72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • dave9004
    Darling in the Franxx 12. része elég jóra sikerült :)
  • orichalcos
    Látott valaki sub-os Juushinki Pandora 1. részt? Lement pár napja már, de csak raw-ot találok mindenhol.
  • LasDen #69644
    Vannak próbálkozások más irányokra. A Studio Trigger a committee rendszeren kívül próbál érvényesülni és sikerül is nekik. Kickstarterrel és társaival. De a külföldi cégek sem feltétlenül rosszak, de eddig nem jelentettek változást. Nem érdekük alapjaiban megváltoztatni az ipart. De ha elkezdnek közvetlenül a stúdiókkal dolgozni, az már más tészta...
  • EnxTheOne
    Értem én hogy ez a rendszer szar, de ha ők adják lényegében az összes pénzt, a stúdió meg csak "bérmunkát" végez. akkor jogos hogy ők kapják a bevétel nagy részét.
    Az lenne az ideális ha a stúdióknak lenne elég tőkéje hogy ne a "befektetőknek" csicskuljanak. :S
    Ha jól tudom a dies irea-t kick starteren vagy hasonló oldalon dobták össze a pénzt. Annak ellenére hogy ez a sorozat megbukott, ezt az elképzelést nem tartom rossznak :S
  • PetruZ
    Értelmes "OP MC" + "isekai" manga témában szerintem még mindig a Youjo Senki a legjobb, de az Isekai Tensei Soudouki sem marad el sokban tőle.
  • LasDen #69641
    Én elvoltam vele. Hárem, MC, nem volt semmi nagy dráma.
  • BEAST #69640
    Ugyan ezt éreztem én is. Borzasztó volt, de mégis néztem/olvastam. Az összes ilyen igazi cél és történet nélküli, OP MC sorozat kihagyott lehetőségnek tűnik. A csapat viszont aranyos volt, egynek elment.
  • PetruZ
    Death March kara Hajimaru Isekai Kyousoukyoku 1x12 END: Borzasztó volt, de valamiért mégis nézette magát, mint ahogy a mangáját is követem. Ezek most nagyjából beérték egymást, bár az anime rengeteg apróságot kihagyott és egyszerűsített, főleg a második felében, már csak a főbb sztoriban egyeznek meg. Mivel LN még van bőven és népszerű is, biztos lesz még folytatás. 4/10
  • LasDen #69638
    A production committee (vagy magyarul gyártási bizottság) egy olyan nagy cégekből álló csoport, akik pénzelik egy-egy anime elkészítését. Elosztják egymás közt a költségeket (és a bevételt), így csökkentve a bukás kockázatát és esetleges mértékét. A nagyobb stúdiók (Toei, KyoAni, Madhouse stb) betudnak szállni azért ezekbe, de hiába ők csinálják a végén a sorozatot, nincs annyi beleszólásuk, mint annak, aki az egész bulit vezeti. És nem is kapnak annyi pénzt a végén. A 90-es évek óta állt be erre az ipar.

• qtab986
    Nem tudom mik a production committee-k, nem ismerem ezt a struktúrát. De ez mióta működik így?
  • LasDen #69636
    rekorkd mennyiségű anime készül évről évre. Ez hasonló szintű bevételeket is eredményez (4500 milliárd forint tavaly). Viszont a bevételek nagyon magas százaléka (~7-80%) a production committee-k tagjaihoz vándorol. Olyan cég óriásokhoz, mint Kodansha, Kadokawa vagy a Square Enix. Akik persze döntik is a pénzt 1-1 projektbe, csak a probléma ott kezdődik, hogy a stúdiókhoz, akik nem committee tagok többségében, ebből csak a töredéke jut el. Ez a stúdiók és az animátorok válságához vezet.

Az animátorok ~80%-a részmunkaidős, alig van teljes állású. És százával hagyják el a pályát az emberek. E mellett olyan alacsony fizetéseket kapnak, hogy abból megélni nem lehet. Mindezt úgy, hogy szinte 0-24 dolgozni kell. Sokakat a családja segíti ki a fizetése mellett.

A stúdiók pedig egyre másra zárnak be, folyamatos az ember csere, mert nincs pénzük. Emiatt aztán egyre többet vállalnak, hogy valamennyire fedezzék a költségeket. Az egész egy spirál, ami csak egyre mélyebbre ás, de hosszú távon ez a rendszer tarthatatlan.

Változást jelenthet a külföldi tőke bevonása, mint a Netflix, CR vagy az Amazon. De teljes változást nem fognak jelenti. Úgy meg főleg nem, hogy ők is csak beülnek egy production committee-be...
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.03.27. 23:44:39
  • dave9004
    ennyire szarban van az anime manapság?
  • LasDen #69634
    a Netflix is csak azt csinálja, mint a többiek. Beült a committeebe. Ahogy a CR is tette vagy a Funimation. A piac csak akkor fog változni, ha bedől az egész, addig nem...
  • BEAST #69633
    Előbb utóbb mindenképpen hatása lesz az anime piacra, már csak azért is, mert nem Japán cég.
  • LasDen #69632
    Engem a végére már fárasztott, hogy sok rész éppen valamelyik csajnak a nyomoráról szólt. Végig mentünk az összesen. A barátaim vagytok, az otthon kirúgtak a klubbból, az anyám meghalt. És mindegyik ugyan arra a sémára épült. Ő nem szólt róla, valamelyik kiszúrta és addig basztatta, míg el nem mondta mindegyiknek, sírtak egyet és másnap folytatta a következő a problémájával...
  • PetruZ
    Sora yori mo Tooi Basho 1x13 END: Egész jó volt ez is, bár az érdekességét egyértelműen csak az adta, hogy az Antarktiszra mentek, ezt leszámítva kb. szokásos "négy középiskolás lány találkozik és jóbarátok lesznek"-sztori. 6/10
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Azt nem értettem, az a laptop hogy élhette túl sértetlenül azt a több, mint egy évet a fagyban...
  • LasDen #69630
    sokan úgy tekintenek a Netflixre, mint az anime megmentőire. Pedig csak csatlakoztak a rendszerhez, nem megváltoztatják azt... :D
  • PetruZ
    A Netflix először volt kint az AnimeJapan 2018-on, rövid videók: életképek, coming soon & streaming now, preview.
  • PetruZ
    Oké, hogy a sorozatot felnőttek találták ki, de a gyermeki agy fantasztikus, milyen képzelőerővel bír. Vajon mi hülyeséget írt a levélben a tíz évvel későbbi önmagának? :)
  • LasDen #69627
    az időkapszulát jó lett volna ha mutatják 10 évvel később... :D
  • PetruZ
    Mitsuboshi Colors 1x12 END: Ahogy írtam az elején is, szerintem az évadban ez volt a legjobb. Bár néhol erősen hullámzott a minősége (megrajzolásban, animációban is) és voltak izzadtságszagú részei, összességében egy nagyon ötletes és vicces sorozat volt, szerethető karakterekkel (még a másodrangú szereplők is jópofák voltak). Az évad közepén a zombis epizód mindent vitt, magasan az egyik legjobb anime rész volt, amit valaha láttam, pedig csak egy szimpla játék volt. A manga még bőven megy, remélem, folytatják majd ezt is egyszer. 7/10
  • PetruZ
    Yuru Camp 1x12 END: Egész jó volt. Semmi műdráma, semmi baromkodás, csak egy lánytársulat, akik télen mindenféle helyekre mennek szabadtéri kempingezni és miközben a gyönyörű tájra sóhajtoznak, finomakat esznek, és persze a baráti kapcsolat is szorosabbá válik köztük. Jó volt, minden héten követtem, nem kellett erőltetni, könnyedén nézhető volt. 7/10
  • LasDen #69624
    Ígéretes ez a Mahou Shojou Ore :D
  • PetruZ
    Hohó, jön a Vinland Saga anime, végre.
  • LasDen #69622
    Marchen Madchen quality animation

kapcsolódó cikk, hogy miért szar az egész... :DD
    Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.03.24. 22:41:07
  • LasDen #69621
  • LeWyTy
    It's a j-birb meme?
  • IMYke2.0.0.0
    Gondolom, erre sokan emlékeznek...: "FLCL"

Akkor: Hooooppppáááá!!!!

• LeWyTy
  • PetruZ
    Mivel már nem tudsz eldobni egy követ úgy, hogy ne valamilyen SAO/AcW folytatást, spinoff-ot, crossover-t, vagy alternate-t találnál el vele, miért ne jöhetne egy rendes live feldolgozás is, "nyugati" büdzsével?
  • Count Adyn
  • Inquisitor
    Ülsz egy ZSÁK pénzen, te vagy a Netflix és látod, hogy bejön az embereknek a CyberPunk téma, közelít a moziban a Ready Player One, te mit tennél .... izé ... mit vennél?

'Sword Art Online' to get Netflix Live Action Treatment From 'Altered Carbon' Creator
    When I sold [the show] to Netflix, we were all on the same page. They are not interested in whitewashing it, and I am not interested in whitewashing it. In terms of the secondary characters, because the game is meant to be global, the way it’s presented in the anime and in the light novels, there are secondary characters that clearly are from other parts of the world, like Klein and Agil. To me, it’s very obvious when you watch it that you’re meant to take that this game spans the globe, but Kirito and Asuna are very clearly located as kids from Japan, and Tokyo, if I’m not mistaken. That is what we will be doing because that is the story. They are, in my mind anyway, much like Major Motoko Kusanagi in Ghost in the Shell, defined in part by being seminal characters in an Asian piece of art. That’s the first and biggest thing.
  • IMYke2.0.0.0
    Első videót nézem - a zene az brutál sz*r...
  • ximix #69612
    Esszpanyole Japan Weekend

and US KatsuCon
  • LasDen #69611
  • xblades
    Ezt most találtam és megtetszett :)

• dregnarr1 #69609
    Elkészültem az első Spice&Wolf light novel fordításával, hamarosan felkerül a teljes könyv, addig is a bevezető:

• DasIsFuck
    Nálam is win10, de nem látszanak
  • orichalcos
    Nekem Win10 alatt látszanak.
  • LasDen #69606
    nope