104213
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!


Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
 • AnuluWork
  #104213
  Savages
  5/10

  Valahogy ez anno kimaradt nekem.

  Kár ezért a filmért. Lehetett volna jó film, de nem lett az. Benicio Del Toro és John Travolta kivételével kb. mindenki szar volt benne, vagy unalmas. Pedig nem volt ez egy rossz történet! De még Travolta is túljátszotta, mint a Punisherben. Nem volt hiteles FBIos. A vége pedig ...


  Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2021.05.09. 12:21:46
 • tigeroo
  #104212
  mortal kombat

  tetszett, szerintem jobb volt mint az előző (vagy azok öregedtek szarul) - nem vártam sokat tőle de várom a folytatást! mindent mutat, jó kis gore is van benne, jók az effektek. pár karaktert már fel is vezettek a folytatáshoz. tetszett, hogy itt még csak próbálgatják a szárnyaikat, a film közben tudnak kibontakozni. nade
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  azért furcsa volt hogy jax-nek az a szuperképessége, hogy a bádogkarjai továbbfejlődnek :D

  Utoljára szerkesztette: tigeroo, 2021.05.08. 23:22:33
 • cobol
  #104211
  Anno nagyon nagy film volt (nálam),a The Game. Nagyon ötletes film David Fincher-töl!
 • Kmarha
  #104210
  régen volt, hogy osztottunk meg ilyen infókat is, Jó látni, hogy a 12 Monkeys nem csak nálam nagy kedvenc :)
 • Kojiro
  #104209


  Nem tudom, szoktunk-e ilyet csinálni itt, de ha már összeállítottam, ide is feltöltöm.
  Ezek a kedvenc filmjeim, nagyjából időrendi sorrendben.
  A kedvenceim, nem a legjobb filmek feltétlenül.
 • Tikal #104208
  "senki nem szeretné ha késöbb megváltotatnák"
  Segítek, azt akartad írni, hogy "én nem szeretném". Mert ugye erről van itt szó. Ha igazad lenne, akkor én se szeretném hogy megváltoztassák JB-t :)

  Téged se zavarjon, hogy én se támogatom minden féle szerepek eljátszását bármilyen színésszel, példákát leírtam lentebb, de van ahol nem zavar, mert nem látom a jelentőségét.
 • Kmarha
  #104207
  Elnézést hogy betrollkodok ebbe a faji rasszizmusról szóló topicba, de láttam egy filmet. Szerepeltek benne feketék és fehérek is, szóval gondolom félig-meddig köze lehet eme fórum témájához is, ha nem nagy gond, itt hagyom:

  Project Power
  Project Power: A por ereje

  Majdnem ízig vérig klasszik B film. A szereplők túl vannak tolva, ahogy az akció jelenetek is. A történet pont annyira lyukas, mint amennyire értelmetlen, de ez a fajta "leszarom" hozzáállás, ténylegesen jól áll neki. Az első perctől kezdve pörög, a "drog" hatása add egy löket pluszt az amúgy nem túl kreatív összecsapás jeleneteknek. Se az író, se a két rendező nem rendelkezik még túl hosszú pályafutással, és nem is ezzel az alkotással fognak kitűnni. Bőven lehetne rá haragudni, ha az ember egy ici-picit is többet várt volna tőle, de a célját nálam így most teljesítette, egy laza mozidélutánnak pont elment.


  Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2021.05.07. 07:46:45
 • vérpocok
  #104206
  Csakhogy ez az ötlet meg diszkriminatív az ásványokkal szemben. Mivel ma már azoknak is vannak jogaik. És nekik nagyobb az áldozatiság-kreditjük, mert nincs szájuk meg hangszalagjuk, így nem tudnak szólni, és kiállni a jogaikért.
  Ha meg nem értesz egyet azzal, hogy egy füstkvarc vagy egy lávakő játssza el James Bond szerepét, akkor egy kirekesztő fasiszta disznó vagy. És ez érvényes mindenkire, aki szerint egy ásvány nem lehetne hiteles James Bond.
 • Synchronous
  #104205
  Nem jó... a macska legyen Indiana Jones. És egy doboz Whiskast próbáljon ellopni a csapdás placcról.
 • extra sensory
  #104204
 • ximix #104203
  Az ötlet jó, de van egy rossz hírem . . . a macska fekete


 • repvez
  #104202
  Ne zavarjon, hogy az utolso 3 hszm-be meg se emlitettem a JB-t és az elötte lévökben is csak mint példa szerepelt, mert ez általánosságban elmondható mindegyikre.
  És hiába akarod beállitani, hogy én nem értem, mert én leszarom, hogy ki mit játszik, de ha elkezdenek valamit egyféleképp, akkor ne cserélgessék a szereplöket minden alkalommal, mert az eléggé el tudja rontani az egészet.
 • Tikal #104201
  Az nem a Macskák volt két éve? :D
 • Tikal #104200
  Még véletlenül se lehet hogy te nem érted :D Még véletlenül se lehet hogy csak számodra ilyen fontos hogy Bond fehér mert így láttad először és beégett a kis agyadba, ahogy írtad, még véletlenül se tartod elképzelhetőnek hogy nem mindenkinek ilyen fontos ez. Még véletlenül se fogtad fel hogy nem tapsolok minden pc szarságnak hiszen le írtam többször is de ezt már nem birtad felfogni, mert annyira beragadtál ebbe a JB szarságba hogy csak a homokóra pörög. Te vagy a legjobb.
 • dantor7
  #104199
  Szerintem meg legyen egy kikúrt macska, az egész James Bond film meg szóljon arról ahogy nyalogatja a saját picsáját!
  Ja és non-white non-binary legyen a macsek, tele legyen szex jelenetekkel amiben nemhogy párducokat varr le, de medvét, tintahalat is, persze egy rasszista fehértől legyen fél-macska gyermeke, aki hogyhogynem megszeretteti a rasszista fehérrel a...
  *dobpergés*
  furry-catgirlöket akiknek ha nem küldöd el instant a fizetésed bizony egy mocskos homofób vagy, sőt, a házad is irasd rá, fogadd be a rokonait, és örülj, ha megengedik, hogy életben maradhatsz.
  Utoljára szerkesztette: dantor7, 2021.05.06. 19:10:03
 • repvez
  #104198
  Hú de nehéz a felfogás, látszik, hogy nem nagyon megy az elvonatkoztatás és az összefüggések megértése.
  Ebböl is látszik, miért tapsolsz mindenféle PC-s szarságnak, meg le se esik , hogy mi vele a probléma
 • Tikal #104197
  ez jól hangzik tőled :D
 • nordan
  #104196
  te nagyon hülye vagy
 • Tikal #104195
  nem, de te akkor milyen filmeket nézel szittya magyarként, a német birodalom propaganda filmjeit? :D
 • Tikal #104194
  Igazad van, a James Bond név milyen jól kifejezi hogy valaki fehér brit :D
 • repvez
  #104193
  Pont jo a példám, mert a vörös borhoz kerestek egy nevet és a bikavér passzolt a legjobban hozzá. de azota ha megemlited hogy bikavér, akkor mindenki tudja ,hogy vörösborrol és arrol a fajtárol van szó.

  ugyan igy mint a filmnél ha kitaláltak egy karaktert és ahhoz találnak egy megfelelő szinészt aki elöször eljátsza, akkor azután azzal azonositják , senki nem szeretné ha késöbb megváltotatnák, ahogy a bikavért se szeretné senki egy fehérborra cserélni.
 • nordan
  #104192
  biztos meghamisítottam az IMDB-t.....ennyit tudtok ha szembesültök az igazsággal elfogynak az érvek
 • AnuluWork
  #104191
  Én a csaja beszólásait bírtam.
 • LasDen #104190
  jó hát innentől kezdve nincs miről beszélni. Ahogy gondolod...
 • nordan
  #104189
  bónusz

  Top 150 actors with jewish origins


  teljesen hivatalosba még 1100
  "micsoda véletlen" nemigaz?

  https://www.imdb.com/list/ls063864172/
  Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.05.05. 17:02:32
 • nordan
  #104188
  aha ponthogy nem,mivel azok ott Hollywoodban nem fehérek hanem zsidók........semmi közük hozzánk GOJ-okhoz.......szóval a nagy elmélete szart se ér


  Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.05.05. 16:50:53
 • Jabar
  #104187
  Bár én azok közé tartozom akiket kicsit néha zavar amikor túltolják, de ez egy nagyon értelmes, összeszedett hozzászólás volt, amivel egyet tudok érteni.
 • LasDen #104186
  Azt kell megérteni, hogy hollywood (és a világ) fehér emberek kezében van/volt. Lehet jönni azzal, hogy legyen a legtehetségesebbé és a legalkalmasabbé a szerep v rendezés. De nagyon jól tudja mindenki, hogy a rendszer nem igazságos. Úgy lett kialakítva, hogy a feketék (és a kisebbségek) ne érjenek oda. Ha pedig oda is érnek, akkor hatalmas hátrányból indulnak.

  Vegyünk egy producert, aki mondjuk választhat 3 íróból a következő filmjéhez. John, Anfernee és Ramírez közül. Mindhárman hasonló eredményekkel büszkélkedhetnek és mindhárman jó munkát végeznének. 10-ből nyolcszor emberünk Johnt fogja választani. Nem azért mert rasszista bigott lenne. Meg fogja tudni indokolni, hogy miért őt választja, de tudatalatt a bőrszín igenis tényező lesz. Ezt szorozd fel az összes lehetséges pozícióval egy film körül és megkapjuk a problémát.

  A jelenlegi rendszerben pozitív diszkriminációra van szükség ahhoz, hogy a kisébbségiek oda érhessenek a nem csak kissebségi szerepekre is. Mert a tehetség nem elég ehhez. Bár a feketék már so-so oda értek, hogy bármilyen szerepre esélyesek lehessenek, a latinok v ázsiaiak nem igazán. A háttérmunkásokról nem is beszélve. Viszont ez a helyzet ahhoz vezet, ahol ma tartunk. Jelenleg túlkompenzáció zajlik. Képzeljétek el úgy, hogy egy kisgyerek órák óta figyelte az asztalt, ami tele van finomságokkal, de nem engedték oda. Amikor lehet, akkor elkezdi tömni magát. Itt is ez van és emiatt alakulhatnak ki faramuci helyzetek.

  Viszont tegyétek fel magatoknak a kérdést. Miért van az, hogy a Lear királyt vagy az V. Henriket a világ bármely pontján színpadra lehet állítani anélkül, hogy problémákba ütközne, de filmen ezt nem lehet? MIért játszhatja el Yoo Jun-Sang Judah Ben Hurt színpadon probléma nélkül? Miért van az, hogy szinte bármilyen kreatív döntés, ami egy karakter bőrszínét érinti az egyből túltolt pcskedés? Ha bele gondolsz, a Without Remorse sem azért készült el Michael B Jordannel, mert ő fekete. Hanem mert Jordan egy jelenleg népszerű színész, akivel el lehet adni a filmet. Ő pedig érdeklődést mutatott felé. Jai Courtneyval nem fogják eladni ezt. Attól függetlenül, hogy milyen lett a film minősége. Azért került egy fekete nő a legújabb James Bondba 007-ként, mert jelenleg ez a mozgalom az egyik legerősebb? Igen. Egy eredeti karakter, aki igazából semmit nem vesz el Bondtól. De sokan még ezt sem képesek elfogadni...

  Vannak problémák mindkét oldalon.
 • Tikal #104185
  Valóban nem kiemelkedő egyik film se, Spenser is csak Wahlberg miatt jött be.
 • Tikal #104184
  Szerintem a tavalyi év egyébként is szar volt, és idén se lesz sokkal jobb, de azért találtam jó filmeket, bár egyik Oscar jelöltet, győztest se láttam még, de a The Father-ról jókat hallottam, azt hiszem Anthony Hopkins megfelelhet még neked is vagy a Nomadland, mindkettő fehér :)
  Utoljára szerkesztette: Tikal, 2021.05.05. 10:41:39
 • AnuluWork
  #104183
  Annyira szar volt ebből a háromból két film, hogy be kellett ütnöm a gugliba, hogy melyik az Old Guard és az Extraction, mert már nem is emlékeztem rájuk, pedig elég friss mindegyik. A Spenser viszont furcsa mód bejött.
 • AnuluWork
  #104182
  Ez a nő játszott a Withour Remorseban is. :D
 • AnuluWork
  #104181
  Megnézték mit lehet lenyomni a torkokon, de egy kosztümös azért drága mulatság, így szerencsére a józan ész előbb jött meg, mint jött volna meg egy átlagos hülyefilm után.
 • nordan
  #104180
  az lesz,hogy amíg kvóta szerint készítik a filmeket és nem a tehetség és a szórakoztatás az elsődleges addig ilyen foshalmaz lesz minden film és sorozat
 • Tikal #104179
  Túl van ez tolva, majd lecseng ez is, bár szerintem az ilyen filmekkel mint az Old Guard nincs gond, mert kettő másik jut rá férfi főszereplővel, tavaly például volt Spenser meg Extraction.
 • Tikal #104178
  De hát már tavaly is arról szólt, meg azelőtt is és már évek óta, most mi lesz szegény oscarral :(
 • Tikal #104177
  De még hányszor kell elmagyarázni hogy te így látod más meg másképp, mint mondtam én leszarom, felőlem Jackie Chan is eljátszhatná. És ja, ne legyen fehér nő, mert ez alapvetően egy férfi karakter, de hogy most egy fekete brit vagy fehér, számomra mindegy.

  Szar a példád, hiszen a bikavér attól bikavér hogy vörös.

 • Tikal #104176
  Bele :)
 • nordan
  #104175
  és ugye meg lehet nézni az idei Oscar showt ami valami katasztrofálisan szar lett...csak a PC ről szól....az idei díjazott filmek pedig a B kategória legalja.hu


  Utoljára szerkesztette: nordan, 2021.05.05. 09:22:19
 • Lantee
  #104174
  Annak ellenére, hogy nordan az sg legnagyobb barma, most egyet kell értenem vele.
  A filmekkel, filmkészítőkkel nem az a baj, hogy fekete/ázsiai/biszex/leszbikus/meleg/transznemű szereplők vannak előtérbe tolva, hanem az, hogy az esetek 99%-ban teljesen indokolatlanul. Mert ha esetleg Idris Alba lesz az új James Bond, akkor nem azért lesz ő, mert hosszas válogatás, egyeztetés, szereplőválogatás, közvéleménykutatás alapján úgy döntöttek, hogy nála jobban senki nem fogja tudni eljátszani a 007-es karakterét, hanem azért, mert igen, ő fekete, és 2021-ben kényszeresen bele kell mindenbe erőltetni a pc dolgot. Mióta az összes hollywoodi blockbustert a kinaiaik szponzorálnak, azóta minden egyes filmben, még egy rohadt eszkimós akciófilmben is kell lennie kínai szerplőnek.

  Nem az a gond, ha egy filmben van fekete, homokos, stb. hanem az, hogy a szerepeltetésük az esetek nagyrészében semmit nem ad hozzá a történethez, nem teszi jobbá, mélyebbé a filmet, hanem mindenki számára tök egyértelmű, hogy azért van ott, mert fekete, homokos, stb.

  Alapvetően liberális beállítottságú ember vagyok, és ha valaki, akkor én aztán tuti nem bőrszín, vallás vagy szexuális beállítottság alapján ítélek meg embereket. Ami az utóbbi években a filmekben és a sorozatokban trend, az viszont számomra is kezd visszataszító lenni.
  A Netflix tolja a legdurvábban: MINDEN hős nő, de inkább fekete nő, de leginkább leszbikus és/vagy fekete nő. Mindegy, hogy horror sorozat (The Haunting of Bly Manor), akciófilm (The Old Guard), vagy dokumentumfilm.