103159
1578692191.jpg
[SPOILER használata kötelező]!
CAM verziós filmrol ne irj. Ne pontozz. Ne véleményezz!


Posztereket ne linkelj olyan filmről amit megnéztél. Új film, bemutató/poszter az rendben van.
Film címeket erdeti nyelven is / vagy angolul írjátok ki (zárójelben magyarul is akár)
IMDB linkért extra piros pont jár.
 • Kmarha
  #103159
  1917

  Nekem sikerült minden hírt és trailert elkerülnöm a vetítésig (persze azon kívül, hogy díjesőbe fürdették és mindenhol imádják). Így egy kicsit másra is számítottam. Nem azt kaptam, és nem is nagyon bántam.

  Ez, lesarkítva, a Dunkirk, időrendben, hide-and-seek tálalásban. Nagyon nagyon ember közeli, a kamera végig a főszereplőkön van, és a történet, a hadszíntér, csak a háttérben bontakozik ki. Emellett a legnagyobb erénye, hogy levisz minket a lövészárkok legmélyére, bemutatva azt minden apró részletében.
  Nyílt vágás, 1 db van az egész film során (és az is egy ájulásként elsötétítésnek "álcázva", minden más vágás nagyon szépen elrejtve). Tehát olyan, mintha a szereplő 2 óráját, teljesen vágatlanul néznénk végig, úgy, hogy a kamera (és vele együtt a néző) lemegy vele a sárba, a habzó tajtékos folyóba, a hullák, a romok közé, a szűk és túlzsúfolt árkokba a tömegbe passzírozza előre magát a főszereplő nyomában. Egyszerűen zseniális. Zsigeri és kézzel fogható a küzdelem, hogy eljussunk a főszereplőkkel A-ból B-be.

  Mert a történet az ennyi. El kell jutni az egyik frontvonalról a másikra. Mindezt két embernek, teljesen magukra hagyva, szembe az elpusztított, rommá lőtt pusztaságon át (ahol minden bokorban megbújhat egy mesterlövész), át az ellenség által megszállás alatt tartott romvároson keresztül. Lövés a szereplők részéről talán 5 db esetben esik meg, sokkal inkább a folyamatos előrehaladás, a veszély elkerülése a cél. Pont ezért, kicsit lassú a film. A főszereplőkkel túlságosan nem tudunk azonosulni, kifejtve sem ők, sem a környezet nincs igazán. Annyit tudunk, hogy ha nem érünk oda, 1600 ember élete elvész. Ez elég mozgatórúgó a karaktereknek, de ennyi. A forgatókönyv nem a legerősebb.

  Mozi nézésre ajánlom, bár aki a technikai részét nem imádja, annak lehet egy kicsit fárasztó lesz.
  Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.01.23. 20:51:16
 • Prof William
  #103158
  A Az 2 nekem inkább egy horrorisztikusabb Így Járta, Anyátokkal epizódnak tűnt. Vicces beszólások + helyzetkomikumok, de azért néha letépték pár ember arcát. :)
  Nekem tetszett a második rész is. Jó volt h ogy itt már jobban előtérbe került AZ igazi természete bár a végén a
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  legyőzése még így sem közelítette meg a könyv monumentalitását.


  Egyedül egy jelenet zavart nagyon. Amikor
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  AZ Beverly alakját vette fel és úgy hozta a frászt Ben-re. A könyvben bármit is csinált AZ de a csapat tagjai tabuk voltak a számára. Sosem próbálta felvenni az alakjukat mert nem is sikerült volna neki.
  Tudom nem egy nagy dolog de ennél jelenetnél úgy éreztem magam mint a South Parkos srácok, amikor Indiana Jonest erőszakolják Lucasék. :) Nagyon szembe ment a film "szabályrendszerével".
 • Kmarha
  #103157
  tényleg, gore szempontból jóval bátrabb volt, mint az elődje (a levágott fejből kibukkanó rovar lábak, a süti átváltozások, egy-két megelevenedő hulla, stb).
  Bár én praktikus effektek híve vagyok, itt meg tényleg minden cgi volt

  Utoljára szerkesztette: Kmarha, 2020.01.20. 10:25:59
 • mulli1986
  #103156
  Az 2.

  Mi is most néztük meg. Szerintem jó volt, de tény, hogy tényleg vannak kizökkentő jelenetek, ami miatt nem tudtam annyira beleélni magam. Egyébként sokszor el se tudtam dönteni, hogy most ez poén vagy ennyire rosszul sikerült egy-egy jelenet, de mivel perceken keresztül ment, rájöttem, hogy szándékos. Nekem az animációk tetszettek. Ahhoz képest, hogy az első részben csak 1-2 jelenet rémlik, ahol csonkoltak valamit vagy gore jelleget vett volna fel, itt nem sajnálták a különböző kinézetű és korú hullákat mutogatni akár perceken keresztül is.
  A horror feelinget csak egy-két jelenetben véltem felfedezni és érezni.
  7/10
 • Kmarha
  #103155
  Mandy
  Mandy: A bosszú kultusza

  A pontjai alapján, én nem értem a filmet. Számomra ez csak a rendező/író maszturbálása a filmszalagra, valamely drogos rémálmának a megfilmesítése. Már akkor a pokol tornácán pihen a film, mikor még a bosszút kiváltó gyilkosság meg sem történik. Szürreális képi világ, groteszk karakterek, vállalhatatlan párbeszédek. Értelmetlen vérben tocsogás a lila-kék-piros színbe lüktető erdőben. Egyedül ez a széthányt látvány világ az, ami kicsikét is le tudott kötni ezalatt a kétszer egy óra alatt.
 • Kmarha
  #103154
  It Chapter Two
  Az - Második fejezet

  Sokkal jobban követte a könyvet, mint az első rész, de fele annyira sem működött. Az előző etapot eladta a 80-as évek hangulat és a young-adult jelleg. Itt visszatérnek a régi szereplők is sokszor (megemlékezés jelenetekben), de elsősorban a felnőttek szembenézése önmagukkal és múltjukkal lenne az, aminek tovább kéne vinnie a történetet, de ahogy a könyvben, úgy ebben a filmben sincs ez jól megvalósítva. Minden karakter kap egy darab félelem módosítót, amit a film egy pontján eltűntet, aztán kész. Karakterek közti kapcsolódásra sincs igazán példa, talán Richie története az, ami kicsikét emberközelibb és megérhetőbb lett. Horrorként egyszerűen értelmezhetetlen a film, túl sok a szembántóan gagyi animáció és a vicceskedő jelenetek (pop zenére hányó zombi, rossz pillanatokban használt pop kulturális utalások, ciki beszólogatások). Ijesztgetős, elborult kaland filmként már jobban működik, és minden hibája ellenére is, engem egy percre sem untatott, pedig több mint két és fél óra a játékidő. Újra azért nem nézném.
 • Tikal #103153
  Szerintem baromi unalmas volt már ez a meg kell védeni valakit mert rajta múlik a jövő sztori, hihetetlen hogy nem bírnak kitalálni mást...
 • BenedekFeco
  #103152
  Color out of Space

  Egy "átlagos" család kertjében egy meteorit landol és magentába borítja a környéket. Az eddig sem teljesen 100-as familía tagjai erre teljesen bekattannak és simán elmebeteggé válnak :)
  Rettenetes.

  2/10
 • kutyakiki81
  #103151
  Bad boys for life

  Tetszett! Nem tökéletes, de remekül szórakoztam. Az tény, hogy Bay jobban tolta az akciót, itt a motoros-autós rész kicsit gagyi, olyan tv filmes volt. Jól müködik a humor, és nekem a sztorival sem volt bajom. Olvastam pár helyen, hogy szappanoperás, de cseppet sem zavart.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Viszont pár helyen kicsit Gemini man érzésem volt


  7/10

  Ez meg várható volt
 • LasDen #103150
  azzal meg, hogy egy 73 éves játsszon egy 20 évest meg az, hogy 99%-ban a feje egy kaszkadőrre lenne montírozva, mert nem tudná normálisan megcsinálni az akciójeleneteket.... talán a legjobb megoldás az lenne, ha nem készülne el ilyen film :D
 • Seth
  #103149
  Milo Ventimiglia simán eljátszhatná. Már a Rocky-ban is a fiát játszotta, sok a hasonlóság
 • repvez
  #103148
  Azzal az lenne a gond, hogy azért eléggé ikonikus feje van SLy*nak és eleve bukás lenne ha valaki más próbálná eljátszani a szerepet, nem lenne hiteles az utána következő kultikus részekkel.

  Ezért az ilyen elözmény és "utázmány" filmek csak akkor érnek valamit ha a föszereplöt cserélik, ha az még vagy a gyerekkorát mutatja be vagy ahol el van fedve az arca
 • LasDen #103147
  High Life

  Nincs bajom a művészfilmekkel, de ez nekem sok volt....

  2/10
 • LasDen #103146
  ennek így nem lenne értelme. Egyszerűbb megcsinálni valakivel, aki fiatalabb kiadása Slynak...
 • repvez
  #103145
  ez egy jó ötletnek tünik és a mostani megfiatalitó CGI-al még nem is kellene más kinézetü föszereplő, csak valami test dublor kéne, hogy elkerüljék az Irishman féle nagypapis mozgást .
 • Synchronous
  #103144
  Jó lenne egy prequel Rambo fiatalkorából a vietnámi harcokról. Arra ugyanis mindig csak utalások voltak és minden rész már jóval a háború után játszódott. Gondolom ott sem volt kismiska a srác, ha már összeharácsolt egy zöldsapkát.
 • LasDen #103143
  Rambo V - Last Blood

  A film egyetlen értékelhető része a végén lévő mészárlás. Az előtte lévő bő egy óra teljesen értékelhetetlen. Meg az End Credits. Az is egy jó kis montázs volt. Ez a kettő megér 6 pontot...

  6/10
 • BenedekFeco
  #103142
  Ez a pontos megfogalmazás :D
 • Blasta
  #103141
  Lehet igazából látta, csak a tudatalattija jóindulatúan elrejtette a tudata elol valami leghátsó kis sotét koszos szobába, hogy véletlenul se jusson tobbet eszébe :D
 • xido
  #103140
  kő alatt éltél.kifelejtetted az 5.részt :))))
 • Dynamic
  #103139
  Rohadt fura érzés azzal szembesülni, hogy tegnap amikor kijött torrenten a Terminátor, akkor ugrott be, hogy ja tényleg ezt is megnéztem tavaly moziban. Komolyan, azóta egyszer nem jutott eszembe ez a film, annyira jó, maradandó és hiánypótló volt ez az alkotás.
 • BenedekFeco
  #103138
  1917

  A Ryan közlegény óta azt hiszem ez az első háborús film, amire azt mondom, tyűha :) Zseniális operatőri munka, és képi világ.

  9,5/10
 • BenedekFeco
  #103137
  Feminátor: Setét végzet

  Ha valamilyen csoda folytán egy kő alatt éltem volna eddig és nem ismerném a "terminátor világot", nem láttam volna az első 4 részt, ami mind tetszett a maga módján (igen, a 4 is, mert végre áttették a történéseket a jövőbe). Ha nem 2019 lett volna tavaly, amikor már javában folyt a genderswap, simán dobnám rá a 8/10-ből. Jó volt az akció, a törések zúzások, volt egy pár kimondottan tetszetős koreográfia,de néhol vérgagyi a CGI minőség. Főleg a fekete trutyi, meg ez az egész dupla testes terminátor... meh. Viszont a kb 2perces jövő-háború, meg ahogy Grace-ből lesz, aki lett, az bejött.
  A párbeszédek néhol fájdalmasak, "felállok és harcolok!" ...*insert J. Jonah Jameson röhögést here. Ja, és itt is működik a "füledbesúgokéskurvanagyharcosnő leszel"
  A történet ugyanaz, mint eddig csak
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Skynet-Legion, John Connor-átlagos mexikói tinédzser, Grace-T800 (T2), Rev-9-T1000


  6/10
 • hapi
  #103136
  Terminator: Dark fate 8/10

  Simán lett volna 9/10 is ha szerepelt volna benne, egy hetero fehér férfi, akivel esetleg azonosulni tudok de sikerült itt is túl tolni az erős nő cuccot pont mint a star warsban. Ott is van fekete férfi is, erős nő is, meg homoszekszuális férfi is, sajnos ezekkel én nem tudok azonosulni biztos "más" vagyok. Nekem nem volt nehéz elfelejteni a T2 utáni filmeket, mert annyira súlytalanok voltak, hogy egy büdös szóra sem emlékszem belőlük. Ez volt "A" folytatás számomra.
 • Kongy
  #103135
  Parasite (Élősködők)

  A film kicsit nehezen indul be, az első félóra elég szenvedős volt, és nem csak a koreai nyelv + angol felirat kombó miatt. De aztán a maradék kb másfél óra végig izgalmas és érdekes. A legjobb az egészben, hogy teljesen kiszámíthatatlan, és nem tudod mire fog kifutni az egész. Közben vannak erős utalások komoly társadalmi problémákra, sőt belefért egy csipetnyi aktuálpolitika is. A színészi alakítások is abszolút rendben voltak. Szerintem 100%-osan megérdemelte az Oscar-jelöléseket, és remélem, hogy párral azért meg is szórják majd. 8.5/10
 • Kojiro
  #103134
  Tegnap kivettem a tékából a Terminator Dark Fate-et és nem is volt rossz. Baromi erőltetett ez a PC vonal, de azon túl sztem egy korrekt folytatása lett volna a T2-nek, főleg ha mondjuk 10 évre a T2 után csinálják meg egy fiatalabb Hamiltonnal.
  Nagyon tetszett az akció, mert a terminator maximálisan kihasználta a képességeit. Ritka az ilyen.
  A sztori szólhatott volna egy kicsit többet Sarah Connorról. Benne lehettek volna azok az említett akciók.
 • repvez
  #103133
  pont én is igy gondolom, hogy a 3-4. rész egyáltalán nem volt olyan rossz a terminátorban , mert legalább előre vitte a történet szálat , igaz lehetett volna jobban is csinálni, de igy ahogy ezzel az utolsóval próbálták összekötni a 2. részt ,hát még annyira sem sikerült mint a régebbi 3. résszel.

  Sajnos manapság már nem tudnak/akarnak olyan folytatást csinálni ami valami újat hoz a szériákba.Vagy ha hoz akkor az biztos , hogy valamilyen liberális faszságot próbál belevinni
 • repvez
  #103132
  SW-t én is 3 részre bontanám, sajnos nem lehet 1 teljes egésznek venni mind a 9et.
  Ha az eredeti 4-5-6 ot nézzük ahhoz képest az 1-3 anynival volt jobb, hogy ahogy irod kitágitotta a határokat és pár dolgot helyretett.
  Mert az eredeti részekben egyből belecsaptak a lecsóba és azt sem tudtam, hogy ki kivel van és miért jók a jók és miért rosszak a rosszak,
  Ezért az első 3 rész ebben hozott egy kis felvilágositást, de csak mint fő szál, a megvalósitás meg olyan lett, hogy ha az eredetit a fiatal korosztálynak szánták amolyan meseként, akkor az első 3 az a 6-10 éves kategőriának szólt volna a jar jar , meg a viz alatti gagyi lényekkel.

  Ahhoz képest az utolsó 3 rész meg átcsap már szinte felnötfilmes komorságba és lelkizésbe.Arról nem is beszélve, hogy a biztos lóvé miatt semmi ujat nem akartak beletenni .Ez füöleg a 7es részen látszott ami szinte snittről snittre koppiontás az elözö részekbol.
  De ugyan ugy az utolsó 9 rész is máshogy , de a lényegi részeket koppintotta az eredetiből.
  De az utolsó 3 sehogy nem kapcsolódik se egymshoz se az elötte lévö 6 részhez az is biztos, és még az ott látottakat is megkavaja és kidobja a kukába.
  8 részen keresztül senki nem tudott gyógyitani erre a 9edikben egy félig kikékpett padawan meg már mindenkit megtud.

 • Szacsa HUN
  #103131
  Igazából a végén a fénykardpárbaj csak első látásra komoly cucc, ha többször figyelmesen végignézed rájössz, hogy rém gagyi a koreográfia mert kb egyszer sem az ellenfelet célozzák a kardcsapások. :)
  Valahol itt kezdődne egy normális párbaj.
 • MrAndree
  #103130
  Lucas egy könyvet vagy játékot se fogadott el kánonnak, neki csak a filmek számitottak meg esetleg a Clone Wars animációs széria. Semmi más. Ezt ő maga is elmondta párszor. Szóval ha volt bármiféle konzisztencia az maximum azért volt mert az irók néha beszélgettek egymással.
 • Kissssss0
  #103129
  "A Genisys-ben kiderült, hogy a rossz oldalon áll és még gép is"

  nem, nem ált rossz oldalon, pont hogy beteljesítette a végzetét és tönkreverte a gépeket, csak amíg ő a győzelemmel volt elfoglalva addig a skynet már a "jövőre" gondolt és az újrakezdésre amit lehetett is látni az utolsó jelenetben.

  sokan köpködik a genisys ami részben érthető is, kár volt felcserélni a kyle reese / sarah connor "ki kit fog megmenteni" szerepet de az alapsztori és a kezdéssel nem volt semmi probléma.
  Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2020.01.15. 16:42:34
 • mulli1986
  #103128
  Ha az összes könnyvet nézed már rosszul fogod meg a dolgot. Nem minden könyvet fogadtak el és tartozik a kánonhoz attól, hogy Star Wars felirat van/volt a borítóján...
 • MrAndree
  #103127
  Konzisztensen? :D A regények konkrétan néha egymásnak mondtak ellent, attól függően, hogy éppen ki írta és mikor. Eleve a Klón Háború valami régmúlt dolog volt még a prequelek előtt, erre ott kiderült, hogy amúgy 20 évvel a 4-5-6 előtt ért véget...
  Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2020.01.15. 12:38:02
 • mulli1986
  #103126
  Ez igaz. Bár egy sci-fi mitől lenne scifi, ha nem hozna be új dolgokat? Szerintem nem attól sci-fi a scifi, hogy jövőben vagy űrben játszódik, hanem attól hogy fikció. Mondjuk erről biztos van hivatalos álláspont is. Mindenesetre nem azért utálom az új részeket, mert 3 különböző film, ami kapcsolódik valamennyire egymáshoz. Hanem mert konkrétan nem szól semmiről, nincsennek motivációk, karakterek. Egy papírmasé az egész trilógia, ahol ide oda szaladgálnak. Az már csak nettó grátisz, hogy egy olyan SW világba szarik bele, amit már 30 éve építgetnek konzisztensen a film/sorozat/játék készítők és írók. Talán még ezzel se lenne baj, ha azt mondják, hogy y.u. 300-400 évvel tesznek meg ilyeneket, mert talán úgy még emészthető lenne ez a sok baromság. De így hogy gyakrolatilag 20-30 évvel később gyakrolatilag az egészet felrúgják, az se nem tisztelendő, se nem követendő. Én nagyon remélem, hogy az SW közösség ezt a trilógiát egy elcseszett koncepciónak fogja bélyegezni és mindenki el fogja felejteni, hogy ezt az irányvonalat vigye tovább a történetvezetésben.
  Utoljára szerkesztette: mulli1986, 2020.01.15. 11:45:29
 • hiper KOCKA
  #103125
  A Végrehajtó: Dark Fate + nyavalygás 2019


  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  Az első jelenettel gyakorlatilag elérvénytelenítették a teljes második részt, ami egyébként egy kiváló darab volt. Egy T-800-nál sokkal fejlettebb mimetikus polifaszomid képtelen megölni egy 10 éves kisfiút sok napig tartó próbálkozás után is, majd itt meg a rozsdás Svarci izompólóban odasétál a strandon és kilyuggatja a picsába az anyja szeme láttára. Halványan felvetődik a kérdés, hogy miért nem így történt a Judgement Day-ben is? Mindegy.
  Ha a lötty el tud válni az endoskeletontól és önállóan is tud cselekedni, akkor mi szükség van rá, hogy újra és újra visszatapadjon rá? Ha különválva menne a searching, nem többre jutnának? Az előző folyékony modellnek nem is volt ilyen belső váza, és egész jól megvolt nélküle. Plusz a végén hová tűnt a lötty? Csak a váz lett legyakva, a jóarcú meg egyszerűen elpárolgott. Kinyírta volna az a forgó valami? Hogy?
  Majdnem elsírtam magam, mikor megtudtam, hogy Carl a terminátor családra tett szert, és idővel megbánta, hogy lelőtte John Connort. Mintha a vírusirtóm bocsánatot kérne egy pár éve letörölt kémprogramért. Mi a fasz?
  Képesek voltak megint eljátszani, hogy kinyírják az öreget? Minek? Szinte minden résznek ez a vége. Azt hitték 100-adjára is meg tud hatni? Mintha nem lenne nyilvánvaló, hogy ennél a futószalagon gyártott kikúrt fémkupacnál végtelen a respawn, és pár év múlva megint egy tengerparton fog kolbászolni izompólóban egy újonnan megírt gyilkolóprogrammal a fejében egy újabb pelyhesállú szarcsimbókra vadászva.
  Mekkora flash lett volna, ha az öreg csak tetteti hogy megváltozott, majd amikor elindulnak a folyékony ellen harcolni, hirtelen átáll az ő oldalára és kinyírják Sarah-t, az idegesítő Ramos kisasszonyt és a transznemű LMBTQ-tagot. Utána röhögve elsétálnak a naplementébe. Nyerjen már egyszer végre a Szkájnet. Minek egy olyan világot megmenteni, ahol a kacsaszájú plázakurva lefotózza a mákos lecsót amit aznap eszik és kiposztolja a nyilvánosságnak, amely az agykárosodást bizonyítva lájkolja ezerrel. Tényleg, a Skynet nevet is minek kellett lecserélni? Nem volt elég jó? Tényleg hatalmasat csavartak ezzel a sztorin, hogy más a név. És legfőképp minek ez az unalomig lerágott koncepció, hogy megint kipotyog egy végrehajtó a jövőből és megint menekülni kell előle? Ez hol érdekes ennyi rész után?
  A következő részben egy buziterminátort szeretnék látni, aki melegbárokban ismerkedik a 80-as évek elején, és azért küldte vissza a Skynet, hogy terjessze az AIDS-t. Mindegy, csak legyen már valami új, mert nagyon unom.
  Na és szegény John Connor... ezzel is mit meg nem csináltak. A Genisys-ben kiderült, hogy a rossz oldalon áll és még gép is, most meg lepuffantják egy tengerparton. Nem lehet, hogy John többszörösen disszociatív, és az ellentétes énjei próbálják kinyírni egymást?
  Itt már nincs semmi kreatív ötlet ez teljesen világossá vált... a valódi vastartalom kezd egyre kevesebb lenni ezekben a fémekben, és kezd egyre inkább műanyagosodni az egész. Úgy halványul el, mint a lekopott zebrafesték az aszfalton, amit agyonjártak a munkába igyekvő prolik. Kár érte. "I'll be back..." Pedig pont ezt nem kéne. Mert minden visszatéréssel egyre kevesebb jelentősége van. [Kritikus rendszerhiba... program leáll]

  3/10
 • MrAndree
  #103122
  Az a szubjektiv, hogy ez pozitívum-e. Nekem nem attól lesz jó egy Star Wars film, hogy van benne 4 új lény meg 3 új bolygó.
 • Lantee
  #103121
  Ritkán szólok bele itt a dolgokba, de most egy kicsit megvédeném az előzmény trilógiát.
  Aki egy picit is utánaolvasott a Star Wars születésének, az tudhatja, hogy Lucas éveken keresztül farigcsálta a történetet, mielőtt megfilmesíthette volna az Ep.4-et. A Star Wars teljes mértékben az ő agyszüleménye, az ő története. Az előzmény trilógiával egy olyan technikát hozott a filmvilágba, ami előtte nem igazán létezett. Úgy forgatott le három filmet, hogy lényegében nulla díszlet kellet, csak két-három nagy zöld-kék vászon. A történet teljes mértékben kiegészíti az eredeti trilógiát, még ha akadnak is benne ordas nagy baromságok. Ahogy a faszi többször is elmondta, ő nem igazán szeret rendezni, inkább producerként és íróként tekint magára. Az előzmény trilógia még ennek ellenére is egy koherens egész, két mondattal le lehet írni, hogy miről szól. Darth Vader és az Uralkodó felemelkedése, a Köztársaság bukása. Sokszor tartot SW maratonokat, és bevallom, az Episode 1. nálam is olyan, hogy "csak legyünk túl rajta gyorsan", de azért a végén a fénykardpárbaj és Anakin Podracer versenye még a mai napig is komoly cuccok. A második-harmadik rész egyértelmű hibája a teljesen képzetlen színész, Hayden Christensen. Képtelen hihetően átadni az érzelmeit, botrány szar színész. De a történet egyre sötétebbé válása, a karakterek vívódása, és hát a 'High Ground' elég emlékezetes pillanatok. Kétségtelen, hogy nem tökéletes trilógia, de a 7-8-9 kupac gőzölgő fosához képest díjnyertes alkotások. A 7-8-9 esetében az látszik, hogy nem volt egységes történet, nem volt koncepció. Részenként találták ki, hogy mi a fene legyen, merre haladjon a történet. Össze-vissza baszakodtak vele, nem fut ki sehova, nem igazán tudjuk, hogy lényegében miről is szól ez az egész.
 • mulli1986
  #103120
  Őszintén, mi a szubjektív abban, hogy új lényeket, bolygókat és járműveket hoztak be a világba? Vagy ezek szerint ezt csak én láttam a filmvásznon? Attól nem lesz valami szubjektív, hogy nem a másik ember véleménye...
 • CSOCSO
  #103119
  Star Wars 9

  Nem vagyok hatalmas SW rajongo es szinte alig tudnam megmondani,hogy az utobbi reszekben mik is tortentek pontosan de azt kell mondjam, hogy kellemesen csalodtam az uj filmben. Kikapcsoltam az agyam es vegigneztem mint egy meset. Szerintem utobbi idok legjobb SW filmje.

  8/10


  ( 1-2-3 jok voltak? hat nem tudom... en ugy emlekszem rajuk, hogy borzalmasak voltak)
 • AnuluWork
  #103118
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

  Értem mit írsz. Amikor a lánya előtt rugdosta meg a boltost ... Nem is értem miért maradt benne az a jelenet úgy, ahogy benne maradt. Természetellenes volt. Mű. Az a rugdosás. Mintha Scorsese nem nézte volna meg a jelenetet, vagy már rosszul látja a képernyőt. Rohadt gagyi lett.  Amúgy a film hosszú és erőltetett. Mintha elfáradt volna az öreg. A végén kár volt percekig öregek otthonozni.