Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
Most, hogy meglett az apparátus hozzá, úgy gondoltam, megveszem a "Clannad" sorozatot blu-ray-en.
De, talán mégse:

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
Jó lett. Már egy ideje halogatom, de ez most meghozta rá a kedvem, hogy én is összehozzak valami ilyesmit.
IMYke2.0.0.0
<#nyes>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LeventeV
en is a tegnap este vegigneztem a Clannadot. mondom magamban, hogy ez egy jol megerdemelt 9es. megadtam ra, aztan vegigneztem a pontszamokat, es olyan animekre adtam 10est meg 9est amiket most kicsit atertekeltem. pl ha a Clannad 9 akkor a Shana mar nem maradhat 9 hanem 8 stb. ugyhogy most az osszes megnezett animet ujrapontoztam.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

IMYke2.0.0.0
Na, most akkor miért is nem látjuk a kép többi részét? <#nyes><#rinya>

LasDen
elkezdtem a Higurashi 2. évadot...itt aztán van minden amit csak akar az ember😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LasDen
én se hiszem, de nekem olyan érzést adott mintha még akarnának valamit 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

efti
Nem nagyon hiszem, hogy lenne meg folytatas, nem nagyon van mit meg elmeselni

WWFSMD?

LasDen
a stáblista utáni rész olyan mintha egy folytatást sejtetne 😄

efti
Es tenyleg jo volt a Higashi no Eden masodik mozifilm..

WWFSMD?

LasDen
egy kicsit most felvágok 😄 kicsit "feltunningoltam" a MAL profilom...semmi komoly csak jól néz ki...semmi más 😄

armageddon666
várom hogy töltõdjön a kép többi része is... de nincs többi része ~.~

@

LasDen

Lelouch
Van mikor nem csak enyhén gagyi... 😄 Itt is manga párti vagyok... Azért kiváncsi vagyok a Motto mennyire lesz mangahû. 😄
LasDen
hasonlóan érzek....😄

armageddon666
Ez a To-love-ru meglepõen nem annyira fos de azért enyhén gagyi 😊

@

efti
Megneztem a Buddha Saitan-t...

Szeretnem megragadni az alkalmat hogy NE ajanljam senkinek. Aluljaroban hitteritos szinvonalu fanatikus idiota vallasreklam

WWFSMD?

IMYke2.0.0.0
Hú, most dagad a májam!
Japánból tõlem tölti egy illetõ a japán animét 😊
"Goshuushou-sama Ninomiya-kun"

LeventeV
megvagyok fazva egy kicsit, ugyhogy a zsepi mar keszenletben van, ezert is ez a nagy animenezes, jo orvossag <#idiota>

IMYke2.0.0.0
Szíverõsítõt, és csomag zsepit készíts azért... 😊

LeventeV
ha majd befejeztem az egesz Clannadot akkor jobban hozza tudok majd szolni a temahoz.

LasDen
én így láttam:
- 23 rész
- tomoyo chapter
- 24 rész

film, kyou meg minden más kimaradt és nem is érdekel 😄

IMYke2.0.0.0
Így igaz.
Mert, ha azt nézzük, hogy ugye a "Clannad" DVD-ket mikor adták ki, rajtuk az extrákkal, és mikor az After Story-t, akkor megállja a helyét, hogy szinte rögvest az alaptörténet után megnézzük az alternatívákat...
De, mondjuk, tisztességes DVD-vásárlókként, évekkel késõbb, már a teljes "Clannad univerzum" birtokában kezdünk bele a gyönyörû történetbe, már igen csak illúziórombolók tudnak lenni a köztes extrák.
Szerintem.

Ruley
Ez az egész lényegében ugyanaz mint a klasszikus Haruhi probléma: idõ és téma szerinti rend, vs. hangulat és kiadói szándék szerinti rend.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

IMYke2.0.0.0
Nekem alapvetõen az lett a véleményem az egész / teljes sorozat megtekintése után, hogy bizony, engem nagyon is kizökkentett volna, ha a Kyou / Tomoyo extrákat idõközben, s nem a végén nézem meg.

Az a hangulat, amit a tudjuk ki és a fiú fõszereplõ között kialakult, illetve az a kapcsolat, ami a többi lánnyal is fenn áll, a megtekintésükkel megváltozna - de legalábbis, ahogy lejjebb már esett szó ilyesmirõl -, a "mi lett volna, ha" érzés nagyon befurakodott volna az After Story alá...

Ruley
Az Another World-ök ügyében nem értek egyet, azok nem erre lettek kitalálva, a VN-ben is az After Story vége elõtt jöttek az alternatív útvonalak, itt csak így lettek besorolva, mert hát lineáris történetben mégsem lehetnek a történet közepén, ezért hozzácsapták egy-egy évad végéhez.

A 23. rész "The Incident One Year Ago" esetében viszont már igazad van, az ilyen tipikus nosztalgikus "hogy is kezdõdött az egész" prequel.

LeventeV
meggyoztel, bar nem kellett sok hozza. 18. resz felkeltette a figyelmem mert vegre elorehaladt egy kicsit a tortenet. ugyhogy meg a het elejen nekiulok es megnezem az aftert is es azutan a 2 alternativot.

Ruley
Ha a második lehetõséget választod akkor akár a második évad 25. részét is megnézheted mellé, az is ugyanilyen elsõ évad alatt játszódó alternatív szál, semmit nem spoilerez a II. évadból, csak ezt az OVA-t speciel a második évadhoz csapták hozzá.

IMYke2.0.0.0
Hát, ha ennyire türelmetlen vagy, akkor nézd - véleményem szerint, így nagyon fogsz ártani magadnak mikor elkezded az After Story-t.

IMYke2.0.0.0
Én így érzem: nagyon jól tettem, hogy csak a végén néztem meg az alternatív mini-történeteket. Pár animés barátunk is így ajánlotta akkoriban nekem, itt.
Szóval, én is ezt üzenem neked:
- ne nézd meg most õket!
- a 2. évad (After Story) után sokkal jobban fognak ütni.

LeventeV
hat inkabb a kornyezetet tartanam fontosnak. mert nem biztos hogy az After storyba most igy hirtelen belefogok. es ha megvarom mig megnezem az aftert es aztan a tomoyat akkor mar nagyon kileszek esve a sima clannadbol. es csak zurzavaros lenne az egesz.

LeventeV
igen-igen ez a hsz el van mentve a gepemen. de azert kerdezem, hogy ha a 24. reszt megnezem most akkor az nem lenne jobb ha a tortenet idorendjet veszem figyelembe? vagyis pl ha megnezem az after storyt es utana a 24. clannadot akkor elvileg az utolso clannadba jo par dolog nem tortent meg meg amirol en mar tudom, hogy megfog tortenni. meg amugy is Tomoya parti vagyok.

Ruley
Alternatív cselekmény, ami az elsõ évad ideje alatt játszódik, a helyett.

Azon múlik, hogy mi a fontosabb neked: Hogy egyben végignézd Nagisa cselekményét és aztán elölrõl kezdd ezekkel a rövidebb mi-lett-volna-ha történetekkel, (akkor várj a második évad végéig), vagy az hogy az idõrendben ne zökkenj ki a mostani környezetbõl, (akkor viszont most nézd meg).

IMYke2.0.0.0
#32796-es hozzászólás

CLANNAD - szerintem - így tuti nem kap senki agygörcsöt, annyira:
=================================================================
01 - Clannad - 22 rész
02 - Clannad 01x23 - (Special) - What Happened During Summer Holidays
03 - Clannad After Story - 16 rész.
04 - Gekijouban Clannad (The Motion Picture)
05 - Clannad After Story - 17-22. rész
06 - Clannad After Story 01x23 - (Special) - The Incident One Year Ago
07 - Clannad After Story 01x24 - (Special) - Summary - Under the Green Tree
08 - Clannad 01x24 - (Special) - Another World, Tomoyo Chapter (DVD)
09 - Clannad After Story 01x25 - (Special) - Another World Kyou Chapter (DVD)
10 - Visual Novell

LeventeV
ugy nez ki, hogy ma eljutok a Clannad elso evadanak a vegeig. a 24. reszt msot nezzem meg vagy majd az After Story utan?

Ruley
Vá, kösz hogy szóltál, szeretem a VN mûfajt, de amikor pár hónapja rá néztem a School Days fordítóira akkor már egy éve ültek az elsõ fejezeten, úgy tûnik azóta hirtelen beindultak.

Meg azt is most olvasom az oldalukon, hogy a VN kiadója, az Overfl0w vállon veregette õket és féhivatalossá tették a munkájukat, ez is nagyon jó hír a mûfajnak miután a Minori olyan genyán elbánt az Ef fordítóival, meg hasonló incidensek után.

Lelouch
Senki? Elég sok troll-szöveg szokott lenni US-n.
LeventeV
ez a fesztivalos reszeknel volt nem? nekem nem ugy jott le hogy megeroszakolta.
inkabb
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kotohana nem volt egeszen a tudatanal mikor megengedte. bar sok helyen ez is megeroszakolasnak szamit.

BEAST
School Days... :/

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

valóban érdekes a téma,sajnos az animékben két szélsõség figyelhetõ meg a szexualitással kapcsolatban.
Vagy nem mutatnak semmit(ecchik),vagy túl sokat mutatnak és másról sem szól(hentaik)

A School Days kérdéseidre pedig egyértelmû választ kapsz ha a Visual Novelel játszol,egyébként már a 6 fejezetbõl 4-et ANGOLRA FORDÍTOTTAK.

Egyébként az animében extrém útat választották(úgyis mondhatnám a legnagyobb bad end)a VN-ben csak 3 bad end van a 21-bõl és közel sem olyan rosszak!!!!
Ráadásul Makoto közel sem olyan seggfej,illetve lehetetlen végigmenni az összesen,ellentétben az anime változattal ahova gondolom mindent belekellett rakni.
Egyébként válaszok:
-megerõszakolta
-elfogadta

LasDen
hát jó persze...de hogy egybõl a susnyásba 😄

RelakS
mondjuk én sem tudnám elképzelni, de egyszer a szende kislánynak is gyereket kell szülni, nem? Az meg másképp nem megy :]
Apucinak meg legfeljebb nem mondják el. De még ki tudja, mi történt az elsõ évad végén is, nem? 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

LasDen
igen....??? 😄 pedig Aoi milyen kis szende végig (mondjuk én csak az elsõt láttam)....de hogy ilyeneket is csináljanak 😄

Ruley
Vagy éppen azt hogy "es mi van ha mégis?".

Én speciel ha már látni úgyse tudom, és a cselekmény sem teszi egyértelmûvé késõbb, akkor inkább regeszkodok az ártatlanabb változathoz.

RelakS
És az Ai Yori Aoshi ~Enishi~-ben a kirándulás? :]

És ne feledkezzünk meg az Onegai Teacher-rõl sem. Fõleg az OVÁ-ról ne! 😄

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

LeventeV
racsodalkoztam anno meg az A+ korszakban, hogy meg ilyet is lehet latni.

de ha elkezdenenk felsorolni, hogy melyek azok az animek amelyekbe kellett volna tortennie valaminek es megse tortent estig nem ernenk a vegere.

Seth
Ott az arcodba nyomták,nem sugalltak semmit 😊

PSN ID.: Beegabor

LeventeV
Blue Gender-be is egyertelmu volt, mar a vege fele valamelyik reszben.

LeventeV
valoban nagyon idegesito az, hogy soha nem egyertelmu, hogy akkor most tortent valami vagy nem tortent. ez amolyan a "nezok fantaziajara bizzuk" dolog, ami ugye megint nem jo, mert mindig ott van egy kis hang ami ezt ismetelgeti "es mivan ha megse?".

LasDen
jah...ezek jutottak így elsõre eszembe...😄