72793
FAQ - mielőtt alapdolgokat kérdeznél, olvasd el
Lényeges elemeket, történéseket eláruló spoilerek törölve lesznek, ha nincsenek elrejtve!
[ Letöltőhelyeket fitogtató kérdések és válaszok törölve lesznek! ]
[ Anime Addicts ] [ Aoi Anime ] [ Anime képrejtvény (SG) ] [ AMV (SG) ] [ MyAnimeList ]
Vannak itt blogok is ám: [ Grouther's Anime Diary ] [ LasDen Sub ] [ Prof. William blogja ]
Megoldások 10 bitre: [ PetruZ tanácsa a topikban (MPC-HC, FFDShow) ]
-
#70149 én 10-ből 8 sorozatnak értem a végére. És alapvetően pozitív kicsengésű volt szerintem. Legalábbis jobban élveztem a mostanit, mint korábban bármelyiket... -
#70148 És az előző szezon lezárásaként még:
- Nobunaga no Shinobi 3x26 END: A rövidségéhez képest is remek volt, mint mindig, bár heti adagokban a nevekkel néha eltévedtem, hogy most kiről is beszélnek. Remélem, jön még folytatás. 6/10
- Overlord 3x13 END: Az elején kicsit hullámzó volt, aztán beindult az OP-ság (a hős halálát kicsit sajnáltam). Fura volt, hogy valahogy elmaradtak szálak, amik az elején fontosnak tűntek és nem tiszta, hogy Ainz az agytröszt, vagy Mephi, de talán majd a folytatásban ezekre is sor kerül. 7/10
Összefoglaló: A 2018-as nyári szezonban összesen (ha jól számolom) 20 darab animét kezdtem el, ebből 6 érte meg a végét. Nem számoltam utána, de érzésre ez követi a szokásos trendjeimet, szóval az év végén is hasonlóra számítok. :) -
#70147 sztem is jó és érdemes lesz nézni. -
#70146 pedig a slime manga nekem nagyon tetszett :) -
#70145 vannak határok, én ilyen fasságot már nem vagyok hajlandó megnézni se... :D -
#70144 a Light Novel egész népszerű belőle. -
#70143 Akanesasu Shoujo: Öt vidám középiskolás lány, akik egyikük meggyőződésétől vezérelve egy szent fánál délután 4:44-kor egy random rádiócsatornába mondják el misztikus rituáléjukat - és egy nap véletlenül sikerül átlépniük egy különös világba, ahol hamarosan veszélybe kerül az életük. Egy harcoslány menti meg őket, aki láthatóan sokat tud ezekről a világokról, de nagyon nem akarja, hogy ezek öten beleavatkozzanak valamibe, amit nem értenek... Olyan semmilyen volt ez az első rész, szerintem én ezt el is engedem. -
#70142 Kezdjük akkor az őszt. :)
Tensei Shitara Slime Datta Ken: 37 éves hősünket fényes nappal leszúrják az utcán, és miközben haldoklik, különös hangokat, "skilleket" és "ability"-ket hall, majd egy új, ismeretlen világba érve egy nyálka (slime) testében találja magát. A barlangot átkutatva lassan kezdi megismerni ezt az új világot és közben barátságot köt egy tsundere sárkánnyal is... A mangáját még régebben elkezdtem olvasni, de nem sokáig jutottam vele, unalmasnak találtam, ez az anime változat szórakoztatóbb eddig. -
#70141 TIL: Guts egy 16. századi német zsoldosról lett mintázva, még a nevét is tőle örökölte. -
#70140 -
#70139 Yama no Susume 3x12 END: Jó volt, bár a történet végül nem jutott el a Fuji-szan megmászásának újbóli próbájáig. Remélem, azért még folytatódik. 6/10
Angolmois 1x12 END: Valós történelmi alapok, bár az anime nagy része hozzáköltés volt. Nem volt rossz sztori, kár, hogy az animáció és a rajz botrányosan sz*r és kidolgozatlan volt az epizódok jó részében. Bár maradt néhány túlélő, nem hiszem, hogy lesz folytatása. 5/10 -
#70138 Planet With 1x12 END: Nem egy szokványos mechás sci-fi volt, fillerek sem voltak benne, tudatosan 12 részre hozták ki az egész történetet. Nekem végig tetszett. 7/10
Asobi Asobase 1x12 END: Elég bizarr részek maradtak a végére, de azért jó volt ez is. 7/10 (Ebből lesz még egy extra epizód karácsonykor.) -
#70137 Chio-chan no Tsuugakuro 1x12 END: Erősen indított, de a későbbi epizódok azért eléggé hullámzóak voltak. Az utolsó rész végén a bakiparádé tetszett. 6/10, remélem azért lesz valami folytatása. -
#70136 Yuuna-sant csak bd verzioban nézem majd, mert a mostani szét van cenzúrázva. -
#70135 Újabb mangák, érdekességek. Szokásos módon csak azok, amikből legalább három fejezetet már olvastam és említésre érdemesek.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
- Yonakano Reijini Haremu Wo: Hősünk egy szépreményű, de roppant visszafogott életű középiskolás fiatalember, aki egy nap találkozik egy gót-loli ruhás, több száz éves szellemcsajjal, aki úgy megörül annak, hogy végre találkozott valakivel, aki látja és hallja őt, hogy rögtön életre szóló ajánlatot tesz neki. De mivel ez fizikailag nehezen kivitelezhető, megelégszik azzal is, hogy (minden ellenkezése dacára) hősünk szerelmi életét kormányozva potenciális feleség-jelölteket kerítsen, akik majd sok-sok szellemlátó gyermeket fognak majd szülni neki... Jópofa, vicces, a rajzok jók, és van egy kevés ecchi is (inkább csak a szövegekben). Igazi anime-alapanyag, nem lennék meglepve, ha pár éven belül felbukkanna. Valamiért erősen emlékeztet engem a Yahari ore SNAFU-ra is, csak annál kevésbé filozófikusabb.
- Itai no wa Iya nanode Bogyo-Ryoku ni Kyokufuri Shitai to Omoimasu: Hősnőnk életében először fedezi fel a fantasy MMO-k világát és teljesen tudatlan n00b-ként, fittyet hányva minden "meta" javaslatnak és leírásnak, minden fejlesztési pontját a védelmére költi, minek következtében karaktere olyan, senki által nem ismert fejlődési fára kerül, ami rengeteg meglepetéssel szolgál a szörnyek és PvP ellenfelek számára... Vicces, finoman kifigurázza az elterjedt "optimális" build-ekbe vetett vakhitet is.
- Peerless Dad: Középkori, kínai ihletésű világ (a manga is kínai eredetű), ahol a harcművészetek sokkal fontosabbak. Hősünk egy kissé zűrös múltú fiatalember, aki megházasodik és gyermekei születnek, de imádott felesége váratlanul meghal. Hogy gondoskodni tudjon a családjáról, beáll a helyi harcművész klánok egyikébe egyszerű talpasnak - de persze semmi sem egyszerű vele kapcsolatban: ő egészen más erőszint dimenzióban jártas öreg, eltűnt mestere révén... A rajzstílus nem annyira túlspilázott és sziporkázóan színes, mint a hasonló kínai mangáknál, illik a főhős egyszerű észjárásához és a történet nyers vonásaihoz, megfér benne a humor és a véres (de nem túlzóan naturalista) erőszak egyaránt.
- Free Life: Isekai Nandemoya Funtouki: Tipikus isekai kezdet, ahol hősünk egy ismerős VRMMO világba kerül, de nem tipikus a folytatás annyiban, hogy nem csak sodródik az eseményekkel OP képességei birtokában, hanem kezébe veszi a sorsát és egy problémamegoldó vállalkozást alapít "Free Life" néven. Csak ne lenne ennyire fárasztó a munka!...
- Isekai de Café wo Kaiten shimashita: Egy másik isekai, ahol egy fiatal irodista nő kerül át egy újközépkorias, enyhén mágikus (vannak egyfajta kísérő szellemecskék) világba. Egy gazdag család veszi pártfogásába és minden rendben lévőnek tűnik, egy dolgot kivéve: az étel ezen a világon rettenetes! Miután kísérletezni kezd a helyi alapanyagokkal és főzőtudománya eredménye kifejezetten pozitív visszajelzéseket kap, támogatói segítségével egy kávézót nyit, hogy megismertesse a városlakókat a modern kulináris élvezetekkel... A főzőcskézős isekai-k közül inkább a jobbak közé tartozik slice-of-life-jellegű, nyugis hangulatával (bár teljesen illogikus egy ilyen világ létezése).
- Sayonara Ryuusei, Konnichiwa Jinsei: Az utolsó nagy öregsárkány, beleunva az életbe, hagyja magát megöletni egy hős által, de a várva várt feloldódás helyett meglepetésére újjászületik egy embergyermek testében. A teljesen új nézőpont felkelti az érdeklődését, életkedve is visszatér, és vágyakozva tekint az elkövetkező évekre, vajon miféle kalandokkal fog találkozni. Már fiatalemberként is látszik, nagy dolgokra hivatott, elvégre sárkánylelke erejét megörökölte...
- Watashi wo Kyuujo ni Tsuretette!: Hősnőnk egy hétköznapi, jellegtelen, egyszerű lányka, aki középiskolás évei első napján rögtön belekeveredik két baseball fan osztálytársa vitájába, és kénytelen velük menni egy mérkőzésre - és ezzel egy olyan világba csöppen, ami teljesen ismeretlen a számára... Vicces, csajos s-o-l, ahol nem a baseball a lényeg.
- Yuusha, Yamemasu: Hősünk, miután elképzelhetetlen erőre tett szert az évek alatt, legyőzi a démonurat (pontosabban -úrnőt) és felszabadítja a királyságokat a rémuralomtól, csak... ezután már nem marad neki semmi. Olyan hatalma van, hogy békében is aggodalmat vált ki, senki nem meri alkalmazni. Ezért elhatározza, hogy felajánlja szolgálatait az egyetlen erőnek, ami talán felveheti vele a versenyt: jelentkezik az általa korábban legyőzött szörnyek seregébe! Természetesen ez nem olyan egyszerű, még a világ legnagyobb hősének sem...
-
#70134 We Still Don't Know the Name of the Flower We Saw That Day
például -
#70133 Tudtok ajánlani szellemes romantikus animéket/mangákat? Olyanok érdekelnének, ahol a szellem minden esetben a lány:)
A Dusk Maiden Amnesia-t láttam, a mostani animék közül a Yuragi-sou no Yuuna-san-t nézem -
#70132 Az oroszok szerint: anime -> öngyilkosság.
@RelakS: Dänke, így azért elviselhetőbb (szerintem). -
#70131 Na, letöröltem.
#ForScience
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler][/spoiler][/spoiler][/spoiler][spoiler][spoiler][spoiler][spoiler]5 Spoiler elég :D
Meg 18+, miután már az első fejezetben megrépázzák a hölgyet
#ForScience -
#70130 Én is ilyen ecchi vígjátékra gondolnék belőle. Van pár ilyen hentai sztori amikből szívesebben megnéznék egy echhi adaptációt. -
Prof William #70129 Fuuga cuki történeteket tud írni amik még szex nélkül is működnek. Kicsit ecchiesítve lazán el tudnám képzelni, de max egy 2 részes OVA-ban. Több történet nincs benne. -
#70128 Szerintem publikus fórumba linkelni azt az oldalt mindenképpen törlendő, az egész közösségre rossz fényt vet. -
#70127 Nagyon viszket az ujjam, hogy töröljem, mivel nem említetted, hogy 18+ :P -
#70125 Jövőre animét kap a Maou-sama Retry! c. LN/manga. Isekai sztori, de jópofa, egész jó volt az, amit eddig olvastam belőle, kár, hogy jóideje nem frissült már a manga fordítása. -
#70124 Japán radar deketor ^^
-
#70123 Visítottam a röhögéstől az ujjazós jelenetnél. :D -
#70122 Whiterunba az egyik gray-mane hölgy valami ilyesmit nyom what's the matter? you can't stand to side with a strong nord woman? Ahogy elolvastam automatikusan ez jutott eszembe. -
Malachit #70121 Már fenn van az ADH-n is a jelenet, kiszedve
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2018.09.07. 10:51:19 -
#70120 somebody stole your sweetroll?:D -
Malachit #70119 Tegnap megnéztem ezt a részt. Vicces volt, ahogy szokott lenni. Csóka még mindig töketlen... Jelenet futott, most visszagondolva lehet a cicacsaj valójában részben csirke?
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához![/spoiler]Szöveg valami ilyesmi volt: Tedd a hasára a kezed. Ez kevés. Közelebbről kell elérned. És hogy? Hát lentebb van egy lyuk, azon keresztül. [spoiler]CSAK EGY???
Utoljára szerkesztette: Malachit, 2018.09.07. 08:36:29 -
#70118 A mondatról rögtön egy skyrim npc szövegre asszociálok, nyilván velem van a baj:D -
#70117 How Not to Summon a Demon Lord
8 resz kornyeken jarhat. Vannak benne jo reszek de nem valami nagy cucc. A vegen szinte mindig van egy kis fanservice. Ha lehet egyedul nezd. Nehezen magyaraznad barkinek is amikor nyog a cicafulu kislany mert eppen belehatoltak a tai chijebe :D
Igazan nincs hentai resz benne. (1 jelenet mar azert surolta a hatart de azert csak messzirol)
Verekedos jelenetekbol is csak 1 maradt meg igazan bennem ( White Nova. na az cool/vicces volt) -
#70116 ez melyik anime? :D vagy hentai? :D hát nem tudom, nem zörög a riasztóm :D -
#70115 Hehe. Ártatlan lelkeknek nem való az fix -
#70114 A nap kérdése...
"What's the matter? Never seen a loli demon lord fingered out of a catgirl before?"
Ez kész bazmeg, ilyenn incs... :D -
#70113 Cím alapján nekem is ismerős volt, az AniDB szerint végignéztem (5/10), de én se sokra emlékszem belőle. :) -
#70112 beolvad :D -
#70111 mert annyira átlagos semmilyen. Beolvad a sok szutyok közé...
Utoljára szerkesztette: LasDen, 2018.09.05. 21:06:57 -
#70110 Hmm... ez olyan mokasnak tunt, hogy gondoltam megnezem. Aztan latom MAL-on, hogy en ezt mar lattam... De egyaltalan nem emlekszem ra. -
#70109 A honey & Clover nekem nagyon tetszett, ha jol emlekszem kb 2 nap alatt vegignéztem mindkét sorozatot.