Anime, manga és LN

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

armageddon666
Érzékeny vagyok a magyar nyelvre fordításokra, szóval jah: nem jó. Csak angol nyelvû filmet nézek magyar felirattal. Igazából azt sem tudom miért, mert sokat szörnyülködök milyen hibák vannak benne, de mégis ad valami biztonságérzetet. Ha épp nem hallok valami szót tisztán, akkor még a rossz fordításból is rá tudok jönni mit mondhatott, mit érthetett félre a fordító <#idiota>

Egyébként általában speedsubokról van szó.

@

LasDen
neki nem jó a magyar....
meglepõ hogy gagyi a kamisama....szerintem jó volt...:D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Lelouch
A DtB Gaiden az az OVA. :D 4 részes. Utána érdemes nézni a Ryuusei no Gemini-t.

De inkább Kaiji-t nézz.<#idiota> Ha már úgyis jön annak is a folytatása tavasszal. :D
IMYke2.0.0.0
"REC -> nem találtam angol rlst :(" ---> AnimeAddicts már nem is jó?
"Freedom -> még nem néztem utána" ---> THORA

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

BEAST
Isekai-t én 9-ig Wasurenai-Himitsu verzióban majd 13-ig Hakubi verzióban néztem, sajnos én sem találtam teljeset, bár lehet azóta van valahol. :D

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

armageddon666
ez a kamisama kazoku meglepõen
GAGYI
amit szomorúan veszek tudomásul...

Elemental_Gelade -> még nem néztem utána
Kimikiss_Pure_Rouge -> még nem néztem utána
Le_Chevalier_DEon -> még nem néztem utána
Darker_than_Black:_Kuro_no_Keiyakusha_Gaiden -> ez elõtt az OVAt kéne, ugye?
Isekai_no_Seikishi_Monogatari -> nem találtam complete rlst :(
REC -> nem találtam angol rlst :(
Freedom -> még nem néztem utána

ezeket ajánlottátok, +Kurenai +KamiKazoku.

@

Az 1 az amerikaibb volt. A 2-t meg azok csinálták ( legalábbis közülük pár stúdió ) akik Dante Infernót is csinálták. Ez látszik is a rajzstíluson.

A rajzstílus így sokkal jobban a japán rajzfilmek felé hajlik mint anno a 1-ben.

Véleményem szerint a rajzolás minõsége bármelyik minisztoriban jobb mint az 1 minõsége. Az összekötõkben meg... nem tudom ki és miért bólintott rá erre a CGI hányadékra... Remélhetõleg majd valaki csinál belõle egy olyan verziót ahol ez ki van vágva és csak az animált részek vannak benne. :)
IMYke2.0.0.0
Azzal rohadt jól fogsz keresni - tényleg. Nem könnyû anyagokat tanultok (villamosmérnök-hallgató hölgyismerõsöm panaszkodott sokat), de megéri.

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

armageddon666
Villamos.

Építész szerettem volna lenni mikor kicsi voltam, aztán rájöttem, hogy ez a rajzolás nem fekszik annyira :D

@

IMYke2.0.0.0
Építészmérnök?
(Álmom volt kiskorom óta, csak a tériszonyom és a lábam miatt nem vettek fel a pécsi Pollack-ra, így lettem földmérõ majd késõbb szociálpolitikus...)

armageddon666
Gyorsan befejezem itten ezt a mérnökképzést vagy mit, aztán mehetünk!

@

armageddon666
csak trailert láttam, de nehogymár japánok animálták az új Dead Space promofilmet O.o már az elsõ is gyér volt (animáció terén mindenképp), de a második ahhoz képest még gagyibbnak hatott. És elsõre mindenképp inkább a tipikus cartoon hatás volt jellemzõ, mint az anime, másodiknak a trailerjére nem emlékszem már... szóval: anime illusztrátor?

@

IMYke2.0.0.0
Mik a feltételek?
Menjünk, amúgy sincs semmi dolgom itthon :)

LasDen
Victoricatól lemegyek hídba...meg az egész gosick elmehet a faszba....legközelebb már azé lesz a tettes valaki mer õ aszonta....agyam eldobom....ez lófasz nem krimi....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

Zomil
IS egész jó volt, de valóban az a befutás a harc közepébe, h vmi barmoságot odakiabáljon elég nagy hülyeség volt...
Mondjuk végre kiderül, h nem csak versenyröl fog szolni a cucc, hanem lesznek itt illegális IS-ek is :)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Lelouch
Ha már kijött magyarul, megnéztem a TWGOK 3. részét, és hát... A rendezéssel most se igazán voltam megelégedve. Kb. mint a Beelzebub-nál, nem kellene inkább a mangákhoz viszonyítanom... :D
Dead Space Aftermath megnézve.

Összességében jobban tetszett mint az elõzõ rész. Kis történetekbõl épül fel amelyet mind más és más anime illusztrátor csoport készített. Mindegyik sztori fõleg dokié és a nõé nagyon hangulatosak.
DE! és itt óriási DE jön.

A történeteket összekötõ keretsztori valami elképesztõen trágya minõségû CGI vel van megoldva. Mintha valaki 10-15 éves techel imprózott volna. De nem mondok igazat mert 15 éve ennél jobb CGI-t csináltak mint ez az okádék.

Jobban jártak volna ha ahhoz is valamelyik animátor csapatot kérik fel.

7-8/10 Lenne de emiatt trágya CGI keretsztori miatt csak 5/10 -et adok rá.
LasDen
a régi gundamokból nincs valami felújított változat???

Máté94
Mik nincsenek... :o
RelakS

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

armageddon666
És ilyenekrõl nem hallottál? :D
beteg dolgok nem vitatom, de biztos hogy hallott már róla az ember O.o

@

LasDen
teljes káosznak éreztem az egészet...és unalmas....

Zomil
ehh... :D

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Máté94
K*kievés, a srác aki arra veri ha d**ják a barátnõjét és egyéb nyalánkságok...
Máté94
Igen, és miért? :D
Zomil
nem nagyon érdekel igy leirás alapján, csak érdekelt, h mi akasztott ki :D

LasDen
nem meri megmondani...már a gondolatától is elvörösödik és össze-vissza hadovál...:D ejj máté...

szerintem meg elég szar a hen zemi...

Máté94
Nézd meg! :D
Zomil
"Ilyenekrõl még életemben nem hallottam"
Milyenekröl? :D

Máté94
Hen Zemi: a pervezitás magasiskolája. Ilyenekrõl még életemben nem hallottam. :DDD Elsõ részre megkapja a 10/10-et!
LasDen
végeztem Yakitate Japannal....fantasztikus jó volt....Kid, a reakciók, a beteg poénok, fekdütem a nevetéstõl....viszont a végére eléggé elfáradt a sorozat...túl sok volt ez a 69 rész....ez a Yakitate 9 verseny a végére már nem kellett volna....
Mondjuk nem gondoltam, hogy lesz idõutazás...még érthetõbb is volt mint Haruhiban :D Kid feltûnései meg kész...annyira beteg....rohadt jó volt...:D

armageddon666
Ez az elsõ Kurenai OVA elég gyász volt. Gondolom a második sem lesz jobb :\

@

armageddon666
Nálunk az is sima vizsgaalkalmon :D viszont félévenként csak 1 tárgyból lehet harmadik alkalmat is. Ez a rektori meg nem tudom hogy mûködik, remélem nem is kerül rá sor...

Na aztán lehet elég lesz az OFFból, mert jön RelakS és nem tudja melyik topicba tévedt :D

@

IMYke2.0.0.0
Már nem emlékszem, hogy csúfoltuk azt a két hetet, de azokon a napokon a 3. alkalommal próbálkozók vizsgáztak.
A rektorik ugye már a következõ szemeszterben vannak.

armageddon666
Utóvizsga idõszak? Nálunk utóvizsga úgy megy, hogy ha van még hely késõbbi vizsgaidõpontokon, akkor lehet újra jelentkezni. Vizsgák meg asszem dec. 21-tõl jan 24-ig voltak így. Mondjuk ez így csalóka, mert decemberben 1 vizsga volt csak :D

@

BEAST
Érdekes nekem az is tetszett, csak ne vágták volna el... :D

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

IMYke2.0.0.0
Januárban kezdés?
Nálunk - Pécs - mindig december elsõ hetében kezdõdött/dik és január második hetére meg is van, utolsó két hét az utóvizsga idõszak, februárban meg az új szemeszter órafelvételi hetei.

LeventeV
miazhogy... nalunk 2 hete kezdodott a 3 hetes vizsgaidoszak, aztan 1 het szabad, majd 1 het ismet vizsgaidoszak.

ON

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

armageddon666
Még mindig vizsgáid vannak? O.o Hát... kitartás :D

@

PetruZ
Egy egész animét el lehet rontani ezzel, ld. pl. Sacred Blacksmith bukta.
LeventeV
nezem a Special A-t, kicsit lassan haladok a vizsgak miatt. most vagyok tul a felen. arra kernelek benneteket, hogy osztalyozzatok a befejezest egy 1-10 skalan. kivancsi vagyok mire szamitsak. ugy felek elrontjak...

--PC--PS3 Slim - PSN:LEVi-o_0

BEAST
Ezt most úgy mondod mintha nem lenne ez kb hétköznapi az ilyen animekben. Tipikusan az a jelenet ami után az addig béna férfi fõszereplõ 10 másodpercig hihetetlen erõs lesz. :D

armageddon666
Oh, ez a cenzúra még korábbi banra megy vissza :) a mostani elõtt olyat akartak, hogy minden erõszakot, loli dolgot, tinédzser-terhességet, kötözõs szadomazo dolgokat, meg minden ilyet betiltanának... De asszem nem jött össze Agnes Channak.

@

LasDen
ekkora fasságot IS-ben...harc közben kirohan, teljesen védtelen és a srácot lebassza, hogy mé nem csinál semmit....
mintha az armageddonban géza affleck visszamenne Willishez, aki ott szenved, hogy mi a faszé nem nyomja má meg azt a kurva gombot.....kész...:D

Ruley
Azért csak nem bírták kihagyni a cikkírók, hogy ebbe is belekeverjék az imádott cenzúrájukat, fõleg mikor ez valószínüleg eroge, ami eddig is 18+-os volt és ez után is csak annyi lesz.

http://myanimelist.net/animelist/Alterego-X

LasDen
ha jól emlékszem valaki korábban mondta, hogy a PSP-n az Ayase befejezés biztos véres gyilkolós lesz...ha nem akkor hülye vagyok :D
de úgylátszik mégse olyan :D

armageddon666
Ennek a Kamisama Kazokunak egész jó az opja! Holnap el is kezdem :D

@

LasDen
nézted volna angolul....:D

Máté94
Mert sokat kellett rá várni. :D
LasDen
world god only knows...