Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PetruZ
Tévében nem "trú". Csak japán hanggal és angol felirattal az. :)
RelakS
Tévét nevezhetjük Stream-nek? :D Mert ott is elnézegettem.
Viszont már olyan rég néztem animét, hogy istenigazából fel sem tudtam húzni magam a nyaa eltűnésén :S

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

PetruZ
Maguk a kiadók szerintem nem. A BD Japánban is döglődik, egy 10 ezres eladás már igen jónak számít (Lasden linkelt ilyeneket korábban :) ), maguk a fizikai eladások a szélessávú "amikor és amire akarom" stream-korban egyre kevésbé jelentősek. A merchandise (kitűzők, kütyük, uzsonnásdoboz, kulcstartó, akármi) szerintem továbbra is menni fog, de az ismertségük kisebb lehet külföldön. Jobb helyeken már eleve sokan szintén streaming-re álltak át (CR, Amazon, és félig, vagy teljesen illegális társaik), így szerintem itt sem lesz különösebben nagy érvágás. Akik archiválni akarnak, vagy nincs jobb szélessávjuk, vagy nem akarnak előfizetni, nekik lesz nehezebb a beszerzés, ennyi. Azért a nyaa bezárása nem jelenti az anime végét, mindössze egy (jó, valószínűleg a legnagyobb publikus) aggregátor site szűnt meg, ettől még a release-ek továbbra is jönnek (legalábbis eddig). A raw-ok sem ezen terjedtek. Szóval, aki kicsit több igényességre vágyik a(z általában) nyugaton fogyaszthatóvá egyszerűsített feliratok és a typesetting hiánya miatt, az szerintem ezután is próbál majd a kedvenc csapatainál maradni. Jó, vannak így is olyanok - mint pl. a HS -, akik csak lerippelik a stream-eket és ráillesztik a hivatalos feliratot, de a stream-hez valahogy nekem sincs ingerenciám, valahogy nem ugyanaz...
RelakS
Ezt a nagy bezáródást vajon meg fogják Japánban érezni a kiadók?
Abban mondjuk biztos vagyok, hogy nem fog mindenki hanyatt homlok rohanni BD-t venni az ottani kiadótól :)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Baka átment teljes privátba állítólag csak úgy tudták megmenteni a bezárástól és úgyis fog maradni, ezzel ugye teljes értékét vesztette hiszen kell feltölteni ha ember bent akar maradni
PetruZ
Nem, a nyaa svéd volt, de a bíróság hivatkozott egy korábbi EU döntésre. Valahol linkelték a komplett pdf-et is a szabályozásról, de azt már nem volt erőm elolvasni.
A lényeg: a 4chan által tákolt másodlagos oldal egy szeméthalom és máris ellepte a fake és vírusos szemét, ne is keressétek. A tosho néha, egy-egy pillanatra feléled, de nagyrészt döglött és nem is linkelnek rá semmit. A dex hol működik, hol nem, de ha mégis, máris teletolták azt is nem angol és/vagy hardsub szeméttel. Szóval egyelőre marad az, hogy a követett group-ok oldalát nézitek végig egyenként a bejelentések, linkek miatt (most mindenki hallgat egyelőre, bár pl. a HS próbál korrekten segíteni), vagy xdcc/irc/emule, vagy vakszerencse... :( (És a baka-ról is azt mondják, átment full privátba, lelőtték a publikus oldalukat.)
armageddon666
Es mi koze van egy holland birosagi dontesnek a nyaahoz? Ott volt bejegyezve a domen? Akkor most jonnek az XDCCs idok?

@

LasDen
Nekem azért fáj különösen, mert a MAL Updater a Nyaa RSS-ét használta és így nekem nem kellett keresgélni, csak 2 kattintással megvolt minden, amit néztem...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

DasIsFuck
Én már egy ideje csak a gogoanime-t használom, de a nyaa leaállása azért fáj, mert ha mégis kellett valamit akkor azt onnan töltöttem le.:(

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

LasDen
nem értem. mér nem adta el v valami. Valamelyik weeb biztos megvette volna, amelyiknek van pénze is rá...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

PetruZ
A nyaa-t végleg törölte a tulajdonosa, nem csak a domain-t, hanem az egész adatbázist. Ennek oka egy új holland bírósági döntés volt, ami a fansub-okat gyakorlatilag illegálisnak minősítette (erről pl. itt lehet olvasni részletesebben).
A tosho (megint) működésképtelen, a dex biztonságilag átjáróház (és nagyrészt csak szemét van fent rajta), a baka áll, állítólag upgrade miatt (de reg nélkül is elég használhatatlan)... Viszont az internet "pöcegödre" már szervezkedik, várhatóan lesz új site hamarosan, amit az eredeti egy régebbi backup-jából állítanak majd helyre.
IMYke2.0.0.0
S mégis lehetséges, hogy egy ideig rá leszünk szorulva...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

PetruZ
A tosho-val csak az a baj, hogy elég megbízhatatlan és lassú. Korábbi nyaa-mentes időkben használtam gyakrabban, kicsit is felmegy a terhelése, máris esik-kel, a cloud nem tud live oldalt adni, pedig csak egy listázó, semmi forgalom nem megy át rajta. És hát az UI-ja is olyan, amilyen...
xblades
Ismét egy "leállás" :(
Én is remélem hogy a nyaa vagy utóda hamarosan elérhető lesz, nem regisztrációs vagy rang formában.

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

IMYke2.0.0.0
"Nem kell mindig kínai mesét nézni. :) Menjél ki focizni a grundra, és nézz igazi tökös amerikai Michael Bay akciófilmeket mint többi normális ember! :)"
https://sg.hu/forum/tema/1009326176 --- <#vigyor5>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Nem kell mindig kínai mesét nézni. :) Menjél ki focizni a grundra, és nézz igazi tökös amerikai Michael Bay akciófilmeket mint többi normális ember! :)
Count Adyn
HS magnet linkeivel semmi változást nem érzek eddig, aztan majd csak lesz valami :)

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

IMYke2.0.0.0
A Nyaa halálával gyakorlatilag ellehetetlenül az anime-beszerzés számomra.
Nem sok kedvem van ugyanis más, esetlegesen regisztrációhoz / pontokhoz stb. kötött torrentoldalhoz.
A Tosho még csak csak.
Meg a scene release site-ok.

CalebJoe
Régen töltögettem az animetorrents-ről és úgy látszik működik, csak ez a rank rendszer szopóka.
PetruZ
Ja, ja, az új magnet-eket már kezdik átlinkelni más, open tracker-ekre.

Jelen állapotában a nyaa biztosan megszűnt, nem fog újraéledni. Ennek köze lehet ahhoz is, hogy a napokban elmeszeltek egy svéd streaming oldalt és a tulajdonost börtön fenyegeti (mondjuk ott nagyban ment a biznisz, ahogy a TF-en írták).
LasDen
tosho trackerekkel eléggé össze volt kötve nyaval, nem csoda ha valami nem megy...

Count Adyn

\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"

PetruZ
A tosho mégiscsak működik az info domain-en, de gyakran esik-kel, és persze nincsenek források sem, a magnet-eket lehet próbálgatni, van, amelyik már/még megy...
PetruZ
Igen, most olvastam én is, de herkz a twitterén szemétnek titulálta az egészet :), szóval a fene tudja. Mindenesetre a domain-ek megszűntek, ez biztos. Szóval úgy tűnik, nem takedown volt, hanem költöznek megint (?).
LasDen

LasDen
baka délelőtt még rendesen működött...

PetruZ
A baka azt írja, maintenance/server upgrade van náluk 1-2 napig, de ki tudja, lehet, csak elővigyázatosságból állították le.
IMYke2.0.0.0
A macskák se állnak már.

IMYke2.0.0.0
Aztaqélet!

PetruZ
Leállt az összes nagyobb anime torrent oldal (a "macskák", a "Tokió", a "dex", és a "baka" biztosan, és a tőlük függő csoportok oldalai (pl. komcsik) is eldőltek). Állítólag nem sima szerverhibák vannak, hanem komplett domain törlések... A HS próbálja menteni a menthetőt, ők még állnak, de egyelőre csak magnet/xdcc linkekkel működnek.
LasDen

IMYke2.0.0.0
Hú de fos zene...

PetruZ
Szeptember végén jön az Ajin film (kivételesen nem néz ki rosszul).
LasDen
thx, most éppen nem aktuális...

PetruZ
"Élet"nagyságú bikinis Lala Deviluke szobor vehető most, potom 25 ezer dollárért. :) (Sajnos japán lakosnak kell lenni hozzá és egy sorsoláson is nyerni kell.)
Az előző is gyenge volt
DasIsFuck
Én ebből a szezonból 5 animét nézek és meglepő módon egyikkel sincs komoly problémám.

Előző szezonból nem néztem ennyit és a Youjo Senki-n kívül nem is volt ami úgy igazán nyomott hagyna bennem, egyedül a Demi-chant bírtam még úgy igazán.

A mostaniakból nálam a Re:Creators az amiből a legtöbbet ki lehetne hozni és grafikában is az tetszik a legjobban.
Ezen kívül a többi nálam egynek elmegy(Tsugumono,Busou,Akashic records,Zero)

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

PetruZ
Lehet, hogy a türelmem sem a régi már, és lehet, most többet kaszáltam, mint szoktam, talán ezért érzem úgy, hogy gyenge a szezon. Ami igazán tetszett eddig, az a Berserk (de az folytatás), és a Kado (a szezonban ez a legjobb most, szerintem), és valóban, a többi se rossz (elvégre maradtak és vannak köztük jobbak is), de pl. az előző szezonban azért volt Youjo Senki, Gabriel, Demi-chan, Kobayashi, Konosuba 2, ACCA, plusz még a Yuyushiki OVA is, de pl. az Urara, vagy a Minami Kamakura se voltak rosszak. Szóval a mostani maradék felhozatal, még ha nézem is tovább őket, többségében nem nagyon ér fel ezekkel a címekkel, szerintem.
LasDen
nemtom, nekem elég szolidnak tűnik a szezon. Zoroku tényleg meh, de van azért érdekes is. Granblue, Recreators, Akashic records, Shuumatsu, Zero és még a szezon fő ecchi sorozata a Sin is nézhető :D

PetruZ
A 2-3. részek mennek már (van még egy-kettő, aminek még nem láttam az első részét) és összességében eddig elég gyengének mondanám a szezont. Ezeket kaszáltam eddig különféle okokból: Alice to Zouroku (az ígéretes első rész után döbbenetes mekkora visszaesést produkált a 2-3. rész, minőségben és történetben is), Tsugumomo (unalmas és zavaros), Sekai no Yami Zukan (ezt nem is értem, hogy kaphatott zöld lámpát), Warau Salesman New (idegesítően unalmas), Frame Arms Girl (szimplán f*s), Sagrada Reset (semmitmondó), Clockwork Planet (nézhető, átlagos clockpunk lett volna, ha kihagyják az ecchit), Fukumenkei Noise (mindenki annyira depis, hogy az már fáj).
LasDen
hát live action idol nem biztos hogy érdekel :D Meg nincsenek kicsit kevesen? És mi ez a dal? Vocaloid számnak elment volna, de így elég szar. Ennyire nem tudnak énekelni a csajok vagy mi? :D

xblades
Érdekelne szerintetek, hogy az alábbi listába kerülhet-e még anime a felsorolásba, ha a lényeg a beteljesülő hárem tagok szerint van. Vagyis nem a végső pár jelöltek hanem a valódi hárem tagok alapján?

Lista

Köszi

Úgy éld az életed, hogy ne felejtsd el azokat az emlékeket, amelyeket nem szeretnél ...

PetruZ
Nem annyira, ugyanis ez is eredeti, és ahogy olvasom a szinopszist, továbbviszi a történetet. Ugyanaz írta, önálló spinoff-sorozat, már 8 könyve van ennek is (az alapsztorinak 11) és nagyjából felváltva jelennek meg, szóval regényben meg tud állni a lábán. Meglátjuk, az anime meddig jut. :)
LasDen
meh, attól még olcsó húzás...

PetruZ
Nem mondanám, hogy ugyanaz. Ainz a főszereplő, őt azért az 1. évadban nem sokat láttuk. És a történet is más, más istenségek szerepelnek benne.
LasDen
Elég lehangoló, hogy 2. évad helyett csak egy 1,5. évadra futja. Ugyanazt újra elmesélni, kurva izgalmas.... így már lehet megse nézem

PetruZ
Jön majd a második évad valamikor. Gyak. a sorozat óta olvasom és követem a mangát is, már jócskán előrébb jár és többet megtudunk a karakterekről is. És volt a sorozat vége felé egy egyrészes OVA Road to Hero címmel is, ami Saitama sztorijának kezdeti idejéről szól. Mindenesetre nálam az első évad egyike annak a három sorozatnak, amire 10 pontot adtam. :)
Ha az eredeti író egy hasonló agymenése érdekel, akkor ajánlom még a Mob Psycho 100-et is.
PetruZ
Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatte Iru Darouka Gaiden: Sword Oratoria: Ahogy már említve volt korábban, ez gyakorlatilag az eredeti történet "ellentétes" oldala, azaz miközben Bell kalandjai elkezdődnek, ez a sorozat Ainz Wallensteinről és társairól szól, sok, már ismerős karakterrel és párhuzamos eseményekkel, valamint az eredeti háttérsztori egy másik oldalával. (Én olvastam az első könyvet, amiből az eredeti sorozat készült és bár voltak kihagyott részek, ez a történet új, nem rémlik, hogy pl. egyáltalán Uranus meg lett volna említve.)
CSOCSO
One Punch Man

Ez nagyon tetszett! Nehezen ultem neki mert par dolog a DBZ re emlekeztet ( ne kerdezzetek de valamiert ruhellem az egesz DBZ vilagot. Meg a rajz technikatol is hanyingerem van)
Szerencsere poenosra volt veve az egesz ezert szerencsere el tudtam nezni a DBZ dolgokat.
Tetszett. Poen volt. Sajna csak 12 resz es kb egyik karaktert sem ismerjuk meg. Mindenkit epphogy bemutatnak es ennyi.
Mindenkinek ajanlom.