72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#69788 amikor néztem suzumiyat, akkor tv adás szerint kellett nézni mert csak egy évad volt, nem pedig időrendben, de ahogy látom most már mindenki az időrendet ajánlja, és két évadra.
-
#69787 a mal nem halt meg... -
#69786 Halott MAL helyett vmi jó helyettes? Anilist? -
#69785 Van BD is belőle (plusz a film és a Yuki-chan spin-off). Vagy nem értem, mire gondolsz, hogy rosszabb lenne a minősége? Ilyen tudtommal csak az első Kareshi Kanojo kiadással fordult elő.
Hogymicsoda? -
#69784 Hali
2 kérdés
amikor néztem Suzumiyat még nem volt dvd verzió, érdemes megnézni?
Tud valaki olyan pl amin nem időrendi sorrendben vannak az epizódok youtubeon?
Utoljára szerkesztette: biomage, 2018.05.29. 12:17:31 -
#69783 sehol egy bohoc. sehol egy szorny
annyira wtf!?!? -
#69782 A ket trailernek kb SEMMI koze egymashoz. WTF??? A masodik trailerben latott kartyas-hajos jateknek az anime verziojat elkezdtem nezni tavaly vagy azelott es kb 4-5 epizod korul fel is adtam mert unalmas volt. Arrol azonnal felismertem az animet de az elso az mi a szent szar azt nem tudom? Meg erdekesebbnek tunik is a sok szorny miatt de az animeban nem tudom hol voltak szornyek, talan a vege fele. Valamit nagyon kihagyhattam az animenal mert semmi fasza szornyes verekedes nem volt. Animeban bohoc dologra sem emlekszem. Az elso trailer valami kuuuurva nagy atbaszas lehet vagy nem tudom.. Elso trailer masrol sem szol, csak a szorny oldolkesrol. Masodikban meg kb alig van megemlitve. -
Inquisitor #69781 Nem sok időm van, pedig van sok sok jó NEM amerikai film, japán, koreai, kínai, néha még orosz is, időm nincs rájuk. Új generációs kínaiból talán a Ghost Tribe-ot láttam csak, de ha lesz kis időm ... mostanában sajnos anime sorozatokat is altatom, bár hirtelen olyan sok mindenről nem tudok, amit érdemes lenne néznem. -
Inquisitor #69780 Ooops. Igazából EZT akartam betenni, frissebb, jobb, picit több derül ki belőle. -
#69779 Már nem csak ilyeneket gyártanak (azon kívül ugye, hogy már rendereket is gyártanak a teljes világnak), már az élőszereplőseik is egyre jobbak - az elmúlt pár év darabjai ezt már megmutatták.
A render és a tartalom/belbecs miatt már ezt bátran ajánlhatom: "Legend of the Demon Cat" -
Inquisitor #69778 Kínaiak mióta csinálnak nagy költségvetésű MANGA adaptációt?
-
#69777 Gantz cosplay-es leányzó
- link -
#69776 Nem teljesen anime, de érdekelhet egyeseket: Japán egyik legnépszerűbb figurája (persze Hello Kitty után), Rilakkuma saját stop motion bábtechnikás sorozatot kap a Netflixen, valamikor jövő tavasszal. -
#69775 Pont most neztem meg a 6. reszt. Vegig akartam tekerni az egeszet. Rendesen mar rangasaim voltak. Erdekesnek indult de szerintem GAGYI.
6 epizod utan meg mindig nulla egyutt erzesem van akarkivel is. -
#69774 Viszont ez a SAO: alternative egész jó lett, első 5 rész legalábbis bejött:) -
#69773 azelőtt kerestem rá, hogy írtam volna... :D -
#69772 mikor csekoltátok le utoljára? -
#69771 a manga 2009 óta hiatuson van betegség miatt. Yazawa Ai azóta sem írt semmit és egy naptáron kívül semmi jele, hogy folytatódna... -
#69770 Az összes kérdésre a válasz nem :D -
#69769 Anno néztem Nana t az animaxon, akkor még nem fejeződött be a történet mangát, és animét, már vége? és happy end lett a vége?
Ne írj semmilyen spoilert.
Utoljára szerkesztette: biomage, 2018.05.19. 22:46:08 -
#69768 Én már az első 3 rész után kaszáltam. Szörnyen rossz. -
#69767 Bekövetkezett a vég: kaszáltam a Yowamushi Pedal-t a 4. évad közepén. Az első két évada nagyszerű volt, még utána a New Generation is elment, de ami most, a következő Interhigh idején zajlik, az számomra már élvezhetetlen és gyomorforgató. Béke poraira...
A szezonból korábban megtartottak közül szintén dobtam még a Tada-kun wa Koi o Shinai-t (sehová sem vezet) és a Hisone to Masotan-t (szimplán uncsi) is. Ami maradt, azok viszont jók, még a Comic Girls is feljebb lépett. -
#69766 Hy BSZN :) -
#69765 Boldogat így utólag is Petruz! -
#69764 Manga extra: A "trucking" új szintre lépett, elindult ugyanis az Isekai Transporter c. thai manga. Hőse egy üzletember, aki másvilági segítőjével a különféle dimenziók és parallel világok megrendelői számára feltérképezi a világunk szóba jöhető hőspalántáit és egy mesterien kivitelezett elgázolással át is juttatja őket a rendeltetési helyükre... :) -
#69763 Nem szoktam számon tartani, de azért köszönöm, ebben a sorrendben kérem őket. :) -
#69762 Azokból a kis vackokból mindenkinek kilóg mindene -
#69761 senkinek nem lóg ki semmije :D -
dregnarr1 #69760 nem.
:D -
#69759 Egyrészt boldogat PetruZ!
Másrészt ekkora bugyi/csöcs hegyeket nem kellett volna legalább spoilerbe? :D (csakazértsetörlöm) -
#69758 Boldogat PetruZ! -
#69757 HBD PetruZ
-
#69756 OFF-ban és spoilerben:
-
#69755 OFF
Érdekesség, hogy pontosan milyen rendezvény volt nem tudom.
- link -
#69754 Lássunk akkor néhány manga újdonságot. Csak olyanokról írok, amik megütötték az ingerküszöbömet és/vagy érdekesek, és legalább három részt már megértek. Van olyan is köztük, ami már régebb óta megy, csak az elmúlt időszakban találtam rá.
Megemlíteném, hogy az utóbbi hónapokban, években isekai témában rengeteg új sorozat ömlött a piacra. Ezeken belül (bár nem csak isekai-ban, hanem máshol is) jellegzetessé vált az ún. "trucking", azaz amikor egy teherautó (amit már mindenki csak "Truck-kun"-nak hív) üti el a főhőst. Maga a trucking már egy mém és az új sorozatok pofátlanul szándékosan alkalmazzák is. Szóval ha valahol felbukkan ez a kifejezés, erre kell gondolni. :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- Issak: (Ebből még csak két rész van kint, de elég jó ahhoz, hogy már megemlítsem.) A Harmincéves háború (1618-1648) viszonylagos rövidsége ellenére az egyik legpusztítóbb volt a világtörténelemben (a becslések szerint nyolcmillióan haltak meg éhezésben, járványokban, és a katonai összecsapásokban). Egyik fő kiváltó oka a protestáns - katolikus ellentét volt, így szinte minden állam belekeveredett és a spanyol/olasz/német zsoldosseregek tobzódtak a megbízásokban szerte Nyugat-Európában. Ebbe a világba csöppen a messziről jött Issak, a japán zsoldos, aki mestere halála után hajóra szállt, hogy a gyilkos nyomát követve különlegessége miatt is belesodródjon az eseményekbe... Nem szamurájos-kardos, inkább puskás-lövészes, de eddig jóféle. (Történelmileg amúgy nem baki, ekkor már jártak japán követek és kereskedők Európában, bár rendszeres kapcsolat még nem volt.)
- Gal Tensei - Isekai Seikatsu Maji Darui: Újabb isekai, de a szeméthalmot tekintve ez még kifejezetten jó is. Három modern kori középiskolás "gyaru" kerül át egy fantasy világba és bármennyire is elképesztően síkhülyék és nyafogósak, mégis képesek valahogy mindent túlélni. Természetesen van egy cheat képességük is, ami az egyetlen működő kapcsolatuk a modern világgal: működik a Twitter... :) Inkább isekai paródia, mint valódi fantasy, de jól van összerakva, nem megy le alpáriba, ugyanakkor nem szabad egyszerre elolvasni, mert nagyon tömény és fárasztó.
- Historie: Ez is egy történelmi, valós alapokon nyugvó manga, de ezúttal az ókori görög-perzsa klasszikus időszakban játszódik. Hőse egy valóban létezett személy, Eumenész, aki viszontagságos élet után lesz előbb II. Fülöp, majd Nagy Sándor bizalmasa és segítője, sőt, Sándor halála után egy darabig egy elég nagy terület is a kezében volt. Történeti leírásokból és másolatokból fennmaradtak feljegyzései, a manga készítője pedig hozzáköltötte a többit. Elég érdekes anyag, az időszak kedvelőinek mindenképpen ajánlott. (Kis mellékszál, de a manga erősen épít arra a feltételezésre is, hogy Eumenész valójában nem görög, hanem szkíta lehetett, így akit ez a vonal érdekel, az is találhat benne érdekességeket.)
- New Game! Anthology: Az eredetit mindenki ismeri, legalább a két anime évadból, ez egy gyűjteményes manga, amit neves mangakák készítettek és változatos történeteket mesélnek el a stúdió hétköznapjairól.
- Soukyuu Boys: Sportmanga, ezúttal egy ritkább témában: kézilabdás fiúk. Hősünk alacsony termetű, de akrobatikus felépítésű fiatalember, aki mindig is szeretett volna kézilabdázni, ezért jelentkezik a nagy múltú középiskolába. Persze nem veszik be a nagy csapatba, hiszen még a játék szabályait sem ismeri, de egy új barátja és játékostársa segítségével, szívós munkával elkezdi ledolgozni a hátrányát... Tipikus sport-shounen, de elég jó eddig.
- Yotsuba to!: Ez valamiért kimaradt nekem eddig, pedig piszok jó. Yotsuba egy ötéves kislány, aki az apukájával a nagyon-nagyon vidékről költözik be a városba, annak is egy kertvárosi részébe. Yotsuba élénk, érdeklődő, kíváncsi, időnként hisztis, de nagyon barátságos lányka, aki hamar belopja magát a környék lakóinak szívébe (főként a szomszéd családéba, ahová egy idő után már úgy jár át, mintha haza menne). Neki minden új ezen a vidéken és számos érdekes kalandban, élményben lesz része... Nagyon aranyos manga, végig lehet vigyorogni az egészet, és az egyes fejezetek szinte napról-napra követik az életét (a 101 eddigi fejezet kb. egy évet ölel fel és még az iskoláig sem jutottunk el).
- Pashiri na Boku to Koisuru Banchou: Hősünket szerény természete miatt szinte egész életében kihasználták az iskolai zűrös alakok, a középiskolában pedig a suli legveszedelmesebb nőszemélye veti ki rá a hálóját - aki viszont a "Légy az enyém!" parancsot máshogy értette, csak nem tudja kifejezni az érzelmeit normálisan... Középiskolás "félreértős" romkom.
- Choujin Koukousei-tachi wa Isekai demo Yoyuu de Ikinuku you desu!: Újabb isekai. Ezúttal egy elit iskola világszerte elismert és áldott-átkozott csodagyerekei tűnnek el egy repülővel és zuhannak le egy fantasy világon. Nincs is szükségük cheat képességekre sem, hogy ők heten összefogva felforgassák az egész helyet...
- Musuko no Yome: Hősünk egy erős negyvenes, egyedül élő fickó, aki egy lányiskolában tanít. Egy nap hívást kap egy ismeretlen lánytól, hogy a rég nem látott fia meghalt, ő pedig a felesége volt és csak tudatni szerette volna a hírt. A temetés után aztán találkozik a lánnyal, aki nagy szegénységben, nincstelenül maradt egyedül, megesik rajta szíve és "ideiglenesen", míg talpra nem áll, magához veszi... Tipikus "old man meets girl"-típusú manga, bár egyelőre nem látni, mire fog kilyukadni.
- Naqua-den: Hősünk kezdetben nem is tudja, hogy különleges képességeit a benne rejtőző pókistennő szolgától kapja. Az istennő titkos háborút vív a Japánt elárasztó parazita istenek hadával és ehhez hősünket is beszervezi... Kicsit szuperhősös - intrikázós - természetfelettis shounen.
- Saihate no Paladin: Múltkor nem nagyon tudtam poszt-apok mangát ajánlani, közben jött egy, úgyhogy most meg is említem, bár az eddigi részek alapján a világról még elég keveset tudunk. Hősünk egy picinyke kommunában él egy romos erődben, ahol három élőhalott neveli és tanítgatja őt harcra, mágiára, és az istenek hatalmára, eközben fény derül a múltjára és a világ helyzetére is.
- Takarakuji de 40-oku Atattandakedo Isekai ni Ijuu Suru: Ez is isekai. :) A főhős 4 millárd jent nyer a lottón és hogy eltűnjön pióca rokonai és barátai elől, visszavonul családja egy vidéki, eldugott, romos házába, ahol meglepve tapasztalja, hogy egy másik, fantasy világba tud átmenni. Megismerkedik ott egy szegényes falu lakóival és elhatározza, hogy segít nekik talpra állni a saját világában vett modern eszközökkel, ami persze láncszerűen tovagyűrűzik majd a világban...
- Tensei Ouji wa Daraketai: És még egy isekai a végére. :P Hősünk átesik a már közmondásos truckingon és egy fantasy világban, egy gazdag család legfiatalabb tagjaként tér magához. Mivel emlékszik előző életére, a tudással felvértezve elhatározza, hogy ezen a világon végre megvalósítja nagy álmát és egész életét lustálkodva fogja eltölteni. Mivel itt megszokott, hogy bizonyos kort elérve segítő "spirit"-ek csatlakoznak az emberekhez, neki is sikerül egyet csapdába ejtenie: "természetesen" a világ egyik legveszedelmesebb, félisteni hatalmú lénye lesz a szolgája...
Erre a hónapra ennyi. :) Volt még egy nagyobb kupac, amit meg sem említek, mert vagy még nincs három rész belőle, vagy nem értek el legalább elfogadható (5) osztályzatot nálam. A 4-es érték a cérnaszál, amit még olvasok, de 3-tól lefelé már dobok, megy az unfinished-be. A fenti lista is kb. harmadonként csökkenő sorrendben van. -
#69753 Code Geassnak volt 1-2 spoilere, de generalba is előfordulnak spoileres openingek. Szerencsére ez engem nem érint. Nem szoktam OP/ED-t nézni. Max ha tetszik a zene, de akkor sem szoktam nagyon figyelni mi van a képernyőn. -
#69752 Lenne egy érdekesebb kérdésem a tapasztaltabb animésektől.
Van ugye a most futó sorozat, a Darling in the FranXX. LEgújabb részében (8 van még hátra) kapott egy új openinget amiben sok jelenet játszódik le. Nos annyit kérdeznék, hogy lévén ez az anime original, a manga utána kezdődött, létezik h ilyenkor elspoilerezhetnek főszereplők halálát egy introban annyira érezhetően, hogy nem tapasztalt is rájönne belőle? Nem lenne ez egy kicsit "olcsó" húzás ennyi résszel a vége előtt?
Más original animék spoilereztek már el fő kari halálát úgy, hogy senki nem tudta mi lesz a végén? -
#69751 természetesen -
#69750 Nincs hozza de nem tudom, hogy amerikaban egyaltalan beraknak barmi ala is magyar feliratot.
Magyarorszagon van netflix magyar feliratokkal? -
#69749 Kis értékelő a szezonról:
- A rögtön, egy rész után kaszáltakon kívül a 2-3. rész után feladtam: Amanchu! Advance (az első évad egész nézhető volt, ez kibírhatatlan), 3D Kanojo: Real Girl (mindkét szereplő idegesítő), Alice or Alice (rettenet), Gurazeni (unalmas), Saredo Tsumibito wa Ryuu to Odoru (ez is), Persona 5 the Animation (nincs türelmem hozzá, lehet, hogy majd egyben ledarálom egyszer), Fumikiri Jikan (felejthető)
- Legalább 3 részt megértek és megmaradtak: Tada-kun wa Koi o Shinai (semmi különös, de inkább slice-of-life lett belőle, mint romkom), Comic Girls (billegett, de végül megtartottam), Hinamatsuri (a kezdet alapján jobbnak tűnt, túl sok a mellékszál), Megalo Box (a szezon legjobbja, nagyon hangulatos), Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama Hen (jópofa és vicces továbbra is), Sword Art Online Alternative: Gun Gale Online (élvezhető, bár itt is op néhol a főhős), Golden Kamuy (az utóbbi két rész kifejezetten jó volt), Shokugeki no Souma: San no Sara - Tootsuki Ressha Hen (érdekel a folytatás és a manga is bőven megy még), Otaku ni Koi wa Muzukashii (másik érdekesebb jóság a szezonban, elsőre inkább átlagosnak tűnt), Fullmetal Panic! Invisible Victory (jó is, meg rossz is, hogy nem az iskolás vonalat viszik, viszont sokkal komolyabb is lett és halad a történet), Hisone to Masotan (nehéz folytatni, néha idegesítő, de még nézem)
A napokban jövök majd még mangás újdonságokkal is (szerintem egy-két havonta lesz ilyen, ha lesznek olyanok, amikről érdemes írni).