72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
Prof William #69748 Már a netflix előtt is ismertem és igazad van. A történet kellemes -1-2 franciás módon túlzásba vitt idióta részt leszámítva- a harcok pedig állejtősek.
A netflixen van hozzá magyar felirat? -
#69747 HOLY FU..............
weboldal plusz rengeteg how its made
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.05.03. 02:08:42 -
#69746 Reklámozzuk Budapestet, mi? :D
-
#69745 Wakfu-t ismeri valaki?
Francia animacios sorozat. Eredetileg MMORPG jatek volt es csinaltak belole meset. Netflixen akadtam ra mikozben a fiamnak kerestem meset. Nem egy uberbrutal "anime" de nagyon edes es nincs benne igazan semmi olyan durva ami sok lenne egy 5-6 eves gyereknek. Engem leginkabb a karakter dizajnok fogtak meg. A csajok nagyon edesek.
Igazabol mindig is megfogtak, hogy az rpg jatekokhoz mennyire aranyos es fasza karakter dizajnokat tudnak csinalni. Ez a mese pedig hemzseg ezekben.
Csak neha neztem a fiammal de az elso season utolso harcanal kicsit kiakadtam. Erre nem szamitottam. Nagyon jol megcsinaltakes szerintem sok neves studio mintat vehetne errol. Minden tisztan meg van rajzolva. Semmi irkafirka baromsag amivel egyes jeleneteket probalnak durvabbnak beallitani az animeknal.
Aki akarja lesse meg
-
A srácot megfenyegették minden randasággal, ezért ki kellett vágnia a zenés részt O_O Valaki nagyon nem érti a Fair Use-t. -
#69743 miért van olyan is hogy kedvelnek? :O -
#69742 Humiariból: Mikor már a cosplayes csaj sem kedvel:
-
#69741 jövőhéten egy szünet, speciális adás készítőkkel, VA-kal stb, május 5. a 16. rész. -
#69740 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A TF megpróbált utánajárni mi történt, de a(z elvileg semleges) CloudFlare csak homályos és kitérő válaszokat adott, a nyaa domain tulaja pedig állítása szerint nem érti, mi történt, vele sem közölték. Mindenesetre az eredeti domain is megy azóta. -
#69739 A találkozás aranyos volt. A háttérben meg egyre jobban megy a keverés, valszeg az öregek a mocskot próbálják meg feltakarítani maguk után. -
#69738 Darling in the FranXX ismét szintet lépett tegnap :) -
#69737 Az "osztrák" végű oldaluk már megy. Egyébként, ahogy olvasom, állítólag nem csak ennyi az ügy, a japók elkezdtek blokkolni és DMCA-zni oldalakat. Konkrétan nem őket támadták be, de gyanús az egyezés. -
#69736 Sírok b+
-
#69735 reméltem, hogy nem erről van szó :( -
#69734 A "macska" ismét költözik, a Cloudflare figyelmeztetés nélkül felfüggesztette őket. Egyelőre halott a domain, de ígérik, hogy visszajönnek. -
Prof William #69733 Pedig maga a rajzolás szerintem jó volt Illet történethez.
Erre odahányják ezt az ótvar CGI medvét és farkast ami már 10 éve is iszonyatgáz lett volna nemhogy most. Nem hiszem hogy arra a 5 perces szerepre nem tudtak volna odarajzolni egy nyamvadt medvét.
Ettől függetlenül tetszett az első rész. -
#69732 Valóban jó a sztáff. -
#69731 Nagyon bejon ez az ending. Minek csereltek le azt nem tudom :( Bomba jo volt.
Elmult evek legjobb animeja szerintem. -
Nirz #69730 Az a medve brutál lol volt, nagyon alacsony költségvetéssel dolgozhatnak -
#69729 Otaku ni Koi wa Muzukashii: Hősnőnk egy bizonyos "probléma" miatt munkahelyet vált és meglepetésére az új helyen összefut az általános iskola óta nem látott ismerősével. Hősnőnk energikus fujoshi (azaz főleg a BL sztorikra van rápörögve), ismerőse barátságtalan otaku, mindketten kockák, jól megértik egymást, komolyabb kapcsolat mégsem jöhet igazán szóba köztük, hiszen hősnőnk titkolja valódi énjét és a tökéletes férfira vadászik - csak valahogy mindig melléfog. Emellett, úgy tűnik, a munkatársaik között is akad még egy-két rejtőző "one of us"...
Romkom, jóféle eddig. -
#69728 Isekai Izakaya: Koto Aitheria no Izakaya Nobu: Egy hagyományos japán étterem, aminek a bejárata egy másik, fantasy világra nylik... Teljesen csak a kajákra épül, vszleg a Nobu jócskán megtámogatta őket egy kis reklámért cserébe, mert még a félhosszú epizódok utolsó percei is receptekkel vannak tele. Felejtős az egész, csak egy hosszú reklám. -
#69727 Hisone to Masotan: Hősnőnk csendességét és magányát hirtelen, "ami a szívemen a számon" természetének köszönheti. Egy hirtelen ötlettől hajtva a légierőt írja be az iskolai karrier kérdőívre - de nem igazán azt kapja, amit várt, sőt... Az OTF-ek, az "organic transforming fighter"-ek már ősidők óta szolgálják az országot, de a modernizáció a háttérbe szorította őket, egyre nehezebb bánni velük, és a pilóta kiválasztásuk is elég kiszámíthatatlan és meglehetősen... drasztikus. Hősnőnket egy nap egy olyan hangárba küldik, ami még a támaszpont térképén sem szerepel, és ott találkozik... valamivel, amiről soha nem képzelte volna, hogy létezik. És ez az OTF, úgy tűnik, őt választotta ki a pilótájának...
Jópofa, aranyos, kicsit military buffos, és egyfajta magyarázatot ad arra is, miért szeretik annyira aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!jelképeket a japánok. :)sárkányos -
#69726 Persona 5 1. részt most néztem én is meg, ugyanaz eddig, mint a játék. :) De nemtom hogy sűrítik majd bele 24 részbe... :D -
#69725 Fullmetal Panic! Invisible Victory: Valamiért abban a hitben voltam, hogy ez remake lesz, újrakezdés az elejétől, de nem, ez egyenes folytatása a The Second Raid-nek. A stílus mindenesetre elég hamar komorrá válik, tele fenyegetéssel, szóval hangulatában is az S3-ra hajaz, mint az első kettőre. Mindenesetre nézős lesz.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.04.13. 17:44:01 -
#69724 eeeees a Megalobox felugrott az elso helyre nalam. Nagyon kiraly az egesz stilus. zene. rajz. karakterek. Minden nagyon kiraly -
EnxTheOne #69723 One Piece-n kívül csak egy sorozatot olvasok és nem láttam a listádon, és szerintem megér egy próbát. Ez egy manhwa vagy mi (koreai képregény)
Ingyé' lehet olvasni neten, minden oldal színes, szép rajzok, nagyon ritkán marad el új fejezet.
Jó kis végtelen shounen. Hivatalos fordítás az néha egy kicsit engrish :D:D
Tower of God
Utoljára szerkesztette: EnxTheOne, 2018.04.10. 22:27:50 -
#69722 Fumikiri Jikan: Miniepizódok két lányról, amint iskolába menet várnak egy vasúti átkelőnél és közben mindenféle dolgokról beszélgetnek.
Ez azért túl rövid, hogy meg lehessen ítélni egy rész alapján. Eddig meh.
Golden Kamuy: Hősünk az orosz-japán háború (1904-05) egyik hőse, mégis aranyat mosni kénytelen Hokkaido egy félreeső részén. Szerencséje kevés, de találkozik egy fura figurával, aki egy különös történetet mesél el neki az ainuk elrejtett aranyáról és fegyencekről, akiknek a bőrére van tetoválva a kincs lelőhelye. Eleinte kételkedik a sztoriban, de aztán bizonyossá válik, hogy igaz kell legyen, ezért egy, a történetben szintén érdekelt őslakos ainu lánnyal elindul a kincs után - amire persze többen mások is vadásznak...
Egész pofásnak tűnik, a hibái ellenére is (valahogy fura a rendezés, hiányoznak összekötések). Kicsit misztikus, kicsit véres nyomozós-kalandos, azért ritkaság az ilyen animében. (Nem tudom, mennyiben tér el az eredeti mangától, nem olvastam, de az már a 13. kötetnél tart és még mindig megy, szóval nem tudni, csinálnak-e original ending-et itt, a sorozatban, vagy félbehagyják.) -
#69721 Nem semmi, hogy tudsz ennyi anime/mangát követni folyamatosan?:D
Amúgy tök jó, hogy írod ezeket, mert amúgy nem szoktam mangákat olvasni, de innen pár darab felkeltette az érdeklődésem:)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Még annyit, hogy ilyen tömény írásoknál szerintem jobb, ha a címeket félkövérrel jelölöd ki, mert a dőlt betűsök eléggé összefolynak:D
-
#69720 (második fele)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
modern, hétköznapi: Chichi to Hige Gorira to Watashi - Egy kislány története (főként), aki anyja halála után egyedül marad az apukájával és annak "kis"öccsével. Előbb az óvoda, aztán most már az iskolai évek, barátságok, családi események, új nők a felnőtt férfiak körül... Nagyon aranyos és vicces.
- futottak még: Teen Mom (fővárosi egyetemre költöző vidéki lányka titkolja, hogy még odahaza terhes lett a barátjától, de megpróbálja egyedül megoldani)
modern, középiskolás slice-of-life: Non Non Biyori* - Az anime ismert, ez a manga volt az alapja. Elvileg még nem ért véget, de rég jött új fejezet hozzá.
- futottak még: Aharen-san wa Hakarenai, Hinmin Choujin Kanenashi-kun, Kono Bijutsubu ni wa Mondai ga Aru!*, Yurucamp*
modern, felnőttebb: Runway de Waratte - Bár technikailag ez is középiskolás sztori, a témája nem az: a mai, modern divat és divattervezés van a középpontban, ahol az egyik főhős egy szegény családból származó "szabólegény", a másik pedig egy kőgazdag divatcézár lánya, aki a kifutókra akar kerülni, de a hátszele és a magassága (vagyis inkább alacsonysága) is akadályozza ebben. Nagyon érdekes látni, mi folyik a színfalak mögött ebben a csillogó világban.
- futottak még: Hibiki - Shousetsuka ni Naru Houhou (bár inkább középiskolás, főként a japán irodalomról, írókról, és fiatal tehetségekről szól), New Game!*
modern, elszállt: OMG - Ez kivételesen nem lefordított, hanem eredeti és több nyelven követhető a készítők oldalán is. Hősünk tipikus középiskolás srác, akinek különös ismertetőjegye a hihetetlen balszerencséje. Egy nap egy szoborra kell vigyáznia egy teremben, de "természetesen" az "véletlenül" felborul és összetörik. Meglepetésére a darabok alól egy 4000 éve kővé változtatott félisten mászik elő. Mihez kezd egy, az ókori mitológiához szokott izompacsirta hős egy olyan modern világban, ahol már senki sem hisz az istenekben és a szellemekben? Természetesen felveszi a tempót, hősünk legnagyobb rémületére... :)
- futottak még: Choegang Geunyeo (középsulis hősnőnk titokban a világ legerősebb nője és fél, hogy titkos szerelme megtudja ezt), Gabriel Dropout*, Kobayashi-san Chi no Maid Dragon* (és spinoffjai), Revival Man (szervezett bűnözés és egy újjászületni képes munkanélküli, aki egy veszélybe kerülő lány védelmére kel), Wakusei Closet (ezt nem tudom röviden körülírni...)
modern, romkom: Gal Gohan - A formás-csinoska, nagyon menő és divatos "gal" lányka azt veszi észre magán, hogy a főzőklubos tanárbácsi a legjobb arc a világon, és bár kezdetben kényszerből kellett mennie (különben kicsapják a suliból), most már el sem tudna szakadni tőle...
- futottak még: Kawaii Joushi wo Komarasetai (a karót nyelt főnökasszony és a laza újonc), Mikakunin de Shinkoukei*, Ojiichan shinanai (egy angyal száll le egy visszavonult, öreg hős házához, hogy a mennybe vigye, de a dolgok egészen váratlan fordulatot vesznek egy elszólás miatt), Sabi Nuki Kanojo (spinoff a "piálós asszonykás" Danna ga Nani o Itte Iru ka Wakaranai Ken* két mellékszereplőjéről), Sorairo no Graffiti (az abszolút balszerencsés lány és az egész eddigi életében áldott fiú találkoznak), Sui Youbi (egy egzotikus helyről Japánba érkező, kicsit vadóc feleség rácsodálkozása a világra)
poszt-apok: Itt nem tudnék kiemelni egy jót, inkább közepes olvashatók vannak, mint: Gakkou Gurashi*, Hive (valami okból óriásira növő rovarok lepik el a fővárost, mindenkit leölnek, vagy báb-kajának használnak, és a kormányzat összeomlik)
sci-fi(-szerű): Star Wars - Lost Stars - Az azonos című regény feldolgozása. Időszakban az Episode 4 közepén/végén játszódik, és inkább birodalmi szemszögből mutatott újonc kadétok története.
- futottak még: nincs most ilyen
Kimaradt még néhány olyan, amelyek mostanában indultak, de még nem értek el nálam pontszámot (három fejezet után szoktam pontozni). Róluk majd legközelebb, mert akad egy-két ígéretes. :)
Ha valaki belekezdene mangákba és követni szeretné, hol tart, a MangaUpdates oldal ajánlott. A MAL is használható erre a célra, de ott nincs meg minden fent említett manga (főleg a nem japán eredetűek hiányoznak).
-
#69719 Ígértem mangát, most csak válogatnék azokból, amiket (még) követek (jelenleg 124...), megemlítve a legjobbakat (amik legalább 5-6 pontot elértek), nagyjából témakörönként.
Hosszú lesz, ezért zártam be spoilerbe, nem azért, mert lelőnék poénokat, és kétfelé vágtam, hogy ne legyen túl nagy egyszerre. Mindenütt a "szerintem" érvényes. Linkeket, letöltési helyeket ne kérjetek, az ismert oldalakon fent vannak ezek, keresőben is megtalálhatók (egyet linkeltem csak, mert az szabadon olvasható). Aminek volt/van anime változata (legalább a történet eleje), csillaggal jelöltem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
sport: Days* - Nem vagyok különösebben focirajongó, de ez eléggé bejött.
- futottak még: Be Blues! (foci), Hanakaku (csajos MMA), Lost Man (foci), Robot x Laserbeam (golf), Touch (baseball)
(szuper)hősök: One Punch Man* - A manga már itt is jóval előrébb van (de hamarosan itt is jön az új anime), és hát voltak kisiklások, zsákutcák, idő visszatekerések, így kb. 20-30 fejezetet kompletten kidobtak, ezért fordulhat elő kétféle chapter számozás is. Most viszont a sztori megint stabil, erős, jó tempóban halad, és a megismert új szereplők sem rosszak, van rajtuk "hús", nem csak papírmasé figurák. Saitama persze szokás szerint op, mint állat, de egy csomóan még mindig nem veszik észre, vagy nem hiszik el. :)
- futottak még: Godo (amikor egy japán író kezelésbe veszi Conan-t...), The Gamer (valós MMO képességek, Abyss, titkos háború és misztikum), Troll Trap (modern trollvadászok selejtnek tartott kis csapata), Violent Path Martial Arts School
történelmi: Vinland Saga - Az egyik legjobb cucc, amit valaha olvastam (és jön az anime is belőle). Az első ezredforduló környékén játszódik az Izland - Skandinávia - Anglia háromszögben, a klasszikus "vikinges" időszakban, valós történelmi környezetben és személyek között, de fikciós főszereplőkkel. Az első kb. 60 chapter klasszikus bosszútörténet (nagyjából Canute királlyá választásáig), utána történik egy komolyabb váltás, amikor jelentősen megváltozik a főhős helyzete és szemléletmódja, és túl sok egyéb, jelentéktelen(nek tűnő) karakter kerül képbe. Ekkor többen kritizálták a mangát (én is vaciláltam), de megérte maradni, az építkezés lassú, de ravasz volt, és most, a Baltic War idején már eléggé felpörögtek ismét az események.
- futottak még: Hawkwood (a Százéves háború idején), Nobunaga no Chef (egy modern szakács kerül Nobunaga udvarába és híres történelmi eseményeket él át; nem isekai)
alt-történelmi: Youjo Senki* - Vita nélkül nálam a legjobb. Az anime is jó, de rengeteg dolgot kihagyott, vagy leegyszerűsített.
- futottak még: nincs most ilyen
fantasy (nem isekai): A Story About Treating a Female Knight Who Has Never Been Treated as a Woman as a Woman - Lovekom fantasy egy kemény, kigyúrt, sebhelyes, hősies (és amúgy csini) lovagnőről, akit eddig még sosem kezeltek nőként, de egy fiatal varázsló váratlanul szerelmet vall neki és rajongva követni kezdi... Nem tudom, mikor fog kifulladni, de az eddigi fejezetek piszok aranyosak.
- futottak még: Dungeon ni Deai o Motomeru no wa Machigatte Iru Darou ka* (és spinoffjai*), Honzuki no Gekokujou (egy igazi, feudális világba újjászületett könyvbúvár saját könyvet akar készíteni), It's My Life (visszavonuló, híres őrkapitány és fogadott lánya új élete vidéken), Weak 5000-Year Old Vegan Dragon (ő a sötétnagyongonosz sárkány, állítólag a démonúr képezte ki évezredek alatt - és véletlenül egy lánglelkű hős lányka szolgálatába áll és nagyon kell tepernie, ne derüljön ki, nem ő az, akinek hiszik)
isekai: Hát ebből van most annyi, mint a szemét (de tényleg, jóformán havonta indul egy új, még elszálltabb isekai), és én, hülye, szinte mindet követem is, pedig általában embertelen rosszak. Mégis, melyik most a legjobb? Hát, szerintem az Isekai Tensei Soudouki! Technikailag valójában nem isekai, mert a főhős nem a mi világunkról kerül át és nem kap cheat képességeket sem, viszont a sajátja mellett két földi lélek is újjászületik benne, akik aztán folyton ellátják jótanácsokkal és ötletekkel (meg egymást szivatják). Az egyik lélek egy híres, de kapzsi és élvhajhász középkori generális, a másik meg egy egyetemista, állatfül-megszállott otaku. Jól megvannak így hárman, és ritkán viaskodnak az irányításért, bár nincs igazán szükség rá, hősünk enélkül is követi az eszes, energikus fiatalemberek jellemző céljait: pénz, hatalom, hárem...
- futottak még: Dungeon Seeker (egy baráti kör egy új világba kerülve elárulja és a szörnyek prédájául hátrahagyja egyiküket, ő pedig megfogadja, hogy bosszút áll; elég sötét és 18+-os), Exterminator (hősünk rovarírtóként teljesen jól megél az új világon is), Gaikotsu Kishi-sama Tadaima Isekai e o Dekake-chuu (hatalmas Overlord koppintás, de működik), Isekai Death Game ni Tensou sarete tsurai (bérrabszolga irodai hősünket egy halálisten egy démoni világra rángatja, ahol csak egy maradhat életben - csak nem számol a jogi következményekkel...), Isekai Ryouridou (szakácstanonc egy fantasy világban, ahol a kulináris művészetek elég csapnivalóak), Overlord*, Saving 80,000 Gold Coins in the Different World for My Old Age (hősnőnk rájön, hogy tud utazni két világ között és mivel boldog nyugdíjas éveket akar...), Yankee Wa Isekai De Seirei Ni Aisaremasu (nagyszájú jenki egy mágikus világban)
- ne kezdj bele, ha kedves az életed: Isekai Onsen ni Tensei shita Ore no Kounou ga Tondemosugiru (persze úgy is bele fogsz nézni, ha már így kiemeltem, de én szóltam)
-
#69718 Shokugeki no Souma S3/2: A tavaly őszi szezon második fele is elkezdődött. Yukihira és Erina végre megejtik az első fontos beszélgetésüket, és Erina majdnem kimondja azt a rég várt szót is (nem azt, egy másikat még régről), de aztán úgy dönt, hogy inkább a tettek mezejére lép. -
#69717 Anno ezt én is láttam kiskoromban.
Feel old now
-
#69716 Kétlem, mert normális, publikus manga oldalakon regisztráció nélkül olvasható. De nem fogok azért belekezdeni, hogy ezt ellenőrizzem, nem érdekel annyira. -
#69715 "Hát, szerintem kicsit túllőttek a célon a kegyetlenkedésben"
Ahogy olvastam máshol, a mangában azért vannak durvább dolgok is, pl tesó folyamatosan megerőszakolja, nem csak veri. -
Prof William #69714 Anno ezt én is láttam kiskoromban. Máig emlékszem rá hogy milyen nagy élmény volt. Kár hogy az igazi filmre összébb ment a Godzilla. :) -
Nirz #69713 Szerintem Madoka nem volt jó sötét magic girl anime, figyelembe véve a cop out-os endinget...
Részemről Mahou Shoujo Site a legjobb lesz a szezonban valszinűleg
Ami meg a kegyetlenséget illeti sose értettem hogy miért várnak egyesek Slice of Life jellegű karakterépítést horror/battle Royale műfajtól vagy hogy nem teljesen reális..Ez olyan mintha háremes animét sírna vki hogy lehet egy senki kuka jellegtelen főszereplőnek 12 háremjelöltje..etc
Utoljára szerkesztette: Nirz, 2018.04.09. 00:05:34 -
#69712 fél off
Japán reklám Sakeru Gum series
- link -
#69711 miután a KyoAni egyedi színfoltja az anime színtérnek, és a kedveltebb stúdiók közé tartozik nálam, mindig kicsit szomorú vagyok, mikor egy animéjük nem jön be. Ezt is 4-5 epizód után dobtam...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.04.08. 22:53:50 -
#69710 Violet Evergarden 1x13 END: Másra számítottam az elején, nem is igazán az én stílusom, de azért végignéztem. A külön kis történetek önmagukban jobbak voltak, mint a fő szál, a végét meg különösen utáltam, mennyire elhúzták, és volt vagy három befejezése is egymás után. És nyáron jön még egy extra epizód, meg a vége alapján egy új projekt is zöld lámpát kapott "Shinshaku" ("megfontolva", vagy ilyesmi) címmel. De minek... 5/10 -
#69709 Amanchu! Advance: Eddig teljesen olyan, mint az első évad volt. Akinek az bejött valamennyire, ezt is nézheti nyugodtan.
Mahou Shoujo Site: Hát, szerintem kicsit túllőttek a célon a kegyetlenkedésben és a gusztustalanságban. Ez sem lesz az új Madoka, bármennyire is próbál sötét lenni.
Persona 5: Elég zavaros így elsőre, még pár részt adok neki.
Caligula: Ritka nagy hasbaakasztós filozófálós, valóság-kétségbevonós baromság.