Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LasDen
itt nem én voltam az alany...az NSTT fansub (õk kérdezték, hogy lehet-e) és az Animany fansub pedig letiltotta õket gyorsan....
nem igazán értem....2 még 3 verzió is elmegy egy adott sorozatból (hisz angolba a nagyobb nevû animékból még több készül)....de nem értem hogy attól mer az elõzõeket is õk csinálták, abból mért következik, hogy csak õk csinálhatják akkor....

mondjuk ezek után szerencsésnek érezhetem magam, hogy a sekireitõl nem rúgdostak el....vagy a hyakka ryourantól....

#36821: 1. gyorsan megszokod....😄
2. hiszem, hogy van olyan "egyedi" stílusom, hogy felismerhetõ ki követte el....😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Seth
Volt nekem is tapasztalatom e téren.
Saikano.
1-4-ig vki más csinálta, de már fél éve nem jött ki új felirattal, mondom nem érdekel ,akkor is megcsinálom, feltöltöm AA-ra. Gondolkoztam rajta hogy teljesen elölrõl kezdem, de aztán úgy láttam jónak hogy mégsem. Próbáltam ugyanabban a stílusban, ugyanazokkal a megnevezésekkel dolgozni mint az 1-4 fordítója, csakhogy hû legyen akkor már az elõzõ részekhez.
5-6. rész feltöltése után kaptam is a levelet a fordítótól,melyben kedvesen elküldött a francba.
Ide-oda levelezgetés végén arra jutottunk, hogy õ ilyen körülmények között nem hajlandó dolgozni tovább a feliraton(na persze éppen a napokban szerette volna feltölteni,aham..), csináljak amit akarok.
Hirtelen felindulásból elkövetett fordítást csináltam hozzá. 😊

PSN ID.: Beegabor

armageddon666
http://animeaddicts.hu/forum.php?viewtopic.36.6150.1

ide nem kellett volna benéznem...

Elsõ két oldal.

Hát ez szánalmas.

Ha lenne szabadidõm csakazértis elkezdenék fordítani minden szart amit már "lestoppoltak"... HÁT MI A FASZT KÉPZELNEK ÚGY MÉGIS?

@

Zomil
jhaajjj már megint ez a logo váltás, most ezt kell megszoknom 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

armageddon666
Melyik üzenetet kiírta, micsoda? Vagy ez rajtad kívülálló? Vagy mi?

@

LasDen
nah...megint egy érdekes dolog a fordításokkal kapcsolatban....
Sora no otoshimono Forte kapcsán hangzott el....

"Hali!

zsocaika 1 kérdés!
Mii (pontosabban csak én) is nekiestünk(nekisetem) a sorozatnak. Gondoltam nem leszek pofátlan és megkérdezem, nem gond ha mi is fordítjuk, vagy inkább roló? Mert az ilyen perverz ecchik igazán ínyemre valók 😊
De feleslegesen meg nincs kedvem szítani a tüzet.
Amúgy kijött horriblesubs sora forte 4. része ma."

válasz postafordultával:

"Már bocs, de mi fordítottuk az elsõ évadot és az ovát is. Sõt, már a 3. részig ezt is. Szerinted erre mit mondjak? %-6"

ezt megint nem értem...ha jól tudom õk az egyetlenek, így elférnének...de ilyen indokkal monopóliumot teremteni, csak hogy több legyen az oldaluk statisztikája.....elõnybe vannak, mer én ilyennel nem is rendelkezem 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

LasDen
én meg azt imádom...😄 bár Ikaros nézhet ki bárhogy...a kedvencem 😄

ez a Nabari no Ou annyira nem jön be....a ninjás dolgok annyira nem nyûgöznek le....ugye naruto is taszít rendesen......ez nem vált ki ilyen hatást, de valahogy nem esek hanyatt a nagy tudásúktól...😄 meg úgy az egész kicsit unalmasnak hat 😄

Lelouch
Engem nem zavar a sok chibi forma Tomokinál, az elsõ évadban már hozzászoktam. 😄 Sztem amúgy elég sokat dob a poénokon. Engem inkább a chibi Ikaros zavar egy kicsit. 😄
LasDen
engem egy dolog zavar...hogy Tomoki kb. fél perceken kívül folyton chibi formájú....alapból nem zavar, hisz az elsõ évadnál sem zavart, de ott nem volt folyton ilyen....talán az elsõ részben volt normális huzamosabb ideig....azóta csak ilyen....apróság, ami nem is kéne, hogy zavarjon, de mégis bassza a csõröm egy picit...😄

IMYke2.0.0.0
Akkor megnyugodtam. Én megvárom, míg ezt az évadot is befejezik - van mit nézni elõtte.
De az elõzményeirõl is sok jót olvastam, emiatt is "vettem meg" õket.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

Lelouch
SnO: Forte

Eddig nem csalódtam a sorozatban. 😄
LeventeV
magyarra gondoltam. kar hogy nem forditjak. sebaj marad az angol.

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

Lelouch
Miért ne lenne? 😊 Vagy magyarra gondolsz? Az csak a 6. részig van.
LeventeV
a School Rumble masodik evadahoz nincs felirat?

Malakai
Ja az elsõ mondat az nem negatívum, mert egy átlagosabb szintre esett vissza az animáció az elsõ részben nagyon jótól. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Malakai
Szerintem már a második részben sokat esett az animáció minõsége, az elsõ rész parkolóban lévõ harcánál nagyon szép volt maga az animáció.

Én úgy félidõ környékén on-holdra tettem, azóta se visz rá a lélek, hogy folytassam.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

armageddon666
Ja az animációra egy szavam sem lehet. Tényleg nagyon jó volt. Mondjuk amennyit spóroltak a jelenetek ismétlésével, ez a minimum 😄

@

BEAST
Én meg pár rész után szüneteltettem a Bokura ga Ita-z. Jó lesz ez, csak nem most. Most nincs túl sok türelmem az ilyem lánykákhoz. 😄

Amúgy nekem tetszett a Kurokami, fõleg a harcjelenetek megvalósítása. Szépen mozogtak a szereplõk. A harcok pedig olyanok mint a legtöbb adok kapok anime-ben. Viszont nincs 1000+ részre nyújtva. 😛

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Máté94
De nagy volt Katanagatari 9. része 😄DDDDD
Togame-n látszik, hogy egy tini, akit csapdos a puberta 😄DD
armageddon666
Kurokamit befejeztem, megnéztem OVAt is. Meglepõen gyenge volt az egész. Vagy az adaptáció lett szar, vagy nõnek az igényeim... Annyi biztos, hogy ha még egyszer meghallom, hogy SHINKURO! vagy IKUSHIIDO MEGAEGZE!!!! Hát nem lennék vidám. Esetleg kínomban röhögnék. Annyi ponton szánalmas volt az egész. A timeskip meg plottwistek tetszettek, az, hogy minden rész ebbõl áll:
Szétverik Kurot, csávó végignézi, egyszercsak meggondolja magát -> SINKRÓ -> kicsit mintha mégsem, de azért mégiscsak összeverik még jobban -> IKSÍDÓ MEGÁEGZE! -> na itt már lehetett izgulni, mert vagy nyert, vagy még egy kicsit megverték...
Jee 😊

És most anime nélkül... megint.

@

armageddon666
Jja, mert #36799 egy nagyon lényeges komment volt, és egyáltalán semmi köze nem volt ahhoz, hogy még 4 kommentet generál. Tényleg, igazad van. BOCSÁNAT ÉN VOLTAM A FASZ! És elnézést azért is hogy kommentet írtam hozzászólás helyett, pedig még a Firefox is aláhúzza.

@

IMYke2.0.0.0
Te erõlteted még mindig...

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

armageddon666
Az, de mint mondtam, nem azért nem írtam le jómagyarul, mert "ciki a magyar" vagy mert "ni kotoba baka gaijin desu yo ne~", hanem mert egyszerûen nem jutott hirtelen eszembe, hogy mi a lófasz magyarul az a rózsaszín gaz, illetve hirtelen a virágszirom helyett is csak a "petal" villant be...

Témáról le lehet szállni...

@

Máté94
Lehet, de tudom, hogy ezt a képet én láttam már máshol😊
Az (talán) Air-es kép a falon.

IMYke2.0.0.0
Azért a cseresznyefa virágszirom "nem lefordítása" eléggé érdekes volna...

armageddon666
több karakter is (bár ilyenkor mindig jöhet a magyarázkodás), illetve nem jutott eszembe... így is megerõltettem magam, mert majdnem leírtam, hogy "petals of sakura" ... egyébként pontosabb is lett volna, mert nem a virágok, hanem a szirmok hullanak. De ez a szó sem jutott eszembe mikor írtam a postot.

Szóval nem vagyok sem weeaboo, sem "sznob" ilyen téren. Bár általában bizonyos dolgok lefordítása ellen vagyok.

@

Seth
a cseresznyefa már kínos ? 😉

PSN ID.: Beegabor

Gurren
tudom.

armageddon666
Azok a sakura virágai.

@

Máté94
Hûûûû, pedig azt hittem ebbõl van a kép. Vagy legalábbis valami háttérképnek készített képbõl. Akkor ez FAIL. 😄DDD
Gurren
tavasszal esik a hó?

LeventeV
a kepet nem igazitottak a dolesszog iranyaba?

LasDen
az árnyék???

Máté94
Akkor leegyszerûsítem egy kicsit. Mi a "baj" a képpel? 😊
NEOreg3
egy cseresznyefa elõtt áll egy ember

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

Máté94
Na ki találja ki mi van a képpel? 😊
LasDen
húú....hbo-n volt, így megnéztem a DB: Evolúciót....atyám, hogy mekkora fos volt....nem nagyon akartam megnézni, de ez rosszabb volt mint vártam....
mondjuk szerintem pont a legkevésbé adaptálható anime.....
ha lesz evangelion film remélem nem lesz ilyen gagyi...😄

LasDen
jó....akkor tuggya a faszom....😄

Lelouch
Ez a "verekedõs cucc" nem a 10. részben volt. 😄
LasDen
ezt verekedõs cuccot tuti láttam...csak a vége nélkül....de bakemonogatari amúgy se hatott meg annyira, hogy újra nézzem ilyenek miatt....

IMYke2.0.0.0
Akkor szerencsés vagyok. 😊

Lelouch
Pontosabban nem készült el teljesen az animáció.
Lelouch
Bakemonogatari 10. rész?<#vigyor> Nem készült el a TV-s határidõre, így azt mindenképpen érdemes BD-s változattal nézni. 😄
LasDen
passz...biztos velem van a baj, hogy ilyenek nem hatnak meg....ezekért nem fogok várni/újra nézni csak mer kicsit bõvítették a jelenetet...vagy met uncensored...jujj....

Lelouch
Pl. hogy láthass ilyeket is? (csak az nézze, aki már látta a Bakemonogatarit)

De a SHAFT nagyon sok dolgot át is szokott rajzolni a BD-változatra(egy példa), vagy van hogy csak a BD-kiadásra készül el normálisan egy rész. 😄 (Pl. Nadeko Snake ep. 2)
LasDen
hülye vagyok....nem értem....

armageddon666
Hogy ne hangos képeskönyvet olvassak <#idiota>

@

LasDen
de amúgy ha shaft, akkor mé kell bluraynek lennie??? 😄

armageddon666
engem átbasztak... valami Arma fazon... hú de megütöm -.-
Akkor csak jöjjön ki végig 😄

@