Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zomil
Én csak azt mondtam, h lehet, h az angol sub se rakta ki és ezért nem rakta ki ö...nem azt mondtam, h nem kell kirakni, mert igen valóban helyesirási hiba, ha nem rakod ki...

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

armageddon666
Semmi köze egymáshoz ezeknek. Magyarban ki kell rakni a felkiáltójelet felszólítómondat végére. Pont. A forrásnyelv marhára nem számít ilyen szempontból. Ha spanyol szöveget fordítasz akkor kirakod az elejére a fejjel lefele kérdõjelet? Persze hogy nem.

@

PetruZ
*kiejtész = kiejtés
PetruZ
Ugyanez a téma a játékfordításoknál is és egyetértek vele: ha magyarra fordítunk, akkor a magyar helyesírás szabályai élnek (még a japán neveknél is, azaz nem az eredetit, hanem a kiejtész szerintit kell(ene) írni).
Zomil
Szvsz a mondatvégi irásjel elhagyásával nincs gond, mivel a japán nem használ a ponton kivül más mondatvégi irásjelet, igy valoszinüleg az angol sub-ban sem rakták ki, ezért gondolom a sub-hoz hüen ö sem rakta ki. :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

IMYke2.0.0.0
Csak jó tanács, belenézve az elsõ 2 *.ssa-ba:
- helyesírás-ellenõrzés
- felkiáltó jelek használata - sok, nagyon sok helyen kihagytad.

Felszólító módban a magyar felkiáltó jelet használ.
A {}-ben lévõk törlése nem fáradtság.

Fordításodban:
"Gyerünk, fussunk." - helyesen: Gyerünk, fussunk!

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

LasDen
railgun próbált szentimentális lenni meg minden faszom, de nagyon nem sikerült....eddigi legszarabb rész (16)
nagyon szenvedtem....kiakartam nyomni, de muszáj volt kibírni....:D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LasDen
sekireibe Minato sokszor olyan volt mintha tettette volna a figyelmet...
az egyik filmben vagy sorozatban mondták, hogy a tettettett figyelemhez elég, ha megismétled a mondat 1-2 szavát....:D õ is mindig ezt csinálta....elismételt valamit amit mondtak neki :D
Karasuba meg egy büdös kurva...jácca itt az agyát :D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

efti
Eve no jikan nagyon jo, csak ajanlani tudom

WWFSMD?

LasDen
nah...kész vagyok a sekirei 2. évaddal...fúú....nehéz volt de sikerült :D
ahogy ígértem belinkelem az egészet....vagyis csak azt amit én fordítottam...mivel az elsõ 2 részhez volt sub, így én csak a 3. résztõl csináltam :D
úgyhogy 10 rész itt...pahancojjatok :D

Máté94
TV
Az OVA még tart:)
Zomil
gz :)

RelakS
TV, vagy OVA?

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Máté94
Meg lett a 100. animém!^^
KissxSiss szerepében :)
IMYke2.0.0.0
<#finom><#nyes> - maihoz hasonló kaki idõjárásos napokon jól fog jönni.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

armageddon666
Nem, lesz még "rosszabb" is :P

@

IMYke2.0.0.0
Elsõ rész 1-2 percét megnézve: ez a "Hayate no Gotoku!" végig ilyen "beteg" lesz? :))))))
Mert akkor az "Excel Saga" megnézése utánra idõzítem.

LasDen
tisztában vagyok vele és láttam is hogy nagyon szép, de nem vitt még rá a lélek....:D

BEAST
Pedig nem rossz. :)

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
eve no jikan nekem is megvan, de valahogy még nem volt affinitásom elkezdeni....

IMYke2.0.0.0
Fúúú, végre!
A "True Tears"-t sikerült HD minõségben beszerezni - 1 hónap alatt.
Most a "Fate Stay Night", meg a "Time of Eve" van soron :)
Mindegyik megvan sokkal kisebb méretben - de megtekinteni végül (miért ne, ha van rá lehetõség) HD-ben szeretném õket.

Zomil
láttam index-eset is mikor a cseléd lány(nem jut eszembe a neve sry) forog azon a porszivon :D

Ruley
Ugye abban ez volt az alaptéma, hogy Haruka titokban otaku, ez van a címben is.

Aztán közben valahogy egy sima sulis slice-of-life romcom lett belõle, az egész otaku témából meg annyi hogy egy konkrét moe animét szokott nézni, meg egyszer elmentek a comiketre, de egyébként maga a lány karakterre kb. annyira tipikus otaku mint Furukawa Nagisa vagy Asahina Mikuru.

Most errõl a részrõl azért jutott ez eszembe mert abban is szerepelt ugyanez a rosszarcú apafigura, de ott abból ilyen komikus jakuza-háború, meg nevetséges puklik lettek mindenki fejére.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

LasDen
tele van ilyenekkel...rengeteg azumangas van :D

RelakS
jáj

Humoros-aranyosban mutattak rettenetes oldalt

VIGYÁZZ, TEKERD LE A HANGOT!

The Pinky and the Brain opening, kicsit másképpen

LasDen
akkó mindegy...azé kösz :D

RelakS
Hellsing

LasDen
kérdés....emmibõl van??

Zomil
kiváncsian várom :D

LasDen
szegény Kyousuke itta meg a levét annak is :D

efti
Nekem is most volt meg az ore no imouto 3, remelem fenntartjak a szinvonalat a sorozat vegeig. Felig meddig ismeros a tema amit boncolgat, a forumon tul en se nagyon tudok kivel animekrol beszelgetni :P

Igaz itthon talan kisse mas a tema, az emberek tobbsegenek az anime szo a dragonballt, a pokemont, meg a la blue girlt takarja..

Ruley: emlitetted, hogy ez a sorozat az aminek a Nogizaka Harukanak kellett volna lennie. Kifejtened kisse bovebben? Gondolkoztam azon a sorozaton, de eddig meg nem alltam neki.

WWFSMD?

LasDen
Hyakka Ryouranba remélem a továbbiakban több lesz a badass Jubei...:D de legalább körvonalazódik a történet miben léte is....

PetruZ
Sose bírtam a szimpla slapstick komédiákat, ez még ráadásul teljesen céltalannak és erõltetettnek is tûnt, "muszáj" volt elkaszálni. :)

Az Ore No Imouto 3. viszont jó volt, látszik, hogy azért körbejárják ezt az otaku témát és most a fater volt a soros. :) Kíváncsi vagyok a folytatásra, úgyhogy erre (is) mindenképpen maradok.
Máté94
Pedig teljesen bírható. :)
OP-ja is szerintem nagyon jó :)
efti
En altalaban megtartom a sorozatokat ameddig lattam oket, akkor is ha dobom

WWFSMD?

PetruZ
Az idény elsõ cancel-je nálam: Soredemo Machi Wa Mawatte Iru. A 2. részt a felénél abbahagytam, töröltem is mindet.
LasDen
én se igazán értem mi a baj a chihiroval....szerintem jó munkákat csinálnak...szeretem a fordításaikat :D

efti
Erdekes ez a gyujtooldal vs kiadok oldalai. Nalam a MALon megvan hogy mit nezek es mit tervezek nezni es Toshon nezem, hogy megjelent e armi amit epp aktualisan nezek. Ha lejar egy szezon csak akkor kell egyeztesgessek a PTW listammal, mert azert azt kb tudom fejbol hogy miket nezek. A toshon meg latszik hogy kiktol mik jonnek ki, mindenfele spoilerek meg commentek nelkul, igy azt is latni, hogy hogy allnak vele azok a csapatok akikkel nem nezem az adott sorozatot. Ha valamelyik csapat gyanusan kesik a tobbihez kepest es persze pont az o verziojukat valasztom ki mindig nagy tehetseggel evad elejen, akkor szoktam csak elmenni az oldalukra (ha van) es megnzem van e hir rola. Ha kiderul hogy dobtak akkor MALon megnezem ki forditja meg es kb ennyi is az egesz.

Chihiroval amugy mi a baj? MAr persze azon kivul hogy mar nem is tudom hany hetes kesesben vannak a Sekirei Pure engagement befejezo reszevel? (Mondjuk tavolrol sem annyival mint amennyire Frostiek lemaradtak a winter sonataval es pont az allando keseseik miatt a K-on!!-t is Coalguyssal fejeztem be) Mondjuk pont ami a K-on!!-t illeti csak nekik volt 1080as verziojuk, bar gyanitom upscale verzio, alighanem nem blu rayrol dolgoztak..

(Sorry a kesei hozzabofogesert, 8-20 meloztam, most volt csak eselyem net ele kerulni)

WWFSMD?

Gyõri Devi
az animébõl sok mindent kihagytak érdemes is végig olvasni

&#12420;&#12425;&#12428;&#12383;&#12425;&#12420;&#12426;&#36820;&#12377;&#12290;&#20493;&#36820;&#12375;&#12384;!

LeventeV
akkor valoszinu mangazni is fogok.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Lelouch
Úgy 3. évad, hogy csak az utolsó két rész készült el hozzá. A köztes rész pótolva már nem nagyon lesz, arra ott a manga... Elég sok dolog kimaradt.
BEAST
School Rumbe nekem is tetszett... bár érdekes, hogy az egyetlen jelenet amire most emlékszem az a hullócsillagos. :D Megyek meg is nézem megint.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

LasDen
olyan jó mint az elsõ nem volt...legalábbis szerintem...:D

LeventeV
masodik evad is rossz?

a harmadik evad 2 resz??? WTF az hogy lehed EVad?

LasDen
az elsõ évad télleg fasza volt...de aztán valami borzalom ami utána jön...a 3. évadnak nevezett förmedvény..jájj...:D
de Kenji végig nagyon aggya :D

LeventeV
School Rumble-t meg ma befejezem es kezdem is a masodik evadot. nagyon tetszik. reg nevettem ennyit.

Ruley
Az OreImo minden aminek a Nogizaka Harukának lennie kellett volna.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

LasDen
szegény Kyou...nem elég hogy így is semmibe veszik...még tennie kellett a lapátra...:D amúgy jó volt ore no...

IMYke2.0.0.0
Nem sok kedvem az ezredik oldalon regisztráláshoz - ez is hozzátartozik a dologhoz.
Így is 167 anime-sorozat vár megtekintésre - WII-katalógusom szerint, amiket az elmúlt 3 hónapban szereztem be -, azaz, sokkal több, mert az egyes folytatás-évadokat is egy fõkönyvtárba pakoltam az elsõ évaddal, elõzményekkel.
Bõven van mit néznem, így már csak bizonyos, valóban érdeklõdésemre számot tartó példányokra nézek rá - vagy megkezdett sorozatokra.

PetruZ
Az elsõ felét nem értem, egyáltalán hol merül fel. :) Az én agyam lyukas, mint a szita, nem tudok több száz animét fejben tartani, ezért tartok mindent rendszerezetten az AniDB-n. Nem kell több száz értékelést átfutnom se és spoiler veszély sehol sincs, mert egy adott anime, vagy group fõlapja (ami nem teljesen az, amit regisztráció nélkül lehet látni) mindent tartalmaz, amit látni akarok. Nem kell belemásznom semmilyen fórumba, topikba, kommentbox-ba, sehová. Minden ott van elõttem, azonnal számszerû értékelésekkel együtt, rövid ismertetõvel (ami általában az ANN-rõl származik). Rögtön látom a release-eket is, hogy melyik group vette fel, milyen minõségben, felirattal, hogy mikor raktak ki új epizódot, stb. Minden egyéb rendszerezésre is tökéletesen alkalmas (felrakom mylist-re, kapcsolok rajta ezerféle notification-t, értékelem számszerûen ideiglenesen v. végleg, stb., de ezek egyike sem kötelezõ). Utána egy mozdulattal átléphetek a group oldalára és már helyben is vagyok.

Te valahogy... fordítva csinálod. :) Ha megismersz egyféle dolgot, akkor csak ahhoz vagy hajlandó ragaszkodni, más nem létezik. Általában ezzel semmi baj nincs, csak szûkíti a látókört (no offense). :)

/Téma részemrõl is lezárva.