72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#69988 ó az új 2B-s logo? -
#69987 Nekem csak 1 rész ment -- rettenetes élmény volt akkor.
Nem kizárt, hogy rossz passzban voltam, de... -
#69986 Köszönöm, szerintem vetek rá egy pillantást :) -
#69985 Az egyik legjobb (hanem a legjobb) versenyzős animének tartják, láttam már belőle néhány részt régen, de tényleg végig kéne már nézni az összeset.:) -
Prof William #69984 Boldog Születésnapot! -
#69983 Sziasztok!
Ezer helyen láttam már azt az animét amiben autóversenyeznek, mert mindig csinálnak belőle valami memét vagy coubot. Most már nem bírtam ki és utánanéztem, hogy mi az. Mit gondoltok az Initial D-ről? Nagyon jónak tűnik. -
#69982 Tánk Jú veri a macskát!
Utoljára szerkesztette: RelakS, 2018.07.15. 10:00:24 -
#69981 Háppi Bőszdéj -
#69980 Arigatou Gozájmacska!
(Köszönöm! :) )
-
#69979 Boldog szülinapot Rirakszü!
(RelakS)
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.07.15. 08:40:08 -
#69978 ending is jo:D
-
#69977 Sunohara-sou no Kanrinin-san: Hősünk vidékről kerül fel Tokióba, egy többszobás magánkoliba. Mivel nagyon lányosnak néz ki, eleinte persze mindenki annak nézi, ő pedig túlságosan zavarban van ahhoz, hogy egyáltalán megszólaljon. És a ház tele van nagymellű nőkkel (is)... Az első rész nem győzött meg, tipikus, félreértéseken alapuló sulis komédia.
Grand Blue: Kb. mint az Amanchu, csak úgy 4-5 évvel idősebben, egyetemista korban, és shonen stílusban. Fiúk, lányok vegyesen, tenger, merülés, hajókázás, pia, őrültségek... Nem bejövős ez sem.
Yuragi-sou no Yuuna-san: Hősünk vándorló exorcista, aki ökleivel püföli el a rendetlen szellemeket. Útja során eljut egy onsen faluba, ahol az olcsó fogadó a hírnevét az ott "élő" kísértet miatt kapta. Mivel sokan félnek a helytől, csak az excentrikus alakok maradnak meg a falai között. Term. mind csupa nő a szokásos klisék szerinti eloszlásban... Harem komédia, ez se nyert.
Utoljára szerkesztette: PetruZ, 2018.07.14. 18:44:03 -
#69976 pont ugyanolyan fosnak tűnik mint az első rész. De biztos megnézem majd...... -
#69975 Gintama 2 film -
#69974 Majd sor kerül rá biztos. Részemről úgy vélem, hogy egyikkel se járunk jól....:D -
#69973 Több értelmét látnám az anime változatának, mint az Isekai Maou-nak. :) -
#69972 jajj a kekkon yubiwa mekkora egy fasság :D -
#69971 Nálam most ebben a témában a kedvencek:
- Tensei Shitara Slime Datta Ken - Halála után hősünk egy fantasy világban találja magát, ahol egy slime formájában kell élnie az életét. Szerencséjére neki is megvannak a maga csalásai, szóval nem tapossa el az első ellenfele. :)
- Kekkon Yubiwa Monogatari - A főszereplő egyszer csak azon kapja magát, hogy élete nagy szerelme épp hazatérni készül egy másik világba és mivel nem tervezte, hogy lemond róla ezért követi őt a portálon keresztül. Az új világban úgy adódik, hogy ő lesz a "gyűrűk ura" amihez a gyűrűket birtokló hercegnők bizalmát kell megszereznie.
- Genjitsushugisha no Oukokukaizouki - Ez kivételesen nem éppen egy harcos fantasy manga, itt a hős a 21. századi tudásával próbál javítani egy fantasy középkori birodalom életén. Ezt olyan jól csinálja, hogy a király inkább lemond a trónjáról a javára, majd a fele királyság mellé a királylány kezét is neki ígéri.
De mostanában már tényleg annyi van, hogy kb hetente/havonta változik épp mi a top3 :D
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2018.07.13. 16:30:58 -
#69970 Mivel a Re:Zero 6-7 kötetét sűrítették össze 25 részre, nehezen eldönthető, jobban jártunk-e így vagy rosszabbul. A könyveket nem olvastam, így nem tudom, Subaru lelkizéséből van-e több, vagy az epic eseményekből, esetleg a romantikázós részekből. A sorozat nekem összességében bejött, inkább volt pozitív, a közepén lévő mély hullámvölgyet kivéve.
Egyébként ha már isekai, szerintem a top 3 manga a témában most (a más jellegű, nálam magasan top favorit Youjo Senki-t és a szintén nagyon eltérő Nobunaga no Chef-et leszámítva):
- Isekai Tensei Soudouki: Az MC hármas személyiségű, bár csak az egyik (az evilági) domináns ebből, mindenesetre elég tökös legény kúl pówerek nélkül is. Már van egy ígérete egy királyi hercegnőre és a korábbi nevelőnőjét is feleségül akarja venni, és ahogy áll most a helyzet, lehet, még egy másik ország hercegnője is összejön neki politikailag. :) A sztori ennek ellenére sem a különféle nagyerejű dolgok egymásra hajigálásából és háremből áll, és bár rendelkezik (a két plusz lélek révén) modern tech és középkori hadvezetési ismeretekkel is, eddig elkerülte a szokásos csapdákat. Nem mellesleg akciódús és vicces is.
- Gal Tensei - Isekai Seikatsu Maji Darui: Három (inkább két és fél, mert az egyik nem annyira) síkhülye gyaru egy mágikus fantasy világon, ahol a power leveljük a twitteres követőik folyton változó számától függ... Semmihez nem értenek, kettő még mindig nem fogja fel, hogy egy másik világon vannak, ennek ellenére mindig jól jönnek ki a dolgokból, az olvasó meg egyszerre fogja a fejét sírva és röhögi szét magát azon, amiket csinálnak.
- Kamitachi ni Hirowareta Otoko: Ezt nehezebb volt eldönteni a sok 6 pontos közül, de végül ezt választottam, mert aranyos. Bár a főhős egy kisfiú képében reinkarnálódik (de emlékei jóformán nincsenek a múltjáról) és vannak cheat képességei, nagyon szerény és segítőkész, természetesen viselkedik mindenkivel. Eleinte egyedül él a vadonban, ahol a nyálkák (slime) és egyfajta specializált túlélő mágia mestere lesz, de nemrég rátalált egy kedves (és gazdag...) család, akik (majdnem...) mind el vannak ájulva a képességeitől és csatlakozik hozzájuk.
(Hasonló a Honzuki no Gekokujou is, de abban a kislánynak még képességei sincsenek, csak emlékei, és teljesen reális a felvázolt, mágia nélküli középkor, ami minden modern tech-et piszok nehézzé tesz megvalósítani - nem is sikerült még semmi sem.) -
#69969 Na pont erről beszélek, Rem helyett lehetett volna Emiliával építeni a dolgokat, ahelyett, hogy mellékszereplővé degradálják...
Nem akartam én itt korábban nagyon oltogatni a sorozatot, mert az eleje miatt én megadtam neki a jó pontszámot, illetve voltak nagyon jó momentumai végig, de nagyjából úgy vagyok vele, mint a Twin Peaks-el.
Ott is nagyon élveztem az első évadot, de még a másodikat is, amikor elkezdtem a harmadikat azt is nagyon élveztem, aztán eljött a vége és hiába a 3 jó évad amit tökre élveztem, a merőleges ellentétét tudnám már csak leírni az egészről.
Mondjuk én azért annyira nem utáltam csak csalódás volt a kezdeti részek után, én pl nem éreztem, hogy a sorozatban van 13 résztől több. -
#69968 Így van -- erre nyökögte a srácocska, hogy: "You can take your time, Emilia"
(az egész vég fassság volt)
-
#69967 "A "legszebb" csaj meg viszont szerette. "
Mármint Emilia? Emlékeim szerint a sorozat végén, amikor Subaru szerelmet vallott neki megint miután megmentette, ő csak bőgött és valami olyasmit mondott, hogy nem tudja mit kellene válaszolnia rá, mert nem voltak neki ilyen érzései még. -
#69966 Nem tudom, milyen szerelmi szálról beszélsz, Rem viszonzatlanjáról, vagy Subaru viszonzatlanjáról. Ez aztán szerelmi szál. :-D -
#69965 Szerintem az egész meglett volna a Rem-es szerelmi szál nélkül, helyette építhették volna Emiliát és kapcsolatát Subaruval.
-
#69964 Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a legelső találkozásuk - ami irl is nagyban meghatározza a valakihez való viszonyodat - elég jól sikerült, szóval nem csak a "legszebb lányt akarta megszerezni".
Aztán persze jött a lejtő, meg a süllyesztő. -
#69963 Igen, valószínűleg ez indukálta a dolgot.
Meglehetősen átlátszó a dolog. :( -
#69962 Gondolom az esetleges folytatások miatt jobban megérte így.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2018.07.13. 10:54:20 -
#69961 "A "legszebb" csaj meg viszont szerette."
Még a végén sem lett kimondva.
//"hogy a célközönség mindig validálni tudja, hogy ez még mindig egy hozzá hasonlóról szól."
Nem ok nélkül ('átlagos') tinik a főszereplők is... 99%-ban az animékben. (Mangát, LN-t nem olvasok)
Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2018.07.13. 10:22:57 -
#69960 A "legszebb" csaj meg viszont szerette. Rem eleve egy totálisan felesleges karakter volt történet szempontjából.
Szerintem nem az azonosuláson van a hangsúly, hanem, hogy felismerjék a rájuk jellemző jellemvonásokat az adott MC-n egy olyan helyzetbe, amibe ők soha nem kerülhetnek.
A "szánalmas" jellemvonás szükséges, hogy a célközönség mindig validálni tudja, hogy ez még mindig egy hozzá hasonlóról szól. -
#69959 Nem ok nélkül írtam így: "Kicsit mintha..."
Subaru is loser volt, aki az új világban friss lappal kezdhetett, de loser maradt -- holott, a halál utáni új élet esélyt adott neki minduntalan. Ahogy őszintén, azért amilyen valójában szerették, de a majom a "legszebb" csajra hajtott (tipikus, IRL hozzáállás). -
#69958 Re:Zero pont nem ilyen volt. A srác egy új világban találta magát, ahol időről időre meghalt és kezdődött minden előlről. Nem volt nagy hatalma vagy ereje, egy egyszerű fiú volt akinek fogalma se volt mi történik vele. Teljesen érthető volt hogy kiborult/összeomlott. Sőt inkább az a rész nem tetszett, hogy a végére teljesen keménynek hitte magát pedig kb semmi sem változott.
Utoljára szerkesztette: BEAST, 2018.07.13. 09:46:50 -
#69957 //Kicsit mintha a Re:Zero-ról is írtál volna... -
#69956 Tegyük fel igazad van és a célközönség is kb ilyen szánalmas, akkor pontosan miért is szeretnének olyan karakterrel azonosulni aki egy új fantasy világba csöppenve, korlátlan hatalommal megáldva is ugyan olyan szánalmas? Hogy előtte milyen az nem számít, pont ez a lényege az isekai témának, új esély, előnyösebb keretek között. -
#69955 És fel se áll neki... -
Nirz #69954 Az író nagyon jól ismeri a célközönséget, self-insert persze hogy szánalmas az MC! -
#69953 Egy ideig követtem a mangát, kb mint minden isekai/fantasy cuccot amire rálelek, de ezt egy idő után teljesen elfelejttem egészen addig amíg bejelentették, hogy anime lesz belőle. Sajnos az mc semmiféle fejlődést nem mutat. :/ -
#69952 Van a mangában egy Emil nevű, elég fontos karakter (gondolom, az animében is hamarosan fel fog bukkanni). Eleinte irritáló szépfiúnak tűnik, de elég hamar kiderül róla, hogy SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!, és egész szimpi figura lesz belőle, mindenféle csalás nélkül. Nos, kár, hogy nem ő a főszereplő...nem csak a szája jár, nagyon is érti a dolgát, nem fél kiállni az elveiért -
#69951 Nem feltétlenül. Sok történetben ha bénán is kezdenek akkor idővel felnőnek a feladathoz, vagy rögtön valami "csalásnak" köszönhetően kemények és ennek köszönhetően megmaradhatnak emberségesek. Az ilyen szánalmas karaktereket viszont nem bírom, csalással felérő hatalma van, de folyamatosan a belső monologjait kell hallgatnunk hogy NEM MER nőkkel beszélni.
Vannak ennél rosszabb sorozatok is amik sokkal jobb főszereplővel rendelkeztek. -
#69950 quality trash -
#69949 Ezt kb. mindegyik hasonló isekai-ra el lehet mondani. :-D