Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

armageddon666
To-Love-Ru:
underrated... maximum abszolut átlagos, de nem teljesen katasztrófa. több gondom van vele, amik apróságok, de mégis az egészet teszik tönkre, mégis egyéb részleteiben viszont élvezhetõ.

És nagyságrendekkel jobb mint Kanokon 😊 (csak mert párhuzamosan mentek, és sokszor összehozták õket)

@

Ruley
Gratulálok!

Én meg addíg is szép lassan de biztosan megjegyzem hogy mit jelentent az éppen legutóbb megjegyzett anime címe, és esetleg a fõszereplõk neve.
Ha így haladok, egy évtizeden belül már több száz szavas szókincsem lesz. <#nevetes1>

Ritka gyökér egy szókincsem lesz, de akkor is. <#nevetes1>

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

Zomil
Off:
Nah ma estére jó kedvem lett 😊
2hét mulva kezdek japán-t tanulni hála anyum, egyik kollégájának lányának. Elte japán szakra jár(mondjuk az sem mellékes, h albérletben lakik 3másik csajjal 😄DD). Német és angol mellé mindenképp el akartam kezdeni egy 3. nyelvet és milyen menö lenne már felirat nélkül anime-t nézni(najó, nem ez a legföbb ok 😄), de mivel programozo informatikusnak tanulok, igy nem kizárt, h esetleg japán fele vetödök el és akkor majd jól fog jönni.
Nem várok sokat töle, mert nem profi tanár, de igy legalább sokat se fog kérni érte, az alapokhoz meg ez is jó 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

LeventeV
sakura a kis kapzsi...

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Ruley

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Rider nem hal meg, szolgálja tovább Sakurát.

LeventeV
en is ugy tudom, hogy sakura a 3. reszben van. ha jol tudom akkor meghal rider es hozza kerul saber. de abba a reszben mindketten sotetek 😛

Zomil
Amikor Sakura-t elrabolja Caster, az a rész a 3. részböl van.
Az fejezetben alig szerepel sakura, a 2.-ban sincs sokszor, a 3. viszont szinte csak róla szól(ebben a fejezetben van dark saber is)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lelouch
Már elkezdõdött a "3. évad".
LasDen
remélem a Gintama soha nem ér véget (miután újra elindul majd a sorozat 😄)
az egyetlen sorozat amit szeretnék, hogy soha ne érjen véget...😄

(egy Black Lagoon banner jött be...de a eggyel több o betû van benne a kelletnél

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
Ahogy nézem, a "Black Lagoon"-nak is lesz 3. évadja valamikor (?)...
Legalábbis az omake-ek között ott egy preview rá.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

IMYke2.0.0.0
Egyhamar nem is jutok hozzá... mert még így is, hogy majd' minden este "bevágok" 1-4-6 részt egy-egy sorozatból, hétvégente, ha sikerül többet is, még csak az egy negyedét néztem meg, vagy az 1/8-adát annak, amit szeretnék, és ami megvan már.
S a Gintama eddigi elérhetõ anyaga sincs még meg 😊)))
Tehát, mire eljutok hozzá, lehet, hogy ezt is befejezik. Mint a K-ON!!-t... meg másokat 😊

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
akkor nem nézel egyhamar Gintamat...pedig azaztán a jóság 😄

jó lenne ha már a hétvégére lenne Otoshimono OVA 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

IMYke2.0.0.0
Ez eszembe se jutott 😊
Mennyi-mennyi részletre kellene emlékezni a sorozatokból... 😊

IMYke2.0.0.0
Akkor az én hibám - valahogy nem tudom mostanság jól megfogalmazni azt, amit szeretnék elmondani másoknak...
Persze, minden aktuális, vagy egyszer befejezett sorozatnak lehet, tervezhetik a folytatását - így, ha vaskalaposan ragaszkodnék az elvhez, sosem néznék sorozatokat .
Folyamatában nem szeretek bekapcsolódni.
Egy-egy egész évfolyamot szívesebben nézek, mint a hetente, kéthetente egy-egy epizóddal jelentkezõket, mert bár eleve az a koncepciója az ilyen adásoknak, hogy idõrõl-idõre odaültesse a potenciális reklámfogyasztót a TV elé, én (ilyen téren biztosan) türelmetlen vagyok: a megkezdett történeteket, élményt, a fejben átgondolt folytatási lehetõségeket, a megélt érzéseket mihamarabb szeretem egységesen, a teljes képet adó forrással élvezni.

Mint írtam, akadnak bõven kivételek - élõszereplõsök eddig -, miket vagy hetente, vagy a részeket begyûjtve, egyszerre többet végiglesve élvezek.
De ezzel is csak fokozom a hiányérzetet, amikor a végükhöz érek... 😞

Ruley
Hehe, Shaminsen! Mint a macska a Haruhiban!

Ruley
Én még mindíg nem érzem úgy hogy ellentmondanánk egymásnak, a te hozzászólásod vonatkozott a "következõ, esetlegesen beígért évadra" is, és én erre írtam hogy egy ilyen, minden animénél még ha nem is 100%, de nagyon-nagyon valószínû.

Ha te úgy érzed hogy elbeszélünk egymás mellett, akkor elnézést, és inkább most ejtsük a témát mint hogy még pár hsz-ben vitatkozzunk a semmirõl, meg egymás elejtett mondattöredékeinek az értelmezésérõl.

Malakai
Hát még a FMP féle ping-pongozó mechák.. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

IMYke2.0.0.0
Na, errõl papoltam korábban.
Ezek a srácok jól csinálják. Remélem, ezek a plusz infók nem olvashatók a részek felirataiban...

LeventeV
mi van a sorozatban a 3. szalbol? nem kotekedni akarok, hanem tenyleg kivancsi vagyok ra, mert a 3. szallal kapcsolatban vannak hianyossagaim <#idiota>

BEAST
Akkor még szerencse, hogy nem mangázok. Nekem eddig nagyon tetszik. 😊 A paranoid ninfo tanárnõ és a hústorony hihetetlen karakterek. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Zomil
nekem tetszettek 😄
de persze mindenkinek más az izlése 😊

NEOreg3
mangához képest úgy le van butítva, hogy nekem fáj 😞

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

LasDen
azt még nem láttam...😄 nekem akkorse teccenek 😄

Lelouch
Nekem semmi bajom nem volt ezekkel, sõt.<#zavart1> Eureka Seven-féle szörfözõs mechák már jóval érdekesebbek szvsz. 😄
LasDen
ami a többivel....az az undorító pilótafülke....meg azok a a szarok amiken gurul....hülyén néz ki tõle...a guren se szebb 😄

IMYke2.0.0.0
Újra elolvasva a #35244-et: nem akartalak megbántani!.
Remélem, nem hiszed, hogy kiabáltam.

Zomil
szvsz nem olyan gázak azok a mechák 😊

Zomil
ez nem egészen igaz, mert az anime mind a 3 szálbol belekever egy kicsit, nem egy az egyben az elsö szál 😊
az unlimited blade works viszont már teljesen a 2. szál, és valoszinüleg a 3. szál is ki fog jönni movie-ba 😊

Lelouch
Mi undorító pl. a Lancelotban?(A pilótán kívül... 😄)
IMYke2.0.0.0
Direkt félre akarsz érteni - ez nem tetszik.
Kérlek szépen, olvasd át amit írtam! #35230
Nem véletlen a felsorolás.

LasDen
kedvenc sorozat a legundorítóbb mechákkal...😄

Ruley...de van másik 300 sorozat aminek nem lesz folytatása....😄

Ruley
Az világos hogy hétrõl hétre nem szeretsz várni, de évadok között nem egészen mûködik ez a logika.

Szinte minden anime adaptáció, vagy manga, regény, vagy VN alapján, amibõl az elsõ évad épp csak elkezdi az évek óta halmozódó történetet, és ha elég sikeres akkor folytatják.

Tetszett a Suzumiya Haruhi? Nem csak hogy télig várhatsz a Disappearance-re, de azt is jobb ha tudod hogy még hátra van öt regény amiket szinte 100% hogy fel fognak dolgozni, amilyen sikeres a sorozat.

Tetszett a Clannad? Azt ugye tudod hogy ott van még a Tomoyo After VN, ami pont az aminek hangzik, a Tomoyo választás After Story folytatása?

Érdekelne a Bakemonogatari? Örvendj, mert már be van jelentve a prequel regény, a Kizumonogatari adaptációja.

Szóval szerintem ezen az alapon nem nagyon lehet válogatni, legalább örülhetsz hogy az ilyeeket a hónapok alatt úgyis nagyjából elfelejted.

IMYke2.0.0.0
Hú, a "Code Geass R2"-õt is be lehet már szerezni "tóra" változatban... <#finom>

IMYke2.0.0.0
F/SN-nel kapcsolatban sajnos még nincsenek élményeim - semmit sem láttam még belõle.
A sorozat is beszerzésre szorul még.

LeventeV
en is ugy voltam a HOTDvel. megneztem 9 reszt, aztan most megvarom az utolso 4et(?). szerencse, hogy a 9. resz vege pont alkalmas ra.

LeventeV
a Fate/Stay Night egy visual novel 3 szallal. az elsot dolgozza fel a sorozat. a masodikat a movie. a 3.rol egyelore semmi.

Lelouch
De ez nem folytatás lesz. 😄
LasDen
ha jól tudom, akkor az unlimited bladeworksnél a visuel novel másik útját láthatjuk....😄

én van amikor tudok várni, de pl a HOTD-t nemtuttam volna megvárni, míg véget ér...nagyon vártam így rávetettem magam...de a Keion meg fordított a helyzet...ott jobb lett volna ha a 2. évadot nem kezdem el és megvárom míg vége....de mostmár így maradnak a dolgok 😄
de a Gintamanál is örülök, hogy nem kellett várnom az újabb részekre...😄

IMYke2.0.0.0
S na most mi jön?...
IGEN!
Ölni tudnék egy Elfen Lied 2. évadért...!

IMYke2.0.0.0
Persze, hogy az - de mint tudjuk, bármelyik producer és cég dönthet egy "lezárt" anyag folytatása mellett...
...mert, nyersanyag bizonyosan volna, akad.

Lelouch
Ez még nem változtat azon, hogy a Fate/Stay Night movie-ra való várakozás teljesen más tészta... 😊
IMYke2.0.0.0
Ez is jó nézõpont.
Magamról szólva: ha most úgy döntenék , hogy abbahagyom az anime begyûjtést, akkor is - fõképp munkák mellett - 1 évig (ha nem több!) ellennék.
S akkor még nem beszéltem az élõszereplõs sorozatokról, amik e hónap végétõl lódulnak be az aktuális évadjaikkal...

LeventeV
animekkel ugy vagyok, hogy megvarom, addig nezek mast, mert van mit, van mibol valogatni. de pl sorozatoknal mint a dr house, psych, himym, chuck inkabb nezem hetrol hetre. mert inkabb legyen egy laza evem, minthogy vegigunatkozzam az evet es aztan majd egy honap alatt bedaraljam az egeszet.

IMYke2.0.0.0
Akkor - úgy látszik - nem fejtettem ki elég részletesen, vagy érthetõen:

- nem szívesen állok neki olyan sorozatnak, ami még fut , mert akkor hetente leshetem az adásidõpontot (és adott széria után még várni is kell a következõ, esetlegesen beígért évadra)

- tehát, ha tudom, hogy a kiszemelt sorozat bizonyosan nem ért véget <és most eltekintenék a csak pénzt szem elõtt tartó producerek hosszútávú terveitõl>, akkor neki sem, vagy nem szívesen állok neki.

- ha neki is állok, akkor - ahogy már igyekeztem utalni rá - a "bevárós", "rész-begyûjtõs" módszerrel igyekszem a menthetetlenül bekövetkezõ várós, idegeskedõs idõszakot odázni.

[b]Mindez, 2 hónappal ezelõttig, az élõszereplõs sorozatokra volt érvényes. S az animék terén sem szeretnék változtatni ezen a szokásomon. Ezért keresek befejezett sorozatokat.

Lelouch
A Fate/Stay Night is egy befejezett sorozat... Azt meg nem lehetett tudni, hogy a sorozat befejezése után 4 évvel jön majd egy movie... Erre sztem nem igazán helytálló ez az elved. 😊
IMYke2.0.0.0
Nos, én az ilyen várakozások miatt - persze, nem malmozok idegesen, de amikor egy sorozatot elkezdek bizony nem nagyon szeretek a következõ részre várni - szoktam inkább befejezett sorozatokat nézni.
Persze, elõfordult már, hogy - eddig fõképp élõszereplõsben - a hetente adásba kerülõk közül begyûjtve, majd 4-5 részt "ledarálva" követtem az aktuális sorozatokat .

LeventeV
en mar februar ota varom az Unlimited blade works-ot... mar csak 3 het XD

IMYke2.0.0.0
Na, újabb anime, ami miatt várhatom a december-januárt.

BEAST
Majd meglátom hányadán állok addigra a sport animekkel. 😄

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
majd nézd meg a Giant Killinget (hónap végén vége)....bár nem tudom mennyit számít, hogy magát a sportot is szeretem, de nekem nagyon bejön...a legjobban azért mert végre nem egy iskolai klubbot látunk, aminek a legnagyobb gondja, hogyha nem találnak még egy tagot, akkor végük (bár ezt se értem, hisz azér japánba elég népszerû, így 10+ srácnak lennie kell minden suliban aki szereti a focit)....hanem egy igazi profi klub...vannak a valóságtól elrugaszkdott dolgok a szóarkoztatás végett...mármint, hogy pl az edzõ viselkedése...nem hiszem, hogy ilyen edzõt bárhol is hagynának dolgozni ilyen viselkedés mellett...vagy hogy a meccs közbe a játékosok 1-2 percig tudnak gondolkodni a dolgokon....mondjuk itt magamból kiindulva mondom, hogy szerintem ez nem lehetséges, hogy ilyen eszmefuttatásokat vigyenek végig pillanatok alatt....mer ha nekem azt mondták, hogy balra induljak, akkor balra indultam aztán pedig már csak a labdát figyeltem....mondjuk más sport 😄
lényeg, hogy szerintem jóra sikeredett 😄