72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#69948 Kb ennyi értelme is van a sorozatnak, az mc az egyik legszánalmasabb amit isekai történetben láttam. -
#69947 aha -
#69946 isekai maou? ma szedtem le de még nem néztem bele csak olvastam hogy ien plot-heavy:D -
#69945 hmm...
-
#69944 Angolmois: Genkou Kassenki: Tsushima (vagy ha így ismerősebb, Csuzima) félúton fekszik Korea és Japán között, még japán fennhatóság alatt. A középkorban ez a hely volt Japán legnyugatibb vége és fontos kereskedelmi támaszpont volt a szigetvilág és a kontinens között. Ide száműzték a bűnözőket és a kitaszított, lefokozott tisztségviselőket, hiszen a szigetről nem menekülhettek a tengerszorosban állandó viharok miatt. Még a híres csuzimai orosz-japán tengeri ütközet (1905) előtt azonban egy másik híres történelmi esemény is elkezdődött itt: a mongolok Japán elleni első inváziója (1274). Kilencszáz hajó és kb. 25 ezer harcos indult el mongol vazallus Koreából a japán partok felé. Az első állomásuk Tsushima...
Egy, a történelmi forrásokon alapuló manga feldolgozása. Jóféle historikus akció-dráma sok paradicsomlével. :)
Történelem spoiler:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az első rész október 3-án ér véget, amikor a mongolok elindultak a hajóikkal. Két nappal később egy 1000 fős egység száll majd partra a szigeten, legyőzik a japán véderőt (az első rész kezdetén a csata) és csomó szigetlakót lemészárolnak. Kétlem, hogy két nap sztorija lenne csak a sorozat, inkább valami partizános, vagy foglyul esős és megmenekülős folytatásra tippelek.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.07.11. 21:31:10 -
EnxTheOne #69943 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Elég jellempróbáló feladat lesz számomra hogy kibírjam amíg lemegy a teljes évad, és hogy egyben megtudjam nézni majd :D
Jó sorozatoknál nem szeretek 1 hetet várni a részre,
Boku no hero-nál is így akartam de egy random youtube videóban találkoztam a you say run ost-vel és elbuktam :D:D -
Malachit #69942 Valahol le volt írva, hogy mi várható az évadban. Lehet itt volt a link is egy korábbi hozzászólásban, ha jól emlékszem. :) -
#69941 Overlord III: Az első részben tanúi lehetünk Nazarick egy szabadnapjának és felbukkan pár új helyi karakter is, valamint a végén történik valami, ami talán előrevetíti, mi következik ebben az évadban. -
#69940 -
#69939 Meg amikor megnyalja az ujját... -
#69938 -
#69937 Nem "ha jól látom", mindkettőt Satoshi Mizukami írta és rajzolta. :) Magyar nem foglalkoztat, de gondolkozok rajta, hogy hobbiból elkezdem, ha lesz valami normális group release is belőle, nem csak HS. -
#69936 Asobi Asobase: Három lány egy középiskolában. Egyikük amerikainak tetteti magát, pedig születésétől fogva Japánban él, a másik teniszbajnok lehetne, de inkább a népszerűséget hajkurássza, a harmadik pedig vérprofi a könnyű játékokban és ezzel csikar ki engedményeket a többiektől... Slice-of-life a gyors, néha morbid viccek és helyzetek kedvelőinek. Érdekes rajzstílusa is van, az arcok különösen kifejezőek. Jóféle eddig, marad.
Jashin-chan Dropkick: Itt öt lány van: a loli boszorkány a láncfűrészével és szadista hajlamaival; a regenerálódó skorpiódémon, akit megidézett és aki meg akarja őt ölni, de mindig ráfarag; a kissé paranoiás angyal, akinek eltűnt a glóriája és igazából csak bosszantásból van meghívva vacsorára; valamint egy bikadémon és egy medúza, akikről még nem sokat tudni. Így telnek napjaik békében, boldogságban... ja, nem. :)
Valamiért volt egy olyan előérzetem, hogy ez lesz az új Binbougamiga!, de messze van attól a szinttől. Kicsit túlzásba vitték a viccesre vett kegyetlenkedéseket és véres részeket. Pár részt még adok neki. -
Prof William #69935 A Planeth With jónak tűnik. Ráadásul ha jól látom az rajzolója aki a Lucifer and the Biscuit Hammernek is. Az animét fordítja magyar csapat? -
#69934 -
#69933 -
#69932 Hataraku-ra kiváncsi vagyok, nekem régebben nagy kedvencem volt az Ozmózis Jones és a rajzfilmsorozat:) -
#69931 -
#69930 Ongaku Shoujo: A szezon éneklős-idolos lánycsapat animéje (a szokásos folytatásokon túl). Elég Idolmaster-koppintás szaga van... -
#69929 Hataraku Saibou: Egy újonc vörösvértest lány az első munkanapjain rögtön egy baktériumfertőzéses esemény közepébe csöppen, ahol megismerkedik egy különös fehérvértesttel.... Igen, egy emberi test belseje, antropomorfizált belsőségekkel, nyomozós-akciós slice-of-life egy megaváros díszletei között. Akinek hipochonder hajlamai vannak, bele se kezdjen. :) Nekem mondjuk nem jött be az első rész, kihagyom.
Hyakuren no Haou to Seiyaku no Valkyria: Hősünk most nem egy másik világba, hanem a múltba, valamikor a földi bronzkorba kerül, ahol napelemmel működő okostelefonjával "csalva" (nem csak a wikipédia, hanem bizonyos feltételekkel a hazatelefonálás is működik...) egy kis klán pátriárkája lesz és a korhoz illő technológiai újításaival naggyá teszi őket... Klisés ecchi harem isekai, de a bronzkor ad valamennyi egyediséget és némi történelmi-katonai vetülete is van.
Planet With: Erről már írtam a manga kapcsán (és az anime kb. 2-3 részen belül le is fogja hagyni). Aki most mechás stuffot keres, nem hiszem, hogy jobbat talál ennél. Felrúgja a kliséket, kellően misztikus és érdekes, és semmi sem az, aminek látszik. -
#69928 igen végülis szép vége volt, Hachi-Nana majd ott lesz ők nem öregszenek :) -
#69927 Ne aggodj, ősszel jön az új SAO anime évad, az LN legjobb részének feldolgozásával. :-) Bár megértem, hogy miért voltál depressziós a Mother's Rosario után...
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.07.08. 05:32:00 -
#69926 FranXX lezaras gyonyoru volt. Bar a show masodik fele tenyleg nem volt annyira eros de ez az utolso resz nagyon jo volt. Reg ereztem szomorunak magam mert nem fogom oket tobbet uj reszekben latni. Talan a SAO nal ereztem magam hasonloan.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!es visszajottek de mar mindenki meghalt :(
Utoljára szerkesztette: CSOCSO, 2018.07.08. 05:03:41 -
#69925 15 -
#69924 GL-ben merre jarsz? Epizodszam eleg. :-) -
#69923 En kesobb nezem meg majd ha lefekudt mindenki. Nagyon jo volt az eleje. 02 edes volt az elejen de azert nem felejthetetlen karakter. Gurren Lagann jobban tetszik. FranXX ban az jott be leginkabb, hogy minden epizod utan megtobb kerdes vetodott fel es kb a haromnegyedeig semmi valaszt nem kaptunk. -
#69922 Darling in the FranXX is véget ért ma. talán a 16. résztől kezdve nem tudta hozni az 1-15 színvonalát, de azért a sztori lezárult, a vége elfogadható szerintem. Aki látta, annak mennyire tetszett a lezárás? -
#69921 Batman Ninja: Nem vagyok a bőregér nagy rajongója, de az előzetesek alapján érdekes crossover-nek tűnt, most viszont úgy érzem, elvesztegettem másfél órát. Az elején még szolíd, tűrhető Batman mellékszálnak tűnt, ami aztán elég nevetséges és kínos folytatást eredményezett. A "Batgod" kiszólásnál kínomban röhögtem csak, hogy ezt teljesen komolyan gondolták. Volt néhány pofás harcjelenet benne, de ennyi, senkinek sem ajánlom. 3/10 -
#69920 Harukana Receive: Hősnőnk a nagyvárosból érkezik Okinawára a nyári szünetben, hogy a nagymamájánál és unokatestvérénél lakjon. A sziget híres a tiszta tengerpartjairól és a strandröplabdáról, és persze, mint korábbi röplabdásnak, máris megtetszik neki ez a sport is - még ha egyesek kicsit túl komolyan is veszik a dolgot... Egyelőre elmegy és a várakozásokkal ellentétben nem a boing-boing van a középpontban (bár a sport maga persze adja a különleges látószögek gyakori alkalmazását)
Satsuriku no Tenshi: Pszicho-thriller egy különös labirintusba szorult lányról, ahol az őt üldöző sorozatgyilkos talán a szabadulása útját is jelentheti... Nem igazán kedvelem ezt a műfajt, nem fog meg, úgyhogy ennyi elég is volt.
Chio-chan no Tsuugakuro: Chio-chan útja minden reggel az iskolába kész kaland, akár útlezárással találkozik (amikor éppen késésben van), vagy amikor az iskola egyik büszkesége, a népszerű futóbajnok szólítja meg. Chio-chan egyébként egy meglehetősen zárkózott és szociális kihívásokkal küszködő ultra-gémer, aki a világ sok aspektusát a játékokban tapasztaltak szerint éli meg... Pont most volt róla szó, mintha Tomokót látnám, csak normálisabb kivitelben. :) Vicces, jópofa eddig, tele játék utalásokkal (az első részben pl. Assassin's Creed és talán Rainbow Six volt). -
#69919 Hát, mondjuk úgy, hogy hozzám az anime témája eléggé közel állt, talán ezért is tetszett Tomoko karaktere annyira. -
#69918 "Legendary Pictures will co-produce a live-action adaptation of the mecha anime franchise “Gundam” with series owners Sunrise, the two companies announced at Anime Expo in Los Angeles on Thursday."
HOLY FUCK :OOO -
#69917 Eddig nálam egyértelműen a Chuukan Kanriroku Tonegawa a legjobb, ami az Ultimate Survivor Kaiji spinoffja. Az abban szereplő Teiai Corp 2. emberét Tonegawát követjük, ahogy próbál az elnök jó kedvére tenni. Az első rész fantasztikus volt :D Egyedül az eredeti narrátora Tachiki Fumihiko hiányzik belőle zawa zawa...
Eddig az Island meg az Isekai voltak még elfogadhatóak. Oszt ennyi...
-
#69916 Nekem a Hanebado! első része bejött. Island meg egyelőre érdekel h nézzem tovább. Am sem dobálok első részek után általában. Többit meg nem láttam munka miatt. -
#69915 Tomoko a legviccesebb és legszomorúbb női karakter, akit eddig animében láttam -- egy hétköznapi, átlagos, kishitű fiatal nő, akit épp ezért vigasztalna a (férfi)ember folyton.
Számomra érdekesebb otaku lány, mint Kirino volt az Oreimo-ban, például. (Mondjuk, Kuronekót azé' kicsit jobban kedvelem még). -
#69914 Nálam gyorsan az egyik kedvencemmé nőtte ki magát a sorozat. -
#69913 Isekai Maou to Shoukan Shoujo no Dorei Majutsu: Az azonos című LN és manga adaptációja, egy újabb n+1. harem isekai. A mangát elkezdtem, de a második kötet végén dobtam, nem jött be. Nem is tudom, mit reméltem az anime változattól, pedig ugyanaz a kb. változtatás nélküli sztori. Kasza.
Banana Fish: Nagyon amerikás, nagyon bűnözős-maffiózós, ahol egy új, mindennél veszélyesebb és furcsább drog felbukkanása okoz galibát, és már az elejétől fogva elhallgatásokkal mesterségesen túl van komplikálva. Ez sem tetszett, kasza.
Shichisei no Subaru: LN feldolgozás ez is, egy fantasy MMO-ról, ahol ha meghalsz, törlődik az account-od is. A hősök egy híres csapatot alkotnak, akik egyszer nagyon falatba harapnak, mint amivel elbírnának... Sajnos igen gyenge ez is, kuka.
Sajnos igen gyengén indul ez a szezon... vagy én lettem válogatósabb? Remélem azért lesz valami újdonság, ami nézhető...
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.07.05. 22:01:24 -
#69912 Sajnos, ez igaz.
Nekem azért lett aktuális a rákeresés a 2. évad esetleges készültére, mert tegnap este hangulatba kerülve 4 részt végignéztem és rég röhögtem ennyit, szinte folyamatosan...
//Fantasztikus görbe tükör az egész sorozat.
//Szerk.: Annak idején nekem 8/10-et ért a 12+1 rész.
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.07.05. 21:53:06 -
#69911 én szívesen fogadnám, de, ebben az esetben sajnos, ezeknek a petícióknak nincs sok hatásuk... -
#69910 https://www.ipetitions.com/petition/watamote-season-2
"私がモテないのはどう考えてもお前らが悪い!; Watashi ga Motenai no wa Dou Kangaete mo Omaera ga Warui!; It's Not My Fault That I'm Not Popular!; Watamote
Description: Kuroki Tomoko is a super popular, high school girl who has had 50 years of dating experience and 100 boys... in the Otome game world. In the real world, she is a 15-year-old shut in who has all of the qualities of a "mojo" (a gloomy or unpopular woman).
However, when school isn't going as she expected, and she isn't as popular as she had thought she was, she takes a look at herself in the mirror for the first time in a few years, and has some shocking revelations...
If you've seen the OVA, you probably agree with me that it should have a season 2. And it would probably be much more interesting, since Tomoko has someone who thinks of her differently (other than Yuu). I think this relatable gal deserves another season!"
1,004 Signatures -- Goal: 1,000 -
#69909 Yama no Susume S3: A "hegymászós" sorozat kb. ott folytatódik, ahol abbamaradt. A sztori az eddigiek alapján valószínűleg az előző szezonban elbukott Fuji-mászás megismétlése körül forog majd.