Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

IMYke2.0.0.0
A hozzáállásom abban gyökeredzik, hogy nem áll szándékomban több száz animét fejben tartani, és ebbõl adódóan mindegyikkel kapcsolatban híreket, értékeléseket - és ahogy írtad - hozzászólásokat átfutni, kihagyni, ne adj' isten elolvasni . :)
Így, elsõ körben megnézem a már bejáratott releaser csapatok oldalát - mit adtak ki.
Másodkörben, ott, és az említett AA/AniDB/ANN oldalakon - ha van kedvem hozzá - beleolvasok, átfutom az ismertetõt, képekre, stílusra nézek.
Megtetszik?
Akkor az említett releaserektõl beindítom a beszerzõ procedúrát.
Ha náluk olvastam róla - pl. hogy tervbe vették - és megtetszett , akkor nem szerzem be mástól. Esetünkben most a TüskeA-ról van szó...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

PetruZ
Rosszul teszed, de te tudod. Nem értem, pl. mi szemét lehet az AniDB-n (ha kihagyod a fórumokat és a kommenteket, mert ott tényleg elõfordul), hiszen teljesen naprakész, minden release-t rögtön feltüntetnek ott is és azonnal értesítést lehet kapni róluk (ha be van kapcsolva). A számszerû, konkrét értékelések és a hozzájuk fûzött megjegyzések meg segítenek kiválasztani azt a néhány group-ot, amivel utána megpróbálkozik az ember, hogy végül egynél maradjon az adott anime-vel végig, és utána azokat persze, hogy már lehet a saját oldalakon követni, nem kell mindig visszamászni az AniDB-re. Nekem is van egy jó pár group oldal bookmark-om, és azzal kezdem a napot, hogy FF-ben "open all in tabs", és átnézem, a követett cuccokból mi jött ki. De ettõl még ha egy új anime feltûnik, mindig az AniDB-n kezdem a keresést és kivárok 1-2 részt, amikor már megjelennek az elsõ értékelések is, és utána a kiválasztott group-ot követem tovább - amely group általában korábban már "bizonyított".
A K-ON mindkét évadán speciel a Frostii messze magasan a legjobban jegyzett, minden téren. :) És ha még megnézed a hozzájuk tartozó group aloldalt, minden munkájuk szinte kivétel nélkül 8+ feletti értékeléseket kapott - nem véletlenül, hiszen két korábbi quality releaser csapatból álltak össze.

Én nem rábeszélni akarlak, csak furcsállom a hozzáállást. :)
IMYke2.0.0.0
Úgy jött ide - és nem figyeltél, ezek szerint - hogy már az elején írtam:
"Ja, s hogy miért? K-ON!! és Index II hírek okán."

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Gyõri Devi
kedvenc nem egyenlõ kedvelt...
másik meg a hírek olvasása nemtom honnan jött a témába gyûjtõ oldalak témájához...
részemrõl a téma /closed

やられたらやり返す。倍返しだ!

IMYke2.0.0.0
Sehol sem írtam, hogy a Chihiro a kedvenc subber team-em...
Azt írtam, hogy a megkedvelt releaserek oldalait olvasgatom.

Gyõri Devi
kedvelt subberek > chihiro <#wilting>
amúgy annyiban jó nézni ezeket hogy lehet elõre tudni hogy késik vagy netán droppolják

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

IMYke2.0.0.0
Mindezeket tudom.
Én szívesebben olvasom, nézem meg az általam megkedvelt releaserek oldalait, mint olvasok el más oldalak - számomra sokszor - érdektelen szemetét.

Szerk.: Kinézett film/sorozat esetében információt AA/AniDB-rõl szerzek, nagy ritkán ANN-re ránézek. De híreket egyiken sem olvasok, mert nem érdekelnek.

Gyõri Devi
a legtöbb subber csapat(köztük a chihiro is) egy bizonyos "gyüjtõ" torrentoldalt használ munkáik közzétételére...
másik meg érdemes malon vagy anidbn nézni h kik subbolják az animét

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

Zomil
Amugy mi ez a megjlelölés, h v1/v2? azt értem, h uj verzio, de mi a különbség?A feliratot javitják?
Mert pl. a féle Samurai Girls 2. része már a v2-nél tart :D

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

IMYke2.0.0.0
Gyûjtõ oldalakban nem bízom - ne kérdezd miért, egyedi beállítottság.
Szívesebben nézem meg a releaser-ek oldalait, vagy más témában a készítõ(k)ét.

Gyõri Devi
erre a célra vannak a gyûjtõ oldalak :)
btw chiro helyett inkább utw akkor már

IMYke2.0.0.0
Mivel én csak 2-3 oldalt olvasok, nem tudhatom, hogy a több tucat másik releaser team mit mûvel <#papakacsint>

PetruZ
K-ON!! miért? A két extra epizód miatt? A Frostii már rég megcsinálta mind a négyet, a szokásos kitûnõ minõségben. :) Vagy másra gondoltál?

Egyéb:
- A The World God Only Knows 2. része k* nagy volt, fõleg amikor a démoncsaj beadja a dumát a srác anyjának, hogy hogyan is van ez a hugica-téma. :D
- MM!: Elsõ rész után még csak pislogtam, a másodikat már kikapcsolt aggyal néztem és tök szórakoztató volt így. :)
Zomil
Index II 2. része is jó volt :)
Mondjuk fan-service-el nem sporoltak :D

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

IMYke2.0.0.0
Chihiro oldalra nézzetek fel... <#papakacsint>

Ja, s hogy miért? K-ON!! és Index II hírek okán.

Zomil
Jó persze OP nekem is jobban tetszik, de ED is sztem nagyon jópofa, most mondanám azt, h cuki, de az meg olyan buzisan hangzik :D

efti
Vegul megneztem veluk a harmadik bakumant es jo volt. (persze szokas szerint megint tul rovid volt az epizod :D )

Kivancsi leszek melyik epizodban fogjak az elso kockat rajzolni...

WWFSMD?

LasDen
nem értem, nem értem, nem értem....a kurozukaban a 2. rész végén a kibaszott erdõben ébredt fel kuro, ahol történt vele ez-az...aztán a 3-4. részben meg olyan dolgokat mutatnak, amik valahogy ezzel nem jönnek össze...nem értem...kibaszottul nem értem....és idegesít....annyira hülye vagyok...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Malakai
TMD korrekt subokat gyárt, csak egy picit kevés sorozatot fejeztek eddig be, A-Destinyt meg nem ismerem. Bakumanból nekem is ez a release van meg, de még nem láttam.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

LasDen
én is velük néztem meg az új részt...teljesen korrekt volt vele...

#36654: nekem az OP jobban tetszik...lassan jöhetne a teljes szám..:D a történetrõl sokmindent még nem lehet tudni...annyit, hogy Sanada által látott dolgok körül fog lenni a dolog...Jubeirõl is annyit tudunk, hogy geci erõs :D
szerintem is eredeti ötlet, mert én nem találta se mangat se VN-t sehol....:D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
Huhh jó volt a 2. rész is.
ED meg egyszerüen aranyos, nemtudok más szót rá :D
De amugy Jubei-röl, most igy Lucy ugrik meg az EL-böl...
A fekete pöttyök tényleg nem zavaróak, valóban passzolnak a képi világhoz. Bár nem tagadom, h örülnék neki, ha nem lennének. :D
A történet még mindig kicsit zavaros, de mondjuk ez a legtöbb anime 2-3. részéig igy van ugyhogy nem aggodok.
De a lényeg, h tetszik és elég érdekes is, az ábrázolása is számomra elég különleges, furcsa ez a sok fekete paca :D
Egyébként ez VN/manga feldolgozás vagy ez is ilyen ujjonnan kitalált mint az elözö szezonos Occult Academy?

efti
a TMD_A-destiny sub-rol tud barki barmit? Bakumant GG-vel kezdtem de ugy tunik otthagyta oket a forditoja :(

WWFSMD?

LasDen
railgunba az ûrodüsszeiás poén hatalmas volt...és mikor kuroko kezében volt egy csont....hát teljesen kiütött :D ha rá gondolok röhögnöm kell rajta....nem sok ilyen dolog van :D

Zomil
értem, köszi :)

LasDen
japán tudás híjján nem tudok jobbat tenni...

#36649: nem tudom....a ryuumaru féle verziót szeretném csinálni...hogy az mikor jön ki nem tudom...de az után gyorsan meglesz a felirat, aztán elméletileg lesz formázás és akkor kész....2 napon belül szeretnék kész lenni vele :D

Zomil
szuper, már töltöm is :)
a feliratok kb. mikor lesznek? azt tudom, h hétfön van mindig uj rész, de feliratot kb. mikor lehet várni? :)

Gyõri Devi
ezt most angol subról fordítod?

LasDen
nah...ezt még ide berakom...kicsit lassabb voltam a vártnál, de kész van :D
a következõ résztõl már csak AA-ra fogom feltölteni :D
Hyakka Ryouran - Samurai Girls 2. rész :D
very good szórakozást hozzá...:D

Máté94
spoiler
De ez miért is volt fontos? :D
armageddon666
2003-as remastered sorozat a Director's Cut részekkel, utána az End of Evangelion film, utána ha NAGYON TETSZETT, de tényleg nagyon, akkor a Death and Rebirth nevû tulképp recap film (csak nem kronológiai sorrendben, hanem karakterekre lebontva halad. esetleg segítheti a megértést, illetve maximalistáknak kell).

Utána jönnek a Rebuild of Evangelion részek. 1.11 meg 2.22 :) a többi meg majd...

@

Ruley
Ha valaki még nem nézte volna meg a Panty & Stocking harmadik részét, akkor figyelmeztetésképp jelzem hogy a második fele a spermáról szól.

Csak gondoltam szólok.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

efti
egyenlore nem tervezek VN-ezni, viszont volt egyszerkorabban az evangelionhoz is egy hasonlo sorrend. Megvan valakinek?

WWFSMD?

Malakai
VN-el elleszel még egy darabig, ha azt is tervezed. :)

(\__/) ( X.x) ( } . { )

IMYke2.0.0.0
<#papakacsint><#wave>

efti
Megvolt a Clannad VN-en kivuli resze. Nagyon jok voltak, utolag is koszonet Imyke-nek a sorrendert :)

WWFSMD?

Ruley
Még nem olvastam, de már fent volt a listámon, úgyhogy nem tudom hogy "probléma" alatt olyasmire gondolsz-e amire gondolok hogy gondolsz, de engem az szokott bennük egy kicsit zavarni, hogy van egy ilyen "nem menthetsz meg mindenkit" hangulatuk: ha egy lányt választasz, akkor látod hogy milyen gyalorlati, testi, és lelki, problémái vannak, aztán ha legközelebb nem õt választod, és logikusan szenvedés vár rá, akkor a cselekmény eltakarítani a képbõl, hogy ne is gondolj rá, és happy maradjon a happy end.

Lásd: Fate/Stay Night, CLANNAD, Kira☆Kira - és ez nagyjából az összes alternatív route-os VN amit olvastam.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

armageddon666
Ha ez Samurai Girls, és a fekete pöttyök azok ilyen tintapacák (csak sankakun láttam képeket), akkor ezt speciel múltkor meg akartam említeni, hogy ez egy jó cenzúra. Legalábbis az anime képi világához nagyon illik. Feltéve ha az anime képi világa lefedhetõ a sankakun található mintával :D

@

LasDen
az elsõ visual novel ami teljesen berántott....yume miru kusuri....pár napja szedtem le és elég lassan indult be a dolog....mondhatni az alap routeot vittem ki....de annyira izgalmas volt, hogy nem bírtam abbahagyni...csak kattogtam míg az elõbb sikeresen a végére értem....basszus a tetõpontnál már nem a körmöm hanem az ujjam rágtam annyira izgultam mi lesz....iszonyat élveztem...a probléma a többi route-tal van....bár tudom mi lesz a kiscsajjal, de akkor is rossz látni/olvasni, hogy mit csinálnak vele....na mindegy...:D

viszont egy néhányrésze animeként eltudnám képzelni...maga a történet kicsit átlagos, de egy feszes, gyors tempóban elmesélve teljesen korrekt :D
kéne aludni inkább...:D

LasDen
holnapra meglesz :D abból jobban fogod érteni mivan....meg nincs is kedvem magyarázni (ha már úgyis benne van) :D

Zomil
Az ékezet hiba fel sem tünt, az legyen a legnagyobb baj :D

Zomil
Jaaaa neeem :D
Nem op/ed-t nem értettem, az ott egy külön mondat, de uj sorba kellett volna irnom :D, hanem a történetet nem nagyon, de már kezd világosodni :D
Szoval akkor most ezek a szamuráj csajok a 2. világháboruban nagyon védték japán vágták szét a gépeket, és most abbol a nemtom mennyiböl csajbol ez az egy reinkarnálodott most a 21.században? :)

Várom a 2. rész forditást mert kezdek kiváncsi lenni :DD

LasDen
igen mindketten Yagyuu-k....az hogy megcsókolta még nem jelent sokat...:D
ugye az elején mutatták a Jubeit meg a más csajokat (Szamuráj Mesterek, 2. rész) ahogy szétvágják a gépeket...ugye ki volt írva, hogy a Showa éra 20. éve...tehát a 2. világháború...szóval Jubei akkor élt, csak aztán valahogy reinkarnálódott ide nekünk...:D

a feliratról még annyit, hogy 2-3 helyen kibaszott velem, mer semmilyen betûtípusnál nem akarta bevenni az egyes ékezeteket...úgyhogy maradt ékezet nélkül...de majd konzultálok valakivel...:D

op/ed...nem értetted?? mármint a szöveget?? :D ha kell, akkor lefordítom azt, csak én úgy vagyok vele, hogy nekem a karaoke nem fontos, így hagytam......

Zomil
Jah azt kifelejtettem, h a cenzura ugyan zavaró, de legalább nincs sürün :D
Ilyen fekete pöttyök jelennek meg a meztelen részeknél...bár mondjuk most ugyan kicsit fura volt, de 2. résznél meg sztem már nem fog zavarni, ugysem azért nézném, h lássan a csajok melleit(najó azért az sem elhanyagolható) :D

Zomil
Nah megnéztem az elsö részt és tetszik(a felirat meg szuper :) ).
Az op/ed tetszik. Bár még nem igazán értem, h miröl szol :DDD
Most ugye a csaj aki megjelent Yagyuu Jubei, de nem Yagyuu a srác családneve is? :D Közben meg a csaj megcsokolta...nah mind1...majdk iderül, h ki is lehet a csaj :D

LasDen
oh...még a végén elérzékenyülök...:D

LeventeV
+1 itt is. es szerintem minden forumtag tamogatni fog.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Zomil
Nevetséges....miota megkérdezted a forumban semmi hir nemvolt róla, és mivel atx is cenzurázva adta le, szvsz az volt logikus, h ök dobták...
Mindenesetre, ha folytatod, 1 letöltöd tuti lesz :D

LasDen
végülis....heti 1 rész belefér...:D

armageddon666
És ha semmi nem használ akkor Cero! Vagy csak rakj be egy training arcot...

@

armageddon666
Még ha nem is olvasná senki. Ne add be a derekad az elnyomásnak! Küzdj! :D

@