72811
kep
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]

Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
  • Maala
    Nem tudom, milyen szerelmi szálról beszélsz, Rem viszonzatlanjáról, vagy Subaru viszonzatlanjáról. Ez aztán szerelmi szál. :-D
  • DasIsFuck
    Szerintem az egész meglett volna a Rem-es szerelmi szál nélkül, helyette építhették volna Emiliát és kapcsolatát Subaruval.
  • Maala
    Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a legelső találkozásuk - ami irl is nagyban meghatározza a valakihez való viszonyodat - elég jól sikerült, szóval nem csak a "legszebb lányt akarta megszerezni".

Aztán persze jött a lejtő, meg a süllyesztő.
  • IMYke2.0.0.0
    Igen, valószínűleg ez indukálta a dolgot.
    Meglehetősen átlátszó a dolog. :(
  • DasIsFuck
    Gondolom az esetleges folytatások miatt jobban megérte így.
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.07.13. 10:54:20
  • IMYke2.0.0.0
    "A "legszebb" csaj meg viszont szerette."

Még a végén sem lett kimondva.

//"hogy a célközönség mindig validálni tudja, hogy ez még mindig egy hozzá hasonlóról szól."

Nem ok nélkül ('átlagos') tinik a főszereplők is... 99%-ban az animékben. (Mangát, LN-t nem olvasok)
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.07.13. 10:22:57
  • DasIsFuck
    A "legszebb" csaj meg viszont szerette. Rem eleve egy totálisan felesleges karakter volt történet szempontjából.

Szerintem nem az azonosuláson van a hangsúly, hanem, hogy felismerjék a rájuk jellemző jellemvonásokat az adott MC-n egy olyan helyzetbe, amibe ők soha nem kerülhetnek.
    A "szánalmas" jellemvonás szükséges, hogy a célközönség mindig validálni tudja, hogy ez még mindig egy hozzá hasonlóról szól.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem ok nélkül írtam így: "Kicsit mintha..."

Subaru is loser volt, aki az új világban friss lappal kezdhetett, de loser maradt -- holott, a halál utáni új élet esélyt adott neki minduntalan. Ahogy őszintén, azért amilyen valójában szerették, de a majom a "legszebb" csajra hajtott (tipikus, IRL hozzáállás).
  • BEAST #69958
    Re:Zero pont nem ilyen volt. A srác egy új világban találta magát, ahol időről időre meghalt és kezdődött minden előlről. Nem volt nagy hatalma vagy ereje, egy egyszerű fiú volt akinek fogalma se volt mi történik vele. Teljesen érthető volt hogy kiborult/összeomlott. Sőt inkább az a rész nem tetszett, hogy a végére teljesen keménynek hitte magát pedig kb semmi sem változott.
    Utoljára szerkesztette: BEAST, 2018.07.13. 09:46:50
  • IMYke2.0.0.0
    //Kicsit mintha a Re:Zero-ról is írtál volna...
  • BEAST #69956
    Tegyük fel igazad van és a célközönség is kb ilyen szánalmas, akkor pontosan miért is szeretnének olyan karakterrel azonosulni aki egy új fantasy világba csöppenve, korlátlan hatalommal megáldva is ugyan olyan szánalmas? Hogy előtte milyen az nem számít, pont ez a lényege az isekai témának, új esély, előnyösebb keretek között.
  • IMYke2.0.0.0
    És fel se áll neki...
  • Nirz
    Az író nagyon jól ismeri a célközönséget, self-insert persze hogy szánalmas az MC!
  • BEAST #69953
    Egy ideig követtem a mangát, kb mint minden isekai/fantasy cuccot amire rálelek, de ezt egy idő után teljesen elfelejttem egészen addig amíg bejelentették, hogy anime lesz belőle. Sajnos az mc semmiféle fejlődést nem mutat. :/
  • PetruZ
    Van a mangában egy Emil nevű, elég fontos karakter (gondolom, az animében is hamarosan fel fog bukkanni). Eleinte irritáló szépfiúnak tűnik, de elég hamar kiderül róla, hogy
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    nem csak a szája jár, nagyon is érti a dolgát, nem fél kiállni az elveiért
    , és egész szimpi figura lesz belőle, mindenféle csalás nélkül. Nos, kár, hogy nem ő a főszereplő...
  • BEAST #69951
    Nem feltétlenül. Sok történetben ha bénán is kezdenek akkor idővel felnőnek a feladathoz, vagy rögtön valami "csalásnak" köszönhetően kemények és ennek köszönhetően megmaradhatnak emberségesek. Az ilyen szánalmas karaktereket viszont nem bírom, csalással felérő hatalma van, de folyamatosan a belső monologjait kell hallgatnunk hogy NEM MER nőkkel beszélni.

Vannak ennél rosszabb sorozatok is amik sokkal jobb főszereplővel rendelkeztek.
  • LasDen #69950
    quality trash
  • Maala
    Ezt kb. mindegyik hasonló isekai-ra el lehet mondani. :-D
  • BEAST #69948
    Kb ennyi értelme is van a sorozatnak, az mc az egyik legszánalmasabb amit isekai történetben láttam.
  • LasDen #69947
    aha
  • Count Adyn
    isekai maou? ma szedtem le de még nem néztem bele csak olvastam hogy ien plot-heavy:D
  • LasDen #69945
    hmm...
  • PetruZ
    Angolmois: Genkou Kassenki: Tsushima (vagy ha így ismerősebb, Csuzima) félúton fekszik Korea és Japán között, még japán fennhatóság alatt. A középkorban ez a hely volt Japán legnyugatibb vége és fontos kereskedelmi támaszpont volt a szigetvilág és a kontinens között. Ide száműzték a bűnözőket és a kitaszított, lefokozott tisztségviselőket, hiszen a szigetről nem menekülhettek a tengerszorosban állandó viharok miatt. Még a híres csuzimai orosz-japán tengeri ütközet (1905) előtt azonban egy másik híres történelmi esemény is elkezdődött itt: a mongolok Japán elleni első inváziója (1274). Kilencszáz hajó és kb. 25 ezer harcos indult el mongol vazallus Koreából a japán partok felé. Az első állomásuk Tsushima...
    Egy, a történelmi forrásokon alapuló manga feldolgozása. Jóféle historikus akció-dráma sok paradicsomlével. :)

Történelem spoiler:
    Az első rész október 3-án ér véget, amikor a mongolok elindultak a hajóikkal. Két nappal később egy 1000 fős egység száll majd partra a szigeten, legyőzik a japán véderőt (az első rész kezdetén a csata) és csomó szigetlakót lemészárolnak. Kétlem, hogy két nap sztorija lenne csak a sorozat, inkább valami partizános, vagy foglyul esős és megmenekülős folytatásra tippelek.

Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.07.11. 21:31:10
  • EnxTheOne
    Elég jellempróbáló feladat lesz számomra hogy kibírjam amíg lemegy a teljes évad, és hogy egyben megtudjam nézni majd :D
    Jó sorozatoknál nem szeretek 1 hetet várni a részre,
    Boku no hero-nál is így akartam de egy random youtube videóban találkoztam a you say run ost-vel és elbuktam :D:D
  • Malachit
    Valahol le volt írva, hogy mi várható az évadban. Lehet itt volt a link is egy korábbi hozzászólásban, ha jól emlékszem. :)
  • PetruZ
    Overlord III: Az első részben tanúi lehetünk Nazarick egy szabadnapjának és felbukkan pár új helyi karakter is, valamint a végén történik valami, ami talán előrevetíti, mi következik ebben az évadban.
  • LasDen #69940
  • PetruZ
    Meg amikor megnyalja az ujját...
  • LasDen #69938
  • PetruZ
    Nem "ha jól látom", mindkettőt Satoshi Mizukami írta és rajzolta. :) Magyar nem foglalkoztat, de gondolkozok rajta, hogy hobbiból elkezdem, ha lesz valami normális group release is belőle, nem csak HS.
  • PetruZ
    Asobi Asobase: Három lány egy középiskolában. Egyikük amerikainak tetteti magát, pedig születésétől fogva Japánban él, a másik teniszbajnok lehetne, de inkább a népszerűséget hajkurássza, a harmadik pedig vérprofi a könnyű játékokban és ezzel csikar ki engedményeket a többiektől... Slice-of-life a gyors, néha morbid viccek és helyzetek kedvelőinek. Érdekes rajzstílusa is van, az arcok különösen kifejezőek. Jóféle eddig, marad.

Jashin-chan Dropkick: Itt öt lány van: a loli boszorkány a láncfűrészével és szadista hajlamaival; a regenerálódó skorpiódémon, akit megidézett és aki meg akarja őt ölni, de mindig ráfarag; a kissé paranoiás angyal, akinek eltűnt a glóriája és igazából csak bosszantásból van meghívva vacsorára; valamint egy bikadémon és egy medúza, akikről még nem sokat tudni. Így telnek napjaik békében, boldogságban... ja, nem. :)
    Valamiért volt egy olyan előérzetem, hogy ez lesz az új Binbougamiga!, de messze van attól a szinttől. Kicsit túlzásba vitték a viccesre vett kegyetlenkedéseket és véres részeket. Pár részt még adok neki.
  • Prof William
    A Planeth With jónak tűnik. Ráadásul ha jól látom az rajzolója aki a Lucifer and the Biscuit Hammernek is. Az animét fordítja magyar csapat?
  • BEAST #69934
  • LasDen #69933
  • DasIsFuck
    Hataraku-ra kiváncsi vagyok, nekem régebben nagy kedvencem volt az Ozmózis Jones és a rajzfilmsorozat:)
  • LasDen #69931
  • PetruZ
    Ongaku Shoujo: A szezon éneklős-idolos lánycsapat animéje (a szokásos folytatásokon túl). Elég Idolmaster-koppintás szaga van...
  • PetruZ
    Hataraku Saibou: Egy újonc vörösvértest lány az első munkanapjain rögtön egy baktériumfertőzéses esemény közepébe csöppen, ahol megismerkedik egy különös fehérvértesttel.... Igen, egy emberi test belseje, antropomorfizált belsőségekkel, nyomozós-akciós slice-of-life egy megaváros díszletei között. Akinek hipochonder hajlamai vannak, bele se kezdjen. :) Nekem mondjuk nem jött be az első rész, kihagyom.

Hyakuren no Haou to Seiyaku no Valkyria: Hősünk most nem egy másik világba, hanem a múltba, valamikor a földi bronzkorba kerül, ahol napelemmel működő okostelefonjával "csalva" (nem csak a wikipédia, hanem bizonyos feltételekkel a hazatelefonálás is működik...) egy kis klán pátriárkája lesz és a korhoz illő technológiai újításaival naggyá teszi őket... Klisés ecchi harem isekai, de a bronzkor ad valamennyi egyediséget és némi történelmi-katonai vetülete is van.

Planet With: Erről már írtam a manga kapcsán (és az anime kb. 2-3 részen belül le is fogja hagyni). Aki most mechás stuffot keres, nem hiszem, hogy jobbat talál ennél. Felrúgja a kliséket, kellően misztikus és érdekes, és semmi sem az, aminek látszik.
  • dave9004
    igen végülis szép vége volt, Hachi-Nana majd ott lesz ők nem öregszenek :)
  • Maala
    Ne aggodj, ősszel jön az új SAO anime évad, az LN legjobb részének feldolgozásával. :-) Bár megértem, hogy miért voltál depressziós a Mother's Rosario után...
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.07.08. 05:32:00