106857
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!

Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
  • Caliph
    Egy kis tanmese,szépen összefoglalja a Yautjákat ha már ennyi szó volt róluk,kicsit hosszú,kicsit lassú,kicsit sok a töltelék duma,de pontos :P
    részletezi a múltjukat,a felépítésük,társadalmat,nő prediket stb

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2026.01.12. 19:20:05
  • repvez
    A legtöbb dologban elbeszélünk egymás mellett, mert ha mögé képzelünk dolgokat, hogy mi miért van és kreálunk hozzá egy fiktív sztorit ahogy tetted, ami vagy igy gondolnak az írok ,filmesek vagy nem, akkor minden lehetséges. Én ezért nem is megyek bele ilyenekbe. Én ezért írom azt amit látok a tényeket.
    És ezek alapján a látott tények alapján nincsenek meg ezek a magyarázatok és történések amiket leírtál ,mint lehetséges szituációkat .
    És megint csak ha konkrét látott tényeket nézzük és hasonlítjuk össze a többi filmekkel akkor nincsenek meg a kapcsolódási pontok a koherens történetek ,se univerzum szinten, se karakterek ,se akciók szintjén.
  • Caliph
    a droid vonal kellett,mivel a séma a jó régi Buddy movie ra épül,hány ilyet láttunk már h kezdetben nem komálják egymást,jön akár egy kis árulás is de a végén összerázódnak és team lesz belőlük. Hollywoodi alap klisé :P
    A kapcsolódás igazából megvan,hiszen egy világban játszódik a többivel,de más idősíkon,ez sem ördögtől való. most olyan konkrét kapcsot nem vettem észre,mint h pl a prey végén a pisztoly az ugyanaz volt mint amit a pred 2 végén adnak a zsarunak,lehet h van,majd utánna olvasok. de a rendező bevallása szerint nem volt cél,sőt szándékosan arrébb lett helyezve. lehet ő már tud olyan alien vagy pred filmekről ami még a jónépnek nem lett bejelentve,és nem akart ezzel bekavarni az idővonalba

A légkörös részt igazából nem vágom,mármint h melyik részben ellenőrizte ahogy leírod,ezt írd már meg légyszi. a sisak alapvetően nem ahhoz kellett nekik h lélegezzen hanem h segítse a vadászatban,illetve a célzásban. az első részben láttuk hogy lát sisak nélkül,ott már nem számított a hőkép,ezért is vette le a sisakot,és simán üldözte dutchot és kiszúrta a csapdát is. fura volt,de ha neki ez a természetes jobban tudja feldolgozni az infót az agya,hisz így született. egy ragadozó fajnak látnia kell a prédát,különben nem lenne az.

ebben a rövid klippben láthatod is mit lát sisak nélkül. nekünk fura mert máshogy látunk,de neki nem

itt meg láthatod mire képes a technológia,a sisakja

A lézer plazma dologban valamilyen szinten igazad van,de sztem elfogadható magyarázat az,hogy olyan fejlett techról van szó,amihez a mi jelenlegi tudományunk hozzá sem szagol,nem értjük. de ez nem zárja ki azt h nem létezhet. egy scifi filmben meg aztán a fantázia se szab határt az ilyen kütyüknek. ismét star trek példa,a replikátor. energiából hoz létre az eredetivel megegyező állagú,ízű szagú kaját/piát,hidegen melegen,cukor/koffein tartalommal....scifi,future,képzelet :P ne szabjunk neki határt :P

Navigáció: ismét Földi ragadozó fajokat hozok fel. egyik másik territoriális állat több 10 vagy 100 négyzetkm terültet ural,tisztában van a határaival,akár meg is jelölhető,harcol a terültért...de akár az elefánt is ,hatalmas terülteket képes bejárni,mégis visszatalál korábbi helyekre. lazac is végigjárja az óceánokat,hogy aztán visszaússzon abba a folyóba,ahol született.egy ragadozó fajnak sztem ez nem okoz gondot.
    Egy Apex predatornak meg főleg nem okozhat gondot a navigáció

busman: minden fajnak megvan a fénykora és a hanyatlása.amikor mi még a fán lógtunk elvileg ezek már az űrt járják. a társadalmuk pusztító,tudjuk h képesek egymásra is vadászni,gondolhatod milyen mészárlás lehet a klánok között. a technológiától még lehetnek barbárok,és hanyatlóak. emlékeim szerint a yautja prime a vidie eleje,de ismét a Földet hozom fel...vannak kietlen zord tájak nálunk is,hogy aztán pár 100 km arréb több 10 négyzetkilóméter nagyságú városok legyenek mindennel együtt...
    a klánról sem tudunk semmit,lehet egy kisebb semmi érő klán,akiknek ez a terület jutott,vagy direkt ezt a zord tájat használják az újoncok kiképzésére,ahogy a földi elit kommandó tagjait is nem maldívon képzik ki,hanem ledobják egy rajzolt térképpel egy iránytűvel egy szál kukiban az indonéz dzsungelbe,aztán találd fel magad,miközben egy másik egység megpróbál elkapni
    a bázis: letöltöttem gyorsan és visszanéztem ott azért a sziklák között egy fémbunker van,és a csontok mint mondtam trófeák,egy klán erejét jelezhetik,vagy csak szeretik nézegetni...az előző filmekben is mindig gyűjtötték a trófeákat,koponyákat stb. és igen,teli van az egész kecó csontokkal,ez lehet olyan nekik mint nekünk a virág a vázában vagy a kép a falon,dísz. miért ne ? :D scifi

az űrhajóban a csontok és koponyák full easter egg..ahogy a kettőben is az alien koponya,gondolom anno poénból rakták oda vagy így tisztelegtek az Alien filmeknek,aztán így kezdett összeforrni a két univerzum
    hozzátenném a badlands koponyákat figyelted e? szintén full poén,mert az ember koponyán kívül bizony van ott T-rex koponya is(majd összeforr a jurassic worldel? remélem nem,az is gagyi :P ) van ott egy nagy emberszabású koponya is(talán King Kong egy rokona? jöhet a Kong-godzilla univerzum is ? :D ) továbbá ott egy Harvester koponya is a függetlenség napjából :P
    nem hinném hogy ezek az univerzumok összeolvadnak,full easter egg az egész. aztán ki tudja ? :D scifi,bármi lehet,csak jó legyen :D
    vannak ött törzsi nyakláncok is,utalva pl a prey-beli őslakosokra

hát a predi bázist elnézve volt már ott elég trófea ez nem zárja ki az űrhajón is legyen. nekem a kocsiban is van légfrissítő,meg itthon a klotyóban is :P

Még ajánlom keress rá a színészre aki DEK et játszotta,hát nem egy hétköznapi koponya szerkezete van :P
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2026.01.08. 18:52:34
  • repvez
    Köszönöm az értelmes intelligens választ, ilyen egy konstruktív társalgás, mikor valaki elmondja a véleményét és a másik elmondja a saját véleményét , és hogy mi az amit jól vagy rosszul gondol a másik.Nem csak egy félmondatba beleböfögni, hogy hülye agymenés az egész és nem reagál rá..
    Csak pár dolog amire reagálnék, az animációk és képregények engem nem érdekelnek nem tartoznak számomra a mozifilmek részéhez, hogy kapcsolódjanak egymáshoz, egy mozinak önmagában vagy legalább is a mozis részekkel kell egységet alkotni.
    ÉS , hogy miért is fontos a kapcsolódás? egyrészt igen egy egy film önállóan is meg kell , hogy állja a helyét, lásd előzőekben hogy ne kelljen 20 animációt és képregényt megnézni elötte, hogy tudjam ki kivel van, eddig rendben is a dolog, hogy nem kell kapcsolódni egymáshoz sehogy. DE azért ahhoz, hogy Predátor film legyen ahhoz viszont illeszkednie kell a történetbe idővonalba univerzumba, hoyg legyenek kapcsolódási pontok. Főleg úgy, hogy a weiland yutani corp az az Alien filmekben szereplő vállalat elsősorban legalább is ott van nagyobb szerepe, tehát akkor legalább ezt a vonalat jo lett volna letisztázni. meg ha nem akart emberi szereplöket, hogy ne ök legyenek az áldozatok megint hanem a predátor szemszögéből akkor kimaradhatott volna teljesen a droidod vonal akkor is ugyan igy eljutottunk volna ugyan ehhez a történethez.

Légkör, ha az eddigi részeket vesszük alapul , hogy a főldre jártak vadászni évezredeken keresztül akkor itt is tudták , hogy jo a légkör mégis leellenőrizte és kellet a maszk az előzőkének. Meg azért is ,mert az segített a célzásban látásban nekik, itt egyáltalán nem részletezték, hogy hőlátásuk lenne nekik mint az elözöeknek.
    Meg elfogadom, hogy különbözö verzió léteznek belölük, de ahogy irtad az emberek között sincs azért olyan nagy difi, hogy például egy ilyen funkcio hiányozzon az egyiknél a másiknak meg teljes látása legyen. Ráadásul a teso sisakja ott volt és nem használta helyette egy ott talált fakérget vagy csontot.

Lézer plazma, nem azzal van bajom, hogy használják, sőt elvárom ha egy fejlett faj használjon ilyen technologiát, az rendben van, hogy a vékony vág a vastag nem, de azért ne legyen már olyan ,hogy a lézer fényt vagy plazmát elvágja mint egy kötelet vagy ki lehet húzni szabadkézzel mint egy ideget , meg lecsúszik rajta mint egy kötélpályán.

Navigáciot, nem a droidra irtam, a predinek nem volt ilyene, és 3 nap alatt annyira nem hiszem, hogy minden centije a bolygonak rögzült, hogy amit nappal látott oda este vissza találjon ráadásul 2x olyan gyorsan.

Busman törzshőz, itt sztem elbeszéltünk egymás mellett, mert igen lehet, hogy az egyik fejlettebb a másik nem anynira, de itt ugyan az a faj egyrészt használ űrhajó technológiától elkezdve láthatatlan ruáig mindent miközbe meg botokbol csontokba lakik a puszta közepén. az elözö filmeknél megint nem igy volt, hiszen a földön is hatalmas piramist épitettek már sokkal korábban és egyszer a predator bolygot is mutatták ahol szintén hatalmas épitményeket mutattak , azota fejlődniük kellett volna , főleg ha itt már jóval a jövöben játszodik, hogy a emberi fejlettség is eljutott odáig, hogy űrhajózzon és droidokat épitsen.

Apropo űrhajó, nem tudom ez csak easter egg vagy mi volt, hogy az űrhajón ugyan olyan és ugyan abba a sorrendbe voltak trofeák ,mint a predator 2-ben. Most akkor vagy ugyan az az egy űrhajót használják minden alkalommal vagy akkor hogy szerzi be mindenki azokat a koponyákat? Mert oké, hogy gyűjtik a trofeákat, de mindegyik mindig ugyan azt és ugyan ugy helyezi el? és nem a fix lakohelyén hanem egy ideiglenes űrhajóján ami ha megsemmisül akkor oda a trófea is amiért megdolgozott és ami a bizonyítékot mutatja, hogy megtette azokat a lépéseket?

Én nyugodt vagyok, csak ha valaki veszi a fáradságot én vagy mások és beirja a vélemyénét egy egy filmről, azt egy saját vélemény, lehet vele egyet érteni vagy nem, ha nem azt is el lehet fogadni sőt ha, ahogy te is tetted el is magyarázza , mert nem mindenki ássa magát bele a történetekbe és kimaradhattak részek ami tisztába helyezi a dolgokat, az a legjobb , de ha csak annyit irnak be válaszul , hogy hulye az illető és agymenés az egész amit összehord arra nem tudok mit mondani, csak, hogy még annyi inteligenciája sincs, ha nem tudja megindokolni , hogy miért vagy nem akarja akkor miért szol bele? Ha meg hozzászol akkor legyen annyi gerinc , hogy kulturáltam leirja a saját gondolatait ahogy te is.
    Köszi érte még egyszer.
  • Caliph
    no csak röviden
    Dek nem a fajtája mintapéldánya,kisebb is ,gyengébb is bénább is,nem véletlen akarja kinyirni apuci,mert gyengíti a klánt. el is mondja.Ahogy a droidok is amikor elfogják,mondják h fiatal fejletlen gyenge a többihez képest MIért nem hasonlít az eredetire? mondjuk azrét mert egy faj nem copy paste készül. van feje lába keze,de máshogy néznek ki,mint az emberek is. a preyben is máshogy néztek ki,a predatorsban is máshogy néztek ki(ott derült ki h van egy gyengébb kisebb fajválozat is,meg a nagy böhömbikák,aki vadásszák is őket,mert gyengéknek tartják.egyfajta rasszizmus,mert ha kicsi vagy,nem lehetsz jó vadász.Dek rácáfol). Ha megnézed a killers of killerst animációsat,ott is a 3 fajta történetben 3 különböző forma predator van. egy faj,mégis mások. a vikinges nagydarab állat,a japán meg nyurga akrobatikus

Miért hasonlíthatnak egymásra? talán mert egy család,vagy rokonság,vagy egy terülten élő predik közössége. a magyarok is hasonlítanak egymásra,de egy kínai vagy fekete afrikai már teljesen máshogy nézhet ki,más szem,más orr,más bőrszín...használd a fantáziád :P

miért nyirta ki apu az erős tesót: hát leírtad,nem engedelmeskedett a klánvezérnek,ami gyengeség,és minden gyengeség gyengíti a klánt. egy ilyen agressziv közösségben nem lehet rikta az olyan hatalomváltás, h az előző vezért kinyirja egy másik predi átvéve a hatalmat...onnantól h nem engedelmeskedett a vezérnek,akármilyen erős is a predi,veszélyt jelent a közösségre. logikus számomra.
    Lézerkarddal(igazából plazma) is nemtom mi bajod,már az avp2 ben is volt lézerfegyó(a csatornás jeleneten a lézerháló pl). ha van vállra szerelhető plazmaágyú,miért ne lehetne plazmapengés kard? fejlett tech fajról van szó.

Halálbolygó: nomen est omem,a korábbi holoképekről tudjuk h sűrű légkör(Föld légkörébe belépéskor is izzik az úrhajó),aszteroidamező a bolygó körül. valami félrement,az autopilot átrepült az övön,egy rakás kaviccsal ütközött,gondolom előtte a pajzs hárított amit tudott. félrement az irányzék is,mondanom sem kell mennyire fontos h megfelelő szögben érjen egy űrhajó a légkörbe. mind mutatták a filmben. Itt egyedül a katapultüléssel értek egyet,az úgy faszság volt és életveszélyes. itt valami olyansmit tudnék elképzelni h a katapultülésnek irányíthatónak kelltt volna lenni,de valamiért nem ment. Ebben egyetértünk

A légkört nem kell ellenőriznie,ismert bolygóról van szó,szóval tudták h élhető,ismert a flóra ls a fauna is,tudják h a kaliszk otthona,gondolom nem egy predi akarta már kicsinálni.Csupán Deknek nem volt ideje tanulmányozni a fajokat mert sürgős volt az eljövetel
    Plazma:mint az acél,ha vékony(borotva) akkor vág,ha vastag akkor nem,meg scifi ezen ne akadjunk már fel: szabályoztt energiával befolyásolható lehet a vastagsága pl. fantázia,scifi,túlgondolod :P

Fegyvernézegetés: a nézőnek szól,ő tudja mi micsoda,de a néző nem biztos. ilyenkor csipog suhog stb egyértelmű legyen
    késes: a film vágásakor elveszhetnek az olyan jelentek h került vissza a kezébe a kés. konkrét jelenetre már nem emlékszem,moziban láttam még tavaly

dek beszéde: persze máshogy is meg lehett volna. szerencsére nem beszél sokat,és én sem szeretk már feliratot olvasgatni. de így kicsit scifisebb :P mint a star trekben a klingon,konkrét nyelv,megtanulható stb,de ott az univerzális fordító,és fordít a sorikban filmekben.
    amikor predi beszél a predivel,autentikusabb így feliratozva,mint ha angolul tolnák. A droid meg gép,az agya fordít,el is mondja h bármit mond a droid mindenki a saját nyelvén érti. ha ember hallja angolul,ha yautja akkor úgy.
    deknek viszont nincs ilyenje,az a saját nyelvén beszél,és feliratozni kell h értsed. benne van a filmben :P

A droid már ott él régóta,látta a kaliszkot is meg minden mást is,van beépített navi is az agyában,tudja merre kell menni,hol biztonságos éjszaka,ő tanítja deket,hogy az a pengefű,az a csontbölény,a kaliszk azt zabálja stb

MIért nem használja a cuccait: a droidok kipakolták a hajót,amikor elfogták még faggatja is hogy működik ez az, benne van a filmben. nem maradt más mint amit tanult a környezetéről. pengefű,robbanó bogyó,lövős kukac(ez faszság sztem is :)

hogy javította meg az űrhajót? jó kérdés. megjavította. valahogy. mindegy. az jobb lett volna ha mutatják,hogy hegeszt kalapál,felhasználja az emberi bázis dolgait és 10 perccel hosszabb a film stb nem vagyunk vele előrébb.

Busman törzs: mint a Föld,a világ egyik fele afrikában szalmakunyhóban él,míg amerikában űrből visszatérő hordozórakétákkal állítanak műholdakat bolygó körüli pályára.Nem egy miliárdos él a világtól elvonulva egyszerű körülmények között ,pl az IKEA tulaja. csontok és koponyák meg trófeák,ami az ő közösségükben mutathatják a klán erejét, mint a romáknál a vastag aranynyaklánc pl presztizs :P

mikor játszódik: az egyszerű filmfogyasztót nem érdekli,akit meg igen az egy egyszerű google kereséssel megtudhatja h messze a jövőben,jóval az eddigi predi és alien filmek után. a rendező szerint szándékosan nem akart bekavarni a meglévő és jövőben érkező alien és predi filmek világába amik lényegesen a már meglévő filmek közelébe lesznek helyezve időrendben(alien eart,romolus és még készülő részek,filmek amikről nem tudunk még)
    De azért a droidok feljlettségéből kitalálható,sőt abból is h nem egy droid van küldve az emeri legénység mellé,mint az alien filmekben,hanem csak droidból álló felderítő/kutató osztag van a filmben

hogy jön anyuci az érdekes fordulat lehet: nő yautjákról keveset tudunk,de tudjuk h vannak. ők nyilván a fajfenntartásért felelnek,rikta a vadász belőlük,de léteznek. Amilyen életmódot folytatnak a predik,hullhatnak mint az állat,és a fajfenntartás fontos mindkinél.még nem muttata őket se film,se sori,de képregényekben léteznek. egyszerű nézőt nem érdekli ez se,tudja h vannak,mert kell h legyenek,a filmet nézők 95 százaléka utánna se fog olvasni. akit meg érdekel,és kerdések merülnek fel bennük,mint benned is,olvasson utánna,kérdezzem meg a chatgpt stb.
    Most jösz h miért kell egyszeri filmnézőként ezt tudnod: nem kell,a film enélkül is egész,nem veszítessz élményből semmit ha nem tudod. ha meg kíváncsi vagy,kérdezz szivesen mesélek,vagy google or chatgpt is megteszi

miért kéne kapcsolódni máshova? önálló történetként is lehet teljes. nem kell előzménynek vagy folytatásnak lenni. A wayland yutani igenis tud az alienekről,szted miért küldték el az alien earthben azt az űrhajót,hogy begyűjtse őket sok más veszélyes egyeddel együtt. hozzátenném az avp első részében bár ott van wayland személyesen,de a csajon kívül nem éli túl senki a dolgot,a hely is megsemmisült,szal kb annyit tudhattak meg h vannak ilyen tojásból kikelő veszélyes lények,meg a fejlett vadászok,de predatorokból sem sikerül példányt begyűjteni,mindenen filmben vagy darabokra szakadtak,vagy elvitték a hulláját. még a retek rossz avp2 ben is atomot dobnak a városra,bár ott már megjelenik yutani a végén,és látjuk h megszerzett egy predi plazmafegyvert. a 2018as predatort meg inkább felejtsük el...az valami elfajzott mellékág volt

megértem a csalódottságod,de nekem tetszett. amolyan koca predi és hardcore alien rajongóként. mivel most láttad gondolom virágboltból nézted ingyen,pont a héten került fel. én moziban láttam pénzért,és nem tartom kidobott pénznek.
    de ott az alien earth,ami még ingyen is szemét ,kivéve a zseniális 5 részt.

remélem minden kérdést lefedtem,bocs a wall of textért.
    Jótanács: ne gondold túl,és tanuld meg elengedni. Hollywood olyan amilyen a profit számít,nézd csak meg mit tettek a star warssal vagy a star trekkel is. egyszer talán majd elhajtják ezeket a kóklereket meg az embereknek is lesz igénye a jó filmekre sorikra. egyenlőre kevesen vagyunk ilyen emberek,de nem lehet úgy filmet nézni h a kákán is csomót keresünk. Relax :P

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2026.01.08. 12:23:25
  • Sunrider924
    Nekem ugy lenne jo ha leakadnal rolam. Nem izgat az agymenesed.
  • repvez
    ha már Grétsy-be átmentél ahelyett, hogy a filmről irnál .
    A pajti egy baráti, bizalmas társra utal, a "pajtás" szó származéka, ami jelenthet játszótársat, cimborát, haver, span, vagy akár bajtársat (katonai értelemben) is,
    tudtommal egyik se illik rám veled kapcsolatban.
    A kritikát a filmről irtam, az hogy személyes sértésnek veszed az megint nem az én hibám.
    DE úgy látom a filmről sincs véleményed, gondolatod és neked úgy jo ahogy van.
  • Sunrider924
    A magyar ertelmezo keziszotar szerint a pajti egy enyhen trefas megszolitas sehol nem irja hogy szemelyeskedes lenne. A tobbit meg hagyjuk annyiban inkabb.
  • repvez
    Nem mondtam ilyet, hogy én tudom jol, de akkor világositson már fel valaki, mondjuk te ha már anynira tudod, hogy a leirt dolgokat akkor hol cáfolták vagy hogy is kellene értelmezni öket? hol monták el vagy utaltak rájuk és hol van az, hogy más kitalált univerzumban kitalált fizikával dolgoznak, hogy a lézerfény ott kötélként müködik és az egyéb hulyeségek , meg hogy lesz ebbol egy kerek egész egy azonos univerzum ami a Predátor filmeket fogalalja magába és ahogy lehet egy időrendi sorrendet felállitani ahogy egymás után következik ?
    Igazán kíváncsi vagyok .

Kérlek világosíts fel .
    DE amugy nem tudom, hogy mikor lettünk annyira összeismerkedve, hogy lepajtizz én sem személyeskedtem vagy jelzőztem rád semmit, az , hogy magadra veszed a kritikát ami nem tetszik az nem az én problémám.
  • Sunrider924
    Minden rendben pajti mindenki hulye csak te mesz egyedul jo iranyba az autopalyan. Ha rendesen mukodne az oldal raktam volna ide egy thumbs up-ot de majd idekepzeled a Terminator 2 vegerol.
  • LasDen #106847

az előző filmek lefektették, hogy több yautja törzs van... ¯\_(ツ)_/¯
  • repvez
    Na ahogy igértem, most hogy már láttam a Predator badlandet leirom a vélemyényem is rola.
    ÉS sajnos azt kell irjam, hogy nem tévedtem a trailer alapján és minden bejött amit akkor irtam rola, hogy egy következetlen semmihez sem kapcsolodo gagyi fos az egész.

Szeretném tudni, hogy aki szerint minden meg van magyarázva , hogy miért igy néz ki a csávo ahogy és nem ugy ahogy eddig megismertuk arra kiváncsi lennék? Csak nem arra utalsz, hogy szegényke ugymond Down koros vagy valami testi ,szellemi fogyatékos és emiatt ilyen? csak akkor a többi is miért hasonlit rá és nem az eredetire? Attól, hogy érző lények még ugyan abbol a fajhoz tartoznak legalább is az eddigi részekben mindig ugyan ugy néztek ki .

DE akkor kezdjük részletesen szétcincálni a dolgot,
    Kezdünk egy StarWarsos obi van anakin leszámolási jelenettel, már csak a lézerkard suhogása hiányzott a teljes képhez. MAjd mint kiderült a fater a tesot azért küldte , hogy kinyírja a fogyatékost, de annyira gyenge ö is amiért nem öli meg hidegvérrel és követi apja utasítását amiért a gyogyszit ki kell végeznie .Logikus.
    Majd megjön a fater és kinyírja a nem gyenge fiát csak amiatt mert nem ölte meg a tesoját, tehát a törzsbe nem lehet gyenge tag, de egy erőset simán kinyír , hogy gyengítse a csoport erejét és nem akarja engedni, hogy a gyenge elmenjen megöletni magát vagy ha vissza jön akkor mégse volt gyenge. ez is logikus nem ?
    Aztán a bolygora megérkezés, a légkörbe érkezve minden izzik körülötte ,de azért katapultál mindenféle védőpajzs nélkül és hamarabb leér mint egy fárol leugorva. A eredeti predator mielőtt levette a maszkját, mert volt neki, akkor ellenőrizte a légkört, hogy lélegezhető e, itt semmi mert minden bolygon tud alkalmazkodni egyből.
    A lézeres kütyük, hát beszarok komolyan, egy lézerfénybe vagy kitudja mi az, ami átvág seperc alatt mindent egyszer ,másik alkalommal már sima kézzel megfogod és ugy használod mint egy kötelet és egy ijat, természetesen ha elvágod a fény útját akkor úgy viselkedik mint egy kötél. Érthető.
    Ja és úgy nézegeti a fegyvereket mintha most látná először öket. De a kinyitható bugylibicskája az mindegy , hogy a harc közbe elhagyja a következő jelenetben már a kezébe van .
    Ez a doidos fordítás elég furán vette ki magát, de akkor csinálhatta volna ugy is, hogy akkor amikor a gyogyegér predi beszél is rendes nyelven értsük semmivel nem lett volna cikibb .DE itt is lehetett volna csinálni egy logikusabb vonalat, hogy a droid rá ad egy chipet és ami leszintetizálja a predi hangját angolra és meg van oldva , hogy miért értjük , de nem , biztos mindenki szeret olvasni feliratot a film felébe , hogy valamit meg tudjon . Ennyi erővel miért beszélt a robot, mikor akár wifin/rádiofrekin is kommunikálhatnának egymással egy hang nélkül ha nincs ember a bolygón.
    A bolygót annyira ismeri mindegyik, hogy se térkép se iránytű semmi , mert minek. aztán kb 3 nap mire elérnek a bázishoz mindenféle halálos akadályokon keresztül akik nappal is majdnem kinyírják, de amikor elszökik akkor egy éjszaka is elég , hogy egy ismeretlen területen visszataláljon azokra a helyekre ahonnan begyűjti a dolgokat és még vissza is ér vele.ÉS annyira nem bízik a saját fejlett technológiájába, hogy a űrhajón lévő cuccaiból semmit nem használ fel .
    A lezuhant űrhajót is nem tudom, hogy szerelte meg, hogy újra haza tudott vele menni, mert szét volt törve és kabin se volt rajta.
    DE ez már csak apróság, mint ahogy az is, hogy amit eddig megtudtunk a Predatorokrol, hogy egy fejlett lények akik vadászni járnak bolygóról bolygora, erre most mit kapunk egy busman törzset akik botokból csontokból meg bőrökből tákolt sátrokban laknak, de közben űrtechnikájuk van. Kb arra emlékeztetett mint amikor a nagy durranásban a indián sátort kinyitja tapper harly és mindenféle biztonsági retesz hangok jönnek és a végén elhajtja a tehénbőrt az útból. KB ennyire volt komoly ez a film.
    Az meg aki szerint mennyi mindent megtudtunk a predátorok életéről abból, hogy a végén megjött a mérges anyuci , mert megölték apucit, az elég jo fantáziája van.
    ÉS akkor felteszem a kérdést , hogy hogy is kapcsolódik ez bármilyen formában az előzményekhez vagy az előzmények hogyan kapcsolódnak majd ehhez ? milyen utalás talált bárki is benne amire azt mondja , hogy ez Predator film. Nem tudunk egy idővonalat sem , hogy mikor játszódik. Az eredeti predator az 1980as évekbe játszódott, egy szo nem volt weiland yutanirol, Alien VS predator 2000 években játszódott, Semmit nem tudtunk a Alienekről és a predatorokrol földön. Annyi derült ki a végére , hogy ök készítették a piramisokat harci helyszínként. Tehát fejlett civilizáció volt. jött a Prey, az 1700as évekbe játszodik, a Predator nem is hasonlított az eddig megjelent példányokhoz. aztán az alien earth , weiland yutani cégről szol , hogy lényeket fog be más bolygókról nem tudjuk meg mikor. badlands, a weiland yutani már ismeri nagyon jól a yautákat vagyis a predatorokat, mikor és hogyan nem tudni, de az alienekről fingjuk sincs, mert azért gyűjtötték be a tojásait, miközben az AVP-ben már találkoztak a földön velük.

Aki azt mondja, hogy ebben a katyvaszban lát logikát és összefüggést az festi magát, ez csak kb 5 perc volt igy átgondolni a dolgokat, de az írók ennyi fáradtságot nem vettek, hogy megnézzék azokat a filmeket amik a témához kapcsolódnak, hogy legalább legyen valami kapcsolódási pont vagy valami.
    Lehetett volna egy utalás most is, hogy a droidok mikor pakolnak be az űrhajóba akkor valamelyik lény azt lett volna ami a alien Earth-be szerepel és bemondják az űrhajó nevét hogy küld fel a hajó fedélzetére vissza vinni a földre kivizsgálásra, de nem, mert minek nehogy legyen bármi kézzel fogható benne.

És még lehetne sorolni a fimben a agyatlan részeket napestig. Itt az volt a lényeg, hogy a film cime Predator legyen, mert már 30 éve volt az első és lehetett rá hype vonatot kreálni, hogy a sok néző bemenjen rá akinek kult film volt az azért aki meg csak hallott róla, hogy milyen jo volt régen és majd most is biztos az meg azért. Utólag meg már késő bánat nekünk, nagyobb öröm a gyártónak.
  • CSOCSO
    Wicked 2

Hat az elso se volt tul sikeres nalam de ez a masodik ez nagyon nem tetszett. Lehet csak az en agyam probalt kikapcsolni de eskuszom olyan erzesem volt a film alatt mintha a rendezo csak minden masodik oldalt kovette a rendezeshez a forgatokonyvbol

Gamer (Gerald Butlerrel)
    Megnezem par filmet Geralddal. Law abiding citizen jo film... de ez?!?! Jezusom. Ultra gaz volt.
  • Caliph
    mondjuk abból a hatból első vágásra ki tudnék szedni másfél - két órát :D
  • CSOCSO
    De ennek is semmi ertelme. Csont ugyan arrol szol az egesz movie. Csak belekevertek a masik hupikek csajt.

Talald ki melyik movierol beszelek:
    Jonnek a csupasz emberek hogy a balnakbol kinyerjek a szorpit es kiri megkeri az Ejva-t hogy kuldjon segitseget mig a pokfiu a sajat apjaval van elfoglalva es az egyik megmenti a masikat.
    Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2026.01.01. 17:32:22
  • hawkie22
    Igazából egyszerre forgatták a két részt, szóval ez a rész igazából a 2. rész folytatása/vége. Csak hát ugye 6 óra a moziban anno nem lett volna annyira kifizetödö. Habár én simán elnéztem volna. :D
  • CSOCSO

Nekem tetszett. Jol nezett ki. Jol szolt. De ez kb egy ujra elgondolasa volt a 2. resznek. Ezt a reszet nem ertem. Maga a tuzes csaj nekem bejott. A tobbit nem kellett volna eroltetni meg se lekopizni. Remeleljuk a kovetkezo reszben nem ugyan ez lesz.
  • repvez
    Alien Earth:
    Nyomokban Alient is tartalmazott. Nem értem, hogy mi volt ezen akkora hype , semmi köze nem volt se az Alien filmekhez se a történetnek semmihez, egyedül, hogy a cég neve meg az alien szerepelt benne amire rá lehet fogni, de ha ez a két dolog kimarad belöle és csak egy szimpla cyborg , ember ellentét lett folna a fö téma egy teljesen eredeti más cimmel más alap felvetéssel akkor is ugyan ez lett volna avégeredmény, söt még oda is kevés lett volna, mert a történet nem tart sehova a 8 rész alatt nem történt semmi sem nem ment elöre a történet semelyik szálon sem. se a cyborg vonalon , se az alien vonalon , se a föld szempontjábol sehogy.

Rengeteg buktato és agyament ötlet volt benne. Időzavar is eléggé bejátszott . 65 éve küldték ki az urhajót a földröl nézve, ami alatt a yutani cégvezér meghalt és más vette át a vezetését, de azalatt a 65 év alatt kinött 5 oriás cég, aminek az egyik vezetője egy dilettáns aki még nincs 30 sem, akkor nem értem, hogy hogy sikerult bármit is ilyen kis idő alatt elérnie, mert , hogy hiába hivták zseninek, nem az jött le belöle.
    Az meg, hogy a jövöbe játszodik az is elégé hihetetlen mikor olyan eszközöket használnak , ami mai szemmel is retro.

DE a történet szerint 5 cég irányitja a világot, de senki egy fél mondat erejéig se szerepel közülük, hogy esetleg valamivel befolyásolná a történéseket.
    A lényekről se tudtunk meg semmit sem egy fél mondat nem sok anynit sem, hogy honnan jöttek mit csinálhatnak stb. volt rá 8 rész, hogy legaláb a kisérletekről elkottyansanak valamit, hoyg mit vizsgálnak és mire deritettek fényt. A csaj is csak futtyög, de nem mondja el, hogy mit is mondott neki vagy az alien neki, mert azt ugye minek, hisz csak ezt kérték töle.

Azt még nem is vettem számitásba, hogy ez hogy is akar az alien filmek sorába kapcsolodni, mert sehogy. még az AVP volt lefikázva, hogy milyen gygyi film, de ott legalább volt valami rácio bennuk, hogy miért találkoztak és mit keresnek a földön. de itt semmi nincs részletezve megmagyarázva .
    Ezért kár volt elkölteni a pénzt. ÉS ha lehet ne csináljanak belöle második évadot.
  • IMYke2.0.0.0
    Én 5/10-et toltam neki - a szentimentalizmus, ami miatt útnak kelt, értékelhető volt.
  • CSOCSO
    Sisu Revenge
    Mekkora egy baromsag volt, Istenem....
    4/10 jo szivvel.
  • manson222
  • CSOCSO
    Tron Ares
    Egesz jo volt. Szarabbra szamitottam mert sokan lehuztak. En Jared letot is el birtam viselni.
    6/10
  • CSOCSO
    Bugonia

Nemtom erre mit irjak. A szineszkedes az nagyon jo volt. Nekem ez affele szenvedos, elvont humoru okorseg volt. Nem utaltam. De nem is tetszett. Majdnem olyan volt mintha egy fasza short filmet kihuztak volna 2 oraba.
  • CSOCSO
    One Battle After Another

Nem volt annyira gaz, de tul jo se. Szerintem nezheto de ne varjon tole senki semmi extrat.
  • hawkie22
    Nagyobb a füstje, mint a lángja. Ha van felesleges 2,5-3 órád, akkor nézd meg, de szvsz van jobb idötöltés is. Én megbántam, hogy megnéztem.
  • Narxis
    Épp ezen gondolkodtam, hogy megnézzem-e, trailer alapján se tudtam eldönteni.
  • Mentol
    One Battle After Another
    Mi a frászt néztem épp? Erre kár volt befeccölnöm azt a 2 óra 40 percet...
    Sean Penn viszont jó volt.
  • Bokafix2
    Last Samurai Standing (2025)

Már a nyitójelenetben több az akció, mint a Sógun teljes évadában. Olyan élesek a katanák, hogy ránéztem a pengére, és elvágta a szemgolyóm. Ezek a szamurájok nem viccelnek... és úgy tolják, mint valami animében. Elmebeteg volt.

8/10
  • Caliph
    szemfényvesztők 3: hozza a kötelezőt,se többet se kevesebbet,pont annyit amit az előző két rész is
    a vége nagyon nem jött be,nagyon elhamarkodottnak éreztem.

7/10
  • Bokafix2
    Dangerous Animals (2025)

Én alapvetően bármilyen cápás filmre vevő vagyok. De tényleg. Ha megjelenik egy: ugrok. Mármint a tévé elé. Ez a műfaj viszont eléggé kiüresedetté vált az évek folyamán. (Mit évek, valójában már 1975 óta vannak ilyen filmek.) És én is így tapasztalom. Kevés ilyen jellegű film lépi meg az ingerküszöbömet. Ezért is volt üdvözlendő számomra a mostani cucc, mert ebben azért változtattak annyit, hogy itt nemcsak a cápák gyilkolnak. Sőt: egyértelműen levonhatjuk azt a konklúziót, hogy az ember sokkal veszélyesebb tud lenni, mint egy cápa.

6/10
  • CSOCSO
    Elkezdodott az anyazas... nem 1 hozzaszolas lett torolve. Szerintem vagjatok, hogy kb sosem torlok semmit, akkor se ha nem ertetek egyet. Szerintem 1 kezemen meg tudom szamolni hogy 100ezer hozzaszolas alatt hanyszor fordult elo. De ha vulgarisba megy at akkor aze azokat kitorlom.
  • LasDen #106826
    pár hozzászólás. Értsd.: 1 db. Mintha én lennék, aki itt hisztizik. De ahogy érzitek....
  • Narxis
    Micsoda drámák vannak itt kéremszépen, hehe
  • CSOCSO
    Toroltem par hozzaszolast. Nem kell ennyire kiborulni. Nem politikarol van szo csak filmekrol.
    Amugy engem SOHA nem zaklattak a predator filmek. Az elso erdekes volt mert akkoriban ez uj volt de ujra nezve aztan nem egy nagy cucc. Szerintem kozel sem olyan mint mondjuk egy Alien, Terminator vagy Thing amin ha meg is latszik a kor de mai napig fasza filmek.
  • CSOCSO
    Vegulis igy is lehet. Szerencsere az en bilimet nem boritotta ki a film.
  • Blasta
    Nem baj, kutyuska, mondogasd még ezt sokszor és okosabbnak fogsz tűnni mindenkinél! Puszi :*
  • LasDen #106820
    megnézed a Predatort, a Predator 2-t, a Predatorst, a The Predatort, a Preyt, talán a Killers of Killerst, a Badlandset és akkor föl lehet fogni, hogy miért néznek ki úgy a Yautják ahogy. Nem olvastam el 2000 képregényt és könyvet a témában. Csak látok és értelmezek. Nem nehéz. És láthatóan nem tudod felfogni, hogy 1 yautja nem egyenlő az egésszel. Aki Dutchra vadászott, aki Harriganre, aki Narura vadászott vagy Dek pont ugyanannyira yautják mint a másik. Ezek nem lelketlen antagonisták, akik csak egyetlen módon nézhetnek ki és csak egyetlen neked tetsző módon viselkedhetnek. Ezek értelmes lények. Mindegyik valamilyen okokból kifolyólag teszi, amit tesz. Ez ilyen geci egyszerű....
  • repvez
    még szerencse, hogy a mai filmekhez, értelmező kéziszotár és nagylekszikon kell, hogy az egyértelmű logikátlanságakat megmagyarázza valami sufniba kiadott képregény vagy egy internetre kiadott és a rajongok által elfogadott és brainstormingolt elmélet?
    A superhosos filmeknél is ha nem olvassa el valaki 20 évadnyi képregényt és nem néz meg minden filmet animáciot, és abban a filmben amit megnéz nincs utalás megmagyarázás vagy csak konzisztencia akkor természetesen ő a hulye ,mert nem igy tett és nem az akinek a feladata lett volna, hogy olyan filmet gyártson, hogy annak is élvezetes és ertelmes legyen a film aki csak a mozi filmekre hagyatkozik és ha már ugy adják el akkor abba a sorozatba illeszkedjen bele és ne a ezredik mellékszáll legyen a többi medium mellett.
  • Sunrider924
    Nobody2 (2025)

Huha hat ez nagyon nem az volt amire szamitottam. De kegyetlenul jol szorakoztam. Namost akkor... Szoval Timo Tjahjanto, alias The Shadow Strays, The Night comes for Us esatobbi. En azonnal valami brutalis vergozos akciora tippeltem, mondvan az elsoben is az volt az alaphang es felkertek a folytatasra a "mufaj mesteret". Nos a film nemigazan brutalis ugy ertem helyenkent neha kicsit de ez nem Tjahjanto szinten, de meg az elso resz szintjen sem. Kicsit erdekes kiserlet lett, az elso filmben az akcioba csempesztek leheletfinom humort, hat itt meg forditva, voltak reszek amiken visitva rohogtem pedig 40 felett ez mar enyhen ciki de annyira adta es a zenei alafestes tokeletes. Oriasi dumak vannak benne, ez mondjuk 35(?) evvel korabban nagyobbat szakitott volna mint a Halalos fegyver, pl "soha ne gyere Machetevel Katana parbajra baszod" es voltak meg... A film abszolut pozitiv meglepetese Connie Nielsen(alias Anyamaci), mar a Face/Off is bele egette a memoriamba es azota nagyot fejlodott (nalam mindenkepp). Amilyen nyulfarknyi szerepe volt az elso reszben annal (messze) tobbet jatszik most es nagyon jo nezni. Foleg a film csucspontjan amikor Celine Dion enekli az 1993as The Power of Love-t akkor majdnem a szek ala estem.
    Tehat osszegezni probalom, van benne akcio de nem a Nobody szintjen, veres de nem Tjahjanto szinten, vicces, annyira hogy ez a film legfobb erossege, amikor nagypapi elkezdi csapatni a tekerokaros forgocsoves gepagyuval akkor mar kesz voltam...
    Nem tudom kinek ajanljam, ez durva menet volt a rekeszizmaimnak.
  • Caliph
    1: 40 felett már nem szivesen olvasgatok feliratokat,nekem jobb volt h a csaj univerzális nyelven beszélt,mint hogy olvasgathattam volna a feliratot. mint mondtam,a csaj néha kicsit sok volt,ennyi simán belefér. Deket igy is olvasgatni kellett,bár szerencsére nem sokat beszélt összetett mondatokban

2: A yautja lát,csak nem úgy ahogy egy ember,nem úgy ahogy egy macska vagy kutya. gondolj bele,egy ragadozó fajnak hatalmas érvágás lenne ha nem látná a prédáját.a sisak csak segít neki,ahogy egy éjjellátó segít egy katonának a harctéren,csak fejlettebb cucc. és Dek nem is fért hozzá a full techológiához,filmben kifejett okok miatt,bizonyítania kellett
    Dutch azért tudott elmenekülni,mert a predi alapvetően a hőt kereste ,egy meleg dzsungelben,mert az ember hőt bocsájt ki,és ez is lett a veszte h későn gondolt arra h lehűtötte magát dutch. de miután levette a maszkot,neked és nekem furának tűnt hogy látja a világot,de egyértelműen látta dutchot,sőt a tüskés csapdát is látta amikor Dutch maga után akarta csalni a verembe

3:a disneyről lehet vitatkozni,véleményem szerint kinyirták a star warst,az alient(alien föld)de sztem a predatort nem sikerült még. és igen,ha az anyacéged abból is él,hogy plüsst is árul mindenből is,akkor simán van olyan szerződés kitétel,hogy adunk pénzt a filmre,de legyen benne egy cuki.
    Preyben volt cukiság,konkrétan a kutyája,és akár hiszed akár nem van belőle plüss és POP plus játék is... :p
    a gyilkosak gyilkosa animációs,viszonylag szűk rétegnek készült,streamingre,nem moziba,egy játéknak vannak gyártási költségei,egy Picúrt sokkal nagyobb casual réteg fog ismerni,mint pl a tényt h létezik a gyilkosok gyilkosa mint nézhető predatoros minisorozat

4: Dekről ki lett fejtve miért olyan,és konkrétan az Ultimate préda után megy a bolygóra. leszállás után nehezen indul az élete,kokrétan nem ismeri a bolygót,minden lépésével megszopatja magát kb,ekkor jön a szintetikus szál,a robot ott van már évek óta,ismeri a bolygót,és meggyőzi h megéri az együttműködés(nem beszélve arról h a szintetikusnak is voltak saját céljai)
    Dek más mint a többi predator nagy része,ez már az elején látható érzelmeiből is simán kiderül,hiszen alapvetés a népében h minden is gyengeségnek számít a fajuknál

5 a bázisra nem az szinti vadászatért megy,más céljai voltak,a szintik útba voltak

6: yepp,a gyík sztem is gagyi volt,simán meg lehetett volna írva h egy rejtett rekeszben van még fegyver a hajóján. a robbanó kukac elment,simán a halálbolygó veszélyes élővilágába beleillő dolog volt,és a csontpáncél is elment sztem,ismétlem,egy ilyen veszélyes bolygon ne egy emberi vagy csirkecsontból indulj ki simán egy tök erős dolog lehetett
    Az üveg pengékkel is saját világunk üvegéből indulsz ki,miközben rohadtul nem az,sokkal ellenállóbb élesebb szerves valamiről volt szó,Googlen infók alapján egy szilicium alapú biokerámia,,csak annak nevezték el,ahogy a csontbölény se egy bölény volt,csontból,csak rá emlékezetett az alakjával a páncéljával,és a legelészős életmódjával és agresszivitásával

tökéletes film volt? nem. nagyközönségnek szánt könnyen és széleskörben fogyasztható dolog
    a gyilkosok gyilkosa,na az szólt az ultra fanoknak. nem is lett belőle mozi,csak animációs,mert egy szűk fanrétegnek készült filmmel nem lehet pénzt keresni moziban. ez a része szomorú a fanoknak,és sajnos a mai világban nem is fog változni

az ízlés is olyan h van akinek bejön pamela anderson a baywatchban,valakinek inkább erika eleniak. mindkettő máshogy jó,és biztos vannak hibáik is.
    Én is látom a szomorú trendet,hogy nagyon sok film egybites történettel,nulla karakterfejlődéssel,kiszámítható történetvezetéssel rendelkezik,sehol egy olyan csavar már amire azt mondanád h bakker,újra kell néznem megint és immáron más nézőponttal,mert tudom a csattanót a végén(pl bruce willissel a hatodik érzék,megnézed,leesik a végén h bakker,és újranézed h nem vetted észre a film végéig mi a poén)

sajnos a filmfogyasztók nagy részének erre van igény,és ezen nem lehet változtatni,legalábbis én nem látom hogy lehetne. Régen én is ugrottam minden faszságra a filmekben,de már beletörődtem,és próbálom élvezni. nagyon kevés film volt az évben amire elmentem a moziba,de amire elmentem úgy ahogy működtek. mert tudtam mire számíthatok.

és pl amit egy másik cég a star trek világgal művelt,a discovery és a többi,számomra megbocsájthatatlan. a SNW még elment,de az utsó évad nagyon fos volt. jön az academy,star trek rajongóként meg se fogom nézni. elég volt a trailer belőle.

ide jutott a világ :P

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2025.11.10. 08:33:42