissza....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

armageddon666
Hát te tudod... kevés animét droppolok... bírom az ecchit... de Kanokon drop. nem is tudom hogy bírtam 5 részt O.o nem is tudom volt-e 5 rész XD

@

Győri Devi
Nah kivételesen AA-s subbal néztem meg a Saraiya Goyout.
Fordítással elégedett voltam de ez a font amit használtak vhogy nem... Karaokéhoz is lenne mit fûzni de az nem izgat különösebben szal hagyjuk is.
A videó minõsége is jó volt szal összességében nem volt rossz. Legjobb sub ami elérhetõ az biztos.
+1 magyar subbereknek 😄

LasDen
Minden részben véres a kimono...de a következõ részre kimosom....😄

bijomádzs nyomására attam egy utolsó utáni esélyt a kanokonnak....a 2. rész nem volt rossz....igazság, hogy szerencséje van, me pont ez kell most nekem....😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lunki88
De soha nem a saját erejébõl! 😄
Seth
Bleach megaspoiler : Ichigo legyõz majd mindenkit !

PSN ID.: Beegabor

Győri Devi
nem mintha bárkinek is szokása lenne spoilerezni tag nélkül 😄

jaj ne bleach spoiler! kifogunk tagadni!
amúgy tényleg elég vicc

armageddon666
meg én, meg még sokan...

Devi, i2k bár igen bonyolult kódnyelvet használva, de arra célzott, hogy semminemû spoilerrel ne szolgáljunk, még csak utalást se tegyünk arra, hogy

Ez a Bleach manga istenem lehet még szarabb? Ezaz dobáljuk kõvel godmode Antagonistot... (ez szvsz nem spoiler... nincs mit elrontani 😄DD)

@

Győri Devi
akkor ne nézd meg

LasDen
de kijöttek a rendes telóval is....😄 és én voltam ki szeretett volna egyet....😄