Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

armageddon666
Szerintem nem érted én mit akarok mondani (ami valószínûleg az én hibám).

Szóval:

A 2006-os sorozatnak a vetítési sorrendje nagyon jó volt. Én kronológiailag néztem. Megbántam.

A 2009-es sorozattal együtt viszont már inkább egyben érdemes nézni. Kronológiai sorrendben. Így van helyén, mert 2009-ben viszont már így vetítették...

Legjobb az lenne, hogy megnézi az ember a 2006-t vetítési sorrendben, utána megnézni a 2009-t (ami a 2006os részeket is takarja automatikusan) vetítési sorrendben. Vagyis a 2006os részeket kétszer látja.

@

LasDen
néztem ám mi ez a hsz áradat, de így már érthetõ...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
Ha azt nézed meg, ami 28 részes - akkor igen.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Seth
Tehát akkor mégegyszer: elég a 2. évadot néznem? 😊
(Mondjuk valószínû, hogy 2-3 rész után dobom is, elsõ évad sem tetszett különösebben, de annyian odavannak a sorozatért, hogy muszáj lesz megnéznem)

PSN ID.: Beegabor

Zomil
Sztem is jobb a 2009-es sorrend, egyben végignézni az egészet 😊
Mert hát a 2. évadot nem véletlenül az elsöbe ágyazva adták le a készitök. Bár az is igaz, h az elsö évad leadási sorrendjánek is van egy filingje, mert ugye a light noveleknél is azt hiszem ugy van, h a 3. a 4. után játszodik, vannak utalások a 4. novellre, de az még ki sem jött(vagy lehet, h kijött, de a light novellekre is jellemzö ez az összevisszaság) 😄
De mindenki ugy nézi ahogy neki tetszik.

Amugy, mint már irták lentebb: az endless eight egy jelenség, egyszerüen ez már tulmutat egy sima trollkodáson 😄
Egyébként is örüljetek, h 8szor meglehetett nézni a karaktereket más-más ruhába xD

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

IMYke2.0.0.0
"The Disappearance of Haruhi Suzumiya will be released on December 18th in Japan"
Aug 25th 10:21 pm

The movie will be released in 4 versions:
- DVD normal: 6930 Yen / limitiert 7980 Yen and
- Blu-ray normal 8400 Yen / limitiert 9450 Yen.
The limited version is listed with 150 minutes bonus material.

Na, akkor hol is tudok Blu-Ray-eket venni?
Ha minden igaz, a mai, vagy holnapi naptól boldog tulajdonosa leszek a lejátszáshoz (is) szükséges kütyünek.

Szerk.: Igaz, a 25.000 Ft + posta elég soknak tûnik, így elsõre 😊)

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Szerinted volt rossz sorrend.
Én pedig élveztem, hogy a készítõk tervei szerint, és nem a teljes 2 évadot annak idején végignézõ emberkék leírt véleménye, netán a WRZ-ripeket készítõk számozásai alapján néztem.
Nekem így volt autentikus.

Ez olyan, mintha egy Star Wars filmeket nem ismerõ emberkének így ajánlanád a megtekintési sorrendet:
- Episode 1: The Phantom Menace - Episode 2: Attack of the Clones - Episode 3: Revenge of the Sith - Episode 4: New Hope - Episode 5: The Empire Strikes Back - Episode 6: Return of the Jedi...

Mert, ha így nézné meg, akkor eltûnne az autentikussága a sorozatnak.

armageddon666
Ezzel csak annyi a gond, hogy nem igazán kezelhetõ 2 évadként a sorozat. Nem lehet jól elkülöníteni, fõleg hogy egymásba lógnak.

persze, hogy ez az ajánlás lényege, én csak tettem egy "ellenajánlást", hogy szerintem az biza rossz sorrend...

@

IMYke2.0.0.0
Ha jól végiggondolom, akkor a téli idõszakot már egyre több anime miatt is várom... 😊
Angel Beats, Haruhi...
Kezd alakulni 😊

IMYke2.0.0.0
Releases:
2010-12-18 (Japanese BD/DVD)

Az EE ellenére én is kíváncsi vagyok rá.

armageddon666
egyébként troll film. valójában 163 perc endless eight, és akik moziban nézték azokra rázárták az ajtót. a camrip kamu. és ruley beépített ember. öszeesküvés van a háttérben.

NEM.

várom már 😊

@

IMYke2.0.0.0
Az ajánlás lényege, hogy a másik fél meg(el)fogadhatja... nem kötelezõ.
Nekem így volt jó. Volt idõm másnapra átgondolni, elképzelni, és várni, mit hoz a 2. évad.
Jobb volt, mint "bedarálni" a 2009-essel az 1-2. évadot.

IMYke2.0.0.0
"Disappearance of Suzumiya Haruhi" Running time: 163 minutes <#zavart2>

armageddon666
ergo megnézted az elsõ évad részeit külön majd a második évad részeit külön.

akik megnézték az elsõ évadot, vártak három évet, és megnézték a második évadot, azok újra megnézték vele együtt az elsõ részeit is. Legalábbis én így tettem. És a ténylegesen nulla intervallum szerintem azért jobb mint a "gyakorlatilag nulla", de ezen már nem lehet változtatni, szóval mindegy 😄 de én személy szerint ezt a sorrendet nem ajánlgatnám. Sõt...

illetve amit viszont megbántam: hogy elsõre kronológia sorrendben néztem és nem vetítésiben...

@

Ruley
Egyébként az "átérezhetjük Nagato helyzetét" részt sokan szokták érvként felhozni, mert a Disappearance of Suzumiya Haruhi-ban még ennek fontos szerepe lesz. (az egyébként még csak regényben és förtelmes camrip mozifilmben létezik). Ami egyébként kurva jó sztori, sok rajongónak még az ∞8 létét is eltûri ezzel az inddokkal hogy az alapozza meg a Disappearance-t.

Én egyébként nem teljesen értek egyet velük, az hogy milyen érzés évezredekig egy idõhurokban tengõdni, azt úgysem lehet azzal visszaadni hogy "olyan mintha megnéznél 8 unalmas anime epizódot", szóval ennyi erõvel elég lett volna egyszer tájékoztatni a nézõket hogy "Nagato most nagyon unatkozik, és ez késõbb majd még fontos lesz." Ahogy azt a regény is tette.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

IMYke2.0.0.0
Még egyszer:

Megnéztem a 2006-os évadot, ahogy TV-ben leadták.
Majd megnéztem a 2009-es évadot, ahogy a TV-ben leadták, de a 2006-os részek nélkül.
Azaz, mintha én is azok között lettem volna, akik az elsõ évadot megkapták, vártak 3 évet, és megnézték a 2009-est.

S még mielõtt lereagálnátok: mivel gyakorlatilag nulla intervallummal néztem a 2 évadot, nem volt szükség a sorrendre - bennem így is remekül összeállt a kép, a paradoxonok. Az EE elhagyásával pedig kifejezetten jó sorozatot láthattam (volna).

armageddon666
Te megnézted az elsõ évad részeit
Utána a második évad részeit
???

mert ez kicsit nem jó :\

anidbs sorrend szerint lett kitalálva.

Endless Eight meg egy jelenség tényleg.

@

IMYke2.0.0.0
Hát, az "elsõ" három rész után kerestem az értelmet - filozofáltam a "hogyha változtatnának a..." dolgokon, de egyre keserûbbé vált az élmény, másodpercrõl másodpercre.
A fejemben kattogott a "tekerd át, tekerd át!" mantra, és erõvel kellett visszafogjam magam, hogy ne tegyem, mondván: hátha történik valami, ami megváltoztatja a mókuskereket, hátha mást mondanak, hátha jön egy váratlan esemény, mely után bár visszatérnek az elejére, de legalább volt "értelme" megnézni az addigi ismétlõdéseket...
De semmi ilyesmi nem történt.
Persze, más szögek, más esemény-elemek kiemelése elhitetheti az emberrel, hogy az egésznek van értelme.
Sõt, bele is lehet filozofálni bármit, végigszenvedve a paradoxont:
- a mókuskerés-effektust,
- átérezhetjük Nagato helyzetét,
- elmélázhatunk az idõsíkokon, reinkarnálódáson,
- vallási elemeken
stb. stb.

De! Akkor is átverve érzem magam - még.

Ruley
Ja bocsánat, az elõzõ kommentedbõl nem vettem észre a "-chan"-t, az zavart össze.

Az ∞8, ahogy asszem már mondtam, én nem tudok egyszerûen úgy tekinteni hogy "filler", vagy hogy a rajongók átverése. Még ha tényleg egy részt gyártottak volna, egy áráért, amit aztán nyolcnak adnak el, akkor felmerült volna bennem ilyen gyanú, de az hogy teljesen újraanimálták és újraszinkronizálták õket, az már sejteti hogy itt a stúdió inkább direkt átment a nonszensz kategóriába, az egész azon a szinten van mint amikor Jon Cage zeneszerzõ lemezen kiadott 4 perc 33 másodpercnyi csendet, vagy amikor Andy Warhol nyolc órán át filmezte az Empire State Buildinget fix szögbõl.

Persze töténetként egyértelmû hogy nem állja meg a helyét, de jelenségként van olyan lenyûgözö hogy nem tudok rá igazán haragudni.

IMYke2.0.0.0
Hát, én bizonyosan vettem volna a katanát és mentem volna mészárolni...

Most így belegondolva el sem bírom képzelni hogy a nagy Haruhifanok mit érezhettek amikor 3 éven ét várták második évadot mint a szent grált erre a 12 részbõl 8 ugyanaz. 😊 Csoda hogy nem gyújtották fel a cég székházát... Mellesleg sztem ez minden idõk legaljasabb fillerezése... Mert hiába dumáltak hogy "hát minden részben mások a kameraállások meg apró kis utalások stb" de mégis tulajdonképpen UGYANAZT A RÉSZT ADTÁK LE 8-szor! úgy hogy egy 12 részes évadból ezzel 8 részt le is tudtak. Még a legaljább naruto fillerek se voltak ilyen pofátlanok... És most képzelem hogy jönnek ki a DVD-k és legalább 4-en ugyanaz van. 😊
IMYke2.0.0.0
#34899...

"2". évad ... alul a "sorrend"

Én nem így ajánlom megnézni, hanem ahogy én tettem...

Seth
A 2. évadot elég akkor megnézni? Nincs kedvem megnézni az elsõt, ha ugyanaz van a 2. évadban is.

PSN ID.: Beegabor

IMYke2.0.0.0
Elsõ évadot és a 2.-at is a TV-sorrend szerint néztem/nézem.
Ergo: A második évadban most tartok a 11. résznél.

Szerk.: NEM a kevert sorrendes módon nézem. Azaz, a 2006-os elsõ évadot külön kezeltem, és ott is a TV-sorrend dominált.
A 2009-est is a leadás szerint nézem, de ugye kihagyva a 2006-os epizódokat - a release csapatnak köszönhetõen a számozás átlátható volt, így el tudtam különíteni a két évadot.

Ruley
Azt is add hozzá hogy a két évad között három év szünet volt.

2006-ban volt az elsõ évad, aztán 2009-ben elkezdték teljesen váratlanul újra leadni az elsõ évadot, belekeverve a másodikat. Egyszerre mindenki ugrálni kezdett hogy meglepetés, itt az új Haruhi évad, aztán a következõ héttõl kezdõdött ez a része.

Egyébként a második évad többi részét is végignézted már? És annak van valami oka hogy ezzel kezdted?

Gondolom nincs kevesebb értelme mint a hivatalos sorrendnek, de akkor is...

IMYke2.0.0.0
Na, estére beszerzem ezt: "Suzumiya Haruhi-chan no Yuuutsu" és megpróbálom teljesen kiheverni az eredeti 2. évad okozta sokkot...

IMYke2.0.0.0
Ex-KGB-s, CIA-s, MI5, MOSZAD ügynököket kínoznék vele... kikötözve õket egy TV elé, fejüket egy sínbe rögzítve nézniük kellene - egyhuzamban.
Ha elsõ körben nem vallana, akkor kezdeném elölrõl... akár 15.532-szer is... <#eplus2>

IMYke2.0.0.0
A Youtube-on van egy homemade "How Endless Eight should have ended" filmecske... 😊
Haruhi + Higurashi No Naku Koro Ni 😊

IMYke2.0.0.0
Munkahelyen vagyok, hang nélkül - de már tucatszor láttam ilyen-olyan feliratozással, és az eredetit is... így hát a szöveg kellõen ütött 😊

efti
Errol ez jut az eszembe...

WWFSMD?

IMYke2.0.0.0
Bele sem akarok gondolni, hogy mit tettem volna, ha hetente várok egy-egy részre, és ezt kapom... 8 héten keresztül...!
Törtem-zúztam volna, biztosan.

IMYke2.0.0.0
Wzzr: Mintha a szememen, és a fülemen keresztül akarta volna valami UFO kiszippantani az agyam... a teljesítõképességem határára kerültem...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Haruhi, végtelen nyolcas letudva, egyhuzamban.

Sosem hittem volna, hogy van ilyen szenvedés.
Rendesen le is pontoztam. Valami nagyot kellene domborítania az utolsó 3 részben, de szerintem, már nem tud.

LasDen
nah sikerült megnézni az Asobi 8. részét...de ilyen se volt még, hogy azért kellett várnom a másik feliratra - esetünkben az ayako-subdesure - mert ami tegnap elõtt kijött (Team Zebraman) azt egyszerûen nem értettem meg....egy ideje már tudok annyira angolul hogy ilyen problémám ne legyen olvasott szöveggel, úgyhogy kicsit meglepett...😄
a rész meg hozta a szintet....tartom, hogy a nyáron indultakból a legjobb 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LasDen
ezek a Gundamok élnek vagy mi??? mer úgy beszélnek hozzájuk, mintha engedélyt kérnének a dolgok elvégzéséhez 😄

LeWyTy
Van egy csomó dolog ami nem derül ki.
És még a fõ gonosz közelében sem jártak.
ezért befejezetlen szerintem.... de hiszem hogy ez nem a vége...
De ha nincs hát nincs.<#sir>
Jó8.

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Ruley
Csak három évadja van neki.

Malakai
Nincs, mibõl gondoltad, hogy kéne lennie? 😊
Jó eséllyel lesz, majd valamikor, de nem mostanában.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LeWyTy
Heló mindenki
Lenne egy kérdésem... hogy csak én vagyok-e béna.
Nem találok semmit a Zero No Tsukaima 4.évadjáról.<#rinya>

Nincs, vagy csak tényleg béna vagyok?<#rinya>

Thank you" in over 465 languages (de fõleg "Arigato gozaimasu"^^)

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

efti
szinte el se hiszem, vegre van Night Raid 12-13 feliratos verzio. Baromira nem ertem miert ilyen lassan jottek ki, nekem nagyon tetszettek az eddigi epizodok. Ennel nyugosebben talan csak a winter sonata-t forditgatjak azok kozul amiket nezek/neztem.

WWFSMD?

LasDen
Elkezdtem a Hellsing Ultimatet....Alucard kemény, Seras meg nem értem mit aggódik 😄
ja és ugye még 1 rész vár kiadásra, vagy nem??? 😄

BEAST
Én is így vagyok ezzel 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
én ezen soha nem gondolkodtm 😄 én annyival letudtam, hogy azé néznek ki így mert így alakult ki...a szereplõ nálam azé japán mer ott él és ott született a történet szerint...aki nem az meg nem....szerintem tökmindegy 😄

IMYke2.0.0.0
Én is rá gondoltam - elég egyértelmû volt, hogy melyiket írta õ... 😊

Én találkoztam egyetemen japán hölgyekkel - nekem attól áll égnek a lassan kevés hajam, amikor az ázsiaiak között a japánokat is kis sárgáknak csúfolják: némelyikük fehérebb a fehéreknél is!

armageddon666
A bekeretezett részek idézett cikkek asszem (illetve 2chanról commentek), viszont Artefact (vagy mi a neve a sankaku készítõjének) elég érdekes stílusban szokott írni 😄

@

IMYke2.0.0.0
Kicsit keménykedik a cikk - 1 komoly bekezdéssel le lehetett volna tudni a dolgot.
S nem is véletlenül emeltem ki azt a mondatot: ennyivel is elég lett volna 😊

Ruley
Jé, én ezt a cikket korábban már magamtól teljesen megfogalmaztam a fejemben, még a pálcikaemberes és a Marge Simpson-os hasonlatot is!

armageddon666
én az egész cikkel egyetértek 😊

@

IMYke2.0.0.0
Baccano-ban [IS!] van afro-amerikai színezetû csávesz is...
Amúgy, egyet értek ezzel:
The Japanese see anime characters as being Japanese. It is Americans who think they are white.

armageddon666
http://www.sankakucomplex.com/2010/09/01/why-do-anime-characters-look-white/

@

IMYke2.0.0.0
Baccano!:

Abszolút pozitív csalódás volt számomra - a felütéstõl kezdve egyre gyorsabb tempóban történtek az események, és egy kis megtorpanás után jött a csattanó.
Remek szereplõk, hangok, és jó volt az "idõutazás" - a cselekmények közötti váltások.
A végére, természetesen, minden összeállt, és a plusz részekkel, valamint a hosszabb extrákkal együtt maradandó élményt nyújtott.

Számomra nem egy "újra megnézõs" sorozat, de mindenképp ajánlani tudom azoknak, akik szeretik a nem teljesen földtõl elrugaszkodott természetfeletti erõkkel bíró hõsöket, a remek animációkat, és a maffia-kor világát.

Isaac és Miria karaktereiért már minimum megéri megnézni.
Amit õk mûvelnek...