106479
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Blasta

Link
  • CSOCSO
    Igen. De igy is felismertem a hulye formaja miatt. Tegyuk hozza segitett hogy 1 evvel azelott neztem meg a filmet. Elotte meg 20 eve szal lehet nem emlekeztem volna ra.
  • Seth
    Csak az alsó része az igazi épület nem? Ugye felfelé szélesedik, aztán amikor elérte a maxot, az felett meg matt festménnyel bővítették a filmben
  • ximix #106476
    Köszi.
  • LasDen #106475
    bár nem ilyesmire gondoltál, de ha érdekel jövőre lesz egy Kowloon Generic Romance (anime) és film is.
  • CSOCSO
    Nem is meseltem nektek, hogy munka miatt Dallasba latogattam. Nem.... nem talalkoztam a Ewingokkal. De eppen elektromos scootereztunk korbe varos nezo napon, mikor nem volt mit csinalni es kuuurvamesszirol kiszurtam egy erdekes formaju epuletet. Ki kellett gugliznom es full lesokkolt, hogy valoban rabukkantam az OCP epuletere. ( Robotzsaru)
    Sikitoztam mint egy kislany. Masik ketto amcsi srac alig ertettek mit visongok mikozben ezerrel megyek az epulet fele. Poen volt. Volt valami epulet mellette, ahol bejatszottak a hangosbemondon amit a robotzsaru mond a filmben; Hogy titltott teruleten van es hagyja el a helyet. Vagy valami hasonlo. Ahhoz kepest, hogy a tobbiek nem ismertek fel az epuletet mint en, ok voltak azok, akik mondtak hogy az a mondat a filmbol van. Mert en csak pislogtam, hogy nekunk magyaraz valaki hogy menjunk el innen? Lol
  • ximix #106473
    Mondom ránézek én is erre a Twilight of the warriors 2024 filmre.
    Nem rossz, nem rossz, de nagyon komoly hangvételű filmet is lehetett volna ezen a "helyszínen" forgatni, valószínűleg öregszem, mert fiatalon ez nagyon adta volna.

Azért az idézője, mert a helyszínt már 93-ban elkezdték elbontani így valószínűleg sok csak díszlet vagy Kína egyéb helyein forgatták.
    Anno jó pár éve találkoztam a City of Darkness: Kowloon Walled City -vel nagyon érdekes hely lehetett amolyan Nyugat Berlin kicsiben, 4 focipályányi területen kb 50.000 ember max 14 szint magasan (repülök miatt), a helyszín jobban lekötött a filmben mint a történet :)

City of Darkness Revisited
    https://cityofdarkness.co.uk/

A fallal körülvett, törvényen kívüli város Hongkongban: Kowloon gigaháztömbje a világ legsűrűbben lakott területe volt
    https://femina.hu/utazas/kowloon-walled-city/

A törvények nélküli betonváros, ahol nagyobb volt a népsűrűség, mint bárhol máshol
    https://drive.hu/uti-cel/kowloon-walled-city-betonvaros/
    Utoljára szerkesztette: ximix, 2024.12.15. 14:39:01
  • CSOCSO
    uhhh,,, nem tudtam minek hivjak de nekem nagyon nem jon be az a wuxia baromsag.
  • CSOCSO
    Igen? Nem tudtam! Na, meglesem majd!
  • Synchronous
    Ebben vajmi kevés wuxia volt. Ez egy adrenalindús, pure proli-fight, néhány akrobatikus elemmel megspékelve. Tökéletesen illik a 80-as évek Hongkongjához, meg ahhoz a koszos gettómilliőhöz, ahol az egész játszódik.
    A wuxiákban a fizikát meghazudtoló módon levitálnak a szereplők, meg szinte repülnek a levegőben, nemritkán természetfeletti és mágikus skillekkel hadakozva. Itt, egy kivételtől eltekintve senkinek nem voltak ilyen skilljei. Az is csak a vége felé derült ki. Ennek inkább Ong-Bak jellege volt, pontosan ugyanolyan senkiházi gengszterekkel meg kocsmaprolikkal telepakolva. Izzadságszag, retro és piszok. A képregény is pont ilyen, amiből a film készült.
  • IMYke2.0.0.0
    Nekem 7/10-est ért.
    A szokványos, kicsit megcsavart bosszú történet, a jól megkoreografált, de semmi olyasmi, amitől besza-behu akciók elmentek, de mindezt jól megfejelte a végén lévő credits klip. Azt 2 alkalommal is megnéztem: kiváló zene, jó vágó jelenetek.
  • Sunrider924
    Twilight of the warriors 2024

Hat nem az igazi. Pedig a tanci mar 7ik ota verte a fejembe hogy nem kezdunk mondatot azzal hogy hat, de en most megis. A tortenet okes lenne, de tul sok wuxia, tul sok szimbolizmus es a bunyok nem jok, nekem. Ha mar wuxia akkor a Crounching tiger de meg a Reing of assassins is magasabb polcon van, nalam. Jet Li filmjeirol nem is beszelve. A Hero-ban a wuxia es a szimbolizmus egyszeruen tokeletes volt szamomra. Itt nem adja. Megegyszer, a tortenet nem rosz de valahogy olyan mint a tegnap reggeli kavem, az ize megfelel de valahogy megsem az igazi. A Raid filmek utan meg az idei Shadow strays utan ez nekem keves. Amikor a film vegen a nagy leszamolas ment akkor nekem konkretan a lanyom Bakugan mesei ugrottak be, nem tudom, kioregedtem mar ebbol a maniros wuxias meseljuk el a kinai tortenelmet dolgobol. Egyszeri idotoltesnek nem volt teljesen rosz de nalam nem ez a jo.
  • repvez
    Nekem azt hiszem ez kimarad, az elözetesek alapján ez tényleg gyerekeknek készült. Igaz, hogy mindegyik SW film, egy kicsit mesés, de azért az jobban emészthetőbb felnötteknek is ,mint egy ilyen Dóra a felfedező szintű mókázás.
  • extra sensory
    Biztos tudott volna ő is mutatni valamit, elvégre évtizedekig kaszkadőrködött, kungfuzott, ugrabugrált, de ez a film túl durva és erőszakos az ő könnyed imázsának. Ő mindig is a lightosabb, vígjátékos vonulatot képviselte a verekedős filmekben. A Harcosok Alkonya meg egy vágóhíd.
  • CSOCSO
    jackie chan-t is bevehette volna hogy az is szerepeljen mar vere valami eppkezlab filmben. Mondjuk az nem volt rossz film ahol Pierce Brosnanal jatszott.
  • Synchronous
    Nekem 8. Egy erős 8. Az igazi badass karakter nálam Ciklon volt. Lazán, komótosan, slampos eleganciával vert agyon mindenkit. Mint aki csak félig figyel oda a harcra, mert közben palacsintát süt... vagy valami ilyesmi. Sokáig azt hittem, ő a befalazott város ultimate királya. Aztán meglepődtem. Szerintem megnézem majd 4K-ban is.
  • Sunrider924
    Kosz a tippet, nalam a Shadow Strays nagyon magasra tette a lecet kivancsi vagyok ez mit mutat majd.
  • IMYke2.0.0.0
    Na, ez jól hangzik - hosszú idő óta végre valami, amire érdemes rákeresni.
  • Bokafix2
    Twilight of the Warriors: Walled In (2024)

Sammo Hung... elképesztő, hogy ez az ember 72 évesen még miket csinál. De az egész produktum egy műremek, kétségtelen, hogy nálam az év verekedős filmje, és az év akciófilmje.
    A hosszúhajú vihogós fószer meg Bruce Lee-kat eszik reggelire salátával. Csak lestem. Ilyen erős főgonoszt még nem láttam hasonló filmekben. A vágás, a harci koreográfia, a parkour a tetőkön, meg a vertikális fight mind-mind zseniális. Megvettek kilóra ezzel a filmmel. És milyen jó, hogy nem a jófiúk az erősebbek, meg nem használ a sok harci edzés sem, hanem trükközniük kell, csapatmunkázni, és ésszel stratégiázni, mert itt a hosszúhajú kvázi egy Smith ügynök, az ellenfeleik meg csak Trinity és Morpheus.

9/10
  • tigeroo
    Skeleton Crew dupla debut epizódok

Goonies + Treasure Island + ET + Stranger Things
  • Bokafix2
    Elevation (2024)

Az van, hogy vannak ilyen megdögleszthetetlen idegen lények, amik nem mehetnek egy bizonyos magasság fölé. Tehát pl. 2300 méterig nagyban hepciáskodnak meg embereket gyilkolnak, de a 2301 métert már nem merik meglépni. Miért? Mi változik azzal a pár centivel? Nyilván vannak olyan helyzetek, ahol sokat jelent pár centi is, de itt nem világos, és meg sem magyarázzák.

Az egész film meg arról szól, hogy le kell jönni a hegyről, hogy eljussanak valahová, és az útszakasz többször is lejjeb megy 2300 méternél, (nem biztos, hogy annyi) és olyankor igyekezni kell a következő emelkedőig, mert támadnak a lények... amiket persze nem lehet kinyírni. Továbbá arról sem tudunk meg semmit, hogy mik ezek az izék, és honnan valók. Összecsapott az egész, fantáziátlan és a narratíva is tele van lyukakkal. A szereplők sem emlékezetesek, a legtöbbjük motivációja érthetetlen, és létszámilag is karcsúak. Ez még nem lenne baj, de unalmasak is egytől-egyig.

A lények meg csak agyatlan gyilkológépek... kb. mint a nyomi savköpő gyíkok a Prometheus-ban. Ha megközelítik őket, egyből csitt-csatt, piff-puff... semmi stratégia, semmi teamwork, semmi IQ. Olyan nullszaldósok agyilag, mint egy Down-szindrómás, aki felszívott egy kokaincsíkot. Annyit lehet a számlájára írni, hogy szép a táj, meg volt egy-két vállalható minőségű akció.

4/10
  • Caliph
    a karakter visszahozása teljes mértékben fanservice volt,ahogy az egész film is. az első három részből lett összeollózva szinte minden,kivéve a faszságot a végén :P biztosra mentek,azokat az elemeket használták amiket a klasszikusokban is,így a gyenge történetet,karaktereket elvitte a hátán a fanservice és a nosztalgia,és szar filmből lett egy átlagos egy estére jó film :P
  • LasDen #106457
    különböző robotok különböző verzióval különböző módon néznek ki, különböző dolgokra vannak gyártva.
  • repvez
    akkor viszont nem értem , hogy miért kellett ráadásul ilyen gagyin visszahozni azt a karaktert?
    Mert ugy még lett volna értelme, ha minden kyborg egyforma lenne és akkor a csokifiu is ugyan ugy nézett volna ki. Meg ugy megint sántit a dolog, hogy az öregebb kinézető robot elvileg fejlettebb volt mint a gyerek kinézetu fekete.

Azt meg el is felejtettem, hogy amikor a liftet kellett megállitani akkor fél kézzel meg tudta tartani, de egy ajtot nem volt képes felfesziteni ? vagy neadj isten az alieneket szétutni ha már a reflexei is gyorsabbak lettek, de minez kimerult abba, hogy gyorsabban tudott futni mint elötte, és igy már kb elérte azt a szintet mint egy normál ember :P
  • Caliph
    az a kiborg nem ugyanaz a kiborg,ami az első részben volt,csak ugyanolyan modell,még a neve is más volt
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2024.12.02. 17:48:37
  • repvez
    az addig rendben van, hogy a macska azért valoban csendes , de azért azt nehéz lenne megmagyarázni, hogy egy ismeretlen lény ne váltson belöle ki olyan reakciot, amire ne kezdjen el fujjolni meg felállitani a szörét és megpaskolni ha tul közel érne hozzá. vagy ha netalántán szimpatikus akkor ne dörgölödjön és doromboljon hozzájuk.
    Na mindegy nem ez lesz az egyetlen rossz részlet a fimben amire le kell ragadni mert sok van még ezen kivül is.

Az ALien :Romulus is most került terítékre. Hát szódával elmegy. Egy kicsit olyan érzésem van mint a mai játékoknál. minden a szánkba van rágva és elöre tudni hogy mi fog történni mit kell csinálni.
    Még fel se mentek az állomásra már tudták, hogy van ott hibernálo, mikor felértek, egy közel kisebb városnyi ürállomásra, egyböl tudták, hogy merre menjenek .
    Mikor felértek és kapták a riasztást, már lehetett tudni, hogy ez lesz a vége jelenet. azon már meg se lepüdtem, hogy egy rozoga űrhajó össze vissza pattog mindenhol de semmi baja simán indul és muködik rajta minden .
    Arról már volt szó, hogy tul gyorsaan történt minden még ha tartják is az eredeti utemet akkor is két nap lett volna ,de igy meg fél ora alatt megtörtént minden a filmben.
    ÉS emiatt nem volt idö jobban kibontani a vadászatot és a levadászást, lényegében egy tárral kinyirt mindenkit egy folyosón.
    Tul kevesen voltak az emberek ha ugy tetszik az áldozatok és tul sok az urlény ahhoz képest menyni idö állt rendelkezésre a fejlödésre.
    Viszont ha azt feltételezzük, hogy más eleve ott voltak kifejlödve a kisérletet végzők lényei is, akkor miért nem jelentek meg addig mig az arctámadók ki nem olvadtak?

A kiborgot nem tudom hogy került a laborba ? a nostromo egy másik urhajo volt amiről a film szerint csak a lényt gyüjtötték be.

Amugy a látvány és a hangulat nem volt rossz, de a történet össze lett csapva és nem éreztem, azt a fajta nagy átalakulást, mint rippleynél, hogy a kis törékeny csajbol hogy lesz egy badass nő.

Több idöt szánhattak volna arra, hogy megtudjuk mi történt a romuluson mielött megismerjuk a föszereplöket, mert nem volt elsöre egyértelmu, hogy ez ugyan az a urálomás ami begyűjtötte a lényt és ,hogy menyni idő telt el közte.
  • CSOCSO
    jolvan mindegy... akkor felteszek a macskamrol kepet inkabb
  • LasDen #106452
    gondolom az lett félreértve, hogy ahogy a macskák kommunikálnak velünk, ők nem úgy kommunikálnak egymással vagy egyéb valamivel. Nem úgy nyávognak, nem úgy bizbaszkodnak
  • IMYke2.0.0.0
    Videón se, és úgy 90%-ban sem csak akkor adnak ki hangot, amikor kaját kérnek.
    A macskák szociális lények, a maguk módján jól kommunikálnak is egymással.
    Azt tartják az emberek a macskákról, hogy a macskáknak mindenről van véleményük, csak megtartják maguknak... mert annyira leszarnak mindent, és mindenkit. Van benne valami :)
  • manson222
    2024-es Mad Max-ból láttam az első órát, eddig unalmas.
  • manson222
    Igaz, az enyém állandóan verekszik egy másik macskával, és akkor is ad ki hangot, nemcsak amikor kaját kér.
  • IMYke2.0.0.0
    "A macskak csak az emberek kedveert adnak ki hangokat."

Ez tárgyi tévedés. S ez csak 1 videó a milliárdból, ahol a macskák különböző hangokat adnak ki, emberi jelenlét nélkül is.

Ha nem látszana a video: KLIKK
  • Sequoyah
    A macskak csak az emberek kedveert adnak ki hangokat. Egyebkent ejjeli vadaszok, akiknek a csend es a lopakodas a letelemuk.
  • CSOCSO
    Meg valamikor lesz ketto extra hangszoro a mennyezetben folottunk es akkor 5.2.4 lesz a rendszer.
    Regi 8" yamaha melynyomot betettem a kanape melle.
  • CSOCSO
    Na, megvan az uj tv allvany is. IMADAS VAN!

• Seth
    Szegény Junji Ito, soha nem sikerül a mangáit igényesen mozgásban megvalósítani. Itt az első résszel sikerült, remek volt. Kár, hogy utána elfogyott a pénz és kirúgták a rendezőt,mert túl igényesre akarta csinálni és sokáig tartott. A többi résznek ugyan megvan a hangulatuk,1-1-ben áthoztak paneleket, annyira, hogy nem is mozogtak :D
    Kár érte , inkább a mangát ajánlom

Utoljára szerkesztette: Seth, 2024.11.24. 20:34:59
  • Bokafix2
    Uzumaki (2024)

Egy biztos: ha ezt az animét egy az egybe lemásolnák élőszereplős filmként, a legbetegebb produktum lenne ever... akkora téboly lenne, hogy arra nincs szó. Oda-vissza verné Cronenberg testhorrorjait.

2000 környékén volt már ugyan egy élőszereplős adaptáció szintén az eredeti manga alapján, de harmatgyenge lett (szerintem). A Junji Ito által fémjelzett eredeti mű egyébként 700 oldalas, szóval mindent egybevetve az Uzumaki sztorija eléggé össze lett sűrítve filmen, és talán el is lett nagyolva, de ezt csak azok fogják észrevenni, akik olvasták a képregényt, de azoknak (pl. én), akiknek nem volt szerencséje hozzá, semmit nem von le az értékéből.

Förtelmesen gyomorforgató az anime, ráadásul a komor hangulatot fokozandó, kispórolták belőle a színeket, élesek a kontúrok, és tusszerű az egész, ahol a feketeség dominál leginkább. Nem egy szívderítő történet, még így rajzban látva sem. Őrült japánok.

8/10
  • Bokafix2
    Project Silence (2023)

Felemás érzéseim vannak ezzel a filmmel kapcsolatban. Az alapfelütés ugyanis elég jó: tömegbaleset, sűrű köd, megrongálódott kocsikkal telezsúfolt félig leszakadt híd, és számítógépes programmal irányított, mutáns hadászati kutyulik, amik véletlenül elszabadulnak a tömegkarambolnak köszönhetően.

A stílusa "trapped movie", amikor a szereplők valahová be vannak zárva, vagy el vannak szeparálva a külvilágtól. A hely, ahol csapdába estek veszélyes, és mihamarabb ki kell jutniuk. Ezt a koncepciót használja a Project Silence, és még némi kormányzati titkos kísérletekről is fellebbenti a fátylat, amit a felelősök megpróbálnak minél jobban eltussolni. Ez eddig oké is, viszont a feszültségteremtés nem sikerült a legjobban, mivel a kutyák CGI-je hagy némi kívánnivalót maga után. Lehet nem volt elég pénz, de jócskán tetten érhető a kevés realitás az animációkban.

Az állatok mozgása szintén nem a legjobb. Túl mesterkélt. A velük harcoló katonák meg kb. a fizikát meghazudtoló testi erővel rendelkeznek. Az akció meg nagyjából abból áll, hogy el kell jutni A-ból B-be. Próbálják persze feldobni a híd leszakadásával meg üldözéses jelenetekkel, de ezt is csak a vége felé. Azt bizton állíthatom, hogy nem ez a legjobb koreai film, amit valaha láttam, de volt benne kakaó, csak sajnos elenyésző mennyiségben.

5/10
  • Blasta
    Emlékezetem szerint a Quiet Place nem úgy kezdodott, hogy bemutatja az inváziót, flashback-ekben láthattuk, hogyan vészelte át a foszereplo(k).
    Amúgy egyet értek, a Day One az egyik legfeleslegesebb film/folytatás/prequel volt amit láttam. A lényekrol szinte semmit nem tudunk meg, a szereploink bár jól hozzák a karaktereket, egyiket sem kedveltem semennyire, a túlélésért folytatott harc pedig rengeteg helyen marhaságokkal van tele. Annyira szukségtelen film volt, hogy ihajj.
  • repvez
    quiet place day one
    Mi volt ez a fos má megint.
    ugy látszik az első 20 percre elment az összes pénz ötlet és minden is, aztán kaptunk egy 2 szeméyles melodrámát függetlenul attól, hogy mi is zajlik a világban . A vége meg pont semmissé teszi az egész filmet.
    Csak ,hogy sorjába menjek, a macska marhára kellett bele, azt nem emlékszem, hogy emlitették e, hogy kivágták a hangszálát, de hogy egy hangot nem adott ki egész idő alatt, pedig a macskák arról hiresek, hogy nem nyávognak ,dorombolnak, pisszegnek épp melyikhez van kedvük.
    A másik , hogy makkos lépüben ugy mászkált a járolapon a faszi, hogy csak ugy vizhagzott, az nem baj, de ha beszélnek akkor kilométerekről meghallják és jönnek.
    Az emberek az elso 10 percbe levágják, hogy nem lehet beszélni mert akkor támadnak.
    A hadsereg kideriti, hogy nem szeretik a vizet és nem tudnak uszni sem. erre mit csinál ez a két nyomorult, az esőben amikor tudják, hogy nem hallják öket, bemennek az eső elöl a házba megvárják, hogy elálljon, ahelyett, hogy egyböl mennének a hajokhoz amig lehet.
    Tudják az emberek, hogy nem zajonghatnak, erre csordába verődve mennek mint a birkák lökdösik egymást mert ugy biztos nem kelltenek zajt.
    Ellepik az egész várost a szörnyek, de ugy látszik mikor ez a kettő már biztonságosan elbujt akkor a többi népet is békénhagyják, hogy odaérjenek a hajohoz .
    2-3 napig várnak a kikötöbe csak, hogy ez az egy foszer még elérhesse.
    Az egész filmbe a legfontosabb, hogy a fekete csajnak a fehér apukája milyen jol tudott zongorázni és , hoyg pizzát akar enni. miközben az egész világon ürlényeg mászkálnak és irtják az embereket. hát gratulálok.

A végén meg ha mindenképp ki akarta nyirni magát mert depis akkor miért nem kiáltott egyett az elején

Még rengeteg ilyen hulyeséget tudnék sorolni, de ugy látszik a forgatókönyv irőnak nem volt egy szabad 5 perce hogy végig gondolja a történetet, hogy minek mi a hatása következménye.

Igaz, hogy semmit nem tudunk, meg, hogy most akkor mik ezek vagy mit tudunk csinálni ellenük semmi.
    Az meg megint egy rossz dolog, hogy elvileg ugy sugallja a cim, hogy ez az elözmény és , hogy ez az elso nap a támadásnak, akkor a második filmben miért ugy kezdödik, hogy minden szép és idilli és ugyan ugy nem tud semmit semmiről amikor megtámadják öket?
    Megint csak az van, hogy nem nézték meg azt a filmet amihez vagy amiből kéne hogy csatlakozzon hamár ugyan az a cim és történetet probálják eladni.