72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#69668 Engem inkább a csaj taszít, van az a nemtörődöm, lenéző aura körülötte, amit élőben is kerülök. Minden megmozdulásáról üvölt, hogy csapda, persze a sztori szerint majd biztos kiderül, hogy nem is, vagyis először igen, de aztán jajmégse. Mindenesetre azzal, hogy az első rész végén kijelölték a végét is, legalább határt szabtak és remélhetőleg belefér az évadba (ha hamarabb meg nem unom).
U.i.: Nem kellene a mangás topikot is idevonni? Eléggé átfedi egymást a két téma és sok mangáról is tudnék jókat, de főleg rosszakat írni, csak lusta vagyok kétfelé figyelni. :) Elég kevés hsz van ott, meg elég régiek is, nehezebb lenne újraindítani, mint ide beolvasztani. Ezt általánosságban kérdem, nem kifejezetten csak LasDentől. -
#69667 következő Darling in the FranXX előzetes.
A fordítás pedig:
"Zero Two speaking
They're tiny fragments of memories.
White, cold, filled with things unknown, but it's beautiful.
In the outside world that I felt for the first time, I hear a voice calling me.
And before my eyes, a warm hand is reaching out for me.
Ep. 13, The Monster and The Prince"
Utoljára szerkesztette: dave9004, 2018.04.05. 12:01:30 -
#69666 borzalmasan frusztráló volt minden egyes pillanata. Teljesen magatehetetlen karakter, aki nem tud csinálni semmit, ha meg tesz, akkor hatalmas faszság... nézhetetlen szutyok -
#69665 Alice or Alice: 4-koma mangán alapuló minisorozat ikerlányokról és róluk gondoskodó bátyjukról. Slice-of-life, többnyire gyerekes, néhol viszont ecchi-s formában. Az első részből egyelőre nem derült ki, egyáltalán lesz-e bármilyen történet... -
#69664 Hát igen, ha jól emlékszem ez volt az aminél úgy enblock feladtam ezt a műfajt és célzottan ignoráltam már az ilyeneket:D
Bár jobban belegondolva, ha lettek volna benne érdekes ecchi jelenetek, akkor még az elvihette volna a hátán az animét. A Masou Gakuen-nél is az volt, hogy minden részben volt egy pár perces hentai light aksön, amit ha megnéztél akkor már láttad is a rész fő eseményét és így meg lehetett úszni az agyhalál plotot:D -
#69663 3D Kanojo Real Girl: Hősünk tipikus középiskolai otaku, aki harmadévesként is még mangát olvas és animét néz, és különösebben nem hatják meg az őt, vagy egyetlen barátját ért verbális inzultusok. Persze, a 3D lányokban meg egyáltalán nem bíznak meg, de egy reggel azonban - középiskolai életében először - elkésik és büntetésből tanítás után a medencét kell kitakarítania egy rossz hírű lánnyal, akit a legtöbben kerülnek az iskolában éles nyelve, magabiztossága, és csélcsap természete miatt. A többit innentől ki lehet találni. :) Középiskolás romkom, semmi extra. -
#69662 Ez nekem is beugrott, de a címe nem volt meg, vissza kellett néznem a season listákban, végül meglett: Kenzen Robo Daimidaler. Rettenetes volt, egy részt tudtam csak megnézni belőle. -
Prof William #69661 The Mummy: Dark Stories
A nem annyira jó (mocsokszar) Cruise féle múmia farvizét meglovagolva pár manga rajzoló úgy döntött (vagy éppen megrendelték tőlük) hogy milyen menő lenne már egy abban az univerzumban játszódó antológia.
A lazán vagy még annyira sem összefüggő történetek Londonban játszódnak kb abban az időben amikor Tom Cruise éppen a végső csatáját vívja a gonosz múmianénivel.
4 történet, 4 különböző rajzolótól. Kb semmiben sem tűnnek kis. A történetek nagy része elmehetne bármelyik n+1 zombiehorrornak csak itt múmiák az ellenfelek amik majdnem ugyanazok. :)
Nem rossz de nem is jó. Olyan semmilyen, hogy semmit sem veszítesz az elolvasásával. Max némi időt.
-
ez volt az amire gondoltam. fel perc alatt megtalaltam. wikin lattam anime mecha listat es ismeros volt a cime. mar az op ban is sokat elvezkednek. lol -
#69659 Volt egy másik, ahol konkrétan mechák voltak benne és melltapizással nyert a főhős erőt. Nem emlékszem a címére, de az pl nem volt annyira hentai-ba nyúló, mint a Masou Gakuen HxH. Sőt, elég unalmas is volt, mert tényleg csak melltapizás volt benne és elég hamar unalmassá vált:D
De az ilyen paródia volt arra emlékszem. -
#69658 Ne is mond annak idején belenéztem a Masou Gakuen HxH-ba tudatlanul, nem volt jelölve semmi, mondom a story jó lesz, nézzük, kikerekedett a szemem, mondom ez nem egy Ghoul vagy Parasite az már biztos. -
#69657 fuu nagyon :D -
#69656 Overlord 3. szezon 2018 július -
#69655 Van egy újabb is ahol melltapogatással érik el a szükséges erőt, de az ilyen paródia:D -
#69654 zerotwo nagyon waifu material <3
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.04.03. 03:19:38 -
#69653 Mai napig ugy vagyok vele, hogy a legdurvabb mecha akciok az NGE ben voltak. Foleg mikor a ket robot kez ossze lett csavarva es eltorte a szorny. majd a kezek csak lengedeztek. Nomeg mikor megfogja a hatalmas raketat az eva es meghorpad a raketa. uhh. anno ezek akkorak utottek. Franxx ban semmi ilyesmi nincs :( nagyon atlagosak a verekedesek. Sajna manapsag mar nincs is annyira forro jelenet mint az elejen ( bepucsitos robotvezerles)
Melyik volt az a mecha sorozat amiban ugyanigy lany/fiu paros van es mikor osszekapcsolodnak akkor nyognek es elegge szexualis a kapcsolodas? regi sorozat. talan 90 es evek vege vagy 2000es evek eleje lehetett -
#69652 manapság a mecha többnyire csak backdrop a többi stílushoz. Szinte semmi köze nincs a dolgokhoz már... -
#69651 mikor megláttam a comedy taget már bele sem kezdtem :) -
#69650 Uchuu Senkan Tiramisu: Azt hittem, végre valami jóféle mechás űr sci-fi lesz, de ez csak értelmetlen baromkodás. 2/10, kasza. -
#69649 Koszi, eddig nem mertem elkezdeni, de mar az 5. resznel jarok, nagyon adja! -
#69648 Én nem is bánom a kevesebb akciót. -
#69647 nagyon keves anime kelti fel az erdeklodesemet az elmult evekben de a Franxx bejon. Maga az akcio meg a robotharc az gyenge mint atom de a hatter sztori nagyon erdekel. Millio es egy kerdesem van. -
#69646 Darling in the Franxx 12. része elég jóra sikerült :) -
#69645 Látott valaki sub-os Juushinki Pandora 1. részt? Lement pár napja már, de csak raw-ot találok mindenhol. -
#69644 Vannak próbálkozások más irányokra. A Studio Trigger a committee rendszeren kívül próbál érvényesülni és sikerül is nekik. Kickstarterrel és társaival. De a külföldi cégek sem feltétlenül rosszak, de eddig nem jelentettek változást. Nem érdekük alapjaiban megváltoztatni az ipart. De ha elkezdnek közvetlenül a stúdiókkal dolgozni, az már más tészta... -
EnxTheOne #69643 Értem én hogy ez a rendszer szar, de ha ők adják lényegében az összes pénzt, a stúdió meg csak "bérmunkát" végez. akkor jogos hogy ők kapják a bevétel nagy részét.
Az lenne az ideális ha a stúdióknak lenne elég tőkéje hogy ne a "befektetőknek" csicskuljanak. :S
Ha jól tudom a dies irea-t kick starteren vagy hasonló oldalon dobták össze a pénzt. Annak ellenére hogy ez a sorozat megbukott, ezt az elképzelést nem tartom rossznak :S -
#69642 Értelmes "OP MC" + "isekai" manga témában szerintem még mindig a Youjo Senki a legjobb, de az Isekai Tensei Soudouki sem marad el sokban tőle. -
#69641 Én elvoltam vele. Hárem, MC, nem volt semmi nagy dráma. -
#69640 Ugyan ezt éreztem én is. Borzasztó volt, de mégis néztem/olvastam. Az összes ilyen igazi cél és történet nélküli, OP MC sorozat kihagyott lehetőségnek tűnik. A csapat viszont aranyos volt, egynek elment. -
#69639 Death March kara Hajimaru Isekai Kyousoukyoku 1x12 END: Borzasztó volt, de valamiért mégis nézette magát, mint ahogy a mangáját is követem. Ezek most nagyjából beérték egymást, bár az anime rengeteg apróságot kihagyott és egyszerűsített, főleg a második felében, már csak a főbb sztoriban egyeznek meg. Mivel LN még van bőven és népszerű is, biztos lesz még folytatás. 4/10 -
#69638 A production committee (vagy magyarul gyártási bizottság) egy olyan nagy cégekből álló csoport, akik pénzelik egy-egy anime elkészítését. Elosztják egymás közt a költségeket (és a bevételt), így csökkentve a bukás kockázatát és esetleges mértékét. A nagyobb stúdiók (Toei, KyoAni, Madhouse stb) betudnak szállni azért ezekbe, de hiába ők csinálják a végén a sorozatot, nincs annyi beleszólásuk, mint annak, aki az egész bulit vezeti. És nem is kapnak annyi pénzt a végén. A 90-es évek óta állt be erre az ipar.
-
#69637 Nem tudom mik a production committee-k, nem ismerem ezt a struktúrát. De ez mióta működik így? -
#69636 rekorkd mennyiségű anime készül évről évre. Ez hasonló szintű bevételeket is eredményez (4500 milliárd forint tavaly). Viszont a bevételek nagyon magas százaléka (~7-80%) a production committee-k tagjaihoz vándorol. Olyan cég óriásokhoz, mint Kodansha, Kadokawa vagy a Square Enix. Akik persze döntik is a pénzt 1-1 projektbe, csak a probléma ott kezdődik, hogy a stúdiókhoz, akik nem committee tagok többségében, ebből csak a töredéke jut el. Ez a stúdiók és az animátorok válságához vezet.
Az animátorok ~80%-a részmunkaidős, alig van teljes állású. És százával hagyják el a pályát az emberek. E mellett olyan alacsony fizetéseket kapnak, hogy abból megélni nem lehet. Mindezt úgy, hogy szinte 0-24 dolgozni kell. Sokakat a családja segíti ki a fizetése mellett.
A stúdiók pedig egyre másra zárnak be, folyamatos az ember csere, mert nincs pénzük. Emiatt aztán egyre többet vállalnak, hogy valamennyire fedezzék a költségeket. Az egész egy spirál, ami csak egyre mélyebbre ás, de hosszú távon ez a rendszer tarthatatlan.
Változást jelenthet a külföldi tőke bevonása, mint a Netflix, CR vagy az Amazon. De teljes változást nem fognak jelenti. Úgy meg főleg nem, hogy ők is csak beülnek egy production committee-be...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.03.27. 23:44:39 -
#69635 ennyire szarban van az anime manapság? -
#69634 a Netflix is csak azt csinálja, mint a többiek. Beült a committeebe. Ahogy a CR is tette vagy a Funimation. A piac csak akkor fog változni, ha bedől az egész, addig nem... -
#69633 Előbb utóbb mindenképpen hatása lesz az anime piacra, már csak azért is, mert nem Japán cég. -
#69632 Engem a végére már fárasztott, hogy sok rész éppen valamelyik csajnak a nyomoráról szólt. Végig mentünk az összesen. A barátaim vagytok, az otthon kirúgtak a klubbból, az anyám meghalt. És mindegyik ugyan arra a sémára épült. Ő nem szólt róla, valamelyik kiszúrta és addig basztatta, míg el nem mondta mindegyiknek, sírtak egyet és másnap folytatta a következő a problémájával... -
#69631 Sora yori mo Tooi Basho 1x13 END: Egész jó volt ez is, bár az érdekességét egyértelműen csak az adta, hogy az Antarktiszra mentek, ezt leszámítva kb. szokásos "négy középiskolás lány találkozik és jóbarátok lesznek"-sztori. 6/10
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Azt nem értettem, az a laptop hogy élhette túl sértetlenül azt a több, mint egy évet a fagyban... -
#69630 sokan úgy tekintenek a Netflixre, mint az anime megmentőire. Pedig csak csatlakoztak a rendszerhez, nem megváltoztatják azt... :D -
#69629 A Netflix először volt kint az AnimeJapan 2018-on, rövid videók: életképek, coming soon & streaming now, preview.